fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Westerbork

Voordelig en snel een toffe fiets kopen in Westerbork? De fiets is een geliefd vervoermiddel in de regio. Wanneer je een rijwielshop binnenloopt dan kan je een keuze maken uit heel erg veel varianten. Dit gaat van een gewone stadsfiets tot racefiets van diverse merken zoals Gazelle en B’TWIN. Wat is een goed model voor mij? Op dit portaal vertellen we je alles over de verschillende soorten fietsen, toonaangevende merken en kosten. Tevens bekijk je praktische info over proefrijden aan huis en bekijk je vestigingsgegevens van regionale fietswinkels in Westerbork en de omliggende regio.

  • Elektrische fietsen in Westerbork worden veel verkocht.
  • Het is ontzettend comfortabel en het is ideaal voor bejaarden en winderige weersomstandigheden.
  • De fiets pakken is milieuvriendelijker dan een auto of brommer.
  • In deze provincie kan je kiezen uit meerdere verkooppunten en bikeshops.
  • Populaire merken zijn bijvoorbeeld Veloretti en KeeWee.
fiets-kopen-westerbork

Goedkope E-bike bestellen in Westerbork

Met een e-bike doelen we op een fiets met elektromotor. De handige elektrische ondersteuning biedt hulp bij het fietsen. Een elektrische tweewieler is lekker snel, zorgt voor een gezondere leefstijl, is heerlijk bij langere afstanden en is een stuk duurzamer dan een auto of brommer. Met name ouderen zijn gek op de elobike. Ook volwassenen en kinderen kiezen er steeds vaker voor. De beste elektrische fiets in Westerbork kopen of huren? In het stappenplan lichten we verder toe hoe dit werkt.

E-bike in Westerbork online bestellen en laten bezorgen

  1. Een type en merk e-bike kiezen

    Ga bij jezelf na wanneer en hoe vaak jij de fiets nodig hebt. Voor dagelijks gebruik kan jij het beste kiezen voor een instap stad- en transportfiets. Voor mensen die graag lange tochten maken is de beste keuze om te gaan voor een e-bike met optimale actieradius. Voor snelheidsduivels is zo’n speed pedelec een verstandige keuze. Voor sportievelingen is er een mooi aanbod met racefietsen en mountainbikes. Maak jij veel gebruik van het OV? Je kunt ook kiezen voor kleine elektrische vouwfietsen.

  2. Welke maat?

    Selecteer het type frame (herenframe of lage / brede instap). Op basis van jouw lichaamslengte kies je de framemaat. Vaak gekozen framematen zijn 49 cm (S), 52 – 56 cm (M) en 57 cm (L). De fietswinkels tonen ook welke framemaat matcht met je beenlengte. Doorgaans heb je ook een model met een lage instap of een hoge instap.

  3. Technische specs

    Je hebt een de instap voorwielmotor (voordelig), middenmotor (voor elk landschap geschikt) plus de achterwielmotor (natuurlijke rijbeleving). Er zit ook veel verschil in type accu. Veel e-bikes hebben zo’n 450 Wh. Hiermee haal je tussen de 45 & 110 km. Bij veel shops zien we ook een accu-upgrade tot wel 600 wattuur. De meeste accu’s worden geplaatst op de bagagedrager of op het frame. Een laatste belangrijke keuze is de keuze optie qua versnelling: Naafversnelling met ketting, Derailleurversnelling en Naafversnelling met riemaandrijving.

  4. Proefrit maken

    In het geval jij een mooi model hebt geselecteerd is er een proefrit in te plannen bij de rijwielshop in Midden-Drenthe. Vaak kan je verschillende types testen. Wil je liever een 1 op 1 sessie? Sommige leveranciers zoals Forza Fietsen beschikken ook over mogelijkheden voor een e-bike thuisdemonstratie in Westerbork. Gericht advies op maat, en altijd helemaal zonder kosten.

  5. Bestellen en bezorging

    Een goede elektrische fiets kopen in Westerbork kan bij steeds meer rijwielshops. Je kunt kiezen voor een fietsspeciaalzaak: het gratis uitproberen van een model, een verkoper met veel kennis en voor garantie en reparaties kan je snel terug. Tevens kan je via internet de nodige info aanvragen. Bij de online fietswinkel heb je direct toegang tot een ruim assortiment, thuisbezorging en gunstige tarieven. Een testcentrum bezoeken voor een proefrit is bij steeds meer online shops ook mogelijk.

Zoek testcentrum en fietsenwinkel in Westerbork

A.d.h.v. onderstaande tabel weet je direct de locatiegegevens van rijwielshops in Westerbork en omgeving. Wellicht kunnen ze je helpen met het maken van een proefrit en service. Grotere winkels hebben tevens een e-bike testcentrum. Herken jij een tweewielerzaak welke absoluut op deze site hoort? Neem dan contact op met ons. Bekijk ook winkels in Zuidveld, Zwiggelte en Hoogersmilde.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

E-bike proefrit in Westerbork maken?

Bekijk de opties en laat jouw ideale fiets samenstellen

Adviesgids: welke fiets past bij jou?

Wil jij een nieuwe fiets bestellen? Dan moet je veel keuzes maken. Past elk model bij mijn wensen? Wat zijn op dit moment kwaliteitsmerken? Zou zo’n 2dehands model ook voldoende zijn? Wat wil jij maximaal betalen? In de volgende koopgids delen wij makkelijke informatie over de veel voorkomende types. Hiermee ontdek je wat geschikt is bij jouw situatie.

E-bike Westerbork: dit moet je weten voor aanschaf

De e-bike biedt uitkomst voor het afleggen van lange afstanden en voor schoolgaande kinderen. De elektrische fiets is een duurzame optie, comfortabel en is heel handig voor lange afstanden. Met de best accu rijd je wel zo’n 145 kilometer. Noemenswaardig: het is prijziger dan een gewone fiets, je moet vaker onderhoud laten uitvoeren en ze wegen al gauw 25 kilogram. Betrouwbare merken zijn Batavus en tevens Cube.

  • Gemakkelijk fietsen in alle weersomstandigheden.
  • Een duurzaam alternatief voor andere vervoersmiddelen.
  • De goedkope e-bike kan je bestellen en laten bezorgen v.a. €960,00.

▸ Ga naar de e-bike prijsaanbiedingen

Schoolfiets: belangrijke kooptips

Een comfortabele schoolfiets is nodig voor kinderen om moeiteloos en snel op de middelbare school te komen. Hij moet er leuk uitzien en hij moet veilig in gebruik zijn Eventuele spullen kun je op een transportfiets eenvoudig vervoeren. Deze wordt geleverd met een transportkrat waar je probleemloos een schooltas op kan vastzetten. Een leuk alternatief is natuurlijk de omafiets. Voor scholieren die elke dag een groot stuk moeten afleggen kan de elektrische schoolfiets mogelijk interessant zijn.

  • Een studentenfiets moet meegroeien maar kan ook tegen een stootje.
  • Populaire merken tienerfietsen zijn Laventino en Sparta.
  • De verwachte kosten starten bij €229,00.

▸ Vergelijk de schoolfiets voordeeltjes

Stadsfiets: dit moet je weten voor aanschaf

Een stadsfiets is ideaal om je in een druk stadscentrum te verplaatsen. Een uitstekende koop voor korte afstanden of om even bij vrienden langs te gaan. Deze modellen zijn mega sterk en zijn onderhoudsvriendelijk omdat ze worden geleverd met dichte kettingkast. Op dit moment worden ze vaak geleverd met 3 of soms 7 versnellingen. Je ziet ze ook vaak met voordrager.

  • De city bike is een van de meest verkochte modellen.
  • Er is een groot aanbod moederfietsen van bijv. Roetz & Pegasus.
  • De verwachte prijzen starten bij zo’n €350,00.

▸ Toon de elektrische stadsfiets kortingdeals

Bakfiets Westerbork vergelijken: de pluspunten op een rij

Een bakfiets is een verlengd model met vaak 3 wielen en een ruime bak aan de voorkant. Het is ideaal om de kids in mee te nemen. Je kunt er ook veel boodschappen in vervoeren en het is mooi en duurzaam alternatief voor een extra auto. Door middel van een veiligheidsriem- of gordel zitten de kinderen goed en veilig vast. Met een elektrische bakfiets met trapondersteuning gaat het trappen nog eenvoudiger. Ook een fietskar kan een uitkomst bieden: deze hangt achter je fiets.

  • Je kunt een leuk stukje fietsen samen met de kinderen.
  • Goede merken zijn Babboe & Gazelle.
  • De verwachte tarieven van elektrische bakfietsen zijn zo’n €2.625,00.

▸ Ga naar de bakfiets deals

Morgen een fiets laten bezorgen in Westerbork

Vergelijk online shops en scoor de beste aanbiedingen

Keuzehulp bij een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec is: een comfortabele snelle elektrische fiets met trapondersteuning (tot 4.000 watt) waarmee je snelheden tot maximaal 45 km/u kan halen. De speedbike wordt vooral gebruikt voor lange afstanden en woon-werkverkeer. Het is goedkoper dan bijvoorbeeld het openbaar vervoer. De volgende zaken zijn verplicht: Het bromfietsrijbewijs of autorijbewijs, verzekering (wettelijke aansprakelijkheid), achteruitkijkspiegel + een gele bromfietskentekenplaat. en een sterke helm.

  • Een speedbike met krachtige trapondersteuning.
  • Je moet minimaal 16 jaar oud zijn.
  • De verwachte onkosten beginnen bij zo’n €3.750,00.

▸ Bekijk alle speed pedelec voordeeltjes

Info en voordelen van de sportieve fietsen

De betekenis van een sportfiets is: een extra lichte uitvoering voor sporters. Het zit eigenlijk in tussen een normale herenfiets of damesfiets en de snelle racefiets. Ideaal voor actieve mensen die zich flexibel en snel willen verplaatsen. Een hybride fiets is flexibel en licht, heeft een zithouding iets naar voren gebogen, heeft meerdere kettingbladen en versnellen en extra snelle banden. In de lijst hieronder doorzoek je de meest gekozen sportieve modellen:

  • Mountainbikes: een sterke fiets met veringen voor en achter (full suspension).
  • Hybride fiets: een stoere en veelzijdige uitvoering voor lange afstanden.
  • Racefiets: om op regelmatige basis een groot stuk te rijden (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: eenvoudig switchen tussen onverharde en verharde wegen.
  • Trekkingfiets: de vakantiefiets is handig om bagage mee te vervoeren.
  • Fixie: hippe stadsfietsen voor korte afstanden.

▸ Toon de sportfiets voordeeltjes

De pluspunten van een vouwfiets

Een vouwfiets is een handzaam model dat je gemakkelijk kunt inklappen tot een handzaam geheel. Veel van deze types beschikken over een scharnierend frame. Hierdoor kan je in enkele seconden het stuur, frame en trappers inklappen. Het is met name populair bij OV gebruikers. Het is ook perfect om op vakantie mee te nemen of als je ruimte wil besparen. De elektrische vouwfiets is geschikt voor langere afstanden.

  • Super compact en dus zeer handzaam.
  • Uitstekende fabrikanten zijn Oyama & Di Blasi.
  • Prijsindicaties beginnen bij ongeveer €475,00.

▸ Ontdek de beste elektrische vouwfietsen voordeeltjes

Tips en advies over een kinderfiets

Een mooie kinderfiets in Westerbork is een perfecte verrassing voor elk kind. De peuters starten met een eigen loopfiets. De kleine kinderfiets heeft zijwieltjes zodat het kind kan oefenen zonder vallen. De goede framemaat kiezen is noodzakelijk. Het kind moet zonder ondersteuning zelf kunnen zitten en afstappen. Kinderen van 2, 3 of 4 jaar passen op een 12 inch model. Vervolgens is er een 14 inch (3 t/m 5 jaar), 16 inch (4 tot gemiddeld 6 jaar), 18 inch (5 tot zo’n 7 jaar), 20 inch (6 tot ongeveer 8 jaar), 22 inch (7 tot zo’n 9 jaar) en 24 inch (8 tot ongeveer 11 jaar). De laatste maat is 26 inch (10 – 14 jaar). Het gebruik van een fietshelm kan handig zijn.

  • Opvallende jongensfietsen en schattige meisjesfietsen voor alle leeftijden.
  • Betrouwbare modellen komen van Volare en Gazelle.
  • De verwachte kosten starten bij +/- €119,00.

▸ Bekijk alle kinderfietsen prijsaanbiedingen

fietsen-bestellen-in-westerbork

Top 10 merken fietsen april 2024

Tegenwoordig heb je de keuze uit ontzettend veel fabrikanten en merken. Van welbekende Hollandse namen tot nieuwe innovatieve merken met mooie moederfietsen en driewielers voor meer veiligheid. Bijgaand kan je aan de slag met de meest toonaangevende fabrikanten in tweewielerland. Mogelijk wil je ook direct meer info over damesfietsen bestellen.

  1. Sparta: mooie bikes met accu’s in de achterdrager (A-SHINE FIT M7B).
  2. Batavus: Hollands merk met een ruim netwerk aan fietswinkels.
  3. Giant: groot assortiment met modellen in bijna alle framematen.
  4. Gazelle: winnaar van de ANWB E-Bike Test.
  5. Cortina: een betrouwbaar merk met aandacht voor design.
  6. Stella: garantie tot 5 jaar en binnen 5 werkdagen geleverd.
  7. Amslod: altijd een experience center bij jou in de buurt.
  8. Union: mooie toegankelijke modellen voor dagelijks gebruik.
  9. Koga: alle modellen met de hand gemaakt in Nederland.
  10. Trek: een toonaangevende fabrikant met hoogwaardige sportfietsen en e-bikes.

Andere merken:

  • Nederlandse producten: Flyer, Pegasus, Montego, Babboe, Jan Janssen, Pointer, Cowboy, Roetz, Brinckers, Urban, De fietsfabriek, Arrow en Merida, Alpina, Vyber, Popal, Sensa, BSP.
  • Duitse producten: Cube, Birdy, Focus Bikes, Derby Cycle, Hase Bike, Canyon en Kalkhoff, Accell, Riese & Müller, Storck, Velo de Ville.
  • Belgische fabrikanten: Granville, Thompson, Eddy Merckx, Achielle, Minerva en Cowboy, L’Avenir, Norta, Ellio, Oxford.

Doorsnee onkosten van een fiets in Westerbork (april 2024)

De gemiddelde aankoopprijs van een basic fiets (vanafprijs) is zo’n €550,00. Je hebt merken in diverse segmenten. Een sterke moederfiets is er al voor €375,00, een b-merk e-bike is er al vanaf €980 en ee familie-bakfiets heeft een prijskaartje van gemiddeld €2.500,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van de fabrikant, eisen qua actieradius, de versnellingen, de motor, andere extra’s zoals een voorzitje of slot, onderhoud en een eigen fietsverzekering. In onderstaand schema tonen wij de gemiddelde prijzen van populaire fietstypes.

TypeFabrikantGemiddelde prijs
Elektrische fietsUnion€2.025,00
SchoolfietsBSP€475,00
RacefietsSensa€1.050,00
All terrain bikeSensa€1.229,00
BakfietsDolly€2.750,00
De minimale prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Drenthe.

Thuisdemonstratie: plan een proefrit in jouw eigen omgeving

Een e-bike testen in jouw plaats? Informeer dan naar een vrijblijvende e-bike proefrit aan huis in Westerbork! Leveranciers zoals Fietsoptimaal.nl, Bayck, Amslod, Stella, VanDijck, Forza komen met een grote bus bij je aan huis. Een bijkomend voordeel van zo’n demo aan huis is dat je alle uitvoeringen kunt uitproberen in jouw eigen woonplaats. De bekende E-bike adviseur in komt met een bus met verschillende modellen erin. Het uittesten kost niets. Aan de hand van de thuisdemo ontdek je welk merk passend is voor jouw eisen en wensen.

  • Je kunt de e-bike testen in je eigen omgeving.
  • Jouw eigen fietsspecialist staat volledig tot je dienst.
  • Het maken van een proefrit kost je niets.

Verkoop van tweedehands fietsen in Westerbork

Dankzij een tweedehands fiets ben je een stuk voordeliger uit. Tweedehands koopjes kan je vinden bij een officiële fietswinkel of expert in tweewielers. Soms bieden ze ook een inruilservice. Goed om te weten: er zijn diverse onderdelen waar je rekening mee moet houden. In het volgende blokje verstrekken we de belangrijkste tips.

  1. Draai de lagers rond en kijk of ze nog draaien en check de wielen.
  2. Kijk of er geen scheurtjes in de banden zitten en hoe het is met de spaken.
  3. Staat het stuur goed recht en zit het zadel comfortabel?
  4. Inspecteer de remblokken of remschijven.
  5. Kijk of de ketting niet versleten is.

FAQ tweewielers: veelgestelde vragen en antwoorden

Mijn elektrische fiets laten bezorgen in Westerbork, wat kost dat?

Ja, een e-bike laten thuisbezorgen is steeds vaker mogelijk. Via webshops zoals Fietsenconcurrent.nl en Wehkamp kan je simpel door middel van internet een geschikte e-bike vinden. Doorgaans heb je 2 levermogelijkheden: afhalen in de fietsenwinkel of thuisbezorgen. De vergoeding voor thuislevering zijn in Nederland ongeveer €40,00. Houd rekening met een levertijd van 5 – 8 werkdagen.

Welke fiets is de beste keuze voor mij?

Voor dagelijks woon-werk verkeer is het handig te gaan voor een sportief model in combinatie met een fietsplan (leasefiets). Voor tieners is een robuuste elektrische schoolfiets een goede optie. Voor de dagelijkse korte ritjes ga je voor een degelijke schoolfiets of een interessant tweedehands model. Heb je ook ruimte nodig voor kinderen of boodschappen? Ga dan voor een innovatieve bakfiets. Ga jij op fietsvakantie of veel toeren? Dan zijn er nog de racefiets, trekkingfiets, mountainbike, toerfiets, hybride fiets, fatbike.

Is een e-bike verzekeren verplicht?

Het verzekeren van een elektrische fiets is niet noodzakelijk, maar wel verstandig. Met een eigen fietsverzekering ben jij verzekerd van hulp bij schade of diefstal. Andere spullen zoals kinderzitje, slot, fietsmand, GPS- en navigatieapparatuur, fietstas worden wellicht Een e-bike polis kan je al afsluiten vanaf €2,05 per maand. De speed pedelec valt voor de verzekeraar onder de categorie bromfiets. Dit model heeft een geel kenteken. Je moet een brommerrijbewijs of autorijbewijs B hebben en een WA-verzekering is essentieel. Een complete dekking (WA+ of All-risk) is beschikbaar vanaf €4,40.

Hoe werkt het maken van een proefrit?

Als jij op zoek gaat naar een nieuwe eBike wil je deze natuurlijk goed uitproberen. Boek altijd een testrit op meerdere producten. De modellen verschillen van elkaar op comfort en rijgemak. Middels een electric-bike winkel of in een testcenter of experience center mag je de meest gangbare bikes zelf testen. Op basis daarvan vind je altijd de beste e-bike in Westerbork. In veel gevallen is ook een gratis proefrit op locatie beschikbaar. Een e-bike specialist komt gratis bij je thuis. Je mag gratis een aantal types uittesten. Jouw fiets afstellen op maat kan je eventueel direct laten doen.

Welke service verleent de fietsenmaker in Westerbork?

Als het gaat om onderhoud van elektrische fietsen kun je terecht bij een fietsenmaker. Deze fietsenwinkels zijn gespecialiseerd in: controleren van de accu, de banden inspecteren en trapas controleren en afstellen. Heb je recht op garantie? In veel situaties krijg je dan een compensatie voor een fietsreparatie in Westerbork (nieuwe accu vervangen). Eventueel wordt gevraagd of je interesse hebt in een onderhoudscontract waardoor je fiets in perfecte staat blijft dankzij de jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 9430, 9431

Plaats een reactie