fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Sleeuwijk

Voordelig en snel een nieuwe fiets kopen in Sleeuwijk? De fiets wordt volop gebruikt in en rondom deze plaats. Online of in de winkel zijn er oneindig veel types en merken. Dat loopt van een toerfiets tot en met een All Terrain Bike van diverse merken zoals Pointer en On One Bikes. Welk soort past bij mij? Op fietsenoverzicht.nl vind je meer informatie over de diverse soorten modellen, bekende merken en vind je tips voor het kopen van een tweedehands model. Daarbij vind je meer details over een thuisdemonstratie en check je locatiegegevens van klantgerichte fietswinkels in Sleeuwijk en omliggende plekken.

  • Elektrische fietsen in Sleeuwijk kom je erg veel tegen.
  • Het is ontzettend comfortabel en wordt aangeraden voor bejaarden en het rijden in heuvelachtig gebied.
  • Het is een duurzaam alternatief voor de auto.
  • In deze provincie bestaan er een aantal uitstekende verkooppunten en bikeshops.
  • Goede merken zijn o.a. Stella en Rat Bikes.
fiets-kopen-sleeuwijk

Goedkope E-bike bestellen in Sleeuwijk

Een e-bike heeft een motor (elektrisch). Hij geeft elektrische ondersteuning bij het fietsen. Een elektrische tweewieler is lekker snel, rijdt heel efficiënt, is een uitkomst voor senioren en het is groener dan steeds korte ritjes met de auto. De elobike wordt veel gebruikt door ouderen. Maar ook forenzen en scholieren kiezen steeds vaker voor hippe elektrische modellen. De beste elektrische fiets in Sleeuwijk kopen of huren? In ons 5-stappenplan bieden we wat de belangrijkste aandachtspunten zijn.

E-bike in Sleeuwijk online bestellen en aan huis laten leveren

  1. Maak een keuze uit de soorten e-bikes

    Ga bij jezelf na voor welk doeleinde jij een fiets nodig hebt. Als je vaak kleine ritten maakt moet je gaan voor een eenvoudige stads- of bakfiets. Voor senioren die houden van fietstochten is een e-bike met een ruime actieradius de beste keuze. Voor verdere afstanden naar school of werk is de nieuwe speed pedelec de juiste uitkomst. Voor de sportfanaten is er een mooi aanbod met gravel bikes of racefietsen. Kies je vaak voor het OV? Je hebt ook praktische elektrische vouwfietsen.

  2. De juist maat kiezen

    Maak een keuze voor een type frame (herenframe of lage / brede instap). Bepaal ook de framemaat. Gangbare maten zijn 49 cm (S), 53 cm (M) en 58 cm (L). De bikeshops vertellen je ook welke framemaat past bij je beenlengte. Je kunt ook kiezen voor uitvoeringen met een lage instap of juist een herenframe met hoge instap.

  3. Technische details

    Er is een de normale voorwielmotor (voordelig), middenmotor (meest natuurlijk) en natuurlijk de achterwielmotor (veel vermogen). Er zit ook veel verschil in type accu. Veel mensen gaan voor zo’n 495 Wh. Hiermee rijdt je tussen de 65 – 125 km. Vaak kan je kiezen voor een accupakket van wel 600 wattuur. De accu kan worden toegepast onder de bagagedrager of in de kettingkast. Een ander aspect is de werking van de versnelling: Naafversnelling met riemaandrijving, Naafversnelling met ketting en Derailleurversnelling.

  4. Proefrit op locatie of thuis

    Op het moment dat je het juiste model hebt gekozen is er een proefrit in te plannen bij een plaatselijke rijwielshop in Altena. Over het algemeen kan je alle beschikbare modellen uittesten. Kan je niet naar de winkel komen? Enkele verkopers zoals Fietsvoordeelshop.nl verschaffen ook een e-bike thuisdemonstratie in Sleeuwijk. Meerdere modellen uitproberen, altijd gratis en zonder verplichtingen.

  5. Bestellen en bezorging

    Een elektrische fiets kopen in Sleeuwijk? Je kunt terecht bij tal van winkels in de regio. Je kan bij een fietsspeciaalzaak terecht voor: het kosteloos proberen van diverse types, een verkoopmedewerker die persoonlijk advies kan geven en de fiets laten afstellen. Aan de andere kant is er ook steeds meer online aanbod. Via de de online shop geniet je van een een enorm groot aanbod, een eigen bezorgservice en gunstige tarieven. Een testcentrum bezoeken voor een proefrit is ook bij online winkels steeds vaker een mogelijkheid.

Vind testcentrum en fietsenwinkel in Sleeuwijk

A.d.h.v. het overzicht hierna zie je direct rijwielshops in Sleeuwijk en directe omgeving. Wellicht kunnen ze je helpen met aankooptips en gratis advies. Grotere winkels hebben tevens een e-bike testcentrum. Is er een rijwielspeciaalzaak die in het schema moet worden opgenomen? Neem contact op met onze klantenservice. Of klik door voor winkels in Nieuwendijk, Wijk en Aalburg en Werkendam.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Direct een e-bike proefrit in Sleeuwijk inplannen?

Vergelijk verkooppunten en vind de fiets die aansluit bij je wensen

Hulpgids: welke fiets is passend voor mijn gebruik?

Wil jij een nieuwe fiets bestellen? Dan moet je veel keuzes maken. Wat voor type is geschikt bij mijn situatie? Moet ik kiezen voor een budget of luxe merk? Is een 2dehands model goed genoeg? Wat zijn de gemiddelde kosten? In onze keuzehulp bieden we belangrijke informatie over de meest gezochte modellen. Op die manier weet je wat past bij doel en stijl.

E-bike Sleeuwijk: waar op letten?

Een e-bike is een goede keuze voor recreatief gebruik en voor schoolgaande kinderen. Deze elektrische fiets is duurzaam, efficiënt en is perfect voor lange afstanden. Het bereik kan oplopen tot wel 140 km. Noemenswaardig: het is wel twee keer zo duur dan een gewone fiets, de onderdelen zijn kostbaar en ze zijn vrij fors qua gewicht. Populaire merken zijn Gazelle en ook BMC.

  • Zeer geliefd bij de oudere doelgroep.
  • Perfect voor het afleggen van grote afstanden.
  • Zo’n goedkope e-bike kan je al bestellen voor €935,00.

▸ Toon de e-bike voordeeltjes

Schoolfiets: belangrijke aspecten

Een onderhoudsarme schoolfiets is cruciaal om veilig en betrouwbaar op de middelbare school te komen. Hij moet een hippe uitstraling hebben, en hij moet veilig in gebruik zijn Een geliefd model voor school is de transportfiets. Deze categorie heeft de beschikking over een rieten mand of krat waar je zonder problemen een schooltas op kunt zetten. Ook de omafiets blijft populair bij studenten. Voor grote afstanden is een elektrische schoolfiets de oplossing.

  • Een studentenfiets moet meegroeien en kan tegen een stootje.
  • Bekende leveranciers van tienerfietsen zijn Batavus en AMIGO.
  • De prijzen zijn plusminus €225,00.

▸ Vergelijk de schoolfiets prijsdeals

Stadsfiets: belangrijke kooptips

Een stadsfiets is geschikt om je soepel door het stadsverkeer te bewegen. Een uitkomst voor kleine ritten of om even snel naar het centrum te gaan. Deze artikelen zijn mega sterk en hebben weinig onderhoud nodig door bijvoorbeeld een dichte kettingkast en geïntegreerd lampen. In de huidige markt kan jij ze bestellen met diverse aantallen versnellingen (3, 4 of 7 versnellingen). Je ziet ze ook vaak met voordrager.

  • Een city bike heeft weinig onderhoud nodig en is heel sterk.
  • Bekend zijn de moederfietsen van Trek & Progress.
  • De prijzen starten bij plusminus €380,00.

▸ Ontdek de beste elektrische stadsfiets kortingdeals

Bakfiets Sleeuwijk vergelijken: informatie en voordelen

Een bakfiets is een transportfiets met 2 of 3 wielen en vaak een groot zitgedeelte vooraan. Veel vaders en moeders gebruiken hem om samen met de kinderen te kunnen fietsen. Je kunt er gemakkelijk boodschappen mee doen en het is een perfect alternatief voor een extra auto. Middels de gordel of riem zitten de kinderen goed en veilig vast. Door te kiezen voor een elektrische bakfiets met trapondersteuning gaat het trappen nog eenvoudiger. Eventueel kun je ook gaan voor een fietskar: een lage bak op wielen die achter de fiets hangt.

  • Een ideaal alternatief voor de tweede auto.
  • Betrouwbare aanbieders zijn Troy en Soci.Bike.
  • De verwachte prijzen van elektrische bakfietsen beginnen bij +/- €2.625,00.

▸ Vergelijk bakfiets prijsaanbiedingen

Gemakkelijk een fiets laten bezorgen in Sleeuwijk

Vergelijk fietswinkels en bestel de beste aanbiedingen

Koopgids speed pedelec / speedbike

De betekenis van een speed pedelec is: een luxe snelle elektrische fiets met elektrische trapondersteuning die snelheden tot 45 km/u kan redden. De speedbike is een uitkomst voor grote afstanden. Het wordt veel gebruikt als alternatief op auto of het openbaar vervoer. Belangrijk zijn de volgende onderwerpen: het AM-rijbewijs, wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, achteruitkijkspiegel + een geel nummerbord. en een passende helm.

  • Je dag zorgeloos beginnen met een rustig ritje op de fiets.
  • Je moet beschikken over een rijbewijs.
  • De tarieven starten bij +/- €3.700,00.

▸ Toon de speed pedelec acties

Vergelijk een sportieve fietsen

Een sportfiets houdt in: een model voor sportieve doeleinden. Het heeft raakvlakken met de bekende herenfiets of damesfiets en de welbekende racefiets. Ideaal voor actieve mensen die graag op een hoog tempo fietsen. Een hybride fiets is opvallend licht, is voor mensen met een sportieve zithouding, heeft een derailleursysteem met voldoende versnellingen en dunne banden. Hierna vertellen we over de meest gekozen sportieve modellen:

  • Mountainbikes: voor het afleggen van onverharde wegen of paden.
  • Hybride fiets: een sportief model uitgerust met dunne banden en veel versnellingen.
  • Racefiets: hoge snelheden, dunne banden en lichtgewicht (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: geschikt voor zowel geasfalteerde als onverharde wegen.
  • Trekkingfiets: wordt ook wel vakantiefiets genoemd en is geschikt voor lange tochten.
  • Fixie: een hippe doortrapper zonder versnellingen en een korte ketting.

▸ Vind alle sportfiets voordeeltjes

Keuzehulp bij een vouwfiets

Een vouwfiets is een klein en flexibel model dat je simpel en snel kan invouwen tot een meeneem-formaat. De meeste modellen hebben een slimme inklapbare frame. Zo kan je in enkele seconden de totale fiets invouwen. We zien het vaak bij mensen die veel met het OV reizen. Het is ook ideaal om op de camping bij je te hebben of wanneer je thuis geen berging hebt. Een speciale elektrische vouwfiets is ideaal voor langere ritten van en naar een station.

  • Compact, licht en overal mee naartoe te nemen.
  • Uitstekende producenten zijn Birdy & Wheelerz.
  • De verwachte tarieven starten bij ongeveer €425,00.

▸ Toon de elektrische vouwfietsen kortingsacties

Koop een kinderfiets

Een toffe kinderfiets in Sleeuwijk is een perfecte verrassing voor ieder kind. Kids rond de 1,5 jaar beginnen vaak met een loopfiets. Wat oudere kinderen (vanaf 3/4 jaar) beginnen met zijwieltjes zodat het kind kan oefenen zonder vallen. Er zijn diverse framematen beschikbaar. Elk kind moet veilig kunnen manoeuvreren. Kinderen van 2, 3 of 4 jaar passen op een 12 inch model. Daarna volgen 14 inch (3 t/m 5 jaar), 16 inch (4 t/m 6 jaar), 18 inch (5 tot 7 jaar), 20 inch (6 tot circa 8 jaar), 22 inch (7 t/m 9 jaar) en 24 inch (8 tot ongeveer 11 jaar). De grootste maat is 26 inch (10 – 14 jaar). Het gebruik van een fietshelm wordt aangeraden.

  • Stoere jongensfietsen en wonderschone meisjesfietsen voor elk kind.
  • Bekende fabrikanten zijn 2Cycle en Union.
  • De tarieven starten bij +/- €119,00.

▸ Ga verder naar de kinderfietsen kortingsacties

fietsen-bestellen-in-sleeuwijk

De beste 10 fietsmerken april 2024

Bij de (online) rijwielshop kan je kiezen uit talloze merken en fabrikanten. Van vertrouwde Hollandse namen tot nieuwe merk-speciaalzaken met sterke moederfietsen en driewielers. In de opsomming hieronder tonen wij de meest interessante leveranciers van april 2024. Je kunt hier ook meer info lezen over damesfietsen kopen.

  1. Sparta: krachtige A-SHINE ENERGY M8B met 8 versnellingen.
  2. Batavus: bekend merk met hoogwaardige producten en service.
  3. Giant: ruim aanbod e-bikes, racefietsen, MTB’s en gravelbikes.
  4. Gazelle: standaard 10 jaar framegarantie.
  5. Cortina: de E-SILENTO PRO is populair bij vrouwen.
  6. Stella: hele mooie E-bikes met middenmotor gratis thuisbezorgd.
  7. Amslod: eigen Amslod Experience centers om zelf diverse modellen te proberen.
  8. Union: snel jouw ideale fiets uitzoeken met de gratis keuzehulp.
  9. Koga: staat garant voor jarenlang zorgeloos fietsplezier.
  10. Trek: met name populair vanwege het aanbod racefietsen en MTB’s.

Alternatieve merken:

  • Nederlandse producten: Flyer, Jan Janssen, Pegasus, VanMoof, Babboe, Pointer, Cowboy, Urban, Veloretti, De fietsfabriek, Brinckers, Roetz en Alpina, Merida, Stromer, Vyber, BSP, Popal.
  • Duitse leveranciers: Prophete, Cube, Derby Cycle, Focus Bikes, Canyon, Birdy en Velo de Ville, Riese & Müller, Storck, Kalkhoff, Qwic.
  • Belgische producenten: Ridley, Granville, Achielle, Thompson, Eddy Merckx en L’Avenir, Cowboy, Norta, Ellio, Oxford.

Gemiddelde aanschafprijzen van een fiets in Sleeuwijk (april 2024)

De gemiddelde aankoopprijs van een basic fiets is doorgaans zo’n €450,00. Er zijn soorten in veel prijsgroepen. Een robuuste herenfiets bestel je voor zo’n €405,00, een e-bike koop je vanaf €930 en een praktische bakfiets kost al gauw €2.600,00. De volledige kosten worden gebaseerd op basis van het model, de gewenste actieradius, de versnellingen, de motor, overige accessoires zoals telefoonhouder of fietstas, abonnement voor onderhoud en een fietsverzekering. In de tabel hieronder bekijk je de adviesprijzen van bekende fietstypes.

ModelLeverancierVanafprijs
E-BikeSparta€2.475,00
StadsfietsVolare€655,00
RacefietsScott€1.060,00
MountainbikeGT€1.229,00
BakfietsUrban Arrow€2.500,00
De verwachte prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Noord-Brabant.

Thuisdemonstratie: zonder verplichtingen een proefrit maken

Een e-bike uitproberen in jouw eigen woonplaats? Vraag dan naar een gratis en vrijblijvende e-bike proefrit aan huis in Sleeuwijk! Leveranciers als VanDijck, Bayck, Fietsvoordeelshop.nl, Fietsoptimaal.nl, Forza, Stella komen met een grote bus bij je aan huis. Het grote gemak van zo’n demo aan huis is dat de proefrit plaatsvindt in je eigen regio. De opgeleide E-bike adviseur in neemt verschillende modellen mee. Het uittesten kost niets. Aan de hand van de thuisdemo laat de specialist zien welk type passend is voor jouw situatie.

  • Snel in aanraking komen met meerdere merken en types.
  • De fietsspecialist is volledig deskundig en goed opgeleid.
  • Eventueel kun je eerst de brochure aanvragen.

Informatie over tweedehands fietsen in Sleeuwijk

Als je de keuze maakt voor een een tweedehands fiets ben je een stuk voordeliger uit. Tweedehands modellen vind je bij een fietswinkel of tweewielerspecialist. Je kunt hier je oude model ook vaak inruilen. Let op: er zijn wat onderdelen waar je rekening mee moet houden. Hierna vertellen we over 5 praktische aankooptips.

  1. Loop de lagers en wielen na.
  2. Check of de banden nog goed zijn (incl. spaken).
  3. Ga zitten op het zadel en voel of het stuur vast zit.
  4. Controleer de remmen en kijk of deze naar behoren werken.
  5. Kijk of de ketting niet helemaal verroest is.

Meest gestelde vragen over jouw nieuwe tweewieler

Mijn elektrische fiets laten bezorgen in Sleeuwijk, is dat mogelijk?

Ja, een e-bike laten thuisbezorgen is mogelijk. Via leveranciers zoals City-bikes.nl en Wehkamp kan ook jij snel via internet jouw ideale tweewieler bestellen. Bij veel shops heb je 2 levermogelijkheden: pick-up bij een winkel of thuisbezorging. De prijzen voor afleveren aan huis zijn vaak niet meer dan om en nabij de €30,00. De levertijd is vaak tussen de 6 – 8 werkdagen.

Welke fiets is geschikt voor mijn gebruik?

Fiets je naar het werk? Dan is het handig te gaan voor een elektrische uitvoering met een fietsplan (leasefiets). Voor schoolgaande kinderen is een trendy elektrische schoolfiets een aantrekkelijk alternatief. Voor de dagelijkse korte ritjes kom je uit op een robuuste stadsfiets of een interessant tweedehands model. Moet je regelmatig de kids wegbrengen? Overweeg dan een sterke bakfiets. Wil je wat meer snelheid? Dan zijn er nog de toerfiets, mountainbike, gravelbike, hybride fiets, fatbike, trekkingfiets.

Zal ik een e-bike verzekering nemen?

Het verzekeren van een elektrische fiets is niet wettelijk verplicht, maar wel slim. Met een volledige fietsverzekering ben jij verzekerd van hulp bij diefstallen, schades en pech. Andere spullen zoals fietsmand, fietstas, slot, fietscomputers, GPS- en navigatieapparatuur zitten ook vaak in de polis inbegrepen. De e-bike polis kan je al afsluiten vanaf €2,05 per maand. Jouw speed pedelec valt voor de verzekeraar onder de categorie bromfiets. Het geel kentekenplaatje moet wel correct gemonteerd worden. Het bromfietsrijbewijs of autorijbewijs is noodzakelijk en een Nederlandse WA-verzekering is gewenst. Een WA + Volledig Casco verzekering is verkrijgbaar vanaf €4,10.

Kan ik een proefrit inplannen?

Als jij op zoek gaat naar een nieuwe eBike wil je dat dit helemaal aansluit op jouw behoeftes. Boek altijd een testrit op geselecteerde types. Ze zullen flink van elkaar afwijken als het gaat om stabiliteit en gebruiksgemak. Middels een electric-bike winkel of in een testcenter in de buurt kan je diverse types zelf proberen. Daardoor kom je uit bij de beste e-bike in Sleeuwijk. Bij een groeiend aantal bedrijven is zo’n gratis proefrit bij je thuis beschikbaar. De e-bike specialist komt gratis bij je thuis. Je kunt vrijblijvend de meest gangbare soorten uittesten. Een fiets afstellen op maat is doorgaans inclusief.

Hoe werkt het onderhoud bij de fietsenmaker in Sleeuwijk?

Als het gaat om onderhoud van elektrische fietsen kan je een afspraak maken bij de fietsenmaker. Deze speciaalzaken zijn gespecialiseerd in: status van de accu controleren, banden controleren en op spanning brengen en Bouten en moeren vastdraaien. Heb je recht op garantie? Wellicht ontvang je dan een bedrag voor de fietsreparatie in Sleeuwijk (nieuwe accu vervangen). Indien gewenst is er een onderhoudscontract beschikbaar zodat je standaard elk jaar kunt langskomen voor een servicebeurt.


Postcodegebied: 4254

Plaats een reactie