fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Luttenberg

Eenvoudig en zonder gedoe een fiets kopen in Luttenberg? Je kunt heerlijk fietsen in deze buurt. Wanneer je een rijwielshop binnenloopt dan kan je een keuze maken uit talloze modellen, merken en types. Dit varieert van kinderfiets tot en met een hybride fiets van allerlei (nieuwe) merken zoals Cortina en Brikbikes. Wat past bij mijn wensen? Op dit portaal bekijk je uitgebreide informatie over de belangrijkste soorten, bekende merken en kosten. Vervolgens verstrekken we praktische tips over een proefrit aan huis en bieden we adresgegevens van betrouwbare fietswinkels in Luttenberg en omgeving.

  • Elektrische fietsen in Luttenberg worden steeds meer verkocht.
  • Het rijdt comfortabel en wordt aangeraden voor senioren en winderige weersomstandigheden.
  • Het is een groen alternatief voor een auto.
  • In dit gebied vind je meerdere erkende showrooms en fietsenmakers.
  • Veel gekozen merken zijn bijvoorbeeld VanMoof en Union.
fiets-kopen-luttenberg

Goedkope E-bike bestellen in Luttenberg

Een e-bike heeft een motor (elektrisch). Er is een elektrische ondersteuning als je fietst. Een elektrische tweewieler bespaart tijd, rijdt comfortabel, is perfect voor ouderen en is veel goedkoper dan alsmaar met de auto rijden. Het zijn in het bijzonder ouderen die gebruik maken van de elobike. Ook volwassenen en kinderen omarmen massaal de elektrische variant. De beste elektrische fiets in Luttenberg kopen of huren? In het stappenplan lichten we verder toe wat de punten van aandacht zijn.

E-bike in Luttenberg online bestellen via internet

  1. Soort e-bike kiezen

    Schrijf eerst op waar jij de fiets voor nodig hebt. Voor korte afstanden kies je het beste een onderhoudsarme stad- en transportfiets. Voor ouderen die niet meer op een normaal model kunnen adviseren wij een e-bike met grote actieradius. Voor woon-werk verkeer is zo’n speed pedelec een goede optie. Voor recreanten verkopen ze ook all-terrain-bikes en racefietsen. Reis je met het OV? Er bestaan ook slimme elektrische vouwfietsen.

  2. Maat selecteren

    Kies het gewenste frametype (trapeze-frame of extra lage instap). Kies ook de hoogte van jouw frame. De meest verkochte maten zijn 48 cm (S), 52 – 56 cm (M) en 57 tot 60 cm (L). De rijwielshops vertellen je ook welke framemaat geschikt is voor je beenlengte. Je hebt ook modellen met een extra lage instap of juist een meer hoge instap.

  3. Technische specs

    Je hebt een de normale voorwielmotor (voordelig), middenmotor (meest natuurlijk) & achterwielmotor (heel krachtig en stil). Je moet ook het vermogen van de accu kiezen. Veel e-bikes hebben zo’n 475 Wh. Afhankelijk van de ondersteuning haal je dan 75 – 140 kilometer. Bij veel rijwielshops kan je kiezen voor een duurdere accu met 600 wattuur. Een accu is vaak geïntegreerd onder de bagagedrager of in de kettingkast. Ook heel belangrijk is het soort versnelling: Naafversnelling met riemaandrijving, Naafversnelling met ketting en Derailleurversnelling.

  4. Proefrit maken

    Als jij een mooi model hebt geselecteerd kan je een proefrit inplannen bij een gespecialiseerde rijwielshop in Raalte. Over het algemeen kan je verschillende modellen proberen. Kan je niet naar de winkel komen? Sommige leveranciers zoals Stella verschaffen ook een e-bike thuisdemonstratie in Luttenberg. Persoonlijk advies van een adviseur, zonder kosten of verplichtingen.

  5. Bestellen & afleveren

    Een nieuwe elektrische fiets kopen in Luttenberg kan bij diverse fietsenwinkels. Veel mensen kiezen voor de fietsspeciaalzaak: eenvoudig een proefrit maken, advies van een expert en je kan hier terecht voor service en reparaties. Maar je vindt ook steeds meer online mogelijkheden. Via de online fietsshop heb je direct toegang tot een ruim assortiment, levering aan huis en gunstige tarieven. Een proefrit bij een testcentrum is bij veel online aanbieders ook mogelijk.

Testcentrum en fietsenwinkel in Luttenberg

Via het volgende schema zie je direct rijwielshops in Luttenberg en omliggende plekken. Ze kunnen je hier wellicht helpen met aankooptips en advies op maat. De grotere zaken hebben soms ook een e-bike testcentrum. Ken jij een rijwielspeciaalzaak die in het schema moet worden opgenomen? Onze medewerkers staan je graag te woord. Of klik door voor winkels in Mariënheem, Broekland en Oosterwolde.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

E-bike proefrit in Luttenberg inplannen?

Bekijk fabrikanten en stel jouw ideale fiets samen

Koopgids: welke fiets past bij mijn wensen?

Is het tijd voor een nieuwe fiets? Dan komen er veel vragen op je af. Welk type past bij mij? Wat is een goed merk? Zijn 2dehandse modellen ook prima? Wat is de hoogte van je budget? In de hierna volgende keuzehulp bieden we belangrijke informatie over de beschikbare types. Daarmee vind je uit wat overeenkomt met jou levensstijl.

E-bike Luttenberg: alle informatie op een rij

De e-bike is ontzettend populair voor fietsvakanties en voor forenzen. De elektrische fiets is een milieuvriendelijk product, houd je fit en is perfect voor studenten en werkenden die dagelijks een lange afstand moeten afleggen. De maximale actieradius is zo’n 150 km. Er zijn ook een aantal nadelen: de investering is flink hoger ten opzichte van een niet-elektrisch model, de onderdelen zijn kostbaar en het gewicht kan behoorlijk zijn. Populaire merken zijn Koga en natuurlijk Kreidler.

  • Licht en comfortabele fietsen.
  • Het is een duurzame investering.
  • Een goedkope e-bike is verkrijgbaar vanaf €995,00.

▸ Vergelijk e-bike acties

Schoolfiets: alle informatie op een rij

Een robuuste schoolfiets is cruciaal om snel en comfortabel op de middelbare school te komen. Het design moet leuk zijn en hij moet ook lekker rijden. Eventuele spullen kun je op een transportfiets eenvoudig vervoeren. Dit model heeft de beschikking over een transportkrat waar je makkelijk een schooltas of boodschappentas in kan stoppen. Een soortgelijke opties is de omafiets. Voor scholieren die elke dag een groot stuk moeten afleggen is een elektrische schoolfiets de oplossing.

  • Een studentenfiets heb je in hippe en moderne kleuren en kan niet zomaar kapot gaat.
  • Betrouwbare fabrikanten van tienerfietsen zijn Batavus & BSP.
  • De verwachte onkosten starten bij €219,00.

▸ Vind alle schoolfiets voordeeltjes

Stadsfiets: de belangrijkste informatie

Een stadsfiets is ideaal om je flexibel door het centrum te bewegen. Perfect voor korte ritjes naar school of werk of de supermarkt. Deze soorten kunnen tegen een stootje en vergen niet veel onderhoud omdat het is uitgerust met dichte kettingkast. In het actuele aanbod worden ze vaak geleverd met meerdere versnellingen (3, 5 of 7 versnellingen). Je ziet ze ook vaak met voordrager.

  • De city bike is goedkoop en geschikt voor alledaags gebruik.
  • Fabrikanten van bekend moederfietsen zijn Koga & Veloretti.
  • De verwachte prijzen beginnen bij +/- €310,00.

▸ Bekijk alle elektrische stadsfiets kortingsacties

Bakfiets Luttenberg vergelijken: de pluspunten op een rij

Een bakfiets is een model met 2 of 3 wielen en een handzame bak aan de stuurzijde. Veel gezinnen gebruiken het om kinderen te vervoeren. Wellicht kan jij het gebruiken voor de wekelijkse boodschappen en het is voor veel gezinnen zelfs een alternatief voor een extra auto. D.m.v. de gordel of riem zitten de kinderen goed en veilig vast. Door te kiezen voor een elektrische bakfiets met trapondersteuning hoef je zelf minder te trappen. Ook een fietskar kan een uitkomst bieden: een aanhangwagentje op twee wielen dat achter de fiets hangt.

  • Veilig de kinderen naar de stad, school of opvang brengen.
  • Professionele merken zijn Babboe & Johnny Loco.
  • De verwachte onkosten van elektrische bakfietsen starten bij zo’n €2.500,00.

▸ Vind alle bakfiets kortingdeals

Een fiets laten bezorgen in Luttenberg

Vergelijk online fietsenwinkels en vind jouw ideale model

Keuzegids speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec houdt in: een snelle elektrische fiets met trapondersteuning (tot 4.000 watt) waarop je een snelheid tot 45 km/h kan rijden. De speedbike is perfect voor dagelijks woon-werk verkeer. Kan ook goed werken in combinatie met het openbaar vervoer. De volgende zaken zijn verplicht: Een brommerrijbewijs of autorijbewijs B, verzekering (WA), achteruitkijkspiegel met tevens de (verplichte) kentekenplaat en een goedgekeurde helm.

  • De speedbike heeft een krachtige motor en een ruime actieradius.
  • Het verplicht AM rijbewijs geldt vanaf 16 jaar.
  • De verwachte tarieven zijn plusminus €3.525,00.

▸ Bekijk alle speed pedelec prijsdeals

Informatie over de sportieve fietsen

Met een sportfiets wordt bedoeld: een extra lichte uitvoering voor sporters. Het is een mengelmoes tussen de bekende herenfiets of damesfiets en een supersnelle racefiets. Perfect voor sportieve mensen die graag op een hoog tempo fietsen. Een hybride fiets is dankzij het aluminium frame minder zwaar, heeft een sportieve zithouding, heeft verschillende versnellingen en extra smalle bandjes. Hieronder bekijk je de meest gekozen sportieve modellen:

  • Mountainbikes: een sterk model om door ruig terrein te rijden.
  • Hybride fiets: een kruising tussen stadsfiets en mountainbike.
  • Racefiets: een ideaal model voor lange tourtochten in een groepje (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: bedoeld voor het rijden op verharde en onverharde wegen.
  • Trekkingfiets: de meest geschikte vakantiefiets voor een lange reis.
  • Fixie: hippe modellen voor weinig / normaal gebruik.

▸ Bekijk alle sportfiets prijsaanbiedingen

Hulp bij het kiezen van een vouwfiets

Een vouwfiets is een klein en flexibel model dat je eenvoudig kan inklappen tot een klein en handzaam formaat. Ze staan bekend om het invouwbare frame. Zo kan je supersnel het geheel opklappen tot een handzaam pakketje. We zien het vaak bij studenten en in het OV. Het is ook erg handig om in de auto hebben liggen of als je ruimte wil besparen. Een eigen elektrische vouwfiets is beter voor langere ritten van en naar een station.

  • Ideaal voor mensen die veel onderweg zijn in het OV.
  • Bekende fabrikanten zijn Beixo en Wheelerz.
  • De verwachte kosten zijn +/- €495,00.

▸ Ga naar de elektrische vouwfietsen acties

Koopgids kinderfiets

Een toffe kinderfiets in Luttenberg is leuk om te geven voor elk jongetje of meisje. Kids rond de 1,5 jaar kunnen in veel gevallen op een loopfiets. De kleine kinderfiets heeft zijwieltjes zodat ze het in alle veiligheid kunnen oefenen. Je kunt kiezen uit meerdere framematen. Ieder kind moet zonder zorgen goed kunnen bewegen en opstappen. De allerkleinsten van 2 – 4 jaar kunnen op een 12 inch model. Vervolgens is er een 14 inch (3 tot ongeveer 5 jaar), 16 inch (4 tot gemiddeld 6 jaar), 18 inch (5 tot 7 jaar), 20 inch (6 tot gemiddeld 8 jaar), 22 inch (7 tot ongeveer 9 jaar) en 24 inch (8 tot gemiddeld 11 jaar). De laatste maat is 26 inch (10 – 14 jaar). Het gebruik van een fietshelm is in het begin erg belangrijk.

  • Robuuste jongensfietsen en leuke meisjesfietsen als verjaardagscadeau.
  • Betrouwbare leveranciers zijn Loekie en Hudora.
  • De verwachte onkosten starten bij plusminus €129,00.

▸ Vind alle kinderfietsen voordeeltjes

fietsen-bestellen-in-luttenberg

Onze top-10 fietsmerken april 2024

Bij de lokale fietsshop kan je kiezen uit steeds meer merken en types. Van welbekende Hollandse leveranciers tot nieuwe spelers in de markt met grote moederfietsen en driewielers. In het gedeelte hieronder vind je meer informatie over de top-10 leveranciers van 2024. Je kunt ook direct doorklikken naar vouwfietsen bestellen.

  1. Sparta: high-end e-bikes voor elke doelgroep.
  2. Batavus: modellen die je zelf kunt samenstellen en upgraden.
  3. Giant: moderne fietsen voor alledaags gebruik en sportieve mensen.
  4. Gazelle: goed opgeleide fiets adviseurs om jouw te voorzien van tips.
  5. Cortina: met 800 winkels altijd een verkooppunt dichtbij.
  6. Stella: comfortabele en kwalitatieve modellen die uitvoerig getest zijn.
  7. Amslod: De perfecte rijeigenschappen onder iedere omstandigheid met Dynamic Drive.
  8. Union: specialist in het fabriceren van stadsfietsen.
  9. Koga: eigen hoogwaardige productie- en montageproces.
  10. Trek: beperkte levenslange garantie op het frame en 2 jaar garantie op de accu.

Andere merken:

  • Nederlandse aanbieders: Pegasus, Flyer, Babboe, Montego, Pointer, Jan Janssen, Brinckers, De fietsfabriek, Roetz, Veloretti, Cowboy, Arrow en Stromer, Sensa, Merida, Alpina, Popal, BSP.
  • Duitse merken: Canyon, Birdy, Prophete, Focus Bikes, Derby Cycle, Cube en Riese & Müller, Qwic, Kalkhoff, Velo de Ville, Storck.
  • Belgische producten: Ridley, Eddy Merckx, Achielle, Minerva, Granville en Ellio, Oxford, Norta, Cowboy, L’Avenir.

Doorsnee onkosten van een fiets in Luttenberg (april 2024)

De doorsnee-prijs van een standaard fiets is doorgaans zo’n €575,00. Je hebt modellen in elke prijscategorie. Een normale transportfiets heb je al vanaf €345,00, een e-bike is beschikbaar vanaf €985 en een e-bakfiets kan al geleverd worden vanaf €2.700,00. De totale kosten zijn sterk afhankelijk van het type, de gekozen actieradius, het remsysteem, afwerking van de motor, gekozen accessoires, onderhoudscontract en een (aangeraden) fietsverzekering. In de tabel hierna vind je de gemiddelde prijzen van populaire fietstypes.

SoortMerkGemiddelde prijs
Elektrische fietsStella€2.500,00
SchoolfietsVolare€665,00
RacefietsTrek€1.230,00
All terrain bikeScott€1.225,00
BakfietsJohnny Loco€2.575,00
De doorsnee-prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Overijssel.

Thuisdemonstratie: een proefrit plannen

Een e-bike testen in jouw eigen wijk? Bel of mail dan voor een kosteloze e-bike proefrit aan huis in Luttenberg! Shops zoals VanDijck, Fietsvoordeelshop.nl, Fietsoptimaal.nl, Amslod, Stella, Bayck komen gratis bij je thuis. Een bijkomend voordeel van zo’n thuisdemo is dat je kunt proefrijden in jouw eigen wijk. De erkende E-bike adviseur in laat jou diverse merken en modellen proberen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Aan de hand van de thuisdemo laat de specialist zien welk model past bij jouw stijl.

  • Snel in aanraking komen met meerdere merken en types.
  • De fietsspecialist is dagelijks in de buurt.
  • 100% gratis en je zit nergens aan vast.

Tips voor tweedehands fietsen in Luttenberg

Door de aanschaf van een tweedehands fiets ben je een stuk voordeliger uit. Tweedehandsjes vind je bij een fietszaak of tweewielerzaak. In veel gevallen kun jij hier ook terecht voor inruil. Er zijn diverse factoren die nader bekeken moeten worden. In onderstaand blok check je 5 belangrijke aandachtspunten.

  1. Controleer de staat van lagers en wielen.
  2. Kijk of de spaken nog een helder geluid maken en of de banden in orde zijn.
  3. Staat het stuur goed recht en zit het zadel comfortabel?
  4. Maak een korte rit en kijk of je de remmen naar behoren werken.
  5. Controleer of de ketting nog in orde is of dat deze vervangen moet worden.

FAQ tweewielers: veelgestelde vragen en antwoorden

De elektrische fiets laten bezorgen in Luttenberg, hoe snel kan dat?

Ja, een e-bike laten bezorgen is mogelijk. Via speciaalzaken zoals City-bikes.nl en Profibike kan men via internet een goede e-bike bestellen. Meestal bieden ze 2 leveropties aan: zelf ophalen in de fietsshop of afleveren op locatie. De vergoeding voor afleveren op locatie zijn tegenwoordig grofweg €27,50. Houd rekening met een levertijd van 6 – 8 werkdagen.

Welke soort fiets is voor mij geschikt?

Voor het woon-werk verkeer kan je kiezen voor een sportief model met daarbij het fietsplan (leasefiets). Voor schoolgaande kinderen is een elektrische schoolfiets erg interessant. Bij korte afstanden adviseren wij een normale city bike of een voordelig tweedehands model. Vervoer je regelmatig kinderen of boodschappen? Koop dan een slimme bakfiets. Voor mensen die houden van snelheid heb je nog de keuze uit een hybride fiets, fatbike, mountainbike, trekkingfiets, gravelbike, racefiets.

Moet ik mijn e-bike verplicht verzekeren?

Het afsluiten van een verzekering voor de elektrische fiets is helemaal niet noodzakelijk, maar wel slim. Met een goede fietsverzekering heb je een goede dekking tegen schade en diefstal. Accessoires zoals fietsmand, fietscomputers, GPS- en navigatieapparatuur, slot, kinderzitje worden wellicht Zo’n e-bike polis is beschikbaar vanaf €2,15 p/maand. Een speed pedelec valt voor de verzekeraar onder de categorie bromfiets. Om die reden heb je hier ook een gele bromfietskentekenplaat voor nodig. Tevens moet je een AM-rijbewijs kunnen tonen en ook een WA-verzekering mag niet ontbreken. Een all-risk verzekering is af te sluiten vanaf €4,05.

Hoe werkt het maken van een proefrit?

Als je aan het kijken bent naar een nieuwe eBike moet dit vanzelfsprekend helemaal passen. Vraag om een testrit op een selectie soorten en merken. Er zit veel verschil in gebruiksgemak en comfort. Middels een electric-bike store of in een testcenter in de buurt kan je eenvoudig verscheidene motorsystemen testen. In het experience center bestel je altijd de beste e-bike in Luttenberg. Vaak is een persoonlijke gratis proefrit op locatie beschikbaar. Je e-bike specialist komt met een bus naar je toe. Op deze manier kan je heel eenvoudig de meest gangbare soorten zelf testen. Een fiets afstellen op maat is vaak inbegrepen.

Waarvoor kan ik terecht bij een fietsenmaker in Luttenberg?

Om jouw elektrische fiets te laten onderhouden kun je terecht bij een fietsenmaker. Deze speciaalzaken hebben servicemogelijkheden voor: vermogen van de accu beoordelen, de versnellingen controleren en trapas controleren en afstellen. Heb je nog garantie op je fiets? In veel situaties krijg je dan een vergoeding voor een fietsreparatie in Luttenberg (nieuwe accu vervangen). Bij veel merken kan je direct een onderhoudscontract nemen voor de terugkerende jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 8105

Plaats een reactie