fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Nieuwehorne

Eenvoudig en zonder gedoe een toffe fiets kopen in Nieuwehorne? De fiets is een geliefd vervoermiddel in de omgeving. Wanneer je een rijwielshop binnenloopt dan zijn er ontzettend veel varianten. Van een meisjesfiets tot en met een fixie van allerlei soorten merken als Cortina en Veloretti. Wat is voor mij een goede keuze? Via dit portaal lees je alles over de verschillende keuzes, de best verkochte merken en vind je tips voor het kopen van een tweedehands model. Daarna geven we belangrijke aanbevelingen over het boeken van een proefrit en check je adressen van bekende fietswinkels in Nieuwehorne en de directe omgeving.

  • Elektrische fietsen in Nieuwehorne zijn er voor jong en oud.
  • Het zitcomfort is geweldig en het is zeer geschikt voor ouderen en mensen die grotere afstanden moeten afleggen.
  • Het is in gebruik veel goedkoper dan de auto.
  • In dit gebied vind je voldoende winkels en tweewielercentra.
  • Populaire merken zijn onder andere Gazelle en Merida.
fiets-kopen-nieuwehorne

Goedkope E-bike bestellen in Nieuwehorne

Een e-bike wordt geleverd met een sterke motor. De geavanceerde elektrische ondersteuning werkt optimaal wanneer je de weg op gaat. Een elektrische tweewieler gaat lekker snel, rijdt heel efficiënt, is heerlijk bij langere afstanden en is veel zuiniger dan voortdurend de auto pakken. De elobike wordt veel gebruikt door ouderen. Ook moeders, kinderen en scholieren omarmen massaal de elektrische variant. De beste elektrische fiets in Nieuwehorne kopen of huren? In het stappenplan hieronder vertellen we waar jij even goed naar moet kijken.

E-bike in Nieuwehorne online bestellen en thuis laten leveren

  1. Een type en merk e-bike kiezen

    Noteer allereerst wanneer en hoe vaak jij de fiets nodig hebt. Voor korte tochtjes ben je het beste af met een normale transport- of stadsfiets. Voor langere afstanden is de e-bike met lange actieradius een goed alternatief. Om naar je werk te gaan is zo’n speed pedelec een slimme koop. Voor de sportieven onder ons is er een mooi aanbod met race- en crosshybride modellen. Maak jij veel gebruik van het OV? Je kunt ook kiezen voor kleine elektrische vouwfietsen.

  2. Maat kiezen

    Kies het gewenste frametype (trapeze-frame of extra lage instap). Kies ook de hoogte van jouw frame. De meest verkochte maten zijn 51 cm (S), 55 cm (M) en 61 cm (L). De bikeshops bieden hulp om te bepalen welke framemaat geschikt is voor jouw lengte. Doorgaans heb je ook types met een comfortabele lage instap een hoge instap, of het trapeze-frame.

  3. Technische specs

    Qua motor kan je kiezen uit de voorwielmotor (goedkoop), middenmotor (meer stabiliteit) en uiteraard de achterwielmotor (minder slijtage van de ketting). De accu’s variëren ook sterk. De meest gangbare keuze +/- 500 Wh. Afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning geeft dit tussen de 45 en 110 km. Bij veel leveranciers bestaan er ook een accupakket van wel 625 wattuur. De meeste accu’s worden geplaatst onder de bagagedrager of in de kettingkast. Wat verder belangrijk is, is het soort versnelling: Naafversnelling met ketting, Derailleurversnelling en Naafversnelling met riemaandrijving.

  4. Proefrit op locatie of thuis

    Op het moment dat je het juiste model gevonden hebt kan je een proefrit maken bij de rijwielshop in Heerenveen. Je kunt dan alle beschikbare types proberen. Wil je meer gemak? Een aantal partijen zoals Amslod Fietsen bieden ook een e-bike thuisdemonstratie in Nieuwehorne. Zij bieden persoonlijk advies, en altijd helemaal zonder kosten.

  5. Maak de order rond & plan bezorging in

    Een duurzame elektrische fiets kopen in Nieuwehorne kan bij diverse fietsenwinkels. De pluspunten van fietsspeciaalzaken zijn: laagdrempelig een proefrit maken, een verkoopmedewerker die persoonlijk advies kan geven en je kan hier terecht voor service en reparaties. Als alternatief kan jij via internet ook veel info verkrijgen. Bij de online fietswinkel kan jij genieten van grote voorraad, snelle levertijd en goede prijzen. Een proefrit bij een testcentrum behoort ook bij online shops vaak tot de mogelijkheden.

Testcentrum en fietsenwinkel in Nieuwehorne

D.m.v. onderstaand schema kun je de adresgegevens bekijken van rijwielshops in Nieuwehorne en omgeving. Hier kan je eventueel terecht voor een proefrit, verkoop en vrijblijvend advies. Grotere winkels hebben tevens een e-bike testcentrum. Herken jij een rijwielzaak die het vermelden waard is? Neem dan contact op met ons. Bekijk ook winkels in Bontebok, Oldeberkoop & Oudehorne.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Direct een e-bike proefrit in Nieuwehorne maken?

Bekijk modellen en selecteer de fiets die past bij jouw situatie

Adviesgids: welke fiets past bij jou?

Ben je geïnteresseerd in een nieuwe fiets? Dan komen er veel vragen op je af. Wat is voor mij een goed model? Wat zijn de beste merken? Is een 2dehands model goed genoeg? Wat zijn de gemiddelde kosten? In de onderstaande adviesgids bieden wij leerzame info over de diverse modellen. Zo vind je uit wat aansluit op jouw wensen en budget.

E-bike Nieuwehorne: altijd een goede keuze

De e-bike is ontzettend populair voor lange ritten en voor scholieren. Een elektrische fiets stoot weinig CO2 uit, comfortabel en is de beste keuze voor senioren die graag op de fiets zitten. Met een volle accu rij je met gemak 150 kilometer. Het is niet voor iedereen geschikt: het is prijziger dan een normale uitvoering, de onderhoudsbeurten zijn prijzig en ze wegen al gauw 25 kilogram. Betrouwbare merken zijn VanMoof en natuurlijk Rabeneick.

  • Gemakkelijker en sneller fietsen.
  • Ideaal voor jouw dagelijkse rit naar school of werk.
  • De goedkope e-bike is verkrijgbaar vanaf €955,00.

▸ Bekijk alle e-bike kortingsacties

Schoolfiets: dit moet je weten voor aanschaf

Een sterke schoolfiets is nodig voor kinderen om moeiteloos en snel op de middelbare school te komen. Het design moet leuk zijn en er moeten versnellingen op zitten. Een geliefd model voor school is de transportfiets. Deze uitvoering biedt een mand of fietskrat waar je eenvoudig een schooltas of boodschappentas in kan stoppen. Een iets goedkoper model is de omafiets. Voor kids die ver van school af wonen kan een elektrische schoolfiets uitkomst bieden.

  • Een studentenfiets is hip en trendy, en moet sterk en comfortabel zijn.
  • Er is een groot aanbod tienerfietsen van o.a. Crown & Popal.
  • De onkosten zijn zo’n €225,00.

▸ Check alle schoolfiets kortingsacties

Stadsfiets: de belangrijkste informatie

Een stadsfiets is ideaal om je flexibel door het centrum te bewegen. Perfect voor korte afstanden of om even snel naar het centrum te gaan. Deze artikelen zijn hufterproof en zijn goed zelf schoon te houden door o.a. de dichte kettingkast. In het hedendaagse assortiment zijn te verkrijgen met versnellingssystemen met 3, 5 of 7 versnellingen. Eventueel te combineren met een voordrager.

  • Een city bike is onderhoudsarm en robuust.
  • Populaire merken moederfietsen zijn Cube en Cube.
  • Prijsindicaties starten bij +/- €370,00.

▸ Bekijk alle elektrische stadsfiets voordeeltjes

Bakfiets Nieuwehorne vergelijken: belangrijk informatie

Een bakfiets is een makkelijk bestuurbaar model en een open bak voor aan het stuur. Het is ideaal om kinderen in mee te nemen. Je kunt er gemakkelijk boodschappen mee doen en het is een perfect alternatief voor een extra auto. Via de veiligheidsriem is de veiligheid gewaarborgd. Met een elektrische bakfiets met trapondersteuning hoef je zelf minder te trappen. Ook een fietskar kan een uitkomst bieden: een klein wagentje op 2 wielen die achter je fiets hangt.

  • De handigste manier voor het vervoeren van kinderen.
  • Goede merken zijn Troy en Popal.
  • De verwachte kosten van elektrische bakfietsen beginnen bij zo’n €2.625,00.

▸ Bekijk alle bakfiets aanbiedingen

Goedkoop een fiets laten bezorgen in Nieuwehorne

Vergelijk fietsenwinkels en bestel de beste aanbiedingen

Bestel een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec staat voor: een snelle elektrische fiets met speciale trapondersteuning waarmee je snelheden tot 45 km per uur kan behalen. De speedbike wordt vooral gebruikt voor de langere afstanden. Kan ook goed werken in combinatie met het openbaar vervoer. Let wel goed op de volgende zaken: Een brommerrijbewijs of autorijbewijs B, een WA, WA + beperkt casco of allrisk verzekering, achteruitkijkspiegel plus een (gele) kentekenplaat en een veilige helm.

  • Extra krachtige speedbike met snelheden tot 45 km/ per uur.
  • De minimale leeftijdsgrens is 16 jaar oud.
  • De verwachte kosten zijn +/- €3.750,00.

▸ Ga naar de speed pedelec prijsaanbiedingen

Alles wat je moet weten over de sportieve fietsen

Een sportfiets staat voor: een sportief model dat licht trapt. Het heeft iets weg van zowel een een standaard damesfiets of herenfiets en een sportieve racefiets. Een uitkomst voor sporters die graag flink kracht op de pedalen zetten. Een hybride fiets is licht van gewicht, heeft een voorovergebogen zithouding, heeft verschillende versnellingen en sportieve dunne banden. In het stukje hieronder bekijk je de meest bekende modellen:

  • Mountainbikes: om heerlijk de bossen mee te doorkruisen.
  • Hybride fiets: comfortabele citybike met sportief karakter.
  • Racefiets: voor het afleggen van grote afstanden op snelheid (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: geschikt voor asfalt, zandweggetjes en gravel-paden.
  • Trekkingfiets: de meest geschikte vakantiefiets voor een lange reis.
  • Fixie: voor als je af en toe op een hip model wilt rijden.

▸ Profiteer van de sportfiets acties

Keuzehulp bij een vouwfiets

Een vouwfiets is een slim model dat je gemakkelijk kan opvouwen tot een handzaam geheel. De meeste modellen hebben een invouwbare frame. Hiermee kan je in een oogwenk het stuur en het frame invouwen. Het is een geliefd item bij reizigers in het openbaar vervoer. Het is ook ideaal om in de auto hebben liggen of als je ruimte wil besparen. Een speciale elektrische vouwfiets is passender voor langere ritjes van station naar werk.

  • Gratis meenemen in de trein of bus.
  • Goede leveranciers zijn Tern en Albi.
  • De verwachte onkosten beginnen bij +/- €475,00.

▸ Vind alle elektrische vouwfietsen acties

Info en voordelen van de kinderfiets

Een hippe kinderfiets in Nieuwehorne is een mooie mijlpaal voor elk jongetje of meisje. De peuters beginnen vaak met een loopfiets. Kies in het begin voor een kinderfiets met zijwieltjes zodat het vallen beperkt wordt. Cruciaal is het kiezen van de juiste framemaat. Het kind moet zonder problemen op en af kunnen stappen. 2 tot 4 jarigen kunnen op een 12 inch model. Het assortiment bestaat verder uit 14 inch (3 tot circa 5 jaar), 16 inch (4 t/m 6 jaar), 18 inch (5 tot zo’n 7 jaar), 20 inch (6 t/m 8 jaar), 22 inch (7 tot circa 9 jaar) en 24 inch (8 tot gemiddeld 11 jaar). Bij de grotere kinderen kom je uit op 26 inch. Het gebruik van een fietshelm kan handig zijn.

  • Coole jongensfietsen en hippe meisjesfietsen voor alle leeftijdsgroepen.
  • Uitstekende aanbieders zijn Amigo & Gazelle.
  • De onkosten beginnen bij +/- €99,00.

▸ Vind alle kinderfietsen prijsaanbiedingen

fietsen-bestellen-in-nieuwehorne

Onze top-10 fietsmerken april 2024

Als je een fietsenwinkel binnenstapt dan heb je ontzettend veel verschillende merken. Van erkende merken van eigen bodem tot nieuwe innovatieve merken met gave moederfietsen en driewielers voor meer veiligheid. In het gedeelte hieronder vind je meer informatie over de meest populaire merken en leveranciers van dit moment. Bekijk ook meer informatie over herenfietsen bestellen.

  1. Sparta: ruime e-bike collectie met voor ieder wat wils.
  2. Batavus: groot aanbod aan jongensfietsen en meisjesfietsen.
  3. Giant: moderne fietsen voor alledaags gebruik en sportieve mensen.
  4. Gazelle: ga langs in 1 van de winkels en laat je goed informeren.
  5. Cortina: hoogwaardige kwaliteit met Bafang, Shimano of het Ecomo systeem.
  6. Stella: altijd een testcenter en service bij jou in de buurt.
  7. Amslod: krijgt een gemiddelde klantbeoordeling van een 9.0/10.0.
  8. Union: in elke Nederlandse regio is een verkooppunt of rijwielservice beschikbaar.
  9. Koga: unieke designs om mee te verrassen.
  10. Trek: een van de grootste producten van racefietsen en mountainbikes.

Andere merken:

  • Nederlandse producten: VanMoof, Pointer, Montego, Babboe, Jan Janssen, Flyer, Urban, Brinckers, Roetz, Veloretti, Cowboy, De fietsfabriek en Alpina, Popal, BSP, Vyber, Stromer, Merida.
  • Duitse leveranciers: Cube, Prophete, Hase Bike, Focus Bikes, Birdy, Canyon en Qwic, Accell, Kalkhoff, Storck, Riese & Müller.
  • Belgische aanbieders: Achielle, Minerva, Eddy Merckx, Ridley, Granville en Norta, Zannata, Ellio, Cowboy, Oxford.

Verwachte aanschaftarieven van een fiets in Nieuwehorne (april 2024)

De gemiddelde adviesprijs van een nieuwe fiets (vanafprijs) is zo’n €525,00. Er zijn mogelijkheden in veel prijsgroepen. Een normale schoolfiets heb je al vanaf €385,00, een e-bike is al verkrijgbaar vanaf €930 en een praktische bakfiets kan al geleverd worden vanaf €2.775,00. De uiteindelijke kosten hangen af van de fabrikant, vermogen van de accu, type versnelling, een voorwiel-, midden-, of achterwielmotor, accessoires zoals helm, slot of telefoonhouder, servicecontract en desgewenst een fietsverzekering. In het bijgaande overzicht vind je de minimale prijzen van de meest gebruikte fietstypes.

Type fietsFabrikantKosten
Elektrische fietsPegasus€2.375,00
CitybikeSparta€555,00
RacefietsCube€1.010,00
MountainbikeSpecialized€1.225,00
BakfietsTroy€2.700,00
De winkelprijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Friesland.

Thuisdemonstratie: vrijblijvend een proefrit thuis

Een e-bike uitzoeken bij jouw eigen woning? Reserveer dan een eigen e-bike proefrit aan huis in Nieuwehorne! Shops zoals Stella, Fietsoptimaal.nl, Amslod, Fietsvoordeelshop.nl, Forza, Bayck komen gratis bij je thuis. Een positief aspect van de thuisdemo is dat je alle motorsystemen kunt proberen in de eigen straat of wijk. De bekende E-bike adviseur in neemt verschillende modellen mee. Meestal is dit 100% gratis en vrijblijvend. Via een thuisdemo kan je zelf ervaren welke motorsysteem in lijn ligt met jouw situatie.

  • Proefrijden in jouw eigen straat.
  • De fietsspecialist kan direct al je vragen beantwoorden.
  • Zonder kosten een complete brochure aanvragen.

Aandachtspunten tweedehands fietsen in Nieuwehorne

Dankzij een tweedehands fiets ben je een stuk voordeliger uit. Tweedehands aanbiedingen kan je vinden bij een fietsenmaker of expert in tweewielers. Jouw oude model kan je dan inruilen voor een mooie prijs. Let op: er zijn wat aspecten die extra tijd en aandacht nodig hebben. In de bullets hieronder geven wij 5 belangrijke aankooptips.

  1. Check hoe het staat met de lagers en de wielen.
  2. Check of de banden nog goed zijn (incl. spaken).
  3. Ga na of je het stuur en het zadel nog kunt aanpassen in hoogte.
  4. Test altijd goed de remmen.
  5. Bekijk wat de status van de ketting en het frame is.

Meest gestelde vragen over jouw nieuwe tweewieler

De elektrische fiets laten bezorgen in Nieuwehorne, hoe werkt dat?

Ja, een e-bike thuisbezorgen is gewoon mogelijk. Via webshops zoals City-bikes.nl en Bol.com kan ook jij snel door middel van internet modellen vergelijken. Doorgaans bieden ze 2 leveropties aan: zelf halen in de fietsshop of thuisbezorging. De afleverkosten voor thuisbezorging zijn circa €35,00. De levertijd bedraagt zo’n 6 – 8 werkdagen.

Welk type fiets past bij mijn wensen?

Voor dagelijks woon-werk verkeer kan je kiezen voor een elektrisch model met een fietsplan (leasefiets). Voor studerende kinderen is een degelijke elektrische schoolfiets een uitstekende koop. Bij korte afstanden neen me een degelijke transportfiets of een betaalbaar tweedehands model. Wil je makkelijk de kinderen wegbrengen? Bestel dan een handzame bakfiets. Wil je wat meer snelheid? Dan heb je nog de keuze uit een hybride fiets, fatbike, toerfiets, racefiets, trekkingfiets, gravelbike.

Hoe verzeker ik mijn e-bike?

Een verzekering afsluiten voor een elektrische fiets is niet iets wat verplicht is, maar wordt vaak wel gedaan. Met een particuliere fietsverzekering ben je juist verzekerd tegen schade of diefstal. Extra’s zoals fietsmand, fietstas, slot, GPS- en navigatieapparatuur, fietscomputers verzeker je eenvoudig mee. De e-bike polis is er al vanaf €2,40 p/maand. Een snelle speed pedelec wordt gezien als bromfiets. Om die reden heb je hier ook een gele bromfietskentekenplaat voor nodig. Je moet dus een AM-rijbewijs hebben en ook een WA-verzekering mag niet ontbreken. Een WA + Volledig Casco verzekering kost +/- €4,50.

Waar moet ik op letten bij het maken van een proefrit?

Als jij op zoek gaat naar een nieuwe eBike dan moet dit matchen met jouw wensen. Boek altijd een testrit op verschillende soorten en merken. Ze kunnen behoorlijk verschillend zijn als we kijken naar gebruiksgemak en comfort. Middels een electric-bike expert of in een testcenter in de buurt kun je 100% vrijblijvend velerlei uitvoeringen uitgebreid proberen. Op basis daarvan rij jij straks rond op de beste e-bike in Nieuwehorne. In sommige gevallen is zo’n gratis proefrit bij je thuis mogelijk. Je e-bike specialist komt gratis bij je thuis. Je kunt vrijblijvend de meest populaire uitvoeringen ervaren. Een fiets afstellen op maat wordt meestal ook gedaan.

Wat kan ik laten doen bij de fietsenmaker in Nieuwehorne?

Om je elektrische fiets te onderhouden kun je terecht bij een fietsenmaker. Deze speciaalzaken weten alles over: accu onderhoud, de banden checken en verlichting controleren en afstellen. Heb jij een garantiepakket afgesloten? Mogelijk heb je recht op een bedrag voor je fietsreparatie in Nieuwehorne (nieuwe accu vervangen). Bij veel winkels kan je er meteen een onderhoudscontract bij nemen zodat je verzekerd bent van een jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 8414

Plaats een reactie