fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Tienhoven

Tegen een aantrekkelijke prijs een handige fiets kopen in Tienhoven? Je kunt heerlijk fietsen in en rondom deze plaats. Tegenwoordig heb je de keuze uit ontzettend veel soorten en merken. Dat loopt van een kinderfiets tot aan een fixie van uiteenlopende merken als VanMoof en Bimas. Welk soort past bij mij? Op deze website lees je alles over de diverse mogelijkheden, bekende merken en vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Ook verstrekken we praktische details over proefrijden aan huis en ontdek je adressen van geschikte fietswinkels in Tienhoven en omliggende plekken.

  • Elektrische fietsen in Tienhoven zijn razend populair.
  • Het zitcomfort is geweldig en uitermate geschikt voor bijv. 55-plussers en woon-werk verkeer.
  • Voor het milieu veel vriendelijker dan een auto.
  • In de omgeving vind je diverse winkels en fietswinkels.
  • Populaire merken die je kunt overwegen zijn Koga en ECO Traveller.
fiets-kopen-tienhoven

Goedkope E-bike bestellen in Tienhoven

Een e-bike is fiets met elektrische aandrijving. De handige elektrische ondersteuning biedt hulp wanneer je de weg op gaat. Een elektrische tweewieler is een stuk sneller, rijdt heerlijk, is ideaal voor woon-werk verkeer en is veel goedkoper dan auto, scooter of brommer. Met name ouderen zijn gek op de elobike. Ook moeders, kinderen en scholieren zien we steeds vaker rondrijden op een elektrisch model. De beste elektrische fiets in Tienhoven kopen of huren? In de 5-stappen hieronder leggen we uit waar je op moet letten.

E-bike in Tienhoven online bestellen en snel laten afleveren

  1. Kies het type e-bike

    Selecteer eerst waar jij de fiets voor nodig hebt. Voor de kleinere ritten kies je het beste een basis stad- en transportfiets. Voor ouderen die niet meer op een normaal model kunnen raden we een e-bike met goede actieradius aan. Voor dagelijkse afstanden vanaf 20 kilometer is de speed pedelec de juiste suggestie. Voor de sportfietsers kan je ook kiezen voor crossfietsen en mountain bikes. Heb je thuis niet veel ruimte of ga je met het OV? Er bestaan ook minimalistische elektrische vouwfietsen.

  2. De juiste maat bepalen

    Maak een keuze voor een type frame (herenframe of lage-instap). Verdiep je ook in de juiste framemaat. Gangbare maten zijn 49 cm (S), 54 cm (M) en 61 cm (L). De fietsshops geven ook aan welke framemaat ideaal is voor jouw lengte. Je hebt ook types met een comfortabele lage instap of juist een meer hoge instap.

  3. Technische informatie

    De belangrijkste opties zijn een de normale voorwielmotor (voordelig), middenmotor (voor elk landschap geschikt) en achterwielmotor (meest krachtig). Je moet ook het vermogen van de accu kiezen. Veel modellen zijn uitgerust met +/- 500 Wh. Hiermee rijdt je tussen de 50 en 105 km. Bij veel aanbieders vind je ook een duurdere accu met 725 wattuur. De accu kan worden toegepast op het frame of in de bagagedrager. Een laatste aandachtspunt is het soort versnelling: Naafversnelling met riemaandrijving, Derailleurversnelling en Naafversnelling met ketting.

  4. Proefrit op locatie of thuis

    In het geval je het juiste model hebt gekozen wil jij natuurlijk een proefrit plannen bij een beschikbare rijwielshop in Stichtse Vecht. Doorgaans kan je diverse types zelf ervaren. Wil je meer gemak? Sommige shops zoals Fietsoptimaal.nl bieden ook een e-bike thuisdemonstratie in Tienhoven. In jouw vertrouwde omgeving een proefrit maken, met een vrijblijvend karakter.

  5. Bestellen & afleveren

    Een innovatieve elektrische fiets kopen in Tienhoven kan bij steeds meer rijwielshops. Veel mensen kiezen voor de fietsspeciaalzaak: laagdrempelig een proefrit maken, een expert die direct advies geeft en voor garantie en reparaties kan je snel terug. Maar je vindt ook steeds meer online mogelijkheden. Bij de online fietswinkel geniet je van een grote voorraad, een snelle bezorgservice en scherpe prijzen. Het gewenste type uittesten bij een testcentrum is bij steeds meer online shops ook mogelijk.

Vind testcentrum en fietsenwinkel in Tienhoven

Aan de hand van onderstaande tabel vergelijk je snel de verschillende rijwielshops in Tienhoven en omliggende plekken. Hier kan je eventueel terecht voor een proefrit, verkoop en gratis advies. De grotere zaken hebben soms ook een e-bike testcentrum. Werk jij bij een tweewielerwinkel welke absoluut op deze site hoort? Vul dan even het contactformulier in. Doorzoek ook winkels in Westbroek, Breukelen en Oud Zuilen.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Gratis e-bike proefrit in Tienhoven plannen?

Bekijk verkopers en kies de fiets die past bij jouw wensen

Hulpgids: welke fiets sluit aan bij mijn wensen?

Is het tijd voor een nieuwe fiets? Dan sta je zeker voor een uitdaging. Wat is een goed type? Moet ik kiezen voor een budget of luxe merk? Zijn 2dehandse modellen ook prima? Wat wil jij maximaal betalen? In deze gratis keuzehulp geven we belangrijke informatie over de populaire modellen. Zodoende vind je uit wat matcht met doel en stijl.

E-bike Tienhoven: belangrijke kooptips

De e-bike wordt veel gebruikt voor recreatieve tochten en voor kids die ver van school af wonen. Deze elektrische fiets is milieuvriendelijk, efficiënt en is ideaal voor lange afstanden. Met de best accu rijd je wel zo’n 140 kilometer. Let op: het is prijziger dan een normale uitvoering, het onderhoud is duurder en ze zijn vrij zwaar. Betrouwbare merken zijn VanMoof en natuurlijk VanTuyl.

  • Licht fietsen, ook met tegenwind of tegen de heuvels op.
  • Bijdragen aan een beter klimaat.
  • Zo’n goedkope e-bike heb je al voor €940,00.

▸ Vind alle e-bike acties

Schoolfiets: dit moet je weten voor aanschaf

Een degelijke schoolfiets is noodzakelijk om moeiteloos en snel de onderwijsinstelling te kunnen bereiken. Hij moet er leuk uitzien en hij moet ook lekker rijden. Een aanrader is de transportfiets. Deze uitvoering heeft de beschikking over een mand of fietskrat waar je moeiteloos een boodschappentas of schooltas mee kunt vervoeren. Daarnaast is ook de omafiets populair. Voor lange afstanden is de elektrische schoolfiets een interessante optie.

  • Een studentenfiets heeft een hippe uitstraling en is niet zo gevoelig.
  • Tienerfietsen worden o.a. gemaakt door Altec en Roetz.
  • De tarieven zijn plusminus €220,00.

▸ Vergelijk de schoolfiets kortingsacties

Stadsfiets: belangrijke kooptips

Een stadsfiets is de beste keuze om korte afstanden af te leggen. Ideaal voor de korte ritjes naar werk of om snel boodschappen te doen. Deze types zijn praktisch onverwoestbaar en kan je makkelijk zelf onderhouden in verband met de dichte kettingkast. Tegenwoordig zijn te verkrijgen met diverse aantallen versnellingen (3, 4 of 7 versnellingen). Optioneel leverbaar met voordrager!

  • Een city bike is ideaal voor korte ritjes.
  • Fabrikanten van bekend moederfietsen zijn Roetz en Bird Bike.
  • De tarieven zijn ongeveer €360,00.

▸ Ga verder naar de elektrische stadsfiets kortingdeals

Bakfiets Tienhoven vergelijken: dit moet je weten voor aanschaf

Een bakfiets is een verlengd model met vaak 3 wielen met een bak aan de voorkant. Super handig dus om de kids in mee te nemen. Wellicht kan jij het gebruiken voor de wekelijkse boodschappen en het is een zeer betaalbaar alternatief voor een scooter, motor of auto. Middels een veiligheidsriem- of gordel zitten kinderen altijd veilig. Bij een elektrische bakfiets met trapondersteuning is het rondrijden nog makkelijker. Vraag ook vrijblijvend naar de fietskar: een klein wagentje op 2 wielen die achter je fiets hangt.

  • Veilige en snelle manier om kids van A naar B te brengen.
  • Vaak gekozen leveranciers zijn Vogue en Nihola.
  • De tarieven van elektrische bakfietsen beginnen bij +/- €2.775,00.

▸ Check alle bakfiets prijsdeals

Supersnel een fiets laten bezorgen in Tienhoven

Vergelijk fietsenwinkels en scoor de beste aanbiedingen

Hulp bij het kiezen van een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec staat voor: een comfortabele snelle elektrische fiets met trapondersteuning (tot 4.000 watt) welke snelheden tot 45 kilometer per uur kan fietsen. De speedbike is ideaal voor lange afstanden en woon-werkverkeer. Het wordt veel gebruikt als alternatief op auto of het openbaar vervoer. Let op: er zijn een aantal randvoorwaarden en verplichtingen: Een rijbewijs A of B, verzekering (wettelijke aansprakelijkheid), achteruitkijkspiegel met tevens een geel nummerbord. en een goedgekeurde helm.

  • Eenvoudig fietsen met snelheden van 45 km/uur.
  • De minimumleeftijd is 16 jaar.
  • De verwachte onkosten beginnen bij plusminus €3.700,00.

▸ Ga verder naar de speed pedelec voordeeltjes

Koop een sportieve fietsen

Een sportfiets houdt in: een snelle en sportieve uitvoering. Het is variant op een normale damesfiets of herenfiets en de welbekende racefiets. Ideaal voor actieve mensen die graag flink kracht op de pedalen zetten. Een hybride fiets is super licht, heeft voor een zithouding wat meer naar voren gebogen, heeft vaak Shimano versnellingen en dunne banden. Bijgaand vind je de belangrijkste modellen:

  • Mountainbikes: een sterke fiets met veringen voor en achter (full suspension).
  • Hybride fiets: comfortabele citybike met sportief karakter.
  • Racefiets: een superlicht model met dunne bandjes en veel versnellingen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: een stuk sneller en minder robuust dan de MTB.
  • Trekkingfiets: vakantiefiets met sportieve en comfortabele zithouding.
  • Fixie: wordt aangedreven zonder tussenliggende vrijloop.

▸ Profiteer van de sportfiets deals

Informatie over de vouwfiets

Een vouwfiets is een model dat je simpel en snel kan invouwen tot een meeneem-formaat. Ze zijn gebruiksvriendelijk dankzij het scharnierend frame. Daardoor kan je moeiteloos het frame inschuiven en inklappen. Dit wordt vaak gekocht door reizigers in het openbaar vervoer. Het is ook een uitkomst om standaard in de kofferbak mee te nemen of als je thuis weinig ruimte hebt. Een nieuwe elektrische vouwfiets is handiger voor afstanden die je net wat sneller zou willen afleggen.

  • Eenvoudig vervoeren en opbergen.
  • Vaak gekozen leveranciers zijn Strida & Popal.
  • De verwachte prijzen beginnen bij €469,00.

▸ Ga verder naar de elektrische vouwfietsen prijsaanbiedingen

Keuzehulp bij een kinderfiets

Een stoere kinderfiets in Tienhoven is een leuke gift voor een kind dat kan lopen. Peuters en kleuters beginnen vaak met een loopfiets. Een kinderfiets heeft vaak zijwieltjes om het langzaam zelfstandig te leren. Je kunt kiezen uit meerdere framematen. Het kind moet veilig zelf kunnen zitten en afstappen. De allerkleinsten van 2 – 4 jaar kunnen op een 12 inch model. Het assortiment bestaat verder uit 14 inch (3 t/m 5 jaar), 16 inch (4 t/m 6 jaar), 18 inch (5 tot gemiddeld 7 jaar), 20 inch (6 tot 8 jaar), 22 inch (7 t/m 9 jaar) en 24 inch (8 tot circa 11 jaar). Kids tot 14 jaar kunnen met een 26 inch model uit de voeten. Het dragen van een fietshelm kan handig zijn.

  • Sterke jongensfietsen en leuke meisjesfietsen voor 2 tot 14 jaar.
  • Bekende modellen komen van Volare & Batavus.
  • De verwachte kosten starten bij zo’n €139,00.

▸ Check alle kinderfietsen kortingsacties

fietsen-bestellen-in-tienhoven

Top 10 fietsmerken april 2024

Tegenwoordig zijn er talloze merken. Van professionele merken van eigen bodem tot nieuwe merk-speciaalzaken met gave moederfietsen en driewielers voor volwassenen. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met de meest populaire aanbieders van dit moment. Bekijk ook meer informatie over damesfietsen uitproberen.

  1. Sparta: meestal met middenmotor wat zorgt voor goede balans.
  2. Batavus: sterke, veilige en moderne kwaliteitsfietsen voor iedereen.
  3. Giant: moderne sportieve modellen waar comfort en prestaties hand-in-hand gaan.
  4. Gazelle: goed opgeleide fiets adviseurs om jouw te voorzien van tips.
  5. Cortina: met de E-U4 Transport Family haal je een sterk model in huis.
  6. Stella: verschillende E-bike Testcenters bieden vrijblijvende testmogelijkheden aan.
  7. Amslod: krijgt een gemiddelde klantbeoordeling van een 9.0/10.0.
  8. Union: modellen zijn verkrijgbaar bij een groot aantal plaatselijke winkels.
  9. Koga: standaard uitgerust met een krachtige middenmotor.
  10. Trek: een uitstekend aanbod racefietsen, mountainbikes en gravelbikes.

Andere merken:

  • Nederlandse aanbieders: VanMoof, Montego, Babboe, Jan Janssen, Pointer, Pegasus, Arrow, De fietsfabriek, Roetz, Veloretti, Brinckers, Urban en Stromer, Vyber, BSP, Alpina, Merida, Sensa.
  • Duitse fabrikanten: Birdy, Prophete, Focus Bikes, Canyon, Derby Cycle, Cube en Kalkhoff, Riese & Müller, Accell, Velo de Ville, Storck.
  • Belgische producten: Eddy Merckx, Granville, Achielle, Minerva, Thompson en L’Avenir, Norta, Ellio, Cowboy, Oxford.

Verwachte prijzen van een fiets in Tienhoven (april 2024)

De gemiddelde adviesprijs van een nieuwe fiets (vanafprijs) is zo’n €525,00. Er zijn types in meerdere segmenten. Een stevige omafiets heb je al vanaf €465,00, een e-bike heb je tegenwoordig al voor €980 en een e-bakfiets is te koop vanaf €2.725,00. De kosten onderaan de streep zijn afhankelijk van de fabrikant, de gekozen actieradius, het aantal versnellingen, afwerking van de motor, accessoires zoals helm, slot of telefoonhouder, onderhoudscontract en desgewenst een fietsverzekering. In het volgende schema bekijk je de doorsnee-prijzen van de meest verkochte fype modellen.

UitvoeringLabelGemiddelde prijs
E-BikeStella€2.350,00
City bikeStella€475,00
RacefietsLapierre€1.020,00
MountainbikeCube€1.259,00
BakfietsTroy€2.700,00
De gemiddelde kosten van een nieuwe fiets kopen in Provincie Utrecht.

Thuisdemonstratie: een proefrit in je eigen omgeving maken

Een e-bike uitproberen in jouw eigen vertrouwde omgeving? Reserveer dan een vrijblijvende e-bike proefrit aan huis in Tienhoven! Shops zoals Forza, Fietsoptimaal.nl, VanDijck, Fietsvoordeelshop.nl, Amslod, Bayck komen vrijblijvend bij je langs. Een groot pluspunt van een gratis thuisdemo is dat je verschillende modellen mag uitproberen in je eigen regio. De erkende E-bike adviseur in laat jou diverse merken en modellen proberen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. D.m.v. zo’n thuisdemo ervaar je zelf welk type geschikt is voor jouw wensen en budget.

  • Ervaar het gemak en comfort van diverse modellen.
  • De fietsspecialist is dagelijks in de buurt.
  • Mogelijk heb je eerst interesse in de actuele brochure.

Tweedehands fietsen in Tienhoven

Door de aanschaf van een tweedehands fiets kan je een mooie besparing realiseren. Tweedehands koopjes kan je kopen bij lokale een bikeshop of specialist in tweewielers. Soms bieden ze ook een inruilservice. Er zijn dan wel aspecten die nader bekeken moeten worden. In het volgende blokje bieden wij 5 praktische tips om een miskoop te voorkomen.

  1. Controleer de staat van lagers en wielen.
  2. Zoek goed uit of de banden en spaken nog van de juiste kwaliteit zijn.
  3. Ga na of je het stuur en het zadel nog kunt aanpassen in hoogte.
  4. Check de remmen.
  5. Kijk wat de staat van de ketting is en of het frame recht is.

Belangrijke vragen en antwoorden over tweewielers

Mijn elektrische fiets laten bezorgen in Tienhoven, is dat mogelijk?

Ja, een e-bike aan huis laten leveren is gewoon mogelijk. Via verkopers zoals Nr1FietsShop.nl en Santafixie kan je eenvoudig door middel van internet jouw ideale tweewieler bestellen. In de regel kan je kiezen uit 2 opties: zelf ophalen in de tweewielerwinkel of bezorging aan huis. De onkosten voor afleveren op locatie liggen op ongeveer €25,00. De levertijd bedraagt zo’n 4 – 10 werkdagen.

Welke fiets is de beste keuze voor mij?

Ga je dagelijks met de fiets naar het werk? Dan heb je een elektrisch model in combinatie met een fietsplan (leasefiets). Voor schoolgaande kinderen is een degelijke elektrische schoolfiets de beste keuze. Voor alleen de dagelijkse boodschappen kies je een degelijke transportfiets of een goedkoop tweedehands model. Wil jij ook de kids en boodschappen kunnen vervoeren? Kies dan voor een handige bakfiets. Voor recreatieve gebruikers zijn er nog de hybride fiets, gravelbike, racefiets, trekkingfiets, mountainbike, fatbike.

Zal ik een e-bike verzekering nemen?

De elektrische fiets verzekeren is niet iets wat verplicht is, maar wel aan te raden. Met een goede fietsverzekering ben je juist verzekerd tegen stelen, schade en problemen. Andere items zoals fietscomputers, fietsmand, GPS- en navigatieapparatuur, fietstas, kinderzitje kun je meeverzekeren. De e-bike polis is beschikbaar vanaf €2,20 per maand. Een speed pedelec valt onder de categorie bromfiets. Het geel kentekenplaatje moet wel correct gemonteerd worden. Het bromfietsrijbewijs of autorijbewijs is noodzakelijk en een WA-verzekering is verplicht. Een all-risk verzekering kost je zo’n €4,50.

Hoe werkt het maken van een proefrit?

Als jij op zoek gaat naar een nieuwe eBike dan wil je dat deze afgesteld wordt op jouw wensen. Ga eerst voor een testrit op goede bikes. Er zit veel verschil in de manier van aandrijving en comfort. Bij een electric-bike expert of in een testcenter in de regio kan je diverse modellen ervaren. Op die manier koop je altijd de beste e-bike in Tienhoven. Vaak is zo’n gratis proefrit bij jouw in de regio mogelijk. De e-bike specialist komt met een bus naar je toe. Ideaal als je niet naar de winkel kunt komen. Zo kan je de meest populaire merken zelf proberen. Een fiets afstellen op maat is ook mogelijk.

Wat doet de fietsenmaker in Tienhoven?

Voor het jaarlijkse onderhoud aan de elektrische fietsen is de plaatselijke fietsenmaker de aangewezen plek. Deze tweewielerzaken leveren diensten zoals: actieradius check, de versnellingen controleren en Bouten en moeren vastdraaien. Heb je nog garantie op je fiets? Mogelijk kan jij aanspraak maken op een financiële tegemoetkoming voor een fietsreparatie in Tienhoven (nieuwe accu vervangen). Vaak kan je meteen een onderhoudscontract kiezen voor een jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 3612

Plaats een reactie