fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Urmond

Makkelijk en voordelig een splinternieuwe fiets kopen in Urmond? De fiets is niet weg te denken in deze woonplaats. Bij de fietsenwinkel zien we ontzettend veel modellen, merken en types. Je kunt kiezen voor een transportfiets tot een vouwfiets van allerlei (nieuwe) merken zoals Sparta en ECO Traveller. Welk soort past bij mij? Op deze pagina check je handige info over de verschillende types, bekende merken en vind je tips voor het kopen van een tweedehands model. Vervolgens tonen wij extra informatie over een thuisdemo en bieden we vestigingsgegevens van beschikbare fietswinkels in Urmond en omliggende plekken.

  • Elektrische fietsen in Urmond zijn er voor jong en oud.
  • Het is ontzettend comfortabel en wordt aangeraden voor senioren en mensen die met de fiets naar het werk gaan.
  • Het is een duurzaam alternatief voor een brommer, scooter of auto.
  • In deze provincie heb je de keuze uit meerdere erkende verkoopadviseurs en gespecialiseerde winkels.
  • Veel gekochte merken zijn o.a. VanMoof en E-Bike Choppers.
fiets-kopen-urmond

Goedkope E-bike bestellen in Urmond

Een e-bike is fiets met elektrische aandrijving. Je geniet van elektrische ondersteuning als je een fietsrit gaat maken. Een elektrische tweewieler is een stuk sneller, rijdt probleemloos door elke landschap, is een uitkomst voor senioren en het is een stuk meer klimaatbewust dan steeds korte ritjes met de auto. De elobike wordt vooral gebruikt door senioren. Ook jongeren en werkenden kiezen steeds vaker voor hippe elektrische modellen. De beste elektrische fiets in Urmond kopen of huren? In de 5-stappen hieronder leggen we uit wat de punten van aandacht zijn.

E-bike in Urmond online bestellen en snel laten afleveren

  1. Kies het type e-bike

    Schrijf eerst op wanneer en hoe vaak jij de fiets nodig hebt. Voor de kleinere ritten kan je vast goed overweg met een instap stads- of bakfiets. Voor langere afstanden is de e-bike met lange actieradius een goed alternatief. Voor woon-werk verkeer is een speed pedelec een praktische keuze. Voor de sportfanaten heb je ook race- en crosshybride modellen. Reis je met het OV? Tegenwoordig heb je ook innovatieve elektrische vouwfietsen.

  2. De juist maat kiezen

    Maak een keuze voor een type frame (herenframe of lage-instap). Kies ook de juiste framehoogte. De meest voorkomende maten zijn 49 cm (S), 54 cm (M) en 59 cm (L). De fietswinkels geven tips over welke framemaat past bij jouw lichaamslengte. Je kunt specifiek zoeken op types met een comfortabele lage instap of juist een herenframe met hoge instap.

  3. Technische informatie

    Je hebt de keuze uit de voorwielmotor (goedkoop), middenmotor (meer stabiliteit) en uiteraard de achterwielmotor (super krachtig en stil). Ook de accu’s wisselen behoorlijk. De populaire keuze is +/- 465 Wh. Afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning geeft dit tussen de 70 – 125 kilometer. Bij veel leveranciers vind je ook een accu-upgrade tot wel 775 wattuur. De meeste accu’s worden geplaatst op de bagagedrager of op het frame. Een laatste belangrijke keuze is het type versnelling: Naafversnelling met riemaandrijving, Derailleurversnelling en Naafversnelling met ketting.

  4. Vrijblijvende proefrit

    Op het moment dat je weet welk model je wilt kan je een proefrit inplannen bij een erkende rijwielshop in Stein. Hier kan je diverse varianten zelf ervaren. Wil je meer service? Een paar aanbieders zoals Amslod werken ook met een e-bike thuisdemonstratie in Urmond. Zij bieden persoonlijk advies, altijd gratis en zonder verplichtingen.

  5. Maak de order rond & plan bezorging in

    Een nieuwe elektrische fiets kopen in Urmond kan bij steeds meer rijwielshops. Je kunt kiezen voor een fietsspeciaalzaak: het kosteloos proberen van diverse types, een verkoper met veel kennis en jouw fiets helemaal laten afstellen. Ook via internet kan je veel informatie vinden. Via de online fietsshop heb je een veel keuze in maten en kleuren, bezorging op locatie en een lagere prijs. Een proefrit maken bij een testcentrum is bij veel online aanbieders ook mogelijk.

Zoek testcentrum en fietsenwinkel in Urmond

Middels onderstaand schema zie je direct rijwielshops in Urmond en omliggende plekken. Mogelijk dat je hier terecht kan voor aankooptips en advies. Grotere winkels hebben tevens een e-bike testcentrum. Bestaat er een tweewielerzaak die hier niet mag ontbreken? Onze medewerkers staan je graag te woord. Je kunt hier ook winkels bekijken in Sittard, Limbricht en Grevenbicht.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Direct een e-bike proefrit in Urmond maken?

Vergelijk fabrikanten en zoek een mooie fiets uit

Adviesgids: welke fiets is geschikt voor mij?

Ben jij op zoek naar een nieuwe fiets? Dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Wat is voor mij een goed model? Welke merken zijn er? Zou een 2dehands model wat voor mij zijn? Wat zijn de gemiddelde kosten? In onze koopgids bieden wij praktische informatie over de verschillende soorten. Daardoor weet je zeker wat rijmt met jouw wensen en budget.

E-bike Urmond: de belangrijkste informatie

De e-bike wordt veel gebruikt voor recreatieve tochten en voor forenzen. De elektrische fiets is milieuvriendelijk, verbetert jouw mobiliteit en is de beste keuze voor woon-werkverkeer. Het bereik kan oplopen tot wel 160 kilometer. Er zijn ook een aantal nadelen: je bent wel wat meer geld kwijt t.o.v. een gewone fiets, de onderhoudsbeurten zijn prijzig en ze zijn vrij zwaar. Professionele merken zijn Multi Cycle en tevens Blixum.

  • Meer fietscomfort, ook tegen de heuvels op.
  • Je draagt je steentje bij aan een beter milieu.
  • Een goedkope e-bike kan je bestellen en laten bezorgen v.a. €995,00.

▸ Profiteer van de e-bike prijsaanbiedingen

Schoolfiets: dit moet je weten voor aanschaf

Een onderhoudsarme schoolfiets is nodig voor kinderen om veilig en snel naar school toe te gaan. Het design moet leuk zijn en hij moet over voldoende versnellingen beschikken. Als je en transportfiets hebt kan je makkelijker spullen vervoeren. Dit soort wordt geleverd met een fietskrat of mand boven het voorwiel waar je probleemloos een schooltas mee kunt vervoeren. Ook de omafiets blijft populair bij studenten. Voor scholieren die elke dag een groot stuk moeten afleggen is het ook interessant om te kijken naar een elektrische schoolfiets.

  • Een studentenfiets ziet er hip uit en moet het fietsenhok overleven.
  • Populaire merken tienerfietsen zijn Volare en Sparta.
  • De onkosten starten bij zo’n €229,00.

▸ Ga verder naar de schoolfiets prijsaanbiedingen

Stadsfiets: belangrijke aspecten

Een stadsfiets kan je gebruiken om al je dagelijkse ritjes mee af te leggen. Een uitstekende koop voor de dagelijkse afstanden of om even naar de winkel te gaan. Deze types kunnen tegen een stootje en hebben niet accessoires die kapot kunnen gaan omdat ze worden geleverd met dichte kettingkast. Bij de meeste merken zijn te verkrijgen met 3 of soms 7 versnellingen. Optioneel leverbaar met voordrager!

  • Een city bike is onderhoudsarm en robuust.
  • Fabrikanten van bekend moederfietsen zijn Giant en Bird Bike.
  • De verwachte kosten zijn zo’n €300,00.

▸ Toon de elektrische stadsfiets prijsaanbiedingen

Bakfiets Urmond vergelijken: waar rekening mee houden?

Een bakfiets is een transportfiets met 2 of 3 wielen en een handzame bak aan de stuurzijde. Het is ideaal om de kleintjes mee te verplaatsen. In de bak kan je heel wat boodschappen kwijt en het is mooi en duurzaam alternatief voor een scooter, motor of auto. Aan de hand van de driepuntsgordel is de veiligheid gewaarborgd. Door te kiezen voor een elektrische bakfiets met trapondersteuning ben je minder afhankelijk van je eigen trapkunsten. Een alternatief is de fietskar: een lage bak op wielen die achter de fiets hangt.

  • Eenvoudig en snel de kinderen vervoeren.
  • Vaak gekozen merken zijn Dolly en Nihola.
  • De tarieven van elektrische bakfietsen zijn zo’n €2.625,00.

▸ Profiteer van de bakfiets aanbiedingen

Gemakkelijk een fiets laten bezorgen in Urmond

Vergelijk online shops en vind jouw ideale model

Info en voordelen van de speed pedelec / speedbike

Met een speed pedelec wordt bedoeld: een luxe uitgevoerde snelle elektrische fiets met trapondersteuning (tot 4.000 watt) waarmee je snelheden tot 45 km/u kan bereiken. De speedbike is perfect voor lange afstanden en woon-werkverkeer. Het is een duurzaam vervoermiddel en wordt steeds vaker gebruikt in plaats van het openbaar vervoer. Belangrijk zijn de volgende onderwerpen: Het bromfietsrijbewijs of autorijbewijs, een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA), achteruitkijkspiegel met daarbij de (verplichte) kentekenplaat en een goedgekeurde helm.

  • Extra krachtige speedbike met snelheden tot 45 km/ per uur.
  • Het rijbewijs AM is verplicht.
  • De onkosten zijn ongeveer €3.525,00.

▸ Ga verder naar de speed pedelec acties

Waarom kiezen voor een sportieve fietsen

Een sportfiets staat voor: een sportief model dat licht trapt. Het is variant op de instap herenfiets of damesfiets en een lichtgewicht racefiets. Een uitkomst voor sporters die graag flink kracht op de pedalen zetten. Een hybride fiets kan je eenvoudig optillen (licht van gewicht), heeft een voorovergebogen zithouding, heeft een derailleursysteem met voldoende versnellingen en smalle banden. Bijgaand vind je de belangrijkste modellen:

  • Mountainbikes: voor het afleggen van onverharde wegen of paden.
  • Hybride fiets: comfortabele citybike met sportief karakter.
  • Racefiets: een snel model voor lange afstanden op geasfalteerde wegen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: een veelzijdig model geschikt voor elk wegtype.
  • Trekkingfiets: de meest geschikte vakantiefiets voor een lange reis.
  • Fixie: opmerkelijke hippe modellen voor beperkt gebruik.

▸ Ga verder naar de sportfiets prijsdeals

Kooptips voor de vouwfiets

Een vouwfiets is een praktisch model dat je in enkele seconden kan invouwen tot een makkelijk klein formaat. Vaak met een in te klappen frame. Zo kan je rap het stuur en het frame invouwen. Het is een geliefd item bij mensen die veel met het OV reizen. Het is ook ideaal om standaard in de kofferbak mee te nemen of als je thuis geen ruimte hebt om op te slaan. Een elektrische vouwfiets is ideaal voor afstanden die je net wat sneller zou willen afleggen.

  • Makkelijk lange afstanden afleggen met het OV.
  • Goede merken zijn Strida + Takashi.
  • De prijzen zijn zo’n €425,00.

▸ Vergelijk elektrische vouwfietsen kortingdeals

Informatie over de kinderfiets

Een trendy kinderfiets in Urmond is een geweldige ervaring voor elk kind. Kids rond de 1,5 jaar beginnen vaak met een loopfiets. Wat oudere kinderen (vanaf 3/4 jaar) beginnen met zijwieltjes zodat er veilig geoefend kan worden. De goede framemaat kiezen is noodzakelijk. Een kind moet zonder problemen kunnen manoeuvreren. 2 tot 4 jarigen kunnen op een 12 inch model. Als ze ouder worden heb je een 14 inch (3 tot circa 5 jaar), 16 inch (4 tot circa 6 jaar), 18 inch (5 tot gemiddeld 7 jaar), 20 inch (6 tot zo’n 8 jaar), 22 inch (7 tot ongeveer 9 jaar) en 24 inch (8 tot circa 11 jaar). Voor kids tot 14 jaar heb je nog 26 inch. Het kiezen voor een fietshelm is niet verplicht, maar wel belangrijk!

  • Degelijke jongensfietsen en prinsessen meisjesfietsen als verjaardagscadeau.
  • Professionele fabrikanten zijn Move & Batavus.
  • De verwachte kosten zijn zo’n €139,00.

▸ Ontdek de beste kinderfietsen kortingdeals

fietsen-bestellen-in-urmond

Nederlandse top 10 fietsmerken april 2024

Online of in de winkel heb je oneindig veel merken en soorten. Van ambachtelijke Hollandse fabrikanten tot nieuwe spelers in de markt met grote moederfietsen en driewielers voor extra stevigheid. Bijgaand vind je meer informatie over de best verkochte merken in tweewielerland. Klik eventueel door naar damesfietsen.

  1. Sparta: innovatieve e-bikes met het ION en E-motion systeem.
  2. Batavus: modellen die je zelf kunt samenstellen en upgraden.
  3. Giant: ruim aanbod stads- en toerfietsen en e-bikes.
  4. Gazelle: staat garant voor Hollandse kwaliteit in combinatie met een mooi design.
  5. Cortina: hoogwaardige kwaliteit met Bafang, Shimano of het Ecomo systeem.
  6. Stella: bezoek een van de vele testcenters voor uitgebreid advies.
  7. Amslod: eigen Amslod Experience centers om zelf diverse modellen te proberen.
  8. Union: beresterke en elegante modellen voor jong en oud.
  9. Koga: alle modellen met de hand gemaakt in Nederland.
  10. Trek: de mooiste modellen die een leven lang meegaan.

Andere merken:

  • Nederlandse fabrikanten: Babboe, Montego, Jan Janssen, Pointer, VanMoof, Flyer, Brinckers, Urban, Roetz, Veloretti, De fietsfabriek, Arrow en Merida, Popal, BSP, Vyber, Sensa, Stromer.
  • Duitse producten: Derby Cycle, Prophete, Hase Bike, Canyon, Cube, Birdy en Storck, Qwic, Kalkhoff, Riese & Müller, Accell.
  • Belgische fabrikanten: Ridley, Achielle, Eddy Merckx, Granville, Minerva en Norta, Ellio, Cowboy, Zannata, Oxford.

Doorsnee onkosten van een fiets in Urmond (april 2024)

De gemiddelde adviesprijs van een gewoon goede fiets ligt ongeveer op €625,00. Er is aanbod in meerdere segmenten. Een betrouwbare stadsfiets bestel je voor zo’n €395,00, een e-bike is al verkrijgbaar vanaf €995 en ee familie-bakfiets kost al gauw €2.700,00. De precieze kosten worden gebaseerd op basis van het model, vermogen van de accu, type versnelling, positie van de motor, accessoires zoals stuurspiegel of slot, serviceafspraken en optioneel een fietsverzekering. In de prijstabel delen we de gemiddelde kosten van de meest gekozen type uitvoeringen.

SoortAanbiederAdviesprijs
E-BikeGazelle€2.350,00
TransportfietsBSP€485,00
RacefietsScott€1.240,00
MountainbikeBianchi€1.200,00
BakfietsGazelle€2.675,00
De verwachte kosten van een nieuwe fiets kopen in Provincie Limburg.

Thuisdemonstratie: vrijblijvend een proefrit boeken

Een e-bike proberen in jouw eigen woonplaats? Doe een aanvraag voor een privé e-bike proefrit aan huis in Urmond! Producenten als Stella, Amslod, Fietsoptimaal.nl, Fietsvoordeelshop.nl, VanDijck, Bayck komen gratis bij je thuis. Een groot pluspunt van de thuisdemonstratie is dat je kunt proefrijden in jouw eigen vertrouwde omgeving. De erkende E-bike adviseur in laat jou diverse merken en modellen proberen. Het uittesten kost niets. D.m.v. zo’n thuisdemo ervaar je zelf welk soort geschikt is voor jouw rijgedrag.

  • Vrijblijvend meerdere modellen en merken proberen.
  • De fietsspecialist heeft veel kennis over de modellen.
  • Zonder kosten een complete brochure aanvragen.

Informatie over tweedehands fietsen in Urmond

Met een tweedehands fiets ben je veel goedkoper uit. Tweedehands rijwielen zijn verkrijgbaar bij een officiële fietswinkel of tweewielerwinkel. De oude fiets inruilen bij aankoop van een nieuwe is heel gebruikelijk. Er zijn echter diverse factoren die nader bekeken moeten worden. In de opsomming hierna vertellen we over 5 nuttige aankooptips.

  1. Check de kwaliteit van de lagers en wielen.
  2. Controleer de spaakspanning en kijk of de banden genoeg profiel hebben.
  3. Draai het zadel en stuur los en stel deze af op jouw lengte.
  4. Zet de fiets stil en houd de remmen in (werkt alles goed?).
  5. Kijk of de ketting niet versleten is.

Meest gestelde vragen over jouw nieuwe tweewieler

Mijn elektrische fiets laten bezorgen in Urmond, kan dat?

Ja, een e-bike laten bezorgen is mogelijk. Via verkooppunten zoals Bikester.nl en Santafixie kan iedereen online jouw ideale tweewieler bestellen. Bij veel shops kan je kiezen uit 2 opties: afhalen in de rijwielshop of thuisbezorgen. De onkosten voor bezorging op locatie zijn circa €37,50. De levertijd is vaak tussen de 5 – 8 werkdagen.

Welke fiets is de beste keuze voor mij?

Gebruik jij de bike voor woon-werk verkeer? Dan adviseren wij een sportief model in combinatie met een fietsplan (leasefiets). Voor studerende kinderen is zo’n elektrische schoolfiets de beste keuze. Op het moment dat je weinig rijdt neen me een normale stadsfiets of een voordelig tweedehands model. Vervoer je regelmatig kinderen of boodschappen? Kies dan voor een elektrische bakfiets. Voor mensen die houden van snelheid zijn er nog de gravelbike, racefiets, mountainbike, hybride fiets, fatbike, trekkingfiets.

Is de e-bike verzekering noodzakelijk?

Het laten verzekeren van jouw elektrische fiets is niet bij wet verplicht, maar wel verstandig. Met een goede fietsverzekering is jouw eigendom verzekerd tegen ontvreemding, problemen en schades. Extra’s zoals fietsmand, GPS- en navigatieapparatuur, fietscomputers, slot, fietstas zitten ook vaak in de polis inbegrepen. Een e-bike polis is er al vanaf €2,60 p/maand. De speed pedelec wordt beschouwd als een bromfiets. Het geel kentekenplaatje moet wel correct gemonteerd worden. Je moet in het bezit zijn van rijbewijs A of B en een WA-verzekering is essentieel. Een all-risk verzekering kost om en nabij de €4,45.

Waar moet ik op letten bij het maken van een proefrit?

Als jij op zoek gaat naar een nieuwe eBike wil je dat deze helemaal op maat is. Plan altijd een testrit op voorgeselecteerde bikes. Er zit veel verschil in wendbaarheid en design. Bij een electric-bike specialist of in een testcenter of experience center kan je vrijblijvend velerlei uitvoeringen uitgebreid proberen. In het experience center rij jij straks rond op de beste e-bike in Urmond. Bij diverse leveranciers is ook een gratis proefrit aan huis mogelijk. Een e-bike specialist komt persoonlijk langs. Je mag gratis diverse soorten zelf ervaren. De fiets afstellen op maat kan je eventueel direct laten doen.

Waarvoor kan ik terecht bij een fietsenmaker in Urmond?

Als het gaat om onderhoud van elektrische fietsen is de plaatselijke fietsenmaker de aangewezen plek. Deze bikeshops leveren diensten zoals: het nakijken van de accu, de banden nakijken en naven controleren en afstellen. Valt je fiets nog in de garantie-tijd? Soms ontvang je dan een geldbedrag voor een fietsreparatie in Urmond (nieuwe accu vervangen). Soms kan je direct een onderhoudscontract nemen zodat je elk jaar geniet van een servicebeurt.


Postcodegebied: 6129

Plaats een reactie