fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Oirlo

Makkelijk en voordelig een betrouwbare fiets kopen in Oirlo? Je kunt prachtig mooi fietsen in en rondom deze plaats. Bij de fietsenwinkel zijn er ontzettend veel verschillende soorten. Dit varieert van omafiets tot en met een hybride fiets van allerlei (nieuwe) merken zoals VanMoof en Alpina Bikes. Welk soort past bij mij? Via dit portaal lees je alles over de verschillende soorten fietsen, de meest gekozen merken en de huidige tarieven. Daarbij geven we meer informatie over een thuisdemonstratie en geven we vestigingsgegevens van geschikte fietswinkels in Oirlo (en deze gemeente).

  • Elektrische fietsen in Oirlo zijn razend populair.
  • Je kunt moeiteloos rijden en het is ideaal voor 55-plussers en en voor als je grote afstanden fietst.
  • Het is een groen alternatief voor een auto.
  • In dit gebied bezoek je verschillende verkoopadviseurs en bikeshops.
  • Veel gekozen merken die je kunt overwegen zijn Amslod en Kreidler.
fiets-kopen-oirlo

Goedkope E-bike bestellen in Oirlo

Een e-bike is fiets met elektrische aandrijving. Hij biedt extra elektrische ondersteuning als je onderweg bent. Een elektrische tweewieler is supersnel, rijdt lekker licht en comfortabel, is heerlijk bij langere afstanden en is veel zuiniger dan een auto of brommer. Een elobike wordt heel veel gekocht door ouderen. Ook studenten en scholieren kiezen steeds vaker voor hippe elektrische modellen. De beste elektrische fiets in Oirlo kopen of huren? In het onderstaande stappenplan vertellen we waar je op moet letten.

E-bike in Oirlo online bestellen en thuis laten leveren

  1. Het type e-bike uitzoeken

    Bedenk eerst wanneer en hoe vaak jij de fiets nodig hebt. Voor korte afstanden ben je het beste af met een sterke stad- en transportfiets. Als je houdt van lange fietstochten is een e-bike met een ruime actieradius de beste keuze. Voor woon-werk verkeer is de krachtige speed pedelec een slimme aankoop. Voor avonturiers heb je ook nog all-terrain-bikes en racefietsen. Reis je met het OV? Tegenwoordig heb je ook praktische elektrische vouwfietsen.

  2. Welke maat?

    Kies jouw frametype (trapeze-frame of extra lage instap). Selecteer ook de framemaat. Gangbare maten zijn 46 cm (S), 53 cm (M) en 60 cm (L). De rijwielshops tonen ook welke framemaat ideaal is voor jouw eigen lengte. Je vindt ook types met een comfortabele lage instap of een sportieve hoge instap.

  3. Technische details

    Je hebt de keuze uit de basis voorwielmotor (goedkoop), middenmotor (reageert extra snel) plus de achterwielmotor (heel krachtig en stil). Er zit ook veel verschil in type accu. De populaire keuze is +/- 450 Wh. Hiermee haal je tussen de 55 & 110 km. In de meeste situaties zien we ook een accu-upgrade tot wel 675 wattuur. De meeste accu’s worden geplaatst bij de bagagedrager of in de kettingkast. Een ander aspect is het type versnelling: Naafversnelling met ketting, Naafversnelling met riemaandrijving of Derailleurversnelling.

  4. Proefrit op locatie of thuis

    Als je het juiste model gevonden hebt kan je een proefrit maken bij een beschikbare rijwielshop in Venray. Doorgaans kan je verschillende varianten testen. Wil je meer service? Een aantal partijen zoals Stella Fietsen verschaffen ook een e-bike thuisdemonstratie in Oirlo. Praktisch advies van een adviseur, zonder kosten of verplichtingen.

  5. Bestellen en afhalen

    Een goede elektrische fiets kopen in Oirlo is mogelijk bij steeds meer winkels. Veel mensen kiezen voor de fietsspeciaalzaak: het kosteloos proberen van diverse types, direct vragen stellen en altijd onderhoud in de buurt. Maar je vindt ook steeds meer online mogelijkheden. Bij de online rijwielshop heb je het voordeel van een veel keuze in maten en kleuren, bezorging aan huis en een lagere prijs. Een bezoekje aan een testcentrum is soms mogelijk.

Zoek testcentrum en fietsenwinkel in Oirlo

In onderstaand schema tref je verschillende rijwielshops in Oirlo en nabije omgeving. Eventueel bieden ze diensten voor verkoop en gratis advies. De grotere zaken hebben soms ook een e-bike testcentrum. Weet jij een adres welke absoluut op deze site hoort? Stuur ons dan een mailtje. Via dit platform vind je ook winkels in Leunen, Castenray en Meijel.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

E-bike proefrit in Oirlo maken?

Bekijk de mogelijkheden en laat jouw ideale fiets samenstellen

Keuzehulp: welke fiets past bij jou?

Ga je een nieuwe fiets kopen? De keuze is soms niet eenvoudig om te maken. Welk model past bij mij? Wat is een goed merk? Moet ik iets nieuws kopen, of is 2dehands ook prima? Wat is de hoogte van je budget? In onze actuele adviesgids vind je handige informatie over de populaire modellen. Daarmee kom je tot de ontdekking wat passend is bij jouw stijl.

E-bike Oirlo: alle informatie op een rij

Een e-bike is een goede keuze voor fietsvakanties en voor kids die ver van school af wonen. Een elektrische fiets is milieuvriendelijk, efficiënt en is perfect voor lange afstanden. Met een volle accu rij je met gemak 140 kilometer. Het is niet voor iedereen geschikt: je bent wel wat meer geld kwijt t.o.v. een ouderwetse fiets, je moet vaker onderhoud laten uitvoeren en ze zijn vrij zwaar. Populaire merken zijn Forza en ook Brinckers.

  • Geschikte opties voor mensen op leeftijd.
  • Duurzamer dan een scooter, auto of openbaar vervoer.
  • De goedkope e-bike is al te koop vanaf €995,00.

▸ Ga naar de e-bike voordeeltjes

Schoolfiets: dit moet je weten voor aanschaf

Een degelijke schoolfiets is nodig om op een veilige manier de school te kunnen bezoeken. Belangrijk is een trendy design, en het zadel moet sterk en comfortabel zijn. Een type dat erg handig kan zijn is de transportfiets. Deze uitvoering heeft de beschikking over een transportkrat waar je gemakkelijk een schooltas mee kunt vervoeren. Een leuk alternatief is natuurlijk de omafiets. Voor afstanden vanaf 15 kilometer kan een elektrische schoolfiets uitkomst bieden.

  • Een studentenfiets heb je in hippe en moderne kleuren en is zeer robuust.
  • Populaire merken tienerfietsen zijn Altec & BSP.
  • De kosten starten bij ongeveer €245,00.

▸ Bekijk alle schoolfiets acties

Stadsfiets: alle informatie op een rij

Een stadsfiets is handig om je in de stad te manoeuvreren. Een uitkomst voor korte ritjes naar school of werk of voor de dagelijkse boodschappen. Deze soorten zijn hufterproof en vergen niet veel onderhoud omdat ze worden geleverd met dichte kettingkast. Tegenwoordig heb je de keuze uit 8 of 7 versnellingen. Optioneel leverbaar met voordrager!

  • Met een city bike rij je voordelig op een stevig model.
  • Veel besteld zijn moederfietsen van Cube en Cube.
  • Prijsindicaties beginnen bij +/- €280,00.

▸ Ontdek de beste elektrische stadsfiets voordeeltjes

Bakfiets Oirlo vergelijken: belangrijke kooptips

Een bakfiets is een praktisch transportmodel met 3 wielen en een praktische bak. Veel vaders en moeders gebruiken hem om kinderen in mee te nemen. Je kunt er ook veel boodschappen in vervoeren en het is een goede vervanger van een (tweede) auto. Via de gordel of riem zitten de kinderen goed en veilig vast. In het geval van een elektrische bakfiets met trapondersteuning kom je nog sneller van A naar B. Informeer ook eens naar een fietskar: deze hangt achter je fiets.

  • Veilig de kinderen naar de stad, school of opvang brengen.
  • Populaire modellen komen van RadWagon & Urban Arrow.
  • De verwachte kosten van elektrische bakfietsen starten bij zo’n €2.775,00.

▸ Vergelijk de bakfiets deals

Voordelig een fiets laten bezorgen in Oirlo

Vergelijk fietswinkels en bestel de tofste merken

Keuzegids speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec houdt in: een luxe uitgevoerde snelle elektrische fiets met elektrische trapondersteuning welke een snelheid tot 45 km/u kan bereiken. De speedbike zien we vooral gebruik worden voor dagelijks woon-werk verkeer. Een zeer handig en voordelig alternatief voor het openbaar vervoer. Er gelden wel enkele verplichtingen: En bromfietsrijbewijs (AM) of een autorijbewijs (B), een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA), achteruitkijkspiegel plus een (gele) kentekenplaat en een NTA 8776 goedgekeurde helm.

  • Een zeer snelle manier om je te verplaatsen.
  • Een verzekering en rijbewijs zijn verplicht.
  • De verwachte kosten starten bij ongeveer €3.600,00.

▸ Bekijk alle speed pedelec prijsdeals

Koop een sportieve fietsen

Een sportfiets houdt in: een model voor sportieve doeleinden. Het heeft raakvlakken met een gewone herenfiets of damesfiets en de welbekende racefiets. Zeer geschikt voor sportieve mensen die zich snel willen verplaatsen. Een hybride fiets is super licht, heeft een sportieve zithouding, heeft meerdere kettingbladen en versnellen en extra snelle banden. In de volgende punten bekijk je de meest gekozen sportieve modellen:

  • Mountainbikes: het perfecte model om de natuur te verkennen.
  • Hybride fiets: een stoere en veelzijdige uitvoering voor lange afstanden.
  • Racefiets: een snel model voor lange afstanden op geasfalteerde wegen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: bedoeld voor het rijden op verharde en onverharde wegen.
  • Trekkingfiets: het perfecte model voor lange toertochten (vakantiefiets).
  • Fixie: wordt aangedreven zonder tussenliggende vrijloop.

▸ Check alle sportfiets voordeeltjes

De pluspunten van een vouwfiets

Een vouwfiets is een slim model dat je eenvoudig kunt meenemen en kunt inklappen tot een minimalistisch pakketje. Veel van deze types beschikken over een scharnier in het midden van de hoofdbuis. Daarmee kan je heel vlug het geheel opklappen tot een handzaam pakketje. Dit wordt vaak gekocht door treinreizigers. Het is ook perfect voor op de camping of als je thuis weinig ruimte hebt. Een slimme elektrische vouwfiets is passender voor langere ritten van en naar een station.

  • In te vouwen tot een klein en handzaam pakket.
  • Goede aanbieders zijn Brompton en Reload.
  • De verwachte kosten starten bij ongeveer €479,00.

▸ Vergelijk de elektrische vouwfietsen deals

De pluspunten van een kinderfiets

Een trendy kinderfiets in Oirlo is een mooie mijlpaal voor ieder kind. Kinderen rond de 2 jaar starten met een eigen loopfiets. De kleine kinderfiets heeft zijwieltjes om een positieve eerste fietservaring te creëren. Je kunt kiezen uit meerdere framematen. Jouw kind moet zorgeloos op en af kunnen stappen. Kinderen van 2, 3 of 4 jaar passen op een 12 inch model. Het aanbod is verder uitgebreid met 14 inch (3 tot ongeveer 5 jaar), 16 inch (4 tot zo’n 6 jaar), 18 inch (5 tot ongeveer 7 jaar), 20 inch (6 tot circa 8 jaar), 22 inch (7 t/m 9 jaar) en 24 inch (8 t/m 11 jaar). De grootste maat is 26 inch (10 – 14 jaar). Het dragen van een fietshelm wordt aanbevolen.

  • Stoere jongensfietsen en schattige meisjesfietsen voor 2 tot 14 jaar.
  • Professionele producenten zijn Amigo & Hudora.
  • De verwachte tarieven zijn +/- €149,00.

▸ Vergelijk kinderfietsen acties

fietsen-bestellen-in-oirlo

De beste 10 merken fietsen april 2024

Online kan je kiezen uit ontzettend veel verschillende merken en fabrikanten. Van authentieke Nederlandse leveranciers tot nieuwe innovatieve merken met grote moederfietsen en driewielers voor extra stabiliteit. In de opsomming hieronder vind je meer informatie over de top-10 aanbieders in de markt. Mogelijk wil je ook direct meer info over fiets acties.

  1. Sparta: o.a. de A-Shine, A-Lane, C-Grid en D-Rule modellen.
  2. Batavus: toonaangevende fabrikant met een ruim netwerk aan dealers.
  3. Giant: krachtige modellen zoals de EXPLORE E+ 1 625WH STAGGER.
  4. Gazelle: enkele modellen hebben de iF Design award gewonnen.
  5. Cortina: school-, stads- en elektrische fietsen met een aantrekkelijke prijs.
  6. Stella: gratis proefrit en service aan huis.
  7. Amslod: altijd de perfecte rijeigenschappen dankzij Dynamic Drive.
  8. Union: gratis verzenden en altijd rijklaar ophalen.
  9. Koga: altijd een sportieve uitstraling, maar met comfortabele zithouding.
  10. Trek: bekend van de loft en cruiser modellen voor een scherpe prijs.

Optionele merken:

  • Nederlandse merken: VanMoof, Pointer, Flyer, Babboe, Pegasus, Montego, Veloretti, De fietsfabriek, Roetz, Urban, Cowboy, Arrow en BSP, Sensa, Popal, Alpina, Merida, Stromer.
  • Duitse producenten: Canyon, Prophete, Cube, Hase Bike, Derby Cycle, Birdy en Qwic, Storck, Riese & Müller, Velo de Ville, Accell.
  • Belgische aanbieders: Thompson, Minerva, Achielle, Granville, Eddy Merckx en L’Avenir, Cowboy, Oxford, Ellio, Zannata.

Doorsnee onkosten van een fiets in Oirlo (april 2024)

De gemiddelde winkelprijs van een gewone fiets ligt ongeveer op €550,00. Er is een groot assortiment in verschillende prijsgroepen. Een eenvoudige moederfiets is er al vanaf €455,00, een b-merk e-bike is er al vanaf €935 en een elektrische bakfiets is te koop vanaf €2.625,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van de producent, eisen qua actieradius, versnellingssysteem (derailleur versnelling of naafversnelling), locatie van de motor, accessoires zoals een helm of slot, garantie en een eventuele fietsverzekering. In deze tabel bieden wij de verwachte prijzen van de best verkochte modellen.

Soort fietsLeverancierPrijs (gemiddeld)
Elektrische fietsSparta€2.250,00
SchoolfietsStella€525,00
RacefietsBulls€1.010,00
MTB (full suspension)Specialized€1.229,00
BakfietsJohnny Loco€2.550,00
De doorsnee-prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Limburg.

Thuisdemonstratie: plan een proefrit in jouw eigen omgeving

Een e-bike uitproberen in jouw eigen woonplaats? Reserveer dan een gratis en vrijblijvende e-bike proefrit aan huis in Oirlo! Aanbieders als VanDijck, Amslod, Forza, Stella, Fietsoptimaal.nl, Bayck sturen een adviseur naar je huis. Het grote voordeel van de thuisdemo is dat je kunt proefrijden in jouw eigen straat. De bekende E-bike adviseur in neemt allerlei modellen mee om te bewonderen. Er worden vaak geen kosten in rekening gebracht. Aan de hand van de thuisdemo kan je zelf ervaren welk type geschikt is voor jouw wensen en behoeften

  • Een gratis proefrit maken zonder winkelbezoek.
  • Altijd persoonlijk advies van een fietsspecialist.
  • Altijd volledig vrijblijvend!

Kooptips tweedehands fietsen in Oirlo

Met een tweedehands fiets kan je een mooie besparing realiseren. Tweedehands rijwielen zijn verkrijgbaar bij een bikeshop of specialist in tweewielers. De oude fiets inruilen bij aankoop van een nieuwe is heel gebruikelijk. Er zijn diverse aandachtspunten die jij goed moet onderzoeken. In de volgende box geven wij de meest interessante aandachtspunten.

  1. Controleer de staat van lagers en wielen.
  2. Zoek goed uit of de banden en spaken nog van de juiste kwaliteit zijn.
  3. Bekijk of het zadel en het stuur nog verstelbaar zijn.
  4. Zijn de remmen nog in goed staat?
  5. Maak een proefrit en voel of de ketting goed strak staat.

FAQ: vragen en antwoorden over tweewielers

Een elektrische fiets laten bezorgen in Oirlo, hoe snel kan dat?

Ja, een e-bike aan huis laten bezorgen is steeds vaker mogelijk. Via verkooppunten zoals Fietsenwinkeldiscounter.nl en Bike.nl kan ook jij snel door middel van internet de best passende e-bike bestellen. Vaak bieden ze 2 leveropties aan: zelf ophalen in de fietsenwinkel of bezorging aan huis. De tarieven voor thuislevering zijn in Nederland gemiddeld €22,50. De levertijd is gemiddeld gezien 5 – 8 werkdagen.

Welke soort fiets is voor mij geschikt?

Gebruik jij de bike voor woon-werk verkeer? Dan adviseren wij een elektrische uitvoering i.c.m. een fietsplan (leasefiets). Voor middelbare scholieren is een robuuste elektrische schoolfiets de beste keuze. Op het moment dat je weinig rijdt adviseren wij een betrouwbare schoolfiets of een goed tweedehands model. Vervoer jij ook vaak de kinderen of spullen? Kies dan voor een lichtgewicht bakfiets. Voor recreatieve gebruikers zijn er aanvullend nog modellen zoals een fatbike, gravelbike, hybride fiets, toerfiets, trekkingfiets, mountainbike.

Is het verstandig om een e-bike verzekering af te sluiten?

De elektrische fiets verzekeren is niet noodzakelijk, maar wel verstandig. Met een nieuwe fietsverzekering heb je een goede dekking tegen diefstallen, schades en pech. Accessoires zoals kinderzitje, fietstas, fietscomputers, fietsmand, slot verzeker je eenvoudig mee. Zo’n e-bike polis is er al vanaf €2,30 per maand. De speed pedelec wordt officieel gezien als een bromfiets. Jij moet dan wel beschikken over een gele kentekenplaat. Je moet een brommerrijbewijs of autorijbewijs B hebben en een WA-verzekering moet actief zijn. Een volledige dekking (All-risk verzekering) kost je zo’n €4,30.

Kan ik eerst een gratis proefrit maken?

Als jij verschillende modellen nieuwe eBikes gaat vergelijken wil je dat dit perfect past bij jouw wensen. Begin altijd met een testrit op diverse bikes. Ze kunnen behoorlijk verschillend zijn als we kijken naar stabiliteit en comfort. Bij een electric-bike shop of in een testcenter in de buurt kun je 100% vrijblijvend verscheidene soorten proberen. Op die manier koop je altijd de beste e-bike in Oirlo. Bij sommige merken is een individuele gratis proefrit in jouw wijk beschikbaar. Je e-bike specialist komt op de afgesproken dag bij je thuis. Op deze manier kan je heel eenvoudig de meest populaire bikes testen. Jouw fiets afstellen op maat is doorgaans inclusief.

Wat kan ik laten doen bij de fietsenmaker in Oirlo?

Als het gaat om onderhoud van elektrische fietsen kun je terecht bij een fietsenmaker. Deze fietsenwinkels hebben servicemogelijkheden voor: de accu bekijken, de banden checken en verlichting controleren en afstellen. Heb je recht op garantie? In veel situaties maak je aanspraak op een tegemoetkoming voor je fietsreparatie in Oirlo (nieuwe accu vervangen). Indien gewenst kan je er meteen een onderhoudscontract bij nemen voor een jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 5808

Plaats een reactie