fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Schoonebeek

Makkelijk en voordelig een nieuwe of tweedehands fiets kopen in Schoonebeek? De fiets wordt volop gebruikt in de regio. Bij de fietsenwinkel kan je kiezen uit heel erg veel modellen. Dit gaat van een elektrische fiets of juist een ligfiets van uiteenlopende merken als Pointer en Forza Fietsen. Wat is een goed model voor mij? Via deze pagina vind je meer informatie over de verschillende soorten fietsen, merken en gemiddelde prijzen. Daarna tonen wij extra tips over het boeken van een proefrit en check je adressen van betrouwbare fietswinkels in Schoonebeek en de omliggende regio.

  • Elektrische fietsen in Schoonebeek zijn er voor jong en oud.
  • Je kunt moeiteloos rijden en wordt aangeraden voor mensen die niet meer zo makkelijk kunnen trappen en en voor recreatief gebruik.
  • Het is een groen alternatief voor de auto.
  • In de regio heb je de keuze uit meerdere goede showrooms en gespecialiseerde winkels.
  • Goede merken zijn onder andere Batavus en Mokumono.
fiets-kopen-schoonebeek

Goedkope E-bike bestellen in Schoonebeek

Een e-bike heeft een motor (elektrisch). Hij geeft elektrische ondersteuning als je fietst. Een elektrische tweewieler gaat lekker snel, rijdt probleemloos door elke landschap, is heerlijk bij langere afstanden en het duurzamer als je het vergelijkt met alsmaar met de auto rijden. Een elobike wordt heel veel gekocht door ouderen. Ook studenten en scholieren zien we steeds vaker rondrijden op een elektrisch model. De beste elektrische fiets in Schoonebeek kopen of huren? In het stappenplan hieronder vertellen we wat de belangrijkste aandachtspunten zijn.

E-bike in Schoonebeek online bestellen in 5 stappen

  1. Soort e-bike kiezen

    Kies eerst hoe vaak en voor welke afstanden bij een model zoekt. Voor de kleinere ritten kies je het beste een betrouwbare stads- of bakfiets. Voor ouderen die niet meer op een normaal model kunnen is de beste keuze om te gaan voor een e-bike met optimale actieradius. Voor snelheidsduivels is de speed pedelec de beste keuze. Voor de sportieven onder ons zijn er ook mountainbikes Kies je vaak voor het OV? Via internet bestel je snel betaalbare elektrische vouwfietsen.

  2. De juist maat kiezen

    Het het frametype dat past bij jouw wensen (dames- of herenframe). Bepaal ook de framemaat. De meest voorkomende maten zijn 50 cm (S), 56 cm (M) en 57 cm (L). De rijwielshops kunnen ondersteuning bieden bij het kiezen welke framemaat hoort bij jouw lichaamslengte. Je hebt ook modellen met een extra lage instap of een hoge instap.

  3. Technische specificaties

    Je hebt de keuze uit de instap voorwielmotor (voordelig), middenmotor (natuurlijke ondersteuning) en tevens de achterwielmotor (meest krachtig). Je moet ook het vermogen van de accu kiezen. De populaire keuze is +/- 465 Wh. Dit staat voor een actieradius tussen de 50 & 140 kilometer. Bij veel merken zien we ook een accu-upgrade tot wel 750 wattuur. Een accu kan worden gemonteerd in de framebuis of in de bagagedrager. Wat verder belangrijk is, is de versnelling en ketting: Naafversnelling met ketting, Derailleurversnelling en Naafversnelling met riemaandrijving.

  4. Proefrit maken

    Als je het juiste model gevonden hebt is er een proefrit in te plannen bij een beschikbare rijwielshop in Emmen. Vaak kan je elektrische modellen uitproberen. Wil je meer service? Een paar aanbieders zoals Stella Fietsen hebben ook opties voor een e-bike thuisdemonstratie in Schoonebeek. Praktisch advies van een adviseur, altijd 100% vrijblijvend.

  5. Maak de order rond & plan bezorging in

    Een krachtige elektrische fiets kopen in Schoonebeek kan je doen bij een expert-winkel. Veel mensen kiezen voor de fietsspeciaalzaak: snel meerdere modellen bekijken en proberen, vragen stellen en jouw fiets helemaal laten afstellen. Tevens kan je via internet de nodige info aanvragen. Via de de online shop heb je direct toegang tot veel keuze in kleur en framematen, een eigen bezorgservice en lage prijzen. Een testcentrum bezoeken voor een proefrit behoort ook bij online shops vaak tot de mogelijkheden.

Bekijk testcentrum en fietsenwinkel in Schoonebeek

Door middel van onderstaande opsomming check je gegevens van rijwielshops in Schoonebeek en nabije omgeving. Je kunt hier mogelijk terecht voor nieuwe en tweedehands modellen en service. Sommige winkels hebben een eigen e-bike testcentrum. Ken jij een tweewielerzaak die het vermelden waard is? Neem dan contact op met ons. Of klik door voor winkels in Zandpol, Weiteveen & Stieltjeskanaal.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Direct een e-bike proefrit in Schoonebeek plannen?

Bekijk de opties en laat jouw ideale fiets samenstellen

Keuzehulp: welke fiets moet ik kiezen?

Wil jij een nieuwe fiets bestellen? Dan lijken de mogelijkheden soms eindeloos. Welk model past bij mij? Wat zijn op dit moment kwaliteitsmerken? Zou zo’n 2dehands model ook voldoende zijn? Wat zijn de gemiddelde kosten? In onze actuele aankoopgids kan je aan de slag met bruikbare info over de populaire modellen. Zodoende kom je erachter wat passend is bij jouw eisen en wensen.

E-bike Schoonebeek: belangrijke kooptips

De e-bike wordt veel gebruikt voor lange ritten en voor scholieren. De elektrische fiets is duurzamer, efficiënt en is heel handig voor senioren die graag op de fiets zitten. De maximale actieradius is zo’n 150 km. Let op: je bent wel wat meer geld kwijt t.o.v. een normale uitvoering, je moet vaker onderhoud laten uitvoeren en ze zijn een stuk zwaarder. Professionele merken zijn Batavus en tevens VanTuyl.

  • Gemakkelijk fietsen in alle weersomstandigheden.
  • Duurzamer dan een scooter, auto of openbaar vervoer.
  • Zo’n goedkope e-bike heb je al voor €975,00.

▸ Ga verder naar de e-bike voordeeltjes

Schoolfiets: belangrijke aspecten

Een sterke schoolfiets is nodig voor kinderen om veilig en betrouwbaar van huis naar school te kunnen gaan. Belangrijk is een trendy design, en hij moet veilig in gebruik zijn Erg populair model is de transportfiets. Dit segment heeft een voordrager of krat waar je probleemloos een schooltas op kunt zetten. Een soortgelijke opties is de omafiets. Voor studenten die ver moeten rijden kan een elektrische schoolfiets uitkomst bieden.

  • Een studentenfiets moet heeft een vlotte uitstraling en is zeer robuust.
  • Betrouwbare fabrikanten van tienerfietsen zijn Laventino & Giant.
  • De tarieven starten bij plusminus €245,00.

▸ Vergelijk de schoolfiets aanbiedingen

Stadsfiets: altijd een goede keuze

Een stadsfiets kan je gebruiken om je soepel door het stadsverkeer te bewegen. Een prima optie voor beperkte afstanden of de supermarkt. Deze producten zijn mega sterk en hebben niet accessoires die kapot kunnen gaan door o.a. de dichte kettingkast. Tegenwoordig heb je de keuze uit 3 of soms 7 versnellingen. Eventueel te combineren met een voordrager.

  • De city bike is een van de meest verkochte modellen.
  • Producenten van moederfietsen zijn o.a. Gazelle & Progress.
  • Prijsindicaties starten bij +/- €380,00.

▸ Vergelijk elektrische stadsfiets voordeeltjes

Bakfiets Schoonebeek vergelijken: informatie en voordelen

Een bakfiets is is een handig model met vaak 3 wielen en een praktische bak. Super handig dus om de kids van A naar B te brengen. Je kunt er ook snel even mee naar de supermarkt en het is mooi en duurzaam alternatief voor een tweede auto. Via een gordel of clipjes vervoer je kinderen 100% veilig. Door te kiezen voor een elektrische bakfiets met trapondersteuning gaat het trappen nog eenvoudiger. Ook een fietskar kan een uitkomst bieden: deze hangt achter je fiets.

  • Een ideaal alternatief voor de tweede auto.
  • Goede modellen komen van Vogue en Fietsfabriek.
  • De onkosten van elektrische bakfietsen zijn ongeveer €2.650,00.

▸ Vergelijk de bakfiets deals

Goedkoop een fiets laten bezorgen in Schoonebeek

Vergelijk online winkels en kies jouw ideale model

Keuzegids speed pedelec / speedbike

De betekenis van een speed pedelec is: een luxe snelle elektrische fiets met een krachtige trapondersteuning die snelheden tot 45 kilometer per uur kan realiseren. De speedbike is een uitkomst voor dagelijks woon-werk verkeer. Een mooie aanvulling op het openbaar vervoer. Belangrijk zijn de volgende onderwerpen: Het bromfietsrijbewijs of autorijbewijs, verzekering (WA), achteruitkijkspiegel en een gele kentekenplaat en een stevige helm.

  • Je dag zorgeloos beginnen met een rustig ritje op de fiets.
  • Je moet minimaal 16 jaar oud zijn.
  • De onkosten starten bij plusminus €3.575,00.

▸ Toon de speed pedelec kortingdeals

Aankoopgids sportieve fietsen

Een sportfiets houdt in: een snelle en sportieve uitvoering. Het is een mengelmoes tussen een normale herenfiets of damesfiets en een sportieve racefiets. Perfect voor sportieve mensen die houden van een snel en sportief design. Een hybride fiets is licht van gewicht, heeft een zithouding iets naar voren gebogen, heeft een derailleursysteem met voldoende versnellingen en minimalistische banden. Bijgaand beschrijven we de belangrijkste modellen:

  • Mountainbikes: een sterk model om door ruig terrein te rijden.
  • Hybride fiets: een model dat past bij divers gebruik.
  • Racefiets: een supersnel model voor het afleggen van grote afstanden (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: geschikt voor zowel geasfalteerde als onverharde wegen.
  • Trekkingfiets: voor als je veel kilometers met de vakantiefiets wilt maken.
  • Fixie: simpele uitvoering met hip uiterlijk en felle kleuren.

▸ Ga verder naar de sportfiets acties

Aankoopgids vouwfiets

Een vouwfiets is een handzaam model dat je eenvoudig kan inklappen tot een klein en handzaam formaat. Ze staan bekend om het slimme inklapbare frame. Daardoor kan je in no-time het stuur en het frame invouwen. Het is een geliefd item bij reizigers in het openbaar vervoer. Het is ook ideaal om standaard in de kofferbak mee te nemen of als je niet over een eigen garage beschikt. Een nieuwe elektrische vouwfiets is geschikt voor langere ritjes van station naar werk.

  • Handig model dat je op elk moment kunt inklappen.
  • Uitstekende merken zijn Strida + Wheelerz.
  • De prijzen starten bij zo’n €449,00.

▸ Vergelijk de elektrische vouwfietsen deals

Kooptips voor de kinderfiets

Een trendy kinderfiets in Schoonebeek is een perfecte verrassing voor alle kinderen. De kleinsten beginnen vaak met een loopfiets. Wat oudere kinderen (vanaf 3/4 jaar) beginnen met zijwieltjes zodat het vallen beperkt wordt. De goede framemaat kiezen is noodzakelijk. Een kind moet zonder moeite kunnen manoeuvreren. De 12 inch maat is de kleinste versie voor 2 tot 4 jaar. Het aanbod is verder uitgebreid met 14 inch (3 tot gemiddeld 5 jaar), 16 inch (4 tot ongeveer 6 jaar), 18 inch (5 t/m 7 jaar), 20 inch (6 tot 8 jaar), 22 inch (7 – 9 jaar) en 24 inch (8 – 11 jaar). De meest grote maat is 26 inch (voor tieners tot 14 jaar). Het kopen van een bijpassende fietshelm is niet noodzakelijk, echter wel aanbevolen.

  • Degelijke jongensfietsen en prinsessen meisjesfietsen om alles te leren.
  • Betrouwbare leveranciers zijn Amigo & Batavus.
  • De kosten zijn zo’n €159,00.

▸ Ga verder naar de kinderfietsen voordeeltjes

fietsen-bestellen-in-schoonebeek

Bekijk top 10 fietsmerken april 2024

Bij de fietsenwinkel kan je kiezen uit steeds meer merken. Van vertrouwde Hollandse namen tot nieuwe hippe aanbieders met mooie moederfietsen en driewielers voor extra stevigheid. In het gedeelte hieronder vergelijk je de top-10 merken van dit moment. Klik eventueel door naar damesfietsen bestellen.

  1. Sparta: snelle A-SHINE ULTRA M5B met 5 versnellingen.
  2. Batavus: alle modellen uitproberen in Testcenter De Fietser in Ede.
  3. Giant: groot aanbod aan budget toerfietsen voor het hele gezin.
  4. Gazelle: bekende winnaar van de GIO Award (mooie ontwerpen).
  5. Cortina: de E-Foss lijn biedt betaalbare maar luxe modellen.
  6. Stella: de grootste e-bike specialist van Nederland.
  7. Amslod: standaard uitgevoerd met een krachtige middenmotor.
  8. Union: blinkt uit in het produceren van stadsfietsen.
  9. Koga: alle e-bikes handgemaakt door de master mechanics.
  10. Trek: altijd een gekwalificeerde fietsmonteur bij jou in de buurt.

Alternatieve merken:

  • Nederlandse producten: Jan Janssen, Flyer, Babboe, Pegasus, Pointer, VanMoof, Arrow, Roetz, De fietsfabriek, Brinckers, Veloretti, Cowboy en Merida, Sensa, Popal, Vyber, Stromer, Alpina.
  • Duitse merken: Derby Cycle, Focus Bikes, Canyon, Prophete, Birdy, Cube en Qwic, Kalkhoff, Storck, Velo de Ville, Accell.
  • Belgische aanbieders: Ridley, Thompson, Minerva, Eddy Merckx, Granville en Oxford, Zannata, L’Avenir, Ellio, Norta.

Doorsnee aanschafprijzen van een fiets in Schoonebeek (april 2024)

De gemiddelde adviesprijs van een nieuwe fiets ligt ongeveer op €500,00. Je hebt keuze in elke prijscategorie. Een eenvoudige damesfiets heb je al vanaf €455,00, een e-bike bestel jij al voor €945 en ee familie-bakfiets is te koop vanaf €2.550,00. De kosten onderaan de streep zijn natuurlijk afhankelijk van de leveranciers, vermogen van de accu, de versnellingen, locatie van de motor, de accessoires, onderhoud en de speciale fietsverzekering. In het bijgaande overzicht vergelijk je de verwachte tarieven van de meest gebruikte type fietsen.

TypeProducentVanafprijs
E-BikeGazelle€2.375,00
TransportfietsBSP€665,00
RacefietsCube€1.060,00
MountainbikeSensa€1.249,00
BakfietsGazelle€2.525,00
De standaard prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Drenthe.

Thuisdemonstratie: plan een proefrit in jouw eigen omgeving

Een e-bike proberen in jouw eigen woonplaats? Plan dan een gratis e-bike proefrit aan huis in Schoonebeek! Shops als Fietsoptimaal.nl, Amslod, Forza, VanDijck, Bayck, Stella sturen een adviseur naar je huis. Een positief aspect van de thuisdemo is dat je de producten kunt proberen in je eigen regio. Jouw E-bike adviseur in neemt allerlei modellen mee om te bewonderen. Deze kan je gratis uitproberen. Door middel van een thuisdemo laat de specialist zien welke motorsysteem rijmt met jouw situatie.

  • Proefrijden in jouw eigen straat.
  • Een fietsspecialist weet alle ins en outs over de modellen.
  • Geen extra kosten verbonden aan proefrit.

Aandachtspunten tweedehands fietsen in Schoonebeek

Door de aanschaf van een tweedehands fiets kan je een hoop geld besparen. Tweedehandsjes kan je vinden bij een fietswinkel of expert in tweewielers. Mogelijk kan jij je huidige model inruilen. Er zijn wel meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. In de opsomming hierna check je 5 praktische tips om een miskoop te voorkomen.

  1. Bekijk hoe de lagers en wielen erbij staan.
  2. Controleer banden en spaakspanning.
  3. Zet het stuur en zadel in de winkel direct op de juiste hoogte.
  4. Maak een korte proefrit en probeer de remmen goed uit.
  5. Let goed op de staat van de ketting, cassette en voorbladen.

Ik wil een tweewieler bestellen: waar moet ik op letten (FAQ)?

Een elektrische fiets laten bezorgen in Schoonebeek, hoe snel kan dat?

Ja, een e-bike thuisbezorgen is steeds vaker mogelijk. Via webshops zoals Fietsenconcurrent.nl en Fietsparadijs kan je zorgeloos op afstand (online) een geschikte e-bike vinden. Doorgaans zijn er 2 opties: ophalen in de tweewielerwinkel of thuisbezorging. De prijs voor afleveren op locatie zijn in Nederland grofweg €30,00. Houd rekening met een levertijd van 5 – 8 werkdagen.

Welke soort fiets is voor mij geschikt?

Fiets je naar het werk? Dan heb je een speedbike met een fietsplan (leasefiets). Voor middelbare scholieren is een hippe elektrische schoolfiets een uitstekende koop. Voor de dagelijkse korte ritjes neen me een stevige schoolfiets of een goedkoop tweedehands model. Wil jij ook de kids en boodschappen kunnen vervoeren? Neem dan een lichte bakfiets. Wil je wat meer snelheid? Dan bieden ze ook nog een toerfiets, fatbike, hybride fiets, gravelbike, mountainbike, racefiets.

Is een e-bike verzekeren verplicht?

Een verzekering afsluiten voor een elektrische fiets is geen verplichting, maar wordt vaak wel gedaan. Met een volledige fietsverzekering ben je optimaal gedekt tegen stelen, schade en problemen. Extra’s zoals slot, kinderzitje, fietstas, fietscomputers, GPS- en navigatieapparatuur zitten ook vaak in de polis inbegrepen. Zo’n e-bike polis is beschikbaar vanaf €2,90 p/maand. Een snelle speed pedelec wordt officieel gezien als een bromfiets. Om die reden heb je hier ook een gele bromfietskentekenplaat voor nodig. Tevens moet je een AM-rijbewijs kunnen tonen en ook een WA-verzekering mag niet ontbreken. Een volledige dekking (All-risk verzekering) kost om en nabij de €4,30.

Waar kan ik een proefrit maken?

Wanneer je deze keuze maakt voor een nieuwe eBike moet dit vanzelfsprekend helemaal passen. Vraag om een testrit op meerdere merken. De modellen verschillen van elkaar op gebruiksgemak en comfort. Bij een electric-bike expert of bij een testcenter kun jij een aantal merken proberen. Hierdoor rij jij straks rond op de beste e-bike in Schoonebeek. Vaak is ook een gratis proefrit in jouw wijk een optie. Je e-bike specialist komt gratis bij je thuis. Op deze manier kan je heel eenvoudig de meest populaire uitvoeringen uittesten. Je fiets afstellen op maat is doorgaans inclusief.

Welke service verleent de fietsenmaker in Schoonebeek?

Om onderhoud te laten uitvoeren aan je elektrische fiets kan je aankloppen bij een fietsenmaker. Deze bikeshops bieden services voor: de accu bekijken, banden controleren en op spanning brengen en remmen controleren en afstellen. Kan jij nog aanspraak maken op garantie? In sommige gevallen kun je dan contact opnemen voor een financiële vergoeding voor de fietsreparatie in Schoonebeek (nieuwe accu vervangen). Bij veel leveranciers kan je er meteen een onderhoudscontract bij nemen voor de terugkerende jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 7760, 7761, 7766

Plaats een reactie