fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Demen

Snel en betrouwbaar een mooie fiets kopen in Demen? De fiets is een ontzettend populair vervoersmiddel in en rondom deze plaats. Online of in de winkel kan je kiezen uit talloze types. Denk maar aan een e-bike tot aan een trekkingfiets van allerlei merken zoals Gazelle en Van Raam. Welk merk of model past bij bij? Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over de belangrijkste modellen, bekende merken en vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Daarna geven we handige adviezen over proefrijden aan huis en bekijk je namen en adressen van regionale fietswinkels in Demen en omliggende plekken.

  • Elektrische fietsen in Demen worden door veel mensen gereden.
  • Het zitcomfort is geweldig en uitermate geschikt voor bijv. mensen die niet meer zo makkelijk kunnen trappen en woon-werk verkeer.
  • Het is een duurzaam alternatief voor een auto of brommer.
  • In deze provincie heb je de keuze uit een aantal uitstekende verkooppunten en tweewielercentra.
  • Toonaangevende merken zijn o.a. Pointer en Lapierre.
fiets-kopen-demen

Goedkope E-bike bestellen in Demen

Een e-bike is fiets met een hulpmotor. Je profiteert van elektrische ondersteuning wanneer je de weg op gaat. Een elektrische tweewieler is supersnel, rijdt lekker makkelijk, is ideaal voor woon-werk verkeer en is veel goedkoper dan steeds korte ritjes met de auto. Een elobike is met name interessant voor senioren. Ook studenten en scholieren kiezen er steeds vaker voor. De beste elektrische fiets in Demen kopen of huren? In ons 5-stappenplan bieden we waar jij even goed naar moet kijken.

E-bike in Demen online bestellen in 5 stappen

  1. Bepaal welk type e-bike jij wilt rijden

    Ga bij jezelf na waar jij de fiets voor nodig hebt. Als je vaak kleine ritten maakt kan je vast goed overweg met een onderhoudsarme stads- of bakfiets. Als je houdt van lange fietstochten is de e-bike met lange actieradius een goed alternatief. Voor snelheidsduivels is de krachtige speed pedelec een slimme koop. Voor de sportfietsers heb je ook all-terrain-bikes en racefietsen. Heb je thuis niet veel ruimte of ga je met het OV? Er zijn ook handige elektrische vouwfietsen.

  2. Een maat kiezen

    Het het frametype dat past bij jouw wensen (herenframe of lage-instap). Kies ook de hoogte van jouw frame. Gangbare maten zijn 50 cm (S), 54 cm (M) en 61 cm (L). De bikeshops bieden hulp om te bepalen welke framemaat hoort bij jouw lichaamslengte. Je vindt ook modellen met een extra lage-instap of juist een herenframe met hoge instap.

  3. Technische specs

    Qua motor kan je kiezen uit de normale voorwielmotor (voordelig), middenmotor (meer stabiliteit) & achterwielmotor (natuurlijke rijbeleving). Kies ook de accu. Veel modellen zijn uitgerust met +/- 520 Wh. Hiermee haal je tussen de 70 – 145 kilometer. Bij veel shops kan je kiezen voor een uitgebreide accu met 675 wattuur. Een accu is vaak geïntegreerd op de bagagedrager of op het frame. Wat verder belangrijk is, is het type versnelling: Naafversnelling met ketting, Derailleurversnelling en Naafversnelling met riemaandrijving.

  4. Vrijblijvende proefrit

    Zodra jij een mooi model hebt geselecteerd kan je eerst eens een proefrit aanvragen bij een gespecialiseerde rijwielshop in Oss. Daar mag je meerdere varianten testen. Is er geen winkel in de buurt? Sommige aanbieders zoals Forza bieden ook een e-bike thuisdemonstratie in Demen. Gericht advies op maat, geheel gratis en vrijblijvend.

  5. Maak de order rond & plan bezorging in

    Een krachtige elektrische fiets kopen in Demen is mogelijk bij steeds meer winkels. Je kan bij een fietsspeciaalzaak terecht voor: het gratis uitproberen van een model, een expert die direct advies geeft en je kan hier terecht voor service en reparaties. Ook via internet kan je veel informatie vinden. Dankzij een online fietsenshop profiteer je van een een enorm groot aanbod, bezorging aan huis en scherpe prijzen. Een proefrit maken bij een testcentrum is ook bij online winkels steeds vaker een mogelijkheid.

Gegevens van testcentrum en fietsenwinkel in Demen

In de volgende tabel weet je direct de locatiegegevens van rijwielshops in Demen en nabije omgeving. Mogelijk dat je hier terecht kan voor aankooptips en service. Soms is er ook een e-bike testcentrum. Herken jij een tweewielerwinkel die hier thuishoort? Stuur ons dan een mailtje. Via dit platform vind je ook winkels in Neerlangel, Neerloon en Dieden.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Gratis e-bike proefrit in Demen plannen?

Bekijk verkopers en vind een fiets die aan al je eisen voldoet

Adviesgids: voor welke fiets moet ik gaan?

Is het tijd voor een nieuwe fiets? De keuze is soms niet eenvoudig om te maken. Wat is voor mij een goed model? Wat is een goed merk? Is een 2dehands model goed genoeg? Hoeveel geld wil jij uitgeven? In de hierna volgende aankoopgids verstrekken we leerzame informatie over de veel voorkomende types. Mede hierdoor achterhaal je wat overeenkomt met jouw eisen en wensen.

E-bike Demen: informatie en voordelen

Een e-bike is met name geschikt voor lange ritten en voor kids die ver van school af wonen. Deze elektrische fiets is groen, efficiënt en is ideaal voor senioren die graag op de fiets zitten. Je kunt afstanden afleggen tot wel 150 kilometer. Let op: het is een stuk kostbaarder dan een gewone fiets, het onderhoud is duurder en ze zijn zo’n 8 kilogram zwaarder. Professionele merken zijn Union en natuurlijk Victesse.

  • Zeer geliefd bij de oudere doelgroep.
  • Je draagt je steentje bij aan een beter milieu.
  • De goedkope e-bike is al te koop vanaf €985,00.

▸ Bekijk alle e-bike voordeeltjes

Schoolfiets: belangrijke aspecten

Een stabiele schoolfiets is belangrijk om op een veilige manier dagelijks de weg naar school af te leggen. Hij moet natuurlijk hip zijn en hij moet veilig in gebruik zijn Een geliefd model voor school is de transportfiets. Dit soort heeft de beschikking over een transportkrat waar je makkelijk een schooltas op kunt zetten. Een iets goedkoper model is de omafiets. Voor scholieren die elke dag een groot stuk moeten afleggen is het ook interessant om te kijken naar een elektrische schoolfiets.

  • Een studentenfiets heeft een hippe uitstraling en is niet heel gevoelig.
  • Koop een erkende tienerfiets van bijv. Laventino & B’twin.
  • De verwachte tarieven starten bij €235,00.

▸ Ga verder naar de schoolfiets prijsaanbiedingen

Stadsfiets: belangrijke aspecten

Een stadsfiets is ideaal om al je dagelijkse ritjes mee af te leggen. Ideaal voor korte afstanden of om even bij vrienden langs te gaan. Deze modellen zijn heel sterk en vergen niet veel onderhoud (mede dankzij de dichte kettingkast). In het hedendaagse assortiment worden ze vaak geleverd met meerdere versnellingen (3, 5 of 7 versnellingen). Ook met voordrager te bestellen.

  • Met een city bike haal je eenvoudig maar sterk product in huis.
  • Populaire merken moederfietsen zijn Trek en Bird Bike.
  • De tarieven starten bij €270,00.

▸ Toon de elektrische stadsfiets kortingsacties

Bakfiets Demen vergelijken: belangrijke kooptips

Een bakfiets is een model met 2 of 3 wielen en een handzame bak aan de stuurzijde. Het is een uitkomst om kinderen in mee te nemen. Je kunt er gemakkelijk boodschappen mee doen en het is een goede vervanger van een scooter, motor of auto. Dankzij de veiligheidsgordel zijn kinderen optimaal beschermd. Middels een elektrische bakfiets met trapondersteuning is het rondrijden nog makkelijker. Wellicht vind je een fietskar ook interessant: een aanhangwagentje op twee wielen dat achter de fiets hangt.

  • Duurzaam, kostenbesparend en superhandig in de stad.
  • Betrouwbare fabrikanten zijn Bakfiets.nl & Fietsfabriek.
  • De tarieven van elektrische bakfietsen beginnen bij ongeveer €2.675,00.

▸ Vergelijk bakfiets voordeeltjes

Voordelig een fiets laten bezorgen in Demen

Vergelijk online speciaalzaken en scoor de beste aanbiedingen

Koopgids speed pedelec / speedbike

De betekenis van een speed pedelec is: een luxe snelle elektrische fiets met handige trapondersteuning welke een snelheid tot maximaal 45 km/u kan redden. De speedbike zien we vooral gebruik worden voor ritten van en naar het werk. Het is een verrassend voordelig alternatief voor het openbaar vervoer. Er zijn wel verplichtingen: het rijbewijs AM, verzekering (wettelijke aansprakelijkheid), achteruitkijkspiegel met tevens een (gele) kentekenplaat en een passende helm.

  • Een superkrachtige fiets met een vermogen tot 4000 watt.
  • Let erop dat altijd een rijbewijs bij je hebt.
  • De onkosten starten bij plusminus €3.525,00.

▸ Check alle speed pedelec prijsdeals

Tips en advies over een sportieve fietsen

Met een sportfiets wordt bedoeld: een sportief model dat licht trapt. Het zit eigenlijk in tussen de instap damesfiets of herenfiets en de snelle racefiets. Een perfect model voor sportievelingen die graag flink kracht op de pedalen zetten. Een hybride fiets is dankzij het aluminium frame minder zwaar, heeft een zithouding iets naar voren gebogen, heeft meerdere kettingbladen en versnellen en dunne banden. Bijgaand vergelijk je de meest gekozen sportieve modellen:

  • Mountainbikes: een robuust model om de natuur te ontdekken.
  • Hybride fiets: een licht en sportieve uitvoering met smalle banden en veel versnellingen.
  • Racefiets: een goed model om snel een afstand mee af te leggen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: iets brede branden en comfortabelere geometrie.
  • Trekkingfiets: wordt ook wel vakantiefiets genoemd en is geschikt voor lange tochten.
  • Fixie: wordt aangedreven zonder tussenliggende vrijloop.

▸ Ga naar de sportfiets aanbiedingen

Bestel een vouwfiets

Een vouwfiets is een model dat je simpel kunt meenemen en kunt opvouwen tot een klein formaat. Veel van deze types beschikken over een in te klappen frame. Hierdoor kan je enorm snel het hele model in elkaar vouwen. Dit wordt vaak gekocht door studenten en in het OV. Het is ook erg handig om standaard in de kofferbak mee te nemen of wanneer je thuis geen berging hebt. Een eigen elektrische vouwfiets is handiger voor mensen die minder energie willen verbruiken.

  • Gratis meenemen in de trein of bus.
  • Professionele modellen komen van Birdy en Albi.
  • De verwachte onkosten starten bij ongeveer €495,00.

▸ Vind alle elektrische vouwfietsen voordeeltjes

Waarom kiezen voor een kinderfiets

Een trendy kinderfiets in Demen is een perfecte verrassing voor kinderen groot en klein. Een dreumus of peuters beginnen vaak met een loopfiets. Peuters vanaf 3 jaar kunnen het proberen met met zijwieltjes zodat het kind kan oefenen zonder vallen. Kies altijd de meest optimale framemaat. Elk kind moet veilig met de voeten aan de grond kunnen komen. De modellen beginnen bij 12 inch, voor 2- 4 jaar. Opvolgend bieden ze een 14 inch (3 t/m 5 jaar), 16 inch (4 tot 6 jaar), 18 inch (5 tot gemiddeld 7 jaar), 20 inch (6 – 8 jaar), 22 inch (7 tot 9 jaar) en 24 inch (8 tot 11 jaar). De grootste maat is 26 inch (10 – 14 jaar). Het dragen van een fietshelm kan handig zijn.

  • Unieke jongensfietsen en wonderschone meisjesfietsen om mee te oefenen.
  • Vaak gekozen aanbieders zijn S’cool & Union.
  • Prijsindicaties starten bij +/- €139,00.

▸ Ga verder naar de kinderfietsen prijsdeals

fietsen-bestellen-in-demen

De beste 10 fietsmerken april 2024

Bij de fietsenwinkel kan je kiezen uit erg veel merken en soorten. Van authentieke Nederlandse leveranciers tot nieuwe innovatieve merken met luxe moederfietsen en driewielers voor extra ondersteuning. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met de top-10 leveranciers in tweewielerland. Bezoek ook onze pagina over kinderfietsen.

  1. Sparta: o.a. de A-Shine, A-Lane, C-Grid en D-Rule modellen.
  2. Batavus: sterke, stabiele en prachtig vormgegeven e-bikes voor iedereen.
  3. Giant: lichte modellen waarmee je eenvoudig overal naartoe kunt rijden.
  4. Gazelle: combineert vertrouwde kwaliteit met moderne luxe.
  5. Cortina: modellen met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.
  6. Stella: ervaar de service van een winkel gewoon bij je thuis.
  7. Amslod: altijd de perfecte rijeigenschappen dankzij Dynamic Drive.
  8. Union: altijd volledig rijklaar afgeleverd bij jouw thuis.
  9. Koga: staat garant voor jarenlang zorgeloos fietsplezier.
  10. Trek: de beste e-bikes die voldoen aan strenge hoogwaardige eisen.

Alternatieve merken:

  • Nederlandse producenten: VanMoof, Pointer, Jan Janssen, Babboe, Pegasus, Montego, Urban, Arrow, Cowboy, Veloretti, De fietsfabriek, Brinckers en Merida, Vyber, Stromer, Sensa, Popal, Alpina.
  • Duitse aanbieders: Focus Bikes, Derby Cycle, Birdy, Prophete, Cube, Hase Bike en Accell, Kalkhoff, Velo de Ville, Qwic, Storck.
  • Belgische merken: Achielle, Granville, Ridley, Thompson, Minerva en Cowboy, Oxford, Norta, L’Avenir, Ellio.

Doorsnee kosten van een fiets in Demen (april 2024)

De gemiddelde verkoopprijs van een normale fiets is doorgaans zo’n €525,00. Er zijn types in verschillende prijsgroepen. Een onderhoudsarme moederfiets heb je al vanaf €365,00, een e-bike koop je vanaf €930 en een elektrische bakfiets kan al geleverd worden vanaf €2.700,00. De uiteindelijke kosten worden gebaseerd op basis van het materiaal, de minimale actieradius, de remmen en versnellingen, het type motor, accessoires zoals stuurspiegel of slot, service en onderhoud en een fietsverzekering. In de prijstabel verstrekken we de verwachte tarieven van de meest gangbare type fietsen.

Soort fietsLeverancierGemiddelde kosten
E-BikeGazelle€2.000,00
CitybikeStella€615,00
RacefietsBulls€1.110,00
MountainbikeBianchi€1.229,00
BakfietsNihola€2.625,00
De minimale prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Groningen.

Thuisdemonstratie: vrijblijvend een proefrit thuis

Een e-bike uitproberen in jouw eigen woonplaats? Vraag dan naar een eigen e-bike proefrit aan huis in Demen! Producenten als Fietsoptimaal.nl, Bayck, VanDijck, Stella, Forza, Amslod komen met een grote bus bij je aan huis. Een belangrijk voordeel van de thuisdemo is dat de proefrit plaatsvindt in de eigen straat of wijk. De erkende E-bike adviseur in komt met een bus met verschillende modellen erin. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Middels een thuisdemo ontdek je welke motorsysteem passend is voor jouw levensstijl.

  • Een proefrit maken in jouw eigen straat.
  • De fietsspecialist heeft veel kennis over de modellen.
  • Geen extra kosten verbonden aan proefrit.

Tips voor tweedehands fietsen in Demen

Door de aanschaf van een tweedehands fiets kan je een mooie besparing realiseren. Tweedehands tweewielers zijn te koop bij een fietszaak of tweewielerwinkel. Vaak kan je ook je oude model inruilen. Ga goed voorbereid op pad. Er zijn aspecten die je goed moet afwegen. In het volgende blokje delen we 5 belangrijke tips over onderdelen en kwaliteitspunten.

  1. Kijk of er geen slag in het wiel zit en of de lagers in orde zijn.
  2. Ga een rondje rijden om de banden en spaken te checken.
  3. Staat het stuur goed recht en zit het zadel comfortabel?
  4. Inspecteer de remblokken of remschijven.
  5. Kijk of de ketting niet versleten is.

Meest gestelde vragen over jouw nieuwe tweewieler

Mijn elektrische fiets laten bezorgen in Demen, wat zijn de kosten?

Ja, een e-bike aan huis laten bezorgen is mogelijk. Via aanbieders zoals Bikesplaza.nl en Profibike kan men door middel van internet een geschikte e-bike vinden. In de regel kan je kiezen uit 2 opties: pick-up bij een showroom of levering aan huis. De prijzen voor thuislevering zijn plusminus €32,50. De levertijd bedraagt zo’n 4 – 7 werkdagen.

Wat is voor mij de beste fiets?

Ten behoeve van woon-werk verkeer kan je kiezen voor een snel en sportief model met een fietsplan (leasefiets). Voor schoolgaande kinderen is een sterke elektrische schoolfiets de beste keuze. Wanneer je uitsluitend korte ritten maakt ben je het beste af met een sterke citybike of een interessant tweedehands model. Moet je regelmatig de kids wegbrengen? Ga dan voor een slimme bakfiets. Wil je wat meer snelheid? Dan heb je nog de keuze uit een mountainbike, trekkingfiets, hybride fiets, racefiets, fatbike, toerfiets.

Zal ik een e-bike verzekering nemen?

Het verzekeren van een elektrische fiets is niet wettelijk verplicht, maar is meer dan het overwegen waard. Met een nieuwe fietsverzekering staat de verzekeraar garant bij diefstal en schade. Andere toebehoren zoals slot, fietsmand, GPS- en navigatieapparatuur, fietscomputers, kinderzitje zijn automatisch meeverzekerd. De e-bike polis kan jij al krijgen vanaf €2,30 p/maand. Een speed pedelec valt voor de verzekeraar onder de categorie bromfiets. Om die reden heb je hier ook een gele bromfietskentekenplaat voor nodig. Je moet dus een AM-rijbewijs hebben en een WA-verzekering moet actief zijn. En All-risk verzekering kost je zo’n €4,25.

Waar moet ik op letten bij het maken van een proefrit?

Als je aan het kijken bent naar een nieuwe eBike wil je deze natuurlijk goed uitproberen. Ga eerst voor een testrit op meerdere types. De modellen verschillen van elkaar op wendbaarheid en design. Middels een electric-bike shop of in een testcenter in de buurt kan je gratis meerdere producten zelf uitproberen. Op die manier neem je altijd de beste e-bike in Demen. Bij meerdere verkopers is een privé gratis proefrit op locatie een optie. De e-bike specialist komt op de afgesproken dag bij je thuis. Op deze manier kan je heel eenvoudig diverse types ervaren. Jouw fiets afstellen op maat is ook mogelijk.

Hoe werkt het onderhoud bij de fietsenmaker in Demen?

Voor periodiek onderhoud aan je elektrische fiets kan je een afspraak maken bij de fietsenmaker. Deze fietszaken leveren diensten zoals: actieradius check, testen van de versnellingen en banden en remmen controleren en afstellen. Heb je recht op garantie? Vaak ontvang je dan een tegemoetkoming voor de fietsreparatie in Demen (nieuwe accu vervangen). Bij veel winkels wordt gevraagd of je interesse hebt in een onderhoudscontract voor de terugkerende jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 5352, 5354

Plaats een reactie