fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Herenfiets

De variatie in het aanbod van de herenfiets en de fiets in het algemeen, is voor een groot deel te danken aan de diverse ontwikkelingen op sportief gebied (de wielersport), in combinatie met het toenemend gebruik van de fiets op recreatief gebied. De fiets wordt nu meer gebruikt om er op uit te trekken en niet meer zo zeer als werktuig (in de daadwerkelijke zin van het woord!). Hoewel: het professioneel beoefenen van de fietssport? Uitzonderingen bevestigen de regel, zullen we maar zeggen. Uit deze fietsvorm, uit dit werk, zijn bijna onvermijdelijk technieken opgedaan, die weer zijn toegepast op de meer recreatieve vormen van het fietsen. Deze vorm van fietsen heeft er overigens wel toe geleid, dat het fietsenbestand de laatste jaren explosief is toegenomen. Herenfietsen zijn er in vele soorten en maten. Elk soort herenfiets is voor een ander type fietser. Op internet zijn veel verschillende soorten herenfietsen te vinden. Hieronder willen wij uitleggen welke herenfiets voor u geschikt zou kunnen zijn. De herenfietsen waar u meestal uit kunt kiezen, zijn trendy herenfietsen (o.a. beachcruisers), stadsfietsen en hybride herenfietsen.

Soorten (elektrische) fietsen voor mannen

  • Trendy herenfietsen: Deze categorie herenfietsen is aan een grote opmars begonnen. De herenfietsen zijn vooral populair bij jonge mensen. Het model van deze fietsen is niet nieuw, maar vindt zijn oorsprong in de jaren dertig. Dit soort herenfietsen zijn met de vernieuwde uitstraling weer helemaal in. De fietsen kenmerken zich door een gemakkelijke zithouding, een comfortabel stuur en dikke banden. Door deze toepassingen rijden deze herenfietsen erg comfortabel. Als u geïnteresseerd bent in deze modieuze herenfietsen, dan kunt terecht in ons assortiment trendy herenfietsen. Wanneer u echter een fiets zoekt voor iets langere afstanden kunt u beter kijken in de categorie stadsfietsen of hybride fietsen.
  • Stadsfietsen: Ten tweede zijn er de stadsfietsen. Dit zijn degelijke fietsen voor het woon-werkverkeer. U kunt dit soort herenfietsen herkennen aan het statige frame en de dichte kettingkast. Deze herenfiets kenmerkt zich ook door de sterke bagagedrager en de snelbinders. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt als stads vervoersmiddel.
  • Hybride herenfietsen: De laatste categorie herenfietsen zijn de hybride herenfietsen. Deze hybride herenfietsen zijn de sportievere versies van de aloude bekende stadsfietsen. Ze beschikken dan ook over meer versnellingen en extra accessoires. Hierdoor zijn dit soort herenfietsen uitermate geschikt voor toeristische doeleinden en langere afstanden.

Stadsfiets voor mannen

Een van de opafiets / omafiets afgeleide fiets is eigenlijk de stadsfiets. Eigenlijk is het een verbeterde uitvoering van de opafiets, met dien verstande, dat het aanvankelijk één van de eerste up-dates is van de fiets zoals die als basis-fietsvoorziening bekend stond. Er zitten weinig tierelantijnen op, je kunt er er een kind mee naar school brengen, hetzij voor – of achterop. Het is een fiets met een dichte kettingkast, jasbeschermers aan weerszijden, een solide bagagedrager waarop een stel fietstassen en een kinderzitje gemonteerd kunnen worden, geschikt voor de wat kortere afstanden naar school en/of de winkel, én een fiets die in tegenstelling tot de eerdere modellen inmiddels voorzien is van een paar versnellingen, zodat deze als het overgangsmodel kan worden beschouwd naar de meer sportieve stadsfiets. Deze fiets is zeer stevig, uitgevoerd met versnellingen, jasbeschermers en een dichte kettingkast, en bovendien heeft het stuur diverse verstelmogelijkheden, hetgeen weer wat meer mogelijkheden biedt voor het maken van wat langere tochten met deze fiets. Goed beschouwd is het een fiets die zowel geschikt is voor het gebruik in de stad, als voor ritten die een wat langere adem vergen, maar die door de verstelmogelijkheden een riantere zit opleveren, waardoor het comfort aanzienlijk verbeterd.

De opafiets

Een ander soort herenfiets, die vooralsnog naar mijn mening niet mag ontbreken bij de opsomming is de afgeleide van de oerfiets zelf, te weten de opafiets. Hoewel deze fiets slechts nog door een handvol liefhebbers wordt bereden is hij het vermelden waard: Het is een van oorsprong uitermate sterke fiets, een rechttoe- rechtaan fiets zonder flauwekul, en eigenlijk de oorsprong van de zeer populaire opoefiets, waarop ook veel heren zich prima thuis voelen. Ben je op zoek naar een winkel in de buurt? Bekijk dan ook deze fietsenwinkels in Middelburg, Terneuzen en andere plaatsen.

Ligfiets voor heren

Een fietstype dat nog niet de revue is gepasseerd, is de ligfiets. De ligfiets is een type fiets die sneller en comfortabeler is dan de ´gewone´ fiets. Hij is om te beginnen comfortabeler omdat de zit geheel anders is: Het zadel van deze fiets bestaat uit een kuip, waardoor de rug van de fietser ook ondersteuning zal vinden tijdens het fietsen en er bovendien beter kracht gezet kan worden op de pedalen. Deze fiets is bovendien sneller omdat er door de fietshouding een geringere luchtweerstand zal ontstaan. Het verschil met een gewone fiets loopt al snel op naar zo´n 50 procent!

Elektrische cruiser

De cruiser is een fiets die oorspronkelijk is ontworpen in de Verenigde Staten en in zekere zin kan worden gezien als de voorloper van de mountainbike. Het ontwerp van deze fiets kenmerkte zich vooral door de ruime zit en de lekkere, dikke, goed verende banden, hetgeen zorgde voor een comfortabele en relaxte zithouding, waardoor hij ook voor het rijden in terreinomstandigheden geschikt was. Het was niet echt een fiets die, zeker niet zoals wij dat tegenwoordig zouden beoordelen, geschikt was voor het afleggen van grotere afstanden. De laatste jaren is er flink aan gewerkt om deze fietsen wat minder zwaar te maken, zodat er eigenlijk sprake is van een soort revival van deze fiets. Door het frame lichter te maken en door allerlei gewichtsbesparende constructies toe te passen is de cruiser, mede door het gebruik van versnellingen, een fiets geworden die nu ook voor andere terreinomstandigheden beter geschikt is. Ik zeg niet dat ie overal ideaal voor is, maar je kunt er nu wel een heuvel mee op rijden zonder dat je helemaal kapot gaat!