fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Haaften

Snel en betrouwbaar een splinternieuwe fiets kopen in Haaften? Je kunt prachtig mooi fietsen in de omgeving. Wanneer je een rijwielshop binnenloopt dan heb je oneindig veel verschillende soorten. Denk maar aan een stadsfiets tot en met een Mountain Bike van talloze merken zoals Gazelle en Bimas. Wat is een goed model voor mij? Op deze website lees je alles over de verschillende soorten fietsen, de best verkochte merken en de gemiddelde kosten. Ook tonen wij praktische info over proefrijden aan huis en tref je vestigingsgegevens van bekende fietswinkels in Haaften en de directe omgeving.

  • Elektrische fietsen in Haaften kom je erg veel tegen.
  • Het zitcomfort is geweldig en wordt aangeraden voor 65-plussers en woon-werk verkeer.
  • Voor het milieu veel vriendelijker dan je auto.
  • In dit gebied bezoek je meerdere goede specialisten en gespecialiseerde winkels.
  • Goede merken zijn Giant en Van Raam.
fiets-kopen-haaften

Goedkope E-bike bestellen in Haaften

Een e-bike is fiets met een hulpmotor. Het gemak van elektrische ondersteuning merk je bij het trappen. Een elektrische tweewieler bespaart tijd, rijdt heel efficiënt, is perfect voor het afleggen van grotere afstanden en het is een stuk meer klimaatbewust dan auto, scooter of brommer. De elobike wordt veel gebruikt door ouderen. Ook schoolgaande kinderen en volwassenen omarmen massaal de elektrische variant. De beste elektrische fiets in Haaften kopen of huren? In de 5-stappen hieronder leggen we uit wat de belangrijkste aandachtspunten zijn.

E-bike in Haaften online bestellen en thuis laten leveren

  1. Kies een model e-bike

    Ga bij jezelf na hoe intensief jij de fiets wil gebruiken. Wanneer jij doorgaans kleine afstanden aflegt kies je het beste een eenvoudige bak- of stadsfiets. Voor senioren die houden van fietstochten is een e-bike met voldoende actieradius een goede oplossing. Voor woon-werk verkeer is de speed pedelec een verstandige suggestie. Voor de sportieven onder ons heb je ook nog fitness fiets of mountainbike. Kies je vaak voor het OV? Online vind je ook minimalistische elektrische vouwfietsen.

  2. Maat selecteren

    Het het frametype dat past bij jouw wensen (damesframe, herenframe). Meet ook jouw framemaat op. De meest gekozen framematen zijn 49 cm (S), 54 cm (M) en 57 cm (L). De bikeshops vertellen je ook welke framemaat in lijn ligt met jouw benen (lengte). Je kunt specifiek zoeken op modellen met een extra lage of brede instap-frame of een hoge instap.

  3. Technische informatie

    Je kunt kiezen voor de basis voorwielmotor (voordelig), middenmotor (voelt het meest natuurlijk aan) en natuurlijk de achterwielmotor (maximale ondersteuning). Kies ook de accu. Veel modellen zijn uitgerust met +/- 500 Wh. Afhankelijk van de ondersteuning haal je dan 70 – 145 km. In veel gevallen zien we ook een duurdere accu met 750 wattuur. De meeste accu’s worden geplaatst in de framebuis of in de bagagedrager. Een ander aspect is het versnellingssysteem: Naafversnelling met riemaandrijving, Naafversnelling met ketting en Derailleurversnelling.

  4. Proefrit op locatie of aan huis

    Zodra je een geschikt model hebt uitgezocht kan je eerst een proefrit doen bij de rijwielshop in West Betuwe. Vaak kan je elektrische types proberen en vergelijken. Wil je meer gemak? Een paar aanbieders zoals Amslod werken ook met een e-bike thuisdemonstratie in Haaften. In jouw vertrouwde omgeving een proefrit maken, met een vrijblijvend karakter.

  5. Bestellen en betalen

    Een krachtige elektrische fiets kopen in Haaften kan bij steeds meer rijwielshops. Je kunt kiezen voor een fietsspeciaalzaak: eenvoudig een proefrit maken, vragen stellen en de fiets laten afstellen. Er is ook steeds meer aanbod online. Bij de online fietswinkel profiteer je van een een enorm groot aanbod, een snelle bezorgservice en gunstige prijzen. Een bezoekje aan een testcentrum behoort ook bij online shops vaak tot de mogelijkheden.

Bekijk testcentrum en fietsenwinkel in Haaften

Aan de hand van de opsomming hierna bekijk je adresgegevens van rijwielshops in Haaften en nabijgelegen plekken. Wellicht kunnen ze je helpen met het maken van een proefrit en advies. De grotere zaken hebben soms ook een e-bike testcentrum. Ken jij een vestiging die hier ook bij hoort? Neem dan contact op met ons. Op deze website doorzoek je ook winkels in Tuil, Waardenburg & Hellouw.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Direct een e-bike proefrit in Haaften plannen?

Vergelijk de mogelijkheden en vind een fiets die aan al je eisen voldoet

Hulpgids: welke fiets past bij mijn wensen?

Op zoek naar een nieuwe fiets? Dan komen er veel vragen op je af. Wat is voor mij een goed model? Wat zijn op dit moment kwaliteitsmerken? Zou zo’n 2dehands model ook voldoende zijn? Wat is de hoogte van je budget? In de volgende aankoopgids lees je uitgebreide info over de meest gezochte modellen. Hiermee kom je tot de ontdekking wat passend is bij jou levensstijl.

E-bike Haaften: de belangrijkste informatie

De e-bike is ontzettend populair voor lange ritten en voor kids die ver van school af wonen. De elektrische fiets heeft een lage uitstoot, eenvoudig te gebruiken en is perfect voor senioren die graag op de fiets zitten. De actieradius loopt op tot wel 140 km. Er zijn ook een aantal nadelen: het is prijziger dan een normale uitvoering, je moet vaker onderhoud laten uitvoeren en ze zijn zwaarder in gewicht. Goede merkdealers zijn Gazelle & Riese & Müller.

  • Gezonde dagelijkse beweging voor iedereen.
  • Duurzamer dan een scooter, auto of openbaar vervoer.
  • Een goedkope e-bike is verkrijgbaar vanaf €960,00.

▸ Toon de e-bike voordeeltjes

Schoolfiets: dit moet je weten voor aanschaf

Een stevige schoolfiets is cruciaal om zonder gedoe van huis naar school te rijden. Hij moet er leuk uitzien en hij moet worden uitgerust met goede remmen. Eventuele spullen kun je op een transportfiets eenvoudig vervoeren. Dit type heeft een voordrager of krat waar je lekker makkelijk een boodschappentas of schooltas op kunt leggen. Ook de omafiets blijft populair bij studenten. Voor scholieren die elke dag een groot stuk moeten afleggen kan de elektrische schoolfiets mogelijk interessant zijn.

  • Een studentenfiets moet heeft een vlotte uitstraling en is praktisch in gebruik.
  • Er is een groot aanbod tienerfietsen van o.a. Cortina en B’twin.
  • De verwachte kosten zijn ongeveer €239,00.

▸ Check alle schoolfiets kortingsacties

Stadsfiets: wat is het en waar op letten?

Een stadsfiets is ideaal om door drukke en smalle straten te fietsen. Perfect voor korte afstanden of om snel boodschappen te doen. Deze artikelen kunnen tegen een stootje en hebben weinig onderhoud nodig in verband met de dichte kettingkast. Tegenwoordig kan jij ze bestellen met versnellingssystemen met 3, 5 of 7 versnellingen. Optioneel leverbaar met voordrager!

  • Kies voor een city bike als je weinig onderhoud wilt.
  • Populaire merken moederfietsen zijn Cortina en Flyer.
  • De verwachte onkosten beginnen bij zo’n €320,00.

▸ Profiteer van de elektrische stadsfiets voordeeltjes

Bakfiets Haaften vergelijken: informatie en voordelen

Een bakfiets is een transportfiets met 2 of 3 wielen en een open bak voor aan het stuur. Veel gezinnen gebruiken het om er lekker op uit te gaan met de kids. Wellicht kan jij het gebruiken voor de wekelijkse boodschappen en het is met het oog op het milieu een mooie vervanger voor een scooter, motor of auto. Met behulp van de veiligheidsgordel weet jij zeker dat de kinderen veilig zijn. Dankzij een elektrische bakfiets met trapondersteuning ben je minder afhankelijk van je eigen trapkunsten. Ook een fietskar kan een uitkomst bieden: deze hangt achter je fiets.

  • Duurzaam, kostenbesparend en superhandig in de stad.
  • Vaak gekozen fabrikanten zijn Babboe en Gazelle.
  • De kosten van elektrische bakfietsen zijn zo’n €2.500,00.

▸ Ga verder naar de bakfiets kortingsacties

Supersnel een fiets laten bezorgen in Haaften

Vergelijk bikeshops en scoor de beste aanbiedingen

Info en voordelen van de speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec betekent: een zeer snelle elektrische fiets met innovatieve trapondersteuning welke snelheden tot maximaal 45 km/u kan realiseren. De speedbike is een uitkomst voor dagelijkse (zakelijke) ritten voor het werk. Kan ook goed werken in combinatie met het openbaar vervoer. Belangrijk zijn de volgende onderwerpen: En bromfietsrijbewijs (AM) of een autorijbewijs (B), WA-verzekering, achteruitkijkspiegel met daarbij een geel nummerbord. en een veilige helm.

  • Een snelle, flexibele en duurzame manier om je te verplaatsen.
  • Het verplicht AM rijbewijs geldt vanaf 16 jaar.
  • De verwachte prijzen beginnen bij €3.625,00.

▸ Vind alle speed pedelec deals

Hulp bij het kiezen van een sportieve fietsen

Een sportfiets is: een snelle en sportieve uitvoering. Het is een mengelmoes tussen een gewone herenfiets of damesfiets en een supersnelle racefiets. Perfect voor sportieve mensen die snel van A naar B willen. Een hybride fiets is erg licht (weinig kilo’s), je zit vaak wat naar voren gebogen, heeft vaak Shimano versnellingen en extra smalle bandjes. Bijgaand doorzoek je de meest verkochte sportieve uitvoeringen:

  • Mountainbikes: een model met dikke banden, veel versnellingen, zonder bagagedrager.
  • Hybride fiets: licht aluminium frame met sportieve zithouding.
  • Racefiets: een snel model voor lange afstanden op geasfalteerde wegen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: bedoeld voor het rijden op verharde en onverharde wegen.
  • Trekkingfiets: luxe vakantiefiets met voldoende ruimte voor al je bagage.
  • Fixie: eenvoudige maar hippe modellen voor weekend gebruik.

▸ Vergelijk de sportfiets acties

Bestel een vouwfiets

Een vouwfiets is een handzaam model dat je simpel en snel kan invouwen tot een klein formaat. Kenmerken is het in te klappen frame. Zo kan je binnen mum van tijd het hele model in elkaar vouwen. We zien het vaak bij treinreizigers. Het is een aanrader om op de camping bij je te hebben of als je thuis geen ruimte hebt om op te slaan. Een eigen elektrische vouwfiets is ideaal voor langere ritjes van station naar werk.

  • Heel makkelijk meenemen en opslaan.
  • Betrouwbare merken zijn ORI en Reload.
  • De verwachte tarieven zijn +/- €445,00.

▸ Bekijk alle elektrische vouwfietsen kortingsacties

Koopgids voor een kinderfiets

Een mooie kinderfiets in Haaften is een onmisbaar item voor ieder kind. Peuters en kleuters beginnen vaak met een loopfiets. Een kinderfiets heeft vaak zijwieltjes zodat ze niet steeds vallen. Kies altijd de meest optimale framemaat. Het kind moet zonder ondersteuning op de fiets kunnen klimmen. De allerkleinsten van 2 – 4 jaar kunnen op een 12 inch model. Het aanbod is verder uitgebreid met 14 inch (3 tot ongeveer 5 jaar), 16 inch (4 tot 6 jaar), 18 inch (5 tot 7 jaar), 20 inch (6 t/m 8 jaar), 22 inch (7 tot circa 9 jaar) en 24 inch (8 – 11 jaar). Bij de grotere kinderen kom je uit op 26 inch. Het gebruiken van een fietshelm is niet noodzakelijk, echter wel aanbevolen.

  • Robuuste jongensfietsen en hippe meisjesfietsen voor elke schoolleeftijd.
  • Prima leveranciers zijn Volare en Gazelle.
  • De verwachte tarieven beginnen bij +/- €139,00.

▸ Vergelijk de kinderfietsen voordeeltjes

fietsen-bestellen-in-haaften

Bekijk top 10 fietsmerken april 2024

Bij de fietsenwinkel kan je kiezen uit erg veel merken en soorten. Van bekende merken van eigen bodem tot nieuwe spelers in de markt met kleurrijke moederfietsen en driewielers voor extra ondersteuning. In het stukje hierna check je de meest populaire leveranciers in de markt. Check ook de pagina met informatie over fiets acties.

  1. Sparta: innovatieve e-bikes met het ION en E-motion systeem.
  2. Batavus: Hollands merk met een ruim netwerk aan fietswinkels.
  3. Giant: vooral populair vanwege de racefietsen en mountainbikes.
  4. Gazelle: modellen komen goed uit de onderzoeken (AD Fietstest).
  5. Cortina: een strak design, goede kwaliteit en een gunstig prijskaartje.
  6. Stella: bezoek een van de vele testcenters voor uitgebreid advies.
  7. Amslod: De perfecte rijeigenschappen onder iedere omstandigheid met Dynamic Drive.
  8. Union: eigen reparatieservice die bij jou op locatie kan komen.
  9. Koga: topkwaliteit en uitmuntende afwerking, gemaakt in Nederland.
  10. Trek: ruime variatie in wielmaten (voor korte mensen en lange mensen).

Andere merken:

  • Nederlandse producenten: Pegasus, Jan Janssen, Montego, Flyer, Pointer, VanMoof, Roetz, Brinckers, Veloretti, Arrow, Cowboy, Urban en Stromer, Alpina, Merida, Sensa, BSP, Popal.
  • Duitse aanbieders: Derby Cycle, Prophete, Focus Bikes, Birdy, Canyon, Cube en Storck, Velo de Ville, Riese & Müller, Kalkhoff, Accell.
  • Belgische leveranciers: Thompson, Minerva, Ridley, Achielle, Granville en Norta, L’Avenir, Ellio, Cowboy, Oxford.

Verwachte kosten van een fiets in Haaften (april 2024)

De actuele prijs van een traditionele fiets (vanafprijs) is zo’n €475,00. Je hebt merken in zowel budget als luxe lijnen. Een normale damesfiets heb je al vanaf €425,00, een e-bike bestel jij al voor €965 en een praktische bakfiets kost al gauw €2.600,00. De volledige kosten zijn sterk afhankelijk van de fabrikant, de gewenste actieradius, versnellingssysteem (derailleur versnelling of naafversnelling), positie van de motor, accessoires zoals stuurspiegel of slot, serviceafspraken en een (aangeraden) fietsverzekering. In de prijstabel bieden wij de minimale prijzen van de meest populaire modellen.

UitvoeringMerkKosten
E-BikeCortina€2.325,00
SchoolfietsBSP€475,00
RacefietsLapierre€1.040,00
ATBBianchi€1.289,00
BakfietsSoci.Bike€2.575,00
De geschatte tarieven van een nieuwe fiets kopen in Provincie Gelderland.

Thuisdemonstratie: plan een proefrit in jouw eigen omgeving

Een e-bike ervaren in jouw plaats? Vraag dan naar een kosteloze e-bike proefrit aan huis in Haaften! Leveranciers zoals Stella, Forza, VanDijck, Fietsoptimaal.nl, Amslod, Bayck hebben heel veel experts in dienst. Een bijkomend voordeel van de thuisdemonstratie is dat je kunt proefrijden in een bekend gebied. Jouw E-bike adviseur in laat jou diverse merken en modellen proberen. Hiervoor worden geen kosten gerekend. Door middel van een thuisdemo ervaar je zelf welke uitvoering geschikt is voor jouw rijstijl.

  • Een proefrit maken in jouw eigen straat.
  • De fietsspecialist is volledig deskundig en goed opgeleid.
  • Ook een gratis brochure aanvragen.

Advies tweedehands fietsen in Haaften

Dankzij een tweedehands fiets kan je enorm veel geld besparen. Tweedehands tweewielers vind je bij een bikeshop of tweewielercentrum. Eventueel kan je hier ook een model inruilen. Er zijn dan wel onderdelen waar je rekening mee moet houden. Hierna delen we 5 nuttige aandachtspunten.

  1. Check of er geen slag in het wiel zit en of de lagers in orde zijn.
  2. Kijk of de spaken nog een helder geluid maken en of de banden in orde zijn.
  3. Kijk of het stuur en zadel nog in hoogte verstelbaar zijn.
  4. Check of de remmen makkelijk terugveren en niet aanlopen.
  5. Open de kettingkast en bekijk of de ketting strak staat.

Ik wil een tweewieler bestellen: waar moet ik op letten (FAQ)?

De elektrische fiets laten bezorgen in Haaften, hoe werkt dat?

Ja, een e-bike bij je thuis laten bezorgen is geen probleem. Bij de online fietswinkel zoals Nr1FietsShop.nl en Profibike kan men middels internet de best passende e-bike bestellen. Vaak zijn er 2 opties: zelf halen in de showroom of afleveren aan huis. De prijs voor bezorging op locatie zijn tegenwoordig zo’n €25,00. De levertijd is vaak tussen de 6 – 8 werkdagen.

Welke soort fiets is voor mij geschikt?

Voor gebruik voor woon-werk afstanden is het handig te gaan voor een speedbike i.c.m. een fietsplan (leasefiets). Voor tieners is zo’n elektrische schoolfiets een prima keuze. Voor korte ritjes kan je prima gaan voor een sterke stadsfiets of een goed tweedehands model. Wil je makkelijk de kinderen wegbrengen? Koop dan een handige bakfiets. Wil je wat meer snelheid? Dan kan jij bijvoorbeeld gaan voor een gravelbike, mountainbike, racefiets, toerfiets, fatbike, hybride fiets.

Is het verstandig om een e-bike verzekering af te sluiten?

Het laten verzekeren van jouw elektrische fiets is niet iets wat verplicht is, maar wel aan te raden. Met een eigen fietsverzekering ben je optimaal gedekt tegen ontvreemding, problemen en schades. Accessoires zoals fietsmand, slot, fietstas, kinderzitje, fietscomputers zijn automatisch meeverzekerd. Een e-bike polis is al verkrijgbaar vanaf €2,40 per maand. De speed pedelec valt voor de verzekeraar onder de categorie bromfiets. Jij moet dan wel beschikken over een gele kentekenplaat. Je moet een brommerrijbewijs of autorijbewijs B hebben en een WA-verzekering is verplicht. Een volledige dekking (All-risk verzekering) kost ongeveer €4,00.

Wat zijn de voordelen van een proefrit?

Wanneer je een nieuwe eBike besteld dan moet dit matchen met jouw wensen. Begin altijd met een testrit op goede merken. De modellen verschillen van elkaar op comfort en rijgemak. Bij een electric-bike winkel of in een testcenter in de buurt kun jij de meest gangbare modellen testen. Zo beschik jij straks over de beste e-bike in Haaften. Soms is zo’n gratis proefrit aan huis beschikbaar. De e-bike specialist zal dan een afspraak in plannen. Je mag zonder extra kosten velerlei producten proberen. Een fiets afstellen op maat wordt meestal ook gedaan.

Wat kan ik laten doen bij de fietsenmaker in Haaften?

Als het gaat om onderhoud van elektrische fietsen is de plaatselijke fietsenmaker de aangewezen plek. Deze speciaalzaken bieden diverse diensten: de accu bekijken, testen van de versnellingen en banden en Bouten en moeren vastdraaien. Heb jij een garantiepakket afgesloten? Als je een melding maakt maak je aanspraak op een bedrag voor een fietsreparatie in Haaften (nieuwe accu vervangen). Indien gewenst is er een onderhoudscontract beschikbaar zodat je elk jaar geniet van een servicebeurt.


Postcodegebied: 4175

Plaats een reactie