fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Vondelingenplaat

Snel en betrouwbaar een handige fiets kopen in Vondelingenplaat? De fiets is niet weg te denken in deze buurt. Online kan je een keuze maken uit talloze soorten. Van een moederfiets tot ligfiets van heel verschillende merken als VanMoof en RIH. Wat is voor mij een goede keuze? Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende types, de best verkochte merken en vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Daarbij bieden wij aanvullende tips over proefrijden aan huis en tref je contactgegevens van regionale fietswinkels in Vondelingenplaat en omgeving.

  • Elektrische fietsen in Vondelingenplaat zijn niet meer weg te denken.
  • Het is ontzettend comfortabel en uitermate geschikt voor bijv. 60-plussers en mensen die met de fiets naar het werk gaan.
  • Het is een bewust alternatief voor je auto.
  • In de regio zijn er diverse verkooppunten en bikeshops.
  • Veel gekozen merken zijn o.a. Sensa en Rotwild.
fiets-kopen-vondelingenplaat

Goedkope E-bike bestellen in Vondelingenplaat

Een e-bike is fiets met een hulpmotor. Je geniet van elektrische ondersteuning als je onderweg bent. Een elektrische tweewieler kan hoge snelheden halen, rijdt lekker makkelijk, is heerlijk bij langere afstanden en is veel zuiniger dan de auto, brommer of scooter. Een elobike wordt heel veel gekocht door ouderen. Maar ook forenzen en scholieren zien we steeds vaker rondrijden op een elektrisch model. De beste elektrische fiets in Vondelingenplaat kopen of huren? In ons 5-stappenplan bieden we waar jij even goed naar moet kijken.

E-bike in Vondelingenplaat online bestellen en snel laten afleveren

  1. Soort e-bike kiezen

    Bepaal eerst voor welk doeleinde jij een fiets nodig hebt. Als je vaak kleine ritten maakt kan jij het beste kiezen voor een eenvoudige bak- of stadsfiets. Voor mensen die graag lange tochten maken is een e-bike met voldoende actieradius een goede oplossing. Voor woon-werk verkeer is zo’n speed pedelec een uitstekende optie. Voor sporters bieden ze cyclocrossers en racefietsen. Reis je met de trein of heb je thuis niet veel ruimte? Er bestaan ook handige elektrische vouwfietsen.

  2. Welke maat?

    Kies jouw frametype (trapeze-frame of extra lage instap). Op basis van jouw lichaamslengte kies je de framemaat. De meest gekozen framematen zijn 51 cm (S), 52 cm (M) en 61 cm (L). De fietsenwinkels tonen ook welke framemaat geschikt is voor jouw eigen lengte. Voor de liefhebbers zijn er modellen met een extra lage instap of juist een herenframe met hoge instap.

  3. Technische informatie

    De belangrijkste opties zijn een de standaard voorwielmotor (voordelig), middenmotor (voelt het meest natuurlijk aan) plus de achterwielmotor (super krachtig en stil). De accu’s variëren ook sterk. Veel e-bikes hebben zo’n 475 Wh. Dit staat voor een actieradius tussen de 65 en 130 kilometer. Bij veel rijwielshops kan je kiezen voor een extra sterke accu met 725 wattuur. Veel accu’s worden weggewerkt op de bagagedrager of op het frame. Ook heel belangrijk is de keuze optie qua versnelling: Derailleurversnelling, Naafversnelling met riemaandrijving en Naafversnelling met ketting.

  4. Proefrit maken

    Wanneer je een geschikt model hebt uitgezocht kan je een proefrit maken bij de rijwielshop in Rotterdam. Over het algemeen kan je verschillende types proberen en vergelijken. Wil je meer gemak? Een aantal partijen zoals Stella Fietsen beschikken ook over mogelijkheden voor een e-bike thuisdemonstratie in Vondelingenplaat. Gericht advies op maat, zonder kosten of verplichtingen.

  5. Aankoop & levering

    Een duurzame elektrische fiets kopen in Vondelingenplaat kan bij diverse fietsenwinkels. Je kunt kiezen voor een fietsspeciaalzaak: laagdrempelig een proefrit maken, direct vragen stellen en altijd onderhoud in de buurt. Aan de andere kant is er ook steeds meer online aanbod. Dankzij een online fietsenshop geniet je van een veel keuze in maten en kleuren, een eigen bezorgservice en scherpe prijzen. Het gewenste type uittesten bij een testcentrum is steeds vaker mogelijk.

Vind testcentrum en fietsenwinkel in Vondelingenplaat

A.d.h.v. onderstaande tabel vergelijk je snel de verschillende rijwielshops in Vondelingenplaat en omliggende plekken. Mogelijk dat je hier terecht kan voor verkoophulp en vrijblijvend advies. Grotere winkels hebben tevens een e-bike testcentrum. Is er een bikeshop welke absoluut op deze site hoort? Neem dan gerust contact op met ons. Doorzoek ook winkels in Botlek Rotterdam, Europoort Rotterdam en Pernis Rotterdam.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Gratis e-bike proefrit in Vondelingenplaat maken?

Bekijk verkooppunten en zoek een mooie fiets uit

Keuzehulp: welke fiets past bij mij?

Ben je geïnteresseerd in een nieuwe fiets? De keuze is soms niet eenvoudig om te maken. Welke model is voor mij geschikt? Wat zijn op dit moment kwaliteitsmerken? Zijn 2dehandse modellen ook prima? En wat mag het allemaal kosten? In onze actuele hulpgids delen wij makkelijke info over de diverse modellen. Met onze gids vind je uit wat overeenkomt met doel en stijl.

E-bike Vondelingenplaat: belangrijke aspecten

Een e-bike is met name geschikt voor het afleggen van lange afstanden en voor kids die ver van school af wonen. De elektrische fiets is een milieuvriendelijk product, verbetert jouw mobiliteit en is perfect voor senioren die graag op de fiets zitten. De actieradius loopt op tot wel 155 kilometer. Enkele aandachtspunten: het is een stuk kostbaarder dan een regulier model, de onderhoudsbeurten zijn prijzig en ze zijn vrij zwaar. Populaire merken zijn VanMoof en Victesse.

  • Iedereen kan hier zo mee wegfietsen.
  • Bijdragen aan een beter klimaat.
  • Zo’n goedkope e-bike heb je al voor €965,00.

▸ Profiteer van de e-bike deals

Schoolfiets: altijd een goede keuze

Een onderhoudsarme schoolfiets is nodig om eenvoudig en vlug van huis naar school te kunnen gaan. Het model moet er natuurlijk goed uitzien en hij moet worden uitgerust met goede remmen. Een geliefd model voor school is de transportfiets. Deze heeft een rieten mand of krat waar je eenvoudig een schooltas op kan vastzetten. Een leuk alternatief is natuurlijk de omafiets. Voor langere stukken is een elektrische schoolfiets de oplossing.

  • Een studentenfiets heeft een hippe uitstraling en is niet heel gevoelig.
  • Er is een groot aanbod tienerfietsen van o.a. Batavus & AMIGO.
  • Prijsindicaties beginnen bij €235,00.

▸ Toon de schoolfiets prijsdeals

Stadsfiets: altijd een goede keuze

Een stadsfiets wordt vaak gekocht om je soepel door het stadsverkeer te bewegen. Ideaal voor kleine ritten of om even naar de winkel te gaan. Deze soorten gaan niet snel kapot en kan je makkelijk zelf onderhouden door o.a. de dichte kettingkast. In de huidige markt worden ze vaak geleverd met 3, 5 of 7 versnellingen. Tevens kan je er een voordrager op laten zetten.

  • De city bike is goedkoop en geschikt voor alledaags gebruik.
  • Producenten van moederfietsen zijn o.a. Trek en Cube.
  • De verwachte onkosten beginnen bij plusminus €280,00.

▸ Vergelijk elektrische stadsfiets aanbiedingen

Bakfiets Vondelingenplaat vergelijken: alle informatie op een rij

Een bakfiets is een model met 2 of 3 wielen en een praktische bak. Het wordt vaak gebruikt om de kids in mee te nemen. In de bak kan je heel wat boodschappen kwijt en het is mooi en duurzaam alternatief voor een scooter, motor of auto. Aan de hand van de veiligheidsriem zitten kinderen altijd veilig. Door te kiezen voor een elektrische bakfiets met trapondersteuning is het rondrijden nog makkelijker. Informeer ook eens naar een fietskar: een lage bak op wielen die achter de fiets hangt.

  • Duurzaam, kostenbesparend en superhandig in de stad.
  • Goede aanbieders zijn Urban Arrow & Urban Arrow.
  • De verwachte tarieven van elektrische bakfietsen zijn +/- €2.500,00.

▸ Vind alle bakfiets kortingdeals

Moeiteloos een fiets laten bezorgen in Vondelingenplaat

Vergelijk online shops en kies jouw ideale model

Aankoopgids speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec staat voor: een extra snelle elektrische fiets met speciale trapondersteuning welke snelheden tot 45 km/u kan bereiken. De speedbike zien we vooral gebruik worden voor de langere afstanden. het is een bijzonder goedkoop alternatief voor het openbaar vervoer. De volgende zaken zijn verplicht: Een brommerrijbewijs of autorijbewijs B, verzekering (wettelijke aansprakelijkheid), achteruitkijkspiegel en een (gele) kentekenplaat en een erkende helm.

  • Een zuinig alternatief voor de auto.
  • Een WA-verzekering is verplicht.
  • De prijzen zijn zo’n €3.675,00.

▸ Profiteer van de speed pedelec prijsdeals

Keuzehulp bij een sportieve fietsen

Een sportfiets staat voor: een extra lichte uitvoering voor sporters. Het lijkt erg op de instap herenfiets of damesfiets en een sportieve racefiets. Met name ideale voor sportievelingen die zich snel willen verplaatsen. Een hybride fiets is flexibel en licht, je zit vaak wat naar voren gebogen, heeft verschillende versnellingen en extra snelle banden. In het stukje hieronder tonen wij de meest gekozen sportieve modellen:

  • Mountainbikes: heerlijk genieten in de bossen en natuur.
  • Hybride fiets: combinatie tussen comfort en snelheid.
  • Racefiets: hoge snelheden, dunne banden en lichtgewicht (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: iets brede branden en comfortabelere geometrie.
  • Trekkingfiets: voor als je veel kilometers met de vakantiefiets wilt maken.
  • Fixie: een hip model waarmee je voor de dag kunt komen.

▸ Vergelijk de sportfiets aanbiedingen

Aankoopgids vouwfiets

Een vouwfiets is een klein en flexibel model dat je eenvoudig kan inklappen tot een compact pakket. De meeste modellen hebben een slimme inklapbare frame. Zo kan je rap het stuur, frame en trappers inklappen. Dit wordt vaak gekocht door studenten en in het OV. Het is ook perfect om in de auto hebben liggen of wanneer je geen garage hebt. De elektrische vouwfiets is beter voor langere afstanden.

  • Handig mee te nemen in de auto of het OV.
  • Vaak gekozen leveranciers zijn Oyama + Freerider.
  • De tarieven zijn +/- €495,00.

▸ Vergelijk elektrische vouwfietsen acties

Koopgids voor een kinderfiets

Een mooie kinderfiets in Vondelingenplaat is een perfecte verrassing voor jouw kids. De peuters starten met een eigen loopfiets. Wat oudere kinderen (vanaf 3/4 jaar) beginnen met zijwieltjes om het langzaam zelfstandig te leren. Er zijn diverse framematen beschikbaar. Je kind moet zonder problemen op het zadel kunnen zitten. Kinderen van 2, 3 of 4 jaar passen op een 12 inch model. Het aanbod is verder uitgebreid met 14 inch (3 tot ongeveer 5 jaar), 16 inch (4 tot gemiddeld 6 jaar), 18 inch (5 – 7 jaar), 20 inch (6 tot 8 jaar), 22 inch (7 t/m 9 jaar) en 24 inch (8 tot ongeveer 11 jaar). De meest grote maat is 26 inch (voor tieners tot 14 jaar). Het gebruiken van een fietshelm wordt steeds meer gestimuleerd.

  • Stoere jongensfietsen en trendy meisjesfietsen om alles te leren.
  • Goede aanbieders zijn Amigo en Gazelle.
  • De prijzen zijn +/- €149,00.

▸ Profiteer van de kinderfietsen prijsaanbiedingen

fietsen-bestellen-in-vondelingenplaat

Nederlandse top 10 fietsmerken april 2024

Bij de fietsenwinkel zijn er erg veel merken en soorten. Van goede Hollandse namen tot nieuwe hippe aanbieders met vrolijke moederfietsen en driewielers. In het gedeelte hieronder tonen wij de meest populaire merken in fietsland. Check ook de pagina met informatie over bakfietsen bestellen.

  1. Sparta: luxe e-bikes met modern design en comfortabele zithouding.
  2. Batavus: alle modellen voldoen aan een kwaliteitscontrole.
  3. Giant: lichte modellen waarmee je eenvoudig overal naartoe kunt rijden.
  4. Gazelle: staat garant voor Hollandse kwaliteit in combinatie met een mooi design.
  5. Cortina: de E-SILENTO PRO is populair bij vrouwen.
  6. Stella: in je eigen straat of omgeving een proefrit plannen.
  7. Amslod: elektrische fietsen van Nederlandse topkwaliteit rechtstreeks van fabrikant.
  8. Union: in stijl door de stad met hoogwaardige en robuuste stadsfietsen.
  9. Koga: unieke designs om mee te verrassen.
  10. Trek: een uitstekend aanbod racefietsen, mountainbikes en gravelbikes.

Andere merken:

  • Nederlandse producten: Jan Janssen, Flyer, Montego, Pegasus, Babboe, Pointer, Brinckers, Veloretti, Roetz, Urban, Cowboy, Arrow en Alpina, Sensa, Stromer, BSP, Vyber, Popal.
  • Duitse producenten: Canyon, Birdy, Focus Bikes, Prophete, Cube, Hase Bike en Velo de Ville, Riese & Müller, Accell, Storck, Qwic.
  • Belgische leveranciers: Thompson, Granville, Ridley, Achielle, Eddy Merckx en Cowboy, L’Avenir, Norta, Ellio, Zannata.

Verwachte tarieven van een fiets in Vondelingenplaat (april 2024)

De doorsnee-prijs van een basic fiets is ongeveer €625,00. Je hebt keuze in verschillende prijsgroepen. Een eenvoudige herenfiets is er al vanaf €405,00, een e-bike is al verkrijgbaar vanaf €970 en een e-bakfiets is te koop vanaf €2.500,00. De totale kosten worden gebaseerd op basis van het merk, actieradius, het versnelling- en remsysteem, het type motor, overige accessoires zoals telefoonhouder of fietstas, service aan huis (onderhoud) en een (aangeraden) fietsverzekering. In het volgende schema verstrekken we de geschatte kosten van de meest gekozen type fietsen.

SoortFabrikantAdviesprijs
E-BikeUnion€2.100,00
SchoolfietsVolare€515,00
RacefietsSensa€1.290,00
MTBTrek€1.229,00
BakfietsVogue€2.650,00
De geschatte tarieven van een nieuwe fiets kopen in Provincie Zuid-Holland.

Thuisdemonstratie: gratis een proefrit inplannen

Een e-bike uitzoeken in jouw eigen woonplaats? Doe een aanvraag voor een kosteloze e-bike proefrit aan huis in Vondelingenplaat! Leveranciers zoals Bayck, Stella, Forza, Fietsvoordeelshop.nl, VanDijck, Fietsoptimaal.nl komen gratis bij je thuis. Een bijkomend voordeel van zo’n demo aan huis is dat je kunt proefrijden in jouw eigen woonplaats. De bekende E-bike adviseur in komt met een bus met verschillende modellen erin. Er worden vaak geen kosten in rekening gebracht. Middels een thuisdemo kun jij ontdekken welke uitvoering passend is voor jouw eisen en wensen.

  • Ervaar het gemak en comfort van diverse modellen.
  • De fietsspecialist is volledig deskundig en goed opgeleid.
  • Gratis advies zonder verplichtingen.

Aandachtspunten tweedehands fietsen in Vondelingenplaat

Door te kiezen voor een tweedehands fiets kan je een hoop geld besparen. Tweedehands modellen kan je kopen bij lokale een fietsenwinkel of specialist in tweewielers. Eventueel kan je hier ook een model inruilen. Er zijn dan wel factoren waar je op moet letten. Hierna tonen wij de belangrijkste tips over onderdelen en kwaliteitspunten.

  1. Zoom in op de lagers en wielen van het model.
  2. Zoek goed uit of de banden en spaken nog van de juiste kwaliteit zijn.
  3. Kijk of zadel en stuur niet muurvast zitten.
  4. Kijk goed naar aanlopende remmen of een piepend geluid.
  5. Controleer of de ketting nog in orde is of dat deze vervangen moet worden.

FAQ: vragen en antwoorden over tweewielers

Een elektrische fiets laten bezorgen in Vondelingenplaat, is dat mogelijk?

Ja, een e-bike laten thuisbezorgen is steeds vaker mogelijk. Via verkopers zoals Internet-Bikes.com en Bikesplaza kan ook jij snel op afstand (online) een geschikte e-bike vinden. Meestal zijn er 2 opties: ophalen in de tweewielerwinkel of thuisbezorging. De prijs voor thuisbezorging zijn vaak niet meer dan plusminus €25,00. De levertijd is gemiddeld 5 – 8 werkdagen.

Welk type fiets past bij mijn wensen?

Voor het dagelijkse ritje naar je werk zou je de volgende modellen kunnen overwegen: sportief model gefinancierd met het fietsplan (leasefiets). Voor studerende kinderen is de elektrische schoolfiets een uitstekende koop. Bij korte afstanden neen me een normale stadsfiets of een goed tweedehands model. Moet je regelmatig de kids wegbrengen? Neem dan een elektrische bakfiets. Voor recreatieve gebruikers bieden ze ook nog een hybride fiets, toerfiets, fatbike, racefiets, gravelbike, mountainbike.

Is een e-bike verzekeren verplicht?

Jouw elektrische fiets laten verzekeren is niet iets wat verplicht is, maar wordt vaak wel gedaan. Met een particuliere fietsverzekering ben je goed verzekerd tegen pech, diefstal of schade. Overige uitrusting zoals slot, fietstas, fietsmand, GPS- en navigatieapparatuur, kinderzitje kun je meeverzekeren. De e-bike polis is er al vanaf €2,10 per maand. Een speed pedelec wordt beschouwd als een bromfiets. Het geel kentekenplaatje moet wel correct gemonteerd worden. Je moet een brommerrijbewijs of autorijbewijs B hebben en een Nederlandse WA-verzekering is gewenst. Een WA + Volledig Casco verzekering kost om en nabij de €4,40.

Wat zijn de voordelen van een proefrit?

Als je aan het kijken bent naar een nieuwe eBike wil je dat deze helemaal op maat is. Vraag om een testrit op goede merken. Ze kunnen behoorlijk verschillend zijn als we kijken naar stabiliteit en comfort. Bij een electric-bike store of bij een speciaal een testcenter kan je vrijblijvend velerlei types zelf uitproberen. Hierdoor rij jij straks rond op de beste e-bike in Vondelingenplaat. Bij diverse leveranciers is de gratis proefrit aan huis beschikbaar. De e-bike specialist spreek een dag en tijd met je af in de agenda. Je kunt in jouw vertrouwde omgeving allerlei modellen uitproberen. De fiets afstellen op maat wordt meestal ook gedaan.

Wat kan ik laten doen bij de fietsenmaker in Vondelingenplaat?

Om je elektrische fiets te onderhouden kan je aankloppen bij een fietsenmaker. Deze fietszaken hebben servicemogelijkheden voor: vermogen van de accu beoordelen, banden controleren en op spanning brengen en Bouten en moeren vastdraaien. Valt je fiets nog in de garantie-tijd? Vaak maak je aanspraak op een bedrag voor je fietsreparatie in Vondelingenplaat (nieuwe accu vervangen). Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract kiezen zodat je standaard elk jaar kunt langskomen voor een servicebeurt.


Postcodegebied: 3195, 3196

Plaats een reactie