fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Wamel

Voordelig en gemakkelijk een betrouwbare fiets kopen in Wamel? Je kunt geweldig mooi fietsen in deze plaats. Tegenwoordig heb je de keuze uit oneindig veel modellen. Dit varieert van kinderfiets tot en met een trekkingfiets van allerlei (nieuwe) merken zoals Pointer en Blixum. Welk type of merk past bij mij? Via dit portaal lees je alles over de belangrijkste types, merken en kosten. Eveneens tonen wij nuttige details over een proefrit aan huis en geven we namen en adressen van professionele fietswinkels in Wamel en de directe omgeving.

  • Elektrische fietsen in Wamel worden veel verkocht.
  • Jij kan er eenvoudig op rijden en het is een uitkomst voor mensen die niet meer zo makkelijk kunnen trappen en mensen die met de fiets naar het werk gaan.
  • Het is een duurzaam alternatief voor de auto.
  • In deze streek bestaan er verschillende experts en gespecialiseerde winkels.
  • Veel gekozen merken zijn Sensa en VanTuyl.
fiets-kopen-wamel

Goedkope E-bike bestellen in Wamel

Een e-bike is een fiets met een elektrische motor. De elektrische ondersteuning kun je ervaren bij het fietsen. Een elektrische tweewieler is lekker snel, rijdt heerlijk, is heerlijk bij langere afstanden en het is beter voor het milieu dan een auto of brommer. Het zijn in het bijzonder ouderen die gebruik maken van de elobike. Ook jongeren en werkenden maken er steeds meer gebruik van. De beste elektrische fiets in Wamel kopen of huren? In 5 stappen leggen we uit wat de punten van aandacht zijn.

E-bike in Wamel online bestellen en thuisbezorgen

  1. Selecteer het type e-bike

    Schrijf eerst op hoe intensief jij de fiets wil gebruiken. Voor de kleinere ritten kan je vast goed overweg met een instap stads- of bakfiets. Als je houdt van lange fietstochten is een e-bike met voldoende actieradius een goede oplossing. Voor zakelijk gebruik is de innovatieve speed pedelec de juiste mogelijkheid. Voor de sportieven onder ons is er een mooi aanbod met fatbikes en racefietsen. Reis je met de trein of heb je thuis niet veel ruimte? Online vind je ook minimalistische elektrische vouwfietsen.

  2. Maat selecteren

    Maak een keuze voor een type frame (damesframe, herenframe). Verdiep je ook in de juiste framemaat. Gangbare maten zijn 46 cm (S), 55 cm (M) en 57 tot 60 cm (L). De bikeshops adviseren ook welke framemaat hoort bij je beenlengte. Doorgaans heb je ook types met een comfortabele lage instap of juist een meer hoge instap.

  3. Technische details

    Je kunt kiezen voor een voorwielmotor (goedkoop), middenmotor (reageert extra snel) of achterwielmotor (maximale ondersteuning). Kies ook de accu. Veel fietsen beschikken over +/- 450 Wh. Afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning geeft dit tussen de 75 & 115 kilometer. Eventueel vind je ook een krachtigere accu met 750 wattuur. De accu kan worden verwerkt op het frame of in de bagagedrager. Wat verder belangrijk is, is het soort versnelling: Naafversnelling met riemaandrijving, Naafversnelling met ketting en Derailleurversnelling.

  4. Proefrit inplannen

    Op het moment dat je een geschikt model hebt uitgezocht kan je eerst eens een proefrit aanvragen bij een plaatselijke rijwielshop in West Maas en Waal. Over het algemeen kan je diverse varianten proberen en vergelijken. Kan je niet naar de winkel komen? Een aantal partijen zoals Forza Fietsen verschaffen ook een e-bike thuisdemonstratie in Wamel. Meerdere modellen uitproberen, geheel gratis en vrijblijvend.

  5. Aankoop & levering

    Een nieuwe elektrische fiets kopen in Wamel kan je doen bij een expert-winkel. Je kunt kiezen voor een fietsspeciaalzaak: het gratis uitproberen van een model, een verkoper met veel kennis en voor garantie en reparaties kan je snel terug. Er is ook steeds meer aanbod online. Middels de online fietsenwinkel profiteer je van een groot aanbod, snelle levering en een lagere prijs. Een model uitproberen bij een testcentrum is steeds vaker mogelijk.

Zoek testcentrum en fietsenwinkel in Wamel

Via het overzicht hierna kun je de adresgegevens bekijken van rijwielshops in Wamel en nabijgelegen plekken. Eventueel bieden ze diensten voor verkoophulp en gratis advies. Sommige winkels hebben een eigen e-bike testcentrum. Is er een adres die hier niet mag ontbreken? Onze medewerkers staan je graag te woord. Op deze website doorzoek je ook winkels in Elst, Lent & Beneden-Leeuwen.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Meteen een e-bike proefrit in Wamel plannen?

Vergelijk de opties en vind jouw perfecte fiets

Koopgids: welke fiets is passend voor mijn gebruik?

Op zoek naar een nieuwe fiets? Dan sta je zeker voor een uitdaging. Wat is een goed type? Wat is een goed merk? Zijn 2dehandse modellen ook prima? En wat wil ik eigenlijk uitgeven? In onze actuele keuzehulp lees je bruikbare informatie over de beschikbare types. Op die manier kom je erachter wat rijmt met jouw eisen en wensen.

E-bike Wamel: belangrijke aspecten

Een e-bike is met name geschikt voor recreatieve tochten en voor kids die ver van school af wonen. Zo’n elektrische fiets is een duurzaam model, houd je gezond en is onmisbaar bij lange afstanden. De actieradius loopt op tot wel 140 km. Enkele aandachtspunten: de investering is flink hoger ten opzichte van een normale uitvoering, je moet vaker onderhoud laten uitvoeren en het gewicht kan behoorlijk zijn. Populaire merken zijn Union + BMC.

  • Licht fietsen, ook met tegenwind of tegen de heuvels op.
  • Een duurzaam alternatief voor de auto.
  • Een goedkope e-bike is er vanaf €995,00.

▸ Ga verder naar de e-bike aanbiedingen

Schoolfiets: informatie en voordelen

Een comfortabele schoolfiets is van belang om eenvoudig en vlug dagelijks de weg naar school af te leggen. Belangrijk is een trendy design, en hij moet veilig in gebruik zijn Een geliefd model voor school is de transportfiets. Dit segment wordt geleverd met een fietskrat of mand boven het voorwiel waar je probleemloos een schooltas of boodschappentas in kan stoppen. Ook de omafiets blijft populair bij studenten. Voor studenten die ver moeten rijden kan een elektrische schoolfiets uitkomst bieden.

  • Een studentenfiets heb je in hippe en moderne kleuren en is niet heel gevoelig.
  • Bekende leveranciers van tienerfietsen zijn Laventino & BSP.
  • De verwachte kosten starten bij +/- €235,00.

▸ Vind alle schoolfiets acties

Stadsfiets: informatie en voordelen

Een stadsfiets is handig om korte afstanden af te leggen. Perfect voor korte afstanden of de supermarkt. Deze soorten gaan niet snel kapot en zijn goed zelf schoon te houden in verband met de dichte kettingkast. In de huidige markt kan jij ze bestellen met 3 of soms 7 versnellingen. Indien gewenst met voordrager.

  • Een city bike heeft weinig onderhoud nodig en is heel sterk.
  • Qua moederfietsen kun je o.a. kiezen uit Gazelle en BMC.
  • De verwachte prijzen zijn +/- €260,00.

▸ Profiteer van de elektrische stadsfiets kortingsacties

Bakfiets Wamel vergelijken: dit moet je weten voor aanschaf

Een bakfiets is is een handig model met vaak 3 wielen met een bak aan de voorkant. Het is een uitkomst om de kids in mee te nemen. Wellicht kan jij het gebruiken voor de wekelijkse boodschappen en het is een goede vervanger van een gezinsauto. Door middel van de veiligheidsriem zitten de kinderen goed en veilig vast. Wanneer je kiest voor een elektrische bakfiets met trapondersteuning gaat het trappen nog eenvoudiger. Ben je overigens al bekend met de fietskar: een kleine aanhanger die achter je fiets hangt.

  • De handigste manier voor het vervoeren van kinderen.
  • Professionele producenten zijn Bakfiets.nl en Fietsfabriek.
  • Prijsindicaties van elektrische bakfietsen beginnen bij +/- €2.500,00.

▸ Toon de bakfiets acties

Voordelig een fiets laten bezorgen in Wamel

Vergelijk leveranciers en bestel de beste aanbiedingen

Keuzegids speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec is: een comfortabele snelle elektrische fiets met speciale trapondersteuning die een snelheid tot 45 km/h kan halen. De speedbike zien we vooral gebruik worden voor de langere afstanden. Een zeer handig en voordelig alternatief voor het openbaar vervoer. Er zijn wel verplichtingen: het rijbewijs AM, wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, achteruitkijkspiegel met tevens de (verplichte) kentekenplaat en een goede helm.

  • Een zuinig alternatief voor de auto.
  • Je moet beschikken over een rijbewijs.
  • De prijzen starten bij zo’n €3.600,00.

▸ Ga verder naar de speed pedelec prijsaanbiedingen

Waarom kiezen voor een sportieve fietsen

De betekenis van een sportfiets is: een model voor sportieve doeleinden. Het heeft raakvlakken met een standaard herenfiets of damesfiets en een supersnelle racefiets. Met name ideale voor sportievelingen die zich snel willen verplaatsen. Een hybride fiets is vaak licht van gewicht, is voor mensen met een sportieve zithouding, heeft doorgaans diverse versnellingen en sportieve dunne banden. In de volgende punten beschrijven we de belangrijkste modellen:

  • Mountainbikes: een model met dikke banden, veel versnellingen, zonder bagagedrager.
  • Hybride fiets: een stoere en veelzijdige uitvoering voor lange afstanden.
  • Racefiets: een snel model voor lange afstanden op geasfalteerde wegen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: een stuk sneller en minder robuust dan de MTB.
  • Trekkingfiets: voor als je veel kilometers met de vakantiefiets wilt maken.
  • Fixie: handige stadsfietsen met een hippe uitstraling.

▸ Ga verder naar de sportfiets prijsaanbiedingen

Keuzehulp bij een vouwfiets

Een vouwfiets is een model dat je met een slim vouwmechanisme kunt invouwen tot een handzaam geheel. Ze staan bekend om het in te klappen frame. Daarmee kan je probleemloos de totale fiets invouwen. Het wordt veel besteld door studenten en in het OV. Het is ook erg handig om mee naar de camping te nemen of als je thuis weinig ruimte hebt. Deze elektrische vouwfiets is handiger voor mensen die minder energie willen verbruiken.

  • Makkelijk lange afstanden afleggen met het OV.
  • Goede producenten zijn Giant en Sinclair A-bike.
  • De verwachte onkosten starten bij zo’n €449,00.

▸ Bekijk alle elektrische vouwfietsen deals

Alles wat je moet weten over de kinderfiets

Een mooie kinderfiets in Wamel is een prachtig cadeau voor een kind dat kan lopen. Een dreumus of peuters starten met een eigen loopfiets. Wat oudere kinderen (vanaf 3/4 jaar) beginnen met zijwieltjes zodat er veilig geoefend kan worden. De goede framemaat kiezen is noodzakelijk. Elk kind moet moeiteloos op de fiets kunnen klimmen. 2 tot 4 jarigen kunnen op een 12 inch model. Vervolgens is er een 14 inch (3 tot zo’n 5 jaar), 16 inch (4 tot 6 jaar), 18 inch (5 tot zo’n 7 jaar), 20 inch (6 – 8 jaar), 22 inch (7 – 9 jaar) en 24 inch (8 tot 11 jaar). Bij de grotere kinderen kom je uit op 26 inch. Het dragen van een fietshelm is in het begin erg belangrijk.

  • Stoere jongensfietsen en hippe meisjesfietsen om alles te leren.
  • Populaire merken zijn Move & Berg.
  • De verwachte tarieven beginnen bij zo’n €125,00.

▸ Bekijk alle kinderfietsen prijsaanbiedingen

fietsen-bestellen-in-wamel

Top 10 merken fietsen april 2024

Als je een fietsenwinkel binnenstapt dan heb je mega veel merken en types. Van ambachtelijke Nederlandse merken tot nieuwe merk-speciaalzaken met gave moederfietsen en driewielers voor volwassenen. Bijgaand kan je aan de slag met de top-10 aanbieders van dit moment. We hebben eventueel ook meer informatie uitgezocht over elektrische fietsen.

  1. Sparta: met krachtsensor voor optimale ondersteuning.
  2. Batavus: Hollands merk met een ruim netwerk aan fietswinkels.
  3. Giant: simpele en betaalbare modellen zoals de ANYTOUR CS.
  4. Gazelle: altijd vrijblijvend modellen testen in het testcentrum.
  5. Cortina: van trendy retrofietsen tot sterke transportfietsen voor een gunstige prijs.
  6. Stella: gratis e-bike brochure met veel informatie en een keuzehulp.
  7. Amslod: krijgt een gemiddelde klantbeoordeling van een 9.0/10.0.
  8. Union: stoere stadsmodellen voor mannen en vrouwen.
  9. Koga: geleverd met betrouwbare motor van Bosch of Shimano.
  10. Trek: keuze uit modellen met een hydraulische of mechanische schijfrem, linear-pull en terugtraprem.

Optionele merken:

  • Nederlandse aanbieders: Pegasus, VanMoof, Flyer, Babboe, Montego, Pointer, Roetz, Arrow, De fietsfabriek, Cowboy, Veloretti, Brinckers en BSP, Merida, Sensa, Vyber, Stromer, Popal.
  • Duitse aanbieders: Cube, Derby Cycle, Prophete, Hase Bike, Birdy, Focus Bikes en Kalkhoff, Qwic, Riese & Müller, Storck, Accell.
  • Belgische merken: Thompson, Ridley, Minerva, Granville, Achielle en Oxford, Norta, Zannata, L’Avenir, Cowboy.

Doorsnee tarieven van een fiets in Wamel (april 2024)

Het prijskaartje van een basic fiets is ongeveer €550,00. Je hebt modellen in meerdere segmenten. Een stevige mamafiets is er al voor €465,00, een e-bike heb je tegenwoordig al voor €965 en een e-bakfiets kan al geleverd worden vanaf €2.575,00. De precieze kosten hangen af van de producent, vermogen van de accu, de versnellingen, afwerking van de motor, gekozen accessoires, service aan huis (onderhoud) en een eventuele fietsverzekering. In deze tabel delen we de gemiddelde kosten van de meest gangbare fype modellen.

ModelMerknaamWinkelprijs
Elektrische fietsPegasus€2.500,00
TransportfietsPegasus€475,00
RacefietsScott€1.100,00
MTB (full suspension)Bianchi€1.229,00
BakfietsPopal€2.600,00
De standaard kosten van een nieuwe fiets kopen in Provincie Gelderland.

Thuisdemonstratie: snel in eigen omgeving een proefrit

Een e-bike ervaren bij jouw eigen woning? Doe een aanvraag voor een eigen e-bike proefrit aan huis in Wamel! Leveranciers als Stella, Bayck, VanDijck, Fietsoptimaal.nl, Fietsvoordeelshop.nl, Forza hebben diverse specialisten die op locatie langskomen. Een belangrijk voordeel van zo’n demo aan huis is dat jij zelf een proefrit kan doen in jouw eigen straat. De persoonlijke E-bike adviseur in neemt verschillende modellen mee. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Dankzij zo’n thuisdemo kan je zelf ervaren welk soort matcht met jouw stijl.

  • Een gratis proefrit maken zonder winkelbezoek.
  • De fietsspecialist kan direct al je vragen beantwoorden.
  • Ook een gratis brochure aanvragen.

Kooptips tweedehands fietsen in Wamel

Wanneer je gaat voor een tweedehands fiets kan je enorm veel geld besparen. Tweedehands aanbiedingen zijn te koop bij een fietszaak of tweewielerzaak. De oude fiets inruilen bij aankoop van een nieuwe is heel gebruikelijk. Goed om te weten: er zijn diverse onderdelen die jij goed moet onderzoeken. In de opsomming hierna delen we 5 belangrijke adviezen voor een verantwoorde aankoop.

  1. Bekijk hoe de lagers en wielen erbij staan.
  2. Zoek goed uit of de banden en spaken nog van de juiste kwaliteit zijn.
  3. Zet het stuur en zadel in de winkel direct op de juiste hoogte.
  4. Check of de remmen makkelijk terugveren en niet aanlopen.
  5. Kijk of de ketting niet versleten is.

FAQ: de belangrijkste vragen over tweewielers

De elektrische fiets laten bezorgen in Wamel, hoe doe ik dat?

Ja, een e-bike aan huis laten bezorgen is mogelijk. Via leveranciers zoals Fietsenwinkel.nl en Fietsparadijs kan je eenvoudig via internet een model samenstellen. Bij de meeste online fietsenshops heb je 2 levermogelijkheden: zelf halen in de rijwielshop of bezorging aan huis. De tarieven voor bezorging op locatie komen uit op plusminus €25,00. De levertijd komt uit op zo’n 6 – 8 werkdagen.

Welk type fiets past bij mij?

Ten behoeve van woon-werk verkeer zou je kunnen kiezen voor een speed pedelec of e-bike met daarbij het fietsplan (leasefiets). Voor middelbare scholieren is een hippe elektrische schoolfiets een goede optie. Voor korte ritjes ben je het beste af met een eenvoudige transportfiets of een goed tweedehands model. Moet je regelmatig de kids wegbrengen? Koop dan een elektrische bakfiets. Voor mensen die houden van snelheid zijn er aanvullend nog modellen zoals een fatbike, trekkingfiets, mountainbike, hybride fiets, racefiets, gravelbike.

Hoe verzeker ik mijn e-bike?

Het afsluiten van een verzekering voor de elektrische fiets is niet verplicht, maar wordt vaak wel gedaan. Met een eigen fietsverzekering ben je optimaal gedekt tegen diefstal en schade. Accessoires zoals fietsmand, slot, GPS- en navigatieapparatuur, kinderzitje, fietscomputers zitten ook vaak in de polis inbegrepen. Zo’n e-bike polis is er al vanaf €2,50 per maand. De speed pedelec valt onder de categorie bromfiets. Om die reden heb je hier ook een gele bromfietskentekenplaat voor nodig. Je moet het bromfietsrijbewijs (AM) of een autorijbewijs (B) hebben en een WA-verzekering is essentieel. Een all-risk verzekering / volledig casco kost plusminus €4,00.

Hoe plan ik een proefrit in?

Als je aan het kijken bent naar een nieuwe eBike moet dit vanzelfsprekend helemaal passen. Plan altijd een testrit op voorgeselecteerde bikes. Er zit veel verschil in stabiliteit en gebruiksgemak. Bij een electric-bike verkooppunt of in een testcenter in de buurt mag je de meest gangbare modellen zelf uitproberen. Aan de hand hiervan bestel je altijd de beste e-bike in Wamel. Bij diverse leveranciers is een individuele gratis proefrit op locatie beschikbaar. Een e-bike specialist komt op de afgesproken dag bij je thuis. Je mag gratis de meest gangbare bikes uitproberen. De fiets afstellen op maat is doorgaans inclusief.

Zit er ook een fietsenmaker in Wamel?

Om onderhoud te laten uitvoeren aan je elektrische fiets is er natuurlijk de lokale fietsenmaker. Deze bikeshops zijn expert op het gebied van: het nakijken van de accu, banden controleren en op spanning brengen en elektrische contactpunten behandelen. Heb jij een garantiepakket afgesloten? Mogelijk maak je aanspraak op een bedrag voor je fietsreparatie in Wamel (nieuwe accu vervangen). Soms kan je er meteen een onderhoudscontract bij nemen voor de terugkerende jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 6659

Plaats een reactie