fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Ee

Eenvoudig en snel een goede fiets kopen in Ee? De fiets is een geliefd vervoermiddel in deze buurt. Online zijn er oneindig veel modellen. Je kunt kiezen voor een comfortabele toerfiets of juist een racefiets van allerlei soorten merken als VanMoof en Crossfold. Wat is voor mij een goede keuze? Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over de belangrijkste types, merken en huidige tarieven. Daarbij tonen wij belangrijke feiten over een proefrit op locatie en ontdek je namen en adressen van bekende fietswinkels in Ee (en deze gemeente).

  • Elektrische fietsen in Ee worden door veel mensen gereden.
  • Het is ontzettend comfortabel en het is ideaal voor ouderen en mensen die met de fiets naar het werk gaan.
  • Het is een bewust alternatief voor een auto.
  • In dit gebied vinden we voldoende winkels en gespecialiseerde winkels.
  • Veel gekozen merken zijn o.a. Amslod en Fongers.
fiets-kopen-ee

Goedkope E-bike bestellen in Ee

Een e-bike is een fiets met trapondersteuning. Je geniet van elektrische ondersteuning bij het fietsen. Een elektrische tweewieler gaat lekker snel, rijdt comfortabel, is heerlijk bij langere afstanden en is een stuk duurzamer dan steeds korte ritjes met de auto. Met name ouderen zijn gek op de elobike. Maar ook forenzen en scholieren zien we steeds vaker terug op dit model. De beste elektrische fiets in Ee kopen of huren? In ons 5-stappenplan bieden we wat je precies moet doen.

E-bike in Ee online bestellen en laten bezorgen

  1. Kies een van de soorten e-bikes

    Bedenk eerst wanneer en hoe vaak jij de fiets nodig hebt. Voor korte afstanden is er veel te kiezen. Zoals een robuuste stad- en transportfiets. Voor langere afstanden adviseren wij een e-bike met grote actieradius. Voor zakelijk gebruik is de krachtige speed pedelec de juiste suggestie. Voor recreanten is er een groot assortiment race- en crosshybride modellen. Kies je vaak voor het OV? Je kunt ook kiezen voor handzame elektrische vouwfietsen.

  2. De juiste maat bepalen

    Kies het type frame (herenframe of lage / brede instap). Bepaal op voorhand ook de framemaat. De meest voorkomende maten zijn 46 cm (S), 52 cm (M) en 61 cm (L). De fietsshops adviseren ook welke framemaat matcht met jouw lengte. Je kunt ook kiezen voor modellen met een extra lage-instap of juist een meer hoge instap.

  3. Technische eisen

    Je hebt een een voorwielmotor (goedkoop), middenmotor (reageert extra snel) en tevens de achterwielmotor (minder slijtage van de ketting). Kies ook de accu. Veel mensen gaan voor zo’n 520 Wh. Hiermee rijdt je tussen de 55 & 115 kilometer. Tevens heb je de keuze voor een duurdere accu met 675 wattuur. Een accu is vaak geïntegreerd in de kettingkast of in de bagagedrager. Een laatste belangrijke keuze is het model versnelling: Naafversnelling met ketting, Derailleurversnelling en Naafversnelling met riemaandrijving.

  4. Proefrit inplannen

    Als je jouw wensen in kaart hebt gebracht kan je een proefrit inplannen bij een erkende rijwielshop in Noardeast-Fryslân. Je kunt dan diverse modellen zelf ervaren. Kan je niet naar de winkel komen? Sommige leveranciers zoals Fietsvoordeelshop.nl verschaffen ook een e-bike thuisdemonstratie in Ee. Zij bieden persoonlijk advies, geheel gratis en vrijblijvend.

  5. Aankoop & levering

    Een krachtige elektrische fiets kopen in Ee is mogelijk bij steeds meer winkels. Veel mensen kiezen voor de fietsspeciaalzaak: snel meerdere modellen bekijken en proberen, advies van een expert en je hebt een servicepunt in de buurt. Er is ook steeds meer aanbod online. Middels de online fietsenwinkel heb je het voordeel van een grote voorraad, bezorging op locatie en gunstige prijzen. Het gewenste type uittesten bij een testcentrum is ook bij de online aanbieders steeds vaker een mogelijkheid.

Testcentrum en fietsenwinkel in Ee

D.m.v. het schema hierna weet je direct de locatiegegevens van rijwielshops in Ee en nabije omgeving. Je kunt hier mogelijk terecht voor verkoop en advies. Soms hebben zij ook een in-house e-bike testcentrum. Bestaat er een rijwielzaak die hier thuishoort? Neem dan contact op met ons. Doorzoek ook winkels in Engwierum, Anjum & Oostrum.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Gratis e-bike proefrit in Ee maken?

Bekijk verkopers en laat jouw ideale fiets samenstellen

Keuzegids: welke fiets is voor mij geschikt?

Ben jij op zoek naar een nieuwe fiets? Dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Past elk model bij mijn wensen? Wat zijn op dit moment kwaliteitsmerken? Is een 2dehands model goed genoeg? En wat wil ik maximaal uitgeven? In onze keuzehulp tref je belangrijke info over de meest bestelde modellen. Daarmee achterhaal je wat overeenkomt met jouw gebruikersprofiel.

E-bike Ee: belangrijk informatie

Met een e-bike haal je een goed model in huis voor fietsvakanties en voor forenzen. Deze elektrische fiets heeft een lage uitstoot, eenvoudig te gebruiken en is heel handig voor 65-plussers die graag actief blijven. Met de best accu rijd je wel zo’n 165 kilometer. Enkele aandachtspunten: het is fors duurder dan een regulier model, de onderdelen zijn kostbaar en het gewicht kan behoorlijk zijn. Professionele merken zijn Flyer en tevens Kreidler.

  • Met name populair bij ouderen.
  • Een grote actieradius en dus ideaal voor grote afstanden.
  • Een goedkope e-bike heb je al voor €970,00.

▸ Vind alle e-bike acties

Schoolfiets: alle informatie op een rij

Een sterke schoolfiets is nodig om veilig en snel op school aan te komen. Het design moet leuk zijn en er moeten versnellingen op zitten. Erg populair model is de transportfiets. Dit type beschikt over een rieten mand of krat waar je moeiteloos een boodschappentas of schooltas mee kunt vervoeren. Een leuk alternatief is natuurlijk de omafiets. Voor scholieren die elke dag een groot stuk moeten afleggen is de elektrische schoolfiets een interessante optie.

  • Een studentenfiets moet meegroeien en is praktisch in gebruik.
  • Er is een groot aanbod tienerfietsen van o.a. Rivel Lancaster en Vogue.
  • De onkosten starten bij plusminus €225,00.

▸ Vergelijk schoolfiets prijsaanbiedingen

Stadsfiets: de pluspunten op een rij

Een stadsfiets wordt vaak gekocht om je flexibel door het centrum te bewegen. Een prima optie voor beperkte ritjes of om even snel naar het centrum te gaan. Deze soorten zijn hufterproof en hebben weinig onderhoud nodig door bijvoorbeeld een dichte kettingkast en geïntegreerd lampen. In het hedendaagse assortiment kan je kiezen uit versnellingssystemen met 3, 5 of 7 versnellingen. Je ziet ze ook vaak met voordrager.

  • Een city bike heeft weinig onderhoud nodig en is heel sterk.
  • Er is een groot aanbod moederfietsen van bijv. Trek en Bird Bike.
  • De kosten beginnen bij +/- €350,00.

▸ Ontdek de beste elektrische stadsfiets kortingdeals

Bakfiets Ee vergelijken: belangrijke kooptips

Een bakfiets is een transportfiets met 2 of 3 wielen en vaak een groot zitgedeelte vooraan. Het is heel erg praktisch om er lekker op uit te gaan met de kids. Je kunt er ook snel even mee naar de supermarkt en het is voor veel gezinnen zelfs een alternatief voor een scooter, motor of auto. Met behulp van de gordel of riem vervoer je kinderen 100% veilig. In het geval van een elektrische bakfiets met trapondersteuning kom je nog sneller van A naar B. Ook een fietskar kan een uitkomst bieden: een aanhangwagentje op twee wielen dat achter de fiets hangt.

  • Eenvoudig en snel de kinderen vervoeren.
  • Professionele leveranciers zijn Bakfiets.nl & Popal.
  • De verwachte prijzen van elektrische bakfietsen beginnen bij +/- €2.700,00.

▸ Bekijk alle bakfiets kortingdeals

Moeiteloos een fiets laten bezorgen in Ee

Vergelijk fietsshops en kies jouw ideale model

Keuzehulp bij een speed pedelec / speedbike

De betekenis van een speed pedelec is: een speciale snelle elektrische fiets met een extra krachtige trapondersteuning die snelheden tot 45 km per uur kan behalen. De speedbike wordt vooral gebruikt voor dagelijks woon-werk verkeer. het is een bijzonder goedkoop alternatief voor het openbaar vervoer. Belangrijk zijn de volgende onderwerpen: Een brommerrijbewijs of autorijbewijs B, een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA), achteruitkijkspiegel met tevens een kentekenplaat en een veilige helm.

  • Je behaalt gemakkelijk snelheden tot wel 45 kilometer per uur.
  • Een verzekering en rijbewijs zijn verplicht.
  • De tarieven zijn plusminus €3.675,00.

▸ Profiteer van de speed pedelec kortingdeals

Koop een sportieve fietsen

Met een sportfiets wordt bedoeld: een snelle en sportieve uitvoering. Het is variant op de bekende damesfiets of herenfiets en de snelle racefiets. Ideaal voor actieve mensen die snel van A naar B willen. Een hybride fiets is licht van gewicht, wordt gekenmerkt door een sportieve zithouding, heeft doorgaans diverse versnellingen en sportieve dunne banden. In de volgende bullets doorzoek je de belangrijkste modellen:

  • Mountainbikes: heerlijk genieten in de bossen en natuur.
  • Hybride fiets: een flexibele fiets voor sport en recreatief gebruik.
  • Racefiets: een superlicht model met dunne bandjes en veel versnellingen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: wordt vaak gezien als een kruising tussen MTB en racefiets.
  • Trekkingfiets: je kunt hier gemakkelijk veel en lang mee rijden (vakantiefiets).
  • Fixie: opmerkelijke hippe modellen voor beperkt gebruik.

▸ Toon de sportfiets prijsaanbiedingen

Keuzehulp bij een vouwfiets

Een vouwfiets is een handzaam model dat je eenvoudig kan inklappen tot een meeneem-formaat. Veel van deze types beschikken over een slimme inklapbare frame. Daarmee kan je razendsnel het stuur en het frame invouwen. Het wordt veel gebruikt door mensen die veel met het OV reizen. Het is een aanrader om op de camping bij je te hebben of als je thuis weinig ruimte hebt. Een speciale elektrische vouwfiets is beter voor langere ritten van en naar een station.

  • Mag ingevouwen gratis mee in trein of bus.
  • Uitstekende modellen komen van Giant & Sinclair A-bike.
  • De onkosten starten bij €445,00.

▸ Ga verder naar de elektrische vouwfietsen kortingdeals

Alles wat je moet weten over de kinderfiets

Een mooie kinderfiets in Ee is een onmisbaar item voor ieder kind. Kids rond de 1,5 jaar beginnen vaak met een loopfiets. Kies in het begin voor een kinderfiets met zijwieltjes zodat het vallen beperkt wordt. Er zijn diverse framematen beschikbaar. Je kind moet zorgeloos op de fiets kunnen klimmen. De kleinste maat is 12 inch (2 – 4 jaar). Het aanbod is verder uitgebreid met 14 inch (3 tot ongeveer 5 jaar), 16 inch (4 tot circa 6 jaar), 18 inch (5 t/m 7 jaar), 20 inch (6 tot circa 8 jaar), 22 inch (7 tot gemiddeld 9 jaar) en 24 inch (8 – 11 jaar). Kids tot 14 jaar kunnen met een 26 inch model uit de voeten. Het dragen van een fietshelm wordt aangeraden.

  • Opvallende jongensfietsen en Disney meisjesfietsen voor 2 tot 14 jaar.
  • Bekende leveranciers zijn Volare en Gazelle.
  • De verwachte tarieven beginnen bij +/- €125,00.

▸ Ontdek de beste kinderfietsen kortingdeals

fietsen-bestellen-in-ee

Onze top-10 fietsmerken april 2024

Bij de (online) rijwielshop zien we talloze merken en types. Van bekende Hollandse namen tot nieuwe specialisten met vrolijke moederfietsen en driewielers voor extra ondersteuning. Bijgaand bekijk je de meest interessante aanbieders in fietsland. Check ook de pagina met informatie over racefietsen.

  1. Sparta: luxe smart-ebikes altijd gekoppeld met de slimme App.
  2. Batavus: groot netwerk aan verkooppunten en service locaties.
  3. Giant: ook speciale sportfietsen voor vrouwen met het merk LIV.
  4. Gazelle: onbeperkt modellen proberen in een van de testcentra.
  5. Cortina: gratis montagehulp en rijklaar thuisbezorgd.
  6. Stella: hele mooie E-bikes met middenmotor gratis thuisbezorgd.
  7. Amslod: scherp geprijsde modellen rechtstreeks uit de fabriek.
  8. Union: mooie toegankelijke modellen voor dagelijks gebruik.
  9. Koga: geleverd met betrouwbare motor van Bosch of Shimano.
  10. Trek: werken met middenmoters van Bosch en achtermotors van Hydrive.

Alternatieve merken:

  • Nederlandse aanbieders: Pointer, VanMoof, Pegasus, Flyer, Jan Janssen, Montego, De fietsfabriek, Arrow, Roetz, Cowboy, Brinckers, Veloretti en Sensa, Popal, Merida, Stromer, Vyber, Alpina.
  • Duitse leveranciers: Birdy, Derby Cycle, Focus Bikes, Hase Bike, Canyon, Cube en Riese & Müller, Velo de Ville, Kalkhoff, Accell, Qwic.
  • Belgische merken: Achielle, Minerva, Granville, Ridley, Eddy Merckx en Cowboy, Zannata, L’Avenir, Oxford, Norta.

Gemiddelde kosten van een fiets in Ee (april 2024)

Het prijskaartje van een normale fiets begint bij zo’n €475,00. Je hebt merken in elke prijscategorie. Een stevige opafiets heb je al vanaf €465,00, een e-bike is beschikbaar vanaf €950 en een luxe bakfiets is al te bestellen voor €2.700,00. De kosten onderaan de streep zijn afhankelijk van de producent, eisen qua actieradius, soort versnelling, locatie van de motor, accessoires zoals helm, slot of telefoonhouder, service aan huis (onderhoud) en optioneel een fietsverzekering. In deze tabel delen we de minimale prijzen van bekende fietstypes.

Type fietsAanbiederPrijs (gemiddeld)
E-BikeSparta€2.325,00
SchoolfietsVolare€605,00
RacefietsLapierre€1.110,00
MountainbikeScott€1.229,00
BakfietsRadWagon€2.725,00
De verwachte prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Friesland.

Thuisdemonstratie: plan een proefrit in jouw eigen omgeving

Een e-bike uitzoeken in jouw eigen straat? Vraag dan naar een gratis en vrijblijvende e-bike proefrit aan huis in Ee! Shops als Fietsvoordeelshop.nl, Stella, Fietsoptimaal.nl, VanDijck, Amslod, Bayck hebben diverse specialisten die op locatie langskomen. Het grote voordeel van een gratis thuisdemo is dat je kunt proefrijden in jouw eigen vertrouwde omgeving. De regionale E-bike adviseur in laat jou diverse merken en modellen proberen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Door gebruik te maken van zo’n thuisdemo ontdek je welk soort past bij jouw wensen en budget.

  • In een korte tijd meerdere modellen en uitvoeringen testen.
  • De fietsspecialist is dagelijks in de buurt.
  • Volledig gratis en vrijblijvend.

Kopen van van tweedehands fietsen in Ee

Met een tweedehands fiets kan je een mooie besparing realiseren. Tweedehands rijwielen kan je vinden bij een fietswinkel of specialist in tweewielers. Vaak kan je ook je oude model inruilen. Ga goed voorbereid op pad. Er zijn aspecten waar je rekening mee moet houden. In de bullets hieronder geven wij noemenswaardige aandachtspunten.

  1. Check altijd de lagers en wielen.
  2. Tokkel aan de spaken om de spanning te checken en controleer de kwaliteit van de banden.
  3. Het is belangrijk dat stuur en zadel nog steeds verstelbaar zijn.
  4. Check de remmen.
  5. Bekijk wat de status van de ketting en het frame is.

FAQ: vragen en antwoorden over tweewielers

De elektrische fiets laten bezorgen in Ee, hoe doe ik dat?

Ja, een e-bike laten thuisbezorgen is gewoon mogelijk. Via speciaalzaken zoals City-bikes.nl en Giga-Bikes kan je moeiteloos door middel van internet een goede e-bike bestellen. Vaak kan je kiezen uit 2 opties: zelf ophalen in de rijwielshop of bezorging aan huis. De prijzen voor thuislevering zijn vaak niet meer dan ongeveer €37,50. De levertijd is gemiddeld gezien 3 – 8 werkdagen.

Wat is voor mij de beste fiets?

Ten behoeve van woon-werk verkeer zou je kunnen kiezen voor een snel en sportief model met een fietsplan (leasefiets). Voor schoolgaande kinderen is een snelle elektrische schoolfiets een goede optie. Voor alleen de dagelijkse boodschappen ga je voor een sterke transportfiets of een interessant tweedehands model. Vervoer jij ook vaak de kinderen of spullen? Kies dan voor een innovatieve bakfiets. Voor recreatieve gebruikers hebben we nog de fatbike, racefiets, mountainbike, toerfiets, hybride fiets, trekkingfiets.

Is het verstandig om een e-bike verzekering af te sluiten?

Jouw elektrische fiets laten verzekeren is helemaal niet noodzakelijk, maar wel verstandig. Met een eigen fietsverzekering ben je optimaal gedekt tegen schade en diefstal. Andere toebehoren zoals slot, GPS- en navigatieapparatuur, fietstas, fietsmand, kinderzitje kan je laten meeverzekeren. Zo’n e-bike polis is af te nemen vanaf €2,40 per maand. Het alternatief de speed pedelec wordt beschouwd als een bromfiets. Het rijden hierop vereist een gele kentekenplaat. Je moet dus een AM-rijbewijs hebben en een WA-verzekering is essentieel. En All-risk verzekering kost om en nabij de €4,25.

Hoe plan ik een proefrit in?

Als jij op zoek gaat naar een nieuwe eBike dan wil je dat deze afgesteld wordt op jouw wensen. Ga eerst voor een testrit op diverse soorten en merken. Er zit variatie in wendbaarheid en design. Middels een electric-bike winkel of in een testcenter in de regio kan je de meest populaire bikes proberen. Zo bestel jij zeker weten de beste e-bike in Ee. Bij meerdere verkopers is een individuele gratis proefrit bij jouw in de regio een optie. Je e-bike specialist komt op de afgesproken dag bij je thuis. Op deze manier kan je heel eenvoudig een aantal modellen zelf uitproberen. Jouw fiets afstellen op maat kan ook.

Hoe werkt het onderhoud bij de fietsenmaker in Ee?

Als het gaat om onderhoud van elektrische fietsen is de plaatselijke fietsenmaker de aangewezen plek. Deze fietsenwinkels weten alles over: accu onderhoud, checken van banden en versnellingen en elektrische contactpunten behandelen. Heb je recht op garantie? Mogelijk krijg je dan een financiële vergoeding voor de fietsreparatie in Ee (nieuwe accu vervangen). Bij veel merken wordt gevraagd of je interesse hebt in een onderhoudscontract voor de terugkerende jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 9131

Plaats een reactie