fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Vlagtwedde

Tegen een aantrekkelijke prijs een betrouwbare fiets kopen in Vlagtwedde? Je kunt supergoed fietsen in de regio. Bij de lokale fietsshop kan je een keuze maken uit heel erg veel modellen, merken en types. Dat loopt van een snelle e-bike tot en met een ATB van steeds meer merken zoals Cortina en Popal. Welk soort past bij mij? Op deze website vertellen we je alles over de belangrijkste types, populaire merken en de gemiddelde kosten. Ook geven we extra adviezen over een thuisdemonstratie en tref je vestigingsgegevens van goede fietswinkels in Vlagtwedde (en deze gemeente).

  • Elektrische fietsen in Vlagtwedde worden door veel mensen gereden.
  • Het zitcomfort is geweldig en uitermate geschikt voor bijv. 55-plussers en mensen die met de fiets naar het werk gaan.
  • Het is een groen alternatief voor de auto of brommer.
  • In deze buurt vind je verschillende verkoopadviseurs en tweewielercentra.
  • Goede merken zijn onder andere Cortina en Tern.
fiets-kopen-vlagtwedde

Goedkope E-bike bestellen in Vlagtwedde

Een e-bike is een fiets met trapondersteuning. De geavanceerde elektrische ondersteuning werkt optimaal als je onderweg bent. Een elektrische tweewieler kan hoge snelheden halen, rijdt lekker makkelijk, is heerlijk bij langere afstanden en is milieuvriendelijker dan de auto, brommer of scooter. Een elobike wordt heel veel gekocht door ouderen. Ook schoolgaande kinderen en volwassenen kiezen er steeds vaker voor. De beste elektrische fiets in Vlagtwedde kopen of huren? In het stappenplan hieronder vertellen we wat de punten van aandacht zijn.

E-bike in Vlagtwedde online bestellen en thuis laten leveren

  1. Kies het type e-bike

    Kies eerst waar je de fiets voor gaat gebruiken. Als je vaak kleine ritten maakt kan je het beste kiezen voor een sterke bak- of stadsfiets. Voor langere afstanden adviseren wij een e-bike met grote actieradius. Voor woon-werk verkeer is de speed pedelec een goede optie. Voor de sportieven onder ons bieden ze gravel bikes of racefietsen. Reis je met het OV? Je kunt ook kiezen voor speciale elektrische vouwfietsen.

  2. De juist maat kiezen

    Kies het type frame (bijvoorbeeld een herenframe of frame met lage instap). Verdiep je ook in de juiste framemaat. Framematen die we het meest zien zijn 46 cm (S), 56 cm (M) en 58 cm (L). De rijwielshops bieden hulp om te bepalen welke framemaat geschikt is voor jouw eigen lengte. Je hebt ook uitvoeringen met een lage instap of een hoge instap.

  3. Technische details

    Je kunt kiezen voor de normale voorwielmotor (voordelig), middenmotor (reageert extra snel) of achterwielmotor (super krachtig en stil). Ook de accu’s wisselen behoorlijk. Veel fietsen beschikken over +/- 485 Wh. Hiermee haal je tussen de 45 en 100 km. In de meeste situaties bestaan er ook een extra sterke accu met 725 wattuur. De meeste accu’s worden geplaatst onder de bagagedrager of in de kettingkast. Een andere belangrijk punt is het type versnelling: Naafversnelling met ketting, Derailleurversnelling en Naafversnelling met riemaandrijving.

  4. Proefrit op locatie of aan huis

    Wanneer je het juiste model gevonden hebt kan je een proefrit inplannen bij een professionele rijwielshop in Westerwolde. Daar mag je elektrische types uitproberen. Is er geen winkel in de buurt? Een aantal partijen zoals Stella beschikken ook over mogelijkheden voor een e-bike thuisdemonstratie in Vlagtwedde. Praktisch advies van een adviseur, altijd 100% vrijblijvend.

  5. Rond de aankoop af en krijg alles thuisbezorgd

    Een elektrische fiets kopen in Vlagtwedde kan je doen bij een expert-winkel. De voordelen van de fietsspeciaalzaak zijn: eenvoudig een proefrit maken, vragen stellen en je kan hier terecht voor service en reparaties. Er is ook steeds meer aanbod online. Via de online fietsshop heb je direct toegang tot grote keuze, een eigen bezorgservice en lagere prijzen. Een testcentrum bezoeken voor een proefrit behoort ook bij online shops vaak tot de mogelijkheden.

Zoek testcentrum en fietsenwinkel in Vlagtwedde

Via het volgende schema tref je verschillende rijwielshops in Vlagtwedde en nabijgelegen plekken. Mogelijk dat je hier terecht kan voor verkoop en vrijblijvend advies. Soms is er ook een e-bike testcentrum. Is er een tweewielerzaak die hier thuishoort? Vul dan even het contactformulier in. Via dit platform vind je ook winkels in Bourtange, Sellingen & Eesergroen.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Meteen een e-bike proefrit in Vlagtwedde maken?

Vergelijk modellen en vind de fiets die bij je past

Adviesgids: welke fiets is voor mij geschikt?

Ben jij op zoek naar een nieuwe fiets? Dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Welk type past bij mij? Wat is een goed merk? Zou een 2dehands model wat voor mij zijn? Hoeveel geld wil jij uitgeven? In de volgende keuzehulp kan je aan de slag met praktische informatie over de populaire modellen. Daardoor kom je tot de ontdekking wat aansluit op jouw eisen en wensen.

E-bike Vlagtwedde: dit moet je weten voor aanschaf

Met een e-bike haal je een goed model in huis voor ontspannende uitstapjes en voor kids die ver van school af wonen. Deze elektrische fiets is een duurzaam model, houd je gezond en is perfect voor studenten en werkenden die dagelijks een lange afstand moeten afleggen. Het bereik kan oplopen tot wel 140 kilometer. Noemenswaardig: het is fors duurder dan een niet-elektrisch model, het jaarlijkse onderhoud is noodzakelijk en ze zijn vrij zwaar. Bekende fabrikanten zijn Koga & Cube.

  • Licht fietsen, ook met tegenwind of tegen de heuvels op.
  • Perfect vervoer naar werk of school.
  • Een goedkope e-bike kan je bestellen en laten bezorgen v.a. €990,00.

▸ Ontdek de beste e-bike prijsaanbiedingen

Schoolfiets: belangrijke kooptips

Een onderhoudsarme schoolfiets is noodzakelijk om veilig en snel van huis naar school te kunnen gaan. Hij moet er leuk uitzien en er moeten versnellingen op zitten. Als je en transportfiets hebt kan je makkelijker spullen vervoeren. Deze beschikt over een voordrager met krat of mand waar je lekker makkelijk een schooltas op kan vastzetten. De vergelijkbare omafiets wordt veel gebruikt door studenten. Voor langere stukken is de aanschaf van een elektrische schoolfiets het overwegen waard.

  • Een studentenfiets moet heeft een vlotte uitstraling en heeft weinig onderhoud nodig.
  • Bekende leveranciers van tienerfietsen zijn Batavus & B’twin.
  • De verwachte prijzen beginnen bij ongeveer €240,00.

▸ Toon de schoolfiets voordeeltjes

Stadsfiets: waar op letten?

Een stadsfiets is handig om je flexibel door het centrum te bewegen. Een prima optie voor korte recreatieve ritten of om snel boodschappen te doen. Deze producten zijn heel sterk en kan je makkelijk zelf onderhouden doordat het een dichte kettingkast heeft. Op dit moment kan jij ze bestellen met versnellingssystemen met 3, 5 of 7 versnellingen. Indien gewenst met voordrager.

  • Een city bike is perfect voor de dagelijkse ritjes.
  • Producenten van moederfietsen zijn o.a. Gazelle & BMC.
  • De tarieven zijn zo’n €360,00.

▸ Bekijk alle elektrische stadsfiets prijsdeals

Bakfiets Vlagtwedde vergelijken: informatie en voordelen

Een bakfiets is een makkelijk bestuurbaar model met een bak aan de voorkant. Het is zeer geschikt om de kids mee te nemen. Wellicht kan jij het gebruiken voor de wekelijkse boodschappen en het is een perfect alternatief voor een stadsauto. Door de veiligheidsriempjes is de veiligheid gewaarborgd. In het geval van een elektrische bakfiets met trapondersteuning kom je nog sneller van A naar B. Wellicht vind je een fietskar ook interessant: deze hangt achter je fiets.

  • Makkelijke en snelle manier om de kinderen te vervoeren.
  • Betrouwbare fabrikanten zijn Dolly & Gazelle.
  • De kosten van elektrische bakfietsen beginnen bij plusminus €2.725,00.

▸ Profiteer van de bakfiets acties

Supersnel een fiets laten bezorgen in Vlagtwedde

Vergelijk fietswinkels en stel jouw ideale model samen

Koopgids speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec staat voor: een bijzonder snelle elektrische fiets met handige trapondersteuning waarop je een snelheid tot 45 km per uur kan realiseren. De speedbike wordt vooral gebruikt voor de langere afstanden. Het is dan ook een perfect alternatief voor het openbaar vervoer. Let op: er zijn een aantal randvoorwaarden en verplichtingen: het rijbewijs AM, aansprakelijkheidsverzekering, achteruitkijkspiegel en de (verplichte) kentekenplaat en een sterke helm.

  • Extra krachtige speedbike met snelheden tot 45 km/ per uur.
  • Let erop dat altijd een rijbewijs bij je hebt.
  • De tarieven zijn plusminus €3.525,00.

▸ Toon de speed pedelec acties

Aankoopgids sportieve fietsen

Met een sportfiets wordt bedoeld: een snel en lichtgewicht model voor sportievelingen. Het heeft raakvlakken met de bekende herenfiets of damesfiets en een lichtgewicht racefiets. Een uitkomst voor sporters die zich snel willen verplaatsen. Een hybride fiets is erg licht (weinig kilo’s), is voor mensen met een sportieve zithouding, heeft een derailleursysteem met voldoende versnellingen en extra smalle bandjes. In de volgende opsomming vertellen we over de meest verkochte sportieve uitvoeringen:

  • Mountainbikes: een sterk model met zowel voor- als achtervering.
  • Hybride fiets: een sportief model uitgerust met dunne banden en veel versnellingen.
  • Racefiets: hoge snelheden, dunne banden en lichtgewicht (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: eenvoudig switchen tussen onverharde en verharde wegen.
  • Trekkingfiets: wordt ook wel vakantiefiets genoemd en is geschikt voor lange tochten.
  • Fixie: opmerkelijke hippe modellen voor beperkt gebruik.

▸ Vergelijk de sportfiets prijsaanbiedingen

Keuzegids vouwfiets

Een vouwfiets is een klein en flexibel model dat je simpel en snel kan invouwen tot een klein formaat. De meeste modellen hebben een inklapbaar frame. Daardoor kan je supersnel de totale fiets invouwen. Dit wordt vaak gekocht door OV gebruikers. Het is bovendien super fijn om mee te nemen op vakantie of voor mensen die geen schuur of garage hebben. De elektrische vouwfiets is handiger voor langere ritjes van station naar werk.

  • Gratis meenemen in de trein of bus.
  • Uitstekende modellen komen van Oyama & Takashi.
  • De onkosten zijn plusminus €499,00.

▸ Toon de elektrische vouwfietsen deals

Koopgids kinderfiets

Een trendy kinderfiets in Vlagtwedde is leuk om te geven voor elk jongetje of meisje. Peuters en kleuters beginnen vaak met een 2-wiel loopfiets. Een kinderfiets heeft vaak zijwieltjes om het langzaam zelfstandig te leren. Je kunt kiezen uit meerdere framematen. Elk kind moet probleemloos op en af kunnen stappen. Kinderen van 2, 3 of 4 jaar passen op een 12 inch model. Wanneer ze groter / langer worden kan je kiezen voor 14 inch (3 tot zo’n 5 jaar), 16 inch (4- 6 jaar), 18 inch (5 – 7 jaar), 20 inch (6 tot ongeveer 8 jaar), 22 inch (7 tot circa 9 jaar) en 24 inch (8 – 11 jaar). De grootste maat is 26 inch (10 – 14 jaar). Het kopen van een bijpassende fietshelm wordt aangeraden.

  • Unieke jongensfietsen en schattige meisjesfietsen om mee te oefenen.
  • Prima aanbieders zijn Loekie en Disney.
  • De onkosten starten bij plusminus €100,00.

▸ Ga naar de kinderfietsen prijsaanbiedingen

fietsen-bestellen-in-vlagtwedde

Bekijk top 10 fietsmerken april 2024

Bij de (online) rijwielshop heb je de keuze uit opvallend veel merken en fabrikanten. Van welbekende Nederlandse merken tot nieuwe innovatieve merken met luxe moederfietsen en driewielers voor meer veiligheid. In het stukje hierna vind je meer informatie over de meest interessante fabrikanten in de markt. Je kunt hier ook meer info lezen over elektrische fietsen uitproberen.

  1. Sparta: altijd connected en protected dankzij Smart E-Bikes.
  2. Batavus: produceert al sinds 1904 de mooiste modellen vanuit Heerenveen.
  3. Giant: sportieve en recreatieve modellen voorzien van de laatste technologieën.
  4. Gazelle: altijd 10 jaar garantie op het frame.
  5. Cortina: kwalitatieve modellen met een onderscheidende uitstraling.
  6. Stella: ruim aanbod met een uitstekende service.
  7. Amslod: voordeel voor jou als klant door levering rechtstreeks uit de fabriek.
  8. Union: modellen zijn verkrijgbaar bij een groot aantal plaatselijke winkels.
  9. Koga: prachtige modellen met een hoogwaardige afwerking.
  10. Trek: ruime variatie in wielmaten (voor korte mensen en lange mensen).

Optionele merken:

  • Nederlandse fabrikanten: Babboe, Jan Janssen, Montego, VanMoof, Pegasus, Flyer, Veloretti, De fietsfabriek, Cowboy, Arrow, Brinckers, Roetz en Popal, Alpina, Sensa, Stromer, Merida, BSP.
  • Duitse fabrikanten: Prophete, Canyon, Derby Cycle, Birdy, Cube, Focus Bikes en Kalkhoff, Qwic, Velo de Ville, Riese & Müller, Accell.
  • Belgische leveranciers: Achielle, Minerva, Thompson, Eddy Merckx, Ridley en L’Avenir, Oxford, Ellio, Zannata, Norta.

Verwachte kosten van een fiets in Vlagtwedde (april 2024)

De gemiddelde verkoopprijs van een traditionele fiets bedraagt ongeveer €450,00. Er is een groot assortiment in veel prijsgroepen. Een stevige omafiets bestel je voor zo’n €365,00, een b-merk e-bike is er al vanaf €990 en een e-bakfiets is al te bestellen voor €2.500,00. De prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van het merk, vermogen van de accu, de remmen en versnellingen, het type motor, extra’s zoals een fietskrat of helm, service en onderhoud en de speciale fietsverzekering. In de tabel hierna tonen wij de verwachte prijzen van de meest gangbare modellen.

ModelFabrikantGemiddelde prijs
E-BikeStella€2.350,00
City bikeRoetz€695,00
RacefietsSensa€1.270,00
MountainbikeScott€1.250,00
BakfietsCarqon€2.575,00
De standaard prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Groningen.

Thuisdemonstratie: maak een proefrit op locatie

Een e-bike proberen in jouw plaats? Plan dan een gratis e-bike proefrit aan huis in Vlagtwedde! Shops zoals VanDijck, Fietsvoordeelshop.nl, Amslod, Bayck, Stella, Forza hebben heel veel experts in dienst. Een groot pluspunt van een gratis thuisdemo is dat je alle motorsystemen kunt proberen in jouw eigen woonplaats. De persoonlijke E-bike adviseur in heeft vaak veel verschillende types mee. Hier zijn geen kosten aan verbonden. D.m.v. zo’n thuisdemo ervaar je zelf welk soort rijmt met jouw gebruikersprofiel.

  • Snel in aanraking komen met meerdere merken en types.
  • Een fietsspecialist weet alle ins en outs over de modellen.
  • Gratis advies zonder verplichtingen.

Aandachtspunten tweedehands fietsen in Vlagtwedde

Wanneer je gaat voor een tweedehands fiets kan je een hoop geld besparen. Tweedehands koopjes zijn te koop bij een officiële fietswinkel of expert in tweewielers. Vaak kan je ook je oude model inruilen. Er zijn echter diverse onderdelen die nader bekeken moeten worden. Hieronder vind je 5 praktische tips om een miskoop te voorkomen.

  1. Check de kwaliteit van de lagers en wielen.
  2. Zijn de spaken en banden helemaal netjes rond?
  3. Staat het stuur goed recht en zit het zadel comfortabel?
  4. Controleer de remmen en kijk of deze naar behoren werken.
  5. Kijk in hoeverre de kettingslijtage heeft.

Belangrijke vragen en antwoorden over tweewielers

Een elektrische fiets laten bezorgen in Vlagtwedde, hoe werkt dat?

Ja, een e-bike laten bezorgen is mogelijk. Middels de online fietsenwinkel zoals Bikester.nl en Bol.com kan je simpel online modellen vergelijken. Vaak zijn er twee keuzes: zelf halen in de fietsenwinkel of bezorging aan huis. Het tarief voor bezorging op locatie zijn vaak niet meer dan plusminus €27,50. De levertijd is gemiddeld 5 – 8 werkdagen.

Welke fiets is de beste keuze voor mij?

Voor het dagelijkse ritje naar je werk zou je kunnen kiezen voor een sportief model binnen het fietsplan (leasefiets). Voor middelbare scholieren is een degelijke elektrische schoolfiets de beste keuze. Voor alleen de dagelijkse boodschappen kom je uit op een stevige schoolfiets of een aantrekkelijk tweedehands model. Vervoer je regelmatig kinderen of boodschappen? Kies dan voor een elektrische bakfiets. Voor recreatieve gebruikers hebben we nog de racefiets, toerfiets, gravelbike, hybride fiets, mountainbike, trekkingfiets.

Zal ik een e-bike verzekering nemen?

Het laten verzekeren van jouw elektrische fiets is niet noodzakelijk, maar wel slim. Met een goede fietsverzekering ben jij verzekerd van hulp bij schade en diefstal. Andere items zoals kinderzitje, fietsmand, slot, GPS- en navigatieapparatuur, fietstas zijn automatisch meeverzekerd. Een e-bike polis is beschikbaar vanaf €2,00 p/maand. Een snelle speed pedelec wordt officieel gezien als een bromfiets. Om die reden heb je hier ook een gele bromfietskentekenplaat voor nodig. Je moet beschikken over het AM-rijbewijs en ook een WA-verzekering mag niet ontbreken. En All-risk verzekering kost ongeveer €4,10.

Kan ik eerst een gratis proefrit maken?

Als je gaat voor een nieuwe eBike dan moet dit matchen met jouw wensen. Maak altijd een testrit op een selectie bikes. Ze wijken onderling behoorlijk af als je kijkt naar de manier van aandrijving en comfort. Middels een electric-bike specialist of in een testcenter kan je eenvoudig een aantal modellen ervaren. In het testcenter bestel jij zeker weten de beste e-bike in Vlagtwedde. In sommige gevallen is een individuele gratis proefrit bij je thuis mogelijk. Een e-bike specialist komt op de afgesproken dag bij je thuis. Je kunt in jouw vertrouwde omgeving verscheidene soorten zelf proberen. Jouw fiets afstellen op maat is ook mogelijk.

Waarvoor kan ik terecht bij een fietsenmaker in Vlagtwedde?

Voor het onderhouden van een elektrische fiets is de plaatselijke fietsenmaker de aangewezen plek. Deze fietsenwinkels zijn expert op het gebied van: vermogen van de accu beoordelen, de banden inspecteren en Balhoofd (stuur) controleren en afstellen. Heb je nog garantie op je fiets? Mogelijk kan jij aanspraak maken op een vergoeding voor je fietsreparatie in Vlagtwedde (nieuwe accu vervangen). Soms kan je direct een onderhoudscontract nemen zodat je verzekerd bent van een jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 9540, 9541

Plaats een reactie