fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Eexterveenschekanaal

Betaalbaar en eenvoudig een handige fiets kopen in Eexterveenschekanaal? De fiets wordt volop gebruikt in en rondom deze plaats. Online of in de winkel heb je heel erg veel modellen. Dat loopt van een moederfiets tot racefiets van allerlei soorten merken als Pointer en Volare. Welk type of merk past bij mij? Op dit platform check je handige info over de belangrijkste types, merken en vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Eveneens tonen wij nuttige informatie over een proefrit aan huis en verstrekken we adressen van bekende fietswinkels in Eexterveenschekanaal en de omliggende regio.

  • Elektrische fietsen in Eexterveenschekanaal worden veel verkocht.
  • Het comfortniveau is hoog en het is perfect voor 60-plussers en mensen die met de fiets naar het werk gaan.
  • Het gebruik van fietsen is duurzamer dan je auto.
  • In de regio kan je kiezen uit een aantal uitstekende experts en bikeshops.
  • Veel gekochte merken zijn Sparta en Qwic.
fiets-kopen-eexterveenschekanaal

Goedkope E-bike bestellen in Eexterveenschekanaal

Een goede e-bike is uitgerust met een motor. Je profiteert van elektrische ondersteuning als je een fietsrit gaat maken. Een elektrische tweewieler kan hoge snelheden halen, rijdt probleemloos door elke landschap, is een uitkomst voor mensen die niet op een gewone fiets kunnen en het is een stuk meer klimaatbewust dan de auto, brommer of scooter. De elobike wordt vooral gebruikt door senioren. Ook volwassenen en kinderen kiezen steeds vaker voor hippe elektrische modellen. De beste elektrische fiets in Eexterveenschekanaal kopen of huren? In de 5-stappen hieronder leggen we uit waar jij even goed naar moet kijken.

E-bike in Eexterveenschekanaal online bestellen en thuis laten leveren

  1. Maak een keuze uit de soorten e-bikes

    Ga bij jezelf na voor welk doeleinde jij een fiets nodig hebt. Wanneer jij doorgaans kleine afstanden aflegt kan je vast goed overweg met een onderhoudsarme stads- of bakfiets. Voor dagelijkse lange afstanden is een e-bike met hoge actieradius een uitkomst. Voor woon-werk verkeer is de speed pedelec een verstandige keuze. Voor recreanten zijn er ook cyclocrossers en racefietsen. Maak jij veel gebruik van het OV? Online vind je ook praktische elektrische vouwfietsen.

  2. Een maat kiezen

    Kies jouw frametype (damesframe, herenframe). Selecteer ook de framemaat. De meest gekozen framematen zijn 47 cm (S), 56 cm (M) en 57 tot 60 cm (L). De fietsshops bieden hulp om te bepalen welke framemaat in lijn ligt met jouw eigen lengte. Je kunt specifiek zoeken op modellen met een extra lage-instap of een stevige hoge instap.

  3. Technische specificaties

    Qua motor kan je kiezen uit een voorwielmotor (goedkoop), middenmotor (meest natuurlijk) of achterwielmotor (minder slijtage van de ketting). Kies ook de gewenste accu. De meest gangbare keuze +/- 495 Wh. Hiermee rijdt je tussen de 60 & 145 kilometer. Steeds vaker heb je ook een accupakket van wel 800 wattuur. De accu kan worden verwerkt op de bagagedrager of op het frame. Een laatste belangrijke keuze is de keuze optie qua versnelling: Naafversnelling met riemaandrijving, Derailleurversnelling en Naafversnelling met ketting.

  4. Proefrit plannen

    Als je het merk en model gekozen hebt is er een proefrit in te plannen bij een lokale rijwielshop in Aa en Hunze. Doorgaans kan je alle beschikbare varianten testen. Kan je niet naar de winkel komen? Enkele verkopers zoals Forza Fietsen geven ook een e-bike thuisdemonstratie in Eexterveenschekanaal. Praktisch advies van een adviseur, je zit nergens aan vast.

  5. Aankoop & levering

    Een krachtige elektrische fiets kopen in Eexterveenschekanaal doe je eenvoudig bij een speciaalzaak. Je kunt kiezen voor een fietsspeciaalzaak: eenvoudig een proefrit maken, een expert die direct advies geeft en jouw fiets helemaal laten afstellen. Ook via internet kan je veel informatie vinden. Bij de online fietswinkel profiteer je van een veel keuze in maten en kleuren, snelle levering en lagere prijzen. Een testcentrum bezoeken voor een proefrit is bij veel online aanbieders ook mogelijk.

Vind testcentrum en fietsenwinkel in Eexterveenschekanaal

A.d.h.v. de volgende opsomming check je gegevens van rijwielshops in Eexterveenschekanaal en directe omgeving. Hier kan je eventueel terecht voor het maken van een proefrit en advies. Soms hebben zij ook een in-house e-bike testcentrum. Werk jij bij een adres die in het schema moet worden opgenomen? Vul dan even het contactformulier in. Doorzoek ook winkels in Nieuwe Pekela, Oude Pekela en Eexterveen.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Gratis e-bike proefrit in Eexterveenschekanaal plannen?

Bekijk verkopers en zoek een mooie fiets uit

Keuzehulp: welke fiets is passend voor mijn gebruik?

Ben jij op zoek naar een nieuwe fiets? Dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Wat is een goed type? Moet ik kiezen voor een budget of luxe merk? Is een 2dehands model goed genoeg? En wat wil ik maximaal uitgeven? In onze huidige adviesgids lees je uitgebreide info over de verschillende modellen. Door hier gebruik van te maken achterhaal je wat passend is bij jouw gebruikersprofiel.

E-bike Eexterveenschekanaal: dit moet je weten voor aanschaf

Een e-bike is met name geschikt voor ontspannende uitstapjes en voor kids die ver van school af wonen. Deze elektrische fiets is een duurzame optie, slim in gebruik en is onmisbaar bij senioren die graag op de fiets zitten. De maximale actieradius is zo’n 155 km. Noemenswaardig: het is prijziger dan een gewone fiets, de onderdelen zijn kostbaar en ze zijn zwaarder in gewicht. De populairste merken zijn Koga & BMC.

  • Gezonde dagelijkse beweging voor iedereen.
  • Een milieuvriendelijke manier van vervoer.
  • Een goedkope e-bike is verkrijgbaar vanaf €980,00.

▸ Profiteer van de e-bike prijsdeals

Schoolfiets: dit moet je weten voor aanschaf

Een stabiele schoolfiets is nodig voor kinderen om zonder gedoe dagelijks de weg naar school af te leggen. Hij moet een hippe uitstraling hebben, en hij moet over voldoende versnellingen beschikken. Je kan spullen voorop een transportfiets vastbinden. Deze categorie heeft een mand of fietskrat waar je eenvoudig een schooltas of boodschappentas in kan stoppen. Daarnaast is ook de omafiets populair. Voor afstanden vanaf 15 kilometer is de aanschaf van een elektrische schoolfiets het overwegen waard.

  • Een studentenfiets heeft een hippe uitstraling en kan niet zomaar kapot gaat.
  • Er is een groot aanbod tienerfietsen van o.a. Crown en Giant.
  • De prijzen starten bij plusminus €220,00.

▸ Toon de schoolfiets kortingsacties

Stadsfiets: dit moet je weten voor aanschaf

Een stadsfiets is perfect om je soepel door het stadsverkeer te bewegen. Perfect voor kleine afstanden of de supermarkt. Deze soorten zijn heel sterk en zijn goed zelf schoon te houden (mede dankzij de dichte kettingkast). Tegenwoordig kun je ze kopen met 3, 5 of 7 versnellingen. Tevens kan je er een voordrager op laten zetten.

  • Een city bike is ideaal voor korte ritjes.
  • Fabrikanten van bekend moederfietsen zijn Batavus & BMC.
  • De prijzen beginnen bij ongeveer €330,00.

▸ Check alle elektrische stadsfiets acties

Bakfiets Eexterveenschekanaal vergelijken: informatie en voordelen

Een bakfiets is een model met 2 of 3 wielen en een praktische bak. Veel vaders en moeders gebruiken hem om kinderen in mee te nemen. Natuurlijk kan je er ook de boodschappen in kwijt en het is een goede vervanger van een tweede auto. Met behulp van de veiligheidsriempjes bied je kinderen een veilige rit. Met een elektrische bakfiets met trapondersteuning kan je je nog makkelijker manoeuvreren door de stad. Informeer ook eens naar een fietskar: deze hangt achter je fiets.

  • Makkelijke en snelle manier om de kinderen te vervoeren.
  • Goede aanbieders zijn Babboe en Gazelle.
  • Prijsindicaties van elektrische bakfietsen starten bij plusminus €2.750,00.

▸ Check alle bakfiets prijsaanbiedingen

Eenvoudig een fiets laten bezorgen in Eexterveenschekanaal

Vergelijk online shops en vind jouw ideale model

Aankoopgids speed pedelec / speedbike

De betekenis van een speed pedelec is: een luxe snelle elektrische fiets met handige trapondersteuning die een snelheid tot 45 km per uur kan behalen. De speedbike zien we vooral gebruik worden voor grote afstanden. Het is een verrassend voordelig alternatief voor het openbaar vervoer. Er gelden wel enkele verplichtingen: En bromfietsrijbewijs (AM) of een autorijbewijs (B), verzekering (WA), achteruitkijkspiegel + een gele bromfietskentekenplaat. en een goedgekeurde helm.

  • Geen last meer van files of overvolle bussen en treinen.
  • De minimumleeftijd is 16 jaar.
  • De tarieven beginnen bij ongeveer €3.700,00.

▸ Bekijk alle speed pedelec kortingdeals

Waarom kiezen voor een sportieve fietsen

Een sportfiets is: een sportief model dat licht trapt. Het lijkt erg op een basis damesfiets of herenfiets en een supersnelle racefiets. Een uitkomst voor sporters die zich snel willen verplaatsen. Een hybride fiets is vaak licht van gewicht, je zit vaak wat naar voren gebogen, heeft vaak meer dan 7 versnellingen en extra smalle bandjes. Hierna vergelijk je enkele vaak verkochte soorten:

  • Mountainbikes: perfect voor de recreatief gebruik en wedstrijden.
  • Hybride fiets: een kruising tussen stadsfiets en mountainbike.
  • Racefiets: hoge snelheden, dunne banden en lichtgewicht (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: wordt vaak gezien als een kruising tussen MTB en racefiets.
  • Trekkingfiets: je kunt hier gemakkelijk veel en lang mee rijden (vakantiefiets).
  • Fixie: opmerkelijke hippe modellen voor beperkt gebruik.

▸ Ga verder naar de sportfiets deals

Tips en advies over een vouwfiets

Een vouwfiets is een slim model dat je simpel kunt meenemen en kunt opvouwen tot een makkelijk klein formaat. Ze zijn gebruiksvriendelijk dankzij het scharnier in het midden van de hoofdbuis. Daarmee kan je rap het stuur en het frame invouwen. Het wordt veel gebruikt door treinreizigers. Het is een aanrader om op de camping bij je te hebben of als je thuis geen ruimte hebt om op te slaan. Een eigen elektrische vouwfiets is ideaal voor het afleggen van grotere afstanden.

  • Simpel en snel inklappen en opbergen.
  • Bekende aanbieders zijn Giant & Albi.
  • De onkosten beginnen bij ongeveer €479,00.

▸ Ga verder naar de elektrische vouwfietsen aanbiedingen

Waarom kiezen voor een kinderfiets

Een hippe kinderfiets in Eexterveenschekanaal is leuk om te geven voor alle kinderen. Kinderen rond de 2 jaar kunnen goed uit de voeten met een loopfiets. Kies in het begin voor een kinderfiets met zijwieltjes zodat er veilig geoefend kan worden. De goede framemaat kiezen is noodzakelijk. Een kind moet zonder problemen kunnen manoeuvreren. De 12 inch maat is de kleinste versie voor 2 tot 4 jaar. Daarna volgen 14 inch (3 tot circa 5 jaar), 16 inch (4 tot ongeveer 6 jaar), 18 inch (5 tot 7 jaar), 20 inch (6 tot ongeveer 8 jaar), 22 inch (7 tot zo’n 9 jaar) en 24 inch (8 tot gemiddeld 11 jaar). Kids tot 14 jaar kunnen met een 26 inch model uit de voeten. Het rijden met een fietshelm willen wij graag stimuleren.

  • Populaire jongensfietsen en wonderschone meisjesfietsen om mee te oefenen.
  • Prima modellen komen van 2Cycle & Berg.
  • De verwachte tarieven starten bij plusminus €139,00.

▸ Vergelijk de kinderfietsen kortingsacties

fietsen-bestellen-in-eexterveenschekanaal

Top 10 fietsmerken april 2024

Tegenwoordig heb je de keuze uit mega veel merken en fabrikanten. Van ambachtelijke merken van eigen bodem tot nieuwe merk-speciaalzaken met prachtige moederfietsen en driewielers voor volwassenen. In het onderstaande overzicht bekijk je de meest gekozen fabrikanten en merken in de markt. Mogelijk wil je ook direct meer info over vouwfietsen thuisbezorgen.

  1. Sparta: prettige stadsfietsen zoals de basis C-READY R5E.
  2. Batavus: sterke, stabiele en prachtig vormgegeven e-bikes voor iedereen.
  3. Giant: toonaangevend merk voor hoogwaardige fietsen en uitrusting.
  4. Gazelle: winnaar van de Kieskeurig E-Bike Duurtest.
  5. Cortina: van trendy retrofietsen tot sterke transportfietsen voor een gunstige prijs.
  6. Stella: gratis proefrit en service aan huis.
  7. Amslod: tot 40% prijsvoordeel door directe levering uit de fabriek.
  8. Union: in stijl door de stad met hoogwaardige en robuuste stadsfietsen.
  9. Koga: alle modellen met de hand gemaakt in Nederland.
  10. Trek: een van de grootste producten van racefietsen en mountainbikes.

Alternatieve merken:

  • Nederlandse aanbieders: VanMoof, Pegasus, Flyer, Jan Janssen, Montego, Babboe, Arrow, Urban, Roetz, Brinckers, Cowboy, Veloretti en Vyber, Stromer, Popal, BSP, Alpina, Merida.
  • Duitse fabrikanten: Prophete, Birdy, Canyon, Derby Cycle, Hase Bike, Cube en Kalkhoff, Riese & Müller, Storck, Accell, Qwic.
  • Belgische leveranciers: Achielle, Ridley, Minerva, Granville, Thompson en Cowboy, Oxford, L’Avenir, Ellio, Zannata.

Doorsnee kosten van een fiets in Eexterveenschekanaal (april 2024)

Het prijskaartje van een basic fiets (vanafprijs) is zo’n €550,00. Er zijn soorten in zowel budget als luxe lijnen. Een sterke omafiets bestel je voor zo’n €465,00, een e-bike laat je al thuisbezorgen vanaf €990 en een e-bakfiets kost al gauw €2.700,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van de leveranciers, het aantal Wh van de accu, versnellingssysteem (derailleur versnelling of naafversnelling), het type motor, extra’s zoals een fietskrat of helm, serviceafspraken en een eigen fietsverzekering. In onderstaand schema bieden wij de verwachte tarieven van de meest populaire type uitvoeringen.

TypeFabrikantGemiddelde prijs
Elektrische fietsStella€2.150,00
City bikeRoetz€545,00
RacefietsTrek€1.200,00
MTB (full suspension)Sensa€1.229,00
BakfietsCarqon€2.500,00
De standaard tarieven van een nieuwe fiets kopen in Provincie Drenthe.

Thuisdemonstratie: gratis een proefrit bij je thuis

Een e-bike uitzoeken in jouw eigen wijk? Vraag dan naar een gratis en vrijblijvende e-bike proefrit aan huis in Eexterveenschekanaal! Fabrikanten als Fietsvoordeelshop.nl, Bayck, Stella, Fietsoptimaal.nl, Amslod, VanDijck sturen een adviseur naar je huis. Een bijkomend voordeel van zo’n thuisdemo is dat het proefritje gedaan wordt in de eigen straat of wijk. De bekende E-bike adviseur in heeft vaak veel verschillende types mee. Deze kan je gratis uitproberen. Aan de hand van de thuisdemo kun jij ontdekken welke uitvoering overeenkomt met jouw rijgedrag.

  • Snel in aanraking komen met meerdere merken en types.
  • De fietsspecialist laat jou kennismaken met alle merken.
  • Geen extra kosten verbonden aan proefrit.

Kopen van van tweedehands fietsen in Eexterveenschekanaal

Door de aanschaf van een tweedehands fiets ben je veel voordeliger uit. Tweedehands rijwielen kan je kopen bij lokale een fietsenmaker of tweewielerwinkel. Jouw oude model kan je dan inruilen voor een mooie prijs. Er zijn echter diverse punten waar je rekening mee moet houden. Hierna vind je 5 praktische adviezen voor een verantwoorde aankoop.

  1. Check of er geen slag in het wiel zit en of de lagers in orde zijn.
  2. Check of de banden nog goed zijn (incl. spaken).
  3. Zet het stuur en zadel in de winkel direct op de juiste hoogte.
  4. Onderzoek de functionaliteit van de remmen.
  5. Let goed op de staat van de ketting, cassette en voorbladen.

FAQ: wat moet ik weten over het kopen van tweewielers?

De elektrische fiets laten bezorgen in Eexterveenschekanaal, wat zijn de kosten?

Ja, een e-bike aan huis laten bezorgen is mogelijk. Via speciaalzaken zoals Bikester.nl en Giga-Bikes kan je moeiteloos via internet modellen vergelijken. Bij de meeste online fietsenshops bieden ze 2 leveropties aan: zelf halen in de rijwielwinkel of thuisbezorging. De kosten voor bezorging op locatie liggen op circa €30,00. Houd rekening met een levertijd van 4 – 7 werkdagen.

Welk type fiets past bij mijn wensen?

Fiets je naar het werk? Dan heb je een speedbike met een fietsplan (leasefiets). Voor studenten is zo’n elektrische schoolfiets de beste keuze. Op het moment dat je weinig rijdt kan je prima gaan voor een betrouwbare schoolfiets of een goed tweedehands model. Heb je ook ruimte nodig voor kinderen of boodschappen? Bestel dan een lichte bakfiets. Voor recreanten zijn er nog de hybride fiets, racefiets, fatbike, toerfiets, trekkingfiets, mountainbike.

Is het verstandig om een e-bike verzekering af te sluiten?

Het afsluiten van een verzekering voor de elektrische fiets is helemaal niet noodzakelijk, maar wel verstandig. Met een erkende fietsverzekering ben je goed verzekerd tegen schade of diefstal. Accessoires zoals fietsmand, GPS- en navigatieapparatuur, slot, fietstas, kinderzitje kun je meeverzekeren. Zo’n e-bike polis kan je al afsluiten vanaf €2,45 per maand. Een speed pedelec valt voor de verzekeraar onder de categorie bromfiets. Dit model heeft een geel kenteken. Je moet in het bezit zijn van rijbewijs A of B en je moet een WA-polis verplicht afsluiten. Een all-risk verzekering kost je zo’n €4,50.

Waar kan ik een proefrit maken?

Als jij verschillende modellen nieuwe eBikes gaat vergelijken wil je deze natuurlijk goed uitproberen. Begin altijd met een testrit op een selectie merken. Ze wijken onderling behoorlijk af als je kijkt naar comfort en rijgemak. Via een electric-bike store of in een testcenter in de buurt kun jij zonder kosten de meest populaire bikes uitproberen. In het experience center koop je altijd de beste e-bike in Eexterveenschekanaal. In steeds meer gevallen is zo’n gratis proefrit bij je thuis een optie. Je e-bike specialist komt gratis bij je thuis. Ideaal als je niet naar de winkel kunt komen. Zo kan je meerdere uitvoeringen uitgebreid proberen. Je fiets afstellen op maat is vaak inbegrepen.

Wat doet de fietsenmaker in Eexterveenschekanaal?

Om je elektrische fiets te onderhouden kun je terecht bij een fietsenmaker. Deze tweewielerzaken weten alles over: het nakijken van de accu, nakijken van de banden en verlichting controleren en afstellen. Heb jij een garantiepakket afgesloten? Wellicht ontvang je dan een tegemoetkoming voor een fietsreparatie in Eexterveenschekanaal (nieuwe accu vervangen). Bij veel leveranciers wordt gevraagd of je interesse hebt in een onderhoudscontract zodat je elk jaar geniet van een servicebeurt.


Postcodegebied: 9659

Plaats een reactie