fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Oud-Alblas

Snel en betrouwbaar een handige fiets kopen in Oud-Alblas? De fiets is een ontzettend populair vervoersmiddel in de regio. Vandaag de dag heb je de keuze uit oneindig veel soorten en merken. Van een kinderfiets tot fixie van allerlei merken zoals Cortina en Fongers. Wat past bij mijn wensen? Op dit portaal bekijk je uitgebreide informatie over de diverse mogelijkheden, bekende merken en de gemiddelde kosten. Vervolgens verstrekken we handige informatie over een proefrit aan huis en tonen wij locatiegegevens van erkende fietswinkels in Oud-Alblas en de directe omgeving.

  • Elektrische fietsen in Oud-Alblas zijn er in veel soorten en maten.
  • Het comfortniveau is hoog en het is zeer geschikt voor mensen die niet meer zo makkelijk kunnen trappen en winderige weersomstandigheden.
  • De fiets pakken is milieuvriendelijker dan allemaal korte autoritjes.
  • In deze buurt bestaan er voldoende showrooms en fietswinkels.
  • Toonaangevende merken zijn onder andere Cube en Shinga Lacros.
fiets-kopen-oud-alblas

Goedkope E-bike bestellen in Oud-Alblas

Een e-bike wordt geleverd met een sterke motor. Het gemak van elektrische ondersteuning merk je bij het fietsen. Een elektrische tweewieler is supersnel, rijdt probleemloos door elke landschap, is perfect voor het afleggen van grotere afstanden en het is groener dan steeds korte ritjes met de auto. De elobike is populair onder senioren. Ook studenten en werkenden zien we steeds vaker rondrijden op een elektrisch model. De beste elektrische fiets in Oud-Alblas kopen of huren? In de 5-stappen hieronder leggen we uit waar jij even goed naar moet kijken.

E-bike in Oud-Alblas online bestellen in 5 stappen

  1. Maak een keuze uit de soorten e-bikes

    Selecteer eerst hoe intensief jij de fiets wil gebruiken. Voor korte tochtjes kom je al gauw uit op een eenvoudige bak- of stadsfiets. Voor heuvelachtig gebied is de e-bike met lange actieradius een goed alternatief. Om naar je werk te gaan is een speed pedelec een slimme aanschaf. Voor sportievelingen is er een mooi aanbod met cyclocrossers en racefietsen. Kies je vaak voor het OV? Bij de rijwielshop heb je ook slimme elektrische vouwfietsen.

  2. Maat selecteren

    Maak een keuze voor een type frame (damesframe, herenframe). Selecteer ook de framemaat. De meest gekozen framematen zijn 49 cm (S), 53 cm (M) en 59 cm (L). De rijwielshops tonen ook welke framemaat past bij jouw lichaamslengte. Je vindt ook uitvoeringen met een lage instap een hoge instap, of het trapeze-frame.

  3. Technische informatie

    Je kunt kiezen voor de normale voorwielmotor (voordelig), middenmotor (voelt het meest natuurlijk aan) en uiteraard de achterwielmotor (super krachtig en stil). Je moet ook het vermogen van de accu kiezen. Veel modellen zijn uitgerust met +/- 450 Wh. Hiermee rijdt je tussen de 75 en 140 kilometer. Bij veel leveranciers bestaan er ook een accu-upgrade tot wel 775 wattuur. Veel accu’s worden weggewerkt op het frame of in de bagagedrager. Ook heel belangrijk is het model versnelling: Naafversnelling met ketting, Derailleurversnelling en Naafversnelling met riemaandrijving.

  4. Proefrit maken

    In het geval je jouw wensen in kaart hebt gebracht kan je een proefrit maken bij een erkende rijwielshop in Molenlanden. Daar mag je elektrische varianten uitproberen. Is er geen winkel in de buurt? Sommige aanbieders zoals Amslod verschaffen ook een e-bike thuisdemonstratie in Oud-Alblas. Persoonlijk advies van een adviseur, altijd 100% vrijblijvend.

  5. Bestellen & afleveren

    Een elektrische fiets kopen in Oud-Alblas? Kies dan een goede en erkende shop. De voordelen van de fietsspeciaalzaak zijn: eenvoudig een proefrit maken, een expert die direct advies geeft en je hebt een servicepunt in de buurt. Ook via internet kan je veel informatie vinden. Dankzij een online fietsenshop heb je het voordeel van een grote keuze, een eigen bezorgservice en gunstige tarieven. Een proefrit maken bij een testcentrum behoort ook bij online shops vaak tot de mogelijkheden.

Testcentrum en fietsenwinkel in Oud-Alblas

Door gebruik te maken van de volgende opsomming weet je direct de locatiegegevens van rijwielshops in Oud-Alblas en directe omgeving. Je kunt hier mogelijk terecht voor verkoop en reparatie. Soms is er ook een e-bike testcentrum. Bestaat er een adres welke absoluut op deze site hoort? Neem dan gerust contact op met ons. Doorzoek ook winkels in Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf & Waal.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Meteen een e-bike proefrit in Oud-Alblas inplannen?

Bekijk de mogelijkheden en vind de fiets die aansluit bij je wensen

Keuzehulp: welke fiets moet ik kiezen?

Wil jij een nieuwe fiets bestellen? Dan sta je zeker voor een uitdaging. Wat is een goed type? Ga ik voor een A-merk of B-merk? Zou zo’n 2dehands model ook voldoende zijn? En wat wil ik maximaal uitgeven? In onze aankoopgids tref je praktische info over de veel voorkomende types. Hiermee weet je zeker wat overeenkomt met wensen en behoeften

E-bike Oud-Alblas: dit moet je weten voor aanschaf

De e-bike is ontzettend populair voor het afleggen van lange afstanden en voor woon-werkverkeer. Zo’n elektrische fiets is duurzaam, houd je fit en is onmisbaar bij studenten en werkenden die dagelijks een lange afstand moeten afleggen. Met een volle accu rij je met gemak 145 kilometer. Noemenswaardig: het prijskaartje ligt hoger dan een niet-elektrisch model, je moet vaker onderhoud laten uitvoeren en ze zijn een stuk zwaarder. Bekende fabrikanten zijn Flyer en ook BMC.

  • Zeer geliefd bij de oudere doelgroep.
  • Een milieuvriendelijke manier van vervoer.
  • Zo’n goedkope e-bike is er vanaf €945,00.

▸ Ontdek de beste e-bike prijsaanbiedingen

Schoolfiets: waar op letten?

Een betrouwbare schoolfiets is cruciaal om snel en comfortabel de school te kunnen bezoeken. Het model moet er natuurlijk goed uitzien en het zadel moet sterk en comfortabel zijn. Een type dat erg handig kan zijn is de transportfiets. Dit segment biedt een voordrager met krat of mand waar je makkelijk een schooltas op kan vastzetten. Een iets goedkoper model is de omafiets. Voor afstanden vanaf 15 kilometer is het ook interessant om te kijken naar een elektrische schoolfiets.

  • Een studentenfiets heeft een hippe uitstraling en kan behoorlijk wat hebben.
  • Populaire merken tienerfietsen zijn Batavus en Popal.
  • De verwachte kosten zijn zo’n €249,00.

▸ Vergelijk schoolfiets voordeeltjes

Stadsfiets: de belangrijkste informatie

Een stadsfiets is bedoeld om je in de stad te manoeuvreren. Een uitstekende koop voor kleine afstanden of de supermarkt. Deze producten zijn mega sterk en zijn onderhoudsvriendelijk doordat het een dichte kettingkast heeft. In de huidige markt zie je ze met 8 of 7 versnellingen. Tevens kan je er een voordrager op laten zetten.

  • De city bike is een stevige fiets voor dagelijks gebruik.
  • Veel gekozen moederfietsen zijn o.a. Sparta & Veloretti.
  • De verwachte kosten starten bij €390,00.

▸ Vind alle elektrische stadsfiets kortingdeals

Bakfiets Oud-Alblas vergelijken: belangrijke aspecten

Een bakfiets is een transportfiets met 2 of 3 wielen en een handzame bak aan de stuurzijde. Het is ideaal om comfortabel met kinderen te fietsen. Wellicht kan jij het gebruiken voor de wekelijkse boodschappen en het is met het oog op het milieu een mooie vervanger voor een (tweede) auto. Via de veiligheidsriempjes vervoer je kinderen 100% veilig. Door te kiezen voor een elektrische bakfiets met trapondersteuning kom je nog sneller van A naar B. Wellicht vind je een fietskar ook interessant: een klein wagentje op 2 wielen die achter je fiets hangt.

  • Duurzaam, kostenbesparend en superhandig in de stad.
  • Uitstekende producenten zijn Bakfiets.nl & Fietsfabriek.
  • De prijzen van elektrische bakfietsen beginnen bij ongeveer €2.575,00.

▸ Vergelijk de bakfiets prijsdeals

Goedkoop een fiets laten bezorgen in Oud-Alblas

Vergelijk fietswinkels en bestel de tofste merken

Informatie over de speed pedelec / speedbike

De betekenis van een speed pedelec is: een speciale snelle elektrische fiets met handige trapondersteuning waarop je een snelheid tot 45 kilometer per uur kan bereiken. De speedbike is eigenlijk bedoeld voor dagelijkse (zakelijke) ritten voor het werk. Het is een duurzaam vervoermiddel en wordt steeds vaker gebruikt in plaats van het openbaar vervoer. Let wel goed op de volgende zaken: Het bromfietsrijbewijs of autorijbewijs, verzekering (wettelijke aansprakelijkheid), achteruitkijkspiegel met daarbij een (gele) kentekenplaat en een NTA 8776 goedgekeurde helm.

  • Een krachtige motor en een strak design.
  • De minimale leeftijdsgrens is 16 jaar oud.
  • De tarieven zijn zo’n €3.550,00.

▸ Vind alle speed pedelec deals

Koopgids sportieve fietsen

Een sportfiets houdt in: een snel en lichtgewicht model voor sportievelingen. Het is een mengelmoes tussen de instap damesfiets of herenfiets en de professionele racefiets. Zeer geschikt voor sportieve mensen die snel van A naar B willen. Een hybride fiets kan je eenvoudig optillen (licht van gewicht), is voor mensen met een sportieve zithouding, heeft verschillende versnellingen en minimalistische banden. In de volgende opsomming vergelijk je de meest verkochte sportieve uitvoeringen:

  • Mountainbikes: een robuust model om de natuur te ontdekken.
  • Hybride fiets: een licht en sportieve uitvoering met smalle banden en veel versnellingen.
  • Racefiets: voor als je maximale snelheden wilt behalen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: een variant die gemaakt is voor uiteenlopend terrein.
  • Trekkingfiets: je kunt hier gemakkelijk veel en lang mee rijden (vakantiefiets).
  • Fixie: simpele uitvoering met hip uiterlijk en felle kleuren.

▸ Bekijk alle sportfiets prijsdeals

De pluspunten van een vouwfiets

Een vouwfiets is een model dat je in enkele seconden kan invouwen tot een klein en handzaam formaat. Kenmerken is het slimme inklapbare frame. Zodoende kan je in no-time het frame inschuiven en inklappen. Het wordt veel gebruikt door mensen die veel met het OV reizen. Het is ook een uitkomst om standaard in de kofferbak mee te nemen of als je thuis geen ruimte hebt om op te slaan. Een speciale elektrische vouwfiets is ideaal voor het afleggen van grotere afstanden.

  • Handig mee te nemen in de auto of het OV.
  • Bekende aanbieders zijn Giant & Takashi.
  • De verwachte onkosten starten bij plusminus €495,00.

▸ Toon de elektrische vouwfietsen prijsaanbiedingen

Aankoopgids kinderfiets

Een eerste kinderfiets in Oud-Alblas is een perfecte verrassing voor alle kinderen. Kinderen rond de 2 jaar hebben doorgaans eerst een loopfiets. De kleine kinderfiets heeft zijwieltjes zodat het kind kan oefenen zonder vallen. Je kunt kiezen uit meerdere framematen. Een kind moet veilig kunnen manoeuvreren. De kleinste maat is 12 inch (2 – 4 jaar). Daartussen heb je 14 inch (3 t/m 5 jaar), 16 inch (4 tot 6 jaar), 18 inch (5 tot ongeveer 7 jaar), 20 inch (6 tot gemiddeld 8 jaar), 22 inch (7 t/m 9 jaar) en 24 inch (8 tot zo’n 11 jaar). Het 26 inch model sluit aan bij tieners tot 14 jaar. Het gebruiken van een fietshelm wordt aanbevolen.

  • Robuuste jongensfietsen en trendy meisjesfietsen om mee te oefenen.
  • Vaak gekozen aanbieders zijn Sjoef & Popal.
  • De verwachte onkosten beginnen bij plusminus €129,00.

▸ Ontdek de beste kinderfietsen deals

fietsen-bestellen-in-oud-alblas

Bekijk top 10 fietsmerken april 2024

Online of in de winkel kan je een keuze maken uit behoorlijk veel fabrikanten en merken. Van ambachtelijke Hollandse merken tot nieuwe merk-speciaalzaken met kleurrijke moederfietsen en driewielers voor extra ondersteuning. In de opsomming hieronder tonen wij de meest interessante leveranciers van april 2024. Je kunt ook direct doorklikken naar kinderfietsen kopen.

  1. Sparta: snelle A-SHINE ULTRA M5B met 5 versnellingen.
  2. Batavus: alle modellen voldoen aan een kwaliteitscontrole.
  3. Giant: ook speciale sportfietsen voor vrouwen met het merk LIV.
  4. Gazelle: combineert vertrouwde kwaliteit met moderne luxe.
  5. Cortina: kwalitatieve modellen met een onderscheidende uitstraling.
  6. Stella: comfortabele en kwalitatieve modellen die uitvoerig getest zijn.
  7. Amslod: mobiel landelijk serviceteam voor reparaties aan huis.
  8. Union: gratis verzenden en altijd rijklaar ophalen.
  9. Koga: eigen hoogwaardige productie- en montageproces.
  10. Trek: modellen gemaakt van zowel staal, carbon als aluminium.

Andere merken:

  • Nederlandse merken: Pointer, Montego, Flyer, Jan Janssen, VanMoof, Babboe, Brinckers, Roetz, Cowboy, Urban, Veloretti, De fietsfabriek en Popal, BSP, Merida, Stromer, Vyber, Alpina.
  • Duitse merken: Hase Bike, Birdy, Cube, Prophete, Canyon, Derby Cycle en Velo de Ville, Riese & Müller, Storck, Qwic, Accell.
  • Belgische aanbieders: Minerva, Thompson, Eddy Merckx, Achielle, Granville en Norta, Cowboy, Zannata, Oxford, L’Avenir.

Doorsnee tarieven van een fiets in Oud-Alblas (april 2024)

De actuele prijs van een gewoon goede fiets (vanafprijs) is zo’n €500,00. Er zijn mogelijkheden in veel prijsgroepen. Een stevige herenfiets bestel je voor zo’n €385,00, een e-bike is al verkrijgbaar vanaf €950 en een luxe bakfiets kost al gauw €2.575,00. De uiteindelijke kosten hangen af van de fabrikant, actieradius, versnellingssysteem (derailleur versnelling of naafversnelling), locatie van de motor, gekozen accessoires, service aan huis (onderhoud) en een eigen fietsverzekering. In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde prijzen van de meest populaire type fietsen.

Type fietsMerknaamGemiddelde prijs
E-BikeUnion€2.175,00
SchoolfietsBSP€485,00
RacefietsSensa€1.180,00
MTBGhost€1.229,00
BakfietsBabboe€2.625,00
De minimale prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Zuid-Holland.

Thuisdemonstratie: plan een proefrit in jouw eigen omgeving

Een e-bike uittesten in jouw eigen vertrouwde omgeving? Vraag dan naar een gratis e-bike proefrit aan huis in Oud-Alblas! Fabrikanten zoals Fietsoptimaal.nl, Stella, VanDijck, Fietsvoordeelshop.nl, Forza, Bayck hebben diverse specialisten die op locatie langskomen. Een bijkomend voordeel van zo’n thuisdemo is dat je de producten kunt proberen in een bekend gebied. Jouw E-bike adviseur in neemt allerlei modellen mee om te bewonderen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Door middel van een thuisdemo kan je zelf ervaren welke uitvoering geschikt is voor jouw doel en stijl.

  • Een gratis proefrit maken zonder winkelbezoek.
  • De fietsspecialist kan direct al je vragen beantwoorden.
  • Mogelijk heb je eerst interesse in de actuele brochure.

Aandachtspunten tweedehands fietsen in Oud-Alblas

Door te kiezen voor een tweedehands fiets kan je een hoop geld besparen. Tweedehandsjes zijn te koop bij een officiële fietswinkel of expert in tweewielers. In veel gevallen kun jij hier ook terecht voor inruil. Let op: er zijn wat factoren waar je rekening mee moet houden. In de opsomming hierna bieden we 5 nuttige aandachtspunten.

  1. Zoom in op de lagers en wielen van het model.
  2. Zoek goed uit of de banden en spaken nog van de juiste kwaliteit zijn.
  3. Controleer verstelbaarheid stuur en zadels.
  4. Zet de fiets stil en houd de remmen in (werkt alles goed?).
  5. Is de ketting goed gesmeerd (en kettingkast nog heel)?

Belangrijke vragen en antwoorden over tweewielers

Een elektrische fiets laten bezorgen in Oud-Alblas, hoe doe ik dat?

Ja, een e-bike aan huis laten bezorgen is geen probleem. Via specialisten zoals Stella.nl en Futurumshop kan ook jij snel via internet een model samenstellen. Bij veel shops heb je 2 levermogelijkheden: ophalen in de rijwielwinkel of levering aan huis. De prijs voor bezorging aan huis zijn tegenwoordig ongeveer €22,50. De levertijd komt uit op zo’n 6 – 8 werkdagen.

Welke fietstype wordt aangeraden voor mij?

Voor het dagelijkse ritje naar je werk kan je kiezen voor een elektrisch model met een fietsplan (leasefiets). Voor tieners is een hippe elektrische schoolfiets een goede optie. Bij korte afstanden ga je voor een robuuste city bike of een aantrekkelijk tweedehands model. Wil je makkelijk de kinderen wegbrengen? Bestel dan een elektrische bakfiets. Wil je wat meer snelheid? Dan bieden ze ook nog een gravelbike, hybride fiets, mountainbike, trekkingfiets, racefiets, toerfiets.

Moet ik mijn e-bike verplicht verzekeren?

Het afsluiten van een verzekering voor de elektrische fiets is niet noodzakelijk, maar wel slim. Met een volledige fietsverzekering schiet de verzekeraar te hulp bij schade of diefstal. Andere toebehoren zoals kinderzitje, fietscomputers, fietsmand, GPS- en navigatieapparatuur, slot worden wellicht Zo’n e-bike polis is al verkrijgbaar vanaf €2,65 p/maand. Een snelle speed pedelec valt onder de categorie bromfiets. Jij moet dan wel beschikken over een gele kentekenplaat. Je moet beschikken over het AM-rijbewijs en een WA-verzekering is verplicht. Een volledige dekking (All-risk verzekering) is beschikbaar vanaf €4,45.

Wat zijn de voordelen van een proefrit?

Wanneer je een nieuwe eBike besteld dan wil je dat deze afgesteld wordt op jouw wensen. Begin altijd met een testrit op meerdere merken. Deze kunnen variëren op het gebied van stabiliteit en gebruiksgemak. Bij een electric-bike store of in een testcenter in de buurt kan je eenvoudig verscheidene soorten zelf ervaren. In het testcenter vind je altijd de beste e-bike in Oud-Alblas. Soms is een persoonlijke gratis proefrit aan huis een optie. Een e-bike specialist zal dan een afspraak in plannen. Je mag gratis verschillende bikes uitgebreid testen. De fiets afstellen op maat is ook mogelijk.

Zit er ook een fietsenmaker in Oud-Alblas?

Voor periodiek onderhoud aan je elektrische fiets kan je een afspraak maken bij de fietsenmaker. Deze bikeshops hebben servicemogelijkheden voor: de accu inspecteren, de versnellingen controleren en elektrische contactpunten behandelen. Valt je fiets nog binnen de garantieperiode? In veel situaties ontvang je dan een bedrag voor een fietsreparatie in Oud-Alblas (nieuwe accu vervangen). Vaak kan je er meteen een onderhoudscontract bij nemen zodat je standaard elk jaar kunt langskomen voor een servicebeurt.


Postcodegebied: 2969

Plaats een reactie