fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Baaium

Voordelig en gemakkelijk een handige fiets kopen in Baaium? Je kunt heerlijk fietsen in deze plaats. Als je een fietsenwinkel binnenstapt dan zijn er talloze verschillende soorten. Je kunt kiezen voor een jongensfiets tot aan een ATB van talloze merken zoals Batavus en Greenbike. Wat is voor mij een goede keuze? Op dit platform bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende types, de meest gekozen merken en huidige tarieven. Vervolgens vind je aanvullende adviezen over een proefrit op locatie en geven we locatiegegevens van plaatselijke fietswinkels in Baaium (en deze gemeente).

  • Elektrische fietsen in Baaium zien we steeds meer.
  • Het zitcomfort is geweldig en wordt aangeraden voor 60-plussers en winderige weersomstandigheden.
  • Het is een bewust alternatief voor je auto.
  • In deze buurt vinden we meerdere erkende winkels en gespecialiseerde winkels.
  • Toonaangevende merken zijn bijvoorbeeld Pointer en Ebike Das Original.
fiets-kopen-baaium

Goedkope E-bike bestellen in Baaium

Een e-bike is fiets met elektrisch motortje. Er is een elektrische ondersteuning als je onderweg bent. Een elektrische tweewieler bereikt een prima snelheid (tot 25 km/u), rijdt lekker makkelijk, is perfect voor het afleggen van grotere afstanden en is een stuk duurzamer dan een auto of brommer. Een elobike is met name interessant voor senioren. Ook studenten en scholieren omarmen massaal de elektrische variant. De beste elektrische fiets in Baaium kopen of huren? In de 5-stappen hieronder leggen we uit waar jij even goed naar moet kijken.

E-bike in Baaium online bestellen en snel laten afleveren

  1. Maak een keuze uit de soorten e-bikes

    Selecteer eerst voor welk doeleinde jij een fiets nodig hebt. Voor dagelijks gebruik kies je een robuuste stadsfiets of transporter. Voor dagelijkse lange afstanden is een e-bike met voldoende actieradius een goede oplossing. Voor snelheidsduivels is de nieuwe speed pedelec een uitstekende mogelijkheid. Voor de sportfietsers bieden ze mountainbikes Ga jij met je fiets in de bus, trein of tram (OV)? Er bestaan ook kleine elektrische vouwfietsen.

  2. Framemaat bepalen

    Het het frametype dat past bij jouw wensen (herenframe of lage / brede instap). Verdiep je ook in de juiste framemaat. De meest gekozen framematen zijn 46 cm (S), 52 cm (M) en 58 cm (L). De rijwielshops geven ook aan welke framemaat hoort bij je specifieke lengte (benen). Je vindt ook uitvoeringen met een lage instap een hoge instap, of het trapeze-frame.

  3. Technische informatie

    Je hebt een de instap voorwielmotor (voordelig), middenmotor (meer stabiliteit) en uiteraard de achterwielmotor (minder slijtage van de ketting). Kies ook de gewenste accu. De meest gangbare keuze +/- 520 Wh. Afhankelijk van de ondersteuning haal je dan 50 en 110 km. Bij veel leveranciers heb je de keuze voor een accu-upgrade tot wel 700 wattuur. Een accu kan worden gemonteerd bij de bagagedrager of in de kettingkast. Wat verder belangrijk is, is het soort versnelling: Derailleurversnelling, Naafversnelling met riemaandrijving en Naafversnelling met ketting.

  4. Proefrit op locatie of thuis

    In het geval je weet welk model je wilt kan je een proefrit inplannen bij een beschikbare rijwielshop in Waadhoeke. Hier kan je alle beschikbare types zelf ervaren. Heb je maar weinig tijd? Een aantal partijen zoals Amslod werken ook met een e-bike thuisdemonstratie in Baaium. In jouw vertrouwde omgeving een proefrit maken, altijd gratis en zonder verplichtingen.

  5. Online bestellen en afhalen

    Een geschikte elektrische fiets kopen in Baaium kan je doen bij een expert-winkel. De pluspunten van fietsspeciaalzaken zijn: eenvoudig een proefrit maken, een verkoper met veel kennis en je kan hier terecht voor service en reparaties. Aan de andere kant is er ook steeds meer online aanbod. Via de online fietsshop geniet je van een veel keuze in maten en kleuren, bezorging aan huis en lagere prijzen. Een proefrit maken bij een testcentrum is ook bij de online aanbieders steeds vaker een mogelijkheid.

Adresgegevens testcentrum en fietsenwinkel in Baaium

D.m.v. onderstaand overzicht vergelijk je snel de verschillende rijwielshops in Baaium en omliggende plekken. Eventueel bieden ze diensten voor een proefrit, verkoop en gratis advies. Soms is er ook een e-bike testcentrum. Herken jij een tweewielerwinkel die het vermelden waard is? Stuur ons dan een mailtje. Of klik door voor winkels in Wjelsryp, Spannum en Easterlittens.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Deze week een e-bike proefrit in Baaium plannen?

Bekijk fabrikanten en selecteer de fiets die past bij jouw situatie

Keuzegids: welke fiets is voor mij geschikt?

Wil jij een nieuwe fiets bestellen? Dan lijken de mogelijkheden soms eindeloos. Wat voor type is geschikt bij mijn situatie? Wat zijn op dit moment kwaliteitsmerken? Ga ik voor nieuw of 2dehands? En wat mag het allemaal kosten? In onze huidige aankoopgids verstrekken we makkelijke informatie over de populaire modellen. Hiermee weet je wat matcht met doel en stijl.

E-bike Baaium: belangrijke kooptips

De e-bike is ontzettend populair voor fietsvakanties en voor kids die ver van school af wonen. Zo’n elektrische fiets is groen, past bij een gezonde leefstijl en het is een uitkomst bij 65-plussers die graag actief blijven. De actieradius loopt op tot wel 145 km. Er zijn ook een aantal nadelen: het prijskaartje ligt hoger dan een normale fiets, je moet vaker onderhoud laten uitvoeren en ze zijn zwaarder in gewicht. Bekende fabrikanten zijn VanMoof en natuurlijk Laventino.

  • Moeiteloos een grotere afstand afleggen.
  • Milieuvriendelijk alternatief voor de auto.
  • Zo’n goedkope e-bike is reeds verkrijgbaar vanaf €960,00.

▸ Bekijk alle e-bike acties

Schoolfiets: wat is het en waar op letten?

Een sterke schoolfiets is nodig voor kinderen om veilig en snel van huis naar school te rijden. Hij moet een hippe uitstraling hebben, en hij moet over voldoende versnellingen beschikken. Je kan spullen voorop een transportfiets vastbinden. Dit model heeft een voordrager of krat waar je zonder problemen een schooltas of boodschappentas in kan stoppen. Daarnaast is ook de omafiets populair. Voor lange afstanden is de aanschaf van een elektrische schoolfiets het overwegen waard.

  • Een studentenfiets ziet er hip uit en is praktisch in gebruik.
  • Veel gekozen merken van tienerfietsen zijn Laventino en AMIGO.
  • De onkosten zijn ongeveer €229,00.

▸ Toon de schoolfiets acties

Stadsfiets: dit moet je weten voor aanschaf

Een stadsfiets is geschikt om korte afstanden af te leggen. Een uitstekende koop voor korte afstanden of de supermarkt. Deze types zijn hufterproof en kan je makkelijk zelf onderhouden omdat ze worden geleverd met dichte kettingkast. Op dit moment heb je de keuze uit 3, 5 of 7 versnellingen. Eventueel te combineren met een voordrager.

  • Een city bike is perfect voor de dagelijkse ritjes.
  • Veel besteld zijn moederfietsen van Cortina & Elops.
  • De verwachte kosten starten bij ongeveer €270,00.

▸ Toon de elektrische stadsfiets voordeeltjes

Bakfiets Baaium vergelijken: waar rekening mee houden?

Een bakfiets is een langer model met 2 of 3 wielen en een handige bak aan de voorzijde. Het is een uitkomst om de kids in mee te nemen. Natuurlijk kan je er ook de boodschappen in kwijt en het is voor veel gezinnen zelfs een alternatief voor een (tweede) auto. Aan de hand van de veiligheidsriempjes zitten de kinderen goed en veilig vast. In het geval van een elektrische bakfiets met trapondersteuning kan je je nog makkelijker manoeuvreren door de stad. Informeer ook eens naar een fietskar: een aanhangwagentje op twee wielen dat achter de fiets hangt.

  • Veilige en snelle manier om kids van A naar B te brengen.
  • Bekende aanbieders zijn Dolly & Johnny Loco.
  • De onkosten van elektrische bakfietsen zijn zo’n €2.775,00.

▸ Ontdek de beste bakfiets prijsdeals

Gemakkelijk een fiets laten bezorgen in Baaium

Vergelijk online speciaalzaken en bestel de tofste merken

Bestel een speed pedelec / speedbike

De betekenis van een speed pedelec is: een luxe uitgevoerde snelle elektrische fiets met elektrische trapondersteuning waarop je een snelheid tot 45 km per uur kan fietsen. De speedbike is perfect voor lange afstanden en woon-werkverkeer. Kan ook goed werken in combinatie met het openbaar vervoer. De volgende zaken zijn verplicht: En bromfietsrijbewijs (AM) of een autorijbewijs (B), minimaal een WA-verzekering, achteruitkijkspiegel en de (verplichte) kentekenplaat en een veilige helm.

  • Een zeer snelle manier om je te verplaatsen.
  • De minimumleeftijd is 16 jaar.
  • De verwachte kosten zijn +/- €3.675,00.

▸ Check alle speed pedelec prijsaanbiedingen

Informatie over de sportieve fietsen

Een sportfiets is: een model voor sportieve doeleinden. Het is een mengelmoes tussen een normale herenfiets of damesfiets en de professionele racefiets. Een perfect model voor sportievelingen die houden van een snel en sportief design. Een hybride fiets is goed te tillen (lichtgewicht), de zithouding is actief / sportief, heeft vaak Shimano versnellingen en dunne banden. In de volgende opsomming delen we enkele vaak verkochte soorten:

  • Mountainbikes: een sterk model met zowel voor- als achtervering.
  • Hybride fiets: een sportief model uitgerust met dunne banden en veel versnellingen.
  • Racefiets: een licht model met een stuur in een karakteristieke gebogen vorm (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: iets brede branden en comfortabelere geometrie.
  • Trekkingfiets: de vakantiefiets is handig om bagage mee te vervoeren.
  • Fixie: een simpel, degelijk maar hip model voor in de stad.

▸ Check alle sportfiets kortingdeals

Keuzehulp bij een vouwfiets

Een vouwfiets is een klein en flexibel model dat je eenvoudig kunt meenemen en kunt inklappen tot een handzaam geheel. Vaak met een inklapbaar frame. Hiermee kan je heel vlug jouw fiets inklappen. Het wordt veel gebruikt door mensen die veel met het OV reizen. Het is ook een uitkomst om mee te nemen op vakantie of als je thuis weinig ruimte hebt. Deze elektrische vouwfiets is geschikt voor mensen die minder energie willen verbruiken.

  • Super compact en dus zeer handzaam.
  • Goede aanbieders zijn Tern + Reload.
  • De prijzen starten bij plusminus €449,00.

▸ Vergelijk elektrische vouwfietsen aanbiedingen

De pluspunten van een kinderfiets

Een kinderfiets in Baaium is een leuke gift voor ieder kind. De peuters hebben doorgaans eerst een loopfiets. Kies in het begin voor een kinderfiets met zijwieltjes zodat ze niet steeds vallen. De goede framemaat kiezen is noodzakelijk. Elk kind moet zorgeloos op en af kunnen stappen. De allerkleinsten van 2 – 4 jaar kunnen op een 12 inch model. Vervolgens is er een 14 inch (3 t/m 5 jaar), 16 inch (4 tot zo’n 6 jaar), 18 inch (5 tot circa 7 jaar), 20 inch (6 t/m 8 jaar), 22 inch (7 tot zo’n 9 jaar) en 24 inch (8 tot 11 jaar). Kids tot 14 jaar kunnen met een 26 inch model uit de voeten. Het kiezen voor een fietshelm is in het begin erg belangrijk.

  • Stoere jongensfietsen en wonderschone meisjesfietsen voor 2 tot 14 jaar.
  • Betrouwbare modellen komen van Alpina & Berg.
  • De tarieven zijn plusminus €119,00.

▸ Ga naar de kinderfietsen prijsaanbiedingen

fietsen-bestellen-in-baaium

Top 10 fietsmerken april 2024

Bij de (online) rijwielshop heb je de keuze uit ontzettend veel verschillende fabrikanten en merken. Van betrouwbare Nederlandse namen tot nieuwe hippe fabrikanten van kleurrijke moederfietsen en driewielers voor meer veiligheid. Bijgaand check je de best verkochte fabrikanten en merken van april 2024. Je kunt hier ook meer info lezen over bakfietsen.

  1. Sparta: ook snelle speed pedelecs zoals de D-BURST METB SMART SPEED.
  2. Batavus: altijd een erkend dealer bij jou in de regio.
  3. Giant: van dagelijks gebruik tot recreatieve ritten.
  4. Gazelle: bekende winnaar van de GIO Award (mooie ontwerpen).
  5. Cortina: je betaalt pas bij levering van je fiets.
  6. Stella: standaard tot 5 jaar garantie.
  7. Amslod: standaard uitgevoerd met een krachtige middenmotor.
  8. Union: prachtige retro modellen perfect voor in de stad.
  9. Koga: een ruim aanbod met o.a. stadsfietsen, e-bikes en gravelbikes.
  10. Trek: een uitstekend aanbod racefietsen, mountainbikes en gravelbikes.

Andere merken:

  • Nederlandse leveranciers: Pegasus, VanMoof, Babboe, Montego, Flyer, Pointer, De fietsfabriek, Brinckers, Veloretti, Cowboy, Arrow, Urban en Sensa, Merida, BSP, Vyber, Popal, Alpina.
  • Duitse merken: Birdy, Focus Bikes, Prophete, Hase Bike, Canyon, Derby Cycle en Kalkhoff, Qwic, Accell, Velo de Ville, Riese & Müller.
  • Belgische leveranciers: Granville, Thompson, Ridley, Minerva, Eddy Merckx en Norta, Zannata, Cowboy, L’Avenir, Oxford.

Verwachte tarieven van een fiets in Baaium (april 2024)

De gemiddelde winkelprijs van een standaard fiets bedraagt ongeveer €525,00. Je hebt keuze in meerdere segmenten. Een eenvoudige omafiets is er al vanaf €375,00, een e-bike laat je al thuisbezorgen vanaf €995 en een luxe bakfiets is te koop vanaf €2.650,00. De totale kosten hangen af van het model, het aantal Wh van de accu, derailleurversnelling of naafversnelling, afwerking van de motor, gekozen accessoires, abonnement voor onderhoud en een fietsverzekering. In het volgende schema verstrekken we de gemiddelde kosten van de meest verkochte fype modellen.

Soort fietsFabrikantKosten
Elektrische fietsPegasus€2.500,00
TransportfietsRoetz€555,00
RacefietsLapierre€1.290,00
MTBSpecialized€1.289,00
BakfietsBabboe€2.725,00
De verwachte kosten van een nieuwe fiets kopen in Provincie Friesland.

Thuisdemonstratie: een proefrit in je eigen omgeving maken

Een e-bike testen bij jouw eigen woning? Vraag dan naar een kosteloze e-bike proefrit aan huis in Baaium! Shops als Fietsvoordeelshop.nl, Fietsoptimaal.nl, Forza, Stella, Amslod, VanDijck komen gratis bij je thuis. Een groot pluspunt van de thuisdemo is dat je een proefrit mag maken in jouw eigen straat. De E-bike adviseur in laat jou diverse merken en modellen proberen. Het uittesten kost niets. Door middel van een thuisdemo kan je zelf ervaren welke motorsysteem overeenkomt met jouw doel en stijl.

  • Gratis verschillende modellen e-bikes uitproberen.
  • De fietsspecialist laat jou kennismaken met alle merken.
  • Mogelijk heb je eerst interesse in de actuele brochure.

Tips voor tweedehands fietsen in Baaium

Door te kiezen voor een tweedehands fiets kan je een hoop geld besparen. Tweedehands tweewielers zijn te koop bij een fietsenwinkel of tweewielerzaak. Soms bieden ze ook een inruilservice. Let op: er zijn wat punten die nader bekeken moeten worden. Hieronder delen we een aantal belangrijke tips over onderdelen en kwaliteitspunten.

  1. Draai de lagers rond en kijk of ze nog draaien en check de wielen.
  2. Kijk of er geen scheurtjes in de banden zitten en hoe het is met de spaken.
  3. Controleer verstelbaarheid stuur en zadels.
  4. Kijk goed naar aanlopende remmen of een piepend geluid.
  5. Bekijk wat de status van de ketting en het frame is.

Belangrijke vragen en antwoorden over tweewielers

Zo’n elektrische fiets laten bezorgen in Baaium, wat zijn de kosten?

Ja, een e-bike laten thuisbezorgen kan. Via aanbieders zoals Stella.nl en Fietsen4all.nl kan ook jij snel via internet een geschikte e-bike vinden. In de regel bieden ze 2 leveropties aan: zelf ophalen in de fietsshop of afleveren aan huis. De prijs voor bezorging op locatie zijn tegenwoordig ongeveer €32,50. Houd rekening met een levertijd van 5 – 8 werkdagen.

Welk type fiets past bij mij?

Ga je dagelijks met de fiets naar het werk? Dan is het handig te gaan voor een speed pedelec of e-bike binnen het fietsplan (leasefiets). Voor studerende kinderen is een snelle elektrische schoolfiets een goede optie. Voor de dagelijkse korte ritjes bestel je een degelijke schoolfiets of een betaalbaar tweedehands model. Heb je ook ruimte nodig voor kinderen of boodschappen? Kies dan voor een praktische bakfiets. Voor de sportievelingen hebben we nog de racefiets, trekkingfiets, hybride fiets, fatbike, toerfiets, gravelbike.

Is een e-bike verzekeren verplicht?

Het verzekeren van een elektrische fiets is geen verplichting, maar wordt wel geadviseerd. Met een privé fietsverzekering ben jij verzekerd van hulp bij schade of diefstal. Andere spullen zoals kinderzitje, slot, fietscomputers, fietstas, fietsmand zijn mogelijk ook binnen de polis gedekt. Zo’n e-bike polis kan jij al krijgen vanaf €2,00 p/maand. Een speed pedelec wordt gezien als bromfiets. Het rijden hierop vereist een gele kentekenplaat. Je moet een brommerrijbewijs of autorijbewijs B hebben en een WA-verzekering moet actief zijn. Een all-risk verzekering / volledig casco kost je zo’n €4,10.

Wat zijn de voordelen van een proefrit?

Als je aan het kijken bent naar een nieuwe eBike dan wil je dat deze afgesteld wordt op jouw wensen. Boek altijd een testrit op geselecteerde bikes. Ze wijken onderling behoorlijk af als je kijkt naar stabiliteit en comfort. Via een electric-bike expert of bij een speciaal een testcenter kan je vrijblijvend de meest populaire merken zelf ervaren. Hierdoor koop je altijd de beste e-bike in Baaium. Bij sommige merken is zo’n gratis proefrit in jouw wijk beschikbaar. Je e-bike specialist komt gratis bij je thuis. Je kunt in jouw vertrouwde omgeving verscheidene producten uitgebreid testen. Een fiets afstellen op maat is ook mogelijk.

Waarvoor kan ik terecht bij een fietsenmaker in Baaium?

Voor het jaarlijkse onderhoud aan de elektrische fietsen kan je een servicebeurt inplannen bij de fietsenmaker. Deze speciaalzaken zijn expert op het gebied van: status van de accu controleren, banden controleren en op spanning brengen en Bouten en moeren vastdraaien. Heb je recht op garantie? Als je een melding maakt maak je aanspraak op een bedrag voor een fietsreparatie in Baaium (nieuwe accu vervangen). Vaak is er een onderhoudscontract beschikbaar zodat je standaard elk jaar kunt langskomen voor een servicebeurt.


Postcodegebied: 8841

Plaats een reactie