fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Wenum Wiesel

Snel en betrouwbaar een nieuwe of tweedehands fiets kopen in Wenum Wiesel? De fiets is een geliefd vervoermiddel in deze plaats. Vandaag de dag kan je een keuze maken uit ontzettend veel modellen, merken en types. Denk maar aan een meisjesfiets tot een fixie van allerlei merken zoals Amslod en M1-Sporttechnik. Welk type of merk past bij mij? Op fietsenoverzicht.nl vertellen we je alles over de diverse soorten modellen, de best verkochte merken en gemiddelde kosten. Tevens vind je meer informatie over een proefrit op locatie en bieden we adressen van beschikbare fietswinkels in Wenum Wiesel en de directe omgeving.

  • Elektrische fietsen in Wenum Wiesel worden veel verkocht.
  • Het is ontzettend comfortabel en wordt aangeraden voor 60-plussers en woon-werk verkeer.
  • Het is in gebruik veel goedkoper dan de auto of brommer.
  • In deze regio kan je kiezen uit meerdere goede experts en rijwielshops.
  • Veel gekozen merken zijn onder andere Cortina en Uniquebikes.
fiets-kopen-wenum-wiesel

Goedkope E-bike bestellen in Wenum Wiesel

Een e-bike is een fiets met een elektrische motor. Hij biedt extra elektrische ondersteuning als je onderweg bent. Een elektrische tweewieler bereikt een prima snelheid (tot 25 km/u), rijdt probleemloos door elke landschap, is perfect voor lange afstanden en is veel zuiniger dan een auto of brommer. Het zijn in het bijzonder ouderen die gebruik maken van de elobike. Ook volwassenen en kinderen omarmen massaal de elektrische variant. De beste elektrische fiets in Wenum Wiesel kopen of huren? In het onderstaande stappenplan vertellen we wat de belangrijkste aandachtspunten zijn.

E-bike in Wenum Wiesel online bestellen en thuisbezorgen

  1. Selecteer het type e-bike

    Selecteer eerst hoe intensief jij de fiets wil gebruiken. Voor korte afstanden is er veel te kiezen. Zoals een stevige citybike. Voor recreatief gebruik is de beste keuze om te gaan voor een e-bike met optimale actieradius. Voor snelheidsduivels is de krachtige speed pedelec een slimme uitkomst. Voor de sportfietsers verkopen ze ook racefietsen en mountainbikes. Reis je met de trein of heb je thuis niet veel ruimte? Online vind je ook handige elektrische vouwfietsen.

  2. Welke maat?

    Maak een keuze voor een type frame (dames- of herenframe). Bepaal op voorhand ook de framemaat. De meest gekozen framematen zijn 49 cm (S), 52 – 56 cm (M) en 59 cm (L). De rijwielshops tonen ook welke framemaat matcht met je beenlengte. Doorgaans heb je ook uitvoeringen met een lage instap of een hoge instap.

  3. Technische details

    Qua motor kan je kiezen uit de basis voorwielmotor (goedkoop), middenmotor (meer stabiliteit) of achterwielmotor (zeer stil). Er zit ook veel verschil in type accu. Veel e-bikes hebben zo’n 475 Wh. Hiermee rijdt je tussen de 70 en 145 kilometer. Bij veel merken vind je ook een krachtigere accu met 750 wattuur. Veel accu’s worden weggewerkt bij de bagagedrager of in de kettingkast. Een andere belangrijk punt is het versnellingssysteem: Naafversnelling met riemaandrijving, Naafversnelling met ketting en Derailleurversnelling.

  4. Proefrit inplannen

    In de situatie waarbij jij een mooi model hebt geselecteerd is er een proefrit in te plannen bij de rijwielshop in Apeldoorn. Vaak kan je diverse modellen uittesten. Kan je niet naar de winkel komen? Een aantal partijen zoals Amslod Fietsen bieden ook een e-bike thuisdemonstratie in Wenum Wiesel. Gericht advies op maat, en altijd helemaal zonder kosten.

  5. Rond de aankoop af en krijg alles thuisbezorgd

    Een elektrische fiets kopen in Wenum Wiesel doe je eenvoudig bij een speciaalzaak. De voordelen van de fietsspeciaalzaak zijn: eenvoudig een proefrit maken, een expert die direct advies geeft en altijd onderhoud in de buurt. Als alternatief kan jij via internet ook veel info verkrijgen. Bij de online rijwielshop heb je direct toegang tot een ruim assortiment, een snelle bezorgservice en scherpe prijzen. Een proefrit bij een testcentrum is soms mogelijk.

Gegevens van testcentrum en fietsenwinkel in Wenum Wiesel

Middels de volgende tabel weet je direct de locatiegegevens van rijwielshops in Wenum Wiesel en omliggende plekken. Wellicht kunnen ze je helpen met uitleg over de verschillende modellen en service. De grotere zaken hebben soms ook een e-bike testcentrum. Bestaat er nog een winkel die in het schema moet worden opgenomen? Neem contact op met onze klantenservice. Of klik door voor winkels in Hoog Soeren, Radio Kootwijk en Ugchelen.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Meteen een e-bike proefrit in Wenum Wiesel maken?

Vergelijk fabrikanten en laat jouw ideale fiets samenstellen

Hulpgids: welke fiets sluit aan bij mijn wensen?

Ben jij op zoek naar een nieuwe fiets? Dan lijken de mogelijkheden soms eindeloos. Past elk model bij mijn wensen? Welke merken leveren de hoogste kwaliteit? Zou een 2dehands model wat voor mij zijn? Wat wil jij maximaal betalen? In de hierna volgende koopgids lees je nuttige info over de verschillende modellen. Zodoende weet je zeker wat matcht met jouw gebruikersprofiel.

E-bike Wenum Wiesel: alle informatie op een rij

De e-bike is ideaal voor fietsvakanties en voor forenzen. Een elektrische fiets is groen, efficiënt en is onmisbaar bij woon-werkverkeer. Met een volle accu rij je met gemak 145 kilometer. Noemenswaardig: het is prijziger dan een gewone fiets, de onderhoudsbeurten zijn prijzig en ze wegen al gauw 25 kilogram. Goede merkdealers zijn Gazelle + BMC.

  • Zeer geliefd bij de oudere doelgroep.
  • Perfect vervoer naar werk of school.
  • Zo’n goedkope e-bike is er al vanaf €945,00.

▸ Vind alle e-bike deals

Schoolfiets: wat is het en waar op letten?

Een sterke schoolfiets is nodig voor kinderen om op een veilige manier van huis naar school te kunnen gaan. Het uiterlijk is van belang en er moeten versnellingen op zitten. Erg populair model is de transportfiets. Deze biedt een voordrager of krat waar je gemakkelijk een schooltas op kan vastzetten. Daarnaast is ook de omafiets populair. Voor grote afstanden is de aanschaf van een elektrische schoolfiets het overwegen waard.

  • Een studentenfiets moet meegroeien maar kan ook tegen een stootje.
  • Betrouwbare fabrikanten van tienerfietsen zijn Cortina en Roetz.
  • De tarieven zijn +/- €240,00.

▸ Vergelijk de schoolfiets prijsdeals

Stadsfiets: informatie en voordelen

Een stadsfiets is handig om te gebruiken in de drukke stad. De beste keuze voor beperkte afstanden of om even bij vrienden langs te gaan. Deze uitvoeringen gaan niet snel kapot en kan je makkelijk zelf onderhouden omdat het is uitgerust met dichte kettingkast. In het actuele aanbod kun je ze kopen met meerdere versnellingen (3, 5 of 7 versnellingen). Tevens kan je er een voordrager op laten zetten.

  • De city bike is praktisch, stevig en onderhoudsarm.
  • Populaire merken moederfietsen zijn Sparta & Veloretti.
  • De verwachte tarieven beginnen bij +/- €270,00.

▸ Profiteer van de elektrische stadsfiets kortingdeals

Bakfiets Wenum Wiesel vergelijken: de pluspunten op een rij

Een bakfiets is een makkelijk bestuurbaar model en een praktische bak. Veel gezinnen gebruiken het om kinderen in mee te nemen. In de bak kan je heel wat boodschappen kwijt en het is mooi en duurzaam alternatief voor een stadsauto. Door middel van een veiligheidsriem- of gordel zijn kinderen optimaal beschermd. Dankzij een elektrische bakfiets met trapondersteuning kom je nog sneller van A naar B. Vraag ook vrijblijvend naar de fietskar: een aanhangwagentje op twee wielen dat achter de fiets hangt.

  • Jonge kinderen kunnen veilig en snel vervoerd worden.
  • Professionele producenten zijn Babboe en Popal.
  • Prijsindicaties van elektrische bakfietsen beginnen bij ongeveer €2.525,00.

▸ Ga verder naar de bakfiets kortingsacties

Voordelig een fiets laten bezorgen in Wenum Wiesel

Vergelijk online shops en scoor de beste aanbiedingen

Hulp bij het kiezen van een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec houdt in: een zeer snelle elektrische fiets met een krachtige trapondersteuning welke snelheden tot 45 km/u kan redden. De speedbike is een uitkomst voor woon-werkverkeer. Het is een verrassend voordelig alternatief voor het openbaar vervoer. Let wel goed op de volgende zaken: het AM-rijbewijs, verzekering (wettelijke aansprakelijkheid), achteruitkijkspiegel + een kentekenplaat en een goedgekeurde bromfietshelm.

  • Een krachtige motor en een strak design.
  • Een verzekering en rijbewijs zijn verplicht.
  • De verwachte kosten starten bij ongeveer €3.550,00.

▸ Vergelijk de speed pedelec prijsdeals

Koopgids sportieve fietsen

Een sportfiets houdt in: een extra lichte uitvoering voor sporters. Het heeft raakvlakken met de instap herenfiets of damesfiets en de snelle racefiets. Perfect voor sportieve mensen die graag op een hoog tempo fietsen. Een hybride fiets kan je eenvoudig optillen (licht van gewicht), heeft een sportieve zithouding, heeft extra veel versnellingen en dunne banden. In de lijst hieronder vertellen we over de meest bekende voorbeelden:

  • Mountainbikes: een sportief model met dikke banden en een diep profiel.
  • Hybride fiets: comfortabele citybike met sportief karakter.
  • Racefiets: leg eenvoudig grote afstanden af met veel hoogtemeters (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: geschikt voor vrijwel elk type ondergrond.
  • Trekkingfiets: de meest geschikte vakantiefiets voor een lange reis.
  • Fixie: eenvoudige maar hippe modellen voor weekend gebruik.

▸ Toon de sportfiets prijsaanbiedingen

Tips en advies over een vouwfiets

Een vouwfiets is een slim model dat je gemakkelijk kan opvouwen tot een handzaam geheel. Veel van deze types beschikken over een slimme inklapbare frame. Hierdoor kan je supersnel het stuur, frame en trappers inklappen. Het wordt veel besteld door studenten en in het OV. Het is een aanrader voor op de camping of als je thuis geen ruimte hebt om op te slaan. Een slimme elektrische vouwfiets is passender voor langere afstanden.

  • Compact, licht en overal mee naartoe te nemen.
  • Betrouwbare fabrikanten zijn Giant en MBM.
  • De onkosten beginnen bij +/- €429,00.

▸ Bekijk alle elektrische vouwfietsen acties

Keuzehulp bij een kinderfiets

Een toffe kinderfiets in Wenum Wiesel is een prachtig cadeau voor een kind dat kan lopen. De kleinsten starten met een eigen loopfiets. Peuters vanaf 3 jaar kunnen het proberen met met zijwieltjes om het langzaam zelfstandig te leren. De juiste framemaat is belangrijk. Ieder kind moet zonder ondersteuning op de fiets kunnen klimmen. Kinderen van 2, 3 of 4 jaar passen op een 12 inch model. Het assortiment bestaat verder uit 14 inch (3-5 jaar), 16 inch (4 t/m 6 jaar), 18 inch (5 tot zo’n 7 jaar), 20 inch (6 tot ongeveer 8 jaar), 22 inch (7 tot circa 9 jaar) en 24 inch (8 tot gemiddeld 11 jaar). Voor kids tot 14 jaar heb je nog 26 inch. Het kiezen voor een fietshelm kan handig zijn.

  • Sterke jongensfietsen en wonderschone meisjesfietsen om mee te oefenen.
  • Uitstekende fabrikanten zijn Volare & Hudora.
  • De prijzen zijn zo’n €129,00.

▸ Vergelijk kinderfietsen deals

fietsen-bestellen-in-wenum-wiesel

De beste 10 fietsmerken april 2024

Wanneer je een rijwielshop binnenloopt dan zien we opvallend veel merken en fabrikanten. Van bekende Nederlandse merken tot nieuwe spelers in de markt met leuke moederfietsen en driewielers voor extra stevigheid. In het gedeelte hieronder vind je meer informatie over de meest gekozen fabrikanten en merken in de markt. Bekijk ook meer informatie over herenfietsen thuisbezorgen.

  1. Sparta: krachtige A-SHINE ENERGY M8B met 8 versnellingen.
  2. Batavus: Hollands merk met een ruim netwerk aan fietswinkels.
  3. Giant: krachtige modellen zoals de EXPLORE E+ 1 625WH STAGGER.
  4. Gazelle: bekende winnaar van de GIO Award (mooie ontwerpen).
  5. Cortina: ruim assortiment, scherp geprijsd.
  6. Stella: hele mooie E-bikes met middenmotor gratis thuisbezorgd.
  7. Amslod: altijd de perfecte rijeigenschappen dankzij Dynamic Drive.
  8. Union: beresterke en elegante modellen voor jong en oud.
  9. Koga: standaard uitgerust met een krachtige middenmotor.
  10. Trek: de beste e-bikes die voldoen aan strenge hoogwaardige eisen.

Andere merken:

  • Nederlandse leveranciers: Montego, Babboe, Pointer, VanMoof, Flyer, Jan Janssen, Veloretti, Arrow, Brinckers, Roetz, De fietsfabriek, Urban en Merida, Stromer, Alpina, Sensa, Vyber, Popal.
  • Duitse leveranciers: Focus Bikes, Derby Cycle, Birdy, Canyon, Hase Bike, Cube en Storck, Riese & Müller, Qwic, Accell, Kalkhoff.
  • Belgische fabrikanten: Eddy Merckx, Minerva, Thompson, Ridley, Achielle en L’Avenir, Norta, Oxford, Cowboy, Zannata.

Gemiddelde aanschafprijzen van een fiets in Wenum Wiesel (april 2024)

De gemiddelde winkelprijs van een nieuwe fiets ligt ongeveer op €600,00. Er zijn opties in diverse segmenten. Een normale transportfiets is er al vanaf €425,00, een e-bike heb je tegenwoordig al voor €975 en ee familie-bakfiets heeft een prijskaartje van gemiddeld €2.675,00. De kosten onderaan de streep worden gebaseerd op basis van het merk, vermogen van de accu, derailleurversnelling of naafversnelling, locatie van de motor, extra’s zoals een fietskrat of helm, serviceafspraken en een eigen fietsverzekering. In het bijgaande overzicht vind je de geschatte kosten van de meest populaire soorten fietsen.

TypeMerkKosten
Elektrische fietsBatavus€2.175,00
CitybikeVolare€675,00
RacefietsSensa€1.280,00
MTB (full suspension)Trek€1.225,00
BakfietsVogue€2.750,00
De gemiddelde prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Gelderland.

Thuisdemonstratie: vrijblijvend een proefrit thuis

Een e-bike uittesten in jouw eigen straat? Bel of mail dan voor een eigen e-bike proefrit aan huis in Wenum Wiesel! Shops zoals Amslod, Stella, Bayck, VanDijck, Fietsoptimaal.nl, Fietsvoordeelshop.nl komen vrijblijvend bij je langs. Het grote gemak van zo’n demo aan huis is dat de proefrit plaatsvindt in je eigen regio. De E-bike adviseur in zal verschillende types meebrengen. Deze kan je gratis uitproberen. Aan de hand van de thuisdemo laat de specialist zien welk model rijmt met jouw levensstijl.

  • Verschillende modellen in jouw eigen omgeving proberen.
  • Een fietsspecialist weet alle ins en outs over de modellen.
  • Geen extra kosten verbonden aan proefrit.

Informatie over tweedehands fietsen in Wenum Wiesel

Door de aanschaf van een tweedehands fiets kan je al gauw honderden euro’s besparen. Tweedehands rijwielen kan je vinden bij een bikeshop of specialist in tweewielers. De oude fiets inruilen bij aankoop van een nieuwe is heel gebruikelijk. Er zijn echter diverse aandachtspunten die nader bekeken moeten worden. In de bullets hieronder bieden we 5 praktische kooptips.

  1. Check altijd de lagers en wielen.
  2. Controleer banden en spaakspanning.
  3. Het is belangrijk dat stuur en zadel nog steeds verstelbaar zijn.
  4. Het is belangrijk dat remmen niet aanlopen of piepen.
  5. Bekijk wat de status van de ketting en het frame is.

Meest gestelde vragen over jouw nieuwe tweewieler

Zo’n elektrische fiets laten bezorgen in Wenum Wiesel, is dat mogelijk?

Ja, een e-bike aan huis laten bezorgen is bij veel online winkels mogelijk. Via de online fietsshop zoals Fietsvoordeelshop.nl en Bikesplaza kan je binnen een paar minuten op afstand (online) een geschikte e-bike vinden. Meestal kan je 2 mogelijkheden selecteren: zelf ophalen in de fietsenwinkel of thuisbezorging. De tarieven voor levering op locatie zijn tegenwoordig gemiddeld €22,50. De levertijd bedraagt zo’n 6 – 8 werkdagen.

Welke soort fiets is voor mij geschikt?

Gebruik jij de bike voor woon-werk verkeer? Dan zou je de volgende modellen kunnen overwegen: e-bike binnen het fietsplan (leasefiets). Voor studenten is de elektrische schoolfiets een uitstekende koop. Voor alleen de dagelijkse boodschappen bestel je een onderhoudsarme schoolfiets of een goedkoop tweedehands model. Wil jij ook de kids en boodschappen kunnen vervoeren? Ga dan voor een lichte bakfiets. Voor de sportievelingen kan jij bijvoorbeeld gaan voor een toerfiets, mountainbike, gravelbike, hybride fiets, racefiets, trekkingfiets.

Is een e-bike verzekeren verplicht?

Jouw elektrische fiets laten verzekeren is niet wettelijk verplicht, maar wel verstandig. Met een nieuwe fietsverzekering ben jij verzekerd van hulp bij stelen, schade en problemen. Andere items zoals slot, GPS- en navigatieapparatuur, fietstas, fietscomputers, fietsmand zijn mogelijk ook binnen de polis gedekt. Zo’n e-bike polis is al verkrijgbaar vanaf €3,00 p/maand. Een snelle speed pedelec ziet de verzekeraar als bromfiets. Het geel kentekenplaatje moet wel correct gemonteerd worden. Je moet dus een AM-rijbewijs hebben en een WA-verzekering is verplicht. Een All Risk Volledig Casco polis kost +/- €4,35.

Wat zijn de voordelen van een proefrit?

Als jij op zoek gaat naar een nieuwe eBike wil je dat dit perfect past bij jouw wensen. Boek altijd een testrit op diverse soorten en merken. Deze kunnen variëren op het gebied van stabiliteit en comfort. Via een electric-bike verkooppunt of in een testcenter in de regio kan je de meest gangbare merken zelf testen. Op die manier koop je altijd de beste e-bike in Wenum Wiesel. Soms is een privé gratis proefrit in jouw wijk een optie. Een e-bike specialist spreek een dag en tijd met je af in de agenda. Je kunt in jouw vertrouwde omgeving allerlei bikes op je gemak proberen. Een fiets afstellen op maat is ook mogelijk.

Wat kan ik laten doen bij de fietsenmaker in Wenum Wiesel?

Om onderhoud te laten uitvoeren aan je elektrische fiets is de lokale fietsenmaker de juiste plek. Deze fietsenwinkels zijn expert op het gebied van: het nakijken van de accu, de banden nakijken en elektrische contactpunten behandelen. Heb jij een garantiepakket afgesloten? Vaak maak je aanspraak op een financiële vergoeding voor de fietsreparatie in Wenum Wiesel (nieuwe accu vervangen). Vaak kan je er meteen een onderhoudscontract bij nemen voor de terugkerende jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 7345

Plaats een reactie