fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Zorgvlied

Voordelig en gemakkelijk een nieuwe of tweedehands fiets kopen in Zorgvlied? Je kunt prachtig mooi fietsen in en rondom deze plaats. Vandaag de dag heb je de keuze uit mega veel type modellen. Dat loopt van een meisjesfiets tot MTB van diverse merken zoals Pointer en Vittorio. Wat is een goed model voor mij? Op deze website bekijk je informatie over de verschillende types, bekende merken en de gemiddelde kosten. Eveneens verstrekken we aanvullende tips over proefrijden aan huis en geven we adresgegevens van regionale fietswinkels in Zorgvlied (en deze gemeente).

  • Elektrische fietsen in Zorgvlied worden steeds meer verkocht.
  • Het comfortniveau is hoog en wordt aangeraden voor 60-plussers en het rijden in heuvelachtig gebied.
  • Het is een groen alternatief voor de auto.
  • In deze buurt vinden we meerdere winkels en fietswinkels.
  • Veel gekochte merken die je kunt overwegen zijn Batavus en Advanced Ebike.
fiets-kopen-zorgvlied

Goedkope E-bike bestellen in Zorgvlied

Een e-bike wordt geleverd met een sterke motor. De elektrische ondersteuning kun je ervaren bij het fietsen. Een elektrische tweewieler bereikt een prima snelheid (tot 25 km/u), rijdt heerlijk, is ideaal voor woon-werk verkeer en is veel goedkoper dan een auto of brommer. De elobike wordt vooral gebruikt door senioren. Ook studenten en scholieren omarmen massaal de elektrische variant. De beste elektrische fiets in Zorgvlied kopen of huren? In het onderstaande stappenplan vertellen we waar je op moet letten.

E-bike in Zorgvlied online bestellen en thuisbezorgen

  1. Kies het type e-bike

    Schrijf eerst op waar je de fiets voor gaat gebruiken. Voor korte afstanden kom je al gauw uit op een degelijke stadsfiets of transporter. Voor recreatief gebruik adviseren wij een e-bike met grote actieradius. Voor zakelijk gebruik is de innovatieve speed pedelec een praktische aankoop. Voor de sportieven onder ons kan je ook kiezen voor race- en crosshybride modellen. Reis je met het OV? Er bestaan ook minimalistische elektrische vouwfietsen.

  2. De juiste maat kiezen

    Het het frametype dat past bij jouw wensen (herenframe, damesframe). Verdiep je ook in de juiste framemaat. De meest verkochte maten zijn 47 cm (S), 52 cm (M) en 57 tot 60 cm (L). De tweewielerzaken adviseren ook welke framemaat hoort bij je specifieke lengte (benen). Je kunt ook kiezen voor modellen met een extra lage-instap of een stevige hoge instap.

  3. Technische specs

    De belangrijkste opties zijn een een voorwielmotor (voordelig), middenmotor (meer stabiliteit) plus de achterwielmotor (natuurlijke rijbeleving). Ook de accu’s wisselen behoorlijk. Veel modellen zijn uitgerust met +/- 520 Wh. Dit geeft je een bereik van tussen de 65 – 120 kilometer. Bij veel merken kan je kiezen voor een uitgebreide accu met 750 wattuur. Veel accu’s worden weggewerkt op de bagagedrager of op het frame. Een ander aspect is het versnellingssysteem: Derailleurversnelling, Naafversnelling met riemaandrijving en Naafversnelling met ketting.

  4. Proefrit maken

    Op het moment dat je jouw wensen in kaart hebt gebracht kan je eerst eens een proefrit aanvragen bij een gespecialiseerde rijwielshop in Westerveld. Je kunt dan alle beschikbare types uitproberen. Wil je meer service? Een aantal partijen zoals Fietsvoordeelshop.nl geven ook een e-bike thuisdemonstratie in Zorgvlied. Meerdere modellen uitproberen, geheel gratis en vrijblijvend.

  5. Aankoop & levering

    Jouw elektrische fiets kopen in Zorgvlied kan bij steeds meer rijwielshops. De pluspunten van fietsspeciaalzaken zijn: het kosteloos proberen van diverse types, een verkoopmedewerker die persoonlijk advies kan geven en jouw fiets helemaal laten afstellen. Er is ook steeds meer aanbod online. Bij de online fietswinkel profiteer je van een een ruim assortiment, bezorging op locatie en lagere prijzen. Een model uitproberen bij een testcentrum behoort ook bij online shops vaak tot de mogelijkheden.

Vind testcentrum en fietsenwinkel in Zorgvlied

In onderstaande opsomming weet je direct de locatiegegevens van rijwielshops in Zorgvlied en omgeving. Eventueel bieden ze diensten voor nieuwe en tweedehands modellen en advies op maat. Soms hebben zij ook een in-house e-bike testcentrum. Is er een vestiging die het vermelden waard is? Neem dan gerust contact op met ons. Doorzoek ook winkels in Wateren, Oude Willem en Donkerbroek.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Vrijblijvende e-bike proefrit in Zorgvlied inplannen?

Vergelijk modellen en vind jouw perfecte fiets

Keuzegids: welke fiets past bij jou?

Heb jij behoefte aan een nieuwe fiets? Dan sta je zeker voor een uitdaging. Welke model is voor mij geschikt? Moet ik kiezen voor een budget of luxe merk? Zou een 2dehands model wat voor mij zijn? En wat mag het allemaal kosten? In deze gratis keuzehulp kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de populaire modellen. Daardoor vind je uit wat overeenkomt met jouw gebruikersprofiel.

E-bike Zorgvlied: de belangrijkste informatie

De e-bike wordt veel gebruikt voor recreatieve tochten en voor forenzen. Deze elektrische fiets stoot weinig CO2 uit, eenvoudig te gebruiken en is de beste keuze voor 65-plussers die graag actief blijven. Met de best accu rijd je wel zo’n 140 kilometer. Disclaimer: de investering is flink hoger ten opzichte van een basis uitvoering, je moet vaker onderhoud laten uitvoeren en ze zijn zwaarder in gewicht. De populairste merken zijn Koga en uiteraard Victesse.

  • Geschikte opties voor mensen op leeftijd.
  • Een milieuvriendelijke manier van vervoer.
  • De goedkope e-bike heb je al voor €960,00.

▸ Ontdek de beste e-bike prijsaanbiedingen

Schoolfiets: belangrijk informatie

Een betrouwbare schoolfiets is noodzakelijk om eenvoudig en vlug de school te kunnen bezoeken. Het design moet leuk zijn en hij moet natuurlijk lekker zitten. Bij een transportfiets kunnen spullen voorop geplaatst worden. Dit segment heeft een fietskrat of mand boven het voorwiel waar je moeiteloos een schooltas mee kunt vervoeren. Daarnaast is ook de omafiets populair. Voor grote afstanden kan een elektrische schoolfiets uitkomst bieden.

  • Een studentenfiets is hip en trendy, en kan tegen een stootje.
  • Er is een groot aanbod tienerfietsen van o.a. Laventino en Sparta.
  • De prijzen beginnen bij zo’n €239,00.

▸ Ga verder naar de schoolfiets kortingsacties

Stadsfiets: dit moet je weten voor aanschaf

Een stadsfiets is perfect om je flexibel door het centrum te bewegen. De beste keuze voor beperkte afstanden of om even snel naar het centrum te gaan. Deze soorten kunnen tegen een stootje en zijn goed zelf schoon te houden omdat het is uitgerust met dichte kettingkast. Bij de meeste merken kan je kiezen uit meerdere versnellingen (3, 5 of 7 versnellingen). Tevens kan je er een voordrager op laten zetten.

  • Met een city bike rij je voordelig op een stevig model.
  • Veel gekozen moederfietsen zijn o.a. Trek en Veloretti.
  • De verwachte kosten starten bij plusminus €330,00.

▸ Ga verder naar de elektrische stadsfiets prijsdeals

Bakfiets Zorgvlied vergelijken: waar op letten?

Een bakfiets is een verlengd model met vaak 3 wielen en een handzame bak aan de stuurzijde. Het is heel erg praktisch om de kids van A naar B te brengen. Je kunt er gemakkelijk boodschappen mee doen en het is voor veel gezinnen zelfs een alternatief voor een stadsauto. Door de veiligheidsriem vervoer je kinderen 100% veilig. Door te kiezen voor een elektrische bakfiets met trapondersteuning hoef je zelf minder te trappen. Eventueel kun je ook gaan voor een fietskar: een lage bak op wielen die achter de fiets hangt.

  • Duurzaam, kostenbesparend en superhandig in de stad.
  • Populaire fabrikanten zijn Carqon en Soci.Bike.
  • De verwachte onkosten van elektrische bakfietsen starten bij zo’n €2.700,00.

▸ Check alle bakfiets acties

Morgen een fiets laten bezorgen in Zorgvlied

Vergelijk leveranciers en kies jouw ideale model

De pluspunten van een speed pedelec / speedbike

Met een speed pedelec wordt bedoeld: een luxe uitgevoerde snelle elektrische fiets met innovatieve trapondersteuning waarmee je snelheden tot maximaal 45 km/u kan bereiken. De speedbike wordt vooral gebruikt voor de langere afstanden. Een mooie aanvulling op het openbaar vervoer. Er zijn wel verplichtingen: Het bromfietsrijbewijs of autorijbewijs, wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, achteruitkijkspiegel + een kentekenplaat en een NTA 8776 goedgekeurde helm.

  • Een speedbike met krachtige trapondersteuning.
  • Het verplicht AM rijbewijs geldt vanaf 16 jaar.
  • De kosten beginnen bij zo’n €3.625,00.

▸ Ga verder naar de speed pedelec aanbiedingen

Keuzehulp bij een sportieve fietsen

Met een sportfiets wordt bedoeld: een model voor sportieve doeleinden. Het heeft wat weg van de instap herenfiets of damesfiets en de professionele racefiets. Met name ideale voor sportievelingen die zich snel willen verplaatsen. Een hybride fiets kan je eenvoudig optillen (licht van gewicht), heeft een voorovergebogen zithouding, heeft over het algemeen goede versnellingen en extra snelle banden. Bijgaand vind je enkele vaak verkochte soorten:

  • Mountainbikes: een robuust model om de natuur te ontdekken.
  • Hybride fiets: een sportief model uitgerust met dunne banden en veel versnellingen.
  • Racefiets: een superlicht model met dunne bandjes en veel versnellingen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: een veelzijdig model geschikt voor elk wegtype.
  • Trekkingfiets: voor als je veel kilometers met de vakantiefiets wilt maken.
  • Fixie: leuke hippe modellen zonder versnellingen.

▸ Vergelijk de sportfiets prijsdeals

Waarom kiezen voor een vouwfiets

Een vouwfiets is een handzaam model dat je met een slim vouwmechanisme kunt invouwen tot een klein en handzaam formaat. Vaak met een scharnierend frame. Hiermee kan je in een oogwenk het hele model in elkaar vouwen. We zien het vaak bij reizigers in het openbaar vervoer. Het is ook perfect om standaard in de kofferbak mee te nemen of als je thuis geen ruimte hebt om op te slaan. Een speciale elektrische vouwfiets is beter voor langere ritten van en naar een station.

  • Een handzaam model dat mee mag in de trein.
  • Prima producenten zijn Birdy & Albi.
  • De onkosten starten bij €425,00.

▸ Bekijk alle elektrische vouwfietsen kortingdeals

Info en voordelen van de kinderfiets

Een stoere kinderfiets in Zorgvlied is een geweldige ervaring voor kinderen groot en klein. Kinderen rond de 2 jaar kunnen goed uit de voeten met een loopfiets. De kleine kinderfiets heeft zijwieltjes zodat het vallen beperkt wordt. De juiste framemaat is belangrijk. Jouw kind moet veilig zelf kunnen zitten en afstappen. Het 12 inch model past bij de leeftijd 2 tot 4 jaar. Als ze ouder worden heb je een 14 inch (3 tot zo’n 5 jaar), 16 inch (4 t/m 6 jaar), 18 inch (5 tot ongeveer 7 jaar), 20 inch (6 tot gemiddeld 8 jaar), 22 inch (7 t/m 9 jaar) en 24 inch (8 tot zo’n 11 jaar). Het 26 inch model sluit aan bij tieners tot 14 jaar. Het rijden met een fietshelm wordt van harte aanbevolen.

  • Robuuste jongensfietsen en prinsessen meisjesfietsen als een tof cadeau.
  • Populaire merken zijn Loekie & Disney.
  • De onkosten zijn plusminus €159,00.

▸ Bekijk alle kinderfietsen aanbiedingen

fietsen-bestellen-in-zorgvlied

Top 10 fietsmerken april 2024

Tegenwoordig zijn er behoorlijk veel merken en soorten. Van vertrouwde Nederlandse leveranciers tot nieuwe hippe aanbieders met kleurrijke moederfietsen en driewielers voor meer veiligheid. Bijgaand tonen wij de best verkochte fabrikanten in tweewielerland. Bezoek ook onze pagina over racefietsen thuisbezorgen.

  1. Sparta: mooie bikes met accu’s in de achterdrager (A-SHINE FIT M7B).
  2. Batavus: veilig en vertrouwd, geproduceerd in Heerenveen.
  3. Giant: simpele en betaalbare modellen zoals de ANYTOUR CS.
  4. Gazelle: met zes unieke Testcentra door heel Nederland.
  5. Cortina: je betaalt pas bij levering van je fiets.
  6. Stella: verschillende E-bike Testcenters bieden vrijblijvende testmogelijkheden aan.
  7. Amslod: altijd een experience center bij jou in de buurt.
  8. Union: altijd volledig rijklaar afgeleverd bij jouw thuis.
  9. Koga: alle e-bikes handgemaakt door de master mechanics.
  10. Trek: de mooiste modellen die een leven lang meegaan.

Andere merken:

  • Nederlandse leveranciers: Jan Janssen, VanMoof, Babboe, Pointer, Montego, Flyer, Arrow, Roetz, Veloretti, Brinckers, De fietsfabriek, Cowboy en Alpina, Sensa, Vyber, BSP, Stromer, Merida.
  • Duitse aanbieders: Birdy, Derby Cycle, Prophete, Focus Bikes, Canyon, Cube en Storck, Velo de Ville, Kalkhoff, Qwic, Accell.
  • Belgische fabrikanten: Minerva, Eddy Merckx, Granville, Thompson, Achielle en Cowboy, L’Avenir, Norta, Ellio, Zannata.

Doorsnee prijzen van een fiets in Zorgvlied (april 2024)

Het prijskaartje van een nieuwe fiets is doorgaans zo’n €550,00. Je hebt merken in diverse segmenten. Een sterke herenfiets bestel je voor zo’n €475,00, een b-merk e-bike is er al vanaf €980 en een luxe bakfiets is al te bestellen voor €2.650,00. De prijzen hangen af van het type, de gekozen actieradius, het aantal versnellingen, de motor, accessoires zoals helm, slot of telefoonhouder, abonnement voor onderhoud en een eventuele fietsverzekering. In de hier onderstaande tabel bekijk je de winkelprijzen van de meest belangrijke fietstypes.

Type fietsMerknaamGemiddelde kosten
E-BikePegasus€2.450,00
SchoolfietsSparta€495,00
RacefietsSensa€1.260,00
MountainbikeBulls€1.279,00
BakfietsTroy€2.625,00
De verwachte kosten van een nieuwe fiets kopen in Provincie Drenthe.

Thuisdemonstratie: zonder verplichtingen een proefrit maken

Een e-bike uitproberen in jouw plaats? Reserveer dan een gratis en vrijblijvende e-bike proefrit aan huis in Zorgvlied! Producenten zoals Stella, Bayck, Fietsvoordeelshop.nl, Forza, Amslod, Fietsoptimaal.nl sturen een adviseur naar je huis. Een belangrijk voordeel van zo’n thuisdemo is dat het proefritje gedaan wordt in jouw eigen woonplaats. De E-bike adviseur in laat jou diverse merken en modellen proberen. Er worden vaak geen kosten in rekening gebracht. D.m.v. zo’n thuisdemo kun jij ontdekken welk merk past bij jouw stijl.

  • Je kunt de e-bike testen in je eigen omgeving.
  • Je kunt de fietsspecialist werkelijk alles vragen.
  • Gratis tips en service zonder koopplicht.

Advies tweedehands fietsen in Zorgvlied

Met een tweedehands fiets ben je veel voordeliger uit. Tweedehands modellen kan je het beste kopen bij een fietszaak of expert in tweewielers. In veel gevallen kun jij hier ook terecht voor inruil. Let op: er zijn wat onderdelen waar je rekening mee moet houden. In onderstaand blok delen we 5 belangrijke aandachtspunten.

  1. Check altijd de lagers en wielen.
  2. Zitten er oneffenheden in de banden of spaken?
  3. Zet het stuur en zadel in de winkel direct op de juiste hoogte.
  4. Kijk goed naar aanlopende remmen of een piepend geluid.
  5. Is de ketting netjes schoon, gesmeerd en afgespannen?

FAQ: vragen en antwoorden over tweewielers

Zo’n elektrische fiets laten bezorgen in Zorgvlied, hoe doe ik dat?

Ja, een e-bike aan huis laten bezorgen is gewoon mogelijk. Dankzij een online fietsenshop zoals Superfietsen.nl en FietsUniek kan men door middel van internet modellen vergelijken. Bij de meeste online fietsenshops zijn er 2 opties: zelf afhalen in de rijwielshop of thuisbezorging. De prijzen voor bezorging aan huis zijn plusminus €27,50. De levertijd is gemiddeld 5 – 10 werkdagen.

Welk type fiets past bij mijn wensen?

Voor het woon-werk verkeer zou je kunnen kiezen voor een elektrische uitvoering binnen het fietsplan (leasefiets). Voor middelbare scholieren is een sterke elektrische schoolfiets een aantrekkelijk alternatief. Op het moment dat je weinig rijdt ga je voor een normale transportfiets of een voordelig tweedehands model. Vervoer jij ook vaak de kinderen of spullen? Koop dan een slimme bakfiets. Wil je wat meer snelheid? Dan heb je nog de keuze uit een toerfiets, gravelbike, hybride fiets, mountainbike, trekkingfiets, racefiets.

Moet ik mijn e-bike verplicht verzekeren?

Het laten verzekeren van jouw elektrische fiets is niet wettelijk verplicht, maar is meer dan het overwegen waard. Met een erkende fietsverzekering schiet de verzekeraar te hulp bij schade en diefstal. Andere toebehoren zoals fietsmand, slot, fietstas, fietscomputers, kinderzitje worden wellicht Een e-bike polis is af te nemen vanaf €2,25 per maand. De speed pedelec ziet de verzekeraar als bromfiets. Het rijden hierop vereist een gele kentekenplaat. Het bromfietsrijbewijs of autorijbewijs is noodzakelijk en een WA-verzekering is verplicht. Een volledige dekking (All-risk verzekering) kost ongeveer €4,10.

Kan ik eerst een gratis proefrit maken?

Als je een nieuwe eBike koopt moet dit vanzelfsprekend helemaal passen. Begin altijd met een testrit op goede producten. Ze kunnen behoorlijk verschillend zijn als we kijken naar stabiliteit en comfort. Via een electric-bike winkel of in een testcenter in de buurt kun jij verscheidene uitvoeringen zelf proberen. In het testcenter koop je de beste e-bike in Zorgvlied. In veel gevallen is een persoonlijke gratis proefrit op locatie een optie. De e-bike specialist spreek een dag en tijd met je af in de agenda. Je mag zonder extra kosten verschillende uitvoeringen uitgebreid testen. Je fiets afstellen op maat kan je eventueel direct laten doen.

Welke service biedt de fietsenmaker in Zorgvlied?

Voor het jaarlijkse onderhoud aan de elektrische fietsen is de lokale fietsenmaker de juiste plek. Deze fietsenwinkels weten alles over: vermogen van de accu beoordelen, checken van banden en versnellingen en elektrische contactpunten behandelen. Valt je fiets nog in de garantie-tijd? Als je een melding maakt kan jij aanspraak maken op een compensatie voor een fietsreparatie in Zorgvlied (nieuwe accu vervangen). Vaak is er een onderhoudscontract beschikbaar voor de terugkerende jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 8437

Plaats een reactie