fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Makkum

Makkelijk en voordelig een splinternieuwe fiets kopen in Makkum? De fiets is een geliefd vervoermiddel in deze omgeving. Online zien we erg veel varianten. Van een toerfiets of juist een fixie van allerlei merken zoals Gazelle en Rad Power Bikes. Welk merk of model past bij bij? Op deze website vind je meer informatie over de belangrijkste types, de best verkochte merken en vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Eveneens delen we belangrijke aanbevelingen over een thuisdemonstratie en tref je locatiegegevens van beschikbare fietswinkels in Makkum (en deze gemeente).

  • Elektrische fietsen in Makkum worden veel verkocht.
  • Het zitcomfort is geweldig en het is zeer geschikt voor bejaarden en winderige weersomstandigheden.
  • De fiets pakken is milieuvriendelijker dan een auto of brommer.
  • In deze streek vind je voldoende verkooppunten en bikeshops.
  • Veel gekozen merken zijn bijv. Cube en Decatt.
fiets-kopen-makkum

Goedkope E-bike bestellen in Makkum

Een e-bike is een fiets met een elektrische motor. De geavanceerde elektrische ondersteuning werkt optimaal bij het trappen. Een elektrische tweewieler is supersnel, rijdt heel efficiënt, is heerlijk bij langere afstanden en het is een stuk meer klimaatbewust dan de auto, brommer of scooter. Het zijn in het bijzonder ouderen die gebruik maken van de elobike. Ook moeders, kinderen en scholieren kiezen er steeds vaker voor. De beste elektrische fiets in Makkum kopen of huren? In de 5-stappen hieronder leggen we uit wat de belangrijkste aandachtspunten zijn.

E-bike in Makkum online bestellen en aan huis laten leveren

  1. Kies een van de soorten e-bikes

    Noteer allereerst waar je de fiets voor gaat gebruiken. Als je vaak kleine ritten maakt kies je het beste een degelijke stadsfiets of transporter. Voor ouderen die niet meer op een normaal model kunnen is de beste keuze om te gaan voor een e-bike met optimale actieradius. Voor verdere afstanden naar school of werk is de nieuwe speed pedelec een praktische aankoop. Voor de sportieven onder ons kan je ook kiezen voor cyclocrossers en racefietsen. Reis je met de trein of heb je thuis niet veel ruimte? Er bestaan ook minimalistische elektrische vouwfietsen.

  2. Een maat kiezen

    Het het frametype dat past bij jouw wensen (trapeze-frame of extra lage instap). Kies ook de hoogte van jouw frame. Framematen die we het meest zien zijn 46 cm (S), 52 – 56 cm (M) en 59 cm (L). De fietsenwinkels geven ook aan welke framemaat in lijn ligt met jouw eigen lengte. Je kunt specifiek zoeken op uitvoeringen met een lage instap of juist een herenframe met hoge instap.

  3. Technische wensen

    Qua motor kan je kiezen uit een voorwielmotor (voordelig), middenmotor (reageert extra snel) & achterwielmotor (maximale ondersteuning). De accu’s variëren ook sterk. De meest gangbare keuze +/- 475 Wh. Hiermee haal je tussen de 55 – 140 kilometer. Bij veel shops bestaan er ook een accupakket van wel 800 wattuur. Veel accu’s worden weggewerkt op de bagagedrager of op het frame. Een laatste aandachtspunt is het versnellingssysteem: Naafversnelling met riemaandrijving, Derailleurversnelling en Naafversnelling met ketting.

  4. Proefrit maken

    Op het moment dat je het merk en model gekozen hebt wil jij natuurlijk een proefrit plannen bij een beschikbare rijwielshop in Súdwest-Fryslân. Over het algemeen kan je alle beschikbare types uittesten. Is er geen winkel in de buurt? Een paar aanbieders zoals Forza geven ook een e-bike thuisdemonstratie in Makkum. In jouw vertrouwde omgeving een proefrit maken, altijd 100% vrijblijvend.

  5. Rond de aankoop af en krijg alles thuisbezorgd

    Een elektrische fiets kopen in Makkum kan bij diverse fietsenwinkels. Veel mensen kiezen voor de fietsspeciaalzaak: snel meerdere modellen bekijken en proberen, vragen stellen en voor garantie en reparaties kan je snel terug. Er is ook steeds meer aanbod online. Dankzij een online fietsenshop kan jij genieten van een ruim assortiment, bezorging op locatie en gunstige prijzen. Een proefrit bij een testcentrum is bij steeds meer online shops ook mogelijk.

Vind testcentrum en fietsenwinkel in Makkum

In de opsomming hierna vergelijk je snel de verschillende rijwielshops in Makkum en nabijgelegen plekken. Hier kan je eventueel terecht voor nieuwe en tweedehands modellen en gratis advies. Soms is er zelfs een e-bike testcentrum. Ken jij een tweewielerwinkel die in het schema moet worden opgenomen? Stuur ons dan een mailtje. Je kunt hier ook winkels bekijken in Idsegahuizum, Piaam en Cornwerd.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Deze week een e-bike proefrit in Makkum maken?

Bekijk verkooppunten en selecteer de fiets die past bij jouw situatie

Adviesgids: welke fiets is passend voor mijn gebruik?

Ben jij op zoek naar een nieuwe fiets? Dan moet je veel keuzes maken. Past elk model bij mijn wensen? Moet ik kiezen voor een budget of luxe merk? Zijn 2dehandse modellen ook prima? Hoeveel geld wil jij uitgeven? In onze koopgids kan je aan de slag met bruikbare info over de meest gezochte modellen. Hiermee kom je tot de ontdekking wat past bij doel en stijl.

E-bike Makkum: belangrijk informatie

De e-bike is ontzettend populair voor ontspannende uitstapjes en voor kids die ver van school af wonen. Een elektrische fiets heeft een lage uitstoot, slim in gebruik en is de beste keuze voor lange afstanden. Met een volle accu rij je met gemak 150 kilometer. Enkele aandachtspunten: je bent wel wat meer geld kwijt t.o.v. een normale uitvoering, je moet vaker onderhoud laten uitvoeren en het gewicht kan behoorlijk zijn. Betrouwbare merken zijn Union & E-bike Manufaktur.

  • Licht en comfortabele fietsen.
  • Een milieuvriendelijke manier van vervoer.
  • Een goedkope e-bike is er al vanaf €990,00.

▸ Vergelijk de e-bike prijsaanbiedingen

Schoolfiets: altijd een goede keuze

Een degelijke schoolfiets is cruciaal om veilig en betrouwbaar van huis naar school te kunnen gaan. Het uiterlijk is van belang en hij moet over voldoende versnellingen beschikken. Als je en transportfiets hebt kan je makkelijker spullen vervoeren. Deze is uitgerust met een mand of fietskrat waar je moeiteloos een boodschappentas of schooltas mee kunt vervoeren. Een iets goedkoper model is de omafiets. Voor scholieren die elke dag een groot stuk moeten afleggen is het ook interessant om te kijken naar een elektrische schoolfiets.

  • Een studentenfiets moet heeft een vlotte uitstraling en kan behoorlijk wat hebben.
  • Er is een groot aanbod tienerfietsen van o.a. Popal & Giant.
  • De verwachte onkosten zijn plusminus €229,00.

▸ Vind alle schoolfiets prijsaanbiedingen

Stadsfiets: belangrijke aspecten

Een stadsfiets wordt vaak gekocht om je in de stad te manoeuvreren. Perfect voor korte ritten of voor de dagelijkse boodschappen. Deze uitvoeringen gaan niet snel kapot en zijn onderhoudsvriendelijk in verband met de dichte kettingkast. Op dit moment worden ze vaak geleverd met meerdere versnellingen (3, 5 of 7 versnellingen). Indien gewenst met voordrager.

  • De city bike is praktisch, stevig en onderhoudsarm.
  • Veel gekozen moederfietsen zijn o.a. Giant en BSP.
  • De verwachte tarieven starten bij +/- €390,00.

▸ Profiteer van de elektrische stadsfiets prijsaanbiedingen

Bakfiets Makkum vergelijken: de pluspunten op een rij

Een bakfiets is een makkelijk bestuurbaar model met een bak aan de voorkant. Het is ideaal om kinderen in mee te nemen. Natuurlijk kan je er ook de boodschappen in kwijt en het is mooi en duurzaam alternatief voor een (tweede) auto. Door de veiligheidsgordel zijn kinderen optimaal beschermd. Met een elektrische bakfiets met trapondersteuning kan je nog eenvoudiger trappen. Eventueel kun je ook gaan voor een fietskar: dit is een aanhanger achter je fiets.

  • Eenvoudig en snel de kinderen vervoeren.
  • Populaire modellen komen van Urban Arrow en Gazelle.
  • De verwachte kosten van elektrische bakfietsen starten bij €2.525,00.

▸ Ontdek de beste bakfiets prijsdeals

Supersnel een fiets laten bezorgen in Makkum

Vergelijk online fietswinkels en scoor de beste aanbiedingen

Koopgids voor een speed pedelec / speedbike

Met een speed pedelec wordt bedoeld: een bijzonder snelle elektrische fiets met een krachtige trapondersteuning waarop je een snelheid tot max. 45 km per uur kan behalen. De speedbike is eigenlijk bedoeld voor dagelijkse (zakelijke) ritten voor het werk. Het is goedkoper dan bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Let op: er zijn een aantal randvoorwaarden en verplichtingen: Een brommerrijbewijs of autorijbewijs B, een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA), achteruitkijkspiegel en een geel nummerbord. en een stevige helm.

  • Een snelle, flexibele en duurzame manier om je te verplaatsen.
  • Je moet minimaal 16 jaar oud zijn.
  • De verwachte prijzen beginnen bij zo’n €3.700,00.

▸ Check alle speed pedelec acties

Vergelijk een sportieve fietsen

Met een sportfiets wordt bedoeld: een sportief model dat licht trapt. Het is variant op de populaire damesfiets of herenfiets en de snelle racefiets. Perfect voor sportieve mensen die graag flink kracht op de pedalen zetten. Een hybride fiets is super licht, heeft een sportieve zithouding, heeft extra veel versnellingen en minimalistische banden. In de volgende bullets doorzoek je de meest bekende voorbeelden:

  • Mountainbikes: een sterk model met zowel voor- als achtervering.
  • Hybride fiets: licht aluminium frame met sportieve zithouding.
  • Racefiets: een superlicht model met dunne bandjes en veel versnellingen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: bedoeld voor het rijden op verharde en onverharde wegen.
  • Trekkingfiets: ideaal om als vakantiefiets te gebruiken (veel kilometers).
  • Fixie: hippe stadsfietsen voor korte afstanden.

▸ Toon de sportfiets kortingdeals

Info en voordelen van de vouwfiets

Een vouwfiets is een handzaam model dat je eenvoudig kunt meenemen en kunt inklappen tot een compact format. De meeste modellen hebben een slimme inklapbare frame. Zodoende kan je in een oogwenk het geheel opklappen tot een handzaam pakketje. Het is met name populair bij treinreizigers. Het is ook erg handig om op de camping bij je te hebben of wanneer je thuis geen berging hebt. Een eigen elektrische vouwfiets is beter voor het rijden van station naar je werk.

  • Ideaal voor mensen die veel onderweg zijn in het OV.
  • Prima aanbieders zijn Birdy en Takashi.
  • De verwachte kosten starten bij plusminus €429,00.

▸ Vergelijk de elektrische vouwfietsen voordeeltjes

Vergelijk een kinderfiets

Een stoere kinderfiets in Makkum is een prachtig cadeau voor elk jongetje of meisje. De kleinsten starten met een eigen loopfiets. Voor kids vanaf 3 jaar kies je voor een model met zijwieltjes zodat ze het in alle veiligheid kunnen oefenen. Je kunt kiezen uit meerdere framematen. Jouw kind moet zonder problemen goed kunnen bewegen en opstappen. 2 tot 4 jarigen kunnen op een 12 inch model. Wanneer ze groter / langer worden kan je kiezen voor 14 inch (3 t/m 5 jaar), 16 inch (4 tot circa 6 jaar), 18 inch (5 tot circa 7 jaar), 20 inch (6 tot ongeveer 8 jaar), 22 inch (7 tot gemiddeld 9 jaar) en 24 inch (8 tot gemiddeld 11 jaar). Kids tot 14 jaar kunnen met een 26 inch model uit de voeten. Het gebruik van een fietshelm is niet noodzakelijk, echter wel aanbevolen.

  • Opvallende jongensfietsen en leuke meisjesfietsen om mee te oefenen.
  • Bekende modellen komen van Move en Gazelle.
  • De kosten starten bij plusminus €100,00.

▸ Vergelijk kinderfietsen acties

fietsen-bestellen-in-makkum

Bekijk top 10 fietsmerken april 2024

Bij de lokale fietsshop kan je kiezen uit opvallend veel fabrikanten en merken. Van ambachtelijke Nederlandse namen tot nieuwe specialisten met leuke moederfietsen en driewielers voor extra stabiliteit. In het stukje hierna vind je meer informatie over de meest gekozen fabrikanten van april 2024. Check ook de pagina met informatie over damesfietsen bestellen.

  1. Sparta: krachtige A-SHINE ENERGY M8B met 8 versnellingen.
  2. Batavus: alle modellen voldoen aan een kwaliteitscontrole.
  3. Giant: topmodellen voor alledaagse fietsers, recreatieve atleten en toprijders.
  4. Gazelle: combineert vertrouwde kwaliteit met moderne luxe.
  5. Cortina: op de E-Octa kun je eenvoudig een grote afstand afleggen.
  6. Stella: behulpzame medewerkers die op locatie een demo geven.
  7. Amslod: standaard uitgevoerd met een krachtige middenmotor.
  8. Union: goede accu’s met een hoge actieradius (voor langere afstanden).
  9. Koga: stabiele rit en een ideale gewichtsverdeling dankzij hoogwaardige middenmotor.
  10. Trek: ruime variatie in wielmaten (voor korte mensen en lange mensen).

Optionele merken:

  • Nederlandse producenten: Pegasus, Jan Janssen, Babboe, VanMoof, Pointer, Flyer, De fietsfabriek, Arrow, Brinckers, Urban, Cowboy, Veloretti en Vyber, Sensa, Popal, Alpina, Merida, Stromer.
  • Duitse fabrikanten: Birdy, Focus Bikes, Derby Cycle, Cube, Prophete, Hase Bike en Riese & Müller, Velo de Ville, Qwic, Kalkhoff, Accell.
  • Belgische merken: Granville, Ridley, Minerva, Thompson, Eddy Merckx en Oxford, Cowboy, L’Avenir, Zannata, Ellio.

Gemiddelde onkosten van een fiets in Makkum (april 2024)

Het prijskaartje van een gewoon goede fiets begint bij zo’n €550,00. Je hebt modellen in alle prijscategorieën. Een degelijke schoolfiets is er al voor €435,00, een e-bike laat je al thuisbezorgen vanaf €955 en een elektrische bakfiets kost al gauw €2.575,00. De kosten onderaan de streep zijn afhankelijk van de fabrikant, vermogen van de accu, soort versnelling, het type motor, de accessoires, onderhoud en optioneel een fietsverzekering. In het bijgaande overzicht delen we de verwachte prijzen van populaire modellen.

SoortMerkAdviesprijs
E-BikeBatavus€1.975,00
SchoolfietsPegasus€625,00
RacefietsScott€1.210,00
All terrain bikeStevens€1.289,00
BakfietsSoci.Bike€2.650,00
De minimale tarieven van een nieuwe fiets kopen in Provincie Friesland.

Thuisdemonstratie: zonder verplichtingen een proefrit maken

Een e-bike uitzoeken in jouw eigen wijk? Informeer dan naar een kosteloze e-bike proefrit aan huis in Makkum! Shops zoals Stella, Fietsoptimaal.nl, VanDijck, Amslod, Forza, Bayck hebben diverse specialisten die op locatie langskomen. Een groot pluspunt van een gratis thuisdemo is dat je verschillende modellen mag uitproberen in de eigen straat of wijk. De professionele E-bike adviseur in zal verschillende types meebrengen. Hiervoor worden geen kosten gerekend. D.m.v. zo’n thuisdemo ervaar je zelf welk merk in lijn ligt met jouw eisen en wensen.

  • Gratis verschillende modellen e-bikes uitproberen.
  • De fietsspecialist is volledig deskundig en goed opgeleid.
  • Gratis tips en service zonder koopplicht.

Advies tweedehands fietsen in Makkum

Door te zoeken naar een tweedehands fiets ben je een stuk voordeliger uit. Tweedehands tweewielers zijn verkrijgbaar bij een fietsenmaker of tweewielercentrum. Mogelijk kan jij je huidige model inruilen. Er zijn diverse zaken die je goed moet afwegen. In onderstaand blok bieden we een aantal belangrijke tips om een miskoop te voorkomen.

  1. Controleer de staat van lagers en wielen.
  2. Controleer banden en spaakspanning.
  3. Bij oude modellen zit het zadel en stuur soms vast, controleer dit.
  4. Onderzoek de functionaliteit van de remmen.
  5. Open de kettingkast en bekijk of de ketting strak staat.

Ik wil een tweewieler bestellen: waar moet ik op letten (FAQ)?

Een elektrische fiets laten bezorgen in Makkum, hoe werkt dat?

Ja, een e-bike laten bezorgen is bij veel online winkels mogelijk. Via de online fietsshop zoals City-bikes.nl en Voordeelfiets.nl kan iedereen door middel van internet een geschikte e-bike vinden. Doorgaans kan je kiezen uit 2 opties: zelf ophalen in de rijwielshop of thuisbezorgen. De tarieven voor bezorging aan huis liggen op zo’n €40,00. De levertijd is gemiddeld 6 – 8 werkdagen.

Welke fiets is geschikt voor mijn gebruik?

Voor dagelijks woon-werk verkeer is het handig te gaan voor een elektrische uitvoering met een fietsplan (leasefiets). Voor tieners is een nieuwe elektrische schoolfiets een goede optie. Bij korte afstanden neen me een robuuste schoolfiets of een betaalbaar tweedehands model. Vervoer je regelmatig kinderen of boodschappen? Ga dan voor een handzame bakfiets. Voor recreanten bieden ze ook nog een toerfiets, mountainbike, fatbike, hybride fiets, trekkingfiets, racefiets.

Moet ik mijn e-bike verzekeren?

Het afsluiten van een verzekering voor de elektrische fiets is niet iets wat verplicht is, maar wordt wel geadviseerd. Met een volledige fietsverzekering ben je optimaal gedekt tegen pech, diefstal of schade. Andere items zoals fietstas, fietscomputers, slot, kinderzitje, GPS- en navigatieapparatuur kan je ook laten dekken. Zo’n e-bike polis is af te nemen vanaf €2,20 p/maand. De populaire speed pedelec wordt beschouwd als een bromfiets. Je moet dan ook een geel bromfietskenteken hebben. Het AM-rijbewijs is noodzakelijk en een WA-verzekering is essentieel. Een all-risk verzekering / volledig casco kost je zo’n €4,25.

Hoe werkt het maken van een proefrit?

Wanneer je een nieuwe eBike besteld wil je dat dit perfect past bij jouw wensen. Vraag om een testrit op een selectie soorten en merken. Er zit variatie in stabiliteit en comfort. Middels een electric-bike expert of in een testcenter in de buurt kan je de meest populaire soorten zelf uitproberen. Op basis daarvan kom je uit bij de beste e-bike in Makkum. In sommige gevallen is de gratis proefrit in jouw wijk een optie. De e-bike specialist zal dan een afspraak in plannen. Op deze manier kan je heel eenvoudig de meest gangbare merken zelf testen. De fiets afstellen op maat is ook mogelijk.

Welke service verleent de fietsenmaker in Makkum?

Voor periodiek onderhoud aan je elektrische fiets is de plaatselijke fietsenmaker de aangewezen plek. Deze speciaalzaken bieden services voor: actieradius check, controleren van de banden en elektrische contactpunten behandelen. Heb je nog garantie op je fiets? Soms kan jij aanspraak maken op een financiële tegemoetkoming voor de fietsreparatie in Makkum (nieuwe accu vervangen). Eventueel wordt gevraagd of je interesse hebt in een onderhoudscontract voor de terugkerende jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 8754

Plaats een reactie