fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Kinderfiets

Ja, ook kinderen hebben fietsen nodig! Een kinderfiets kopen is vaak niet heel moeilijk, omdat er een ruim aanbod in is. Dan nog moet je erop letten dat het kind er goed op kan en veilig de straat over kan. Zeker als hij/zij zelf naar school moet fietsen is een veilige fiets het belangrijkste! Vaak gaan kinderen in groep 8 op fietskamp, om ze toch nog een laatste keer voor te bereiden op het fietsen. Hebben ze geen goede fiets, dan mogen ze vaak niet mee. Er wordt op dit moment veel gedaan op de weg voor de veiligheid van kinderen, maar het begint bij hunzelf: zorg dat ze goed materiaal hebben en goed voorbereid zijn.

Soorten fietsen voor kinderen

Fietsen zijn er in veel verschillende soorten, zoals kinderfietsjes in diverse maten. De meeste kinderen die nog geen ervaring hebben, krijgen zijwieltjes zodat ze beter hun evenwicht kunnen bewaren. Ook kenmerkend is dat de wielen van een kinderfiets een stuk breder zijn dan die van een normale fiets, om de stabiliteit nog meer te verhogen. Tijdens het leerproces is het belangrijk dat kinderen zich goed concentreren op het sturen. Daarom zijn de meeste kinder uitvoeringen voorzien van een achteruittrap rem, zodat ze zich beter kunnen concentreren op het sturen. Wist je dat er voor kids ook racefietsen en mountainbikes zijn?

Accessoires

Ook kinderfietsen zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld modellen te verkrijgen waar plaatjes op staan van bekende artiesten die kinderliedjes zingen, zoals K3. Kinderen houden van kleur dus daarom zijn ze in veel verschillende soorten kleuren te verkrijgen. Meisjes kiezen voor een knalroze fiets of een mooie pastelblauwe, terwijl jongens voor een iets stoerdere kleur kiezen zoals blauw of donker groen, eventueel met camouflagedessin. Ook zijn er diverse accessoires te verkrijgen, zoals kralen om de spaken van de banden. Deze kralen zijn in verschillende kleuren te verkrijgen en maken een leuk geluid tijdens het fietsen. Ook krijg je leuke kleine mandjes en bellen in de vorm van een dier, zoals een kikker of een muis.

Check de Remmen

De remmen moeten, natuurlijk, goed zijn. Maar, ook als de remmen goed zijn kunnen ze verschillen. Zorg dat het kind weet welke rem hij vooral moet gebruiken en zorg dat die niet te strak zit aangedraaid. Als hij namelijk de voor-rem hard indrukt en hij heeft een behoorlijke snelheid kan hij best over de kop vliegen! Het is handig om even een testrit te maken. Bekijk hiervoor een van de testcentra in Apeldoorn, Zutphen of een van de andere regio’s.

Een stevige fietsstandaard

De fiets houdt het langer vol als het kind hem netjes kan neerzetten. Hiervoor moet er een standaard aan de fiets zitten. Als dat er niet is, zal het vaak gebeuren dat de fiets wordt neergegooid waardoor hij sneller kapot kan gaan!