fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Notter

Makkelijk en voordelig een handige fiets kopen in Notter? Je kunt supergoed fietsen in de regio. Als je een fietsenwinkel binnenstapt dan kan je een keuze maken uit ontzettend veel modellen. Dit varieert van moederfiets tot aan een bakfiets van uiteenlopende merken als Stella en Piaggio. Wat is een goed model voor mij? Op dit portaal vind je meer informatie over de diverse mogelijkheden, bekende merken en de gemiddelde kosten. Eveneens bieden wij aanvullende feiten over een proefrit aan huis en delen we locatiegegevens van regionale fietswinkels in Notter (en deze gemeente).

  • Elektrische fietsen in Notter kom je erg veel tegen.
  • Het zitcomfort is geweldig en het is een uitkomst voor 55-plussers en woon-werk verkeer.
  • De fiets pakken is milieuvriendelijker dan de auto of brommer.
  • In deze buurt zijn er voldoende specialisten en fietswinkels.
  • Veel gekozen merken zijn bijv. Veloretti en Multicycle.
fiets-kopen-notter

Goedkope E-bike bestellen in Notter

Een e-bike heeft een motor (elektrisch). Je geniet van elektrische ondersteuning als je fietst. Een elektrische tweewieler bespaart tijd, zorgt voor een gezondere leefstijl, is heerlijk bij langere afstanden en het is groener dan een auto of brommer. Het zijn in het bijzonder ouderen die gebruik maken van de elobike. Ook moeders, kinderen en scholieren zien we steeds vaker terug op dit model. De beste elektrische fiets in Notter kopen of huren? In het stappenplan lichten we verder toe wat de punten van aandacht zijn.

E-bike in Notter online bestellen en aan huis laten leveren

  1. Kies het type e-bike

    Selecteer eerst hoe intensief jij de fiets wil gebruiken. Wanneer jij doorgaans kleine afstanden aflegt moet je gaan voor een betrouwbare stadsfiets of transporter. Voor lange toertochten adviseren wij een e-bike met grote actieradius. Voor snelheidsduivels is zo’n speed pedelec een praktische optie. Voor de sportieven onder ons bieden ze fitness fiets of mountainbike. Kies je vaak voor het OV? Je kunt ook kiezen voor speciale elektrische vouwfietsen.

  2. De juiste maat bepalen

    Kies het frametype dat past bij jouw wensen (herenframe, damesframe). Bepaal ook de framemaat. De meest verkochte maten zijn 46 cm (S), 52 cm (M) en 60 cm (L). De fietsenwinkels kunnen ondersteuning bieden bij het kiezen welke framemaat past bij jouw benen (lengte). Je hebt ook uitvoeringen met een lage instap of een hoge instap.

  3. Technische details

    Je hebt de keuze uit de normale voorwielmotor (voordelig), middenmotor (voelt het meest natuurlijk aan) of achterwielmotor (meest krachtig). Kies ook de accu. De meest gangbare keuze +/- 465 Wh. Dit staat voor een actieradius tussen de 75 en 135 kilometer. Bij veel merken heb je de keuze voor een accu-upgrade tot wel 800 wattuur. Een accu kan worden gemonteerd op het frame of in de bagagedrager. Een laatste aandachtspunt is het model versnelling: Derailleurversnelling, Naafversnelling met ketting en Naafversnelling met riemaandrijving.

  4. Proefrit plannen

    Op het moment dat je weet welk model je wilt kan je eerst eens een proefrit aanvragen bij de rijwielshop in Wierden. Hier kan je alle beschikbare varianten proberen en vergelijken. Kan je niet naar de winkel komen? Sommige shops zoals Stella Fietsen bieden ook een e-bike thuisdemonstratie in Notter. In jouw vertrouwde omgeving een proefrit maken, en altijd helemaal zonder kosten.

  5. Maak de order rond & plan bezorging in

    Een geschikte elektrische fiets kopen in Notter? Je kunt terecht bij tal van winkels in de regio. Je kan bij een fietsspeciaalzaak terecht voor: eenvoudig een proefrit maken, een verkoopmedewerker die persoonlijk advies kan geven en voor garantie en reparaties kan je snel terug. Als alternatief kan jij via internet ook veel info verkrijgen. Dankzij een online fietsenshop kan jij genieten van een gigantisch assortiment, bezorging op locatie en gunstige tarieven. Een proefrit maken bij een testcentrum is ook bij de online aanbieders steeds vaker een mogelijkheid.

Testcentrum en fietsenwinkel in Notter

Middels de opsomming hierna zie je direct rijwielshops in Notter en omgeving. Hier kan je eventueel terecht voor een proefrit, verkoop en advies. Soms is er ook een e-bike testcentrum. Ken jij een rijwielzaak die zeker in dit rijtje thuishoort? Stuur ons dan een mailtje. Doorzoek ook winkels in Hoge Hexel, Vasse en Nutter.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

E-bike proefrit in Notter maken?

Bekijk leveranciers en vind de fiets die bij je past

Keuzegids: welke fiets past bij jou?

Ben jij op zoek naar een nieuwe fiets? Dan lijken de mogelijkheden soms eindeloos. Wat is voor mij een goed model? Wat zijn op dit moment kwaliteitsmerken? Hoe betrouwbaar is een 2dehands model? Wat wil jij maximaal betalen? In de hierna volgende koopgids kan je aan de slag met nuttige info over de populaire modellen. Met onze gids weet je zeker wat matcht met wensen en behoeften

E-bike Notter: belangrijke kooptips

Een e-bike is de beste optie voor recreatief gebruik en voor kids die ver van school af wonen. De elektrische fiets stoot weinig CO2 uit, houd je gezond en is perfect voor ouderen die graag verre afstanden afleggen. De actieradius loopt op tot wel 165 kilometer. Disclaimer: het prijskaartje ligt hoger dan een regulier model, de onderdelen zijn kostbaar en ze zijn vrij zwaar. Professionele merken zijn Gazelle en uiteraard Butchers & Bicycles.

  • Gemakkelijk grote afstanden afleggen.
  • Duurzamer dan een scooter, auto of openbaar vervoer.
  • De goedkope e-bike is al te koop vanaf €935,00.

▸ Ontdek de beste e-bike voordeeltjes

Schoolfiets: informatie en voordelen

Een onderhoudsarme schoolfiets is nodig voor kinderen om snel en comfortabel dagelijks de weg naar school af te leggen. Het model moet er natuurlijk goed uitzien en hij moet natuurlijk lekker zitten. Een geliefd model voor school is de transportfiets. Dit segment biedt een voordrager of krat waar je zonder problemen een boodschappentas of schooltas op kunt leggen. Een soortgelijke opties is de omafiets. Voor lange afstanden is het ook interessant om te kijken naar een elektrische schoolfiets.

  • Een studentenfiets moet meegroeien en moet sterk en comfortabel zijn.
  • Tienerfietsen worden o.a. gemaakt door Crown & Roetz.
  • De prijzen starten bij €219,00.

▸ Vind alle schoolfiets deals

Stadsfiets: waar op letten?

Een stadsfiets is de beste keuze om korte afstanden af te leggen. Een uitkomst voor korte ritjes naar school of werk of de supermarkt. Deze modellen kunnen tegen een stootje en zijn goed zelf schoon te houden omdat het is uitgerust met dichte kettingkast. Bij de meeste merken kan jij ze bestellen met meerdere versnellingen (3, 5 of 7 versnellingen). Tevens kan je er een voordrager op laten zetten.

  • Een city bike is onderhoudsarm en robuust.
  • Qua moederfietsen kun je o.a. kiezen uit Cube en Flyer.
  • De verwachte prijzen beginnen bij +/- €330,00.

▸ Ontdek de beste elektrische stadsfiets kortingdeals

Bakfiets Notter vergelijken: belangrijke kooptips

Een bakfiets is een model met 2 of 3 wielen uitgerust met een bak van kunststof. Mensen kopen dit vaak om comfortabel met kinderen te fietsen. Natuurlijk kan je er ook de boodschappen in kwijt en het is een zeer betaalbaar alternatief voor een gezinsauto. Dankzij een veiligheidsriem- of gordel is de veiligheid gewaarborgd. Door te kiezen voor een elektrische bakfiets met trapondersteuning kom je nog sneller van A naar B. Eventueel kun je ook gaan voor een fietskar: deze hangt achter je fiets.

  • Eenvoudig en snel de kinderen vervoeren.
  • Betrouwbare producenten zijn Babboe en Nihola.
  • De verwachte onkosten van elektrische bakfietsen beginnen bij €2.525,00.

▸ Vind alle bakfiets acties

Eenvoudig een fiets laten bezorgen in Notter

Vergelijk online fietsenwinkels en bestel de beste aanbiedingen

Tips en advies over een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec houdt in: een snelle elektrische fiets met elektrische trapondersteuning waarop je een snelheid tot 45 km/u kan rijden. De speedbike is eigenlijk bedoeld voor ritten van en naar het werk. Het wordt veel gebruikt als alternatief op auto of het openbaar vervoer. Er zijn wel verplichtingen: Een brommerrijbewijs of autorijbewijs B, aansprakelijkheidsverzekering, achteruitkijkspiegel plus de verplichte kentekenplaat en een erkende helm.

  • Een speedbike met krachtige trapondersteuning.
  • Er geldt een rijbewijsplicht (AM).
  • De verwachte prijzen zijn +/- €3.750,00.

▸ Profiteer van de speed pedelec kortingsacties

Alles wat je moet weten over de sportieve fietsen

Een sportfiets houdt in: een snel en lichtgewicht model voor sportievelingen. Het heeft raakvlakken met een standaard herenfiets of damesfiets en een lichtgewicht racefiets. Ideaal voor actieve mensen die snel van A naar B willen. Een hybride fiets is licht van gewicht, de zithouding is actief / sportief, heeft vaak Shimano versnellingen en extra smalle bandjes. Hieronder vertellen we over de meest gekozen sportieve modellen:

  • Mountainbikes: een model met dikke banden, veel versnellingen, zonder bagagedrager.
  • Hybride fiets: een licht en sportieve uitvoering met smalle banden en veel versnellingen.
  • Racefiets: een razendsnelle uitvoering voor verharde wegen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: een stuk sneller en minder robuust dan de MTB.
  • Trekkingfiets: de vakantiefiets is handig om bagage mee te vervoeren.
  • Fixie: eenvoudige maar hippe modellen voor weekend gebruik.

▸ Check alle sportfiets kortingdeals

Tips en advies over een vouwfiets

Een vouwfiets is een handzaam model dat je eenvoudig kan inklappen tot een compact format. Ze staan bekend om het slimme inklapbare frame. Daardoor kan je in een oogwenk de totale fiets invouwen. We zien het vaak bij studenten en in het OV. Het is ook perfect om standaard in de kofferbak mee te nemen of voor mensen die geen schuur of garage hebben. Een eigen elektrische vouwfiets is perfect voor langere ritjes van station naar werk.

  • In te vouwen tot een klein en handzaam pakket.
  • Professionele modellen komen van Brompton & Takashi.
  • De kosten starten bij zo’n €489,00.

▸ Ga naar de elektrische vouwfietsen kortingdeals

Aankoopgids kinderfiets

Een hippe kinderfiets in Notter is leuk om te geven voor een kind dat kan lopen. Kids rond de 1,5 jaar starten met een eigen loopfiets. Peuters vanaf 3 jaar kunnen het proberen met met zijwieltjes zodat ze het in alle veiligheid kunnen oefenen. Cruciaal is het kiezen van de juiste framemaat. Elk kind moet veilig kunnen manoeuvreren. 2 tot 4 jarigen kunnen op een 12 inch model. Vervolgens is er een 14 inch (3 tot circa 5 jaar), 16 inch (4 tot circa 6 jaar), 18 inch (5 tot 7 jaar), 20 inch (6 tot circa 8 jaar), 22 inch (7 – 9 jaar) en 24 inch (8 t/m 11 jaar). De laatste maat is 26 inch (10 – 14 jaar). Het kopen van een bijpassende fietshelm kan handig zijn.

  • Stoere jongensfietsen en leuke meisjesfietsen om mee te oefenen.
  • Professionele modellen komen van S’cool en Popal.
  • De verwachte tarieven zijn zo’n €99,00.

▸ Bekijk alle kinderfietsen kortingsacties

fietsen-bestellen-in-notter

Bekijk top 10 fietsmerken april 2024

Als je een fietsenwinkel binnenstapt dan heb je de keuze uit ontzettend veel merken. Van ambachtelijke Hollandse merken tot nieuwe hippe fabrikanten van prachtige moederfietsen en driewielers voor extra ondersteuning. Bijgaand bekijk je de meest toonaangevende leveranciers in tweewielerland. Je kunt hier ook meer info lezen over kinderfietsen thuisbezorgen.

  1. Sparta: kies voor de A-serie als je een allround e-bike zoekt.
  2. Batavus: altijd kwalitatieve producten en goede garantie & onderhoudsprogramma’s.
  3. Giant: lichte modellen waarmee je eenvoudig overal naartoe kunt rijden.
  4. Gazelle: met zes unieke Testcentra door heel Nederland.
  5. Cortina: klanten beoordelen ons met 4/5 sterren.
  6. Stella: aanbieder van E-bikes met voorwielmotor (inclusief bezorging).
  7. Amslod: met een 3,5” lcd-kleurendisplay van Bafant.
  8. Union: fietsen gemaakt voor de stad.
  9. Koga: voorzien van de nieuwste Bosch- of Shimano-technologie.
  10. Trek: beperkte levenslange garantie op het frame en 2 jaar garantie op de accu.

Alternatieve merken:

  • Nederlandse producten: Pointer, Montego, Flyer, Babboe, Jan Janssen, Pegasus, Urban, De fietsfabriek, Cowboy, Brinckers, Arrow, Veloretti en Stromer, Popal, Alpina, Vyber, Sensa, Merida.
  • Duitse merken: Derby Cycle, Focus Bikes, Hase Bike, Prophete, Birdy, Cube en Kalkhoff, Riese & Müller, Storck, Velo de Ville, Accell.
  • Belgische aanbieders: Minerva, Ridley, Eddy Merckx, Granville, Thompson en Oxford, Zannata, Cowboy, Ellio, L’Avenir.

Gemiddelde tarieven van een fiets in Notter (april 2024)

De actuele prijs van een gewoon goede fiets begint bij zo’n €600,00. Er is een groot assortiment in elke prijscategorie. Een stevige herenfiets bestel je voor zo’n €465,00, een e-bike heb je tegenwoordig al voor €990 en een gezins-bakfiets kan je aankopen vanaf €2.525,00. De uiteindelijke kosten hangen af van het merk, de minimale actieradius, het remsysteem, het type motor, de accessoires, servicecontract en de speciale fietsverzekering. In het bijgaande overzicht bekijk je de geschatte prijzen van de meest belangrijke fype modellen.

Soort fietsMerkAdviesprijs
E-BikeGazelle€2.450,00
StadsfietsUnion€545,00
RacefietsLapierre€1.080,00
ATBSpecialized€1.200,00
BakfietsBabboe€2.750,00
De minimale prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Overijssel.

Thuisdemonstratie: vrijblijvend een proefrit thuis

Een e-bike uitproberen in jouw eigen straat? Informeer dan naar een vrijblijvende e-bike proefrit aan huis in Notter! Winkels zoals Forza, Fietsvoordeelshop.nl, Stella, Fietsoptimaal.nl, VanDijck, Amslod komen gratis bij je thuis. Een belangrijk voordeel van zo’n thuisdemo is dat je kunt proefrijden in je eigen regio. De persoonlijke E-bike adviseur in neemt allerlei modellen mee om te bewonderen. Meestal is dit 100% gratis en vrijblijvend. Door middel van een thuisdemo ontdek je welk model passend is voor jouw eisen en wensen.

  • In een korte tijd meerdere modellen en uitvoeringen testen.
  • Altijd persoonlijk advies van een fietsspecialist.
  • Eventueel kun je eerst de brochure aanvragen.

Tweedehands fietsen in Notter

Door het kopen van een tweedehands fiets kan je een mooie besparing realiseren. Tweedehands tweewielers zijn verkrijgbaar bij een fietszaak of specialist in tweewielers. De oude fiets inruilen bij aankoop van een nieuwe is heel gebruikelijk. Let op: er zijn wat punten die nader bekeken moeten worden. In het volgende blokje bieden wij een aantal handige tips.

  1. Controleer lagers en wielen.
  2. Zoek goed uit of de banden en spaken nog van de juiste kwaliteit zijn.
  3. Draai het zadel en stuur los en stel deze af op jouw lengte.
  4. Onderzoek de functionaliteit van de remmen.
  5. Open de kettingkast en bekijk of de ketting strak staat.

Ik wil een tweewieler bestellen: waar moet ik op letten (FAQ)?

Zo’n elektrische fiets laten bezorgen in Notter, hoe werkt dat?

Ja, een e-bike laten thuisbezorgen is mogelijk. Via verkooppunten zoals Bikester.nl en 12Gobiking.nl kan je probleemloos op afstand (online) jouw ideale tweewieler bestellen. Vaak zijn er twee keuzes: zelf afhalen in de tweewielerwinkel of levering aan huis. De prijzen voor levering op locatie zijn vaak niet meer dan zo’n €37,50. Houd rekening met een levertijd van 4 – 8 werkdagen.

Welke fiets is de beste keuze voor mij?

Ga je dagelijks met de fiets naar het werk? Dan heb je een e-bike met een fietsplan (leasefiets). Voor scholieren is een degelijke elektrische schoolfiets een goede optie. Voor korte ritjes kan je prima gaan voor een stevige stadsfiets of een laag geprijsd tweedehands model. Vervoer je regelmatig kinderen of boodschappen? Neem dan een elektrische bakfiets. Ga jij op fietsvakantie of veel toeren? Dan heb je nog de keuze uit een racefiets, toerfiets, gravelbike, hybride fiets, trekkingfiets, mountainbike.

Hoe verzeker ik mijn e-bike?

Een verzekering afsluiten voor een elektrische fiets is niet wettelijk verplicht, maar wel aan te raden. Met een particuliere fietsverzekering ben je optimaal gedekt tegen pech, diefstal of schade. Andere items zoals slot, fietscomputers, kinderzitje, fietsmand, fietstas zijn automatisch meeverzekerd. Zo’n e-bike polis is af te nemen vanaf €2,40 per maand. Een snelle speed pedelec wordt gezien als bromfiets. Het rijden hierop vereist een gele kentekenplaat. Het bromfietsrijbewijs of autorijbewijs is noodzakelijk en een WA-verzekering moet actief zijn. Een all-risk verzekering / volledig casco kost plusminus €4,20.

Waar kan ik een proefrit maken?

Als je aan het kijken bent naar een nieuwe eBike wil je dat dit helemaal aansluit op jouw behoeftes. Boek altijd een testrit op meerdere merken. Er zit variatie in comfort en rijgemak. Middels een electric-bike winkel of in een testcenter of experience center kun je 100% vrijblijvend diverse motorsystemen uitgebreid testen. Op basis daarvan bestel jij zeker weten de beste e-bike in Notter. In veel gevallen is de gratis proefrit bij je thuis mogelijk. Een e-bike specialist spreek een dag en tijd met je af in de agenda. Ideaal als je niet naar de winkel kunt komen. Zo kan je de meest gangbare producten zelf uitproberen. Jouw fiets afstellen op maat is vaak inbegrepen.

Wat doet de fietsenmaker in Notter?

Om jouw elektrische fiets te laten onderhouden is de lokale fietsenmaker de juiste plek. Deze fietsenwinkels bieden diverse diensten: de accu onderhouden, de banden nakijken en Balhoofd (stuur) controleren en afstellen. Valt je fiets nog in de garantie-tijd? Soms ontvang je dan een financiële compensatie voor je fietsreparatie in Notter (nieuwe accu vervangen). Soms kan je er meteen een onderhoudscontract bij nemen zodat je verzekerd bent van een jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 7467, 7642

Plaats een reactie