fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Racefiets

Wil jij een racefiets kopen? Sportief hoor! Een racefiets wordt veel gebruikt om lekker te gaan fietsen, een uurtje weg. Er zijn veel tochten in heel Nederland waar je aan kan deelnemen. Een ervaren wielrennen zul je niet op deze website vinden, maar als je gaat beginnen met wielrennen is dit een prima begin! Veel vaders fietsen stukken met hun kinderen, zo kan je op fietsvakantie gaan naar bijvoorbeeld de Ardennen. Racefietsen zijn dus ideaal voor vermaak, erop fietsen wordt altijd als fijn ervaren. Een ontspannen moment waar je kan doen en laten wat je wilt: wielrennen.

Tips voor het vergelijken

Bij het kopen van een racefiets moet je op een aantal dingen letten. Zorg dat je goed op de fiets past, je gebogen zit (dat hoort nou eenmaal) en je voeten bij de grond kunnen. Verder moet je bij de versnellingen kunnen en moet het remmen geen probleem zijn. Zorg dat je racefiets niet teveel weegt, maar wel goed stevig is. Racefietsen zijn over het algemeen heel erg licht en kan je zonder problemen optillen, mocht je bijvoorbeeld een grote weg moeten oversteken of iets dergelijks.

Pedalen: klik-systeem

De pedalen van een racefiets zijn anders dan je gewend zal zijn: er zit een speciaal klik-systeem aan verbonden. Je hebt speciale schoenen die ‘vast’ gezet kunnen worden op de pedalen. We raden je aan eerst thuis heel vaak te oefenen met het in- en uitstappen. Mocht je het niet goed beheersen, dan kunnen er lelijke ongelukken gebeuren!  Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, maar klik-systemen zijn heel anders dan normale pedalen. Mocht je er echt niet mee om kunnen gaan of vertrouw je het niet, dan kan je altijd de klik-pedalen eraf halen en bij de fietsenwinkel of een andere normale winkel reguliere trappers kopen.