fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Vriezenveen

Voordelig en gemakkelijk een handige fiets kopen in Vriezenveen? De fiets is niet weg te denken in de regio. Bij de (online) rijwielshop heb je de keuze uit oneindig veel modellen, merken en types. Denk maar aan een e-bike of een hybride fiets van talloze merken zoals Gazelle en Popal. Welk soort past bij mij? Op fietsenoverzicht.nl vind je meer informatie over de verschillende types, bekende merken en gemiddelde prijzen. Daarna vind je aanvullende aanbevelingen over een thuisdemonstratie en ontdek je vestigingsgegevens van bekende fietswinkels in Vriezenveen en omliggende plekken.

  • Elektrische fietsen in Vriezenveen kom je erg veel tegen.
  • Het zitcomfort is geweldig en is een goed oplossing voor pensionado’s het rijden in heuvelachtig gebied.
  • Het is in gebruik veel goedkoper dan allemaal korte autoritjes.
  • In de omgeving zijn er een aantal uitstekende showrooms en fietswinkels.
  • Goede merken zijn bijvoorbeeld Sparta en Victoria.
fiets-kopen-vriezenveen

Goedkope E-bike bestellen in Vriezenveen

Een e-bike met motor biedt veel voordelen. Hij biedt extra elektrische ondersteuning tijdens het trappen. Een elektrische tweewieler kan hoge snelheden halen, zorgt voor een gezondere leefstijl, is heerlijk bij langere afstanden en is veel zuiniger dan auto, scooter of brommer. De elobike wordt vooral gebruikt door senioren. Ook studenten en scholieren kiezen er steeds vaker voor. De beste elektrische fiets in Vriezenveen kopen of huren? In 5 stappen leggen we uit wat de punten van aandacht zijn.

E-bike in Vriezenveen online bestellen en thuisbezorgen

  1. Maak een keuze uit de soorten e-bikes

    Ga bij jezelf na waar jij de fiets voor nodig hebt. Wanneer jij doorgaans kleine afstanden aflegt kies je een onderhoudsarme stadsfiets of transporter. Voor senioren die houden van fietstochten raden we een e-bike met goede actieradius aan. Voor woon-werk verkeer is de krachtige speed pedelec een slimme keuze. Voor sportievelingen bieden ze gravel bikes of racefietsen. Heb je thuis niet veel ruimte of ga je met het OV? Via internet bestel je snel handige elektrische vouwfietsen.

  2. Een maat kiezen

    Het het frametype dat past bij jouw wensen (damesframe, herenframe). Kies ook de juiste framehoogte. De meest gekozen framematen zijn 48 cm (S), 53 cm (M) en 57 cm (L). De rijwielshops geven ook aan welke framemaat hoort bij jouw benen (lengte). Je hebt ook modellen met een extra lage of brede instap-frame of een hoge instap.

  3. Technische specificaties

    Er is een de instap voorwielmotor (voordelig), middenmotor (voelt het meest natuurlijk aan) en uiteraard de achterwielmotor (minder slijtage van de ketting). Kies ook de gewenste accu. Veel e-bikes hebben zo’n 520 Wh. Dit staat voor een actieradius tussen de 55 en 100 km. Bij veel leveranciers bestaan er ook een extra sterke accu met 600 wattuur. Een accu is vaak geïntegreerd op het frame of in de bagagedrager. Een laatste belangrijke keuze is de versnelling en ketting: Naafversnelling met riemaandrijving, Derailleurversnelling en Naafversnelling met ketting.

  4. Proefrit maken

    Op het moment dat je jouw wensen in kaart hebt gebracht wil jij natuurlijk een proefrit plannen bij een plaatselijke rijwielshop in Twenterand. Vaak kan je meerdere varianten proberen en vergelijken. Heb je maar weinig tijd? Enkele verkopers zoals Stella Fietsen verschaffen ook een e-bike thuisdemonstratie in Vriezenveen. Meerdere modellen uitproberen, altijd gratis en zonder verplichtingen.

  5. Rond de aankoop af en krijg alles thuisbezorgd

    Jouw elektrische fiets kopen in Vriezenveen kan je doen bij een expert-winkel. De pluspunten van fietsspeciaalzaken zijn: eenvoudig een proefrit maken, een verkoopmedewerker die persoonlijk advies kan geven en voor garantie en reparaties kan je snel terug. Aan de andere kant is er ook steeds meer online aanbod. Via de de online shop profiteer je van een een gigantisch assortiment, snelle levertijd en goede prijzen. Een model uitproberen bij een testcentrum is bij steeds meer online shops ook mogelijk.

Bekijk testcentrum en fietsenwinkel in Vriezenveen

Door gebruik te maken van onderstaand overzicht check je gegevens van rijwielshops in Vriezenveen en directe omgeving. Ze kunnen je hier wellicht helpen met verkoophulp en reparatie. Soms is er zelfs een e-bike testcentrum. Weet jij een vestiging die hier niet mag ontbreken? Vul dan even het contactformulier in. Of klik door voor winkels in Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk & Reutum.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Gratis e-bike proefrit in Vriezenveen maken?

Vergelijk verkooppunten en zoek een mooie fiets uit

Aankoopgids: welke fiets past bij mij?

Ga je een nieuwe fiets kopen? Dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Welk type past bij mij? Wat is een geschikt merk? Ga ik voor nieuw of 2dehands? Wat zijn de gemiddelde kosten? In de onderstaande hulpgids lees je leerzame informatie over de verschillende modellen. Door hier gebruik van te maken vind je uit wat rijmt met jouw gebruikersprofiel.

E-bike Vriezenveen: alle informatie op een rij

Een e-bike is de beste optie voor fietsvakanties en voor kids die ver van school af wonen. De elektrische fiets heeft een lage uitstoot, gemakkelijk in gebruik en het is een uitkomst bij studenten en werkenden die dagelijks een lange afstand moeten afleggen. Je kunt afstanden afleggen tot wel 155 kilometer. Enkele aandachtspunten: het is wel twee keer zo duur dan een ouderwetse fiets, onderhoud en reparaties zijn relatief duur en ze zijn vrij zwaar. De populairste merken zijn Montego en ook E-bike Manufaktur.

  • Sneller fietsen zonder meer energie te verbruiken.
  • Je draagt je steentje bij aan een beter milieu.
  • Een goedkope e-bike is er al vanaf €960,00.

▸ Profiteer van de e-bike acties

Schoolfiets: belangrijk informatie

Een stevige schoolfiets is cruciaal om op een veilige manier op de middelbare school te komen. Belangrijk is een trendy design, en het zadel moet sterk en comfortabel zijn. Kinderen kiezen ook vaak voor een transportfiets. Dit soort heeft de beschikking over een fietskrat of mand boven het voorwiel waar je eenvoudig een schooltas op kan vastzetten. Een soortgelijke opties is de omafiets. Voor studenten die ver moeten rijden is een elektrische schoolfiets de oplossing.

  • Een studentenfiets moet heeft een vlotte uitstraling en kan niet zomaar kapot gaat.
  • Populaire merken tienerfietsen zijn Altec en Vogue.
  • De kosten starten bij zo’n €230,00.

▸ Ga verder naar de schoolfiets voordeeltjes

Stadsfiets: alle informatie op een rij

Een stadsfiets is ideaal om je flexibel door het centrum te bewegen. Een uitkomst voor korte ritjes naar school of werk of om even snel naar het centrum te gaan. Deze producten zijn mega sterk en vergen niet veel onderhoud (mede dankzij de dichte kettingkast). In het hedendaagse assortiment kan jij ze bestellen met 8 of 7 versnellingen. Tevens kan je er een voordrager op laten zetten.

  • De city bike is praktisch, stevig en onderhoudsarm.
  • Veel besteld zijn moederfietsen van Cortina & Veloretti.
  • De verwachte tarieven zijn zo’n €370,00.

▸ Ga verder naar de elektrische stadsfiets voordeeltjes

Bakfiets Vriezenveen vergelijken: informatie en voordelen

Een bakfiets is een transportfiets met 2 of 3 wielen en een open bak voor aan het stuur. Mensen kopen dit vaak om comfortabel met kinderen te fietsen. In de bak kan je heel wat boodschappen kwijt en voor veel jonge gezinnen is het een interessant alternatief voor een gezinsauto. Met behulp van de veiligheidsgordel vervoer je kinderen 100% veilig. Dankzij een elektrische bakfiets met trapondersteuning kan je nog eenvoudiger trappen. Eventueel kun je ook gaan voor een fietskar: een aanhangwagentje op twee wielen dat achter de fiets hangt.

  • Makkelijke en snelle manier om de kinderen te vervoeren.
  • Betrouwbare producenten zijn RadWagon & Soci.Bike.
  • De prijzen van elektrische bakfietsen starten bij €2.525,00.

▸ Ga verder naar de bakfiets prijsaanbiedingen

Gemakkelijk een fiets laten bezorgen in Vriezenveen

Vergelijk online fietswinkels en scoor de beste aanbiedingen

Keuzehulp bij een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec betekent: een extra krachtige en snelle elektrische fiets met een krachtige trapondersteuning waarmee je snelheden tot maximaal 45 km/u kan redden. De speedbike is perfect voor dagelijks woon-werk verkeer. Het is een duurzaam vervoermiddel en wordt steeds vaker gebruikt in plaats van het openbaar vervoer. Belangrijk zijn de volgende onderwerpen: Een rijbewijs A of B, WA-verzekering, achteruitkijkspiegel en een gele bromfietskentekenplaat. en een goedgekeurde bromfietshelm.

  • Geen last meer van files of overvolle bussen en treinen.
  • Een verzekering en rijbewijs zijn verplicht.
  • Prijsindicaties beginnen bij zo’n €3.550,00.

▸ Check alle speed pedelec prijsdeals

Koopgids voor een sportieve fietsen

Een sportfiets staat voor: een sportief model dat licht trapt. Het is een mengelmoes tussen de bekende damesfiets of herenfiets en een supersnelle racefiets. Met name ideale voor sportievelingen die snel van A naar B willen. Een hybride fiets is opvallend licht, de zithouding is actief / sportief, heeft een derailleursysteem met voldoende versnellingen en extra smalle bandjes. In het stukje hieronder vertellen we over de belangrijkste modellen:

  • Mountainbikes: om heerlijk de bossen mee te doorkruisen.
  • Hybride fiets: een sportief model uitgerust met dunne banden en veel versnellingen.
  • Racefiets: een goed model om snel een afstand mee af te leggen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: een veelzijdig model geschikt voor elk wegtype.
  • Trekkingfiets: lichte vakantiefiets met veel versnellingen en uitstekend verstelbaar.
  • Fixie: voor als je af en toe op een hip model wilt rijden.

▸ Vind alle sportfiets prijsdeals

Tips en advies over een vouwfiets

Een vouwfiets is een klein en flexibel model dat je eenvoudig kunt meenemen en kunt inklappen tot een klein formaat. Ze zijn gebruiksvriendelijk dankzij het slimme inklapbare frame. Zodoende kan je supersnel jouw fiets inklappen. We zien het vaak bij studenten en in het OV. Het is ook erg handig om mee naar de camping te nemen of als je thuis geen ruimte hebt om op te slaan. Een nieuwe elektrische vouwfiets is perfect voor mensen die minder energie willen verbruiken.

  • Klein in omvang maar zeer comfortabel in gebruik.
  • Goede producenten zijn Dahon en Albi.
  • De onkosten beginnen bij €450,00.

▸ Ontdek de beste elektrische vouwfietsen kortingdeals

Tips en advies over een kinderfiets

Een toffe kinderfiets in Vriezenveen is leuk om te geven voor jouw kids. Kinderen rond de 2 jaar hebben doorgaans eerst een loopfiets. Peuters vanaf 3 jaar kunnen het proberen met met zijwieltjes zodat er veilig geoefend kan worden. De juiste framemaat is belangrijk. Een kind moet moeiteloos zelf kunnen zitten en afstappen. Kinderen van 2, 3 of 4 jaar passen op een 12 inch model. Daartussen heb je 14 inch (3-5 jaar), 16 inch (4 tot ongeveer 6 jaar), 18 inch (5 tot gemiddeld 7 jaar), 20 inch (6 tot circa 8 jaar), 22 inch (7 tot zo’n 9 jaar) en 24 inch (8 t/m 11 jaar). Bij de grotere kinderen kom je uit op 26 inch. Het dragen van een fietshelm wordt van harte aanbevolen.

  • Sterke jongensfietsen en trendy meisjesfietsen om snel te leren balanceren.
  • Betrouwbare producenten zijn S’cool en Popal.
  • De prijzen starten bij zo’n €149,00.

▸ Toon de kinderfietsen aanbiedingen

fietsen-bestellen-in-vriezenveen

Nederlandse top 10 fietsmerken april 2024

Bij de fietsenwinkel kan je een keuze maken uit heel erg veel merken en fabrikanten. Van goede Nederlandse merken tot nieuwe spelers in de markt met luxe moederfietsen en driewielers voor extra stabiliteit. In het stukje hieronder check je de best verkochte aanbieders in de markt. Klik eventueel door naar damesfietsen uitproberen.

  1. Sparta: voor €2,95 per maand altijd connected en protected.
  2. Batavus: veilig en vertrouwd, geproduceerd in Heerenveen.
  3. Giant: een ruime keuze in avontuurlijke en hybride modellen.
  4. Gazelle: altijd 10 jaar garantie op materiaal- en constructiefouten.
  5. Cortina: hoogwaardige kwaliteit met Bafang, Shimano of het Ecomo systeem.
  6. Stella: hele mooie E-bikes met middenmotor gratis thuisbezorgd.
  7. Amslod: standaard geleverd met een dikke 600 Wh accu.
  8. Union: fabrikant van betrouwbare stadsfietsen sinds 1904.
  9. Koga: hoogwaardige fietsen met oog voor detail.
  10. Trek: gefabriceerd met hoogwaardige onderdelen zoals OCLV-carbon frames en het ABP-remsysteem.

Alternatieve merken:

  • Nederlandse merken: Jan Janssen, Pointer, Montego, Flyer, Babboe, VanMoof, Veloretti, Roetz, De fietsfabriek, Brinckers, Cowboy, Urban en BSP, Stromer, Sensa, Vyber, Merida, Popal.
  • Duitse merken: Cube, Birdy, Derby Cycle, Canyon, Hase Bike, Prophete en Velo de Ville, Accell, Riese & Müller, Storck, Kalkhoff.
  • Belgische leveranciers: Granville, Thompson, Minerva, Ridley, Eddy Merckx en Zannata, Oxford, Norta, Ellio, Cowboy.

Gemiddelde prijzen van een fiets in Vriezenveen (april 2024)

De gemiddelde winkelprijs van een normale fiets is doorgaans zo’n €425,00. Er is aanbod in elke prijscategorie. Een sterke stadsfiets bestel je voor zo’n €495,00, een e-bike bestel jij al voor €955 en een praktische bakfiets heeft een prijskaartje van gemiddeld €2.500,00. De prijzen hangen af van de producent, de minimale actieradius, het remsysteem, locatie van de motor, accessoires zoals stuurspiegel of slot, onderhoud en eventueel de fietsverzekering. In de lijst hierna vergelijk je de minimale tarieven van de meest populaire type fietsen.

Type fietsAanbiederGemiddelde prijs
Elektrische fietsStella€2.075,00
SchoolfietsStella€505,00
RacefietsCannondale€1.210,00
MTBCannondale€1.299,00
BakfietsBakfiets.nl€2.600,00
De standaard prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Overijssel.

Thuisdemonstratie: een proefrit in je eigen omgeving maken

Een e-bike uitzoeken bij jouw eigen woning? Vraag dan naar een kosteloze e-bike proefrit aan huis in Vriezenveen! Fabrikanten als Fietsvoordeelshop.nl, VanDijck, Amslod, Stella, Fietsoptimaal.nl, Forza komen gratis bij je thuis. Een belangrijk voordeel van de thuisdemo is dat je alle uitvoeringen kunt uitproberen in jouw eigen woonplaats. De opgeleide E-bike adviseur in komt met een bus met verschillende modellen erin. Deze kan je gratis uitproberen. Via een thuisdemo kun jij ontdekken welke uitvoering in lijn ligt met jouw eisen en wensen.

  • Ervaar het gemak en comfort van diverse modellen.
  • Je kunt de fietsspecialist werkelijk alles vragen.
  • 100% gratis en je zit nergens aan vast.

Kopen van van tweedehands fietsen in Vriezenveen

Door de aanschaf van een tweedehands fiets ben je een stuk voordeliger uit. Tweedehandsjes kan je het beste kopen bij een fietswinkel of expert in tweewielers. Je kunt hier je oude model ook vaak inruilen. Er zijn wel meerdere punten die extra tijd en aandacht nodig hebben. In de bullets hieronder check je noemenswaardige aandachtspunten.

  1. Kijk of er geen slag in het wiel zit en of de lagers in orde zijn.
  2. Kijk of de spaken nog een helder geluid maken en of de banden in orde zijn.
  3. Bij oude modellen zit het zadel en stuur soms vast, controleer dit.
  4. Kijk hoe het staat met de remmen en of remblokjes vervangen moeten worden.
  5. Is de ketting netjes schoon, gesmeerd en afgespannen?

Belangrijke vragen en antwoorden over tweewielers

Mijn elektrische fiets laten bezorgen in Vriezenveen, kan dat?

Ja, een e-bike aan huis laten bezorgen is steeds vaker mogelijk. Via aanbieders zoals Fietsenwinkeldiscounter.nl en Fietsenstunt.nl kan je zorgeloos via internet een geschikte e-bike vinden. In de regel kan je 2 mogelijkheden selecteren: zelf ophalen in de winkel of afleveren op locatie. De vergoeding voor levering op locatie bedragen gemiddeld €27,50. De levertijd is vaak tussen de 4 – 10 werkdagen.

Welke soort fiets zou voor mij geschikt zijn?

Ga je dagelijks met de fiets naar het werk? Dan zou je de volgende modellen kunnen overwegen: e-bike met daarbij het fietsplan (leasefiets). Voor studenten is een hippe elektrische schoolfiets de beste keuze. Voor alleen de dagelijkse boodschappen kom je uit op een degelijke schoolfiets of een betaalbaar tweedehands model. Vervoer jij ook vaak de kinderen of spullen? Overweeg dan een sterke bakfiets. Voor recreatieve gebruikers zijn er aanvullend nog modellen zoals een gravelbike, mountainbike, racefiets, fatbike, hybride fiets, trekkingfiets.

Is de e-bike verzekering noodzakelijk?

Jouw elektrische fiets verzekeren is niet wettelijk verplicht, maar wordt wel geadviseerd. Met een privé fietsverzekering ben je juist verzekerd tegen schade en diefstal. Accessoires zoals slot, fietscomputers, kinderzitje, fietstas, fietsmand zijn mogelijk ook binnen de polis gedekt. Een e-bike polis is beschikbaar vanaf €2,75 per maand. De populaire speed pedelec wordt gezien als bromfiets. Voor dit type heb je een kentekenplaat nodig. Je moet dus een AM-rijbewijs hebben en een WA-verzekering moet actief zijn. En All-risk verzekering is beschikbaar vanaf €4,15.

Waar kan ik een proefrit maken?

Als jij op zoek gaat naar een nieuwe eBike wil je deze natuurlijk goed uitproberen. Vraag om een testrit op een selectie soorten en merken. Deze kunnen variëren op het gebied van stabiliteit en gebruiksgemak. Via een electric-bike servicepunt of in een testcenter in de regio kun jij zonder kosten diverse uitvoeringen uittesten. Op basis daarvan bestel jij zeker weten de beste e-bike in Vriezenveen. Bij sommige aanbieders is de gratis proefrit op locatie een optie. De e-bike specialist komt met een bus naar je toe. Je mag gratis meerdere bikes op je gemak proberen. Een fiets afstellen op maat kan je eventueel direct laten doen.

Welke service verleent de fietsenmaker in Vriezenveen?

Voor het onderhouden van een elektrische fiets kun je terecht bij een fietsenmaker. Deze fietsenwinkels leveren diensten zoals: vermogen van de accu beoordelen, nakijken van de banden en verlichting controleren en afstellen. Kan jij nog aanspraak maken op garantie? In veel situaties krijg je dan een financiële tegemoetkoming voor de fietsreparatie in Vriezenveen (nieuwe accu vervangen). Bij veel winkels kan je er meteen een onderhoudscontract bij nemen zodat je elk jaar geniet van een servicebeurt.


Postcodegebied: 7670, 7671, 7672

Plaats een reactie