fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Ellecom

Voordelig en gemakkelijk een toffe fiets kopen in Ellecom? De fiets is een ontzettend populair vervoersmiddel in en rondom deze plaats. Bij de lokale fietsshop zien we oneindig veel verschillende soorten. Van een degelijke stadsfiets of juist een speed pedelec van talloze merken zoals Cortina en Scott. Wat is een goed model voor mij? Op deze pagina check je handige info over de belangrijkste soorten, de top-10 merken en vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Tevens bieden wij belangrijke feiten over een proefrit op locatie en check je vestigingsgegevens van professionele fietswinkels in Ellecom (en deze gemeente).

  • Elektrische fietsen in Ellecom zijn razend populair.
  • Het rijdt comfortabel en wordt aangeraden voor 60-plussers en en voor recreatief gebruik.
  • De fiets pakken is milieuvriendelijker dan allemaal korte autoritjes.
  • In deze provincie vind je een aantal uitstekende showrooms en rijwielshops.
  • Toonaangevende merken zijn bijv. Veloretti en Vyber.
fiets-kopen-ellecom

Goedkope E-bike bestellen in Ellecom

Met een e-bike doelen we op een fiets met elektromotor. Hij geeft elektrische ondersteuning als je fietst. Een elektrische tweewieler is supersnel, rijdt comfortabel, is heerlijk bij langere afstanden en is veel zuiniger dan een auto of brommer. De elobike is populair onder senioren. Ook studenten en werkenden zien we steeds vaker rondrijden op een elektrisch model. De beste elektrische fiets in Ellecom kopen of huren? In het stappenplan lichten we verder toe wat je precies moet doen.

E-bike in Ellecom online bestellen en thuis laten leveren

  1. Kies het type e-bike

    Noteer allereerst wanneer en hoe vaak jij de fiets nodig hebt. Wanneer jij doorgaans kleine afstanden aflegt is er veel te kiezen. Zoals een robuuste citybike. Voor ouderen die niet meer op een normaal model kunnen is een e-bike met hoge actieradius een uitkomst. Om naar je werk te gaan is de innovatieve speed pedelec de beste optie. Voor avonturiers bieden ze all-terrain-bikes en racefietsen. Reis je met het OV? Via internet bestel je snel betaalbare elektrische vouwfietsen.

  2. De juist maat kiezen

    Kies het frametype dat past bij jouw wensen (herenframe, damesframe). Kies ook de juiste framehoogte. De meest voorkomende maten zijn 50 cm (S), 55 cm (M) en 61 cm (L). De fietswinkels bieden hulp om te bepalen welke framemaat hoort bij jouw eigen lengte. Er zijn ook modellen met een extra lage of brede instap-frame of een hoge instap.

  3. Technische specificaties

    Er is een de instap voorwielmotor (voordelig), middenmotor (voor elk landschap geschikt) en tevens de achterwielmotor (veel power en gaat erg lang mee). Kies ook de gewenste accu. Veel mensen gaan voor zo’n 465 Wh. Afhankelijk van de ondersteuning haal je dan 75 – 145 km. In veel gevallen bestaan er ook een accupakket van wel 625 wattuur. De accu kan worden verwerkt op de bagagedrager of op het frame. Ook heel belangrijk is de werking van de versnelling: Naafversnelling met riemaandrijving, Derailleurversnelling en Naafversnelling met ketting.

  4. Vrijblijvende proefrit

    Zodra je een geschikt model hebt uitgezocht kan je eerst een proefrit doen bij een plaatselijke rijwielshop in Rheden. Je kunt dan verschillende varianten testen. Heb je maar weinig tijd? Sommige aanbieders zoals Amslod Fietsen hebben ook opties voor een e-bike thuisdemonstratie in Ellecom. In jouw vertrouwde omgeving een proefrit maken, altijd 100% vrijblijvend.

  5. Online bestellen en afhalen

    Een goede elektrische fiets kopen in Ellecom? Kies dan een goede en erkende shop. Een fietsspeciaalzaak biedt service voor o.a.: het gratis uitproberen van een model, advies van een expert en je hebt een servicepunt in de buurt. Er is ook steeds meer aanbod online. Bij de online rijwielshop heb je het voordeel van een grote voorraad, een eigen bezorgservice en lage prijzen. Het gewenste type uittesten bij een testcentrum is soms mogelijk.

Bekijk testcentrum en fietsenwinkel in Ellecom

Via de tabel hierna kun je de adresgegevens bekijken van rijwielshops in Ellecom en omliggende plekken. Eventueel bieden ze diensten voor een proefrit, verkoop en vrijblijvend advies. Grotere winkels hebben tevens een e-bike testcentrum. Is er een bikeshop die hier ook bij hoort? Neem dan gerust contact op met ons. Of klik door voor winkels in Spankeren, Laag-Soeren en Dieren.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Deze week een e-bike proefrit in Ellecom inplannen?

Bekijk modellen en zoek een mooie fiets uit

Adviesgids: welke fiets past bij mijn wensen?

Ga je een nieuwe fiets kopen? Dan sta je zeker voor een uitdaging. Welk type past bij mij? Wat is een goed merk? Is een 2dehands model goed genoeg? En wat wil ik maximaal uitgeven? In onze huidige keuzehulp vind je uitgebreide info over de verschillende modellen. Met onze gids kom je erachter wat passend is bij jouw rijstijl.

E-bike Ellecom: informatie en voordelen

De e-bike is ontzettend populair voor fietsvakanties en voor schoolgaande kinderen. Een elektrische fiets is goed voor het milieu, houd je fit en is ideaal voor senioren die graag op de fiets zitten. Het bereik kan oplopen tot wel 140 kilometer. Het is niet voor iedereen geschikt: het is een stuk kostbaarder dan een basis uitvoering, de onderdelen zijn kostbaar en ze wegen al gauw 25 kilogram. Populaire merken zijn Multi Cycle en Moustache.

  • Meer fietscomfort, ook tegen de heuvels op.
  • Het is een duurzame investering.
  • Een goedkope e-bike is al te koop vanaf €990,00.

▸ Vergelijk e-bike kortingdeals

Schoolfiets: de pluspunten op een rij

Een degelijke schoolfiets is cruciaal om moeiteloos en snel van huis naar school te kunnen gaan. Hij moet er leuk uitzien en hij moet worden uitgerust met goede remmen. Een aanrader is de transportfiets. Dit type biedt een fietskrat of mand boven het voorwiel waar je zonder problemen een schooltas op kan vastzetten. De vergelijkbare omafiets wordt veel gebruikt door studenten. Voor studenten die ver moeten rijden is de aanschaf van een elektrische schoolfiets het overwegen waard.

  • Een studentenfiets is hip en trendy, maar kan ook tegen een stootje.
  • Betrouwbare fabrikanten van tienerfietsen zijn Cortina en Roetz.
  • De verwachte prijzen zijn zo’n €230,00.

▸ Vind alle schoolfiets deals

Stadsfiets: de pluspunten op een rij

Een stadsfiets is geschikt om je flexibel door het centrum te bewegen. Perfect voor beperkte ritjes of om even naar de winkel te gaan. Deze types zijn heel sterk en hebben niet accessoires die kapot kunnen gaan door bijvoorbeeld een dichte kettingkast en geïntegreerd lampen. In het hedendaagse assortiment worden ze vaak uitgevoerd met 3, 5 of 7 versnellingen. Tevens kan je er een voordrager op laten zetten.

  • Een city bike is onderhoudsarm en robuust.
  • Er is een groot aanbod moederfietsen van bijv. Gazelle en Veloretti.
  • De prijzen beginnen bij €300,00.

▸ Check alle elektrische stadsfiets acties

Bakfiets Ellecom vergelijken: alle informatie op een rij

Een bakfiets is een makkelijk bestuurbaar model en een open bak voor aan het stuur. Super handig dus om samen met de kinderen te kunnen fietsen. Je kunt er ook veel boodschappen in vervoeren en het is voor veel gezinnen zelfs een alternatief voor een scooter, motor of auto. Door de veiligheidsgordel weet jij zeker dat de kinderen veilig zijn. In het geval van een elektrische bakfiets met trapondersteuning kom je nog sneller van A naar B. Eventueel kun je ook gaan voor een fietskar: een aanhangwagentje op twee wielen dat achter de fiets hangt.

  • Geschikt voor kinderen in alle leeftijden.
  • Prima producenten zijn Babboe & Fietsfabriek.
  • De tarieven van elektrische bakfietsen beginnen bij +/- €2.675,00.

▸ Ga naar de bakfiets kortingdeals

Voordelig een fiets laten bezorgen in Ellecom

Vergelijk leveranciers en kies jouw ideale model

De pluspunten van een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec houdt in: een extra krachtige en snelle elektrische fiets met innovatieve trapondersteuning die een snelheid tot 45 km per uur kan fietsen. De speedbike zien we vooral gebruik worden voor lange afstanden en woon-werkverkeer. Het is dan ook een perfect alternatief voor het openbaar vervoer. Er zijn wel verplichtingen: het rijbewijs AM, verzekering (wettelijke aansprakelijkheid), achteruitkijkspiegel met tevens een kentekenplaat en een NTA 8776 goedgekeurde helm.

  • Eenvoudig fietsen met snelheden van 45 km/uur.
  • Let erop dat altijd een rijbewijs bij je hebt.
  • De verwachte tarieven zijn +/- €3.625,00.

▸ Bekijk alle speed pedelec prijsdeals

Alles wat je moet weten over de sportieve fietsen

De betekenis van een sportfiets is: een sportief model dat licht trapt. Het lijkt erg op de populaire damesfiets of herenfiets en een sportieve racefiets. Bedoeld voor sportieve mensen die houden van een snel en sportief design. Een hybride fiets is super licht, heeft voor een zithouding wat meer naar voren gebogen, heeft extra veel versnellingen en minimalistische banden. In de lijst hieronder vergelijk je de belangrijkste modellen:

  • Mountainbikes: een model met dikke banden, veel versnellingen, zonder bagagedrager.
  • Hybride fiets: combinatie tussen comfort en snelheid.
  • Racefiets: een goed model om snel een afstand mee af te leggen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: wordt vaak gezien als een kruising tussen MTB en racefiets.
  • Trekkingfiets: luxe vakantiefiets met voldoende ruimte voor al je bagage.
  • Fixie: hippe stadsfietsen voor korte afstanden.

▸ Profiteer van de sportfiets acties

Waarom kiezen voor een vouwfiets

Een vouwfiets is een comfortabel model dat je eenvoudig kan inklappen tot een handzaam geheel. De meeste modellen hebben een scharnier in het midden van de hoofdbuis. Hiermee kan je supersnel jouw fiets inklappen. Dit wordt vaak gekocht door studenten en in het OV. Het is bovendien super fijn om mee naar de camping te nemen of wanneer je geen garage hebt. Een slimme elektrische vouwfiets is ideaal voor het rijden van station naar je werk.

  • Ideaal om sneller op je locatie aan te komen.
  • Uitstekende leveranciers zijn Dahon & Di Blasi.
  • De onkosten starten bij ongeveer €459,00.

▸ Profiteer van de elektrische vouwfietsen prijsaanbiedingen

Waarom kiezen voor een kinderfiets

Een trendy kinderfiets in Ellecom is een mooie mijlpaal voor alle kinderen. Peuters en kleuters kunnen goed uit de voeten met een loopfiets. Een kinderfiets heeft vaak zijwieltjes zodat het kind kan oefenen zonder vallen. Kies altijd de meest optimale framemaat. Elk kind moet zonder problemen zelf kunnen zitten en afstappen. De kleinste maat is 12 inch (2 – 4 jaar). Het aanbod is verder uitgebreid met 14 inch (3-5 jaar), 16 inch (4 tot ongeveer 6 jaar), 18 inch (5 tot 7 jaar), 20 inch (6 tot ongeveer 8 jaar), 22 inch (7 – 9 jaar) en 24 inch (8 tot zo’n 11 jaar). Voor kids tot 14 jaar heb je nog 26 inch. Het kopen van een bijpassende fietshelm wordt steeds meer gestimuleerd.

  • Opvallende jongensfietsen en trendy meisjesfietsen voor 2 tot 14 jaar.
  • Professionele aanbieders zijn Loekie & Disney.
  • De verwachte tarieven starten bij plusminus €125,00.

▸ Ontdek de beste kinderfietsen voordeeltjes

fietsen-bestellen-in-ellecom

De beste 10 fietsmerken april 2024

Tegenwoordig heb je de keuze uit steeds meer merken en fabrikanten. Van vertrouwde merken van eigen bodem tot nieuwe spelers in de markt met vrolijke moederfietsen en driewielers voor meer veiligheid. In het stukje hieronder vergelijk je de meest populaire fabrikanten en merken in de markt. Bezoek ook onze pagina over stadsfietsen uitproberen.

  1. Sparta: snelle A-SHINE ULTRA M5B met 5 versnellingen.
  2. Batavus: groot aanbod aan jongensfietsen en meisjesfietsen.
  3. Giant: topmodellen voor alledaagse fietsers, recreatieve atleten en toprijders.
  4. Gazelle: staat garant voor Hollandse kwaliteit in combinatie met een mooi design.
  5. Cortina: kwalitatief hoogwaardige modellen met een hip design.
  6. Stella: altijd een testcenter en service bij jou in de buurt.
  7. Amslod: 3 jaar premium aan huis garantie (landelijk).
  8. Union: modellen zijn verkrijgbaar bij een groot aantal plaatselijke winkels.
  9. Koga: topkwaliteit en uitmuntende afwerking, gemaakt in Nederland.
  10. Trek: diverse framematen voor kleine mensen en grote mensen.

Andere merken:

  • Nederlandse producten: Jan Janssen, Montego, Babboe, Pointer, VanMoof, Flyer, Cowboy, Roetz, Urban, Arrow, De fietsfabriek, Brinckers en Alpina, Sensa, Vyber, Popal, Stromer, Merida.
  • Duitse fabrikanten: Cube, Prophete, Derby Cycle, Birdy, Hase Bike, Focus Bikes en Riese & Müller, Accell, Kalkhoff, Qwic, Velo de Ville.
  • Belgische merken: Eddy Merckx, Ridley, Minerva, Thompson, Granville en Cowboy, L’Avenir, Ellio, Oxford, Norta.

Verwachte tarieven van een fiets in Ellecom (april 2024)

De gemiddelde adviesprijs van een nieuwe fiets bedraagt ongeveer €625,00. Je hebt merken in zowel budget als luxe lijnen. Een stevige mamafiets is er al vanaf €465,00, een e-bike is beschikbaar vanaf €950 en een gezins-bakfiets is al te bestellen voor €2.575,00. De totale kosten zijn natuurlijk afhankelijk van het model, vermogen van de accu, derailleurversnelling of naafversnelling, een voorwiel-, midden-, of achterwielmotor, de accessoires, servicecontract en een fietsverzekering. In het volgende schema bieden wij de doorsnee-prijzen van de meest verkochte fietstypes.

ModelLabelGemiddelde kosten
Elektrische fietsPegasus€2.250,00
TransportfietsUnion€535,00
RacefietsCube€1.100,00
MTBStevens€1.299,00
BakfietsVogue€2.775,00
De standaard tarieven van een nieuwe fiets kopen in Provincie Gelderland.

Thuisdemonstratie: snel in eigen omgeving een proefrit

Een e-bike uitproberen in jouw plaats? Informeer dan naar een eigen e-bike proefrit aan huis in Ellecom! Producenten zoals Fietsvoordeelshop.nl, VanDijck, Stella, Amslod, Forza, Fietsoptimaal.nl hebben heel veel experts in dienst. Een groot pluspunt van een demo bij je thuis is dat je alle uitvoeringen kunt uitproberen in jouw eigen woonplaats. De regionale E-bike adviseur in komt met een bus met verschillende modellen erin. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Door gebruik te maken van zo’n thuisdemo ontdek je welk model in lijn ligt met jouw rijstijl.

  • De e-bike uitproberen in de omgeving waar je hem daadwerkelijk gaat gebruiken.
  • De fietsspecialist komt langs op een moment dat het jou schikt.
  • Zonder kosten een complete brochure aanvragen.

Aandachtspunten tweedehands fietsen in Ellecom

Dankzij een tweedehands fiets ben je veel voordeliger uit. Tweedehands tweewielers kan je kopen bij lokale een fietswinkel of tweewielerwinkel. Mogelijk kan jij je huidige model inruilen. Goed om te weten: er zijn diverse factoren die nader bekeken moeten worden. In de bullets hieronder vertellen we over 5 nuttige aandachtspunten.

  1. Check altijd de lagers en wielen.
  2. Controleer de spaakspanning en kijk of de banden genoeg profiel hebben.
  3. Is het zadel onbeschadigd/waterdicht en staat het stuur goed afgesteld?
  4. Test altijd goed de remmen.
  5. Kijk of de ketting niet versleten is.

FAQ tweewielers: veelgestelde vragen en antwoorden

Mijn elektrische fiets laten bezorgen in Ellecom, hoe snel kan dat?

Ja, een e-bike aan huis laten bezorgen is gewoon mogelijk. Via aanbieders zoals Superfietsen.nl en Fietsen4all.nl kan je probleemloos middels internet een model samenstellen. In de regel zijn er 2 opties: zelf ophalen in de showroom of afleveren aan huis. Het tarief voor thuisbezorging zijn tegenwoordig gemiddeld €27,50. Houd rekening met een levertijd van 3 – 8 werkdagen.

Welke fiets is de beste keuze voor mij?

Voor het dagelijkse ritje naar je werk zou je de volgende modellen kunnen overwegen: sportief model binnen het fietsplan (leasefiets). Voor schoolgaande kinderen is een degelijke elektrische schoolfiets een uitstekende koop. Op het moment dat je weinig rijdt neen me een eenvoudige citybike of een aantrekkelijk tweedehands model. Wil je makkelijk de kinderen wegbrengen? Overweeg dan een grote bakfiets. Voor mensen die houden van snelheid bieden ze ook nog een racefiets, hybride fiets, toerfiets, fatbike, trekkingfiets, mountainbike.

Hoe verzeker ik mijn e-bike?

Een verzekering afsluiten voor een elektrische fiets is helemaal niet noodzakelijk, maar wordt wel geadviseerd. Met een goede fietsverzekering ben je juist verzekerd tegen ontvreemding, problemen en schades. Andere toebehoren zoals slot, fietstas, fietsmand, GPS- en navigatieapparatuur, fietscomputers zijn mogelijk ook binnen de polis gedekt. Een e-bike polis kan je al afsluiten vanaf €2,30 per maand. Een speed pedelec wordt gezien als bromfiets. Jij moet dan wel beschikken over een gele kentekenplaat. Je moet beschikken over het AM-rijbewijs en een WA-verzekering is verplicht. Een All Risk Volledig Casco polis kost ongeveer €4,15.

Kan ik een proefrit inplannen?

Wanneer je deze keuze maakt voor een nieuwe eBike wil je deze natuurlijk goed uitproberen. Begin altijd met een testrit op geselecteerde types. Er zit variatie in wendbaarheid en design. Via een electric-bike specialist of bij een testcenter kan je de meest gangbare bikes proberen. In het experience center beschik jij straks over de beste e-bike in Ellecom. Bij meerdere verkopers is een persoonlijke gratis proefrit bij je thuis mogelijk. De e-bike specialist komt met een bus naar je toe. Je mag gratis een aantal producten zelf uitproberen. Jouw fiets afstellen op maat kan ook.

Welke service verleent de fietsenmaker in Ellecom?

Om onderhoud te laten uitvoeren aan je elektrische fiets kun je terecht bij een fietsenmaker. Deze tweewielerzaken weten alles over: accu onderhoud, de banden inspecteren en wiel(en) richten en spaken spannen. Heb jij een garantiepakket afgesloten? In veel situaties maak je aanspraak op een vergoeding voor je fietsreparatie in Ellecom (nieuwe accu vervangen). Indien gewenst wordt gevraagd of je interesse hebt in een onderhoudscontract zodat je verzekerd bent van een jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 6955

Plaats een reactie