fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Hoogersmilde

Betaalbaar en eenvoudig een betrouwbare fiets kopen in Hoogersmilde? De fiets is niet weg te denken in deze woonplaats. Bij de (online) rijwielshop kan je een keuze maken uit heel erg veel types. Dat loopt van een e-bike tot en met een trekkingfiets van allerlei (nieuwe) merken zoals Batavus en Doppio. Welk merk of model past bij bij? Op deze website lees je alles over de belangrijkste soorten, een overzicht met de beste merken en kosten. Ook bekijk je praktische aanbevelingen over het boeken van een proefrit en bieden we namen en adressen van erkende fietswinkels in Hoogersmilde en de directe omgeving.

  • Elektrische fietsen in Hoogersmilde zijn onmisbaar geworden.
  • Jij kan er eenvoudig op rijden en het is zeer geschikt voor mensen die niet meer zo makkelijk kunnen trappen en en voor recreatief gebruik.
  • Het is een bewust alternatief voor de auto.
  • In deze regio vind je meerdere erkende verkoopadviseurs en gespecialiseerde winkels.
  • Veel gekozen merken zijn bijvoorbeeld Veloretti en VanTuyl.
fiets-kopen-hoogersmilde

Goedkope E-bike bestellen in Hoogersmilde

Een e-bike heeft een motor (elektrisch). Hij geeft elektrische ondersteuning tijdens het trappen. Een elektrische tweewieler is een stuk sneller, rijdt heel efficiënt, is perfect voor ouderen en is een stuk duurzamer dan voortdurend de auto pakken. De elobike is populair onder senioren. Ook schoolgaande kinderen en volwassenen kiezen steeds vaker voor hippe elektrische modellen. De beste elektrische fiets in Hoogersmilde kopen of huren? In 5 stappen leggen we uit wat de punten van aandacht zijn.

E-bike in Hoogersmilde online bestellen en thuis laten leveren

  1. Maak een keuze uit de soorten e-bikes

    Bedenk eerst hoe vaak en voor welke afstanden bij een model zoekt. Voor de kleinere ritten ben je het beste af met een normale transport- of stadsfiets. Voor heuvelachtig gebied adviseren wij een e-bike met grote actieradius. Voor woon-werk verkeer is de speed pedelec een goede keuze. Voor sporters is er een mooi aanbod met all-terrain-bikes en racefietsen. Maak jij veel gebruik van het OV? Tegenwoordig heb je ook betaalbare elektrische vouwfietsen.

  2. De juiste maat kiezen

    Selecteer het type frame (bijvoorbeeld een herenframe of frame met lage instap). Kies ook de juiste framehoogte. Gangbare maten zijn 49 cm (S), 54 cm (M) en 57 tot 60 cm (L). De fietsenwinkels kunnen ondersteuning bieden bij het kiezen welke framemaat past bij jouw eigen lengte. Voor de liefhebbers zijn er modellen met een extra lage of brede instap-frame of juist een meer hoge instap.

  3. Technische specs

    De belangrijkste opties zijn een de instap voorwielmotor (goedkoop), middenmotor (meer stabiliteit) en achterwielmotor (heel krachtig en stil). Kies ook de gewenste accu. Veel e-bikes hebben zo’n 485 Wh. Afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning geeft dit tussen de 55 & 110 km. In veel gevallen heb je de keuze voor een duurdere accu met 650 wattuur. Veel accu’s worden weggewerkt in de framebuis of in de bagagedrager. Een laatste aandachtspunt is de versnelling en ketting: Naafversnelling met riemaandrijving, Naafversnelling met ketting en Derailleurversnelling.

  4. Vrijblijvende proefrit

    In het geval je jouw wensen in kaart hebt gebracht kan je een proefrit inplannen bij een beschikbare rijwielshop in Midden-Drenthe. Doorgaans kan je de meest populaire modellen proberen. Wil je meer gemak? Een aantal partijen zoals Forza werken ook met een e-bike thuisdemonstratie in Hoogersmilde. Persoonlijk advies van een adviseur, met een vrijblijvend karakter.

  5. Rond de aankoop af en krijg alles thuisbezorgd

    Een milieuvriendelijke elektrische fiets kopen in Hoogersmilde kan je doen bij een expert-winkel. Een fietsspeciaalzaak biedt service voor o.a.: snel meerdere modellen bekijken en proberen, direct vragen stellen en de fiets laten afstellen. Tevens kan je via internet de nodige info aanvragen. Dankzij een online fietsenshop heb je een veel keuze in maten en kleuren, een snelle bezorgservice en scherpe prijzen. Een proefrit maken bij een testcentrum is bij veel online aanbieders ook mogelijk.

Adresgegevens testcentrum en fietsenwinkel in Hoogersmilde

D.m.v. onderstaand schema tref je verschillende rijwielshops in Hoogersmilde en nabije omgeving. Je kunt hier mogelijk terecht voor het maken van een proefrit en advies. De grotere zaken hebben soms ook een e-bike testcentrum. Weet jij nog een winkel die in het schema moet worden opgenomen? Neem dan gerust contact op met ons. Doorzoek ook winkels in Westerbork, Zuidveld en Appelscha.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Meteen een e-bike proefrit in Hoogersmilde maken?

Vergelijk verkooppunten en vind jouw perfecte fiets

Koopgids: welke fiets past bij mijn eisen?

Wil jij een nieuwe fiets bestellen? Dan lijken de mogelijkheden soms eindeloos. Welk model past bij mij? Wat zijn op dit moment kwaliteitsmerken? Is een 2dehands model goed genoeg? Wat wil jij maximaal betalen? In de hierna volgende keuzehulp verstrekken we bruikbare info over de diverse modellen. Zodoende vind je uit wat rijmt met jouw eisen en wensen.

E-bike Hoogersmilde: informatie en voordelen

De e-bike is ideaal voor fietsvakanties en voor kids die ver van school af wonen. De elektrische fiets is een duurzaam model, gemakkelijk in gebruik en is heel handig voor studenten en werkenden die dagelijks een lange afstand moeten afleggen. De actieradius loopt op tot wel 165 kilometer. Het is niet voor iedereen geschikt: het is een stuk kostbaarder dan een normale uitvoering, het onderhoud is duurder en ze zijn zwaarder in gewicht. Populaire merken zijn Koga & Stromer.

  • Meer fietscomfort, ook tegen de heuvels op.
  • Duurzamer dan een scooter, auto of openbaar vervoer.
  • Zo’n goedkope e-bike kan je al bestellen voor €975,00.

▸ Ontdek de beste e-bike prijsdeals

Schoolfiets: altijd een goede keuze

Een comfortabele schoolfiets is belangrijk om moeiteloos en snel van huis naar school te kunnen gaan. Hij moet een hippe uitstraling hebben, en hij moet stevig en robuust zijn. Een aanrader is de transportfiets. Dit model heeft een rieten mand of krat waar je moeiteloos een boodschappentas of schooltas mee kunt vervoeren. Een iets goedkoper model is de omafiets. Voor grote afstanden kan een elektrische schoolfiets uitkomst bieden.

  • Een studentenfiets heeft een hippe uitstraling maar kan ook tegen een stootje.
  • Veel gekozen merken van tienerfietsen zijn Crown & Popal.
  • De verwachte kosten starten bij ongeveer €240,00.

▸ Vergelijk de schoolfiets prijsaanbiedingen

Stadsfiets: altijd een goede keuze

Een stadsfiets is perfect om je soepel door het stadsverkeer te bewegen. Een prima optie voor korte ritten of om even bij vrienden langs te gaan. Deze producten zijn praktisch onverwoestbaar en zijn onderhoudsvriendelijk door o.a. de dichte kettingkast. Op dit moment kan je kiezen uit meerdere versnellingen (3, 5 of 7 versnellingen). Ook met voordrager te bestellen.

  • Een city bike heeft weinig onderhoud nodig en is heel sterk.
  • Qua moederfietsen kun je o.a. kiezen uit Trek & Cube.
  • Prijsindicaties starten bij plusminus €360,00.

▸ Bekijk alle elektrische stadsfiets deals

Bakfiets Hoogersmilde vergelijken: de pluspunten op een rij

Een bakfiets is een model met 2 of 3 wielen en een open bak voor aan het stuur. Mensen kopen dit vaak om comfortabel met kinderen te fietsen. Wellicht kan jij het gebruiken voor de wekelijkse boodschappen en het is een goede vervanger van een scooter, motor of auto. Door middel van de gordel of riem vervoer je kinderen 100% veilig. Dankzij een elektrische bakfiets met trapondersteuning ben je minder afhankelijk van je eigen trapkunsten. Wellicht vind je een fietskar ook interessant: een kleine aanhanger die achter je fiets hangt.

  • Makkelijke en snelle manier om de kinderen te vervoeren.
  • Goede modellen komen van Bakfiets.nl en Gazelle.
  • Prijsindicaties van elektrische bakfietsen starten bij ongeveer €2.725,00.

▸ Ga verder naar de bakfiets voordeeltjes

Gemakkelijk een fiets laten bezorgen in Hoogersmilde

Vergelijk online fietswinkels en bestel de tofste merken

Tips en advies over een speed pedelec / speedbike

De betekenis van een speed pedelec is: een snelle elektrische fiets met innovatieve trapondersteuning welke snelheden tot 45 km per uur kan halen. De speedbike is ideaal voor lange afstanden en woon-werkverkeer. Een mooie aanvulling op het openbaar vervoer. De volgende zaken zijn verplicht: Een brommerrijbewijs of autorijbewijs B, verzekering (WA), achteruitkijkspiegel en een gele kentekenplaat en een goede helm.

  • Geen last meer van files of overvolle bussen en treinen.
  • Een verzekering en rijbewijs zijn verplicht.
  • De verwachte kosten starten bij plusminus €3.500,00.

▸ Ga verder naar de speed pedelec kortingdeals

Informatie over de sportieve fietsen

Een sportfiets is: een model voor sportieve doeleinden. Het zit eigenlijk in tussen de bekende damesfiets of herenfiets en de welbekende racefiets. Ideaal voor actieve mensen die zich flexibel en snel willen verplaatsen. Een hybride fiets is vaak licht van gewicht, heeft een sportieve zithouding, heeft meerdere kettingbladen en versnellen en dunne banden. In het stukje hieronder delen we de meest verkochte sportieve uitvoeringen:

  • Mountainbikes: een sportief model met dikke banden en een diep profiel.
  • Hybride fiets: een sportief model uitgerust met dunne banden en veel versnellingen.
  • Racefiets: leg eenvoudig grote afstanden af met veel hoogtemeters (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: wordt vaak gezien als een kruising tussen MTB en racefiets.
  • Trekkingfiets: ideaal om als vakantiefiets te gebruiken (veel kilometers).
  • Fixie: opmerkelijke hippe modellen voor beperkt gebruik.

▸ Vind alle sportfiets aanbiedingen

Waarom kiezen voor een vouwfiets

Een vouwfiets is een slim model dat je met een slim vouwmechanisme kunt invouwen tot een klein formaat. Ze staan bekend om het invouwbare frame. Daardoor kan je in een oogwenk jouw fiets inklappen. Het wordt veel gebruikt door studenten en in het OV. Het is een aanrader om op de camping bij je te hebben of als je niet over een eigen garage beschikt. Een nieuwe elektrische vouwfiets is ideaal voor afstanden die je net wat sneller zou willen afleggen.

  • Heel makkelijk meenemen en opslaan.
  • Uitstekende leveranciers zijn Beixo en Albi.
  • Prijsindicaties beginnen bij +/- €450,00.

▸ Ga verder naar de elektrische vouwfietsen voordeeltjes

Informatie over de kinderfiets

Een trendy kinderfiets in Hoogersmilde is een geweldige ervaring voor kinderen groot en klein. De peuters kunnen goed uit de voeten met een loopfiets. De kleine kinderfiets heeft zijwieltjes om een positieve eerste fietservaring te creëren. Er zijn diverse framematen beschikbaar. Het kind moet moeiteloos op het zadel kunnen zitten. Kinderen van 2, 3 of 4 jaar passen op een 12 inch model. Vervolgens is er een 14 inch (3 t/m 5 jaar), 16 inch (4 tot gemiddeld 6 jaar), 18 inch (5 tot gemiddeld 7 jaar), 20 inch (6 tot ongeveer 8 jaar), 22 inch (7 t/m 9 jaar) en 24 inch (8 tot ongeveer 11 jaar). De grootste maat is 26 inch (10 – 14 jaar). Het gebruiken van een fietshelm is niet noodzakelijk, echter wel aanbevolen.

  • Opvallende jongensfietsen en hippe meisjesfietsen voor alle leeftijdsgroepen.
  • Uitstekende producenten zijn Sjoef en Batavus.
  • De verwachte prijzen starten bij zo’n €145,00.

▸ Check alle kinderfietsen aanbiedingen

fietsen-bestellen-in-hoogersmilde

10 populaire fietsmerken april 2024

Tegenwoordig kan je een keuze maken uit steeds meer merken en leveranciers. Van authentieke Nederlandse merken tot nieuwe hippe fabrikanten van grote moederfietsen en driewielers voor extra stabiliteit. In het stukje hierna check je de meest populaire merken van april 2024. Check ook de pagina met informatie over herenfietsen bestellen.

  1. Sparta: ruime e-bike collectie met voor ieder wat wils.
  2. Batavus: groot aanbod aan jongensfietsen en meisjesfietsen.
  3. Giant: kwalitatieve e-bikes gericht op divers gebruik (wekelijks tot dagelijks gebruik).
  4. Gazelle: onbeperkt modellen proberen in een van de testcentra.
  5. Cortina: modellen met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.
  6. Stella: altijd een testcenter en service bij jou in de buurt.
  7. Amslod: elektrische fietsen van Nederlandse topkwaliteit rechtstreeks van fabrikant.
  8. Union: prachtige retro modellen perfect voor in de stad.
  9. Koga: topkwaliteit en uitmuntende afwerking, gemaakt in Nederland.
  10. Trek: een toonaangevende fabrikant met hoogwaardige sportfietsen en e-bikes.

Optionele merken:

  • Nederlandse aanbieders: Jan Janssen, Pointer, Babboe, Flyer, Pegasus, Montego, Veloretti, Roetz, Cowboy, Urban, Brinckers, De fietsfabriek en BSP, Alpina, Stromer, Merida, Sensa, Vyber.
  • Duitse producten: Canyon, Focus Bikes, Derby Cycle, Hase Bike, Prophete, Birdy en Accell, Velo de Ville, Riese & Müller, Storck, Kalkhoff.
  • Belgische producten: Granville, Thompson, Ridley, Minerva, Achielle en Cowboy, Oxford, Ellio, Norta, Zannata.

Gemiddelde aanschaftarieven van een fiets in Hoogersmilde (april 2024)

De gemiddelde adviesprijs van een nieuwe fiets (vanafprijs) is zo’n €525,00. Er is aanbod in alle prijscategorieën. Een robuuste schoolfiets heb je al vanaf €345,00, een e-bike laat je al thuisbezorgen vanaf €960 en een praktische bakfiets is al te bestellen voor €2.775,00. De kosten onderaan de streep zijn natuurlijk afhankelijk van het type, actieradius, het versnelling- en remsysteem, het type motor, andere extra’s zoals een voorzitje of slot, onderhoud en optioneel een fietsverzekering. In het volgende schema delen we de geschatte tarieven van bekende modellen.

SoortLabelVanafprijs
E-BikeStella€2.100,00
TransportfietsUnion€645,00
RacefietsCube€1.200,00
MountainbikeTrek€1.289,00
BakfietsBakfiets.nl€2.675,00
De geschatte prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Drenthe.

Thuisdemonstratie: een proefrit in je eigen omgeving maken

Een e-bike uitproberen bij jouw eigen woning? Doe een aanvraag voor een gratis en vrijblijvende e-bike proefrit aan huis in Hoogersmilde! Producenten als Fietsoptimaal.nl, Stella, Forza, Amslod, VanDijck, Bayck hebben heel veel experts in dienst. Een positief aspect van de thuisdemo is dat je alle uitvoeringen kunt uitproberen in de eigen straat of wijk. De professionele E-bike adviseur in komt met een bus met verschillende modellen erin. Hiervoor worden geen kosten gerekend. D.m.v. zo’n thuisdemo kun jij ontdekken welke motorsysteem rijmt met jouw wensen en budget.

  • Proefrijden in jouw eigen straat.
  • De fietsspecialist heeft veel kennis over de modellen.
  • Zonder verplichtingen een afspraak inplannen.

Tips voor tweedehands fietsen in Hoogersmilde

Door te zoeken naar een tweedehands fiets kan je al gauw honderden euro’s besparen. Tweedehands aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij een fietsenwinkel of tweewielerspecialist. De oude fiets inruilen bij aankoop van een nieuwe is heel gebruikelijk. Ga goed voorbereid op pad. Er zijn zaken die nader bekeken moeten worden. Hierna vertellen we over 5 nuttige tips over onderdelen en kwaliteitspunten.

  1. Kijk of er geen slag in het wiel zit en of de lagers in orde zijn.
  2. Controleer de spaakspanning en kijk of de banden genoeg profiel hebben.
  3. Bij oude modellen zit het zadel en stuur soms vast, controleer dit.
  4. Zet de fiets stil en houd de remmen in (werkt alles goed?).
  5. Let goed op de staat van de ketting, cassette en voorbladen.

FAQ: de belangrijkste vragen over tweewielers

Mijn elektrische fiets laten bezorgen in Hoogersmilde, wat kost dat?

Ja, een e-bike bij je thuis laten bezorgen kan. Via specialisten zoals Fietsenwinkel.nl en Giga-Bikes kan je probleemloos via een online keuzehulp een goede e-bike bestellen. Bij veel shops zijn er 2 opties: zelf halen in de fietsshop of afleveren aan huis. De prijzen voor levering op locatie zijn tegenwoordig plusminus €22,50. De levertijd komt uit op zo’n 6 – 8 werkdagen.

Welke fiets is geschikt voor mijn gebruik?

Fiets je naar het werk? Dan heb je een elektrische uitvoering binnen het fietsplan (leasefiets). Voor studenten is een trendy elektrische schoolfiets de beste keuze. Wanneer je uitsluitend korte ritten maakt neen me een stevige transportfiets of een interessant tweedehands model. Wil jij ook de kids en boodschappen kunnen vervoeren? Ga dan voor een innovatieve bakfiets. Wil je wat meer snelheid? Dan bieden ze ook nog een racefiets, fatbike, mountainbike, toerfiets, gravelbike, hybride fiets.

Is de e-bike verzekering noodzakelijk?

De elektrische fiets verzekeren is helemaal niet noodzakelijk, maar wel goed om te doen. Met een particuliere fietsverzekering staat de verzekeraar garant bij schade en diefstal. Extra’s zoals fietsmand, slot, fietscomputers, kinderzitje, fietstas kan je ook laten dekken. Een e-bike polis is af te nemen vanaf €2,90 p/maand. De speed pedelec wordt beschouwd als een bromfiets. Jij moet dan wel beschikken over een gele kentekenplaat. Je moet in het bezit zijn van rijbewijs A of B en je moet een WA-polis verplicht afsluiten. En All-risk verzekering kost +/- €4,50.

Hoe werkt het maken van een proefrit?

Als jij verschillende modellen nieuwe eBikes gaat vergelijken wil je dat deze helemaal op maat is. Maak altijd een testrit op voorgeselecteerde producten. Er zit veel verschil in wendbaarheid en design. Bij een electric-bike verkooppunt of in een testcenter in de regio kan je kosteloos de meest gangbare merken zelf proberen. Daardoor koop je de beste e-bike in Hoogersmilde. Bij diverse leveranciers is de gratis proefrit bij jouw in de regio beschikbaar. Je e-bike specialist komt persoonlijk langs. Zodoende kan jij de meest populaire producten zelf ervaren. De fiets afstellen op maat is vaak inbegrepen.

Welke service biedt de fietsenmaker in Hoogersmilde?

Voor het jaarlijkse onderhoud aan de elektrische fietsen kan je aankloppen bij een fietsenmaker. Deze bikeshops hebben servicemogelijkheden voor: de accu bekijken, checken van banden en versnellingen en Bouten en moeren vastdraaien. Valt je fiets nog binnen de garantieperiode? Soms krijg je dan een geldbedrag voor een fietsreparatie in Hoogersmilde (nieuwe accu vervangen). Soms kan je meteen een onderhoudscontract kiezen waardoor je fiets in perfecte staat blijft dankzij de jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 9423

Plaats een reactie