fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Veelerveen

Makkelijk en voordelig een fiets kopen in Veelerveen? De fiets is een geliefd vervoermiddel in deze woonplaats. Als je een fietsenwinkel binnenstapt dan heb je mega veel modellen. Dit gaat van een e-bike of juist een bakfiets van allerlei merken zoals Amslod en E-bike Manufaktur. Welk type of merk past bij mij? Op dit platform lees je alles over de diverse soorten modellen, de top-10 merken en kosten. Eveneens vind je nuttige adviezen over een proefrit aan huis en bekijk je adressen van lokale fietswinkels in Veelerveen en de directe omgeving.

  • Elektrische fietsen in Veelerveen worden door veel mensen gereden.
  • Het rijdt comfortabel en uitermate geschikt voor bijv. 55-plussers en mensen die met de fiets naar het werk gaan.
  • Het is in gebruik veel goedkoper dan de auto of brommer.
  • In de regio bestaan er meerdere verkoopadviseurs en fietsenmakers.
  • Goede merken zijn bijv. Pointer en Brikbikes.
fiets-kopen-veelerveen

Goedkope E-bike bestellen in Veelerveen

Een e-bike is fiets met elektrische aandrijving. De elektrische ondersteuning kun je ervaren als je fietst. Een elektrische tweewieler heeft een topsnelheid van 25 km/u, rijdt probleemloos door elke landschap, is perfect voor ouderen en is veel zuiniger dan een auto of brommer. Met name ouderen zijn gek op de elobike. Ook jongeren en werkenden maken er steeds meer gebruik van. De beste elektrische fiets in Veelerveen kopen of huren? In 5 stappen leggen we uit hoe dit werkt.

E-bike in Veelerveen online bestellen en snel laten afleveren

  1. Een type en merk e-bike kiezen

    Selecteer eerst hoe intensief jij de fiets wil gebruiken. Voor dagelijks gebruik kan je vast goed overweg met een robuuste transport- of stadsfiets. Voor recreatief gebruik raden we een e-bike met goede actieradius aan. Voor dagelijkse afstanden vanaf 20 kilometer is de speed pedelec de optimale keuze. Voor avonturiers verkopen ze ook all-terrain-bikes en racefietsen. Maak jij veel gebruik van het OV? Je hebt ook handzame elektrische vouwfietsen.

  2. Maat kiezen

    Maak een keuze voor een type frame (damesframe, herenframe). Op basis van jouw lichaamslengte kies je de framemaat. Framematen die we het meest zien zijn 47 cm (S), 53 cm (M) en 57 cm (L). De fietsshops bieden hulp om te bepalen welke framemaat hoort bij jouw eigen lengte. Voor de liefhebbers zijn er een model met een lage instap of een stevige hoge instap.

  3. Technische informatie

    De belangrijkste opties zijn een de instap voorwielmotor (voordelig), middenmotor (voelt het meest natuurlijk aan) plus de achterwielmotor (zeer stil). Ook de accu’s wisselen behoorlijk. De meest gangbare keuze +/- 450 Wh. Hiermee haal je tussen de 65 – 115 kilometer. Eventueel vind je ook een duurdere accu met 625 wattuur. Een accu kan worden gemonteerd bij de bagagedrager of in de kettingkast. Een laatste aandachtspunt is de keuze optie qua versnelling: Naafversnelling met ketting, Derailleurversnelling en Naafversnelling met riemaandrijving.

  4. Proefrit op locatie of aan huis

    Wanneer jij een goed model hebt gekozen dat past bij je wensen kan je eerst een proefrit doen bij een beschikbare rijwielshop in Westerwolde. Hier kan je elektrische varianten proberen en vergelijken. Wil je liever een 1 op 1 sessie? Een paar aanbieders zoals Forza Fietsen bieden ook een e-bike thuisdemonstratie in Veelerveen. Persoonlijk advies van een adviseur, altijd gratis en zonder verplichtingen.

  5. Rond de aankoop af en krijg alles thuisbezorgd

    Een goede elektrische fiets kopen in Veelerveen kan bij steeds meer rijwielshops. Veel mensen kiezen voor de fietsspeciaalzaak: eenvoudig een proefrit maken, vragen stellen en de fiets laten afstellen. Er is ook steeds meer aanbod online. Bij de online rijwielshop profiteer je van een een enorm groot aanbod, levering aan huis en lagere prijzen. Een proefrit bij een testcentrum is bij steeds meer online shops ook mogelijk.

Testcentrum en fietsenwinkel in Veelerveen

D.m.v. het schema hierna zie je direct rijwielshops in Veelerveen en nabijgelegen plekken. Je kunt hier mogelijk terecht voor een proefrit, verkoop en gratis advies. Grotere winkels hebben tevens een e-bike testcentrum. Ken jij een rijwielspeciaalzaak die hier thuishoort? Neem dan gerust contact op met ons. Op deze website doorzoek je ook winkels in 2e Exloërmond, 1e Exloërmond & Zandberg.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Meteen een e-bike proefrit in Veelerveen maken?

Bekijk verkopers en kies de fiets die past bij jouw wensen

Keuzehulp: welke fiets past bij mijn wensen?

Is het tijd voor een nieuwe fiets? Dan lijken de mogelijkheden soms eindeloos. Wat is een goed type? Moet ik kiezen voor een budget of luxe merk? Moet ik iets nieuws kopen, of is 2dehands ook prima? Hoeveel geld wil jij uitgeven? In onze huidige koopgids kan je aan de slag met uitgebreide info over de verschillende soorten. Daardoor achterhaal je wat passend is bij jouw rijstijl.

E-bike Veelerveen: informatie en voordelen

De e-bike wordt veel gebruikt voor lange ritten en voor schoolgaande kinderen. Zo’n elektrische fiets is goed voor het milieu, slim in gebruik en is heel handig voor senioren die graag op de fiets zitten. Met de best accu rijd je wel zo’n 165 kilometer. Noemenswaardig: het is een stuk kostbaarder dan een basis uitvoering, je moet vaker onderhoud laten uitvoeren en ze wegen al gauw 25 kilogram. Goede merkdealers zijn Forza & BMC.

  • Zeer geliefd bij de oudere doelgroep.
  • Een duurzaam alternatief voor de auto.
  • De goedkope e-bike heb je al voor €970,00.

▸ Check alle e-bike voordeeltjes

Schoolfiets: altijd een goede keuze

Een stevige schoolfiets is nodig voor kinderen om snel en comfortabel van huis naar school te rijden. Belangrijk is een trendy design, en hij moet natuurlijk lekker zitten. Een geliefd model voor school is de transportfiets. Dit soort is uitgerust met een fietskrat of mand boven het voorwiel waar je gemakkelijk een boodschappentas of schooltas mee kunt vervoeren. Een iets goedkoper model is de omafiets. Voor grote afstanden is een elektrische schoolfiets de oplossing.

  • Een studentenfiets moet heeft een vlotte uitstraling en is niet heel gevoelig.
  • Veel gekozen merken van tienerfietsen zijn Rivel Lancaster en AMIGO.
  • De verwachte tarieven zijn plusminus €240,00.

▸ Vergelijk schoolfiets acties

Stadsfiets: belangrijke aspecten

Een stadsfiets wordt vaak gekocht om te gebruiken in de drukke stad. Een prima optie voor kleine ritten of voor de dagelijkse boodschappen. Deze uitvoeringen gaan niet snel kapot en zijn onderhoudsvriendelijk doordat het een dichte kettingkast heeft. In de huidige markt worden ze vaak uitgevoerd met 8 of 7 versnellingen. Eventueel te combineren met een voordrager.

  • De city bike is praktisch, stevig en onderhoudsarm.
  • Veel besteld zijn moederfietsen van Roetz en Bird Bike.
  • De prijzen starten bij plusminus €390,00.

▸ Toon de elektrische stadsfiets deals

Bakfiets Veelerveen vergelijken: waar op letten?

Een bakfiets is een verlengd model met vaak 3 wielen en een grote bak voorop. Mensen kopen dit vaak om de kleintjes mee te verplaatsen. Je kunt er gemakkelijk boodschappen mee doen en het is voor veel gezinnen zelfs een alternatief voor een scooter, motor of auto. Via een veiligheidsriem- of gordel is de veiligheid gewaarborgd. Met een elektrische bakfiets met trapondersteuning is het rondrijden nog makkelijker. Ben je overigens al bekend met de fietskar: een aanhangwagentje op twee wielen dat achter de fiets hangt.

  • Jonge kinderen kunnen veilig en snel vervoerd worden.
  • Uitstekende leveranciers zijn Dolly & Urban Arrow.
  • De onkosten van elektrische bakfietsen starten bij +/- €2.550,00.

▸ Profiteer van de bakfiets kortingdeals

Supersnel een fiets laten bezorgen in Veelerveen

Vergelijk online speciaalzaken en vind jouw ideale model

Info en voordelen van de speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec betekent: een comfortabele snelle elektrische fiets met een extra krachtige trapondersteuning die een snelheid tot 45 kilometer per uur kan bereiken. De speedbike is eigenlijk bedoeld voor woon-werkverkeer. Het wordt veel gebruikt als alternatief op auto of het openbaar vervoer. Let wel goed op de volgende zaken: En bromfietsrijbewijs (AM) of een autorijbewijs (B), minimaal een WA-verzekering, achteruitkijkspiegel plus een (gele) kentekenplaat en een goede helm.

  • De speedbike heeft een krachtige motor en een ruime actieradius.
  • Je moet minimaal 16 jaar oud zijn.
  • De onkosten starten bij zo’n €3.700,00.

▸ Vind alle speed pedelec deals

Kooptips voor de sportieve fietsen

Een sportfiets houdt in: een model voor sportieve doeleinden. Het heeft wat weg van de bekende herenfiets of damesfiets en de snelle racefiets. Een perfect model voor sportievelingen die graag flink kracht op de pedalen zetten. Een hybride fiets is erg licht (weinig kilo’s), wordt gekenmerkt door een sportieve zithouding, heeft doorgaans diverse versnellingen en dunne banden. Bijgaand tonen wij de meest bekende modellen:

  • Mountainbikes: een sterk model om door ruig terrein te rijden.
  • Hybride fiets: een goed middenweg tussen gemak en snelheid.
  • Racefiets: een goed model om snel een afstand mee af te leggen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: wordt vaak gezien als een kruising tussen MTB en racefiets.
  • Trekkingfiets: een passende vakantiefiets voor lange afstanden.
  • Fixie: simpele uitvoering met hip uiterlijk en felle kleuren.

▸ Bekijk alle sportfiets acties

Koopgids vouwfiets

Een vouwfiets is een handzaam model dat je met een slim vouwmechanisme kunt invouwen tot een compact pakket. Kenmerken is het in te klappen frame. Daarmee kan je binnen mum van tijd het hele model in elkaar vouwen. Het is met name populair bij mensen die veel met het OV reizen. Het is een aanrader om mee naar de camping te nemen of voor mensen die geen schuur of garage hebben. Zo’n elektrische vouwfiets is passender voor langere ritten van en naar een station.

  • Simpel en snel inklappen en opbergen.
  • Uitstekende modellen komen van Brompton & MBM.
  • De verwachte kosten zijn ongeveer €499,00.

▸ Vergelijk de elektrische vouwfietsen deals

Kooptips voor de kinderfiets

Een eerste kinderfiets in Veelerveen is een mooie mijlpaal voor een kind dat kan lopen. Kids rond de 1,5 jaar kunnen in veel gevallen op een loopfiets. Peuters vanaf 3 jaar kunnen het proberen met met zijwieltjes om het langzaam zelfstandig te leren. De juiste framemaat is belangrijk. Elk kind moet zonder problemen kunnen manoeuvreren. Kinderen van 2, 3 of 4 jaar passen op een 12 inch model. Opvolgend bieden ze een 14 inch (3 tot 5 jaar), 16 inch (4- 6 jaar), 18 inch (5 tot zo’n 7 jaar), 20 inch (6 tot gemiddeld 8 jaar), 22 inch (7 tot circa 9 jaar) en 24 inch (8 tot gemiddeld 11 jaar). Voor kids tot 14 jaar heb je nog 26 inch. Het kopen van een bijpassende fietshelm wordt steeds meer gestimuleerd.

  • Degelijke jongensfietsen en prinsessen meisjesfietsen voor alle leeftijdsgroepen.
  • Uitstekende merken zijn Amigo en Berg.
  • De verwachte prijzen zijn +/- €139,00.

▸ Vind alle kinderfietsen kortingdeals

fietsen-bestellen-in-veelerveen

De beste 10 fietsmerken april 2024

Online of in de winkel zijn er oneindig veel merken en soorten. Van kwalitatieve Nederlandse merken tot nieuwe merk-speciaalzaken met sterke moederfietsen en driewielers voor meer veiligheid. In het stukje hieronder vergelijk je de top-10 fabrikanten en merken in tweewielerland. Klik eventueel door naar mountainbikes uitproberen.

  1. Sparta: luxe smart-ebikes altijd gekoppeld met de slimme App.
  2. Batavus: produceert al sinds 1904 de mooiste modellen vanuit Heerenveen.
  3. Giant: ruim aanbod stads- en toerfietsen en e-bikes.
  4. Gazelle: ruim 700 servicepunten door heel Nederland.
  5. Cortina: hoogwaardige kwaliteit met Bafang, Shimano of het Ecomo systeem.
  6. Stella: standaard tot 5 jaar garantie.
  7. Amslod: voordeel voor jou als klant door levering rechtstreeks uit de fabriek.
  8. Union: in elke Nederlandse regio is een verkooppunt of rijwielservice beschikbaar.
  9. Koga: alle modellen met de hand gemaakt in Nederland.
  10. Trek: bekend van de loft en cruiser modellen voor een scherpe prijs.

Andere merken:

  • Nederlandse fabrikanten: Babboe, VanMoof, Montego, Jan Janssen, Pointer, Flyer, Urban, Brinckers, Roetz, Arrow, Veloretti, De fietsfabriek en Alpina, Popal, BSP, Sensa, Vyber, Stromer.
  • Duitse fabrikanten: Hase Bike, Cube, Canyon, Focus Bikes, Birdy, Derby Cycle en Riese & Müller, Qwic, Storck, Accell, Velo de Ville.
  • Belgische producenten: Minerva, Thompson, Eddy Merckx, Achielle, Granville en Cowboy, Ellio, Norta, Oxford, L’Avenir.

Verwachte aanschaftarieven van een fiets in Veelerveen (april 2024)

De actuele prijs van een gewone fiets is doorgaans zo’n €450,00. Er zijn mogelijkheden in veel prijsgroepen. Een degelijke damesfiets bestel je voor zo’n €445,00, een e-bike laat je al thuisbezorgen vanaf €990 en een e-bakfiets is te koop vanaf €2.575,00. De totale kosten hangen af van het model, het aantal Wh van de accu, versnellingssysteem (derailleur versnelling of naafversnelling), locatie van de motor, gekozen accessoires, onderhoud en een (aangeraden) fietsverzekering. In het bijgaande overzicht vind je de winkelprijzen van bekende fietstypes.

Model fietsAanbiederVanafprijs
Elektrische fietsCortina€2.300,00
TransportfietsVolare€655,00
RacefietsSensa€1.100,00
ATBGT€1.200,00
BakfietsWinther€2.775,00
De geschatte kosten van een nieuwe fiets kopen in Provincie Groningen.

Thuisdemonstratie: een proefrit plannen

Een e-bike uittesten in jouw eigen straat? Plan dan een vrijblijvende e-bike proefrit aan huis in Veelerveen! Aanbieders als Stella, Forza, Fietsoptimaal.nl, Fietsvoordeelshop.nl, Amslod, Bayck komen vrijblijvend bij je langs. Een belangrijk voordeel van zo’n thuisdemo is dat de proefrit plaatsvindt in een bekend gebied. De professionele E-bike adviseur in laat jou diverse merken en modellen proberen. Hiervoor worden geen kosten gerekend. Door gebruik te maken van zo’n thuisdemo kan je zelf ervaren welk merk passend is voor jouw gebruikersprofiel.

  • Ervaar het gemak en comfort van diverse modellen.
  • De fietsspecialist komt langs op een moment dat het jou schikt.
  • Zonder kosten een complete brochure aanvragen.

Kopen van van tweedehands fietsen in Veelerveen

Door te kiezen voor een tweedehands fiets ben je veel goedkoper uit. Tweedehands rijwielen zijn verkrijgbaar bij een bikeshop of tweewielercentrum. Je kunt hier je oude model ook vaak inruilen. Er zijn echter diverse punten die je goed moet afwegen. In onderstaand blok vind je 5 nuttige kooptips.

  1. Kijk of lagers en wielen in orde zijn.
  2. Kijk of er geen scheurtjes in de banden zitten en hoe het is met de spaken.
  3. Draai het zadel en stuur los en stel deze af op jouw lengte.
  4. Inspecteer de remblokken of remschijven.
  5. Ligt de ketting er goed en netjes op?

FAQ: de belangrijkste vragen over tweewielers

Zo’n elektrische fiets laten bezorgen in Veelerveen, wat zijn de kosten?

Ja, een e-bike laten thuisbezorgen is geen probleem. Middels de online fietsenwinkel zoals Fietsenwinkeldiscounter.nl en Wehkamp kan je binnen een paar minuten door middel van internet jouw ideale tweewieler bestellen. Vaak heb je 2 levermogelijkheden: zelf ophalen in de fietsenwinkel of thuisbezorging. De kosten voor afleveren aan huis zijn vaak niet meer dan om en nabij de €35,00. De levertijd bedraagt zo’n 4 – 10 werkdagen.

Welke fietstype wordt aangeraden voor mij?

Voor het gebruikelijke woon-werk verkeer kan je kiezen voor een elektrisch model met een fietsplan (leasefiets). Voor scholieren is een nieuwe elektrische schoolfiets erg interessant. Voor alleen de dagelijkse boodschappen kan je prima gaan voor een robuuste stadsfiets of een aantrekkelijk tweedehands model. Vervoer je regelmatig kinderen of boodschappen? Bestel dan een innovatieve bakfiets. Voor de sportievelingen kan jij bijvoorbeeld gaan voor een mountainbike, racefiets, trekkingfiets, gravelbike, fatbike, toerfiets.

Moet ik mijn e-bike verplicht verzekeren?

Het afsluiten van een verzekering voor de elektrische fiets is helemaal niet noodzakelijk, maar wel goed om te doen. Met een goede fietsverzekering ben je juist verzekerd tegen diefstallen, schades en pech. Overige uitrusting zoals kinderzitje, fietstas, fietscomputers, GPS- en navigatieapparatuur, slot verzeker je eenvoudig mee. Zo’n e-bike polis kan je al afsluiten vanaf €2,55 p/maand. De speed pedelec wordt beschouwd als een bromfiets. Het geel kentekenplaatje moet wel correct gemonteerd worden. Je moet het bromfietsrijbewijs (AM) of een autorijbewijs (B) hebben en je moet een WA-polis verplicht afsluiten. Een all-risk verzekering kost +/- €4,30.

Wat zijn de voordelen van een proefrit?

Als jij verschillende modellen nieuwe eBikes gaat vergelijken wil je deze natuurlijk goed uitproberen. Maak altijd een testrit op meerdere producten. Er zit veel verschil in comfort en rijgemak. Via een electric-bike expert of in een testcenter in de regio kan je kosteloos de meest populaire uitvoeringen op je gemak proberen. In het experience center vind je altijd de beste e-bike in Veelerveen. Soms is zo’n gratis proefrit bij je thuis mogelijk. Je e-bike specialist komt gratis bij je thuis. Ideaal als je niet naar de winkel kunt komen. Zo kan je allerlei bikes proberen. De fiets afstellen op maat wordt meestal ook gedaan.

Wat doet de fietsenmaker in Veelerveen?

Om je elektrische fiets te onderhouden kan je een servicebeurt inplannen bij de fietsenmaker. Deze speciaalzaken weten alles over: de accu onderhouden, testen van de versnellingen en banden en naven controleren en afstellen. Valt je fiets nog binnen de garantieperiode? Soms maak je aanspraak op een financiële compensatie voor de fietsreparatie in Veelerveen (nieuwe accu vervangen). Bij veel leveranciers kun je een onderhoudscontract afsluiten zodat je elk jaar geniet van een servicebeurt.


Postcodegebied: 9566

Plaats een reactie