fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Balloërveld

Eenvoudig en zonder gedoe een nieuwe fiets kopen in Balloërveld? De fiets kom je heel veel tegen in en rondom deze plaats. Bij de fietsenwinkel zien we talloze soorten en merken. Je kunt kiezen voor een schoolfiets tot en met een speed pedelec van uiteenlopende merken als Koga en Velo de Ville. Welk merk of model past bij bij? Via dit portaal bekijk je informatie over de diverse mogelijkheden, bekende merken en vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Daarbij tonen wij meer informatie over een thuisdemonstratie en tref je locatiegegevens van goede fietswinkels in Balloërveld en de directe omgeving.

  • Elektrische fietsen in Balloërveld worden door veel mensen gereden.
  • Het rijdt comfortabel en uitermate geschikt voor bijv. mensen die niet meer zo makkelijk kunnen trappen en het rijden in heuvelachtig gebied.
  • De fiets pakken is milieuvriendelijker dan de auto.
  • In deze gemeente bestaan er verschillende showrooms en fietsenwinkels.
  • Veel gekozen merken zijn bijv. Gazelle en Loopfiets online.
fiets-kopen-balloerveld

Goedkope E-bike bestellen in Balloërveld

Een e-bike is fiets met elektrisch motortje. Je profiteert van elektrische ondersteuning wanneer je de weg op gaat. Een elektrische tweewieler is supersnel, rijdt probleemloos door elke landschap, is perfect voor ouderen en is een stuk duurzamer dan voortdurend de auto pakken. Een elobike wordt heel veel gekocht door ouderen. Maar ook forenzen en scholieren maken er steeds meer gebruik van. De beste elektrische fiets in Balloërveld kopen of huren? In 5 stappen leggen we uit wat de punten van aandacht zijn.

E-bike in Balloërveld online bestellen via internet

  1. Kies het type e-bike

    Bedenk eerst waar je de fiets voor gaat gebruiken. Als je vaak kleine ritten maakt kies je een instap stads- of bakfiets. Voor heuvelachtig gebied is een e-bike met een ruime actieradius de beste keuze. Voor verdere afstanden naar school of werk is de nieuwe speed pedelec een slimme mogelijkheid. Voor sporters is er een groot assortiment cyclocrossers en racefietsen. Reis je met het OV? Je kunt ook kiezen voor kleine elektrische vouwfietsen.

  2. Welke maat?

    Kies het gewenste frametype (herenframe of lage / brede instap). Meet ook jouw framemaat op. Framematen die we het meest zien zijn 49 cm (S), 52 – 56 cm (M) en 58 cm (L). De bikeshops kunnen ondersteuning bieden bij het kiezen welke framemaat geschikt is voor jouw lichaamslengte. Je kunt specifiek zoeken op modellen met een extra lage instap of juist een meer hoge instap.

  3. Technische details

    Je hebt de keuze uit de normale voorwielmotor (voordelig), middenmotor (meer stabiliteit) en natuurlijk de achterwielmotor (maximale ondersteuning). Er zit ook veel verschil in type accu. Veel mensen gaan voor zo’n 500 Wh. Afhankelijk van de ondersteuning haal je dan 65 – 130 km. Bij veel aanbieders heb je de keuze voor een uitgebreide accu met 700 wattuur. De accu kan worden verwerkt in de kettingkast of in de bagagedrager. Een laatste aandachtspunt is de werking van de versnelling: Derailleurversnelling, Naafversnelling met riemaandrijving en Naafversnelling met ketting.

  4. Een proefrit aan huis

    Als je het juiste model gevonden hebt kan je een proefrit inplannen bij een plaatselijke rijwielshop in Aa en Hunze. Daar mag je alle beschikbare types proberen en vergelijken. Wil je meer gemak? Enkele verkopers zoals Stella werken ook met een e-bike thuisdemonstratie in Balloërveld. Zij bieden persoonlijk advies, met een vrijblijvend karakter.

  5. Rond de aankoop af en krijg alles thuisbezorgd

    Een milieuvriendelijke elektrische fiets kopen in Balloërveld? Kies dan een goede en erkende shop. Je kunt kiezen voor een fietsspeciaalzaak: snel meerdere modellen bekijken en proberen, een expert die direct advies geeft en je hebt een servicepunt in de buurt. Als alternatief kan jij via internet ook veel info verkrijgen. Dankzij een online fietsenshop profiteer je van een groot aanbod, bezorging aan huis en lage prijzen. Een proefrit maken bij een testcentrum is bij steeds meer online shops ook mogelijk.

Adresgegevens testcentrum en fietsenwinkel in Balloërveld

Door gebruik te maken van het volgende overzicht bekijk je adresgegevens van rijwielshops in Balloërveld en omgeving. Wellicht kunnen ze je helpen met uitleg over de verschillende modellen en service. Grotere winkels hebben tevens een e-bike testcentrum. Werk jij bij een tweewielerzaak die hier ook bij hoort? Vul dan even het contactformulier in. Via dit platform vind je ook winkels in Gieten, Gasselte en Balloo.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

E-bike proefrit in Balloërveld maken?

Bekijk de opties en zoek een mooie fiets uit

Keuzegids: welke fiets sluit aan bij mijn wensen?

Ben jij op zoek naar een nieuwe fiets? Dan moet je veel keuzes maken. Welke model is voor mij geschikt? Wat zijn op dit moment kwaliteitsmerken? Zou een 2dehands model wat voor mij zijn? Hoeveel geld wil jij uitgeven? In de volgende hulpgids doorzoek je uitgebreide info over de populaire modellen. Mede hierdoor weet je wat rijmt met jou levensstijl.

E-bike Balloërveld: informatie en voordelen

Een e-bike is een goede keuze voor recreatieve tochten en om naar school te gaan De elektrische fiets heeft een lage uitstoot, gemakkelijk in gebruik en is onmisbaar bij senioren die graag op de fiets zitten. Je kunt afstanden afleggen tot wel 165 kilometer. Er zijn ook een aantal nadelen: het is wel twee keer zo duur dan een ouderwetse fiets, je moet vaker onderhoud laten uitvoeren en het gewicht kan behoorlijk zijn. Professionele merken zijn VanMoof & E-bike Manufaktur.

  • Gemakkelijk grote afstanden afleggen.
  • Een duurzaam alternatief voor andere vervoersmiddelen.
  • De goedkope e-bike is reeds verkrijgbaar vanaf €955,00.

▸ Vergelijk e-bike voordeeltjes

Schoolfiets: altijd een goede keuze

Een goede schoolfiets is nodig om zonder gedoe dagelijks de weg naar school af te leggen. Belangrijk is een trendy design, en hij moet veilig in gebruik zijn Je kan spullen voorop een transportfiets vastbinden. Deze is uitgerust met een voordrager of krat waar je eenvoudig een schooltas mee kunt vervoeren. Een leuk alternatief is natuurlijk de omafiets. Voor studenten die ver moeten rijden is de aanschaf van een elektrische schoolfiets het overwegen waard.

  • Een studentenfiets moet heeft een vlotte uitstraling en heeft weinig onderhoud nodig.
  • Professionele aanbieders van tienerfietsen zijn Cortina & Roetz.
  • De kosten zijn plusminus €229,00.

▸ Vergelijk schoolfiets prijsaanbiedingen

Stadsfiets: dit moet je weten voor aanschaf

Een stadsfiets is handig om al je dagelijkse ritjes mee af te leggen. Perfect voor beperkte afstanden of om even bij vrienden langs te gaan. Deze modellen zijn heel sterk en hebben weinig onderhoud nodig in verband met de dichte kettingkast. Op dit moment zie je ze met 3 of soms 7 versnellingen. Indien gewenst met voordrager.

  • De city bike is een van de meest verkochte modellen.
  • Producenten van moederfietsen zijn o.a. Koga en Bird Bike.
  • De prijzen starten bij zo’n €250,00.

▸ Vergelijk elektrische stadsfiets prijsaanbiedingen

Bakfiets Balloërveld vergelijken: waar op letten?

Een bakfiets is een praktisch transportmodel met 3 wielen en een handige bak aan de voorzijde. Het is een uitkomst om comfortabel met kinderen te fietsen. In de bak kan je heel wat boodschappen kwijt en het is een perfect alternatief voor een gezinsauto. Middels een veiligheidsriem- of gordel zitten kinderen altijd veilig. Wanneer je kiest voor een elektrische bakfiets met trapondersteuning is het rondrijden nog makkelijker. Wellicht vind je een fietskar ook interessant: dit is een aanhanger achter je fiets.

  • Je kunt een leuk stukje fietsen samen met de kinderen.
  • Prima producenten zijn Vogue & Johnny Loco.
  • De prijzen van elektrische bakfietsen beginnen bij +/- €2.575,00.

▸ Vergelijk bakfiets kortingdeals

Morgen een fiets laten bezorgen in Balloërveld

Vergelijk online speciaalzaken en bestel de tofste merken

Hulp bij het kiezen van een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec betekent: een comfortabele snelle elektrische fiets met handige trapondersteuning die snelheden tot 45 km/u kan behalen. De speedbike wordt vooral gebruikt voor woon-werkverkeer. Een zeer handig en voordelig alternatief voor het openbaar vervoer. De volgende zaken zijn verplicht: Een rijbewijs A of B, wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, achteruitkijkspiegel & een gele kentekenplaat en een goedgekeurde helm.

  • Extra krachtige speedbike met snelheden tot 45 km/ per uur.
  • Het verplicht AM rijbewijs geldt vanaf 16 jaar.
  • De verwachte onkosten beginnen bij €3.500,00.

▸ Vergelijk de speed pedelec kortingsacties

Tips en advies over een sportieve fietsen

Een sportfiets is: een snel en lichtgewicht model voor sportievelingen. Het is een kruising tussen een basis damesfiets of herenfiets en de professionele racefiets. Zeer geschikt voor sportieve mensen die snel van A naar B willen. Een hybride fiets is opvallend licht, je zit vaak wat naar voren gebogen, heeft vaak meer dan 7 versnellingen en sportieve dunne banden. In de volgende opsomming tref je de belangrijkste modellen:

  • Mountainbikes: een sportief model met dikke banden en een diep profiel.
  • Hybride fiets: een licht en sportieve uitvoering met smalle banden en veel versnellingen.
  • Racefiets: een superlicht model met dunne bandjes en veel versnellingen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: ideaal voor gravel-paden, asfalt en zandweggetjes.
  • Trekkingfiets: een vakantiefiets die is ontworpen voor lange tochten.
  • Fixie: eenvoudige maar hippe modellen voor weekend gebruik.

▸ Ga naar de sportfiets acties

Info en voordelen van de vouwfiets

Een vouwfiets is een klein en flexibel model dat gemakkelijk ingeklapt kan worden tot een handzaam geheel. Vaak met een scharnier in het midden van de hoofdbuis. Op dit manier kan je in een oogwenk de totale fiets invouwen. Het wordt veel besteld door OV gebruikers. Het is ook ideaal om standaard in de kofferbak mee te nemen of voor mensen die geen schuur of garage hebben. Een speciale elektrische vouwfiets is perfect voor het rijden van station naar je werk.

  • Super compact en dus zeer handzaam.
  • Professionele modellen komen van Brompton en Freerider.
  • De verwachte onkosten beginnen bij zo’n €469,00.

▸ Bekijk alle elektrische vouwfietsen prijsaanbiedingen

Koopgids kinderfiets

Een toffe kinderfiets in Balloërveld is een onmisbaar item voor een kind dat kan lopen. Kinderen rond de 2 jaar starten met een eigen loopfiets. De kleine kinderfiets heeft zijwieltjes om het langzaam zelfstandig te leren. Je kunt kiezen uit meerdere framematen. Ieder kind moet zonder problemen op de fiets kunnen klimmen. De 12 inch maat is de kleinste versie voor 2 tot 4 jaar. Wanneer ze groter / langer worden kan je kiezen voor 14 inch (3 t/m 5 jaar), 16 inch (4 tot circa 6 jaar), 18 inch (5 t/m 7 jaar), 20 inch (6 tot 8 jaar), 22 inch (7 tot ongeveer 9 jaar) en 24 inch (8 tot ongeveer 11 jaar). De meest grote maat is 26 inch (voor tieners tot 14 jaar). Het dragen van een fietshelm is niet noodzakelijk, echter wel aanbevolen.

  • Sterke jongensfietsen en wonderschone meisjesfietsen om snel te leren balanceren.
  • Populaire aanbieders zijn Loekie en Gazelle.
  • De verwachte kosten zijn ongeveer €119,00.

▸ Check alle kinderfietsen deals

fietsen-bestellen-in-balloerveld

Top-10 fietsmerken april 2024

Wanneer je een rijwielshop binnenloopt dan zien we opvallend veel merken. Van erkende Hollandse merken tot nieuwe hippe aanbieders met gave moederfietsen en driewielers. In de opsomming hieronder bekijk je de meest interessante aanbieders in de markt. We hebben eventueel ook meer informatie uitgezocht over vouwfietsen uitproberen.

  1. Sparta: snelle A-SHINE ULTRA M5B met 5 versnellingen.
  2. Batavus: dé fietsenspecialist van Nederland.
  3. Giant: een ruime keuze in avontuurlijke en hybride modellen.
  4. Gazelle: gratis fietsadvies in een van de Experience Centers.
  5. Cortina: het merk voor de modebewuste fietser.
  6. Stella: genomineerd voor verschillende e-bike awards.
  7. Amslod: 3 jaar garantie en service aan huis.
  8. Union: mooie elektrische retro modellen voor een unieke uitstraling.
  9. Koga: altijd hydraulische schijfremmen voor stabiele remprestaties.
  10. Trek: modellen gemaakt van zowel staal, carbon als aluminium.

Alternatieve merken:

  • Nederlandse aanbieders: Babboe, VanMoof, Jan Janssen, Pointer, Flyer, Montego, De fietsfabriek, Urban, Brinckers, Roetz, Arrow, Cowboy en Alpina, Vyber, Stromer, BSP, Sensa, Popal.
  • Duitse merken: Birdy, Focus Bikes, Prophete, Hase Bike, Canyon, Derby Cycle en Storck, Qwic, Kalkhoff, Accell, Riese & Müller.
  • Belgische merken: Eddy Merckx, Ridley, Granville, Achielle, Thompson en L’Avenir, Oxford, Ellio, Cowboy, Zannata.

Doorsnee aanschaftarieven van een fiets in Balloërveld (april 2024)

De gemiddelde adviesprijs van een standaard fiets is doorgaans zo’n €425,00. Je hebt merken in alle prijscategorieën. Een stevige opafiets heb je al vanaf €395,00, een e-bike bestel jij al voor €980 en een e-bakfiets kost al gauw €2.600,00. De totale kosten zijn afhankelijk van het type, de minimale actieradius, het versnellingssysteem, afwerking van de motor, extra’s zoals een fietskrat of helm, servicecontract en een eventuele fietsverzekering. In de onderstaande tabel vind je de adviesprijzen van de best verkochte fype modellen.

Soort fietsFabrikantPrijs
Elektrische fietsCortina€2.500,00
SchoolfietsPegasus€655,00
RacefietsSensa€1.280,00
MTBCanyon€1.259,00
BakfietsUrban Arrow€2.625,00
De geschatte tarieven van een nieuwe fiets kopen in Provincie Drenthe.

Thuisdemonstratie: snel in eigen omgeving een proefrit

Een e-bike proberen in jouw plaats? Doe een aanvraag voor een gratis en vrijblijvende e-bike proefrit aan huis in Balloërveld! Fabrikanten als Amslod, Fietsvoordeelshop.nl, VanDijck, Forza, Bayck, Fietsoptimaal.nl sturen een adviseur naar je huis. Een groot pluspunt van een gratis thuisdemo is dat jij zelf een proefrit kan doen in jouw eigen straat. De bekende E-bike adviseur in komt met een bus met verschillende modellen erin. Het uittesten kost niets. Via een thuisdemo kan je zelf ervaren welk type overeenkomt met jouw rijstijl.

  • Vrijblijvend meerdere modellen en merken proberen.
  • De fietsspecialist rijdt het hele land door.
  • Volledig gratis en vrijblijvend.

Verkoop van tweedehands fietsen in Balloërveld

Door te kiezen voor een tweedehands fiets ben je een stuk voordeliger uit. Tweedehands modellen vind je bij een fietsenmaker of specialist in tweewielers. Soms bieden ze ook een inruilservice. Let op: er zijn wat zaken die belangrijk zijn. In de bullets hieronder vertellen we over 5 belangrijke tips over onderdelen en kwaliteitspunten.

  1. Loop de lagers en wielen na.
  2. Zitten er oneffenheden in de banden of spaken?
  3. Staat het stuur goed recht en zit het zadel comfortabel?
  4. Het is belangrijk dat remmen niet aanlopen of piepen.
  5. Let goed op de staat van de ketting, cassette en voorbladen.

FAQ: de belangrijkste vragen over tweewielers

De elektrische fiets laten bezorgen in Balloërveld, wat zijn de kosten?

Ja, een e-bike thuisbezorgen is gewoon mogelijk. Via specialisten zoals City-bikes.nl en Futurumshop kan ook jij snel middels internet een model samenstellen. Bij de meeste online fietsenshops kan je 2 mogelijkheden selecteren: zelf halen in de winkel of afleveren op locatie. De prijzen voor levering op locatie zijn tegenwoordig grofweg €25,00. De levertijd bedraagt zo’n 6 – 8 werkdagen.

Welke fietstype wordt aangeraden voor mij?

Fiets je naar het werk? Dan kan je kiezen voor een speed pedelec of e-bike i.c.m. een fietsplan (leasefiets). Voor middelbare scholieren is een elektrische schoolfiets een aantrekkelijk alternatief. Bij korte afstanden kan je prima gaan voor een eenvoudige transportfiets of een aantrekkelijk tweedehands model. Wil je makkelijk de kinderen wegbrengen? Neem dan een slimme bakfiets. Voor recreatieve gebruikers zijn er nog de toerfiets, mountainbike, trekkingfiets, fatbike, hybride fiets, racefiets.

Is het verstandig om een e-bike verzekering af te sluiten?

Het laten verzekeren van jouw elektrische fiets is helemaal niet noodzakelijk, maar wel slim. Met een volledige fietsverzekering ben je optimaal gedekt tegen diefstal en schade. Andere toebehoren zoals kinderzitje, fietscomputers, GPS- en navigatieapparatuur, fietstas, slot zijn mogelijk ook binnen de polis gedekt. Zo’n e-bike polis is af te nemen vanaf €3,00 p/maand. Een speed pedelec ziet de verzekeraar als bromfiets. Je hebt dan een geel kentekenplaatje. Je moet een brommerrijbewijs of autorijbewijs B hebben en een Nederlandse WA-verzekering is gewenst. Een complete dekking (WA+ of All-risk) kost ongeveer €4,25.

Waar kan ik een proefrit maken?

Als je aan het kijken bent naar een nieuwe eBike dan moet dit matchen met jouw wensen. Boek altijd een testrit op meerdere producten. Ze wijken onderling behoorlijk af als je kijkt naar stabiliteit en gebruiksgemak. Middels een electric-bike expert of bij een testcenter kan je kosteloos de meest populaire motorsystemen zelf testen. Op die manier koop je de beste e-bike in Balloërveld. Bij sommige aanbieders is zo’n gratis proefrit bij je in de straat een optie. Een e-bike specialist komt persoonlijk langs. Op deze manier kan je heel eenvoudig verschillende soorten zelf ervaren. Je fiets afstellen op maat wordt meestal ook gedaan.

Wat doet de fietsenmaker in Balloërveld?

Voor periodiek onderhoud aan je elektrische fiets kan je aankloppen bij een fietsenmaker. Deze fietswinkels zijn gespecialiseerd in: status van de accu controleren, checken van banden en versnellingen en elektrische contactpunten behandelen. Heb je recht op garantie? In sommige gevallen ontvang je dan een tegemoetkoming voor de fietsreparatie in Balloërveld (nieuwe accu vervangen). Bij veel winkels kan je direct een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 9459

Plaats een reactie