fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Zoutkamp

Eenvoudig en zonder gedoe een toffe fiets kopen in Zoutkamp? De fiets wordt volop gebruikt in en rondom deze plaats. Vandaag de dag heb je de keuze uit oneindig veel verschillende soorten. Dit gaat van een stadsfiets tot en met een All Terrain Bike van allerlei merken zoals Veloretti en WATT. Welk merk of model past bij bij? Op deze website check je handige info over de verschillende soorten fietsen, bekende merken en vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Daarbij bieden wij extra adviezen over het boeken van een proefrit en ontdek je contactgegevens van goede fietswinkels in Zoutkamp en de directe omgeving.

  • Elektrische fietsen in Zoutkamp zien we steeds meer.
  • Het comfortniveau is hoog en wordt aangeraden voor 55-plussers en het rijden in heuvelachtig gebied.
  • Het is in gebruik veel goedkoper dan allemaal korte autoritjes.
  • In deze gemeente vinden we diverse verkooppunten en fietsenwinkels.
  • Veel gekozen merken die je kunt overwegen zijn Amslod en Kalkhoff.
fiets-kopen-zoutkamp

Goedkope E-bike bestellen in Zoutkamp

Een e-bike met motor biedt veel voordelen. Hij geeft elektrische ondersteuning bij het fietsen. Een elektrische tweewieler kan hoge snelheden halen, rijdt heerlijk, is heerlijk bij langere afstanden en is een stuk duurzamer dan alsmaar met de auto rijden. De elobike wordt vooral gebruikt door senioren. Ook studenten en scholieren kiezen steeds vaker voor hippe elektrische modellen. De beste elektrische fiets in Zoutkamp kopen of huren? In het bijgaande stappenplan delen we hoe dit werkt.

E-bike in Zoutkamp online bestellen en snel laten afleveren

  1. Het type e-bike uitzoeken

    Schrijf eerst op waar jij de fiets voor nodig hebt. Voor de dagelijkse boodschappen kan je vast goed overweg met een basis stadsfiets of transporter. Als je houdt van lange fietstochten is een e-bike met een ruime actieradius de beste keuze. Voor dagelijkse afstanden vanaf 20 kilometer is de nieuwe speed pedelec de beste koop. Voor sporters kan je ook kiezen voor gravel bikes of racefietsen. Kies je vaak voor het OV? Je kunt ook kiezen voor betaalbare elektrische vouwfietsen.

  2. Framemaat bepalen

    Het het frametype dat past bij jouw wensen (trapeze-frame of extra lage instap). Meet ook jouw framemaat op. De meest voorkomende maten zijn 47 cm (S), 53 cm (M) en 59 cm (L). De rijwielshops tonen ook welke framemaat ideaal is voor jouw lengte. Je vindt ook modellen met een extra lage-instap of een hoge instap.

  3. Technische specificaties

    Qua motor kan je kiezen uit de basis voorwielmotor (goedkoop), middenmotor (reageert extra snel) en uiteraard de achterwielmotor (veel vermogen). Kies ook de accu. De meest gangbare keuze +/- 425 Wh. Afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning geeft dit tussen de 45 & 145 km. In de meeste situaties vind je ook een duurdere accu met 700 wattuur. De meeste accu’s worden geplaatst op het frame of in de bagagedrager. Een ander aspect is het type versnelling: Naafversnelling met ketting, Naafversnelling met riemaandrijving of Derailleurversnelling.

  4. Proefrit inplannen

    Zodra je het juiste model gevonden hebt wil jij natuurlijk een proefrit plannen bij een beschikbare rijwielshop in Het Hogeland. Je kunt dan de meest populaire varianten testen. Heb je maar weinig tijd? Een paar aanbieders zoals Fietsoptimaal.nl verschaffen ook een e-bike thuisdemonstratie in Zoutkamp. Gericht advies op maat, altijd gratis en zonder verplichtingen.

  5. Bestellen en betalen

    Een innovatieve elektrische fiets kopen in Zoutkamp kan bij steeds meer rijwielshops. Je kunt kiezen voor een fietsspeciaalzaak: laagdrempelig een proefrit maken, een verkoopmedewerker die persoonlijk advies kan geven en je kan hier terecht voor service en reparaties. Als alternatief kan jij via internet ook veel info verkrijgen. Bij de online rijwielshop kan jij genieten van grote keuze, thuisbezorging en lagere prijzen. Een testcentrum bezoeken voor een proefrit is soms mogelijk.

Testcentrum en fietsenwinkel in Zoutkamp

A.d.h.v. het volgende overzicht tref je verschillende rijwielshops in Zoutkamp en nabijgelegen plekken. Mogelijk dat je hier terecht kan voor uitleg over de verschillende modellen en vrijblijvend advies. Soms is er zelfs een e-bike testcentrum. Herken jij een bikeshop welke absoluut op deze site hoort? Neem dan contact op met ons. Via dit platform vind je ook winkels in Vierhuizen, Lauwersoog & Houwerzijl.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

E-bike proefrit in Zoutkamp maken?

Vergelijk verkopers en vind een fiets die aan al je eisen voldoet

Hulpgids: welke fiets past bij jou?

Ga je een nieuwe fiets kopen? Dan lijken de mogelijkheden soms eindeloos. Wat is een goed type? Moet ik kiezen voor een budget of luxe merk? Zou een 2dehands model wat voor mij zijn? Hoeveel geld wil jij uitgeven? In onze actuele adviesgids doorzoek je leerzame informatie over de modellen waar je uit kunt kiezen. Door hier gebruik van te maken ontdek je wat rijmt met jouw rijstijl.

E-bike Zoutkamp: dit moet je weten voor aanschaf

De e-bike is ideaal voor recreatief gebruik en voor forenzen. Deze elektrische fiets is duurzaam, comfortabel en is de beste keuze voor ouderen die graag verre afstanden afleggen. De actieradius loopt op tot wel 140 km. Er zijn ook een aantal nadelen: de investering is flink hoger ten opzichte van een regulier model, je moet vaker onderhoud laten uitvoeren en ze zijn vrij zwaar. Populaire merken zijn Forza + E-bike Manufaktur.

  • Gezonde dagelijkse beweging voor iedereen.
  • Milieuvriendelijk alternatief voor de auto.
  • Een goedkope e-bike is er vanaf €945,00.

▸ Toon de e-bike aanbiedingen

Schoolfiets: belangrijke kooptips

Een comfortabele schoolfiets is noodzakelijk om zonder gedoe van huis naar school te kunnen gaan. Het uiterlijk is van belang en er moeten versnellingen op zitten. Een aanrader is de transportfiets. Dit type heeft de beschikking over een rieten mand of krat waar je makkelijk een schooltas op kan vastzetten. Een iets goedkoper model is de omafiets. Voor afstanden vanaf 15 kilometer is het ook interessant om te kijken naar een elektrische schoolfiets.

  • Een studentenfiets moet heeft een vlotte uitstraling en is niet heel gevoelig.
  • Bekende leveranciers van tienerfietsen zijn Laventino en BSP.
  • De verwachte kosten beginnen bij €225,00.

▸ Ga verder naar de schoolfiets prijsdeals

Stadsfiets: alle informatie op een rij

Een stadsfiets is handig om je in de stad te manoeuvreren. Ideaal voor beperkte ritjes of om even naar de winkel te gaan. Deze types gaan niet snel kapot en vergen niet veel onderhoud door o.a. de dichte kettingkast. In het actuele aanbod kan jij ze bestellen met 3, 5 of 7 versnellingen. Ook met voordrager te bestellen.

  • Een city bike is onderhoudsarm en robuust.
  • Veel besteld zijn moederfietsen van Roetz & Elops.
  • De onkosten zijn ongeveer €390,00.

▸ Vergelijk de elektrische stadsfiets kortingsacties

Bakfiets Zoutkamp vergelijken: belangrijke aspecten

Een bakfiets is een transportfiets met 2 of 3 wielen en een praktische bak. Veel gezinnen gebruiken het om samen met de kinderen te kunnen fietsen. Natuurlijk kan je er ook de boodschappen in kwijt en het is een goede vervanger van een tweede auto. D.m.v. de driepuntsgordel vervoer je kinderen 100% veilig. Middels een elektrische bakfiets met trapondersteuning gaat het trappen nog eenvoudiger. Ben je overigens al bekend met de fietskar: dit is een aanhanger achter je fiets.

  • Veilig de kinderen naar de stad, school of opvang brengen.
  • Uitstekende producenten zijn Bakfiets.nl en Soci.Bike.
  • De onkosten van elektrische bakfietsen beginnen bij plusminus €2.775,00.

▸ Check alle bakfiets acties

Gemakkelijk een fiets laten bezorgen in Zoutkamp

Vergelijk bikeshops en kies jouw ideale model

Koop een speed pedelec / speedbike

De betekenis van een speed pedelec is: een snelle elektrische fiets met extra trapondersteuning die een snelheid tot 45 km/h kan fietsen. De speedbike is perfect voor dagelijkse (zakelijke) ritten voor het werk. Het is dan ook een perfect alternatief voor het openbaar vervoer. Er gelden wel enkele verplichtingen: Het bromfietsrijbewijs of autorijbewijs, wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, achteruitkijkspiegel plus een (gele) kentekenplaat en een goedgekeurde helm.

  • Extra krachtige speedbike met snelheden tot 45 km/ per uur.
  • Het verplicht AM rijbewijs geldt vanaf 16 jaar.
  • Prijsindicaties zijn zo’n €3.625,00.

▸ Ontdek de beste speed pedelec kortingdeals

Kooptips voor de sportieve fietsen

Met een sportfiets wordt bedoeld: een extra lichte uitvoering voor sporters. Het lijkt erg op een basis herenfiets of damesfiets en een supersnelle racefiets. Perfect voor sportieve mensen die zich flexibel en snel willen verplaatsen. Een hybride fiets is licht van gewicht, je zit vaak wat naar voren gebogen, heeft een derailleursysteem met voldoende versnellingen en extra snelle banden. Hierna vergelijk je de meest bekende voorbeelden:

  • Mountainbikes: een robuust model om de natuur te ontdekken.
  • Hybride fiets: een sportief model uitgerust met dunne banden en veel versnellingen.
  • Racefiets: voor het afleggen van grote afstanden op snelheid (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: een veelzijdig model geschikt voor elk wegtype.
  • Trekkingfiets: wordt ook wel vakantiefiets genoemd en is geschikt voor lange tochten.
  • Fixie: leuke hippe modellen zonder versnellingen.

▸ Check alle sportfiets kortingdeals

Info en voordelen van de vouwfiets

Een vouwfiets is een comfortabel model dat je eenvoudig kan inklappen tot een compact pakket. Veel van deze types beschikken over een invouwbare frame. Zodoende kan je in no-time het frame inschuiven en inklappen. Dit wordt vaak gekocht door mensen die veel met het OV reizen. Het is ook ideaal om standaard in de kofferbak mee te nemen of als je niet over een eigen garage beschikt. De elektrische vouwfiets is geschikt voor het rijden van station naar je werk.

  • Een handzaam model dat mee mag in de trein.
  • Professionele merken zijn Beixo en Dahon.
  • De tarieven zijn +/- €459,00.

▸ Toon de elektrische vouwfietsen deals

Koopgids voor een kinderfiets

Een hippe kinderfiets in Zoutkamp is een geweldige ervaring voor elk kind. De peuters kunnen in veel gevallen op een loopfiets. Peuters vanaf 3 jaar kunnen het proberen met met zijwieltjes zodat er veilig geoefend kan worden. Er zijn diverse framematen beschikbaar. Het kind moet veilig op de fiets kunnen klimmen. Kinderen van 2, 3 of 4 jaar passen op een 12 inch model. Vervolgens is er een 14 inch (3 tot 5 jaar), 16 inch (4 tot zo’n 6 jaar), 18 inch (5 t/m 7 jaar), 20 inch (6 – 8 jaar), 22 inch (7 t/m 9 jaar) en 24 inch (8 t/m 11 jaar). De grootste maat is 26 inch (10 – 14 jaar). Het kiezen voor een fietshelm kan handig zijn.

  • Robuuste jongensfietsen en hippe meisjesfietsen voor alle leeftijdsgroepen.
  • Bekende fabrikanten zijn S’cool & Amigo.
  • De verwachte kosten starten bij zo’n €99,00.

▸ Vergelijk kinderfietsen acties

fietsen-bestellen-in-zoutkamp

Bekijk top 10 fietsmerken april 2024

Tegenwoordig zien we oneindig veel merken. Van goede Nederlandse namen tot nieuwe spelers in de markt met grote moederfietsen en driewielers voor meer veiligheid. Bijgaand kan je aan de slag met de meest interessante merken en leveranciers in de markt. Klik eventueel door naar damesfietsen.

  1. Sparta: o.a. de A-Shine, A-Lane, C-Grid en D-Rule modellen.
  2. Batavus: bekend merk met hoogwaardige producten en service.
  3. Giant: topmodellen voor alledaagse fietsers, recreatieve atleten en toprijders.
  4. Gazelle: ruim 700 servicepunten door heel Nederland.
  5. Cortina: school-, stads- en elektrische fietsen met een aantrekkelijke prijs.
  6. Stella: ruim aanbod met een uitstekende service.
  7. Amslod: tot 40% prijsvoordeel door directe levering uit de fabriek.
  8. Union: specialist in het fabriceren van stadsfietsen.
  9. Koga: de speciale toerfietsen maken elke rit bijzonder.
  10. Trek: gefabriceerd met hoogwaardige onderdelen zoals OCLV-carbon frames en het ABP-remsysteem.

Alternatieve merken:

  • Nederlandse producten: VanMoof, Babboe, Pegasus, Flyer, Pointer, Jan Janssen, Urban, Brinckers, Arrow, Roetz, De fietsfabriek, Veloretti en Vyber, Sensa, Alpina, Stromer, BSP, Popal.
  • Duitse aanbieders: Canyon, Focus Bikes, Prophete, Cube, Derby Cycle, Birdy en Accell, Qwic, Kalkhoff, Storck, Velo de Ville.
  • Belgische aanbieders: Eddy Merckx, Thompson, Achielle, Minerva, Granville en L’Avenir, Zannata, Ellio, Oxford, Cowboy.

Gemiddelde tarieven van een fiets in Zoutkamp (april 2024)

De gemiddelde winkelprijs van een nieuwe fiets (vanafprijs) is zo’n €525,00. Er zijn soorten in zowel budget als luxe lijnen. Een sterke moederfiets is er al voor €485,00, een e-bike is al verkrijgbaar vanaf €960 en ee familie-bakfiets kan al geleverd worden vanaf €2.525,00. De precieze kosten hangen af van de leveranciers, eisen qua actieradius, de versnellingen, locatie van de motor, accessoires zoals een helm of slot, servicecontract en eventueel de fietsverzekering. In het volgende schema vind je de standaard tarieven van de best verkochte modellen.

Soort fietsMerknaamKosten
Elektrische fietsBatavus€2.100,00
SchoolfietsSparta€555,00
RacefietsLapierre€1.070,00
All terrain bikeBianchi€1.229,00
BakfietsSoci.Bike€2.550,00
De gemiddelde kosten van een nieuwe fiets kopen in Provincie Groningen.

Thuisdemonstratie: een proefrit plannen

Een e-bike testen in jouw eigen straat? Bel of mail dan voor een eigen e-bike proefrit aan huis in Zoutkamp! Aanbieders zoals VanDijck, Stella, Fietsvoordeelshop.nl, Forza, Amslod, Fietsoptimaal.nl komen met een grote bus bij je aan huis. Een positief aspect van een gratis thuisdemo is dat je kunt proefrijden in jouw eigen wijk. De erkende E-bike adviseur in neemt verschillende modellen mee. Het uittesten kost niets. Door gebruik te maken van zo’n thuisdemo ervaar je zelf welk soort rijmt met jouw wensen en behoeften

  • Verschillende modellen in jouw eigen omgeving proberen.
  • De fietsspecialist laat jou kennismaken met alle merken.
  • Ook een gratis brochure aanvragen.

Aandachtspunten tweedehands fietsen in Zoutkamp

Door het kopen van een tweedehands fiets kan je een hoop geld besparen. Tweedehands koopjes kan je vinden bij een fietsenmaker of specialist in tweewielers. Mogelijk kan jij je huidige model inruilen. Er zijn echter diverse aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. In de bullets hieronder delen we noemenswaardige tips over onderdelen en kwaliteitspunten.

  1. Check de kwaliteit van de lagers en wielen.
  2. Zijn de spaken en banden helemaal netjes rond?
  3. Staat het stuur goed recht en zit het zadel comfortabel?
  4. Kijk hoe het staat met de remmen en of remblokjes vervangen moeten worden.
  5. Til het kettingblad op en kijk of hier niet teveel speling is.

Veelgestelde vragen over jouw tweewieler

Zo’n elektrische fiets laten bezorgen in Zoutkamp, hoe doe ik dat?

Ja, een e-bike aan huis laten bezorgen is steeds vaker mogelijk. Via leveranciers zoals Decathlon en 12Gobiking.nl kan je zorgeloos via een online keuzehulp jouw ideale tweewieler bestellen. Bij veel shops kan je kiezen uit 2 opties: zelf halen in de rijwielshop of bezorging aan huis. De afleverkosten voor thuislevering komen uit op ongeveer €22,50. De levertijd bedraagt zo’n 5 – 8 werkdagen.

Welke soort fiets is voor mij geschikt?

Voor gebruik voor woon-werk afstanden adviseren wij een speedbike in combinatie met een fietsplan (leasefiets). Voor scholieren is een trendy elektrische schoolfiets de beste keuze. Op het moment dat je weinig rijdt kan je prima gaan voor een robuuste city bike of een voordelig tweedehands model. Wil jij ook de kids en boodschappen kunnen vervoeren? Koop dan een sterke bakfiets. Voor mensen die houden van snelheid heb je nog de keuze uit een fatbike, mountainbike, trekkingfiets, toerfiets, hybride fiets, gravelbike.

Hoe verzeker ik mijn e-bike?

Jouw elektrische fiets verzekeren is helemaal niet noodzakelijk, maar wel verstandig. Met een nieuwe fietsverzekering ben jij verzekerd van hulp bij diefstal en schade. Extra’s zoals kinderzitje, fietstas, fietscomputers, slot, fietsmand zitten ook vaak in de polis inbegrepen. Een e-bike polis is er al vanaf €2,05 p/maand. Het alternatief de speed pedelec wordt beschouwd als een bromfiets. Het geel kentekenplaatje moet wel correct gemonteerd worden. Je moet dus een AM-rijbewijs hebben en ook een WA-verzekering mag niet ontbreken. Een All Risk Volledig Casco polis kost plusminus €4,45.

Kan ik een proefrit inplannen?

Wanneer je deze keuze maakt voor een nieuwe eBike wil je dat deze helemaal op maat is. Vraag om een testrit op verschillende merken. Ze zullen flink van elkaar afwijken als het gaat om wendbaarheid en design. Middels een electric-bike shop of bij een testcenter kan je meerdere producten testen. In het experience center bestel je altijd de beste e-bike in Zoutkamp. In sommige gevallen is een persoonlijke gratis proefrit bij je thuis een optie. Je e-bike specialist spreek een dag en tijd met je af in de agenda. Je mag zonder extra kosten diverse merken zelf ervaren. Een fiets afstellen op maat is doorgaans inclusief.

Welke service biedt de fietsenmaker in Zoutkamp?

Voor het onderhouden van een elektrische fiets kan je een afspraak maken bij de fietsenmaker. Deze fietsenwinkels weten alles over: status van de accu controleren, banden controleren en op spanning brengen en Bouten en moeren vastdraaien. Kan jij nog aanspraak maken op garantie? Mogelijk heb je recht op een bedrag voor de fietsreparatie in Zoutkamp (nieuwe accu vervangen). Eventueel is er een onderhoudscontract beschikbaar zodat je elk jaar geniet van een servicebeurt.


Postcodegebied: 9974

Plaats een reactie