fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Een

Voordelig en gemakkelijk een handige fiets kopen in Een? Je kunt heerlijk fietsen in deze woonplaats. Bij de fietsenwinkel zijn er oneindig veel soorten en merken. Dit gaat van een stadsfiets tot ATB van allerlei (nieuwe) merken zoals Cube en E-bikez. Wat is voor mij de juiste keuze? Via deze pagina vind je meer informatie over de verschillende types, merken en kosten. Ook geven we meer aanbevelingen over proefrijden aan huis en bieden we contactgegevens van professionele fietswinkels in Een en omgeving.

  • Elektrische fietsen in Een zijn er in veel soorten en maten.
  • Je kunt moeiteloos rijden en uitermate geschikt voor bijv. 60-plussers en en voor recreatief gebruik.
  • Het is een groen alternatief voor een brommer, scooter of auto.
  • In deze gemeente vind je meerdere goede showrooms en rijwielshops.
  • Bekende merken zijn Stella en Alpina Bikes.
fiets-kopen-een

Goedkope E-bike bestellen in Een

Een e-bike is fiets met een hulpmotor. Je profiteert van elektrische ondersteuning als je een fietsrit gaat maken. Een elektrische tweewieler is een stuk sneller, rijdt heerlijk, is perfect voor lange afstanden en het is een stuk meer klimaatbewust dan een auto of brommer. Het zijn in het bijzonder ouderen die gebruik maken van de elobike. Ook volwassenen en kinderen kiezen steeds vaker voor hippe elektrische modellen. De beste elektrische fiets in Een kopen of huren? In de 5-stappen hieronder leggen we uit waar jij even goed naar moet kijken.

E-bike in Een online bestellen en laten bezorgen

  1. Kies een model e-bike

    Ga bij jezelf na waar jij de fiets voor nodig hebt. Voor de kleinere ritten kies je een onderhoudsarme transport- of stadsfiets. Voor ouderen die niet meer op een normaal model kunnen is de e-bike met lange actieradius een goed alternatief. Voor dagelijkse afstanden vanaf 20 kilometer is zo’n speed pedelec een verstandige keuze. Voor recreanten verkopen ze ook cyclocrossers en racefietsen. Reis je met de trein of heb je thuis niet veel ruimte? Je kunt ook kiezen voor minimalistische elektrische vouwfietsen.

  2. Maat kiezen

    Maak een keuze voor een type frame (trapeze-frame of extra lage instap). Kies ook de hoogte van jouw frame. Gangbare maten zijn 49 cm (S), 52 – 56 cm (M) en 61 cm (L). De fietswinkels geven ook aan welke framemaat matcht met jouw lichaamslengte. Je kunt specifiek zoeken op modellen met een extra lage of brede instap-frame of een hoge instap.

  3. Technische informatie

    Je kunt kiezen voor de standaard voorwielmotor (voordelig), middenmotor (natuurlijke ondersteuning) plus de achterwielmotor (veel power en gaat erg lang mee). Je moet ook het vermogen van de accu kiezen. De meest gangbare keuze +/- 425 Wh. Hiermee rijdt je tussen de 50 & 100 km. Bij veel rijwielshops heb je ook een accu-upgrade tot wel 700 wattuur. Een accu is vaak geïntegreerd op de bagagedrager of op het frame. Een laatste aandachtspunt is de keuze optie qua versnelling: Naafversnelling met ketting, Naafversnelling met riemaandrijving of Derailleurversnelling.

  4. Proefrit plannen

    In het geval je jouw wensen in kaart hebt gebracht kan je eerst een proefrit doen bij een gespecialiseerde rijwielshop in Noordenveld. Hier kan je alle beschikbare varianten zelf ervaren. Wil je liever een 1 op 1 sessie? Een paar aanbieders zoals Amslod verschaffen ook een e-bike thuisdemonstratie in Een. Praktisch advies van een adviseur, altijd gratis en zonder verplichtingen.

  5. Online bestellen en afhalen

    Een krachtige elektrische fiets kopen in Een doe je eenvoudig bij een speciaalzaak. Je kan bij een fietsspeciaalzaak terecht voor: snel diverse modellen proberen, een expert die direct advies geeft en je kan hier terecht voor service en reparaties. Aan de andere kant is er ook steeds meer online aanbod. Dankzij een online fietsenshop profiteer je van een veel keuze in kleur en framematen, bezorging aan huis en goede prijzen. Jouw gekozen model uitproberen bij een testcentrum is steeds vaker mogelijk.

Vind testcentrum en fietsenwinkel in Een

Door gebruik te maken van het volgende overzicht bekijk je adresgegevens van rijwielshops in Een en regio. Hier kan je eventueel terecht voor nieuwe en tweedehands modellen en reparatie. Sommige winkels hebben een eigen e-bike testcentrum. Bestaat er een bikeshop die hier ook bij hoort? Onze medewerkers staan je graag te woord. Of klik door voor winkels in Een-West, Nietap & Veenhuizen.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

E-bike proefrit in Een plannen?

Vergelijk modellen en laat jouw ideale fiets samenstellen

Keuzehulp: welke fiets past bij mij?

Heb jij behoefte aan een nieuwe fiets? Dan komen er veel vragen op je af. Wat voor type is geschikt bij mijn situatie? Wat zijn de beste merken? Zou een 2dehands model wat voor mij zijn? Wat kost het eigenlijk? In onze actuele hulpgids delen wij uitgebreide informatie over de meest bestelde modellen. Hiermee kom je erachter wat overeenkomt met jouw situatie.

E-bike Een: dit moet je weten voor aanschaf

Een e-bike is met name geschikt voor lange ritten en voor schoolgaande kinderen. Zo’n elektrische fiets is milieuvriendelijk, verbetert jouw mobiliteit en is perfect voor studenten en werkenden die dagelijks een lange afstand moeten afleggen. De actieradius loopt op tot wel 145 kilometer. Er zijn ook een aantal nadelen: het prijskaartje ligt hoger dan een regulier model, de onderdelen zijn kostbaar en het gewicht kan behoorlijk zijn. Professionele merken zijn Giant en uiteraard Riese & Müller.

  • Gemakkelijk fietsen in alle weersomstandigheden.
  • Je draagt je steentje bij aan een beter milieu.
  • De goedkope e-bike kan je bestellen en laten bezorgen v.a. €965,00.

▸ Profiteer van de e-bike kortingdeals

Schoolfiets: informatie en voordelen

Een comfortabele schoolfiets is nodig om snel en comfortabel dagelijks de weg naar school af te leggen. Hij moet natuurlijk hip zijn en hij moet stevig en robuust zijn. Eventuele spullen kun je op een transportfiets eenvoudig vervoeren. Deze categorie biedt een voordrager of krat waar je probleemloos een schooltas op kan vastzetten. Een soortgelijke opties is de omafiets. Voor langere stukken is de elektrische schoolfiets een interessante optie.

  • Een studentenfiets moet heeft een vlotte uitstraling en kan tegen een stootje.
  • Professionele aanbieders van tienerfietsen zijn Cortina & Vogue.
  • De verwachte onkosten starten bij plusminus €239,00.

▸ Vind alle schoolfiets kortingsacties

Stadsfiets: belangrijk informatie

Een stadsfiets is ideaal om door drukke en smalle straten te fietsen. Ideaal voor de korte ritjes naar werk of om even naar de winkel te gaan. Deze types zijn mega sterk en hebben niet accessoires die kapot kunnen gaan doordat het een dichte kettingkast heeft. In de huidige markt worden ze vaak geleverd met 3, 5 of 7 versnellingen. Tevens kan je er een voordrager op laten zetten.

  • Een city bike staat garant voor kwaliteit.
  • Veel besteld zijn moederfietsen van Gazelle & Flyer.
  • De verwachte onkosten starten bij zo’n €250,00.

▸ Ontdek de beste elektrische stadsfiets prijsaanbiedingen

Bakfiets Een vergelijken: waar rekening mee houden?

Een bakfiets is een model met 2 of 3 wielen en een ruime bak aan de voorkant. Het is een uitkomst om de kids mee te nemen. Je kunt er ook veel boodschappen in vervoeren en voor veel jonge gezinnen is het een interessant alternatief voor een tweede auto. Met behulp van de gordel of riem zitten kinderen altijd veilig. In het geval van een elektrische bakfiets met trapondersteuning kom je nog sneller van A naar B. Informeer ook eens naar een fietskar: een aanhangwagentje op twee wielen dat achter de fiets hangt.

  • Eenvoudig en snel de kinderen vervoeren.
  • Betrouwbare merken zijn Bakfiets.nl & Urban Arrow.
  • De tarieven van elektrische bakfietsen zijn ongeveer €2.625,00.

▸ Vergelijk de bakfiets acties

Voordelig een fiets laten bezorgen in Een

Vergelijk fietswinkels en bestel de beste aanbiedingen

Tips en advies over een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec betekent: een zeer snelle elektrische fiets met een krachtige trapondersteuning welke een snelheid tot 45 km/u kan fietsen. De speedbike is ideaal voor woon-werkverkeer. Kan ook goed werken in combinatie met het openbaar vervoer. Er gelden wel enkele verplichtingen: Een brommerrijbewijs of autorijbewijs B, minimaal een WA-verzekering, achteruitkijkspiegel & een kentekenplaat en een goedgekeurde bromfietshelm.

  • Een zeer snelle speedbike, perfect voor woon-werkverkeer.
  • Een verzekering en rijbewijs zijn verplicht.
  • De tarieven starten bij €3.625,00.

▸ Ga verder naar de speed pedelec prijsdeals

Aankoopgids sportieve fietsen

Een sportfiets houdt in: een sportief model dat licht trapt. Het is een mengelmoes tussen een normale damesfiets of herenfiets en een supersnelle racefiets. Zeer geschikt voor sportieve mensen die zich flexibel en snel willen verplaatsen. Een hybride fiets is erg licht (weinig kilo’s), heeft een sportieve zithouding, heeft meerdere kettingbladen en versnellen en smalle banden. Hieronder delen we de meest verkochte sportieve uitvoeringen:

  • Mountainbikes: een model met dikke banden, veel versnellingen, zonder bagagedrager.
  • Hybride fiets: een sportief model uitgerust met dunne banden en veel versnellingen.
  • Racefiets: een ideaal model voor lange tourtochten in een groepje (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: een stuk sneller en minder robuust dan de MTB.
  • Trekkingfiets: een passende vakantiefiets voor lange afstanden.
  • Fixie: opmerkelijke hippe modellen voor beperkt gebruik.

▸ Ga verder naar de sportfiets deals

Vergelijk een vouwfiets

Een vouwfiets is een praktisch model dat je simpel kunt meenemen en kunt opvouwen tot een makkelijk klein formaat. Kenmerken is het in te klappen frame. Hierdoor kan je heel vlug jouw fiets inklappen. Dit wordt vaak gekocht door forenzen. Het is ook ideaal om op de camping bij je te hebben of als je thuis geen ruimte hebt om op te slaan. Een slimme elektrische vouwfiets is perfect voor afstanden die je net wat sneller zou willen afleggen.

  • Ideaal om sneller op je locatie aan te komen.
  • Bekende merken zijn Beixo & Albi.
  • De verwachte tarieven beginnen bij +/- €469,00.

▸ Profiteer van de elektrische vouwfietsen kortingsacties

Alles wat je moet weten over de kinderfiets

Een toffe kinderfiets in Een is een leuke gift voor elk jongetje of meisje. De peuters starten met een eigen loopfiets. Wat oudere kinderen (vanaf 3/4 jaar) beginnen met zijwieltjes om een positieve eerste fietservaring te creëren. Je kunt kiezen uit meerdere framematen. Het kind moet zonder ondersteuning goed kunnen bewegen en opstappen. Het 12 inch model past bij de leeftijd 2 tot 4 jaar. Opvolgend bieden ze een 14 inch (3 tot zo’n 5 jaar), 16 inch (4 t/m 6 jaar), 18 inch (5 tot circa 7 jaar), 20 inch (6 t/m 8 jaar), 22 inch (7 tot 9 jaar) en 24 inch (8 tot zo’n 11 jaar). Voor kids tot 14 jaar heb je nog 26 inch. Het rijden met een fietshelm wordt steeds meer gestimuleerd.

  • Opvallende jongensfietsen en prinsessen meisjesfietsen voor elke schoolleeftijd.
  • Vaak gekozen merken zijn Volare en Berg.
  • De verwachte prijzen beginnen bij +/- €159,00.

▸ Ga naar de kinderfietsen voordeeltjes

fietsen-bestellen-in-een

Bekijk top 10 fietsmerken april 2024

Wanneer je een rijwielshop binnenloopt dan kan je een keuze maken uit mega veel merken en soorten. Van authentieke Hollandse namen tot nieuwe hippe fabrikanten van grote moederfietsen en driewielers voor meer veiligheid. Bijgaand bekijk je de best verkochte merken van dit moment. Op deze website lees je ook meer over herenfietsen.

  1. Sparta: krachtige A-SHINE ENERGY M8B met 8 versnellingen.
  2. Batavus: toonaangevende fabrikant met een ruim netwerk aan dealers.
  3. Giant: topmodellen voor alledaagse fietsers, recreatieve atleten en toprijders.
  4. Gazelle: altijd 10 jaar garantie op het frame.
  5. Cortina: de E-U4 TRANSPORT SOLID wordt veel gekocht door mannen.
  6. Stella: in je eigen straat of omgeving een proefrit plannen.
  7. Amslod: eigen Amslod Experience centers om zelf diverse modellen te proberen.
  8. Union: stoere stadsmodellen voor mannen en vrouwen.
  9. Koga: eigen hoogwaardige productie- en montageproces.
  10. Trek: altijd een goede wegligging tijdens alle weersomstandigheden.

Andere merken:

  • Nederlandse producten: Pointer, Montego, Jan Janssen, Flyer, Pegasus, Babboe, Brinckers, De fietsfabriek, Roetz, Veloretti, Urban, Arrow en BSP, Stromer, Vyber, Alpina, Merida, Popal.
  • Duitse leveranciers: Cube, Derby Cycle, Hase Bike, Prophete, Focus Bikes, Birdy en Storck, Qwic, Riese & Müller, Velo de Ville, Accell.
  • Belgische aanbieders: Ridley, Granville, Thompson, Minerva, Eddy Merckx en Ellio, Cowboy, L’Avenir, Zannata, Norta.

Doorsnee aanschafprijzen van een fiets in Een (april 2024)

De gemiddelde adviesprijs van een basic fiets (vanafprijs) is zo’n €500,00. Er zijn mogelijkheden in alle prijscategorieën. Een normale moederfiets bestel je voor zo’n €355,00, een e-bike koop je vanaf €960 en een handige bakfiets heeft een prijskaartje van gemiddeld €2.600,00. De prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van de leveranciers, actieradius, de remmen en versnellingen, een voorwiel-, midden-, of achterwielmotor, overige accessoires zoals telefoonhouder of fietstas, abonnement voor onderhoud en een fietsverzekering. In de hier onderstaande tabel krijg je een indicatie van de minimale prijzen van de meest gangbare modellen.

Model fietsAanbiederPrijs
Elektrische fietsSparta€2.375,00
SchoolfietsSparta€495,00
RacefietsSensa€1.050,00
All terrain bikeBianchi€1.289,00
BakfietsJohnny Loco€2.550,00
De geschatte prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Drenthe.

Thuisdemonstratie: een proefrit in je eigen omgeving maken

Een e-bike testen in jouw eigen vertrouwde omgeving? Bel of mail dan voor een gratis en vrijblijvende e-bike proefrit aan huis in Een! Leveranciers als Stella, Amslod, Fietsvoordeelshop.nl, VanDijck, Bayck, Forza komen met een grote bus bij je aan huis. Een groot pluspunt van de thuisdemo is dat jij zelf een proefrit kan doen in je eigen regio. De erkende E-bike adviseur in neemt allerlei modellen mee om te bewonderen. Het uittesten kost niets. Via een thuisdemo ervaar je zelf welk type in lijn ligt met jouw doel en stijl.

  • Proefrijden in jouw eigen straat.
  • De fietsspecialist laat jou kennismaken met alle merken.
  • Zonder kosten een complete brochure aanvragen.

Kooptips tweedehands fietsen in Een

Wanneer je gaat voor een tweedehands fiets ben je veel voordeliger uit. Tweedehands modellen zijn te koop bij een fietswinkel of tweewielercentrum. Mogelijk kan jij je huidige model inruilen. Let op: er zijn wat zaken die extra tijd en aandacht nodig hebben. In de volgende box bieden wij 5 nuttige aankooptips.

  1. Check altijd de lagers en wielen.
  2. Zitten er oneffenheden in de banden of spaken?
  3. Ga na of je het stuur en het zadel nog kunt aanpassen in hoogte.
  4. Check de remmen.
  5. Kijk of de ketting niet helemaal verroest is.

Ik wil een tweewieler bestellen: waar moet ik op letten (FAQ)?

Een elektrische fiets laten bezorgen in Een, hoe werkt dat?

Ja, een e-bike bij je thuis laten bezorgen is geen probleem. Via experts zoals Fietsonline.com en Fietsparadijs kan je eenvoudig via internet een geschikte e-bike vinden. In de regel zijn er twee keuzes: afhalen in de fietsshop of thuisbezorging. Het tarief voor afleveren aan huis komen uit op gemiddeld €27,50. De levertijd bedraagt zo’n 5 – 10 werkdagen.

Welke fietstype wordt aangeraden voor mij?

Voor het dagelijkse ritje naar je werk kan je kiezen voor een elektrische uitvoering gefinancierd met het fietsplan (leasefiets). Voor scholieren is een trendy elektrische schoolfiets erg interessant. Voor korte ritjes bestel je een stevige stadsfiets of een goed tweedehands model. Heb je ook ruimte nodig voor kinderen of boodschappen? Overweeg dan een smart-bakfiets. Wil je wat meer snelheid? Dan zijn er aanvullend nog modellen zoals een toerfiets, trekkingfiets, racefiets, hybride fiets, mountainbike, fatbike.

Zal ik een e-bike verzekering nemen?

Het afsluiten van een verzekering voor de elektrische fiets is helemaal niet noodzakelijk, maar wel aan te raden. Met een erkende fietsverzekering is jouw eigendom verzekerd tegen pech, diefstal of schade. Andere toebehoren zoals slot, fietsmand, kinderzitje, fietscomputers, GPS- en navigatieapparatuur zijn mogelijk ook binnen de polis gedekt. Zo’n e-bike polis is al verkrijgbaar vanaf €2,45 p/maand. De speed pedelec wordt beschouwd als een bromfiets. Voor dit type heb je een kentekenplaat nodig. Het AM-rijbewijs is noodzakelijk en een WA-verzekering is verplicht. Een all-risk verzekering / volledig casco kost plusminus €4,20.

Kan ik eerst een gratis proefrit maken?

Als jij verschillende modellen nieuwe eBikes gaat vergelijken wil je dat dit perfect past bij jouw wensen. Plan altijd een testrit op diverse types. Deze kunnen variëren op het gebied van gebruiksgemak en comfort. Via een electric-bike store of in een testcenter of experience center kun jij zonder kosten de meest gangbare bikes zelf testen. Hierdoor kom je uit bij de beste e-bike in Een. Bij diverse leveranciers is zo’n gratis proefrit bij je in de straat beschikbaar. De e-bike specialist zal dan een afspraak in plannen. Op deze manier kan je heel eenvoudig de meest gangbare soorten testen. Jouw fiets afstellen op maat kan ook.

Wat kan ik doen bij een fietsenmaker in Een?

Voor het jaarlijkse onderhoud aan de elektrische fietsen kan je aankloppen bij een fietsenmaker. Deze tweewielerzaken bieden services voor: de accu bekijken, de banden checken en verlichting controleren en afstellen. Valt je fiets nog in de garantie-tijd? Mogelijk ontvang je dan een geldbedrag voor een fietsreparatie in Een (nieuwe accu vervangen). Eventueel kan je er meteen een onderhoudscontract bij nemen voor de terugkerende jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 9342

Plaats een reactie