fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Smilde

Makkelijk en voordelig een handige fiets kopen in Smilde? De fiets wordt volop gebruikt in deze woonplaats. Online of in de winkel kan je kiezen uit erg veel modellen, merken en types. Dit varieert van moederfiets tot een MTB van uiteenlopende merken als Cortina en Victesse. Wat is voor mij een goede keuze? Op dit platform lees je uitgebreide informatie over de diverse soorten modellen, de best verkochte merken en huidige tarieven. Daarbij geven we aanvullende feiten over een thuisdemo en bieden we namen en adressen van klantvriendelijke fietswinkels in Smilde en omstreken.

  • Elektrische fietsen in Smilde zien we steeds meer.
  • Het zitcomfort is geweldig en het is zeer geschikt voor mensen die niet meer zo makkelijk kunnen trappen en woon-werk verkeer.
  • Het is in gebruik veel goedkoper dan allemaal korte autoritjes.
  • In deze gemeente vinden we meerdere erkende verkooppunten en fietsenmakers.
  • Goede merken zijn bijvoorbeeld Cortina en Specialized.
fiets-kopen-smilde

Goedkope E-bike bestellen in Smilde

Een e-bike wordt geleverd met een sterke motor. Het gemak van elektrische ondersteuning merk je wanneer je de weg op gaat. Een elektrische tweewieler is lekker snel, rijdt probleemloos door elke landschap, is heerlijk bij langere afstanden en het is beter voor het milieu dan de auto, brommer of scooter. Met name ouderen zijn gek op de elobike. Ook volwassenen en kinderen zien we steeds vaker terug op dit model. De beste elektrische fiets in Smilde kopen of huren? In 5 stappen leggen we uit hoe dit werkt.

E-bike in Smilde online bestellen en aan huis laten leveren

  1. Kies een model e-bike

    Overweeg voor welk doeleinde jij een fiets nodig hebt. Voor dagelijks gebruik kan jij het beste kiezen voor een onderhoudsarme stad- en transportfiets. Voor langere afstanden is een e-bike met voldoende actieradius een goede oplossing. Voor dagelijkse afstanden vanaf 20 kilometer is de speed pedelec een uitstekende uitkomst. Voor de sportfietsers verkopen ze ook race- en crosshybride modellen. Maak jij veel gebruik van het OV? Tegenwoordig heb je ook slimme elektrische vouwfietsen.

  2. De juiste maat bepalen

    Kies het frametype dat past bij jouw wensen (dames- of herenframe). Op basis van jouw lichaamslengte kies je de framemaat. Framematen die we het meest zien zijn 47 cm (S), 54 cm (M) en 59 cm (L). De fietsshops vertellen je ook welke framemaat matcht met jouw benen (lengte). Doorgaans heb je ook uitvoeringen met een lage instap of een sportieve hoge instap.

  3. Technische details

    Je hebt een de instap voorwielmotor (goedkoop), middenmotor (reageert extra snel) of achterwielmotor (super krachtig en stil). Kies ook de gewenste accu. Veel fietsen beschikken over +/- 485 Wh. Dit geeft je een bereik van tussen de 75 & 135 km. Ook kan je kiezen voor een accu-upgrade tot wel 625 wattuur. Een accu is vaak geïntegreerd op het frame of in de bagagedrager. Een ander aspect is het soort versnelling: Derailleurversnelling, Naafversnelling met riemaandrijving en Naafversnelling met ketting.

  4. Gratis proefrit

    Als je het merk en model gekozen hebt kan je een proefrit maken bij een professionele rijwielshop in Midden-Drenthe. Over het algemeen kan je elektrische modellen uittesten. Heb je maar weinig tijd? Sommige shops zoals Fietsoptimaal.nl bieden ook een e-bike thuisdemonstratie in Smilde. Meerdere modellen uitproberen, altijd gratis en zonder verplichtingen.

  5. Aankoop & levering

    Een geschikte elektrische fiets kopen in Smilde kan bij steeds meer rijwielshops. Een fietsspeciaalzaak biedt service voor o.a.: het kosteloos proberen van diverse types, een expert die direct advies geeft en je kan hier terecht voor service en reparaties. Als alternatief kan jij via internet ook veel info verkrijgen. Middels de online fietsenwinkel profiteer je van een een ruim assortiment, een eigen bezorgservice en goede prijzen. Een bezoekje aan een testcentrum is ook bij de online aanbieders steeds vaker een mogelijkheid.

Testcentrum en fietsenwinkel in Smilde

Middels de volgende opsomming tref je verschillende rijwielshops in Smilde en nabije omgeving. Je kunt hier mogelijk terecht voor uitleg over de verschillende modellen en advies. De grotere zaken hebben soms ook een e-bike testcentrum. Bestaat er een tweewielerzaak welke absoluut op deze site hoort? Neem contact op met onze klantenservice. Bekijk ook winkels in Appelscha, Hoogersmilde en Bovensmilde.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

E-bike proefrit in Smilde maken?

Bekijk leveranciers en vind de fiets die bij je past

Aankoopgids: welke fiets past bij mij?

Op zoek naar een nieuwe fiets? Dan sta je zeker voor een uitdaging. Wat voor type is geschikt bij mijn situatie? Moet ik kiezen voor een budget of luxe merk? Ga ik voor nieuw of 2dehands? En wat wil ik eigenlijk uitgeven? In onze huidige keuzehulp bieden we handige informatie over de meest gezochte modellen. Door hier gebruik van te maken weet je zeker wat past bij doel en stijl.

E-bike Smilde: de belangrijkste informatie

Een e-bike is een goede keuze voor het afleggen van lange afstanden en voor schoolgaande kinderen. Een elektrische fiets is een duurzaam model, efficiënt en is heel handig voor ouderen die graag verre afstanden afleggen. Met de best accu rijd je wel zo’n 150 km. Disclaimer: je bent wel wat meer geld kwijt t.o.v. een basis uitvoering, het onderhoud is duurder en ze zijn zo’n 8 kilogram zwaarder. Populaire merken zijn Trek en ook Sensa.

  • Je bent zo een eind weg, zonder veel inspanning.
  • Ideaal voor jouw dagelijkse rit naar school of werk.
  • De goedkope e-bike is al te koop vanaf €995,00.

▸ Ontdek de beste e-bike kortingsacties

Schoolfiets: belangrijk informatie

Een goede schoolfiets is noodzakelijk om snel en comfortabel van huis naar school te rijden. Het model moet er natuurlijk goed uitzien en hij moet worden uitgerust met goede remmen. Bij een transportfiets kunnen spullen voorop geplaatst worden. Dit soort biedt een transportkrat waar je probleemloos een schooltas mee kunt vervoeren. De vergelijkbare omafiets wordt veel gebruikt door studenten. Voor afstanden vanaf 15 kilometer kan de elektrische schoolfiets mogelijk interessant zijn.

  • Een studentenfiets heeft een hippe uitstraling maar kan ook tegen een stootje.
  • Tienerfietsen worden o.a. gemaakt door Rivel Lancaster en Giant.
  • De verwachte tarieven beginnen bij +/- €239,00.

▸ Toon de schoolfiets acties

Stadsfiets: altijd een goede keuze

Een stadsfiets is de beste keuze om je soepel door het stadsverkeer te bewegen. Perfect voor beperkte afstanden of om even snel naar het centrum te gaan. Deze types kunnen tegen een stootje en hebben weinig onderhoud nodig (mede dankzij de dichte kettingkast). In het actuele aanbod zie je ze met meerdere versnellingen (3, 5 of 7 versnellingen). Optioneel leverbaar met voordrager!

  • De city bike is een stevige fiets voor dagelijks gebruik.
  • Qua moederfietsen kun je o.a. kiezen uit Sparta en Flyer.
  • De verwachte prijzen zijn zo’n €350,00.

▸ Vergelijk elektrische stadsfiets kortingsacties

Bakfiets Smilde vergelijken: belangrijk informatie

Een bakfiets is een langer model met 2 of 3 wielen uitgerust met een bak van kunststof. Super handig dus om kinderen in mee te nemen. Je kunt er ook snel even mee naar de supermarkt en het is een zeer betaalbaar alternatief voor een stadsauto. Aan de hand van de gordel of riem zitten kinderen altijd veilig. Met een elektrische bakfiets met trapondersteuning kan je je nog makkelijker manoeuvreren door de stad. Eventueel kun je ook gaan voor een fietskar: een aanhangwagentje op twee wielen dat achter de fiets hangt.

  • Makkelijke en snelle manier om de kinderen te vervoeren.
  • Goede modellen komen van Vogue en Nihola.
  • De verwachte onkosten van elektrische bakfietsen beginnen bij plusminus €2.600,00.

▸ Vergelijk bakfiets voordeeltjes

Snel en voordelig een fiets laten bezorgen in Smilde

Vergelijk online speciaalzaken en kies jouw ideale model

Keuzehulp bij een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec houdt in: een zeer snelle elektrische fiets met een krachtige trapondersteuning die snelheden tot maximaal 45 km/u kan rijden. De speedbike is ideaal voor vervoer van en naar het werk. Het wordt veel gebruikt als alternatief op auto of het openbaar vervoer. Let wel goed op de volgende zaken: Het bromfietsrijbewijs of autorijbewijs, aansprakelijkheidsverzekering, achteruitkijkspiegel met daarbij een geel nummerbord. en een goede helm.

  • Een zeer snelle manier om je te verplaatsen.
  • De minimale leeftijdsgrens is 16 jaar oud.
  • De verwachte onkosten starten bij ongeveer €3.650,00.

▸ Toon de speed pedelec deals

Keuzehulp bij een sportieve fietsen

De betekenis van een sportfiets is: een sportieve uitvoering ideaal voor recreatieve ritten. Het heeft raakvlakken met een basis damesfiets of herenfiets en de professionele racefiets. Zeer geschikt voor sportieve mensen die houden van snelheid. Een hybride fiets is licht van gewicht, de zithouding is actief / sportief, heeft een derailleursysteem met voldoende versnellingen en smalle banden. In de volgende bullets tonen wij de meest verkochte sportieve uitvoeringen:

  • Mountainbikes: voor het rijden op onverharde wegen of paden.
  • Hybride fiets: combinatie van citybike en sportieve fiets.
  • Racefiets: een razendsnelle uitvoering voor verharde wegen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: geschikt voor zowel geasfalteerde als onverharde wegen.
  • Trekkingfiets: een vakantiefiets die is ontworpen voor lange tochten.
  • Fixie: eenvoudige maar hippe modellen voor weekend gebruik.

▸ Ontdek de beste sportfiets acties

Koop een vouwfiets

Een vouwfiets is een praktisch model dat je eenvoudig kan inklappen tot een minimalistisch pakketje. De meeste modellen hebben een inklapbaar frame. Daarmee kan je enorm snel de totale fiets invouwen. Het is met name populair bij studenten en in het OV. Het is ook een uitkomst om mee naar de camping te nemen of als je thuis weinig ruimte hebt. Een speciale elektrische vouwfiets is passender voor langere ritjes van station naar werk.

  • Super compact en dus zeer handzaam.
  • Populaire leveranciers zijn Oyama + MBM.
  • De prijzen zijn plusminus €425,00.

▸ Ga naar de elektrische vouwfietsen prijsdeals

Koopgids kinderfiets

Een toffe kinderfiets in Smilde is een geweldige ervaring voor ieder kind. Een dreumus of peuters beginnen vaak met een loopfiets. Peuters vanaf 3 jaar kunnen het proberen met met zijwieltjes zodat er veilig geoefend kan worden. Kies altijd de meest optimale framemaat. Ieder kind moet veilig op de fiets kunnen klimmen. De 12 inch maat is de kleinste versie voor 2 tot 4 jaar. Daartussen heb je 14 inch (3 tot 5 jaar), 16 inch (4 t/m 6 jaar), 18 inch (5 tot ongeveer 7 jaar), 20 inch (6 tot zo’n 8 jaar), 22 inch (7 tot gemiddeld 9 jaar) en 24 inch (8 tot gemiddeld 11 jaar). De laatste maat is 26 inch (10 – 14 jaar). Het kopen van een bijpassende fietshelm willen wij graag stimuleren.

  • Sterke jongensfietsen en trendy meisjesfietsen voor alle leeftijdsgroepen.
  • Professionele merken zijn Amigo en Batavus.
  • De tarieven beginnen bij plusminus €119,00.

▸ Bekijk alle kinderfietsen prijsdeals

fietsen-bestellen-in-smilde

De beste 10 fietsmerken april 2024

Vandaag de dag kan je een keuze maken uit oneindig veel fabrikanten en merken. Van authentieke Hollandse leveranciers tot nieuwe hippe aanbieders met prachtige moederfietsen en driewielers voor extra stabiliteit. In de opsomming hieronder tonen wij de meest populaire fabrikanten en merken in tweewielerland. Check ook meer details over bakfietsen kopen.

  1. Sparta: krachtige A-SHINE ENERGY M8B met 8 versnellingen.
  2. Batavus: Hollands merk met een ruim netwerk aan fietswinkels.
  3. Giant: moderne sportieve modellen waar comfort en prestaties hand-in-hand gaan.
  4. Gazelle: altijd 10 jaar garantie op het frame.
  5. Cortina: kwalitatief hoogwaardige modellen met een hip design.
  6. Stella: hele mooie E-bikes met middenmotor gratis thuisbezorgd.
  7. Amslod: mobiel landelijk serviceteam voor reparaties aan huis.
  8. Union: populaire stadsfietsen waarmee je de drukte van de stad trotseert.
  9. Koga: alle e-bikes handgemaakt door de master mechanics.
  10. Trek: wereldwijd netwerk van gecertificeerde dealers en service-centra.

Optionele merken:

  • Nederlandse leveranciers: Montego, Jan Janssen, Pegasus, Babboe, VanMoof, Pointer, Roetz, De fietsfabriek, Urban, Brinckers, Veloretti, Arrow en Vyber, Stromer, Popal, BSP, Alpina, Merida.
  • Duitse producten: Derby Cycle, Focus Bikes, Canyon, Prophete, Hase Bike, Birdy en Riese & Müller, Qwic, Storck, Kalkhoff, Accell.
  • Belgische aanbieders: Eddy Merckx, Achielle, Minerva, Granville, Ridley en Cowboy, Norta, Oxford, L’Avenir, Zannata.

Verwachte prijzen van een fiets in Smilde (april 2024)

De doorsnee-prijs van een standaard fiets (vanafprijs) is zo’n €475,00. Er zijn mogelijkheden in verschillende prijsgroepen. Een robuuste opafiets is er al vanaf €495,00, een e-bike is beschikbaar vanaf €995 en een elektrische bakfiets kan je aankopen vanaf €2.600,00. De kosten onderaan de streep zijn afhankelijk van het model, actieradius, derailleurversnelling of naafversnelling, een voorwiel-, midden-, of achterwielmotor, de accessoires, service en onderhoud en de speciale fietsverzekering. In de prijstabel verstrekken we de minimale prijzen van de best verkochte fietstypes.

Type fietsMerknaamPrijs (gemiddeld)
E-BikeGazelle€2.075,00
SchoolfietsBSP€665,00
RacefietsScott€1.240,00
MTBGhost€1.229,00
BakfietsDolly€2.675,00
De minimale tarieven van een nieuwe fiets kopen in Provincie Drenthe.

Thuisdemonstratie: zonder verplichtingen een proefrit maken

Een e-bike uitproberen in jouw plaats? Bel of mail dan voor een kosteloze e-bike proefrit aan huis in Smilde! Producenten zoals Fietsoptimaal.nl, Stella, Forza, Bayck, Amslod, VanDijck komen met een grote bus bij je aan huis. Een positief aspect van zo’n demo aan huis is dat je alle type systemen mag proberen in jouw eigen straat. De opgeleide E-bike adviseur in neemt allerlei modellen mee om te bewonderen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Via een thuisdemo kom je erachter welk merk in lijn ligt met jouw doel en stijl.

  • Proefrijden in jouw eigen straat.
  • Jouw eigen fietsspecialist staat volledig tot je dienst.
  • 100% gratis en je zit nergens aan vast.

Kopen van van tweedehands fietsen in Smilde

Door te zoeken naar een tweedehands fiets ben je veel goedkoper uit. Tweedehands koopjes zijn te koop bij een bikeshop of tweewielerwinkel. In veel gevallen kun jij hier ook terecht voor inruil. Goed om te weten: er zijn diverse aspecten die extra tijd en aandacht nodig hebben. In onderstaand blok vind je noemenswaardige aankooptips.

  1. Check hoe het staat met de lagers en de wielen.
  2. Check of de banden voldoende profiel hebben en wat de staat van de spaken is.
  3. Kijk meteen of je het stuur en het zadel nog kunt aanpassen in hoogte.
  4. Maak een korte rit en kijk of je de remmen naar behoren werken.
  5. Is de ketting netjes schoon, gesmeerd en afgespannen?

Meest gestelde vragen over jouw nieuwe tweewieler

De elektrische fiets laten bezorgen in Smilde, kan dat?

Ja, een e-bike aan huis laten bezorgen is mogelijk. Bij de online rijwielshop zoals Nr1FietsShop.nl en Profibike kan ook jij snel via internet een goede e-bike bestellen. Vaak kan je 2 mogelijkheden selecteren: pick-up bij een bikeshop of thuisbezorging. Het tarief voor thuisbezorging liggen op gemiddeld €30,00. De levertijd bedraagt zo’n 4 – 10 werkdagen.

Wat is voor mij de beste fiets?

Voor het gebruikelijke woon-werk verkeer kan je kiezen voor een elektrisch model i.c.m. een fietsplan (leasefiets). Voor middelbare scholieren is een sterke elektrische schoolfiets een aantrekkelijk alternatief. Wanneer je uitsluitend korte ritten maakt kom je uit op een onderhoudsarme stadsfiets of een goedkoop tweedehands model. Moet je regelmatig de kids wegbrengen? Bestel dan een elektrische bakfiets. Voor mensen die houden van snelheid zijn er nog de trekkingfiets, fatbike, hybride fiets, mountainbike, toerfiets, gravelbike.

Is het verstandig om een e-bike verzekering af te sluiten?

De elektrische fiets verzekeren is helemaal niet noodzakelijk, maar wordt vaak wel gedaan. Met een volledige fietsverzekering staat de verzekeraar garant bij schade en diefstal. Andere spullen zoals slot, kinderzitje, GPS- en navigatieapparatuur, fietstas, fietsmand zitten ook vaak in de polis inbegrepen. Zo’n e-bike polis is af te nemen vanaf €2,30 per maand. De speed pedelec valt onder de categorie bromfiets. Het geel kentekenplaatje moet wel correct gemonteerd worden. Het bromfietsrijbewijs of autorijbewijs is noodzakelijk en ook een WA-verzekering mag niet ontbreken. Een All Risk Volledig Casco polis is beschikbaar vanaf €4,10.

Hoe plan ik een proefrit in?

Wanneer je een nieuwe eBike besteld wil je dat deze helemaal op maat is. Plan altijd een testrit op een selectie bikes. Ze zullen flink van elkaar afwijken als het gaat om stabiliteit en comfort. Bij een electric-bike verkooppunt of bij een testcenter kun jij verschillende merken zelf uitproberen. Zo neem je altijd de beste e-bike in Smilde. In sommige gevallen is ook een gratis proefrit bij jouw in de regio beschikbaar. Je e-bike specialist komt op de afgesproken dag bij je thuis. Zodoende kan jij de meest populaire merken zelf proberen. Jouw fiets afstellen op maat is ook mogelijk.

Welke service biedt de fietsenmaker in Smilde?

Voor het jaarlijkse onderhoud aan de elektrische fietsen kun je terecht bij een fietsenmaker. Deze fietswinkels hebben servicemogelijkheden voor: controleren van de accu, de banden nakijken en Balhoofd (stuur) controleren en afstellen. Kan jij nog aanspraak maken op garantie? Soms krijg je dan een tegemoetkoming voor de fietsreparatie in Smilde (nieuwe accu vervangen). Soms wordt gevraagd of je interesse hebt in een onderhoudscontract voor de terugkerende jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 9422

Plaats een reactie