fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Lexmond

Tegen de beste prijs een fiets kopen in Lexmond? Je kunt geweldig mooi fietsen in deze plaats. Bij de (online) rijwielshop zien we heel erg veel varianten. Van een degelijke stadsfiets of een vouwfiets van uiteenlopende merken als Gazelle en Klever. Welk type of merk past bij mij? Op fietsenoverzicht.nl vertellen we je alles over de diverse mogelijkheden, de meest gekozen merken en kosten. Vervolgens tonen wij meer info over een proefrit op locatie en tonen wij adressen van erkende fietswinkels in Lexmond en omliggende plekken.

  • Elektrische fietsen in Lexmond zijn er in veel soorten en maten.
  • Het zitcomfort is geweldig en het is een uitkomst voor 65-plussers en en voor als je grote afstanden fietst.
  • De fiets pakken is milieuvriendelijker dan de auto of brommer.
  • In deze streek bestaan er meerdere winkels en gespecialiseerde winkels.
  • Populaire merken die je kunt overwegen zijn VanMoof en Oxford Bikes.
fiets-kopen-lexmond

Goedkope E-bike bestellen in Lexmond

Een e-bike is fiets met elektrisch motortje. Hij biedt extra elektrische ondersteuning als je onderweg bent. Een elektrische tweewieler is lekker snel, rijdt lekker makkelijk, is perfect voor lange afstanden en is een stuk duurzamer dan de auto, brommer of scooter. Met name ouderen zijn gek op de elobike. Ook volwassenen en kinderen zien we steeds vaker terug op dit model. De beste elektrische fiets in Lexmond kopen of huren? In het stappenplan hieronder vertellen we hoe dit werkt.

E-bike in Lexmond online bestellen en aan huis laten leveren

  1. Bepaal welk type e-bike jij wilt rijden

    Schrijf eerst op voor welk doeleinde jij een fiets nodig hebt. Wanneer jij doorgaans kleine afstanden aflegt kan je het beste kiezen voor een normale bak- of stadsfiets. Voor dagelijkse lange afstanden adviseren wij een e-bike met grote actieradius. Voor zakelijk gebruik is de innovatieve speed pedelec een goede aankoop. Voor recreanten bieden ze racefietsen en mountainbikes. Heb je thuis niet veel ruimte of ga je met het OV? Bij de rijwielshop heb je ook handige elektrische vouwfietsen.

  2. Maat selecteren

    Selecteer het type frame (herenframe of lage-instap). Bereken ook jouw framemaat. De meest verkochte maten zijn 49 cm (S), 52 cm (M) en 57 tot 60 cm (L). De tweewielerzaken geven tips over welke framemaat past bij jouw lichaamslengte. Je hebt ook types met een comfortabele lage instap een hoge instap, of het trapeze-frame.

  3. Technische wensen

    Je hebt een de standaard voorwielmotor (goedkoop), middenmotor (reageert extra snel) plus de achterwielmotor (minder slijtage van de ketting). Er zit ook veel verschil in type accu. Veel e-bikes hebben zo’n 465 Wh. Afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning geeft dit tussen de 55 en 130 kilometer. Bij veel shops bestaan er ook een accu-upgrade tot wel 625 wattuur. Een accu kan worden gemonteerd in de framebuis of in de bagagedrager. Een andere belangrijk punt is het soort versnelling: Derailleurversnelling, Naafversnelling met ketting en Naafversnelling met riemaandrijving.

  4. Proefrit maken

    Op het moment dat je jouw wensen in kaart hebt gebracht kan je een proefrit maken bij een plaatselijke rijwielshop in Vijfheerenlanden. Je kunt dan diverse varianten proberen. Wil je meer service? Een aantal partijen zoals Amslod verschaffen ook een e-bike thuisdemonstratie in Lexmond. Meerdere modellen uitproberen, en altijd helemaal zonder kosten.

  5. Maak de order rond & plan bezorging in

    Een innovatieve elektrische fiets kopen in Lexmond? Je kunt terecht bij tal van winkels in de regio. Je kunt kiezen voor een fietsspeciaalzaak: snel meerdere modellen bekijken en proberen, vragen stellen en je hebt een servicepunt in de buurt. Als alternatief kan jij via internet ook veel info verkrijgen. Via de de online shop profiteer je van een veel keuze in kleur en framematen, snelle levering en scherpe prijzen. Een bezoekje aan een testcentrum is ook bij de online aanbieders steeds vaker een mogelijkheid.

Adresgegevens testcentrum en fietsenwinkel in Lexmond

A.d.h.v. het overzicht hierna check je gegevens van rijwielshops in Lexmond en nabijgelegen plekken. Mogelijk dat je hier terecht kan voor verkoop en advies op maat. Soms is er zelfs een e-bike testcentrum. Is er een rijwielzaak die in het schema moet worden opgenomen? Stuur ons dan een mailtje. Via dit platform vind je ook winkels in Meerkerk, Ameide en Noordeloos.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Direct een e-bike proefrit in Lexmond plannen?

Bekijk de opties en selecteer de fiets die past bij jouw situatie

Aankoopgids: welke fiets past bij jou?

Op zoek naar een nieuwe fiets? Dan sta je zeker voor een uitdaging. Wat voor type is geschikt bij mijn situatie? Welke merken leveren de hoogste kwaliteit? Zou een 2dehands model wat voor mij zijn? En wat wil ik maximaal uitgeven? In onze keuzehulp tref je bruikbare info over de verschillende soorten. Zodoende vind je uit wat rijmt met jou levensstijl.

E-bike Lexmond: belangrijke kooptips

De e-bike is ontzettend populair voor lange ritten en voor forenzen. Zo’n elektrische fiets is groen, houd je fit en is onmisbaar bij senioren die graag op de fiets zitten. De maximale actieradius is zo’n 140 kilometer. Het is niet voor iedereen geschikt: het is prijziger dan een gewone fiets, onderhoud en reparaties zijn relatief duur en ze wegen al gauw 25 kilogram. Populaire merken zijn Montego en natuurlijk Stromer.

  • Iedereen kan hier zo mee wegfietsen.
  • Duurzamer dan een scooter, auto of openbaar vervoer.
  • Zo’n goedkope e-bike is verkrijgbaar vanaf €965,00.

▸ Bekijk alle e-bike prijsaanbiedingen

Schoolfiets: waar op letten?

Een comfortabele schoolfiets is onmisbaar om zonder gedoe de onderwijsinstelling te kunnen bereiken. Hij moet natuurlijk hip zijn en hij moet veilig in gebruik zijn Erg populair model is de transportfiets. Dit type is uitgerust met een rieten mand of krat waar je zonder problemen een schooltas of boodschappentas in kan stoppen. Daarnaast is ook de omafiets populair. Voor langere stukken is het ook interessant om te kijken naar een elektrische schoolfiets.

  • Een studentenfiets moet meegroeien en kan behoorlijk wat hebben.
  • Koop een erkende tienerfiets van bijv. Rivel Lancaster en AMIGO.
  • De verwachte onkosten zijn plusminus €220,00.

▸ Ontdek de beste schoolfiets kortingsacties

Stadsfiets: belangrijke aspecten

Een stadsfiets is ideaal om je soepel door het stadsverkeer te bewegen. Perfect voor beperkte afstanden of om even snel naar het centrum te gaan. Deze types zijn hufterproof en hebben weinig onderhoud nodig doordat het een dichte kettingkast heeft. In het hedendaagse assortiment zie je ze met 3, 5 of 7 versnellingen. Ook met voordrager te bestellen.

  • Een city bike is ideaal voor korte ritjes.
  • Producenten van moederfietsen zijn o.a. Cube & Elops.
  • De kosten beginnen bij +/- €320,00.

▸ Ga verder naar de elektrische stadsfiets deals

Bakfiets Lexmond vergelijken: dit moet je weten voor aanschaf

Een bakfiets is een transportfiets met 2 of 3 wielen met een bak aan de voorkant. Veel vaders en moeders gebruiken hem om kinderen in mee te nemen. Je kunt er ook snel even mee naar de supermarkt en het is een perfect alternatief voor een tweede auto. D.m.v. de driepuntsgordel zitten de kinderen goed en veilig vast. Middels een elektrische bakfiets met trapondersteuning gaat het trappen nog eenvoudiger. Een alternatief is de fietskar: een lage bak op wielen die achter de fiets hangt.

  • Voor het veilig vervoeren van de kids.
  • Populaire merken zijn RadWagon en Popal.
  • De verwachte onkosten van elektrische bakfietsen zijn ongeveer €2.575,00.

▸ Vergelijk bakfiets kortingsacties

Gemakkelijk een fiets laten bezorgen in Lexmond

Vergelijk bikeshops en vind jouw ideale model

Keuzegids speed pedelec / speedbike

Met een speed pedelec wordt bedoeld: een luxe snelle elektrische fiets met innovatieve trapondersteuning waarmee je snelheden tot 45 km/h kan redden. De speedbike is perfect voor lange afstanden en woon-werkverkeer. Kan ook goed werken in combinatie met het openbaar vervoer. Let op: er zijn een aantal randvoorwaarden en verplichtingen: En bromfietsrijbewijs (AM) of een autorijbewijs (B), WA-verzekering, achteruitkijkspiegel met daarbij een geel nummerbord. en een betrouwbare helm.

  • Een krachtige motor en een strak design.
  • Er geldt een rijbewijsplicht (AM).
  • De verwachte kosten starten bij €3.700,00.

▸ Vergelijk de speed pedelec aanbiedingen

Aankoopgids sportieve fietsen

Een sportfiets is: een sportief model dat licht trapt. Het is variant op een normale herenfiets of damesfiets en de snelle racefiets. Bedoeld voor sportieve mensen die zich snel willen verplaatsen. Een hybride fiets is goed te tillen (lichtgewicht), wordt gekenmerkt door een sportieve zithouding, heeft vaak Shimano versnellingen en minimalistische banden. In de volgende bullets tref je de meest gekozen sportieve modellen:

  • Mountainbikes: het perfecte model om de natuur te verkennen.
  • Hybride fiets: combinatie tussen comfort en snelheid.
  • Racefiets: om op regelmatige basis een groot stuk te rijden (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: iets brede branden en comfortabelere geometrie.
  • Trekkingfiets: een vakantiefiets die is ontworpen voor lange tochten.
  • Fixie: wordt aangedreven zonder tussenliggende vrijloop.

▸ Profiteer van de sportfiets kortingsacties

Informatie over de vouwfiets

Een vouwfiets is een handzaam model dat je simpel en snel kan invouwen tot een klein en handzaam formaat. Kenmerken is het slimme inklapbare frame. Daarmee kan je binnen mum van tijd het hele model in elkaar vouwen. Het wordt veel besteld door OV gebruikers. Het is ook ideaal om standaard in de kofferbak mee te nemen of voor mensen die geen schuur of garage hebben. Een slimme elektrische vouwfiets is beter voor mensen die minder energie willen verbruiken.

  • Heel eenvoudig in gebruik en zeer handzaam.
  • Populaire fabrikanten zijn Dahon & Sinclair A-bike.
  • Prijsindicaties starten bij ongeveer €475,00.

▸ Vergelijk de elektrische vouwfietsen prijsdeals

Kooptips voor de kinderfiets

Een kinderfiets in Lexmond is een onmisbaar item voor kinderen groot en klein. De kleinsten beginnen vaak met een loopfiets. Kies in het begin voor een kinderfiets met zijwieltjes zodat ze het in alle veiligheid kunnen oefenen. De juiste framemaat is belangrijk. Je kind moet zonder hulp goed kunnen bewegen en opstappen. 2 tot 4 jarigen kunnen op een 12 inch model. Opvolgend bieden ze een 14 inch (3-5 jaar), 16 inch (4 tot ongeveer 6 jaar), 18 inch (5 tot zo’n 7 jaar), 20 inch (6 tot gemiddeld 8 jaar), 22 inch (7 tot ongeveer 9 jaar) en 24 inch (8 t/m 11 jaar). Kids tot 14 jaar kunnen met een 26 inch model uit de voeten. Het gebruik van een fietshelm wordt aanbevolen.

  • Coole jongensfietsen en schattige meisjesfietsen om mee te oefenen.
  • Prima fabrikanten zijn Amigo en Popal.
  • De onkosten beginnen bij zo’n €139,00.

▸ Ga naar de kinderfietsen kortingsacties

fietsen-bestellen-in-lexmond

De beste 10 fietsmerken april 2024

Online of in de winkel kan je kiezen uit ontzettend veel merken en types. Van vertrouwde Hollandse namen tot nieuwe spelers in de markt met leuke moederfietsen en driewielers voor extra stabiliteit. In het gedeelte hieronder tonen wij de meest interessante merken in de markt. Op deze website lees je ook meer over racefietsen.

  1. Sparta: met krachtsensor voor optimale ondersteuning.
  2. Batavus: alle modellen voldoen aan een kwaliteitscontrole.
  3. Giant: sportieve en recreatieve modellen voorzien van de laatste technologieën.
  4. Gazelle: standaard 10 jaar framegarantie.
  5. Cortina: modern, trendy, vernieuwend en betaalbaar.
  6. Stella: gratis en vrijblijvend proefrijden waar jij wil.
  7. Amslod: 3 jaar premium aan huis garantie (landelijk).
  8. Union: populaire stadsfietsen waarmee je de drukte van de stad trotseert.
  9. Koga: staat garant voor jarenlang zorgeloos fietsplezier.
  10. Trek: diverse framematen voor kleine mensen en grote mensen.

Optionele merken:

  • Nederlandse merken: Pointer, Flyer, Babboe, Jan Janssen, Pegasus, Montego, Cowboy, De fietsfabriek, Arrow, Roetz, Brinckers, Veloretti en BSP, Popal, Sensa, Alpina, Merida, Stromer.
  • Duitse leveranciers: Birdy, Hase Bike, Focus Bikes, Derby Cycle, Prophete, Canyon en Riese & Müller, Accell, Kalkhoff, Storck, Qwic.
  • Belgische fabrikanten: Ridley, Achielle, Eddy Merckx, Thompson, Granville en Oxford, Cowboy, Norta, Zannata, L’Avenir.

Gemiddelde onkosten van een fiets in Lexmond (april 2024)

Het prijskaartje van een standaard fiets ligt ongeveer op €550,00. Er zijn mogelijkheden in veel prijsgroepen. Een onderhoudsarme schoolfiets is er al vanaf €465,00, een e-bike heb je tegenwoordig al voor €955 en een elektrische bakfiets kan al geleverd worden vanaf €2.700,00. De precieze kosten zijn sterk afhankelijk van het model, eisen qua actieradius, soort versnelling, locatie van de motor, overige accessoires zoals telefoonhouder of fietstas, onderhoudscontract en de speciale fietsverzekering. In het bijgaande overzicht krijg je een indicatie van de geschatte prijzen van de meest gangbare fype modellen.

Soort fietsLeverancierWinkelprijs
Elektrische fietsPegasus€2.500,00
TransportfietsPegasus€515,00
RacefietsBulls€1.220,00
MTBSpecialized€1.299,00
BakfietsBakfiets.nl€2.725,00
De verwachte prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Utrecht.

Thuisdemonstratie: snel in eigen omgeving een proefrit

Een e-bike uitzoeken in jouw eigen vertrouwde omgeving? Plan dan een privé e-bike proefrit aan huis in Lexmond! Winkels als Forza, Amslod, Fietsvoordeelshop.nl, Fietsoptimaal.nl, VanDijck, Bayck komen met een grote bus bij je aan huis. Het grote gemak van een demo bij je thuis is dat je een proefrit mag maken in jouw eigen vertrouwde omgeving. De E-bike adviseur in zal verschillende types meebrengen. Deze kan je gratis uitproberen. Aan de hand van de thuisdemo kun jij ontdekken welk soort passend is voor jouw stijl.

  • Verschillende modellen in jouw eigen omgeving proberen.
  • De fietsspecialist komt langs op een moment dat het jou schikt.
  • Zonder kosten een complete brochure aanvragen.

Tweedehands fietsen in Lexmond

Wanneer je gaat voor een tweedehands fiets kan je al gauw honderden euro’s besparen. Tweedehandsjes kan je het beste kopen bij een bikeshop of tweewielerspecialist. Vaak kan je ook je oude model inruilen. Er zijn echter diverse zaken die je goed moet afwegen. Hieronder geven wij 5 praktische aankooptips.

  1. Kijk of er geen slag in het wiel zit en of de lagers in orde zijn.
  2. Check of de banden nog goed zijn (incl. spaken).
  3. Het is belangrijk dat stuur en zadel nog steeds verstelbaar zijn.
  4. Controleer de remmen en kijk of deze naar behoren werken.
  5. Ligt de ketting er goed en netjes op?

Ik wil een tweewieler bestellen: waar moet ik op letten (FAQ)?

Een elektrische fiets laten bezorgen in Lexmond, hoe werkt dat?

Ja, een e-bike aan huis laten bezorgen kan. Middels de online fietsenwinkel zoals Fietsonline.com en Santafixie kan ook jij snel middels internet jouw ideale tweewieler bestellen. Meestal kan je 2 mogelijkheden selecteren: zelf ophalen in de fietsshop of bezorging aan huis. De vergoeding voor afleveren op locatie zijn tegenwoordig circa €40,00. De levertijd bedraagt zo’n 5 – 8 werkdagen.

Wat is voor mij de beste fiets?

Ga je dagelijks met de fiets naar het werk? Dan zou je kunnen kiezen voor een elektrisch model gefinancierd met het fietsplan (leasefiets). Voor middelbare scholieren is zo’n elektrische schoolfiets de beste keuze. Wanneer je uitsluitend korte ritten maakt kies je een normale citybike of een laag geprijsd tweedehands model. Moet je regelmatig de kids wegbrengen? Kies dan voor een sterke bakfiets. Voor recreanten zijn er nog de fatbike, gravelbike, trekkingfiets, hybride fiets, racefiets, toerfiets.

Is het verstandig om een e-bike verzekering af te sluiten?

Een verzekering afsluiten voor een elektrische fiets is niet bij wet verplicht, maar wel goed om te doen. Met een goede fietsverzekering ben je juist verzekerd tegen schade of diefstal. Andere toebehoren zoals kinderzitje, fietscomputers, GPS- en navigatieapparatuur, fietsmand, fietstas zitten ook vaak in de polis inbegrepen. Zo’n e-bike polis is af te nemen vanaf €2,55 per maand. Een snelle speed pedelec ziet de verzekeraar als bromfiets. Je moet dan ook een geel bromfietskenteken hebben. Tevens moet je een AM-rijbewijs kunnen tonen en een WA-verzekering is essentieel. Een all-risk verzekering / volledig casco kost +/- €4,30.

Kan ik eerst een gratis proefrit maken?

Als je aan het kijken bent naar een nieuwe eBike dan wil je dat deze afgesteld wordt op jouw wensen. Begin altijd met een testrit op een selectie bikes. Er zit variatie in stabiliteit en gebruiksgemak. Middels een electric-bike winkel of bij een speciaal een testcenter kun jij de meest gangbare soorten uittesten. Dankzij de testrit rij jij straks rond op de beste e-bike in Lexmond. In steeds meer gevallen is een privé gratis proefrit bij je in de straat mogelijk. De e-bike specialist komt persoonlijk langs. Je kunt vrijblijvend verscheidene producten testen. Je fiets afstellen op maat is ook mogelijk.

Zit er ook een fietsenmaker in Lexmond?

Voor periodiek onderhoud aan je elektrische fiets kun je terecht bij een fietsenmaker. Deze fietsenwinkels weten alles over: de accu bekijken, controleren van de banden en wiel(en) richten en spaken spannen. Kan jij nog aanspraak maken op garantie? In veel situaties heb je recht op een tegemoetkoming voor een fietsreparatie in Lexmond (nieuwe accu vervangen). Bij veel merken kan je er meteen een onderhoudscontract bij nemen zodat je standaard elk jaar kunt langskomen voor een servicebeurt.


Postcodegebied: 4128, 4231

Plaats een reactie