fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Nieuw-Roden

Makkelijk en snel een nieuwe fiets kopen in Nieuw-Roden? Je kunt supergoed fietsen in deze woonplaats. Bij de (online) rijwielshop heb je de keuze uit ontzettend veel verschillende soorten. Denk maar aan een transportfiets tot hybride fiets van allerlei soorten merken als Giant en Brikbikes. Wat is voor mij de juiste keuze? Op deze pagina vertellen we je alles over de diverse soorten modellen, toonaangevende merken en vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Ook geven we aanvullende adviezen over het boeken van een proefrit en ontdek je contactgegevens van klantgerichte fietswinkels in Nieuw-Roden en omliggende plekken.

  • Elektrische fietsen in Nieuw-Roden zijn er voor jong en oud.
  • Het rijdt comfortabel en het is ideaal voor 60-plussers en en voor recreatief gebruik.
  • Voor het milieu veel vriendelijker dan een auto of brommer.
  • In deze streek kan je kiezen uit meerdere goede specialisten en gespecialiseerde winkels.
  • Goede merken zijn bijv. VanMoof en Uniquebikes.
fiets-kopen-nieuw-roden

Goedkope E-bike bestellen in Nieuw-Roden

Een goede e-bike is uitgerust met een motor. Je profiteert van elektrische ondersteuning als je fietst. Een elektrische tweewieler is supersnel, rijdt lekker licht en comfortabel, is ideaal voor woon-werk verkeer en het is een stuk meer klimaatbewust dan overal naartoe rijden met de auto. Een elobike wordt heel veel gekocht door ouderen. Ook studenten en werkenden zien we steeds vaker terug op dit model. De beste elektrische fiets in Nieuw-Roden kopen of huren? In ons 5-stappenplan bieden we welke keuzes je moet maken.

E-bike in Nieuw-Roden online bestellen via internet

  1. Kies een model e-bike

    Overweeg waar je de fiets voor gaat gebruiken. Voor de dagelijkse boodschappen ben je het beste af met een onderhoudsarme stadsfiets of transporter. Voor lange toertochten is een e-bike met hoge actieradius een uitkomst. Voor woon-werk verkeer is de speed pedelec een praktische optie. Voor sportievelingen is er een groot assortiment racefietsen en mountainbikes. Ga jij met je fiets in de bus, trein of tram (OV)? Er bestaan ook praktische elektrische vouwfietsen.

  2. Een maat kiezen

    Kies het frametype dat past bij jouw wensen (herenframe, damesframe). Verdiep je ook in de juiste framemaat. Framematen die we het meest zien zijn 46 cm (S), 55 cm (M) en 61 cm (L). De rijwielshops bieden hulp om te bepalen welke framemaat hoort bij jouw benen (lengte). Je vindt ook types met een lage instap een hoge instap, of het trapeze-frame.

  3. Technische wensen

    Je kunt kiezen voor een voorwielmotor (voordelig), middenmotor (meer stabiliteit) plus de achterwielmotor (natuurlijke rijbeleving). Ook de accu’s wisselen behoorlijk. Veel fietsen beschikken over +/- 475 Wh. Hiermee rijdt je tussen de 55 & 100 kilometer. Bij veel aanbieders zien we ook een accu-upgrade tot wel 725 wattuur. De meeste accu’s worden geplaatst bij de bagagedrager of in de kettingkast. Een laatste aandachtspunt is de werking van de versnelling: Derailleurversnelling, Naafversnelling met riemaandrijving en Naafversnelling met ketting.

  4. Proefrit maken

    In het geval jij een goed model hebt gekozen dat past bij je wensen is er een proefrit in te plannen bij een lokale rijwielshop in Noordenveld. Doorgaans kan je de meest populaire varianten zelf ervaren. Kan je niet naar de winkel komen? Een paar aanbieders zoals Fietsoptimaal.nl verschaffen ook een e-bike thuisdemonstratie in Nieuw-Roden. In jouw vertrouwde omgeving een proefrit maken, altijd gratis en zonder verplichtingen.

  5. Bestellen en afhalen

    Een geschikte elektrische fiets kopen in Nieuw-Roden is mogelijk bij steeds meer winkels. Veel mensen kiezen voor de fietsspeciaalzaak: laagdrempelig een proefrit maken, een verkoopmedewerker die persoonlijk advies kan geven en de fiets laten afstellen. Als alternatief kan jij via internet ook veel info verkrijgen. Bij de online rijwielshop geniet je van een een gigantisch assortiment, snelle levering en scherpe prijzen. Een testcentrum bezoeken voor een proefrit behoort ook bij online shops vaak tot de mogelijkheden.

Bekijk testcentrum en fietsenwinkel in Nieuw-Roden

Aan de hand van de volgende opsomming vergelijk je snel de verschillende rijwielshops in Nieuw-Roden en directe omgeving. Mogelijk dat je hier terecht kan voor het maken van een proefrit en vrijblijvend advies. Sommige winkels hebben een eigen e-bike testcentrum. Werk jij bij nog een winkel die zeker in dit rijtje thuishoort? Stuur ons dan een mailtje. Bekijk ook winkels in Leutingewolde, Foxwolde en Alteveer.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Deze week een e-bike proefrit in Nieuw-Roden maken?

Bekijk de opties en stel jouw ideale fiets samen

Aankoopgids: welke fiets is voor mij geschikt?

Wil jij een nieuwe fiets bestellen? De keuze is soms niet eenvoudig om te maken. Wat is een goed type? Wat zijn op dit moment kwaliteitsmerken? Zou een 2dehands model wat voor mij zijn? En wat mag het allemaal kosten? In onze koopgids vind je handige info over de populaire modellen. Zodoende vind je uit wat matcht met jouw eisen en wensen.

E-bike Nieuw-Roden: belangrijk informatie

Een e-bike is een goede keuze voor ontspannende uitstapjes en voor kids die ver van school af wonen. Deze elektrische fiets heeft een lage uitstoot, past bij een gezonde leefstijl en is ideaal voor lange afstanden. Het bereik kan oplopen tot wel 155 kilometer. Het is niet voor iedereen geschikt: het is prijziger dan een ouderwetse fiets, het onderhoud is duurder en ze zijn zo’n 8 kilogram zwaarder. Bekende fabrikanten zijn VanMoof en Moustache.

  • Licht en comfortabele fietsen.
  • Perfect vervoer naar werk of school.
  • De goedkope e-bike kan je bestellen en laten bezorgen v.a. €980,00.

▸ Ga naar de e-bike acties

Schoolfiets: altijd een goede keuze

Een goede schoolfiets is noodzakelijk om snel en comfortabel op school aan te komen. Belangrijk is een trendy design, en hij moet over voldoende versnellingen beschikken. Kinderen kiezen ook vaak voor een transportfiets. Dit soort wordt geleverd met een mand of fietskrat waar je probleemloos een boodschappentas of schooltas op kunt leggen. Een leuk alternatief is natuurlijk de omafiets. Voor grote afstanden is het ook interessant om te kijken naar een elektrische schoolfiets.

  • Een studentenfiets heeft een hippe uitstraling en moet het fietsenhok overleven.
  • Betrouwbare fabrikanten van tienerfietsen zijn Rivel Lancaster en BSP.
  • De prijzen zijn +/- €225,00.

▸ Check alle schoolfiets voordeeltjes

Stadsfiets: de belangrijkste informatie

Een stadsfiets is ideaal om je soepel door het stadsverkeer te bewegen. Een prima optie voor kleine afstanden of om snel boodschappen te doen. Deze types zijn hufterproof en vergen niet veel onderhoud doordat het een dichte kettingkast heeft. In het actuele aanbod heb je de keuze uit 3, 5 of 7 versnellingen. Je ziet ze ook vaak met voordrager.

  • Een city bike heeft weinig onderhoud nodig en is heel sterk.
  • Populaire merken moederfietsen zijn Trek en Elops.
  • Prijsindicaties beginnen bij €260,00.

▸ Ga naar de elektrische stadsfiets kortingsacties

Bakfiets Nieuw-Roden vergelijken: informatie en voordelen

Een bakfiets is een transportfiets met 2 of 3 wielen en een ruime bak aan de voorkant. Mensen kopen dit vaak om kinderen in mee te nemen. In de bak kan je heel wat boodschappen kwijt en voor veel jonge gezinnen is het een interessant alternatief voor een scooter, motor of auto. Aan de hand van de veiligheidsgordel zitten kinderen altijd veilig. Wanneer je kiest voor een elektrische bakfiets met trapondersteuning is het rondrijden nog makkelijker. Ook een fietskar kan een uitkomst bieden: deze hangt achter je fiets.

  • Veilige en snelle manier om kids van A naar B te brengen.
  • Bekende modellen komen van Bakfiets.nl & Urban Arrow.
  • De verwachte kosten van elektrische bakfietsen beginnen bij ongeveer €2.725,00.

▸ Vind alle bakfiets prijsaanbiedingen

Gemakkelijk een fiets laten bezorgen in Nieuw-Roden

Vergelijk fietsenwinkels en kies jouw ideale model

Koop een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec houdt in: een innovatieve snelle elektrische fiets met speciale trapondersteuning welke snelheden tot 45 kilometer per uur kan bereiken. De speedbike wordt vooral gebruikt voor grote afstanden. Een zeer handig en voordelig alternatief voor het openbaar vervoer. Let op: er zijn een aantal randvoorwaarden en verplichtingen: En bromfietsrijbewijs (AM) of een autorijbewijs (B), verzekering (WA), achteruitkijkspiegel met tevens een (gele) kentekenplaat en een NTA 8776 goedgekeurde helm.

  • Een zeer snelle speedbike, perfect voor woon-werkverkeer.
  • Een goedgekeurde helm is verplicht.
  • De kosten beginnen bij +/- €3.500,00.

▸ Vergelijk de speed pedelec prijsdeals

Kooptips voor de sportieve fietsen

Een sportfiets staat voor: een snelle en sportieve uitvoering. Het is variant op de instap herenfiets of damesfiets en een sportieve racefiets. Perfect voor sportieve mensen die snel van A naar B willen. Een hybride fiets is super licht, de zithouding is actief / sportief, heeft een derailleursysteem met voldoende versnellingen en extra snelle banden. In de volgende punten bieden wij de meest bekende modellen:

  • Mountainbikes: om heerlijk de bossen mee te doorkruisen.
  • Hybride fiets: comfortabele citybike met sportief karakter.
  • Racefiets: een razendsnelle uitvoering voor verharde wegen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: bedoeld voor het rijden op verharde en onverharde wegen.
  • Trekkingfiets: voor als je veel kilometers met de vakantiefiets wilt maken.
  • Fixie: een simpel, degelijk maar hip model voor in de stad.

▸ Ontdek de beste sportfiets prijsdeals

Aankoopgids vouwfiets

Een vouwfiets is een comfortabel model dat je gemakkelijk kunt inklappen tot een klein en handzaam formaat. Kenmerken is het invouwbare frame. Zodoende kan je in enkele seconden het hele model in elkaar vouwen. Het wordt veel gebruikt door OV gebruikers. Het is ook een uitkomst om op vakantie mee te nemen of voor mensen die geen schuur of garage hebben. Een nieuwe elektrische vouwfiets is ideaal voor afstanden die je net wat sneller zou willen afleggen.

  • Compact, licht en overal mee naartoe te nemen.
  • Betrouwbare producenten zijn Giant & Dahon.
  • De onkosten beginnen bij zo’n €449,00.

▸ Vergelijk elektrische vouwfietsen acties

Informatie over de kinderfiets

Een trendy kinderfiets in Nieuw-Roden is een mooie mijlpaal voor jouw kids. De kleinsten beginnen vaak met een 2-wiel loopfiets. Voor kids vanaf 3 jaar kies je voor een model met zijwieltjes om een positieve eerste fietservaring te creëren. Je kunt kiezen uit meerdere framematen. Je kind moet veilig op en af kunnen stappen. De 12 inch maat is de kleinste versie voor 2 tot 4 jaar. Vervolgens is er een 14 inch (3-5 jaar), 16 inch (4 tot gemiddeld 6 jaar), 18 inch (5 t/m 7 jaar), 20 inch (6 tot circa 8 jaar), 22 inch (7 tot 9 jaar) en 24 inch (8 tot ongeveer 11 jaar). De laatste maat is 26 inch (10 – 14 jaar). Het gebruiken van een fietshelm wordt aangeraden.

  • Opvallende jongensfietsen en schattige meisjesfietsen voor 2 tot 14 jaar.
  • Bekende leveranciers zijn Amigo & Berg.
  • De tarieven zijn +/- €100,00.

▸ Toon de kinderfietsen voordeeltjes

fietsen-bestellen-in-nieuw-roden

De beste 10 merken fietsen april 2024

Bij de lokale fietsshop kan je een keuze maken uit mega veel merken. Van goede Hollandse namen tot nieuwe spelers in de markt met kleurrijke moederfietsen en driewielers voor meer veiligheid. In het onderstaande overzicht kan je aan de slag met de meest toonaangevende fabrikanten en merken in tweewielerland. Je kunt hier ook meer info lezen over fiets acties.

  1. Sparta: ook snelle speed pedelecs zoals de D-BURST METB SMART SPEED.
  2. Batavus: sterke, veilige en moderne kwaliteitsfietsen voor iedereen.
  3. Giant: sportieve en recreatieve modellen voorzien van de laatste technologieën.
  4. Gazelle: altijd 10 jaar garantie op het frame.
  5. Cortina: met de E-U4 Transport Family haal je een sterk model in huis.
  6. Stella: ervaar de service van een winkel gewoon bij je thuis.
  7. Amslod: snelle reparatie en service bij u thuis (landelijke garantie).
  8. Union: altijd een betrouwbaar servicepunt in de buurt.
  9. Koga: eigen hoogwaardige productie- en montageproces.
  10. Trek: de beste e-bikes die voldoen aan strenge hoogwaardige eisen.

Andere merken:

  • Nederlandse fabrikanten: Jan Janssen, Montego, VanMoof, Babboe, Flyer, Pegasus, Arrow, Brinckers, Roetz, Veloretti, Cowboy, Urban en Popal, BSP, Merida, Stromer, Vyber, Sensa.
  • Duitse leveranciers: Focus Bikes, Derby Cycle, Prophete, Canyon, Cube, Hase Bike en Riese & Müller, Accell, Velo de Ville, Storck, Qwic.
  • Belgische producten: Eddy Merckx, Ridley, Granville, Minerva, Thompson en Norta, Oxford, Zannata, L’Avenir, Ellio.

Verwachte aanschafprijzen van een fiets in Nieuw-Roden (april 2024)

De gemiddelde aankoopprijs van een basic fiets is ongeveer €450,00. Er zijn mogelijkheden in alle prijscategorieën. Een eenvoudige damesfiets is er al vanaf €395,00, een e-bike koop je vanaf €980 en een handige bakfiets is te koop vanaf €2.750,00. De volledige kosten hangen af van de fabrikant, de gewenste actieradius, type versnelling, locatie van de motor, accessoires zoals helm, slot of telefoonhouder, onderhoudscontract en (indien gewenst) een fietsverzekering. In onderstaand schema vergelijk je de minimale kosten van bekende fietstypes.

Model fietsMerkGemiddelde kosten
Elektrische fietsGazelle€2.000,00
StadsfietsBSP€565,00
RacefietsLapierre€1.130,00
ATBSensa€1.259,00
BakfietsNihola€2.550,00
De winkelprijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Drenthe.

Thuisdemonstratie: vrijblijvend een proefrit boeken

Een e-bike proberen bij jouw eigen woning? Plan dan een eigen e-bike proefrit aan huis in Nieuw-Roden! Leveranciers zoals Amslod, Bayck, Stella, Fietsvoordeelshop.nl, Forza, VanDijck sturen een adviseur naar je huis. Een belangrijk voordeel van zo’n demo aan huis is dat het proefritje gedaan wordt in een bekend gebied. De plaatselijke E-bike adviseur in komt met een bus met verschillende modellen erin. Hier zijn geen kosten aan verbonden. D.m.v. zo’n thuisdemo kom je erachter welke uitvoering overeenkomt met jouw stijl.

  • Gratis verschillende modellen e-bikes uitproberen.
  • De fietsspecialist kan direct al je vragen beantwoorden.
  • Altijd volledig vrijblijvend!

Kopen van van tweedehands fietsen in Nieuw-Roden

Door de aanschaf van een tweedehands fiets ben je veel voordeliger uit. Tweedehands koopjes zijn verkrijgbaar bij een fietswinkel of specialist in tweewielers. Je kunt hier je oude model ook vaak inruilen. Er zijn wel meerdere factoren die extra tijd en aandacht nodig hebben. In onderstaand blok geven wij 5 praktische aandachtspunten.

  1. Onderzoek de staat van de lagers en wielen.
  2. Check of de banden nog goed zijn (incl. spaken).
  3. Zet het stuur en zadel in de winkel direct op de juiste hoogte.
  4. Maak een korte rit en kijk of je de remmen naar behoren werken.
  5. Maak een proefrit en voel of de ketting goed strak staat.

Tweewieler FAQ: alles wat je moet weten over aanschaf

Mijn elektrische fiets laten bezorgen in Nieuw-Roden, hoe werkt dat?

Ja, een e-bike bij je thuis laten bezorgen is geen probleem. Via webshops zoals Superfietsen.nl en Premiumbikes.nl kan je binnen een paar minuten op afstand (online) jouw ideale tweewieler bestellen. Doorgaans kan je kiezen uit 2 opties: ophalen in de rijwielwinkel of afleveren aan huis. De afleverkosten voor thuisbezorging zijn tegenwoordig circa €37,50. De levertijd is vaak tussen de 3 – 8 werkdagen.

Welk type fiets past bij mijn wensen?

Ten behoeve van woon-werk verkeer adviseren wij een sportief model gefinancierd met het fietsplan (leasefiets). Voor schoolgaande kinderen is de elektrische schoolfiets een prima keuze. Voor de dagelijkse korte ritjes koop je een eenvoudige transportfiets of een betaalbaar tweedehands model. Wil je makkelijk de kinderen wegbrengen? Koop dan een smart-bakfiets. Voor de sportievelingen bieden ze ook nog een gravelbike, mountainbike, racefiets, toerfiets, hybride fiets, trekkingfiets.

Moet ik mijn e-bike verzekeren?

De elektrische fiets verzekeren is geen verplichting, maar is meer dan het overwegen waard. Met een goede fietsverzekering ben je optimaal gedekt tegen schade of diefstal. Andere spullen zoals kinderzitje, fietsmand, GPS- en navigatieapparatuur, fietscomputers, slot kan je ook laten dekken. De e-bike polis is al verkrijgbaar vanaf €2,25 per maand. Een snelle speed pedelec wordt beschouwd als een bromfiets. Het rijden hierop vereist een gele kentekenplaat. Het bromfietsrijbewijs of autorijbewijs is noodzakelijk en een WA-verzekering is verplicht. Een All Risk Volledig Casco polis is af te sluiten vanaf €4,25.

Kan ik eerst een gratis proefrit maken?

Wanneer je een nieuwe eBike besteld moet dit vanzelfsprekend helemaal passen. Vraag om een testrit op meerdere types. Deze kunnen variëren op het gebied van gebruiksgemak en comfort. Via een electric-bike winkel of in een testcenter of experience center kan je de meest populaire motorsystemen zelf testen. Daardoor koop je altijd de beste e-bike in Nieuw-Roden. Vaak is de gratis proefrit aan huis een optie. De e-bike specialist zal dan een afspraak in plannen. Je kunt in jouw vertrouwde omgeving verschillende soorten zelf ervaren. Je fiets afstellen op maat wordt meestal ook gedaan.

Welke service biedt de fietsenmaker in Nieuw-Roden?

Als het gaat om onderhoud van elektrische fietsen kan je aankloppen bij een fietsenmaker. Deze speciaalzaken hebben servicemogelijkheden voor: status van de accu controleren, nakijken van de banden en de software updaten. Valt je fiets nog binnen de garantieperiode? Wellicht kun je dan contact opnemen voor een compensatie voor de fietsreparatie in Nieuw-Roden (nieuwe accu vervangen). Eventueel wordt gevraagd of je interesse hebt in een onderhoudscontract zodat je elk jaar geniet van een servicebeurt.


Postcodegebied: 9311

Plaats een reactie