fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Dorst

Voordelig en snel een nieuwe of tweedehands fiets kopen in Dorst? Je kunt supergoed fietsen in de omgeving. Bij de (online) rijwielshop heb je de keuze uit erg veel soorten. Van een e-bike of een sporthybride fiets van uiteenlopende merken als Amslod en BSP Fietsen. Welk soort past bij mij? Op deze website vertellen we je alles over de diverse soorten modellen, populaire merken en kosten. Daarbij bieden wij nuttige tips over een proefrit aan huis en delen we vestigingsgegevens van geschikte fietswinkels in Dorst (en deze gemeente).

  • Elektrische fietsen in Dorst zijn razend populair.
  • Je kunt moeiteloos rijden en het is perfect voor mensen die niet meer zo makkelijk kunnen trappen en en voor recreatief gebruik.
  • Voor het milieu veel vriendelijker dan allemaal korte autoritjes.
  • In deze streek bestaan er een aantal uitstekende verkoopadviseurs en rijwielshops.
  • Bekende merken die je kunt overwegen zijn Gazelle en Serial 1.
fiets-kopen-dorst

Goedkope E-bike bestellen in Dorst

Een e-bike is fiets met elektrisch motortje. De elektrische ondersteuning kun je ervaren bij het trappen. Een elektrische tweewieler heeft een topsnelheid van 25 km/u, rijdt comfortabel, is perfect voor ouderen en is milieuvriendelijker dan auto, scooter of brommer. De elobike wordt veel gebruikt door ouderen. Ook studenten en scholieren kiezen er steeds vaker voor. De beste elektrische fiets in Dorst kopen of huren? In ons 5-stappenplan bieden we waar je op moet letten.

E-bike in Dorst online bestellen en aan huis laten leveren

  1. Maak een keuze uit de soorten e-bikes

    Schrijf eerst op waar je de fiets voor gaat gebruiken. Voor dagelijks gebruik moet je gaan voor een sterke citybike. Voor mensen die graag lange tochten maken is een e-bike met voldoende actieradius een goede oplossing. Voor woon-werk verkeer is zo’n speed pedelec de beste mogelijkheid. Voor de sportieven onder ons zijn er ook racefietsen en mountainbikes. Kies je vaak voor het OV? Er bestaan ook betaalbare elektrische vouwfietsen.

  2. De juiste maat bepalen

    Kies het frametype dat past bij jouw wensen (bijvoorbeeld een herenframe of frame met lage instap). Selecteer ook de framemaat. Framematen die we het meest zien zijn 51 cm (S), 55 cm (M) en 59 cm (L). De fietsshops kunnen ondersteuning bieden bij het kiezen welke framemaat in lijn ligt met je specifieke lengte (benen). Er zijn ook types met een lage instap of een hoge instap.

  3. Technische wensen

    Je hebt de keuze uit de voorwielmotor (voordelig), middenmotor (reageert extra snel) & achterwielmotor (maximale ondersteuning). Kies ook de gewenste accu. Veel fietsen beschikken over +/- 485 Wh. Hiermee rijdt je tussen de 75 – 110 km. Tevens heb je de keuze voor een extra sterke accu met 675 wattuur. De meeste accu’s worden geplaatst onder de bagagedrager of in de kettingkast. Ook heel belangrijk is de werking van de versnelling: Derailleurversnelling, Naafversnelling met ketting en Naafversnelling met riemaandrijving.

  4. Proefrit op locatie of thuis

    Zodra je het juiste model gevonden hebt kan je een proefrit maken bij de rijwielshop in Oosterhout. Over het algemeen kan je alle beschikbare types proberen. Heb je maar weinig tijd? Een aantal partijen zoals Stella Fietsen bieden ook een e-bike thuisdemonstratie in Dorst. Praktisch advies van een adviseur, en altijd helemaal zonder kosten.

  5. Bestellen & afleveren

    Een goede elektrische fiets kopen in Dorst doe je eenvoudig bij een speciaalzaak. Veel mensen kiezen voor de fietsspeciaalzaak: snel meerdere modellen bekijken en proberen, een verkoper met veel kennis en je hebt een servicepunt in de buurt. Tevens kan je via internet de nodige info aanvragen. Dankzij een online fietsenshop kan jij genieten van veel keuze in maten en kleuren, snelle levering en gunstige tarieven. Een proefrit maken bij een testcentrum is soms mogelijk.

Vind testcentrum en fietsenwinkel in Dorst

Via de volgende opsomming zie je direct rijwielshops in Dorst en regio. Hier kan je eventueel terecht voor nieuwe en tweedehands modellen en service. Soms hebben zij ook een in-house e-bike testcentrum. Herken jij een tweewielerzaak die hier niet mag ontbreken? Neem dan contact op met ons. Of klik door voor winkels in Galder, Strijbeek & Bavel.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Vrijblijvende e-bike proefrit in Dorst plannen?

Vergelijk modellen en bestel (online) jouw ideale fiets

Keuzehulp: welke fiets past bij mijn eisen?

Wil jij een nieuwe fiets bestellen? Dan moet je veel keuzes maken. Wat is een goed type? Moet ik kiezen voor een budget of luxe merk? Zijn 2dehandse modellen ook prima? En wat wil ik maximaal uitgeven? In de onderstaande keuzehulp bieden we praktische informatie over de diverse modellen. Mede hierdoor kom je erachter wat aansluit op jouw situatie.

E-bike Dorst: alle informatie op een rij

Een e-bike is met name geschikt voor recreatieve tochten en om naar school te gaan Zo’n elektrische fiets is duurzaam, efficiënt en is ideaal voor studenten en werkenden die dagelijks een lange afstand moeten afleggen. De maximale actieradius is zo’n 155 km. Er zijn ook een aantal nadelen: het is wel twee keer zo duur dan een ouderwetse fiets, onderhoud en reparaties zijn relatief duur en ze zijn zwaarder in gewicht. Goede merkdealers zijn Union en uiteraard Stromer.

  • Je bent zo een eind weg, zonder veel inspanning.
  • Perfect vervoer naar werk of school.
  • Zo’n goedkope e-bike heb je al voor €930,00.

▸ Ga verder naar de e-bike prijsdeals

Schoolfiets: belangrijk informatie

Een stabiele schoolfiets is cruciaal om op een veilige manier de school te kunnen bezoeken. Het model moet er natuurlijk goed uitzien en hij moet ook lekker rijden. Eventuele spullen kun je op een transportfiets eenvoudig vervoeren. Deze uitvoering heeft een voordrager of krat waar je gemakkelijk een schooltas op kunt zetten. Een leuk alternatief is natuurlijk de omafiets. Voor studenten die ver moeten rijden is een elektrische schoolfiets de oplossing.

  • Een studentenfiets moet heeft een vlotte uitstraling en kan niet zomaar kapot gaat.
  • Er is een groot aanbod tienerfietsen van o.a. Cortina & BSP.
  • De verwachte tarieven zijn ongeveer €219,00.

▸ Toon de schoolfiets kortingsacties

Stadsfiets: wat is het en waar op letten?

Een stadsfiets wordt vaak gekocht om je flexibel door het centrum te bewegen. Een uitkomst voor de korte ritjes naar werk of om even snel naar het centrum te gaan. Deze uitvoeringen zijn mega sterk en zijn onderhoudsvriendelijk (mede dankzij de dichte kettingkast). In het actuele aanbod worden ze vaak uitgevoerd met meerdere versnellingen (3, 5 of 7 versnellingen). Indien gewenst met voordrager.

  • Een city bike is onderhoudsarm en robuust.
  • Producenten van moederfietsen zijn o.a. Cortina & BMC.
  • De kosten zijn +/- €360,00.

▸ Ga verder naar de elektrische stadsfiets acties

Bakfiets Dorst vergelijken: waar op letten?

Een bakfiets is een verlengd model met vaak 3 wielen met een bak aan de voorkant. Mensen kopen dit vaak om de kids in mee te nemen. Wellicht kan jij het gebruiken voor de wekelijkse boodschappen en het is een perfect alternatief voor een gezinsauto. Door de veiligheidsriem bied je kinderen een veilige rit. Met een elektrische bakfiets met trapondersteuning kom je nog sneller van A naar B. Een alternatief is de fietskar: een lage bak op wielen die achter de fiets hangt.

  • Duurzaam, kostenbesparend en superhandig in de stad.
  • Populaire fabrikanten zijn Vogue & Johnny Loco.
  • De tarieven van elektrische bakfietsen zijn zo’n €2.775,00.

▸ Vergelijk bakfiets prijsdeals

Goedkoop een fiets laten bezorgen in Dorst

Vergelijk online speciaalzaken en vind jouw ideale model

Koopgids speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec betekent: een extra snelle elektrische fiets met speciale trapondersteuning waarmee je snelheden tot maximaal 45 km/u kan halen. De speedbike is een uitkomst voor ritten van en naar het werk. Het wordt veel gebruikt als alternatief op auto of het openbaar vervoer. Belangrijk zijn de volgende onderwerpen: Een rijbewijs A of B, WA-verzekering, achteruitkijkspiegel en de (verplichte) kentekenplaat en een NTA 8776 goedgekeurde helm.

  • Een zeer snelle manier om je te verplaatsen.
  • Let erop dat altijd een rijbewijs bij je hebt.
  • Prijsindicaties starten bij +/- €3.675,00.

▸ Vergelijk de speed pedelec prijsdeals

De pluspunten van een sportieve fietsen

De betekenis van een sportfiets is: een sportieve uitvoering ideaal voor recreatieve ritten. Het is een kruising tussen een gewone herenfiets of damesfiets en de snelle racefiets. Bedoeld voor sportieve mensen die houden van een snel en sportief design. Een hybride fiets is goed te tillen (lichtgewicht), is voor mensen met een sportieve zithouding, heeft vaak Shimano versnellingen en minimalistische banden. In de volgende bullets vertellen we over de belangrijkste modellen:

  • Mountainbikes: een sterke fiets met veringen voor en achter (full suspension).
  • Hybride fiets: licht aluminium frame met sportieve zithouding.
  • Racefiets: een superlicht model met dunne bandjes en veel versnellingen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: een veelzijdig model geschikt voor elk wegtype.
  • Trekkingfiets: vakantiefiets met sportieve en comfortabele zithouding.
  • Fixie: hippe stadsfietsen voor korte afstanden.

▸ Ga verder naar de sportfiets deals

Vergelijk een vouwfiets

Een vouwfiets is een model dat je met een slim vouwmechanisme kunt invouwen tot een klein en handzaam formaat. De meeste modellen hebben een inklapbaar frame. Daardoor kan je probleemloos jouw fiets inklappen. We zien het vaak bij reizigers in het openbaar vervoer. Het is een aanrader om mee naar de camping te nemen of als je thuis geen ruimte hebt om op te slaan. Zo’n elektrische vouwfiets is perfect voor langere afstanden.

  • Ideaal voor mensen die veel onderweg zijn in het OV.
  • Betrouwbare fabrikanten zijn Dahon + Sinclair A-bike.
  • De verwachte onkosten zijn ongeveer €450,00.

▸ Vergelijk elektrische vouwfietsen deals

Koopgids kinderfiets

Een toffe kinderfiets in Dorst is een mooie mijlpaal voor jouw kids. Kinderen rond de 2 jaar kunnen soms al op een stabiele loopfiets. Wat oudere kinderen (vanaf 3/4 jaar) beginnen met zijwieltjes zodat er veilig geoefend kan worden. Cruciaal is het kiezen van de juiste framemaat. Het kind moet moeiteloos goed kunnen bewegen en opstappen. De modellen beginnen bij 12 inch, voor 2- 4 jaar. Het assortiment bestaat verder uit 14 inch (3 tot gemiddeld 5 jaar), 16 inch (4 tot gemiddeld 6 jaar), 18 inch (5 tot circa 7 jaar), 20 inch (6 tot circa 8 jaar), 22 inch (7 – 9 jaar) en 24 inch (8 tot circa 11 jaar). Vanaf een leeftijd tussen de 10 tot 14 jaar kom je bij 26 inch uit. Het kopen van een bijpassende fietshelm is niet verplicht, maar wel belangrijk!

  • Sterke jongensfietsen en prinsessen meisjesfietsen voor 2 tot 14 jaar.
  • Betrouwbare modellen komen van Alpina & Batavus.
  • Prijsindicaties starten bij +/- €119,00.

▸ Ga verder naar de kinderfietsen aanbiedingen

fietsen-bestellen-in-dorst

10 populaire fietsmerken april 2024

Bij de lokale fietsshop kan je kiezen uit opvallend veel merken en fabrikanten. Van bekende Nederlandse leveranciers tot nieuwe hippe fabrikanten van leuke moederfietsen en driewielers voor extra stabiliteit. In het stukje hieronder tonen wij de meest interessante fabrikanten van april 2024. Bekijk ook meer informatie over mountainbikes bestellen.

  1. Sparta: snelle A-SHINE ULTRA M5B met 5 versnellingen.
  2. Batavus: modellen die je zelf kunt samenstellen en upgraden.
  3. Giant: opgericht in 1972 met een uitgebreid sportief aanbod.
  4. Gazelle: modellen komen goed uit de onderzoeken (AD Fietstest).
  5. Cortina: ruim assortiment, scherp geprijsd.
  6. Stella: standaard tot 5 jaar garantie.
  7. Amslod: gegarandeerd van de grootste actieradius van Nederland.
  8. Union: mooie toegankelijke modellen voor dagelijks gebruik.
  9. Koga: stadsfietsen voor het hele gezin (kinderen en volwassenen).
  10. Trek: de beste e-bikes die voldoen aan strenge hoogwaardige eisen.

Optionele merken:

  • Nederlandse producten: Pointer, Pegasus, VanMoof, Montego, Flyer, Babboe, De fietsfabriek, Urban, Arrow, Cowboy, Brinckers, Roetz en Merida, Popal, Stromer, BSP, Sensa, Alpina.
  • Duitse leveranciers: Derby Cycle, Birdy, Focus Bikes, Prophete, Cube, Canyon en Kalkhoff, Riese & Müller, Velo de Ville, Qwic, Accell.
  • Belgische merken: Ridley, Granville, Minerva, Eddy Merckx, Achielle en L’Avenir, Oxford, Ellio, Zannata, Cowboy.

Doorsnee kosten van een fiets in Dorst (april 2024)

Het prijskaartje van een standaard fiets begint bij zo’n €600,00. Er zijn soorten in meerdere segmenten. Een stevige omafiets is er al vanaf €365,00, een e-bike heb je tegenwoordig al voor €925 en een luxe bakfiets is al te bestellen voor €2.675,00. De prijzen hangen af van de fabrikant, actieradius, de remmen, locatie van de motor, accessoires zoals helm, slot of telefoonhouder, service aan huis (onderhoud) en de speciale fietsverzekering. In deze tabel vergelijk je de verwachte prijzen van de meest gekozen fype modellen.

SoortMerkGemiddelde prijs
E-BikeUnion€2.275,00
SchoolfietsVolare€695,00
RacefietsTrek€1.160,00
ATBBulls€1.289,00
BakfietsVogue€2.700,00
De standaard kosten van een nieuwe fiets kopen in Provincie Noord-Brabant.

Thuisdemonstratie: vrijblijvend een proefrit thuis

Een e-bike ervaren in jouw eigen woonplaats? Doe een aanvraag voor een gratis en vrijblijvende e-bike proefrit aan huis in Dorst! Shops zoals Stella, VanDijck, Forza, Bayck, Fietsvoordeelshop.nl, Fietsoptimaal.nl hebben heel veel experts in dienst. Het grote gemak van zo’n thuisdemo is dat je verschillende modellen mag uitproberen in jouw eigen wijk. De persoonlijke E-bike adviseur in neemt allerlei modellen mee om te bewonderen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. D.m.v. zo’n thuisdemo kun jij ontdekken welke uitvoering passend is voor jouw eisen en wensen.

  • Een gratis proefrit maken zonder winkelbezoek.
  • De fietsspecialist komt langs op een moment dat het jou schikt.
  • Mogelijk heb je eerst interesse in de actuele brochure.

Kopen van van tweedehands fietsen in Dorst

Als je de keuze maakt voor een een tweedehands fiets ben je veel goedkoper uit. Tweedehands tweewielers zijn te koop bij een fietsenwinkel of tweewielercentrum. De oude fiets inruilen bij aankoop van een nieuwe is heel gebruikelijk. Let op: er zijn wat aspecten die nader bekeken moeten worden. In onderstaand blok vertellen we over een aantal belangrijke tips over onderdelen en kwaliteitspunten.

  1. Check of er geen slag in het wiel zit en of de lagers in orde zijn.
  2. Kijk of er geen scheurtjes in de banden zitten en hoe het is met de spaken.
  3. Controleer verstelbaarheid stuur en zadels.
  4. Controleer de remmen en kijk of deze naar behoren werken.
  5. Controleer of de ketting nog in orde is of dat deze vervangen moet worden.

Vaak gestelde vragen over tweewielers (FAQ)

Een elektrische fiets laten bezorgen in Dorst, kan dat?

Ja, een e-bike bij je thuis laten bezorgen is bij veel online winkels mogelijk. Via de de online shop zoals Fietsenconcurrent.nl en Voordeelfiets.nl kan je moeiteloos op afstand (online) de best passende e-bike bestellen. Vaak zijn er 2 opties: afhalen in de fietsenwinkel of levering aan huis. De onkosten voor bezorging aan huis liggen op grofweg €27,50. De levertijd is vaak tussen de 4 – 7 werkdagen.

Wat is voor mij de beste fiets?

Voor het gebruikelijke woon-werk verkeer adviseren wij een snel en sportief model met een fietsplan (leasefiets). Voor scholieren is een elektrische schoolfiets een aantrekkelijk alternatief. Op het moment dat je weinig rijdt koop je een normale transportfiets of een voordelig tweedehands model. Heb je ook ruimte nodig voor kinderen of boodschappen? Koop dan een slimme bakfiets. Voor recreatieve gebruikers bieden ze ook nog een mountainbike, trekkingfiets, gravelbike, toerfiets, hybride fiets, fatbike.

Is een e-bike verzekeren verplicht?

Het verzekeren van een elektrische fiets is geen verplichting, maar wordt wel geadviseerd. Met een eigen fietsverzekering staat de verzekeraar garant bij stelen, schade en problemen. Accessoires zoals fietsmand, fietstas, slot, kinderzitje, fietscomputers worden wellicht Zo’n e-bike polis is er al vanaf €2,20 p/maand. Het alternatief de speed pedelec wordt beschouwd als een bromfiets. Je hebt dan een geel kentekenplaatje. Het bromfietsrijbewijs of autorijbewijs is noodzakelijk en een Nederlandse WA-verzekering is gewenst. En All-risk verzekering is beschikbaar vanaf €4,50.

Waar kan ik een proefrit maken?

Als jij op zoek gaat naar een nieuwe eBike wil je dat dit helemaal aansluit op jouw behoeftes. Vraag om een testrit op voorgeselecteerde producten. De modellen verschillen van elkaar op de manier van aandrijving en comfort. Middels een electric-bike specialist of in een testcenter kan je de meest gangbare producten zelf testen. Aan de hand hiervan neem je altijd de beste e-bike in Dorst. Bij sommige aanbieders is zo’n gratis proefrit in jouw wijk mogelijk. De e-bike specialist plant dan een afspraak met jouw in. Op deze manier kan je heel eenvoudig de meest populaire bikes uitgebreid proberen. Jouw fiets afstellen op maat kan ook.

Wat doet de fietsenmaker in Dorst?

Om onderhoud te laten uitvoeren aan je elektrische fiets kan je een servicebeurt inplannen bij de fietsenmaker. Deze fietswinkels zijn expert op het gebied van: status van de accu controleren, testen van de versnellingen en banden en Bouten en moeren vastdraaien. Valt je fiets nog in de garantie-tijd? Wellicht maak je aanspraak op een financiële compensatie voor je fietsreparatie in Dorst (nieuwe accu vervangen). Soms kan je direct een onderhoudscontract nemen zodat je elk jaar geniet van een servicebeurt.


Postcodegebied: 4849, 4854, 4903

Plaats een reactie