fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Zegveld

Betaalbaar en eenvoudig een handige fiets kopen in Zegveld? De fiets is een geliefd vervoermiddel in deze woonplaats. Online of in de winkel kan je kiezen uit erg veel types. Dat loopt van een comfortabele toerfiets tot en met een ligfiets van steeds meer merken zoals Batavus en Ostrichoo. Welk soort past bij mij? Op fietsenoverzicht.nl vind je meer informatie over de diverse mogelijkheden, de best verkochte merken en gemiddelde kosten. Eveneens bieden wij extra informatie over een thuisdemonstratie en tref je contactgegevens van regionale fietswinkels in Zegveld en omstreken.

  • Elektrische fietsen in Zegveld worden veel verkocht.
  • Het is ontzettend comfortabel en wordt aangeraden voor ouderen en winderige weersomstandigheden.
  • Het is een groen alternatief voor allemaal korte autoritjes.
  • In deze buurt heb je de keuze uit voldoende experts en fietsenwinkels.
  • Goede merken zijn Veloretti en Rocky Mountain Bikes.
fiets-kopen-zegveld

Goedkope E-bike bestellen in Zegveld

Een goede e-bike is uitgerust met een motor. Er is een elektrische ondersteuning als je fietst. Een elektrische tweewieler gaat lekker snel, rijdt heel efficiënt, is een uitkomst voor mensen die niet op een gewone fiets kunnen en het is beter voor het milieu dan een auto of brommer. De elobike wordt vooral gebruikt door senioren. Ook jongeren en werkenden omarmen massaal de elektrische variant. De beste elektrische fiets in Zegveld kopen of huren? In 5 stappen leggen we uit welke keuzes je moet maken.

E-bike in Zegveld online bestellen en laten bezorgen

  1. Kies het type e-bike

    Bedenk eerst hoe vaak en voor welke afstanden bij een model zoekt. Voor korte tochtjes moet je gaan voor een normale stadsfiets of transporter. Voor recreatief gebruik adviseren wij een e-bike met grote actieradius. Voor dagelijkse afstanden vanaf 20 kilometer is de nieuwe speed pedelec de juiste uitkomst. Voor recreanten kan je ook kiezen voor fitness fiets of mountainbike. Ga jij met je fiets in de bus, trein of tram (OV)? Er zijn ook minimalistische elektrische vouwfietsen.

  2. Maat kiezen

    Maak een keuze voor een type frame (dames- of herenframe). Kies ook de hoogte van jouw frame. Vaak gekozen framematen zijn 48 cm (S), 54 cm (M) en 61 cm (L). De fietsenwinkels tonen ook welke framemaat in lijn ligt met jouw eigen lengte. Voor de liefhebbers zijn er modellen met een extra lage instap of juist een meer hoge instap.

  3. Technische eisen

    Je kunt kiezen voor de instap voorwielmotor (goedkoop), middenmotor (meer stabiliteit) en tevens de achterwielmotor (super krachtig en stil). Je moet ook het vermogen van de accu kiezen. Veel mensen gaan voor zo’n 485 Wh. Hiermee rijdt je tussen de 70 & 145 kilometer. Steeds vaker vind je ook een accu-upgrade tot wel 800 wattuur. De accu kan worden toegepast op de bagagedrager of op het frame. Wat verder belangrijk is, is het type versnelling: Naafversnelling met ketting, Derailleurversnelling en Naafversnelling met riemaandrijving.

  4. Gratis proefrit

    Als je het merk en model gekozen hebt wil jij natuurlijk een proefrit plannen bij een gespecialiseerde rijwielshop in Woerden. Hier kan je de meest populaire types proberen. Heb je maar weinig tijd? Een paar aanbieders zoals Forza Fietsen bieden ook een e-bike thuisdemonstratie in Zegveld. Persoonlijk advies van een adviseur, je zit nergens aan vast.

  5. Bestellen en afhalen

    Een elektrische fiets kopen in Zegveld? Kies dan een goede en erkende shop. Een fietsspeciaalzaak biedt service voor o.a.: snel diverse modellen proberen, een expert die direct advies geeft en je hebt een servicepunt in de buurt. Tevens kan je via internet de nodige info aanvragen. Dankzij een online fietsenshop heb je direct toegang tot grote voorraad, thuisbezorging en gunstige prijzen. Een testcentrum bezoeken voor een proefrit is steeds vaker mogelijk.

Bekijk testcentrum en fietsenwinkel in Zegveld

A.d.h.v. de volgende tabel bekijk je adresgegevens van rijwielshops in Zegveld en nabije omgeving. Mogelijk dat je hier terecht kan voor verkoop en reparatie. Soms is er ook een e-bike testcentrum. Werk jij bij een vestiging welke absoluut op deze site hoort? Neem contact op met onze klantenservice. Op deze website doorzoek je ook winkels in Harmelen, Maarssen en Kamerik.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Meteen een e-bike proefrit in Zegveld inplannen?

Bekijk de mogelijkheden en stel jouw ideale fiets samen

Koopgids: welke fiets is voor mij geschikt?

Wil jij een nieuwe fiets bestellen? Dan moet je veel keuzes maken. Welk type past bij mij? Welke merken leveren de hoogste kwaliteit? Zou zo’n 2dehands model ook voldoende zijn? Wat wil jij maximaal betalen? In de hierna volgende koopgids delen wij nuttige info over de verschillende modellen. Met onze gids kom je erachter wat aansluit op jouw rijstijl.

E-bike Zegveld: dit moet je weten voor aanschaf

Een e-bike is met name geschikt voor ontspannende uitstapjes en voor kids die ver van school af wonen. Een elektrische fiets is een duurzame optie, comfortabel en het is een uitkomst bij studenten en werkenden die dagelijks een lange afstand moeten afleggen. Met de best accu rijd je wel zo’n 140 kilometer. Noemenswaardig: het is een stuk kostbaarder dan een basis uitvoering, onderhoud en reparaties zijn relatief duur en ze zijn een stuk zwaarder. Populaire merken zijn Gazelle en natuurlijk Scott.

  • Meer fietscomfort, ook tegen de heuvels op.
  • Ideaal voor jouw dagelijkse rit naar school of werk.
  • De goedkope e-bike kan je bestellen en laten bezorgen v.a. €975,00.

▸ Vergelijk e-bike prijsaanbiedingen

Schoolfiets: dit moet je weten voor aanschaf

Een sterke schoolfiets is belangrijk om snel en comfortabel van huis naar school te kunnen gaan. Het uiterlijk is van belang en hij moet ook lekker rijden. Eventuele spullen kun je op een transportfiets eenvoudig vervoeren. Dit segment is uitgerust met een fietskrat of mand boven het voorwiel waar je zonder problemen een boodschappentas of schooltas mee kunt vervoeren. Daarnaast is ook de omafiets populair. Voor scholieren die elke dag een groot stuk moeten afleggen is de aanschaf van een elektrische schoolfiets het overwegen waard.

  • Een studentenfiets heeft een hippe uitstraling en is niet heel gevoelig.
  • Veel gekozen merken van tienerfietsen zijn Popal en BSP.
  • De tarieven starten bij zo’n €225,00.

▸ Ga naar de schoolfiets kortingdeals

Stadsfiets: belangrijke kooptips

Een stadsfiets is geschikt om door drukke en smalle straten te fietsen. Een uitkomst voor beperkte afstanden of om even naar de winkel te gaan. Deze uitvoeringen zijn hufterproof en zijn goed zelf schoon te houden door o.a. de dichte kettingkast. In het actuele aanbod zijn te verkrijgen met meerdere versnellingen (3, 5 of 7 versnellingen). Indien gewenst met voordrager.

  • Een city bike is perfect voor de dagelijkse ritjes.
  • Veel gekozen moederfietsen zijn o.a. Sparta & Pegasus.
  • Prijsindicaties starten bij ongeveer €360,00.

▸ Check alle elektrische stadsfiets kortingdeals

Bakfiets Zegveld vergelijken: waar rekening mee houden?

Een bakfiets is een praktisch transportmodel met 3 wielen en een handzame bak aan de stuurzijde. Super handig dus om de kids mee te nemen. In de bak kan je heel wat boodschappen kwijt en het is een zeer betaalbaar alternatief voor een tweede auto. Door middel van de veiligheidsriem weet jij zeker dat de kinderen veilig zijn. In het geval van een elektrische bakfiets met trapondersteuning kan je je nog makkelijker manoeuvreren door de stad. Ben je overigens al bekend met de fietskar: een lage bak op wielen die achter de fiets hangt.

  • Eenvoudig en snel de kinderen vervoeren.
  • Bekende producenten zijn Vogue & Soci.Bike.
  • De prijzen van elektrische bakfietsen zijn ongeveer €2.500,00.

▸ Check alle bakfiets prijsaanbiedingen

Moeiteloos een fiets laten bezorgen in Zegveld

Vergelijk online shops en bestel de beste aanbiedingen

Vergelijk een speed pedelec / speedbike

De betekenis van een speed pedelec is: een innovatieve snelle elektrische fiets met een krachtige trapondersteuning waarop je een snelheid tot 45 km/u kan redden. De speedbike is perfect voor dagelijks woon-werk verkeer. Het is een duurzaam vervoermiddel en wordt steeds vaker gebruikt in plaats van het openbaar vervoer. Er gelden wel enkele verplichtingen: het rijbewijs AM, WA-verzekering, achteruitkijkspiegel & de verplichte kentekenplaat en een stevige helm.

  • Een superkrachtige fiets met een vermogen tot 4000 watt.
  • Je moet minimaal 16 jaar oud zijn.
  • De verwachte prijzen beginnen bij plusminus €3.725,00.

▸ Ga verder naar de speed pedelec prijsdeals

Koopgids voor een sportieve fietsen

Met een sportfiets wordt bedoeld: een model voor sportieve doeleinden. Het is een mengelmoes tussen de populaire herenfiets of damesfiets en de professionele racefiets. Het sluit goed aan bij de sportieve gebruiker die houden van snelheid. Een hybride fiets is super licht, heeft een zithouding iets naar voren gebogen, heeft vaak Shimano versnellingen en extra snelle banden. In de lijst hieronder doorzoek je de meest bekende voorbeelden:

  • Mountainbikes: perfect voor de recreatief gebruik en wedstrijden.
  • Hybride fiets: combinatie van citybike en sportieve fiets.
  • Racefiets: een razendsnelle uitvoering voor verharde wegen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: geschikt voor vrijwel elk type ondergrond.
  • Trekkingfiets: praktisch model voor lange afstanden met bagage (vakantiefiets).
  • Fixie: leuke hippe modellen zonder versnellingen.

▸ Ga verder naar de sportfiets aanbiedingen

Koopgids vouwfiets

Een vouwfiets is een model dat je eenvoudig kan inklappen tot een klein formaat. Ze zijn gebruiksvriendelijk dankzij het scharnier in het midden van de hoofdbuis. Zodoende kan je in no-time het geheel opklappen tot een handzaam pakketje. Het is een geliefd item bij mensen die veel met het OV reizen. Het is ook een uitkomst om in de auto hebben liggen of als je ruimte wil besparen. Een nieuwe elektrische vouwfiets is beter voor langere ritten van en naar een station.

  • Ideaal voor mensen die veel onderweg zijn in het OV.
  • Uitstekende fabrikanten zijn Beixo & Sinclair A-bike.
  • De verwachte tarieven starten bij ongeveer €425,00.

▸ Profiteer van de elektrische vouwfietsen kortingdeals

Alles wat je moet weten over de kinderfiets

Een mooie kinderfiets in Zegveld is een mooie mijlpaal voor jouw kids. Peuters en kleuters kunnen in veel gevallen op een loopfiets. Peuters vanaf 3 jaar kunnen het proberen met met zijwieltjes zodat ze niet steeds vallen. De juiste framemaat is belangrijk. Een kind moet zonder problemen op het zadel kunnen zitten. De modellen beginnen bij 12 inch, voor 2- 4 jaar. Vervolgens is er een 14 inch (3-5 jaar), 16 inch (4 tot gemiddeld 6 jaar), 18 inch (5 t/m 7 jaar), 20 inch (6 t/m 8 jaar), 22 inch (7 t/m 9 jaar) en 24 inch (8 tot 11 jaar). De grootste maat is 26 inch (10 – 14 jaar). Het gebruiken van een fietshelm is niet verplicht, maar wel belangrijk!

  • Opvallende jongensfietsen en wonderschone meisjesfietsen als verjaardagscadeau.
  • Professionele merken zijn Sjoef & Gazelle.
  • De tarieven zijn plusminus €159,00.

▸ Ga verder naar de kinderfietsen voordeeltjes

fietsen-bestellen-in-zegveld

Top 10 fietsmerken april 2024

Bij de lokale fietsshop kan je kiezen uit talloze merken. Dit varieert van bekende Nederlandse leveranciers tot nieuwe innovatieve merken met kleurrijke moederfietsen en driewielers voor extra stabiliteit. In de opsomming hieronder vind je meer informatie over de meest interessante aanbieders in fietsland. Check ook de pagina met informatie over bakfietsen thuisbezorgen.

  1. Sparta: ruime e-bike collectie met voor ieder wat wils.
  2. Batavus: speciaal woon-werkfietsen aanbod voor de zakelijke rijders.
  3. Giant: kwalitatieve e-bikes gericht op divers gebruik (wekelijks tot dagelijks gebruik).
  4. Gazelle: Ruim 130 jaar ervaring en ruim 700 servicepunten.
  5. Cortina: de E-Foss lijn biedt betaalbare maar luxe modellen.
  6. Stella: standaard tot 5 jaar garantie.
  7. Amslod: altijd de perfecte rijeigenschappen dankzij Dynamic Drive.
  8. Union: specialist in het fabriceren van stadsfietsen.
  9. Koga: altijd een sportieve uitstraling, maar met comfortabele zithouding.
  10. Trek: modellen gemaakt van zowel staal, carbon als aluminium.

Optionele merken:

  • Nederlandse producenten: Babboe, Flyer, Montego, Pointer, VanMoof, Jan Janssen, Veloretti, Urban, Roetz, Arrow, De fietsfabriek, Cowboy en BSP, Popal, Stromer, Alpina, Vyber, Sensa.
  • Duitse merken: Hase Bike, Canyon, Birdy, Focus Bikes, Derby Cycle, Prophete en Accell, Qwic, Riese & Müller, Storck, Kalkhoff.
  • Belgische producten: Thompson, Minerva, Eddy Merckx, Ridley, Granville en Oxford, Zannata, Ellio, Cowboy, L’Avenir.

Doorsnee aanschafprijzen van een fiets in Zegveld (april 2024)

De gemiddelde winkelprijs van een basic fiets ligt ongeveer op €475,00. Er is een groot assortiment in diverse segmenten. Een onderhoudsarme damesfiets bestel je voor zo’n €415,00, een e-bike laat je al thuisbezorgen vanaf €995 en een praktische bakfiets heeft een prijskaartje van gemiddeld €2.625,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van het type, eisen qua actieradius, de remmen, plek van de motor, extra’s zoals een fietskrat of helm, onderhoudscontract en eventueel de fietsverzekering. In de hier onderstaande tabel delen we de adviesprijzen van de meest gebruikte type fietsen.

Type fietsMerknaamGemiddelde prijs
Elektrische fietsUnion€1.925,00
City bikeStella€565,00
RacefietsCube€1.200,00
ATBSpecialized€1.249,00
BakfietsDolly€2.500,00
De standaard prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Utrecht.

Thuisdemonstratie: zelf een proefrit maken

Een e-bike testen in jouw plaats? Plan dan een kosteloze e-bike proefrit aan huis in Zegveld! Winkels als VanDijck, Stella, Fietsvoordeelshop.nl, Amslod, Forza, Fietsoptimaal.nl komen met een grote bus bij je aan huis. Een belangrijk voordeel van zo’n thuisdemo is dat je een proefrit mag maken in de eigen straat of wijk. De plaatselijke E-bike adviseur in komt met een bus met verschillende modellen erin. Meestal is dit 100% gratis en vrijblijvend. D.m.v. zo’n thuisdemo kan je zelf ervaren welk soort matcht met jouw eisen en wensen.

  • Ervaar het gemak en comfort van diverse modellen.
  • De fietsspecialist is dagelijks in de buurt.
  • 100% gratis en je zit nergens aan vast.

Tips voor tweedehands fietsen in Zegveld

Als je de keuze maakt voor een een tweedehands fiets kan je een mooie besparing realiseren. Tweedehands modellen vind je bij een fietsenwinkel of tweewielercentrum. In veel gevallen kun jij hier ook terecht voor inruil. Let op: er zijn wat zaken waar je op moet letten. In de bullets hieronder vertellen we over 5 belangrijke tips om een miskoop te voorkomen.

  1. Kijk of lagers en wielen in orde zijn.
  2. Zitten er oneffenheden in de banden of spaken?
  3. Ga na of je het stuur en het zadel nog kunt aanpassen in hoogte.
  4. Doe een remtest (kijk of de remmen goed werken).
  5. Kijk of de ketting niet helemaal verroest is.

Tweewieler FAQ: alles wat je moet weten over aanschaf

Zo’n elektrische fiets laten bezorgen in Zegveld, hoe doe ik dat?

Ja, een e-bike thuisbezorgen kan. Via aanbieders zoals Fietsenconcurrent.nl en FietsUniek kan je simpel via internet modellen vergelijken. Bij veel shops bieden ze 2 leveropties aan: afhalen in de fietsenwinkel of thuisbezorgen. De tarieven voor thuislevering zijn tegenwoordig grofweg €32,50. De levertijd is vaak tussen de 4 – 10 werkdagen.

Welke soort fiets is voor mij geschikt?

Voor dagelijks woon-werk verkeer zou je de volgende modellen kunnen overwegen: snel en sportief model binnen het fietsplan (leasefiets). Voor studenten is een sterke elektrische schoolfiets een goede optie. Op het moment dat je weinig rijdt adviseren wij een sterke stadsfiets of een goed tweedehands model. Moet je regelmatig de kids wegbrengen? Overweeg dan een handzame bakfiets. Voor mensen die houden van snelheid kan jij bijvoorbeeld gaan voor een trekkingfiets, fatbike, toerfiets, racefiets, mountainbike, hybride fiets.

Is een e-bike verzekeren verplicht?

De elektrische fiets verzekeren is niet iets wat verplicht is, maar wel goed om te doen. Met een eigen fietsverzekering ben jij verzekerd van hulp bij pech, diefstal of schade. Andere spullen zoals fietsmand, fietscomputers, slot, kinderzitje, GPS- en navigatieapparatuur kan je ook laten dekken. Een e-bike polis is er al vanaf €2,70 p/maand. De speed pedelec valt voor de verzekeraar onder de categorie bromfiets. Om die reden heb je hier ook een gele bromfietskentekenplaat voor nodig. Je moet het bromfietsrijbewijs (AM) of een autorijbewijs (B) hebben en een WA-verzekering is essentieel. Een complete dekking (WA+ of All-risk) kost ongeveer €4,35.

Hoe plan ik een proefrit in?

Als je een nieuwe eBike koopt wil je deze natuurlijk goed uitproberen. Plan altijd een testrit op goede bikes. Ze wijken onderling behoorlijk af als je kijkt naar de manier van aandrijving en comfort. Bij een electric-bike verkooppunt of in een testcenter in de regio kan je eenvoudig de meest gangbare producten ervaren. Zo bestel jij zeker weten de beste e-bike in Zegveld. Bij diverse leveranciers is ook een gratis proefrit bij jouw in de regio mogelijk. De e-bike specialist spreek een dag en tijd met je af in de agenda. Je kunt vrijblijvend verschillende modellen op je gemak proberen. De fiets afstellen op maat is ook mogelijk.

Welke service biedt de fietsenmaker in Zegveld?

Voor het jaarlijkse onderhoud aan de elektrische fietsen kan je een afspraak maken bij de fietsenmaker. Deze bikeshops hebben servicemogelijkheden voor: accu onderhoud, checken van banden en versnellingen en elektrische contactpunten behandelen. Heb je nog garantie op je fiets? In sommige gevallen maak je aanspraak op een bedrag voor je fietsreparatie in Zegveld (nieuwe accu vervangen). Bij veel merken wordt gevraagd of je interesse hebt in een onderhoudscontract zodat je verzekerd bent van een jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 3471, 3474

Plaats een reactie