fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Hieslum

Tegen de beste prijs een mooie fiets kopen in Hieslum? De fiets wordt volop gebruikt in deze buurt. Online heb je de keuze uit mega veel verschillende soorten. Dit gaat van een snelle e-bike tot aan een vouwfiets van diverse merken zoals Sensa en Klever. Welk merk of model past bij bij? Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over de verschillende keuzes, een overzicht met de beste merken en huidige tarieven. Eveneens bieden wij praktische adviezen over een thuisdemo en verstrekken we contactgegevens van erkende fietswinkels in Hieslum en omstreken.

  • Elektrische fietsen in Hieslum zijn er voor jong en oud.
  • Je kunt moeiteloos rijden en wordt aangeraden voor 60-plussers en winderige weersomstandigheden.
  • De fiets pakken is milieuvriendelijker dan een auto.
  • In de omgeving zijn er verschillende winkels en tweewielercentra.
  • Populaire merken zijn Sparta en Pegasus.
fiets-kopen-hieslum

Goedkope E-bike bestellen in Hieslum

Een e-bike met motor biedt veel voordelen. Er is een elektrische ondersteuning als je onderweg bent. Een elektrische tweewieler kan hoge snelheden halen, zorgt voor een gezondere leefstijl, is een uitkomst voor senioren en het is groener dan steeds korte ritjes met de auto. De elobike is populair onder senioren. Ook schoolgaande kinderen en volwassenen zien we steeds vaker terug op dit model. De beste elektrische fiets in Hieslum kopen of huren? In het bijgaande stappenplan delen we hoe dit werkt.

E-bike in Hieslum online bestellen via internet

  1. Het type e-bike uitzoeken

    Overweeg hoe intensief jij de fiets wil gebruiken. Voor korte tochtjes is er veel te kiezen. Zoals een basis citybike. Voor ouderen die niet meer op een normaal model kunnen is een e-bike met hoge actieradius een uitkomst. Voor verdere afstanden naar school of werk is zo’n speed pedelec een praktische keuze. Voor recreanten bieden ze crossfietsen en mountain bikes. Ga jij met je fiets in de bus, trein of tram (OV)? Bij de rijwielshop heb je ook handzame elektrische vouwfietsen.

  2. De juiste maat bepalen

    Kies het gewenste frametype (herenframe of lage-instap). Kies ook de maat van het frame. Vaak gekozen framematen zijn 47 cm (S), 52 – 56 cm (M) en 58 cm (L). De rijwielshops bieden hulp om te bepalen welke framemaat past bij jouw lichaamslengte. Je kunt specifiek zoeken op modellen met een extra lage of brede instap-frame of een stevige hoge instap.

  3. Technische details

    Je hebt een de voorwielmotor (goedkoop), middenmotor (voelt het meest natuurlijk aan) en tevens de achterwielmotor (maximale ondersteuning). Je moet ook het vermogen van de accu kiezen. Veel e-bikes hebben zo’n 475 Wh. Hiermee rijdt je tussen de 50 – 115 km. Bij veel leveranciers heb je de keuze voor een extra sterke accu met 800 wattuur. De accu kan worden verwerkt onder de bagagedrager of in de kettingkast. Een laatste belangrijke keuze is het type versnelling: Derailleurversnelling, Naafversnelling met ketting en Naafversnelling met riemaandrijving.

  4. Proefrit plannen

    In de situatie waarbij je jouw wensen in kaart hebt gebracht is er een proefrit in te plannen bij de rijwielshop in Súdwest-Fryslân. Je kunt dan elektrische types testen. Wil je meer service? Enkele verkopers zoals Forza Fietsen beschikken ook over mogelijkheden voor een e-bike thuisdemonstratie in Hieslum. In jouw vertrouwde omgeving een proefrit maken, geheel gratis en vrijblijvend.

  5. Bestellen en bezorging

    Een elektrische fiets kopen in Hieslum kan je doen bij een expert-winkel. Je kunt kiezen voor een fietsspeciaalzaak: snel meerdere modellen bekijken en proberen, vragen stellen en altijd onderhoud in de buurt. Als alternatief kan jij via internet ook veel info verkrijgen. Via de online fietsshop heb je het voordeel van een een ruim assortiment, een eigen bezorgservice en scherpe prijzen. Een bezoekje aan een testcentrum is ook bij de online aanbieders steeds vaker een mogelijkheid.

Adresgegevens testcentrum en fietsenwinkel in Hieslum

Aan de hand van de tabel hierna vergelijk je snel de verschillende rijwielshops in Hieslum en regio. Wellicht kunnen ze je helpen met verkoophulp en advies op maat. Soms hebben zij ook een in-house e-bike testcentrum. Weet jij een rijwielzaak die hier thuishoort? Onze medewerkers staan je graag te woord. Doorzoek ook winkels in Parrega, Dedgum en Ferwoude.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Gratis e-bike proefrit in Hieslum maken?

Bekijk verkopers en laat jouw ideale fiets samenstellen

Hulpgids: welke fiets is passend voor mijn gebruik?

Ga je een nieuwe fiets kopen? Dan sta je zeker voor een uitdaging. Past elk model bij mijn wensen? Moet ik kiezen voor een budget of luxe merk? Zijn 2dehandse modellen ook prima? En wat wil ik maximaal uitgeven? In onze actuele hulpgids kan je aan de slag met nuttige info over de diverse modellen. Zo achterhaal je wat overeenkomt met jouw gebruikersprofiel.

E-bike Hieslum: waar op letten?

Een e-bike is met name geschikt voor het afleggen van lange afstanden en om naar school te gaan Een elektrische fiets is een duurzaam model, houd je fit en is onmisbaar bij woon-werkverkeer. De maximale actieradius is zo’n 150 km. Noemenswaardig: het is wel twee keer zo duur dan een ouderwetse fiets, je moet vaker onderhoud laten uitvoeren en ze zijn zo’n 8 kilogram zwaarder. Goede merkdealers zijn VanMoof en tevens Cube.

  • Sneller fietsen zonder meer energie te verbruiken.
  • Bijdragen aan een beter klimaat.
  • Een goedkope e-bike is al te koop vanaf €930,00.

▸ Check alle e-bike kortingdeals

Schoolfiets: de pluspunten op een rij

Een sterke schoolfiets is cruciaal om eenvoudig en vlug op de middelbare school te komen. Het design moet leuk zijn en hij moet natuurlijk lekker zitten. Bij een transportfiets kunnen spullen voorop geplaatst worden. Deze uitvoering heeft een rieten mand of krat waar je probleemloos een schooltas op kan vastzetten. Daarnaast is ook de omafiets populair. Voor scholieren die elke dag een groot stuk moeten afleggen is de aanschaf van een elektrische schoolfiets het overwegen waard.

  • Een studentenfiets is hip en trendy, maar kan ook tegen een stootje.
  • Bekende leveranciers van tienerfietsen zijn Batavus en B’twin.
  • De kosten beginnen bij €239,00.

▸ Ga verder naar de schoolfiets voordeeltjes

Stadsfiets: altijd een goede keuze

Een stadsfiets is de beste keuze om korte afstanden af te leggen. Een prima optie voor de korte ritjes naar werk of om snel boodschappen te doen. Deze producten zijn heel sterk en hebben weinig onderhoud nodig omdat ze worden geleverd met dichte kettingkast. In het actuele aanbod kan jij ze bestellen met 3 of soms 7 versnellingen. Ook met voordrager te bestellen.

  • Een city bike staat garant voor kwaliteit.
  • Bekend zijn de moederfietsen van Sparta & Pegasus.
  • Prijsindicaties beginnen bij zo’n €370,00.

▸ Ga verder naar de elektrische stadsfiets voordeeltjes

Bakfiets Hieslum vergelijken: informatie en voordelen

Een bakfiets is een praktisch transportmodel met 3 wielen uitgerust met een bak van kunststof. Het is ideaal om kinderen te vervoeren. Je kunt er ook veel boodschappen in vervoeren en het is een zeer betaalbaar alternatief voor een scooter, motor of auto. Dankzij de veiligheidsgordel zitten kinderen altijd veilig. Bij een elektrische bakfiets met trapondersteuning hoef jij veel minder kracht te zetten. Een alternatief is de fietskar: dit is een aanhanger achter je fiets.

  • Makkelijke en snelle manier om de kinderen te vervoeren.
  • Goede aanbieders zijn Dolly en Nihola.
  • De verwachte tarieven van elektrische bakfietsen zijn ongeveer €2.600,00.

▸ Profiteer van de bakfiets prijsaanbiedingen

Snel en voordelig een fiets laten bezorgen in Hieslum

Vergelijk online fietswinkels en stel jouw ideale model samen

Info en voordelen van de speed pedelec / speedbike

De betekenis van een speed pedelec is: een zeer snelle elektrische fiets met trapondersteuning (tot 4.000 watt) waarop je een snelheid tot 45 km/h kan halen. De speedbike is perfect voor grote afstanden. Het wordt veel gebruikt als alternatief op auto of het openbaar vervoer. Er gelden wel enkele verplichtingen: Een brommerrijbewijs of autorijbewijs B, WA-verzekering, achteruitkijkspiegel met tevens een geel nummerbord. en een erkende helm.

  • Een krachtige motor en een strak design.
  • Het verplicht AM rijbewijs geldt vanaf 16 jaar.
  • De verwachte onkosten zijn zo’n €3.725,00.

▸ Toon de speed pedelec prijsaanbiedingen

Tips en advies over een sportieve fietsen

Een sportfiets betekent: een snelle en sportieve uitvoering. Het lijkt erg op een gewone herenfiets of damesfiets en de welbekende racefiets. Met name ideale voor sportievelingen die snel van A naar B willen. Een hybride fiets is super licht, de zithouding is actief / sportief, heeft meerdere kettingbladen en versnellen en sportieve dunne banden. In de volgende opsomming tonen wij de meest bekende modellen:

  • Mountainbikes: het perfecte model om de natuur te verkennen.
  • Hybride fiets: een sportief model uitgerust met dunne banden en veel versnellingen.
  • Racefiets: een supersnel model voor het afleggen van grote afstanden (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: geschikt voor zowel geasfalteerde als onverharde wegen.
  • Trekkingfiets: ideaal om als vakantiefiets te gebruiken (veel kilometers).
  • Fixie: een hip en minimalistisch model voor normaal gebruik.

▸ Toon de sportfiets aanbiedingen

Koop een vouwfiets

Een vouwfiets is een handzaam model dat je eenvoudig kan inklappen tot een compact format. De meeste modellen hebben een scharnier in het midden van de hoofdbuis. Daardoor kan je in no-time het hele model in elkaar vouwen. Het wordt veel gebruikt door OV gebruikers. Het is ook perfect om op de camping bij je te hebben of als je ruimte wil besparen. Een elektrische vouwfiets is perfect voor het afleggen van grotere afstanden.

  • Heel eenvoudig in gebruik en zeer handzaam.
  • Betrouwbare fabrikanten zijn Birdy en Sinclair A-bike.
  • De tarieven starten bij zo’n €429,00.

▸ Ontdek de beste elektrische vouwfietsen voordeeltjes

Hulp bij het kiezen van een kinderfiets

Een mooie kinderfiets in Hieslum is een perfecte verrassing voor elk jongetje of meisje. De kleinsten kunnen soms al op een stabiele loopfiets. Peuters vanaf 3 jaar kunnen het proberen met met zijwieltjes zodat het vallen beperkt wordt. Kies altijd de meest optimale framemaat. Het kind moet zonder zorgen zelf kunnen zitten en afstappen. 2 tot 4 jarigen kunnen op een 12 inch model. Daartussen heb je 14 inch (3-5 jaar), 16 inch (4 tot circa 6 jaar), 18 inch (5 tot zo’n 7 jaar), 20 inch (6 tot 8 jaar), 22 inch (7 tot zo’n 9 jaar) en 24 inch (8 tot 11 jaar). Bij de grotere kinderen kom je uit op 26 inch. Het gebruik van een fietshelm is niet verplicht, maar wel belangrijk!

  • Opvallende jongensfietsen en schattige meisjesfietsen voor elk kind.
  • Uitstekende aanbieders zijn S’cool & Batavus.
  • De verwachte prijzen beginnen bij +/- €99,00.

▸ Ontdek de beste kinderfietsen voordeeltjes

fietsen-bestellen-in-hieslum

De beste 10 merken fietsen april 2024

Als je een fietsenwinkel binnenstapt dan zijn er heel erg veel merken en fabrikanten. Van erkende Nederlandse leveranciers tot nieuwe merk-speciaalzaken met gave moederfietsen en driewielers. In het stukje hierna vind je meer informatie over de meest toonaangevende merken en leveranciers van april 2024. Check ook meer details over bakfietsen bestellen.

  1. Sparta: ook opvouwbare modellen zoals de D-WIZ FOLD.
  2. Batavus: toonaangevende fabrikant met een ruim netwerk aan dealers.
  3. Giant: de meest moderne modellen voorzien van de laatste technologieën.
  4. Gazelle: ga langs in 1 van de winkels en laat je goed informeren.
  5. Cortina: de E-Foss lijn biedt betaalbare maar luxe modellen.
  6. Stella: standaard tot 5 jaar garantie.
  7. Amslod: elektrische fietsen van Nederlandse topkwaliteit rechtstreeks van fabrikant.
  8. Union: altijd volledig rijklaar afgeleverd bij jouw thuis.
  9. Koga: staat bekend om haar luxe, kwaliteit en service.
  10. Trek: de beste e-bikes die voldoen aan strenge hoogwaardige eisen.

Andere merken:

  • Nederlandse fabrikanten: Pointer, Babboe, Flyer, Montego, Pegasus, Jan Janssen, Veloretti, De fietsfabriek, Arrow, Brinckers, Roetz, Cowboy en BSP, Merida, Vyber, Popal, Sensa, Stromer.
  • Duitse fabrikanten: Hase Bike, Cube, Prophete, Canyon, Derby Cycle, Focus Bikes en Velo de Ville, Riese & Müller, Kalkhoff, Qwic, Accell.
  • Belgische merken: Granville, Thompson, Ridley, Minerva, Eddy Merckx en Zannata, Cowboy, Oxford, Norta, L’Avenir.

Verwachte prijzen van een fiets in Hieslum (april 2024)

Het prijskaartje van een standaard fiets (vanafprijs) is zo’n €525,00. Er zijn modellen in diverse segmenten. Een stevige moederfiets is er al voor €425,00, een e-bike heb je tegenwoordig al voor €945 en een e-bakfiets is al te bestellen voor €2.725,00. De uiteindelijke kosten hangen af van de fabrikant, actieradius, het aantal versnellingen, plek van de motor, gekozen accessoires, garantie en een eventuele fietsverzekering. In de hier onderstaande tabel verstrekken we de standaard tarieven van de meest gekozen fietstypes.

ModelMerkPrijs (gemiddeld)
Elektrische fietsSparta€2.025,00
StadsfietsUnion€695,00
RacefietsTrek€1.010,00
MountainbikeCube€1.250,00
BakfietsDolly€2.750,00
De minimale tarieven van een nieuwe fiets kopen in Provincie Friesland.

Thuisdemonstratie: gratis een proefrit bij je thuis

Een e-bike uitproberen in jouw eigen vertrouwde omgeving? Reserveer dan een vrijblijvende e-bike proefrit aan huis in Hieslum! Leveranciers zoals VanDijck, Fietsoptimaal.nl, Forza, Stella, Amslod, Bayck hebben diverse specialisten die op locatie langskomen. Het grote voordeel van een demo bij je thuis is dat je verschillende modellen mag uitproberen in jouw eigen woonplaats. De plaatselijke E-bike adviseur in neemt verschillende modellen mee. Meestal is dit 100% gratis en vrijblijvend. D.m.v. zo’n thuisdemo ontdek je welke motorsysteem rijmt met jouw situatie.

  • Een proefrit maken in jouw eigen straat.
  • Een fietsspecialist weet alle ins en outs over de modellen.
  • 100% gratis en je zit nergens aan vast.

Tips voor tweedehands fietsen in Hieslum

Dankzij een tweedehands fiets kan je een mooie besparing realiseren. Tweedehands rijwielen kan je het beste kopen bij een fietsenmaker of tweewielercentrum. Vaak kan je ook je oude model inruilen. Let op: er zijn wat aspecten die belangrijk zijn. In het volgende blokje tonen wij 5 belangrijke tips om een miskoop te voorkomen.

  1. Check de kwaliteit van de lagers en wielen.
  2. Kijk of de banden genoeg profiel hebben en geen scheurtjes, controleer ook de spaken.
  3. Kijk of het stuur en zadel nog in hoogte verstelbaar zijn.
  4. Zijn de remmen nog in goed staat?
  5. Kijk wat de staat van de ketting is en of het frame recht is.

FAQ: de belangrijkste vragen over tweewielers

Mijn elektrische fiets laten bezorgen in Hieslum, kan dat?

Ja, een e-bike laten thuisbezorgen kan. Via experts zoals Gazelle.nl en Fietsenstunt.nl kan ook jij snel via een online keuzehulp de best passende e-bike bestellen. Meestal kan je 2 mogelijkheden selecteren: zelf afhalen in de rijwielshop of afleveren op locatie. De afleverkosten voor thuisbezorging zijn tegenwoordig zo’n €40,00. De levertijd is gemiddeld 5 – 8 werkdagen.

Welke soort fiets zou voor mij geschikt zijn?

Voor het woon-werk verkeer adviseren wij een elektrisch model i.c.m. een fietsplan (leasefiets). Voor studerende kinderen is een sterke elektrische schoolfiets een goede optie. Voor alleen de dagelijkse boodschappen ga je voor een betrouwbare city bike of een goed tweedehands model. Vervoer jij ook vaak de kinderen of spullen? Kies dan voor een smart-bakfiets. Wil je wat meer snelheid? Dan zijn er aanvullend nog modellen zoals een racefiets, gravelbike, hybride fiets, trekkingfiets, mountainbike, fatbike.

Is een e-bike verzekeren verplicht?

De elektrische fiets verzekeren is niet iets wat verplicht is, maar wordt vaak wel gedaan. Met een eigen fietsverzekering schiet de verzekeraar te hulp bij schade en diefstal. Overige uitrusting zoals kinderzitje, GPS- en navigatieapparatuur, slot, fietstas, fietsmand kan je ook laten dekken. Zo’n e-bike polis is beschikbaar vanaf €2,80 per maand. Een speed pedelec wordt officieel gezien als een bromfiets. Jij moet dan wel beschikken over een gele kentekenplaat. Tevens moet je een AM-rijbewijs kunnen tonen en een WA-verzekering is verplicht. Een All Risk Volledig Casco polis kost je zo’n €4,05.

Waar moet ik op letten bij het maken van een proefrit?

Als je gaat voor een nieuwe eBike wil je dat dit perfect past bij jouw wensen. Boek altijd een testrit op voorgeselecteerde bikes. Ze wijken onderling behoorlijk af als je kijkt naar gebruiksgemak en comfort. Bij een electric-bike shop of in een testcenter mag je diverse uitvoeringen uitgebreid proberen. In het experience center rij jij straks rond op de beste e-bike in Hieslum. Soms is zo’n gratis proefrit bij jouw in de regio mogelijk. Je e-bike specialist komt op de afgesproken dag bij je thuis. Je kunt vrijblijvend diverse modellen proberen. Een fiets afstellen op maat is ook mogelijk.

Wat doet de fietsenmaker in Hieslum?

Om jouw elektrische fiets te laten onderhouden kan je een servicebeurt inplannen bij de fietsenmaker. Deze bikeshops hebben servicemogelijkheden voor: de accu inspecteren, nakijken van de banden en remmen controleren en afstellen. Valt je fiets nog in de garantie-tijd? In veel situaties heb je recht op een geldbedrag voor de fietsreparatie in Hieslum (nieuwe accu vervangen). Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract kiezen zodat je verzekerd bent van een jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 8762

Plaats een reactie