fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Schimmert

Snel en betrouwbaar een toffe fiets kopen in Schimmert? Je kunt supergoed fietsen in de omgeving. Wanneer je een rijwielshop binnenloopt dan zijn er oneindig veel soorten. Dat loopt van een comfortabele toerfiets tot speed pedelec van diverse merken zoals Veloretti en Jan Janssen. Wat is een goed model voor mij? Op fietsenoverzicht.nl vertellen we je alles over de belangrijkste modellen, populaire merken en kosten. Ook tonen wij belangrijke adviezen over een proefrit op locatie en bekijk je vestigingsgegevens van regionale fietswinkels in Schimmert en de directe omgeving.

  • Elektrische fietsen in Schimmert worden steeds meer verkocht.
  • Jij kan er eenvoudig op rijden en wordt aangeraden voor bejaarden en woon-werk verkeer.
  • De fiets pakken is milieuvriendelijker dan allemaal korte autoritjes.
  • In dit gebied vind je verschillende verkoopadviseurs en fietswinkels.
  • Bekende merken zijn Sensa en Spiked Cycles.
fiets-kopen-schimmert

Goedkope E-bike bestellen in Schimmert

Met een e-bike doelen we op een fiets met elektromotor. De handige elektrische ondersteuning biedt hulp bij het trappen. Een elektrische tweewieler bespaart tijd, rijdt heerlijk, is perfect voor ouderen en is milieuvriendelijker dan auto, scooter of brommer. De elobike wordt veel gebruikt door ouderen. Maar ook forenzen en scholieren kiezen er steeds vaker voor. De beste elektrische fiets in Schimmert kopen of huren? In de 5-stappen hieronder leggen we uit waar je op moet letten.

E-bike in Schimmert online bestellen via internet

  1. Bepaal welk type e-bike jij wilt rijden

    Selecteer eerst voor welk doeleinde jij een fiets nodig hebt. Voor korte tochtjes is er veel te kiezen. Zoals een onderhoudsarme transport- of stadsfiets. Voor lange toertochten is een e-bike met hoge actieradius een uitkomst. Om naar je werk te gaan is een speed pedelec een praktische optie. Voor de sportfanaten heb je ook nog fatbikes en racefietsen. Kies je vaak voor het OV? Online vind je ook betaalbare elektrische vouwfietsen.

  2. Welke maat?

    Kies het type frame (herenframe of lage-instap). Kies ook de hoogte van jouw frame. Gangbare maten zijn 48 cm (S), 52 – 56 cm (M) en 59 cm (L). De fietswinkels kunnen ondersteuning bieden bij het kiezen welke framemaat geschikt is voor je beenlengte. Je kunt ook kiezen voor een model met een lage instap of juist een meer hoge instap.

  3. Technische specs

    Je hebt een een voorwielmotor (voordelig), middenmotor (reageert extra snel) plus de achterwielmotor (heel krachtig en stil). Er zit ook veel verschil in type accu. Veel e-bikes hebben zo’n 522 Wh. Hiermee rijdt je tussen de 55 & 125 kilometer. Ook kan je kiezen voor een uitgebreide accu met 650 wattuur. De accu kan worden toegepast bij de bagagedrager of in de kettingkast. Een andere belangrijk punt is het versnellingssysteem: Naafversnelling met ketting, Derailleurversnelling en Naafversnelling met riemaandrijving.

  4. Een proefrit aan huis

    Op het moment dat jij een goed model hebt gekozen dat past bij je wensen wil jij natuurlijk een proefrit plannen bij een erkende rijwielshop in Beekdaelen. Vaak kan je meerdere modellen proberen. Is er geen winkel in de buurt? Sommige shops zoals Stella Fietsen bieden ook een e-bike thuisdemonstratie in Schimmert. In jouw vertrouwde omgeving een proefrit maken, en altijd helemaal zonder kosten.

  5. Bestellen & afleveren

    Een goede elektrische fiets kopen in Schimmert? Kies dan een goede en erkende shop. Je kunt kiezen voor een fietsspeciaalzaak: snel meerdere modellen bekijken en proberen, een verkoopmedewerker die persoonlijk advies kan geven en altijd onderhoud in de buurt. Maar je vindt ook steeds meer online mogelijkheden. Dankzij een online fietsenshop heb je een een enorm groot aanbod, thuisbezorging en scherpe prijzen. Een testcentrum bezoeken voor een proefrit is bij steeds meer online shops ook mogelijk.

Vind testcentrum en fietsenwinkel in Schimmert

Door gebruik te maken van het overzicht hierna vergelijk je snel de verschillende rijwielshops in Schimmert en omliggende plekken. Je kunt hier mogelijk terecht voor nieuwe en tweedehands modellen en vrijblijvend advies. Soms is er zelfs een e-bike testcentrum. Weet jij een rijwielspeciaalzaak welke absoluut op deze site hoort? Neem contact op met onze klantenservice. Je kunt hier ook winkels bekijken in Hulsberg, Walem & Berg en Terblijt.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Gratis e-bike proefrit in Schimmert inplannen?

Bekijk verkopers en vind de fiets die aansluit bij je wensen

Keuzehulp: welke fiets past bij mijn gebruik?

Ben je geïnteresseerd in een nieuwe fiets? Dan komen er veel vragen op je af. Wat is een goed type? Ga ik voor een A-merk of B-merk? Zijn 2dehandse modellen ook prima? Hoeveel geld wil jij uitgeven? In de volgende aankoopgids bieden we leerzame informatie over de verschillende modellen. Mede hierdoor vind je uit wat overeenkomt met jouw situatie.

E-bike Schimmert: de belangrijkste informatie

De e-bike is ideaal voor ontspannende uitstapjes en voor schoolgaande kinderen. Een elektrische fiets is goed voor het milieu, slim in gebruik en het is een uitkomst bij studenten en werkenden die dagelijks een lange afstand moeten afleggen. De actieradius loopt op tot wel 165 km. Er zijn ook een aantal nadelen: het is prijziger dan een gewone fiets, het jaarlijkse onderhoud is noodzakelijk en ze zijn vrij zwaar. De populairste merken zijn Union + Scott.

  • Gemakkelijk fietsen in alle weersomstandigheden.
  • Een grote actieradius en dus ideaal voor grote afstanden.
  • Een goedkope e-bike heb je al voor €965,00.

▸ Bekijk alle e-bike prijsaanbiedingen

Schoolfiets: de pluspunten op een rij

Een comfortabele schoolfiets is van belang om veilig en betrouwbaar van huis naar school te kunnen gaan. Het model moet er natuurlijk goed uitzien en hij moet worden uitgerust met goede remmen. Als je en transportfiets hebt kan je makkelijker spullen vervoeren. Dit soort beschikt over een rieten mand of krat waar je probleemloos een schooltas op kunt zetten. Een leuk alternatief is natuurlijk de omafiets. Voor afstanden vanaf 15 kilometer kan de elektrische schoolfiets mogelijk interessant zijn.

  • Een studentenfiets heb je in hippe en moderne kleuren en kan behoorlijk wat hebben.
  • Tienerfietsen worden o.a. gemaakt door Crown en Sparta.
  • De onkosten starten bij plusminus €220,00.

▸ Bekijk alle schoolfiets voordeeltjes

Stadsfiets: informatie en voordelen

Een stadsfiets is geschikt om door drukke en smalle straten te fietsen. Een uitkomst voor kleine ritten of om even naar de winkel te gaan. Deze artikelen zijn mega sterk en zijn onderhoudsvriendelijk in verband met de dichte kettingkast. In de huidige markt kan jij ze bestellen met 3 of soms 7 versnellingen. Eventueel te combineren met een voordrager.

  • Kies voor een city bike als je weinig onderhoud wilt.
  • Bekend zijn de moederfietsen van Gazelle & Bird Bike.
  • De verwachte kosten beginnen bij €250,00.

▸ Bekijk alle elektrische stadsfiets aanbiedingen

Bakfiets Schimmert vergelijken: dit moet je weten voor aanschaf

Een bakfiets is een makkelijk bestuurbaar model en een open bak voor aan het stuur. Veel gezinnen gebruiken het om comfortabel met kinderen te fietsen. Je kunt er ook snel even mee naar de supermarkt en het is mooi en duurzaam alternatief voor een extra auto. Door de veiligheidsriem zijn kinderen optimaal beschermd. Middels een elektrische bakfiets met trapondersteuning hoef je zelf minder te trappen. Ook een fietskar kan een uitkomst bieden: een lage bak op wielen die achter de fiets hangt.

  • Duurzaam, kostenbesparend en superhandig in de stad.
  • Uitstekende modellen komen van Troy en Urban Arrow.
  • De prijzen van elektrische bakfietsen beginnen bij plusminus €2.500,00.

▸ Vergelijk bakfiets kortingsacties

Deze week een fiets laten bezorgen in Schimmert

Vergelijk leveranciers en kies jouw ideale model

Vergelijk een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec houdt in: een bijzonder snelle elektrische fiets met een extra krachtige trapondersteuning welke snelheden tot 45 km per uur kan halen. De speedbike is perfect voor dagelijkse (zakelijke) ritten voor het werk. Een mooie aanvulling op het openbaar vervoer. Let op: er zijn een aantal randvoorwaarden en verplichtingen: En bromfietsrijbewijs (AM) of een autorijbewijs (B), minimaal een WA-verzekering, achteruitkijkspiegel en de (verplichte) kentekenplaat en een passende helm.

  • Je behaalt gemakkelijk snelheden tot wel 45 kilometer per uur.
  • Een bromfietsrijbewijs is verplicht.
  • De verwachte onkosten zijn ongeveer €3.725,00.

▸ Profiteer van de speed pedelec aanbiedingen

Alles wat je moet weten over de sportieve fietsen

Een sportfiets staat voor: een extra lichte uitvoering voor sporters. Het heeft raakvlakken met een normale herenfiets of damesfiets en de welbekende racefiets. Een uitkomst voor sporters die graag flink kracht op de pedalen zetten. Een hybride fiets is licht van gewicht, de zithouding is actief / sportief, heeft over het algemeen goede versnellingen en sportieve dunne banden. Hieronder tref je de belangrijkste modellen:

  • Mountainbikes: een sportief model met dikke banden en een diep profiel.
  • Hybride fiets: geschikt voor woon-werkverkeer en recreatieve ritten.
  • Racefiets: hoge snelheden, dunne banden en lichtgewicht (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: ideaal voor gravel-paden, asfalt en zandweggetjes.
  • Trekkingfiets: de vakantiefiets is handig om bagage mee te vervoeren.
  • Fixie: eenvoudige maar hippe modellen voor weekend gebruik.

▸ Vergelijk sportfiets kortingsacties

Keuzehulp bij een vouwfiets

Een vouwfiets is een praktisch model dat je gemakkelijk kunt inklappen tot een klein formaat. Ze zijn gebruiksvriendelijk dankzij het in te klappen frame. Zodoende kan je moeiteloos het hele model in elkaar vouwen. Het is met name populair bij treinreizigers. Het is ook een uitkomst om mee naar de camping te nemen of wanneer je thuis geen berging hebt. De elektrische vouwfiets is handiger voor het rijden van station naar je werk.

  • Heel makkelijk meenemen en opslaan.
  • Populaire producenten zijn Gazelle + MBM.
  • De verwachte onkosten beginnen bij €479,00.

▸ Vergelijk elektrische vouwfietsen aanbiedingen

Info en voordelen van de kinderfiets

Een eerste kinderfiets in Schimmert is een perfecte verrassing voor een kind dat kan lopen. De peuters beginnen vaak met een loopfiets. Peuters vanaf 3 jaar kunnen het proberen met met zijwieltjes zodat het vallen beperkt wordt. Kies altijd de meest optimale framemaat. Het kind moet zonder ondersteuning goed kunnen bewegen en opstappen. De 12 inch maat is de kleinste versie voor 2 tot 4 jaar. Opvolgend bieden ze een 14 inch (3 tot gemiddeld 5 jaar), 16 inch (4 tot zo’n 6 jaar), 18 inch (5 – 7 jaar), 20 inch (6 tot circa 8 jaar), 22 inch (7 tot gemiddeld 9 jaar) en 24 inch (8 tot circa 11 jaar). Bij de grotere kinderen kom je uit op 26 inch. Het dragen van een fietshelm wordt aangeraden.

  • Unieke jongensfietsen en prinsessen meisjesfietsen voor alle leeftijdsgroepen.
  • Prima leveranciers zijn Loekie en Popal.
  • De tarieven zijn +/- €99,00.

▸ Vergelijk kinderfietsen aanbiedingen

fietsen-bestellen-in-schimmert

Top 10 fietsmerken april 2024

Bij de lokale fietsshop kan je kiezen uit talloze merken en soorten. Van betrouwbare Hollandse fabrikanten tot nieuwe hippe fabrikanten van luxe moederfietsen en driewielers voor meer veiligheid. In het stukje hierna tonen wij de meest interessante merken en leveranciers van april 2024. Check ook meer details over kinderfietsen uitproberen.

  1. Sparta: prettige stadsfietsen zoals de basis C-READY R5E.
  2. Batavus: modellen die je zelf kunt samenstellen en upgraden.
  3. Giant: groot aanbod aan budget toerfietsen voor het hele gezin.
  4. Gazelle: gratis fietsadvies in een van de Experience Centers.
  5. Cortina: ruim assortiment, scherp geprijsd.
  6. Stella: een proefrit inplannen waar en wanneer jou dat uitkomt.
  7. Amslod: standaard uitgevoerd met een krachtige middenmotor.
  8. Union: goede accu’s met een hoge actieradius (voor langere afstanden).
  9. Koga: eigen hoogwaardige productie- en montageproces.
  10. Trek: hoogwaardige fietsen die een leven lang meegaan.

Alternatieve merken:

  • Nederlandse aanbieders: Pointer, Pegasus, Flyer, Montego, Jan Janssen, VanMoof, Urban, De fietsfabriek, Brinckers, Cowboy, Arrow, Roetz en BSP, Popal, Stromer, Vyber, Sensa, Alpina.
  • Duitse leveranciers: Prophete, Focus Bikes, Birdy, Canyon, Cube, Derby Cycle en Kalkhoff, Storck, Riese & Müller, Qwic, Accell.
  • Belgische leveranciers: Eddy Merckx, Thompson, Achielle, Granville, Ridley en Ellio, L’Avenir, Cowboy, Norta, Oxford.

Doorsnee aanschafprijzen van een fiets in Schimmert (april 2024)

De gemiddelde aankoopprijs van een traditionele fiets is ongeveer €425,00. Er zijn types in elke prijscategorie. Een normale moederfiets is er al vanaf €355,00, een e-bike koop je vanaf €990 en een elektrische bakfiets kan je aankopen vanaf €2.625,00. De volledige kosten zijn natuurlijk afhankelijk van het merk, de gewenste actieradius, het aantal versnellingen, een voorwiel-, midden-, of achterwielmotor, de accessoires, servicecontract en optioneel een fietsverzekering. In de prijstabel krijg je een indicatie van de winkelprijzen van populaire soorten fietsen.

UitvoeringMerkPrijs
Elektrische fietsPegasus€2.375,00
TransportfietsRoetz€535,00
RacefietsCube€1.070,00
All terrain bikeSpecialized€1.250,00
BakfietsVogue€2.575,00
De minimale tarieven van een nieuwe fiets kopen in Provincie Limburg.

Thuisdemonstratie: maak een proefrit op locatie

Een e-bike uittesten in jouw plaats? Doe een aanvraag voor een eigen e-bike proefrit aan huis in Schimmert! Aanbieders zoals Stella, Fietsoptimaal.nl, Bayck, Forza, Amslod, Fietsvoordeelshop.nl hebben diverse specialisten die op locatie langskomen. Een groot pluspunt van zo’n thuisdemo is dat je een proefrit mag maken in je eigen regio. De plaatselijke E-bike adviseur in neemt verschillende modellen mee. Hiervoor worden geen kosten gerekend. Via een thuisdemo kun jij ontdekken welk merk overeenkomt met jouw gebruikersprofiel.

  • De makkelijkste manier om meerdere modellen te proberen.
  • De fietsspecialist laat jou kennismaken met alle merken.
  • Ook een gratis brochure aanvragen.

Kopen van van tweedehands fietsen in Schimmert

Wanneer je gaat voor een tweedehands fiets ben je een stuk voordeliger uit. Tweedehands tweewielers kan je vinden bij een fietszaak of tweewielerwinkel. Mogelijk kan jij je huidige model inruilen. Er zijn wel meerdere aandachtspunten die extra tijd en aandacht nodig hebben. In de opsomming hierna verstrekken we 5 praktische aandachtspunten.

  1. Controleer lagers en wielen.
  2. Check of de banden nog goed zijn (incl. spaken).
  3. Kijk voor aankoop altijd of stuur en zadel nog te verstellen zijn.
  4. Zet de fiets stil en houd de remmen in (werkt alles goed?).
  5. Kijk in hoeverre de kettingslijtage heeft.

Meest gestelde vragen over jouw nieuwe tweewieler

De elektrische fiets laten bezorgen in Schimmert, wat kost dat?

Ja, een e-bike bij je thuis laten bezorgen is steeds vaker mogelijk. Via de online fietsshop zoals Superfietsen.nl en Bike.nl kan je binnen een paar minuten online een model samenstellen. Bij de meeste online fietsenshops kan je kiezen uit 2 opties: zelf halen in de fietsenwinkel of levering aan huis. De tarieven voor levering op locatie bedragen zo’n €37,50. De levertijd komt uit op zo’n 5 – 8 werkdagen.

Welk type fiets past bij mij?

Voor het gebruikelijke woon-werk verkeer kan je kiezen voor een speed pedelec of e-bike i.c.m. een fietsplan (leasefiets). Voor middelbare scholieren is een hippe elektrische schoolfiets erg interessant. Voor korte ritjes kies je een stevige schoolfiets of een goed tweedehands model. Moet je regelmatig de kids wegbrengen? Bestel dan een lichte bakfiets. Wil je wat meer snelheid? Dan kan jij bijvoorbeeld gaan voor een trekkingfiets, hybride fiets, gravelbike, toerfiets, racefiets, mountainbike.

Is een e-bike verzekeren verplicht?

Een verzekering afsluiten voor een elektrische fiets is niet iets wat verplicht is, maar wel goed om te doen. Met een goede fietsverzekering ben je goed verzekerd tegen ontvreemding, problemen en schades. Andere items zoals kinderzitje, GPS- en navigatieapparatuur, fietstas, fietscomputers, slot worden wellicht Een e-bike polis is er al vanaf €2,45 p/maand. Het alternatief de speed pedelec ziet de verzekeraar als bromfiets. Het geel kentekenplaatje moet wel correct gemonteerd worden. Je moet beschikken over het AM-rijbewijs en een WA-verzekering is verplicht. Een all-risk verzekering kost ongeveer €4,30.

Hoe plan ik een proefrit in?

Wanneer je deze keuze maakt voor een nieuwe eBike wil je dat dit perfect past bij jouw wensen. Begin altijd met een testrit op voorgeselecteerde soorten en merken. Ze zullen flink van elkaar afwijken als het gaat om comfort en rijgemak. Bij een electric-bike expert of in een testcenter in de buurt kan je kosteloos een aantal producten uitproberen. In het experience center neem je altijd de beste e-bike in Schimmert. Bij sommige aanbieders is zo’n gratis proefrit aan huis een optie. Je e-bike specialist zal dan een afspraak in plannen. Ideaal als je niet naar de winkel kunt komen. Zo kan je een aantal bikes uitproberen. Jouw fiets afstellen op maat wordt meestal ook gedaan.

Wat kan ik laten doen bij de fietsenmaker in Schimmert?

Als het gaat om onderhoud van elektrische fietsen kan je een servicebeurt inplannen bij de fietsenmaker. Deze fietsenwinkels bieden diverse diensten: actieradius check, de banden checken en trapas controleren en afstellen. Valt je fiets nog binnen de garantieperiode? Mogelijk kan jij aanspraak maken op een financiële compensatie voor een fietsreparatie in Schimmert (nieuwe accu vervangen). Vaak wordt gevraagd of je interesse hebt in een onderhoudscontract zodat je elk jaar geniet van een servicebeurt.


Postcodegebied: 6333

Plaats een reactie