fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Grolloo

Makkelijk en snel een goede fiets kopen in Grolloo? Je kunt supergoed fietsen in deze buurt. Als je een fietsenwinkel binnenstapt dan kan je kiezen uit ontzettend veel types en merken. Je kunt kiezen voor een snelle e-bike tot aan een speed pedelec van allerlei merken zoals Gazelle en Forza Fietsen. Welk soort past bij mij? Op fietsenoverzicht.nl bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende keuzes, een overzicht met de beste merken en gemiddelde prijzen. Tevens verstrekken we handige info over een proefrit aan huis en ontdek je adresgegevens van bekende fietswinkels in Grolloo en omliggende plekken.

  • Elektrische fietsen in Grolloo worden veel verkocht.
  • Het zitcomfort is geweldig en uitermate geschikt voor bijv. bejaarden en en voor als je grote afstanden fietst.
  • Het gebruik van fietsen is duurzamer dan de auto of brommer.
  • In deze buurt heb je de keuze uit een aantal uitstekende specialisten en fietswinkels.
  • Populaire merken zijn Sensa en Vogue Bike.
fiets-kopen-grolloo

Goedkope E-bike bestellen in Grolloo

Een e-bike is fiets met elektrische aandrijving. Je geniet van elektrische ondersteuning als je een fietsrit gaat maken. Een elektrische tweewieler is een stuk sneller, rijdt heel efficiënt, is perfect voor het afleggen van grotere afstanden en het is beter voor het milieu dan de auto, brommer of scooter. Het zijn in het bijzonder ouderen die gebruik maken van de elobike. Ook jongeren en werkenden kiezen steeds vaker voor hippe elektrische modellen. De beste elektrische fiets in Grolloo kopen of huren? In het onderstaande stappenplan vertellen we wat de belangrijkste aandachtspunten zijn.

E-bike in Grolloo online bestellen en thuis laten leveren

  1. Bepaal welk type e-bike jij wilt rijden

    Ga bij jezelf na voor welk doeleinde jij een fiets nodig hebt. Wanneer jij doorgaans kleine afstanden aflegt adviseren wij een robuuste transport- of stadsfiets. Voor mensen die graag lange tochten maken raden we een e-bike met goede actieradius aan. Voor woon-werk verkeer is een speed pedelec de juiste keuze. Voor recreanten bieden ze gravel bikes of racefietsen. Reis je met de trein of heb je thuis niet veel ruimte? Online vind je ook handige elektrische vouwfietsen.

  2. Framemaat bepalen

    Kies het frametype dat past bij jouw wensen (herenframe, damesframe). Verdiep je ook in de juiste framemaat. De meest verkochte maten zijn 49 cm (S), 54 cm (M) en 57 cm (L). De bikeshops kunnen ondersteuning bieden bij het kiezen welke framemaat hoort bij jouw lichaamslengte. Je kunt specifiek zoeken op modellen met een extra lage of brede instap-frame of juist een herenframe met hoge instap.

  3. Technische specs

    Er is een de voorwielmotor (goedkoop), middenmotor (meer stabiliteit) en achterwielmotor (heel krachtig en stil). Kies ook de gewenste accu. Veel e-bikes hebben zo’n 500 Wh. Hiermee haal je tussen de 65 – 100 kilometer. Bij veel aanbieders zien we ook een extra sterke accu met 675 wattuur. Veel accu’s worden weggewerkt op het frame of in de bagagedrager. Een ander aspect is de werking van de versnelling: Naafversnelling met riemaandrijving, Derailleurversnelling en Naafversnelling met ketting.

  4. Proefrit plannen

    In het geval jij een mooi model hebt geselecteerd wil jij natuurlijk een proefrit plannen bij een plaatselijke rijwielshop in Aa en Hunze. Je kunt dan elektrische types testen. Wil je liever een 1 op 1 sessie? Sommige aanbieders zoals Stella geven ook een e-bike thuisdemonstratie in Grolloo. Praktisch advies van een adviseur, met een vrijblijvend karakter.

  5. Rond de aankoop af en krijg alles thuisbezorgd

    Een nieuwe elektrische fiets kopen in Grolloo is mogelijk bij steeds meer winkels. Veel mensen kiezen voor de fietsspeciaalzaak: het gratis uitproberen van een model, een verkoopmedewerker die persoonlijk advies kan geven en altijd onderhoud in de buurt. Tevens kan je via internet de nodige info aanvragen. Via de de online shop geniet je van een een ruim assortiment, bezorging aan huis en goede prijzen. Een model uitproberen bij een testcentrum behoort ook bij online shops vaak tot de mogelijkheden.

Gegevens van testcentrum en fietsenwinkel in Grolloo

Middels de volgende opsomming bekijk je adresgegevens van rijwielshops in Grolloo en nabijgelegen plekken. Mogelijk dat je hier terecht kan voor uitleg over de verschillende modellen en advies op maat. Soms is er ook een e-bike testcentrum. Weet jij een tweewielerwinkel die zeker in dit rijtje thuishoort? Onze medewerkers staan je graag te woord. Op deze website doorzoek je ook winkels in Vredenheim, Amen en Schoonloo.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Vrijblijvende e-bike proefrit in Grolloo inplannen?

Bekijk verkooppunten en vind jouw perfecte fiets

Hulpgids: welke fiets sluit aan bij mijn wensen?

Heb jij behoefte aan een nieuwe fiets? Dan sta je zeker voor een uitdaging. Wat is voor mij een goed model? Ga ik voor een A-merk of B-merk? Zijn 2dehandse modellen ook prima? Wat wil jij maximaal betalen? In de volgende koopgids tref je leerzame info over de meest bekende types. Mede hierdoor weet je zeker wat overeenkomt met doel en stijl.

E-bike Grolloo: alle informatie op een rij

De e-bike biedt uitkomst voor het afleggen van lange afstanden en om naar school te gaan Zo’n elektrische fiets is milieuvriendelijk, past bij een gezonde leefstijl en is heel handig voor senioren die graag op de fiets zitten. De actieradius loopt op tot wel 150 km. Er zijn ook een aantal nadelen: het is een stuk kostbaarder dan een gewone fiets, de onderhoudsbeurten zijn prijzig en ze zijn vrij fors qua gewicht. Populaire merken zijn Gazelle en tevens Cortina.

  • Gemakkelijk grote afstanden afleggen.
  • Een duurzaam alternatief voor andere vervoersmiddelen.
  • Een goedkope e-bike kan je al bestellen voor €935,00.

▸ Vind alle e-bike aanbiedingen

Schoolfiets: de pluspunten op een rij

Een sterke schoolfiets is nodig voor kinderen om veilig en betrouwbaar van huis naar school te kunnen gaan. Het uiterlijk is van belang en hij moet natuurlijk lekker zitten. Een aanrader is de transportfiets. Deze wordt geleverd met een voordrager of krat waar je eenvoudig een schooltas of boodschappentas in kan stoppen. Een leuk alternatief is natuurlijk de omafiets. Voor kids die ver van school af wonen is een elektrische schoolfiets de oplossing.

  • Een studentenfiets heb je in hippe en moderne kleuren en moet het fietsenhok overleven.
  • Koop een erkende tienerfiets van bijv. Volare & Vogue.
  • De onkosten starten bij +/- €235,00.

▸ Vind alle schoolfiets kortingdeals

Stadsfiets: alle informatie op een rij

Een stadsfiets is bedoeld om je in een druk stadscentrum te verplaatsen. Perfect voor beperkte afstanden of om even bij vrienden langs te gaan. Deze modellen kunnen tegen een stootje en hebben weinig onderhoud nodig door bijvoorbeeld een dichte kettingkast en geïntegreerd lampen. In de huidige markt kun je ze kopen met 3 of soms 7 versnellingen. Tevens kan je er een voordrager op laten zetten.

  • Een city bike is onderhoudsarm en robuust.
  • Veel besteld zijn moederfietsen van Trek & Pegasus.
  • De tarieven beginnen bij zo’n €350,00.

▸ Bekijk alle elektrische stadsfiets voordeeltjes

Bakfiets Grolloo vergelijken: wat is het en waar op letten?

Een bakfiets is een transportfiets met 2 of 3 wielen en een open bak voor aan het stuur. Veel gezinnen gebruiken het om comfortabel met kinderen te fietsen. Je kunt er ook veel boodschappen in vervoeren en het is mooi en duurzaam alternatief voor een stadsauto. Met behulp van de veiligheidsgordel zitten kinderen altijd veilig. Wanneer je kiest voor een elektrische bakfiets met trapondersteuning kan je je nog makkelijker manoeuvreren door de stad. Informeer ook eens naar een fietskar: een aanhangwagentje op twee wielen dat achter de fiets hangt.

  • Duurzaam, kostenbesparend en superhandig in de stad.
  • Betrouwbare merken zijn Babboe & Soci.Bike.
  • De onkosten van elektrische bakfietsen starten bij ongeveer €2.750,00.

▸ Profiteer van de bakfiets prijsdeals

Voordelig een fiets laten bezorgen in Grolloo

Vergelijk online speciaalzaken en vind jouw ideale model

Info en voordelen van de speed pedelec / speedbike

De betekenis van een speed pedelec is: een bijzonder snelle elektrische fiets met elektrische trapondersteuning die snelheden tot 45 km/u kan halen. De speedbike is eigenlijk bedoeld voor lange afstanden en woon-werkverkeer. het is een bijzonder goedkoop alternatief voor het openbaar vervoer. Belangrijk zijn de volgende onderwerpen: het rijbewijs AM, een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA), achteruitkijkspiegel + een (gele) kentekenplaat en een sterke helm.

  • Een zuinig alternatief voor de auto.
  • Het verplicht AM rijbewijs geldt vanaf 16 jaar.
  • De prijzen starten bij zo’n €3.575,00.

▸ Ga verder naar de speed pedelec voordeeltjes

Kooptips voor de sportieve fietsen

Een sportfiets betekent: een snel en lichtgewicht model voor sportievelingen. Het heeft wat weg van een normale damesfiets of herenfiets en een sportieve racefiets. Met name ideale voor sportievelingen die zich flexibel en snel willen verplaatsen. Een hybride fiets is vaak licht van gewicht, heeft een voorovergebogen zithouding, heeft over het algemeen goede versnellingen en dunne banden. In de volgende punten bieden wij de meest bekende voorbeelden:

  • Mountainbikes: een robuust model om de natuur te ontdekken.
  • Hybride fiets: combinatie tussen comfort en snelheid.
  • Racefiets: voor als je maximale snelheden wilt behalen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: een veelzijdig model geschikt voor elk wegtype.
  • Trekkingfiets: je kunt hier gemakkelijk veel en lang mee rijden (vakantiefiets).
  • Fixie: een hip en minimalistisch model voor normaal gebruik.

▸ Bekijk alle sportfiets aanbiedingen

Keuzegids vouwfiets

Een vouwfiets is een praktisch model dat je in enkele seconden kan invouwen tot een handzaam geheel. Vaak met een invouwbare frame. Hiermee kan je in een oogwenk het frame inschuiven en inklappen. Het wordt veel besteld door mensen die veel met het OV reizen. Het is bovendien super fijn om op vakantie mee te nemen of voor mensen die geen schuur of garage hebben. Een slimme elektrische vouwfiets is perfect voor langere ritjes van station naar werk.

  • Heel eenvoudig in gebruik en zeer handzaam.
  • Populaire modellen komen van Giant en Wheelerz.
  • De onkosten zijn ongeveer €495,00.

▸ Vind alle elektrische vouwfietsen deals

De pluspunten van een kinderfiets

Een mooie kinderfiets in Grolloo is een mooie mijlpaal voor jouw kids. Kinderen rond de 2 jaar kunnen soms al op een stabiele loopfiets. Voor kids vanaf 3 jaar kies je voor een model met zijwieltjes om het langzaam zelfstandig te leren. De goede framemaat kiezen is noodzakelijk. Je kind moet zonder problemen kunnen manoeuvreren. Kinderen van 2, 3 of 4 jaar passen op een 12 inch model. Het assortiment bestaat verder uit 14 inch (3-5 jaar), 16 inch (4 tot circa 6 jaar), 18 inch (5 tot ongeveer 7 jaar), 20 inch (6 – 8 jaar), 22 inch (7 t/m 9 jaar) en 24 inch (8 tot zo’n 11 jaar). De laatste maat is 26 inch (10 – 14 jaar). Het gebruik van een fietshelm kan handig zijn.

  • Unieke jongensfietsen en schattige meisjesfietsen voor alle leeftijdsgroepen.
  • Professionele fabrikanten zijn Volare & Amigo.
  • De verwachte prijzen zijn zo’n €139,00.

▸ Profiteer van de kinderfietsen kortingdeals

fietsen-bestellen-in-grolloo

De beste 10 fietsmerken april 2024

Wanneer je een rijwielshop binnenloopt dan kan je een keuze maken uit erg veel merken en leveranciers. Van welbekende merken van eigen bodem tot nieuwe hippe aanbieders met prachtige moederfietsen en driewielers voor extra ondersteuning. In het stukje hieronder bekijk je de meest populaire merken en leveranciers van april 2024. Mogelijk wil je ook direct meer info over kinderfietsen thuisbezorgen.

  1. Sparta: o.a. de A-Shine, A-Lane, C-Grid en D-Rule modellen.
  2. Batavus: altijd een erkend dealer bij jou in de regio.
  3. Giant: vooral populair vanwege de racefietsen en mountainbikes.
  4. Gazelle: Ruim 130 jaar ervaring en ruim 700 servicepunten.
  5. Cortina: kwalitatieve modellen met een onderscheidende uitstraling.
  6. Stella: behulpzame medewerkers die op locatie een demo geven.
  7. Amslod: 3 jaar garantie en service aan huis.
  8. Union: specialist in het fabriceren van stadsfietsen.
  9. Koga: de mooiste modellen voor de echte liefhebber.
  10. Trek: een toonaangevende fabrikant met hoogwaardige sportfietsen en e-bikes.

Alternatieve merken:

  • Nederlandse producten: Flyer, Babboe, Pegasus, Montego, Pointer, Jan Janssen, Urban, Roetz, Cowboy, Veloretti, Arrow, De fietsfabriek en Merida, Vyber, Sensa, BSP, Alpina, Stromer.
  • Duitse merken: Hase Bike, Focus Bikes, Birdy, Canyon, Cube, Prophete en Qwic, Riese & Müller, Storck, Kalkhoff, Accell.
  • Belgische producten: Eddy Merckx, Thompson, Granville, Minerva, Achielle en Ellio, Zannata, L’Avenir, Oxford, Cowboy.

Doorsnee prijzen van een fiets in Grolloo (april 2024)

De actuele prijs van een gewone fiets begint bij zo’n €450,00. Er zijn soorten in diverse segmenten. Een sterke schoolfiets is er al vanaf €435,00, een e-bike laat je al thuisbezorgen vanaf €965 en een gezins-bakfiets is te koop vanaf €2.725,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van de fabrikant, grootte accu, type versnelling, afwerking van de motor, gekozen accessoires, onderhoud en een eigen fietsverzekering. In het bijgaande overzicht bieden wij de verwachte prijzen van de meest gebruikte type fietsen.

Type fietsAanbiederWinkelprijs
Elektrische fietsBatavus€2.100,00
City bikeSparta€635,00
RacefietsScott€1.130,00
ATBGhost€1.269,00
BakfietsUrban Arrow€2.575,00
De standaard tarieven van een nieuwe fiets kopen in Provincie Drenthe.

Thuisdemonstratie: vrijblijvend een proefrit boeken

Een e-bike testen in jouw eigen vertrouwde omgeving? Informeer dan naar een gratis en vrijblijvende e-bike proefrit aan huis in Grolloo! Leveranciers zoals Bayck, Forza, Fietsvoordeelshop.nl, VanDijck, Amslod, Stella komen gratis bij je thuis. Het grote gemak van de thuisdemo is dat je alle motorsystemen kunt proberen in jouw eigen vertrouwde omgeving. De persoonlijke E-bike adviseur in neemt verschillende modellen mee. Je kunt kosteloos proberen. Aan de hand van de thuisdemo ontdek je welk merk past bij jouw rijstijl.

  • Ervaar het gemak en comfort van diverse modellen.
  • De fietsspecialist is volledig deskundig en goed opgeleid.
  • Geen extra kosten verbonden aan proefrit.

Kooptips tweedehands fietsen in Grolloo

Door het kopen van een tweedehands fiets kan je al gauw honderden euro’s besparen. Tweedehands koopjes kan je kopen bij lokale een fietsenmaker of tweewielerspecialist. De oude fiets inruilen bij aankoop van een nieuwe is heel gebruikelijk. Er zijn diverse onderdelen waar je op moet letten. Hierna delen we 5 nuttige aankooptips.

  1. Check altijd de lagers en wielen.
  2. Kijk goed naar de banden en spaken (is alles recht?).
  3. Ga na of je het stuur en het zadel nog kunt aanpassen in hoogte.
  4. Maak een korte proefrit en probeer de remmen goed uit.
  5. Maak een proefrit en voel of de ketting goed strak staat.

Belangrijke vragen en antwoorden over tweewielers

Een elektrische fiets laten bezorgen in Grolloo, kan dat?

Ja, een e-bike bij je thuis laten bezorgen is bij veel online winkels mogelijk. Dankzij een online fietsenshop zoals Halfords en Bike.nl kan je zorgeloos middels internet jouw ideale tweewieler bestellen. Bij de meeste online fietsenshops bieden ze 2 leveropties aan: zelf afhalen in de bikeshop of afleveren aan huis. De afleverkosten voor afleveren aan huis zijn vaak niet meer dan grofweg €25,00. De levertijd is vaak tussen de 6 – 8 werkdagen.

Welke soort fiets is voor mij geschikt?

Voor het woon-werk verkeer zou je kunnen kiezen voor een snel en sportief model gefinancierd met het fietsplan (leasefiets). Voor studenten is een degelijke elektrische schoolfiets een prima keuze. Voor alleen de dagelijkse boodschappen bestel je een robuuste schoolfiets of een aantrekkelijk tweedehands model. Vervoer je regelmatig kinderen of boodschappen? Ga dan voor een praktische bakfiets. Ga je veel rijden in de natuur? Dan zijn er aanvullend nog modellen zoals een trekkingfiets, hybride fiets, racefiets, gravelbike, toerfiets, mountainbike.

Is een e-bike verzekeren verplicht?

Het verzekeren van een elektrische fiets is niet verplicht, maar wel verstandig. Met een goede fietsverzekering schiet de verzekeraar te hulp bij schade en diefstal. Extra’s zoals fietsmand, fietscomputers, slot, GPS- en navigatieapparatuur, fietstas zijn automatisch meeverzekerd. Zo’n e-bike polis is al verkrijgbaar vanaf €2,20 per maand. Jouw speed pedelec valt onder de categorie bromfiets. Dit model heeft een geel kenteken. Je moet in het bezit zijn van rijbewijs A of B en ook een WA-verzekering mag niet ontbreken. Een complete dekking (WA+ of All-risk) kost plusminus €4,50.

Kan ik een proefrit inplannen?

Als jij op zoek gaat naar een nieuwe eBike dan moet dit matchen met jouw wensen. Vraag om een testrit op verschillende types. De modellen verschillen van elkaar op stabiliteit en comfort. Middels een electric-bike winkel of in een testcenter in de regio mag je de meest populaire modellen ervaren. Daardoor kom je uit bij de beste e-bike in Grolloo. In steeds meer gevallen is ook een gratis proefrit bij jouw in de regio een optie. De e-bike specialist zal dan een afspraak in plannen. Zodoende kan jij verscheidene bikes zelf testen. Een fiets afstellen op maat kan ook.

Zit er ook een fietsenmaker in Grolloo?

Voor het onderhouden van een elektrische fiets kan je een afspraak maken bij de fietsenmaker. Deze speciaalzaken weten alles over: de accu inspecteren, de versnellingen controleren en ketting spannen en smeren. Heb je recht op garantie? Vaak kan jij aanspraak maken op een tegemoetkoming voor de fietsreparatie in Grolloo (nieuwe accu vervangen). Eventueel kan je direct een onderhoudscontract nemen zodat je verzekerd bent van een jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 9444

Plaats een reactie