fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in IJmuiden

Makkelijk en snel een goede fiets kopen in IJmuiden? De fiets is een geliefd vervoermiddel in en rondom deze plaats. Online heb je de keuze uit mega veel types en merken. Denk maar aan een e-bike of juist een bakfiets van heel verschillende merken als Batavus en Rat Bikes. Welk soort past bij mij? Op fietsenoverzicht.nl check je handige info over de verschillende types, bekende merken en kosten. Eveneens delen we praktische info over een proefrit op locatie en ontdek je vestigingsgegevens van lokale fietswinkels in IJmuiden en de omliggende regio.

  • Elektrische fietsen in IJmuiden zijn de laatste jaren enorm gestegen in populariteit.
  • Je kunt moeiteloos rijden en uitermate geschikt voor bijv. ouderen en winderige weersomstandigheden.
  • Het is een duurzaam alternatief voor de auto.
  • In deze regio heb je de keuze uit verschillende winkels en tweewielercentra.
  • Bekende merken zijn Batavus en Rotwild.
fiets-kopen-ijmuiden

Goedkope E-bike bestellen in IJmuiden

Een e-bike is fiets met elektrisch motortje. De geavanceerde elektrische ondersteuning werkt optimaal als je onderweg bent. Een elektrische tweewieler is lekker snel, rijdt lekker licht en comfortabel, is een uitkomst voor mensen die niet op een gewone fiets kunnen en is veel goedkoper dan voortdurend de auto pakken. De elobike wordt veel gebruikt door ouderen. Ook jongeren en werkenden maken er steeds meer gebruik van. De beste elektrische fiets in IJmuiden kopen of huren? In het onderstaande stappenplan vertellen we waar jij even goed naar moet kijken.

E-bike in IJmuiden online bestellen en thuisbezorgen

  1. Het type e-bike uitzoeken

    Schrijf eerst op wanneer en hoe vaak jij de fiets nodig hebt. Voor korte tochtjes kan jij het beste kiezen voor een betrouwbare stadsfiets of transporter. Voor lange toertochten is de e-bike met lange actieradius een goed alternatief. Voor woon-werk verkeer is een speed pedelec een praktische aankoop. Voor sportievelingen is er een groot assortiment racefietsen en mountainbikes. Reis je met de trein of heb je thuis niet veel ruimte? Je kunt ook kiezen voor praktische elektrische vouwfietsen.

  2. Welke maat?

    Selecteer het type frame (herenframe of lage-instap). Meet ook jouw framemaat op. De meest verkochte maten zijn 46 cm (S), 53 cm (M) en 60 cm (L). De fietswinkels geven ook aan welke framemaat hoort bij jouw benen (lengte). Voor de liefhebbers zijn er types met een lage instap of een sportieve hoge instap.

  3. Technische specs

    Je hebt een de standaard voorwielmotor (goedkoop), middenmotor (reageert extra snel) en natuurlijk de achterwielmotor (minder slijtage van de ketting). Kies ook de accu. Veel mensen gaan voor zo’n 465 Wh. Dit staat voor een actieradius tussen de 55 & 135 km. Eventueel kan je kiezen voor een duurdere accu met 625 wattuur. De accu kan worden verwerkt onder de bagagedrager of in de kettingkast. Wat verder belangrijk is, is het model versnelling: Derailleurversnelling, Naafversnelling met riemaandrijving en Naafversnelling met ketting.

  4. Proefrit op locatie of thuis

    Wanneer je het merk en model gekozen hebt kan je een proefrit maken bij een lokale rijwielshop in Velsen. Hier kan je alle beschikbare varianten proberen. Is er geen winkel in de buurt? Sommige aanbieders zoals Forza verschaffen ook een e-bike thuisdemonstratie in IJmuiden. Gericht advies op maat, zonder kosten of verplichtingen.

  5. Aankoop & levering

    Een krachtige elektrische fiets kopen in IJmuiden kan je doen bij een expert-winkel. Veel mensen kiezen voor de fietsspeciaalzaak: het kosteloos proberen van diverse types, advies van een expert en altijd onderhoud in de buurt. Aan de andere kant is er ook steeds meer online aanbod. Via de online fietsshop heb je een veel keuze in kleur en framematen, snelle levertijd en lage prijzen. Een bezoekje aan een testcentrum is steeds vaker mogelijk.

Testcentrum en fietsenwinkel in IJmuiden

Middels onderstaand schema zie je direct rijwielshops in IJmuiden en nabije omgeving. Je kunt hier mogelijk terecht voor aankooptips en reparatie. De grotere zaken hebben soms ook een e-bike testcentrum. Herken jij een adres die hier thuishoort? Neem contact op met onze klantenservice. Je kunt hier ook winkels bekijken in Velsen-Zuid, Driehuis & Velsen-Noord.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Gratis e-bike proefrit in IJmuiden maken?

Vergelijk de mogelijkheden en vind een fiets die aan al je eisen voldoet

Koopgids: welke fiets past bij mijn wensen?

Is het tijd voor een nieuwe fiets? De keuze is soms niet eenvoudig om te maken. Wat is een goed type? Welke merken zijn er? Moet ik iets nieuws kopen, of is 2dehands ook prima? Wat zijn de gemiddelde kosten? In de volgende aankoopgids tref je makkelijke info over de veel voorkomende types. Daarmee weet je zeker wat rijmt met jouw situatie.

E-bike IJmuiden: belangrijke kooptips

De e-bike is ontzettend populair voor langere fietstochten en voor forenzen. Een elektrische fiets is milieuvriendelijk, gemakkelijk in gebruik en is ideaal voor lange afstanden. Met de best accu rijd je wel zo’n 150 kilometer. Het is niet voor iedereen geschikt: het is fors duurder dan een basis uitvoering, de onderdelen zijn kostbaar en het gewicht kan behoorlijk zijn. Professionele merken zijn Union en Brinckers.

  • Met name populair bij ouderen.
  • Een duurzaam alternatief voor andere vervoersmiddelen.
  • Een goedkope e-bike kan je al bestellen voor €985,00.

▸ Vind alle e-bike prijsdeals

Schoolfiets: altijd een goede keuze

Een degelijke schoolfiets is belangrijk om snel en comfortabel op school aan te komen. Hij moet natuurlijk hip zijn en hij moet worden uitgerust met goede remmen. Bij een transportfiets kunnen spullen voorop geplaatst worden. Deze categorie biedt een fietskrat of mand boven het voorwiel waar je gemakkelijk een schooltas op kan vastzetten. De vergelijkbare omafiets wordt veel gebruikt door studenten. Voor scholieren die elke dag een groot stuk moeten afleggen is de aanschaf van een elektrische schoolfiets het overwegen waard.

  • Een studentenfiets moet meegroeien en kan niet zomaar kapot gaat.
  • Professionele aanbieders van tienerfietsen zijn Volare en Popal.
  • De verwachte tarieven starten bij +/- €249,00.

▸ Vind alle schoolfiets voordeeltjes

Stadsfiets: dit moet je weten voor aanschaf

Een stadsfiets is bedoeld om korte afstanden af te leggen. Een uitkomst voor beperkte afstanden of om even bij vrienden langs te gaan. Deze uitvoeringen zijn praktisch onverwoestbaar en zijn goed zelf schoon te houden in verband met de dichte kettingkast. In het hedendaagse assortiment zie je ze met 3, 5 of 7 versnellingen. Tevens kan je er een voordrager op laten zetten.

  • De city bike is praktisch, stevig en onderhoudsarm.
  • Er is een groot aanbod moederfietsen van bijv. Sparta en Pegasus.
  • De tarieven zijn plusminus €280,00.

▸ Ontdek de beste elektrische stadsfiets deals

Bakfiets IJmuiden vergelijken: dit moet je weten voor aanschaf

Een bakfiets is een praktisch transportmodel met 3 wielen en een praktische bak. Het is ideaal om comfortabel met kinderen te fietsen. Je kunt er ook snel even mee naar de supermarkt en het is voor veel gezinnen zelfs een alternatief voor een extra auto. Door middel van de veiligheidsgordel weet jij zeker dat de kinderen veilig zijn. Dankzij een elektrische bakfiets met trapondersteuning is het rondrijden nog makkelijker. Een alternatief is de fietskar: een aanhangwagentje op twee wielen dat achter de fiets hangt.

  • Veilige en snelle manier om kids van A naar B te brengen.
  • Populaire producenten zijn Carqon en Fietsfabriek.
  • Prijsindicaties van elektrische bakfietsen zijn +/- €2.725,00.

▸ Profiteer van de bakfiets prijsdeals

Eenvoudig een fiets laten bezorgen in IJmuiden

Vergelijk online fietsenwinkels en stel jouw ideale model samen

Tips en advies over een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec houdt in: een luxe snelle elektrische fiets met elektrische trapondersteuning die snelheden tot max. 45 km per uur kan rijden. De speedbike is eigenlijk bedoeld voor de langere afstanden. Het is goedkoper dan bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Er gelden wel enkele verplichtingen: het rijbewijs AM, aansprakelijkheidsverzekering, achteruitkijkspiegel met daarbij een gele kentekenplaat en een goedgekeurde bromfietshelm.

  • De speedbike heeft een krachtige motor en een ruime actieradius.
  • De minimale leeftijdsgrens is 16 jaar oud.
  • Prijsindicaties starten bij ongeveer €3.600,00.

▸ Vind alle speed pedelec prijsdeals

Keuzegids sportieve fietsen

Een sportfiets houdt in: een sportieve uitvoering ideaal voor recreatieve ritten. Het zit eigenlijk in tussen een basis herenfiets of damesfiets en de snelle racefiets. Een uitkomst voor sporters die snel van A naar B willen. Een hybride fiets is opvallend licht, heeft een voorovergebogen zithouding, heeft doorgaans diverse versnellingen en minimalistische banden. In de volgende opsomming bekijk je de meest verkochte sportieve uitvoeringen:

  • Mountainbikes: het perfecte model om de natuur te verkennen.
  • Hybride fiets: een model dat past bij divers gebruik.
  • Racefiets: een superlicht model met dunne bandjes en veel versnellingen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: een veelzijdig model geschikt voor elk wegtype.
  • Trekkingfiets: de vakantiefiets is handig om bagage mee te vervoeren.
  • Fixie: eenvoudige maar hippe modellen voor weekend gebruik.

▸ Ga naar de sportfiets prijsaanbiedingen

Koopgids vouwfiets

Een vouwfiets is een handzaam model dat je met een slim vouwmechanisme kunt invouwen tot een compact pakket. Ze staan bekend om het inklapbaar frame. Zodoende kan je binnen mum van tijd de totale fiets invouwen. Het is met name populair bij studenten en in het OV. Het is ook ideaal om op de camping bij je te hebben of wanneer je geen garage hebt. Een eigen elektrische vouwfiets is passender voor langere afstanden.

  • Eenvoudig vervoeren en opbergen.
  • Betrouwbare fabrikanten zijn Dahon & Albi.
  • De prijzen zijn ongeveer €489,00.

▸ Bekijk alle elektrische vouwfietsen voordeeltjes

Koop een kinderfiets

Een toffe kinderfiets in IJmuiden is een onmisbaar item voor jouw kids. Een dreumus of peuters hebben doorgaans eerst een loopfiets. Voor kids vanaf 3 jaar kies je voor een model met zijwieltjes zodat jouw kind veilig kan oefenen. Kies altijd de meest optimale framemaat. Het kind moet zonder ondersteuning op en af kunnen stappen. De kleinste maat is 12 inch (2 – 4 jaar). Het aanbod is verder uitgebreid met 14 inch (3 t/m 5 jaar), 16 inch (4 tot ongeveer 6 jaar), 18 inch (5 tot gemiddeld 7 jaar), 20 inch (6 tot circa 8 jaar), 22 inch (7 – 9 jaar) en 24 inch (8 t/m 11 jaar). Bij de grotere kinderen kom je uit op 26 inch. Het kopen van een bijpassende fietshelm wordt aanbevolen.

  • Opvallende jongensfietsen en prinsessen meisjesfietsen voor elke schoolleeftijd.
  • Professionele aanbieders zijn Loekie en Gazelle.
  • Prijsindicaties starten bij +/- €159,00.

▸ Ga naar de kinderfietsen prijsaanbiedingen

fietsen-bestellen-in-ijmuiden

Top-10 fietsmerken april 2024

Tegenwoordig heb je opvallend veel merken en types. Van authentieke Nederlandse namen tot nieuwe hippe fabrikanten van leuke moederfietsen en driewielers voor volwassenen. In het stukje hieronder check je de meest gekozen aanbieders van dit moment. Je kunt hier ook meer info lezen over herenfietsen bestellen.

  1. Sparta: snelle A-SHINE ULTRA M5B met 5 versnellingen.
  2. Batavus: specialist op het gebied van herenfietsen en damesfietsen.
  3. Giant: de meest moderne modellen voorzien van de laatste technologieën.
  4. Gazelle: winnaar van de Kieskeurig E-Bike Duurtest.
  5. Cortina: de E-Foss lijn biedt betaalbare maar luxe modellen.
  6. Stella: comfortabele en kwalitatieve modellen die uitvoerig getest zijn.
  7. Amslod: 3 jaar premium aan huis garantie (landelijk).
  8. Union: mooie toegankelijke modellen voor dagelijks gebruik.
  9. Koga: staat garant voor jarenlang zorgeloos fietsplezier.
  10. Trek: wereldwijd netwerk van gecertificeerde dealers en service-centra.

Andere merken:

  • Nederlandse leveranciers: VanMoof, Montego, Jan Janssen, Flyer, Pointer, Pegasus, Cowboy, Urban, De fietsfabriek, Roetz, Brinckers, Veloretti en Vyber, Stromer, Sensa, BSP, Merida, Alpina.
  • Duitse merken: Prophete, Birdy, Canyon, Hase Bike, Derby Cycle, Focus Bikes en Velo de Ville, Accell, Qwic, Storck, Riese & Müller.
  • Belgische merken: Granville, Minerva, Ridley, Thompson, Eddy Merckx en Zannata, Norta, L’Avenir, Cowboy, Ellio.

Doorsnee onkosten van een fiets in IJmuiden (april 2024)

De gemiddelde adviesprijs van een gewoon goede fiets begint bij zo’n €575,00. Er zijn mogelijkheden in zowel budget als luxe lijnen. Een stevige mamafiets bestel je voor zo’n €425,00, een e-bike koop je vanaf €965 en een praktische bakfiets heeft een prijskaartje van gemiddeld €2.700,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van het materiaal, vermogen van de accu, derailleurversnelling of naafversnelling, een voorwiel-, midden-, of achterwielmotor, gekozen accessoires, serviceafspraken en (indien gewenst) een fietsverzekering. In de tabel hierna vergelijk je de standaard kosten van de meest populaire fietstypes.

Type fietsMerknaamVanafprijs
E-BikeStella€2.125,00
StadsfietsRoetz€655,00
RacefietsTrek€1.180,00
MTBSpecialized€1.299,00
BakfietsPopal€2.650,00
De minimale prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Noord-Holland.

Thuisdemonstratie: zonder verplichtingen een proefrit maken

Een e-bike uitzoeken in jouw eigen woonplaats? Reserveer dan een vrijblijvende e-bike proefrit aan huis in IJmuiden! Fabrikanten als Bayck, VanDijck, Fietsoptimaal.nl, Stella, Amslod, Fietsvoordeelshop.nl hebben diverse specialisten die op locatie langskomen. Het grote gemak van een gratis thuisdemo is dat de proefrit plaatsvindt in jouw eigen vertrouwde omgeving. De plaatselijke E-bike adviseur in heeft vaak veel verschillende types mee. Deze kan je gratis uitproberen. Aan de hand van de thuisdemo kan je zelf ervaren welke uitvoering geschikt is voor jouw wensen en behoeften

  • Je kunt de e-bike testen in je eigen omgeving.
  • De fietsspecialist is volledig deskundig en goed opgeleid.
  • Geen extra kosten verbonden aan proefrit.

Verkoop van tweedehands fietsen in IJmuiden

Door te zoeken naar een tweedehands fiets kan je al gauw honderden euro’s besparen. Tweedehands koopjes zijn te koop bij een fietsenmaker of tweewielercentrum. Je kunt hier je oude model ook vaak inruilen. Goed om te weten: er zijn diverse aandachtspunten waar je op moet letten. In onderstaand blok check je noemenswaardige tips over onderdelen en kwaliteitspunten.

  1. Bekijk de lagers in het voorwiel, trapas en achterwiel en controleer de wielen.
  2. Check of de banden voldoende profiel hebben en wat de staat van de spaken is.
  3. Kijk meteen of je het stuur en het zadel nog kunt aanpassen in hoogte.
  4. Kijk goed naar aanlopende remmen of een piepend geluid.
  5. Open de kettingkast en bekijk of de ketting strak staat.

Meest gestelde vragen over jouw nieuwe tweewieler

De elektrische fiets laten bezorgen in IJmuiden, kan dat?

Ja, een e-bike thuisbezorgen is gewoon mogelijk. Bij de online fietswinkel zoals Adobike.nl en 12Gobiking.nl kan je binnen een paar minuten online jouw ideale tweewieler bestellen. Bij veel shops kan je 2 mogelijkheden selecteren: afhalen in de winkel of levering aan huis. De vergoeding voor bezorging op locatie liggen op plusminus €30,00. Houd rekening met een levertijd van 6 – 8 werkdagen.

Welke fiets is de beste keuze voor mij?

Voor gebruik voor woon-werk afstanden adviseren wij een elektrische uitvoering binnen het fietsplan (leasefiets). Voor studerende kinderen is een robuuste elektrische schoolfiets een uitstekende koop. Voor korte ritjes koop je een degelijke city bike of een aantrekkelijk tweedehands model. Moet je regelmatig de kids wegbrengen? Neem dan een smart-bakfiets. Wil je wat meer snelheid? Dan kan jij bijvoorbeeld gaan voor een fatbike, gravelbike, trekkingfiets, toerfiets, hybride fiets, racefiets.

Is een e-bike verzekeren verplicht?

Het laten verzekeren van jouw elektrische fiets is niet iets wat verplicht is, maar wel verstandig. Met een erkende fietsverzekering schiet de verzekeraar te hulp bij diefstal en schade. Andere items zoals fietsmand, fietscomputers, fietstas, GPS- en navigatieapparatuur, slot zijn automatisch meeverzekerd. De e-bike polis kan jij al krijgen vanaf €2,85 p/maand. Een snelle speed pedelec wordt gezien als bromfiets. Dit model heeft een geel kenteken. Je moet een brommerrijbewijs of autorijbewijs B hebben en een WA-verzekering moet actief zijn. Een volledige dekking (All-risk verzekering) kost je zo’n €4,35.

Hoe werkt het maken van een proefrit?

Wanneer je deze keuze maakt voor een nieuwe eBike wil je dat dit perfect past bij jouw wensen. Maak altijd een testrit op goede producten. Ze zullen flink van elkaar afwijken als het gaat om wendbaarheid en design. Bij een electric-bike expert of in een testcenter in de regio kun jij een aantal bikes zelf testen. In het testcenter koop je altijd de beste e-bike in IJmuiden. Bij een groeiend aantal bedrijven is een persoonlijke gratis proefrit in jouw wijk mogelijk. Je e-bike specialist zal dan een afspraak in plannen. Je mag gratis een aantal uitvoeringen zelf uitproberen. Jouw fiets afstellen op maat is vaak inbegrepen.

Hoe werkt het onderhoud bij de fietsenmaker in IJmuiden?

Voor het onderhouden van een elektrische fiets is de lokale fietsenmaker de juiste plek. Deze bikeshops weten alles over: controleren van de accu, banden controleren en op spanning brengen en wiel(en) richten en spaken spannen. Kan jij nog aanspraak maken op garantie? Wellicht maak je aanspraak op een vergoeding voor de fietsreparatie in IJmuiden (nieuwe accu vervangen). Vaak kan je direct een onderhoudscontract nemen waardoor je fiets in perfecte staat blijft dankzij de jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976

Plaats een reactie