fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Haskerdijken

Snel en betrouwbaar een betrouwbare fiets kopen in Haskerdijken? De fiets kom je heel veel tegen in deze omgeving. Bij de lokale fietsshop heb je oneindig veel varianten. Denk maar aan een degelijke stadsfiets tot en met een trekkingfiets van allerlei (nieuwe) merken zoals Koga en Rabeneick. Welk type of merk past bij mij? Op dit portaal bekijk je informatie over de belangrijkste types, de meest gekozen merken en de gemiddelde kosten. Ook vind je extra tips over een thuisdemonstratie en tref je contactgegevens van erkende fietswinkels in Haskerdijken en de directe omgeving.

  • Elektrische fietsen in Haskerdijken kom je erg veel tegen.
  • Het zitcomfort is geweldig en uitermate geschikt voor bijv. 55-plussers en winderige weersomstandigheden.
  • Het is een duurzaam alternatief voor de auto.
  • In deze gemeente zijn er voldoende showrooms en fietswinkels.
  • Goede merken zijn Giant en Klever.
fiets-kopen-haskerdijken

Goedkope E-bike bestellen in Haskerdijken

Een goede e-bike is uitgerust met een motor. Hij geeft elektrische ondersteuning als je fietst. Een elektrische tweewieler kan hoge snelheden halen, zorgt voor een gezondere leefstijl, is ideaal voor woon-werk verkeer en is milieuvriendelijker dan de auto, brommer of scooter. Een elobike is met name interessant voor senioren. Ook moeders, kinderen en scholieren zien we steeds vaker terug op dit model. De beste elektrische fiets in Haskerdijken kopen of huren? In 5 stappen leggen we uit wat je precies moet doen.

E-bike in Haskerdijken online bestellen in 5 stappen

  1. Kies een van de soorten e-bikes

    Noteer allereerst hoe intensief jij de fiets wil gebruiken. Voor korte tochtjes kies je een onderhoudsarme stads- of bakfiets. Als je houdt van lange fietstochten adviseren wij een e-bike met grote actieradius. Om naar je werk te gaan is een speed pedelec de juiste optie. Voor sportievelingen kan je ook kiezen voor crossfietsen en mountain bikes. Ga jij met je fiets in de bus, trein of tram (OV)? Bij de rijwielshop heb je ook handige elektrische vouwfietsen.

  2. Framemaat bepalen

    Selecteer het type frame (herenframe of lage-instap). Kies ook de hoogte van jouw frame. De meest gekozen framematen zijn 49 cm (S), 52 – 56 cm (M) en 57 cm (L). De fietsenwinkels geven ook aan welke framemaat past bij je beenlengte. Je vindt ook modellen met een extra lage instap of een sportieve hoge instap.

  3. Technische informatie

    Je hebt een de voorwielmotor (voordelig), middenmotor (voor elk landschap geschikt) en uiteraard de achterwielmotor (minder slijtage van de ketting). Kies ook de gewenste accu. Veel modellen zijn uitgerust met +/- 475 Wh. Afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning geeft dit tussen de 45 – 135 km. Bij veel leveranciers bestaan er ook een krachtigere accu met 775 wattuur. De accu kan worden toegepast op de bagagedrager of op het frame. Een ander aspect is het model versnelling: Derailleurversnelling, Naafversnelling met riemaandrijving en Naafversnelling met ketting.

  4. Proefrit maken

    In het geval je jouw wensen in kaart hebt gebracht kan je een proefrit maken bij een lokale rijwielshop in Heerenveen. Je kunt dan elektrische modellen proberen. Wil je meer gemak? Enkele verkopers zoals Amslod Fietsen bieden ook een e-bike thuisdemonstratie in Haskerdijken. Meerdere modellen uitproberen, altijd gratis en zonder verplichtingen.

  5. Aankoop & levering

    Een duurzame elektrische fiets kopen in Haskerdijken kan bij diverse fietsenwinkels. De pluspunten van fietsspeciaalzaken zijn: snel diverse modellen proberen, een expert die direct advies geeft en voor garantie en reparaties kan je snel terug. Tevens kan je via internet de nodige info aanvragen. Via de de online shop heb je het voordeel van een grote voorraad, een snelle bezorgservice en goede prijzen. Het gewenste type uittesten bij een testcentrum is ook bij online winkels steeds vaker een mogelijkheid.

Gegevens van testcentrum en fietsenwinkel in Haskerdijken

A.d.h.v. de tabel hierna bekijk je adresgegevens van rijwielshops in Haskerdijken en omgeving. Hier kan je eventueel terecht voor uitleg over de verschillende modellen en advies op maat. Grotere winkels hebben tevens een e-bike testcentrum. Bestaat er een tweewielerwinkel welke absoluut op deze site hoort? Neem dan contact op met ons. Bekijk ook winkels in Nieuwebrug, Wolvega en Vegelinsoord.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Vrijblijvende e-bike proefrit in Haskerdijken maken?

Bekijk de opties en stel jouw ideale fiets samen

Keuzehulp: welke fiets past bij jou?

Is het tijd voor een nieuwe fiets? Dan lijken de mogelijkheden soms eindeloos. Wat is een goed type? Welke merken zijn er? Zijn 2dehandse modellen ook prima? En wat wil ik eigenlijk uitgeven? In onze huidige keuzehulp lees je makkelijke info over de meest gezochte modellen. Zodoende kom je tot de ontdekking wat geschikt is bij jouw stijl.

E-bike Haskerdijken: informatie en voordelen

Een e-bike is een goede keuze voor ontspannende uitstapjes en om naar school te gaan De elektrische fiets is goed voor het milieu, comfortabel en is de beste keuze voor ouderen die graag verre afstanden afleggen. De actieradius loopt op tot wel 150 km. Enkele aandachtspunten: het prijskaartje ligt hoger dan een ouderwetse fiets, de onderdelen zijn kostbaar en ze zijn zo’n 8 kilogram zwaarder. Goede merkdealers zijn Gazelle en tevens Stromer.

  • Gemakkelijk grote afstanden afleggen.
  • Een milieuvriendelijke manier van vervoer.
  • Een goedkope e-bike kan je al bestellen voor €995,00.

▸ Toon de e-bike deals

Schoolfiets: wat is het en waar op letten?

Een robuuste schoolfiets is cruciaal om zonder problemen de school te kunnen bezoeken. Hij moet er leuk uitzien en hij moet veilig in gebruik zijn Een type dat erg handig kan zijn is de transportfiets. Deze heeft een voordrager met krat of mand waar je eenvoudig een schooltas of boodschappentas in kan stoppen. Daarnaast is ook de omafiets populair. Voor grote afstanden is de aanschaf van een elektrische schoolfiets het overwegen waard.

  • Een studentenfiets moet heeft een vlotte uitstraling en is niet heel gevoelig.
  • Tienerfietsen worden o.a. gemaakt door Volare & Sparta.
  • De verwachte kosten starten bij zo’n €240,00.

▸ Vergelijk de schoolfiets kortingdeals

Stadsfiets: alle informatie op een rij

Een stadsfiets is de beste keuze om korte afstanden af te leggen. Ideaal voor korte ritten of de supermarkt. Deze types gaan niet snel kapot en vergen niet veel onderhoud door bijvoorbeeld een dichte kettingkast en geïntegreerd lampen. Op dit moment worden ze vaak uitgevoerd met 3, 5 of 7 versnellingen. Ook met voordrager te bestellen.

  • Met een city bike haal je eenvoudig maar sterk product in huis.
  • Veel besteld zijn moederfietsen van Cortina en Bird Bike.
  • De onkosten zijn plusminus €370,00.

▸ Toon de elektrische stadsfiets prijsaanbiedingen

Bakfiets Haskerdijken vergelijken: alle informatie op een rij

Een bakfiets is een model met 2 of 3 wielen en een ruime bak aan de voorkant. Mensen kopen dit vaak om de kids mee te nemen. Wellicht kan jij het gebruiken voor de wekelijkse boodschappen en het is met het oog op het milieu een mooie vervanger voor een gezinsauto. Door de veiligheidsriempjes weet jij zeker dat de kinderen veilig zijn. Door te kiezen voor een elektrische bakfiets met trapondersteuning is het rondrijden nog makkelijker. Eventueel kun je ook gaan voor een fietskar: een kleine aanhanger die achter je fiets hangt.

  • Perfect voor het doen van boodschappen en de kinderen wegbrengen.
  • Prima fabrikanten zijn Vogue en Nihola.
  • Prijsindicaties van elektrische bakfietsen beginnen bij zo’n €2.525,00.

▸ Vergelijk bakfiets acties

Deze week een fiets laten bezorgen in Haskerdijken

Vergelijk online speciaalzaken en scoor de beste aanbiedingen

Koopgids voor een speed pedelec / speedbike

De betekenis van een speed pedelec is: een extra snelle elektrische fiets met trapondersteuning (tot 4.000 watt) waarmee je snelheden tot max. 45 km per uur kan behalen. De speedbike is een uitkomst voor lange afstanden en woon-werkverkeer. het is een bijzonder goedkoop alternatief voor het openbaar vervoer. De volgende zaken zijn verplicht: En bromfietsrijbewijs (AM) of een autorijbewijs (B), WA-verzekering, achteruitkijkspiegel en de (verplichte) kentekenplaat en een goedgekeurde bromfietshelm.

  • Een snelle, flexibele en duurzame manier om je te verplaatsen.
  • Een WA-verzekering is verplicht.
  • De verwachte tarieven starten bij +/- €3.675,00.

▸ Ontdek de beste speed pedelec aanbiedingen

Bestel een sportieve fietsen

Een sportfiets is: een extra lichte uitvoering voor sporters. Het heeft wat weg van de populaire damesfiets of herenfiets en een sportieve racefiets. Het sluit goed aan bij de sportieve gebruiker die zich snel willen verplaatsen. Een hybride fiets is erg licht (weinig kilo’s), wordt gekenmerkt door een sportieve zithouding, heeft vaak meer dan 7 versnellingen en smalle banden. In het stukje hieronder vertellen we over de belangrijkste modellen:

  • Mountainbikes: een robuust model om de natuur te ontdekken.
  • Hybride fiets: een kruising tussen stadsfiets en mountainbike.
  • Racefiets: een supersnel model voor het afleggen van grote afstanden (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: iets brede branden en comfortabelere geometrie.
  • Trekkingfiets: de meest geschikte vakantiefiets voor een lange reis.
  • Fixie: een hippe doortrapper zonder versnellingen en een korte ketting.

▸ Vergelijk de sportfiets kortingdeals

Informatie over de vouwfiets

Een vouwfiets is een model dat je in enkele seconden kan invouwen tot een klein en handzaam formaat. Ze zijn gebruiksvriendelijk dankzij het invouwbare frame. Hierdoor kan je in no-time het stuur en het frame invouwen. Het wordt veel gebruikt door studenten en in het OV. Het is bovendien super fijn om mee naar de camping te nemen of als je niet over een eigen garage beschikt. Deze elektrische vouwfiets is geschikt voor mensen die minder energie willen verbruiken.

  • Eenvoudig vervoeren en opbergen.
  • Professionele producenten zijn Tern & Albi.
  • Prijsindicaties beginnen bij plusminus €449,00.

▸ Toon de elektrische vouwfietsen prijsdeals

Informatie over de kinderfiets

Een trendy kinderfiets in Haskerdijken is een onmisbaar item voor elk kind. De peuters beginnen vaak met een loopfiets. Voor kids vanaf 3 jaar kies je voor een model met zijwieltjes zodat het kind kan oefenen zonder vallen. De goede framemaat kiezen is noodzakelijk. Jouw kind moet zonder problemen op de fiets kunnen klimmen. De 12 inch maat is de kleinste versie voor 2 tot 4 jaar. Vervolgens is er een 14 inch (3 tot 5 jaar), 16 inch (4 tot gemiddeld 6 jaar), 18 inch (5 tot ongeveer 7 jaar), 20 inch (6 t/m 8 jaar), 22 inch (7 tot zo’n 9 jaar) en 24 inch (8 tot ongeveer 11 jaar). Voor kids tot 14 jaar heb je nog 26 inch. Het kopen van een bijpassende fietshelm wordt steeds meer gestimuleerd.

  • Opvallende jongensfietsen en leuke meisjesfietsen om alles te leren.
  • Uitstekende fabrikanten zijn 2Cycle & Batavus.
  • De onkosten starten bij zo’n €149,00.

▸ Vind alle kinderfietsen acties

fietsen-bestellen-in-haskerdijken

Top-10 fietsmerken april 2024

Vandaag de dag kan je een keuze maken uit mega veel merken en soorten. Van goede Nederlandse merken tot nieuwe innovatieve merken met kleurrijke moederfietsen en driewielers voor volwassenen. In het stukje hieronder vergelijk je de top-10 fabrikanten in fietsland. We hebben eventueel ook meer informatie uitgezocht over kinderfietsen.

  1. Sparta: luxe e-bikes met modern design en comfortabele zithouding.
  2. Batavus: produceert al sinds 1904 de mooiste modellen vanuit Heerenveen.
  3. Giant: ruim aanbod e-bikes, racefietsen, MTB’s en gravelbikes.
  4. Gazelle: met zes unieke Testcentra door heel Nederland.
  5. Cortina: met de E-U4 Transport Family haal je een sterk model in huis.
  6. Stella: ervaar de service van een winkel gewoon bij je thuis.
  7. Amslod: altijd een experience center bij jou in de buurt.
  8. Union: altijd een betrouwbaar servicepunt in de buurt.
  9. Koga: staat garant voor jarenlang zorgeloos fietsplezier.
  10. Trek: ruime variatie in wielmaten (voor korte mensen en lange mensen).

Andere merken:

  • Nederlandse producten: Pegasus, Flyer, Jan Janssen, Montego, Pointer, VanMoof, Veloretti, Cowboy, De fietsfabriek, Roetz, Urban, Brinckers en Sensa, BSP, Merida, Vyber, Stromer, Alpina.
  • Duitse aanbieders: Hase Bike, Cube, Canyon, Prophete, Derby Cycle, Focus Bikes en Kalkhoff, Riese & Müller, Storck, Velo de Ville, Accell.
  • Belgische leveranciers: Minerva, Eddy Merckx, Achielle, Thompson, Granville en Cowboy, Ellio, Norta, Oxford, Zannata.

Verwachte aanschaftarieven van een fiets in Haskerdijken (april 2024)

Het prijskaartje van een gewoon goede fiets (vanafprijs) is zo’n €525,00. Je hebt modellen in elke prijscategorie. Een sterke herenfiets bestel je voor zo’n €455,00, een e-bike is al verkrijgbaar vanaf €965 en een handige bakfiets is al te bestellen voor €2.675,00. De uiteindelijke kosten zijn sterk afhankelijk van het materiaal, het aantal Wh van de accu, type versnelling, plek van de motor, andere extra’s zoals een voorzitje of slot, serviceafspraken en een (aangeraden) fietsverzekering. In de hier onderstaande tabel tonen wij de adviesprijzen van de meest gekozen type fietsen.

TypeLeverancierWinkelprijs
E-BikeGazelle€2.050,00
SchoolfietsVolare€615,00
RacefietsCannondale€1.220,00
MountainbikeGT€1.279,00
BakfietsRadWagon€2.525,00
De standaard prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Friesland.

Thuisdemonstratie: vrijblijvend een proefrit thuis

Een e-bike ervaren in jouw eigen vertrouwde omgeving? Informeer dan naar een eigen e-bike proefrit aan huis in Haskerdijken! Winkels zoals Stella, VanDijck, Amslod, Fietsvoordeelshop.nl, Fietsoptimaal.nl, Forza komen vrijblijvend bij je langs. Een belangrijk voordeel van zo’n demo aan huis is dat je verschillende modellen mag uitproberen in je eigen regio. Jouw E-bike adviseur in zal verschillende types meebrengen. Meestal is dit 100% gratis en vrijblijvend. Middels een thuisdemo kom je erachter welk model rijmt met jouw rijstijl.

  • De e-bike uitproberen in de omgeving waar je hem daadwerkelijk gaat gebruiken.
  • De fietsspecialist komt langs op een moment dat het jou schikt.
  • Een proefrit aan huis is helemaal gratis.

Informatie over tweedehands fietsen in Haskerdijken

Door te zoeken naar een tweedehands fiets ben je een stuk voordeliger uit. Tweedehands koopjes zijn te koop bij een fietszaak of tweewielerspecialist. De oude fiets inruilen bij aankoop van een nieuwe is heel gebruikelijk. Goed om te weten: er zijn diverse factoren die nader bekeken moeten worden. In het volgende blokje vind je noemenswaardige tips.

  1. Check of er geen slag in het wiel zit en of de lagers in orde zijn.
  2. Zitten er oneffenheden in de banden of spaken?
  3. Kijk of je het zadel en het stuur nog steeds makkelijk kunt checken.
  4. Maak een korte proefrit en probeer de remmen goed uit.
  5. Ligt de ketting er goed en netjes op?

Meest gestelde vragen over jouw nieuwe tweewieler

Een elektrische fiets laten bezorgen in Haskerdijken, wat zijn de kosten?

Ja, een e-bike aan huis laten leveren is steeds vaker mogelijk. Via aanbieders zoals Halfords en Bikesplaza kan je moeiteloos door middel van internet modellen vergelijken. Meestal zijn er 2 opties: pick-up bij een fietsshop of levering aan huis. De tarieven voor bezorging op locatie komen uit op ongeveer €30,00. De levertijd is gemiddeld 5 – 8 werkdagen.

Welke fiets is de beste keuze voor mij?

Voor dagelijks woon-werk verkeer adviseren wij een elektrische uitvoering binnen het fietsplan (leasefiets). Voor studerende kinderen is de elektrische schoolfiets een prima keuze. Voor alleen de dagelijkse boodschappen kom je uit op een degelijke stadsfiets of een aantrekkelijk tweedehands model. Wil je makkelijk de kinderen wegbrengen? Neem dan een innovatieve bakfiets. Voor recreanten kan jij bijvoorbeeld gaan voor een toerfiets, gravelbike, hybride fiets, fatbike, mountainbike, trekkingfiets.

Is een e-bike verzekeren verplicht?

Het verzekeren van een elektrische fiets is niet bij wet verplicht, maar wel slim. Met een nieuwe fietsverzekering ben je goed verzekerd tegen stelen, schade en problemen. Extra’s zoals slot, fietstas, fietsmand, fietscomputers, GPS- en navigatieapparatuur worden wellicht De e-bike polis is af te nemen vanaf €2,40 per maand. Een snelle speed pedelec wordt beschouwd als een bromfiets. Om die reden heb je hier ook een gele bromfietskentekenplaat voor nodig. Tevens moet je een AM-rijbewijs kunnen tonen en een Nederlandse WA-verzekering is gewenst. Een WA + Volledig Casco verzekering kost je zo’n €4,40.

Kan ik een proefrit inplannen?

Als je een nieuwe eBike koopt moet dit vanzelfsprekend helemaal passen. Vraag om een testrit op meerdere merken. Ze wijken onderling behoorlijk af als je kijkt naar comfort en rijgemak. Bij een electric-bike verkooppunt of in een testcenter in de regio mag je verscheidene uitvoeringen zelf uitproberen. Aan de hand hiervan kom je uit bij de beste e-bike in Haskerdijken. Soms is een persoonlijke gratis proefrit bij je thuis een optie. Een e-bike specialist plant dan een afspraak met jouw in. Je kunt in jouw vertrouwde omgeving meerdere merken uittesten. Jouw fiets afstellen op maat is doorgaans inclusief.

Wat kan ik doen bij een fietsenmaker in Haskerdijken?

Als het gaat om onderhoud van elektrische fietsen is de lokale fietsenmaker de juiste plek. Deze fietszaken hebben servicemogelijkheden voor: controleren van de accu, checken van banden en versnellingen en de software updaten. Valt je fiets nog binnen de garantieperiode? Soms heb je recht op een bedrag voor je fietsreparatie in Haskerdijken (nieuwe accu vervangen). Soms kan je direct een onderhoudscontract nemen zodat je elk jaar geniet van een servicebeurt.


Postcodegebied: 8468

Plaats een reactie