fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Hengevelde

Voordelig en gemakkelijk een handige fiets kopen in Hengevelde? Je kunt prachtig mooi fietsen in en rondom deze plaats. Online of in de winkel heb je heel erg veel modellen, merken en types. Dit varieert van snelle e-bike of juist een ligfiets van talloze merken zoals VanMoof en Brinckers. Wat is voor mij de juiste keuze? Op deze pagina check je handige info over de verschillende soorten fietsen, de top-10 merken en gemiddelde kosten. Eveneens verstrekken we nuttige informatie over het boeken van een proefrit en bieden we locatiegegevens van plaatselijke fietswinkels in Hengevelde en omgeving.

  • Elektrische fietsen in Hengevelde zijn onmisbaar geworden.
  • Jij kan er eenvoudig op rijden en wordt aangeraden voor pensionado’s en voor recreatief gebruik.
  • Het is een groen alternatief voor een brommer, scooter of auto.
  • In deze streek vinden we diverse showrooms en rijwielshops.
  • Toonaangevende merken zijn onder andere Giant en Union.
fiets-kopen-hengevelde

Goedkope E-bike bestellen in Hengevelde

Een e-bike is fiets met een hulpmotor. Er is een elektrische ondersteuning bij het trappen. Een elektrische tweewieler heeft een topsnelheid van 25 km/u, rijdt heel efficiënt, is heerlijk bij langere afstanden en het is een stuk meer klimaatbewust dan overal naartoe rijden met de auto. De elobike is populair onder senioren. Ook volwassenen en kinderen zien we steeds vaker terug op dit model. De beste elektrische fiets in Hengevelde kopen of huren? In het onderstaande stappenplan vertellen we wat je precies moet doen.

E-bike in Hengevelde online bestellen en thuisbezorgen

  1. Kies een model e-bike

    Schrijf eerst op waar je de fiets voor gaat gebruiken. Als je vaak kleine ritten maakt kan je het beste kiezen voor een sterke stadsfiets of transporter. Voor senioren die houden van fietstochten is de e-bike met lange actieradius een goed alternatief. Voor zakelijk gebruik is de nieuwe speed pedelec een goede suggestie. Voor recreanten heb je ook nog fatbikes en racefietsen. Kies je vaak voor het OV? Er zijn ook slimme elektrische vouwfietsen.

  2. De juist maat kiezen

    Kies het frametype dat past bij jouw wensen (trapeze-frame of extra lage instap). Bepaal ook de framemaat. Framematen die we het meest zien zijn 51 cm (S), 54 cm (M) en 57 cm (L). De rijwielshops tonen ook welke framemaat in lijn ligt met jouw benen (lengte). Er zijn ook types met een comfortabele lage instap of een sportieve hoge instap.

  3. Technische specificaties

    Er is een de basis voorwielmotor (goedkoop), middenmotor (meer stabiliteit) en natuurlijk de achterwielmotor (veel power en gaat erg lang mee). Kies ook de gewenste accu. Veel modellen zijn uitgerust met +/- 495 Wh. Dit geeft je een bereik van tussen de 50 – 115 kilometer. Bij veel shops heb je de keuze voor een duurdere accu met 650 wattuur. De accu kan worden verwerkt onder de bagagedrager of in de kettingkast. Een laatste aandachtspunt is het type versnelling: Derailleurversnelling, Naafversnelling met riemaandrijving en Naafversnelling met ketting.

  4. Proefrit plannen

    Wanneer jij een goed model hebt gekozen dat past bij je wensen kan je een proefrit inplannen bij de rijwielshop in Hof van Twente. Daar mag je diverse modellen testen. Wil je liever een 1 op 1 sessie? Een aantal partijen zoals Forza werken ook met een e-bike thuisdemonstratie in Hengevelde. Zij bieden persoonlijk advies, geheel gratis en vrijblijvend.

  5. Bestellen & afleveren

    Een goede elektrische fiets kopen in Hengevelde kan bij diverse fietsenwinkels. De voordelen van de fietsspeciaalzaak zijn: snel meerdere modellen bekijken en proberen, een verkoper met veel kennis en de fiets laten afstellen. Maar je vindt ook steeds meer online mogelijkheden. Dankzij een online fietsenshop heb je direct toegang tot een enorm groot aanbod, snelle levertijd en lage prijzen. Een proefrit maken bij een testcentrum behoort ook bij online shops vaak tot de mogelijkheden.

Bekijk testcentrum en fietsenwinkel in Hengevelde

A.d.h.v. onderstaande opsomming zie je direct rijwielshops in Hengevelde en directe omgeving. Wellicht kunnen ze je helpen met uitleg over de verschillende modellen en advies op maat. Soms is er zelfs een e-bike testcentrum. Werk jij bij een tweewielerwinkel die in het schema moet worden opgenomen? Neem contact op met onze klantenservice. Doorzoek ook winkels in Bentelo, Deurningen en Ambt Delden.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Deze week een e-bike proefrit in Hengevelde inplannen?

Vergelijk de opties en vind de fiets die bij je past

Keuzegids: welke fiets past bij jou?

Ben jij op zoek naar een nieuwe fiets? Dan lijken de mogelijkheden soms eindeloos. Wat is een goed type? Wat zijn op dit moment kwaliteitsmerken? Moet ik iets nieuws kopen, of is 2dehands ook prima? En wat mag het allemaal kosten? In onze actuele koopgids lees je nuttige info over de modellen waar je uit kunt kiezen. Met onze gids kom je tot de ontdekking wat overeenkomt met jouw rijstijl.

E-bike Hengevelde: alle informatie op een rij

De e-bike biedt uitkomst voor ontspannende uitstapjes en voor scholieren. Zo’n elektrische fiets is een milieuvriendelijk product, past bij een gezonde leefstijl en is perfect voor senioren die graag op de fiets zitten. Met een volle accu rij je met gemak 150 km. Disclaimer: het is wel twee keer zo duur dan een ouderwetse fiets, onderhoud en reparaties zijn relatief duur en ze zijn zo’n 8 kilogram zwaarder. Populaire merken zijn Trek en natuurlijk Laventino.

  • Licht en comfortabele fietsen.
  • Milieuvriendelijk alternatief voor de auto.
  • Zo’n goedkope e-bike is er vanaf €965,00.

▸ Vergelijk e-bike prijsdeals

Schoolfiets: de belangrijkste informatie

Een onderhoudsarme schoolfiets is van belang om moeiteloos en snel de school te kunnen bezoeken. Belangrijk is een trendy design, en hij moet worden uitgerust met goede remmen. Bij een transportfiets kunnen spullen voorop geplaatst worden. Deze uitvoering beschikt over een mand of fietskrat waar je eenvoudig een schooltas op kan vastzetten. Een leuk alternatief is natuurlijk de omafiets. Voor langere stukken is de aanschaf van een elektrische schoolfiets het overwegen waard.

  • Een studentenfiets ziet er hip uit en moet het fietsenhok overleven.
  • Er is een groot aanbod tienerfietsen van o.a. Cortina & B’twin.
  • De verwachte tarieven beginnen bij plusminus €235,00.

▸ Vergelijk schoolfiets kortingdeals

Stadsfiets: wat is het en waar op letten?

Een stadsfiets is perfect om te gebruiken in de drukke stad. De beste keuze voor beperkte ritjes of om snel boodschappen te doen. Deze artikelen zijn heel sterk en zijn goed zelf schoon te houden omdat ze worden geleverd met dichte kettingkast. Bij de meeste merken kan je kiezen uit 8 of 7 versnellingen. Indien gewenst met voordrager.

  • De city bike is praktisch, stevig en onderhoudsarm.
  • Producenten van moederfietsen zijn o.a. Trek en Bird Bike.
  • De verwachte onkosten beginnen bij zo’n €380,00.

▸ Vergelijk de elektrische stadsfiets deals

Bakfiets Hengevelde vergelijken: dit moet je weten voor aanschaf

Een bakfiets is is een handig model met vaak 3 wielen met een bak aan de voorkant. Veel vaders en moeders gebruiken hem om de kids in mee te nemen. Wellicht kan jij het gebruiken voor de wekelijkse boodschappen en het is een zeer betaalbaar alternatief voor een extra auto. Via de veiligheidsgordel zitten kinderen altijd veilig. Met een elektrische bakfiets met trapondersteuning ben je minder afhankelijk van je eigen trapkunsten. Vraag ook vrijblijvend naar de fietskar: deze hangt achter je fiets.

  • Jonge kinderen kunnen veilig en snel vervoerd worden.
  • Populaire producenten zijn Troy en Fietsfabriek.
  • De verwachte tarieven van elektrische bakfietsen starten bij €2.775,00.

▸ Ga naar de bakfiets kortingdeals

Eenvoudig een fiets laten bezorgen in Hengevelde

Vergelijk fietswinkels en scoor de beste aanbiedingen

Alles wat je moet weten over de speed pedelec / speedbike

De betekenis van een speed pedelec is: een extra krachtige en snelle elektrische fiets met handige trapondersteuning die snelheden tot 45 kilometer per uur kan realiseren. De speedbike is perfect voor de langere afstanden. Het is dan ook een perfect alternatief voor het openbaar vervoer. De volgende zaken zijn verplicht: En bromfietsrijbewijs (AM) of een autorijbewijs (B), verzekering (WA), achteruitkijkspiegel en een geel nummerbord. en een goede helm.

  • Een speedbike met krachtige trapondersteuning.
  • Je moet minimaal 16 jaar oud zijn.
  • Prijsindicaties zijn plusminus €3.750,00.

▸ Ontdek de beste speed pedelec kortingdeals

Keuzegids sportieve fietsen

Met een sportfiets wordt bedoeld: een snelle en sportieve uitvoering. Het is een kruising tussen een normale herenfiets of damesfiets en een lichtgewicht racefiets. Ideaal voor actieve mensen die houden van snelheid. Een hybride fiets is opvallend licht, is voor mensen met een sportieve zithouding, heeft doorgaans diverse versnellingen en extra smalle bandjes. Hierna bieden wij de meest bekende modellen:

  • Mountainbikes: om heerlijk de bossen mee te doorkruisen.
  • Hybride fiets: comfortabele citybike met sportief karakter.
  • Racefiets: om op regelmatige basis een groot stuk te rijden (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: bedoeld voor het rijden op verharde en onverharde wegen.
  • Trekkingfiets: ideaal om als vakantiefiets te gebruiken (veel kilometers).
  • Fixie: handige stadsfietsen met een hippe uitstraling.

▸ Profiteer van de sportfiets deals

Kooptips voor de vouwfiets

Een vouwfiets is een comfortabel model dat je gemakkelijk kan opvouwen tot een klein formaat. Veel van deze types beschikken over een inklapbaar frame. Daarmee kan je in een oogwenk het frame inschuiven en inklappen. Het is een geliefd item bij reizigers in het openbaar vervoer. Het is ook perfect voor op de camping of wanneer je thuis geen berging hebt. Een nieuwe elektrische vouwfiets is geschikt voor langere afstanden.

  • Compact, licht en overal mee naartoe te nemen.
  • Bekende fabrikanten zijn Beixo + Wheelerz.
  • De tarieven beginnen bij ongeveer €425,00.

▸ Bekijk alle elektrische vouwfietsen kortingsacties

Aankoopgids kinderfiets

Een kinderfiets in Hengevelde is leuk om te geven voor jouw kids. Kids rond de 1,5 jaar kunnen soms al op een stabiele loopfiets. Voor kids vanaf 3 jaar kies je voor een model met zijwieltjes zodat het kind kan oefenen zonder vallen. De juiste framemaat is belangrijk. Je kind moet zonder problemen met de voeten aan de grond kunnen komen. De allerkleinsten van 2 – 4 jaar kunnen op een 12 inch model. Opvolgend bieden ze een 14 inch (3 tot ongeveer 5 jaar), 16 inch (4 t/m 6 jaar), 18 inch (5 – 7 jaar), 20 inch (6 t/m 8 jaar), 22 inch (7 tot gemiddeld 9 jaar) en 24 inch (8 tot gemiddeld 11 jaar). De meest grote maat is 26 inch (voor tieners tot 14 jaar). Het gebruiken van een fietshelm is in het begin erg belangrijk.

  • Opvallende jongensfietsen en hippe meisjesfietsen voor elke schoolleeftijd.
  • Bekende leveranciers zijn 2Cycle en Disney.
  • De tarieven zijn +/- €119,00.

▸ Ga naar de kinderfietsen prijsdeals

fietsen-bestellen-in-hengevelde

Nederlandse top 10 fietsmerken april 2024

Online zijn er ontzettend veel verschillende merken en types. Dit varieert van bekende Nederlandse leveranciers tot nieuwe merk-speciaalzaken met kleurrijke moederfietsen en driewielers. Bijgaand bekijk je de best verkochte merken en leveranciers van 2024. Op deze website lees je ook meer over herenfietsen kopen.

  1. Sparta: o.a. de A-Shine, A-Lane, C-Grid en D-Rule modellen.
  2. Batavus: altijd kwalitatieve producten en goede garantie & onderhoudsprogramma’s.
  3. Giant: topmodellen voor alledaagse fietsers, recreatieve atleten en toprijders.
  4. Gazelle: bekende winnaar van de GIO Award (mooie ontwerpen).
  5. Cortina: gratis montagehulp en rijklaar thuisbezorgd.
  6. Stella: hele mooie E-bikes met middenmotor gratis thuisbezorgd.
  7. Amslod: tot 40% prijsvoordeel door directe levering uit de fabriek.
  8. Union: prachtige retro modellen perfect voor in de stad.
  9. Koga: de mooiste modellen voor de echte liefhebber.
  10. Trek: e-bikes die hoog scoren op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid, onderhouds- en gebruiksgemak.

Optionele merken:

  • Nederlandse merken: Montego, Pegasus, Pointer, VanMoof, Babboe, Flyer, Brinckers, Veloretti, Arrow, Roetz, De fietsfabriek, Cowboy en Popal, BSP, Sensa, Alpina, Vyber, Stromer.
  • Duitse fabrikanten: Focus Bikes, Derby Cycle, Birdy, Hase Bike, Prophete, Canyon en Kalkhoff, Storck, Riese & Müller, Qwic, Accell.
  • Belgische producenten: Granville, Thompson, Eddy Merckx, Achielle, Minerva en Ellio, Zannata, Norta, L’Avenir, Oxford.

Doorsnee prijzen van een fiets in Hengevelde (april 2024)

Het prijskaartje van een basic fiets is doorgaans zo’n €475,00. Je hebt keuze in veel prijsgroepen. Een robuuste omafiets bestel je voor zo’n €435,00, een e-bike heb je tegenwoordig al voor €925 en een e-bakfiets kan al geleverd worden vanaf €2.775,00. De kosten onderaan de streep zijn afhankelijk van het materiaal, vermogen van de accu, de remmen, het type motor, accessoires zoals een helm of slot, service en onderhoud en een eigen fietsverzekering. In de tabel hierna bekijk je de winkelprijzen van de meest gebruikte modellen.

Model fietsProducentWinkelprijs
Elektrische fietsCortina€1.950,00
StadsfietsUnion€605,00
RacefietsCube€1.160,00
MountainbikeTrek€1.249,00
BakfietsUrban Arrow€2.775,00
De gemiddelde prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Overijssel.

Thuisdemonstratie: snel in eigen omgeving een proefrit

Een e-bike uitzoeken in jouw eigen straat? Bel of mail dan voor een vrijblijvende e-bike proefrit aan huis in Hengevelde! Shops zoals Forza, Stella, Amslod, Fietsvoordeelshop.nl, VanDijck, Fietsoptimaal.nl hebben diverse specialisten die op locatie langskomen. Het grote gemak van de thuisdemo is dat de proefrit plaatsvindt in je eigen regio. De regionale E-bike adviseur in zal verschillende types meebrengen. Hiervoor worden geen kosten gerekend. D.m.v. zo’n thuisdemo kun jij ontdekken welk soort in lijn ligt met jouw rijgedrag.

  • Snel in aanraking komen met meerdere merken en types.
  • De fietsspecialist is dagelijks in de buurt.
  • Een proefrit aan huis is helemaal gratis.

Kopen van van tweedehands fietsen in Hengevelde

Wanneer je gaat voor een tweedehands fiets kan je enorm veel geld besparen. Tweedehandsjes kan je het beste kopen bij een bikeshop of tweewielerzaak. Jouw oude model kan je dan inruilen voor een mooie prijs. Let op: er zijn wat onderdelen die jij goed moet onderzoeken. Hierna doorzoek je 5 belangrijke aandachtspunten.

  1. Draai de lagers rond en kijk of ze nog draaien en check de wielen.
  2. Check of de banden voldoende profiel hebben en wat de staat van de spaken is.
  3. Zet het stuur en zadel in de winkel direct op de juiste hoogte.
  4. Kijk goed naar aanlopende remmen of een piepend geluid.
  5. Controleer ketting en frame.

Belangrijke vragen en antwoorden over tweewielers

Een elektrische fiets laten bezorgen in Hengevelde, wat kost dat?

Ja, een e-bike thuisbezorgen is geen probleem. Via experts zoals Fietsonline.com en Bike.nl kan je binnen een paar minuten via een online keuzehulp een model samenstellen. In de regel bieden ze 2 leveropties aan: pick-up bij een rijwielshop of thuisbezorgen. De extra kosten voor thuisbezorging bedragen gemiddeld €40,00. De levertijd is gemiddeld 3 – 8 werkdagen.

Welke fiets is de beste keuze voor mij?

Voor gebruik voor woon-werk afstanden zou je kunnen kiezen voor een speedbike in combinatie met een fietsplan (leasefiets). Voor scholieren is een degelijke elektrische schoolfiets een prima keuze. Voor de dagelijkse korte ritjes adviseren wij een onderhoudsarme schoolfiets of een voordelig tweedehands model. Vervoer je regelmatig kinderen of boodschappen? Overweeg dan een lichte bakfiets. Ga je veel rijden in de natuur? Dan zijn er aanvullend nog modellen zoals een fatbike, hybride fiets, gravelbike, trekkingfiets, toerfiets, mountainbike.

Zal ik een e-bike verzekering nemen?

De elektrische fiets verzekeren is geen verplichting, maar wel goed om te doen. Met een particuliere fietsverzekering ben je goed verzekerd tegen schade en diefstal. Andere spullen zoals fietstas, GPS- en navigatieapparatuur, fietscomputers, kinderzitje, fietsmand verzeker je eenvoudig mee. Een e-bike polis is beschikbaar vanaf €2,25 p/maand. Een speed pedelec wordt officieel gezien als een bromfiets. Het rijden hierop vereist een gele kentekenplaat. Tevens moet je een AM-rijbewijs kunnen tonen en een WA-verzekering moet actief zijn. Een all-risk verzekering / volledig casco kost je zo’n €4,05.

Wat zijn de voordelen van een proefrit?

Wanneer je deze keuze maakt voor een nieuwe eBike dan moet dit matchen met jouw wensen. Begin altijd met een testrit op diverse soorten en merken. Ze kunnen behoorlijk verschillend zijn als we kijken naar gebruiksgemak en comfort. Via een electric-bike shop of in een testcenter kan je eenvoudig de meest populaire uitvoeringen testen. In het experience center beschik jij straks over de beste e-bike in Hengevelde. Bij sommige merken is de gratis proefrit bij jouw in de regio beschikbaar. Je e-bike specialist spreek een dag en tijd met je af in de agenda. Op deze manier kan je heel eenvoudig verscheidene uitvoeringen proberen. De fiets afstellen op maat kan je eventueel direct laten doen.

Welke service biedt de fietsenmaker in Hengevelde?

Voor periodiek onderhoud aan je elektrische fiets kan je een servicebeurt inplannen bij de fietsenmaker. Deze tweewielerzaken bieden diverse diensten: het nakijken van de accu, de banden inspecteren en naven controleren en afstellen. Kan jij nog aanspraak maken op garantie? Soms heb je recht op een financiële tegemoetkoming voor een fietsreparatie in Hengevelde (nieuwe accu vervangen). Bij veel winkels kan je direct een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 7496

Plaats een reactie