fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Ouder-Amstel

Voordelig en snel een goede fiets kopen in Ouder-Amstel? De fiets is een geliefd vervoermiddel in de regio. Bij de lokale fietsshop kan je kiezen uit ontzettend veel modellen, merken en types. Van een toerfiets tot een ligfiets van heel verschillende merken als Giant en Roetz. Welk merk of model past bij bij? Op fietsenoverzicht.nl check je handige info over de belangrijkste soorten, toonaangevende merken en gemiddelde prijzen. Eveneens verstrekken we aanvullende tips over een thuisdemonstratie en geven we locatiegegevens van beschikbare fietswinkels in Ouder-Amstel en omliggende plekken.

  • Elektrische fietsen in Ouder-Amstel zijn er in veel soorten en maten.
  • Het rijdt comfortabel en uitermate geschikt voor bijv. senioren en en voor recreatief gebruik.
  • De fiets pakken is milieuvriendelijker dan de auto of brommer.
  • In deze provincie zijn er diverse winkels en fietsenwinkels.
  • Toonaangevende merken zijn bijv. Cortina en Vogue Bike.
fiets-kopen-ouder-amstel

Goedkope E-bike bestellen in Ouder-Amstel

Een e-bike is een fiets met een elektrische motor. Je profiteert van elektrische ondersteuning als je onderweg bent. Een elektrische tweewieler is supersnel, rijdt probleemloos door elke landschap, is een uitkomst voor senioren en is veel goedkoper dan auto, scooter of brommer. Met name ouderen zijn gek op de elobike. Ook jongeren en werkenden maken er steeds meer gebruik van. De beste elektrische fiets in Ouder-Amstel kopen of huren? In 5 stappen leggen we uit waar jij even goed naar moet kijken.

E-bike in Ouder-Amstel online bestellen en thuisbezorgen

  1. Kies het type e-bike

    Bepaal eerst hoe vaak en voor welke afstanden bij een model zoekt. Als je vaak kleine ritten maakt is er veel te kiezen. Zoals een eenvoudige citybike. Voor senioren die houden van fietstochten is de e-bike met lange actieradius een goed alternatief. Voor dagelijkse afstanden vanaf 20 kilometer is de krachtige speed pedelec de juiste optie. Voor avonturiers bieden ze all-terrain-bikes en racefietsen. Reis je met de trein of heb je thuis niet veel ruimte? Er bestaan ook innovatieve elektrische vouwfietsen.

  2. De juist maat kiezen

    Kies jouw frametype (damesframe, herenframe). Bereken ook jouw framemaat. Framematen die we het meest zien zijn 49 cm (S), 55 cm (M) en 61 cm (L). De fietswinkels bieden hulp om te bepalen welke framemaat in lijn ligt met jouw eigen lengte. Doorgaans heb je ook modellen met een extra lage of brede instap-frame een hoge instap, of het trapeze-frame.

  3. Technische eisen

    Qua motor kan je kiezen uit de basis voorwielmotor (voordelig), middenmotor (meer stabiliteit) en uiteraard de achterwielmotor (minder slijtage van de ketting). Er zit ook veel verschil in type accu. Veel e-bikes hebben zo’n 465 Wh. Hiermee rijdt je tussen de 55 & 140 kilometer. In veel gevallen heb je de keuze voor een krachtigere accu met 800 wattuur. Veel accu’s worden weggewerkt op het frame of in de bagagedrager. Een andere belangrijk punt is de versnelling en ketting: Naafversnelling met ketting, Derailleurversnelling en Naafversnelling met riemaandrijving.

  4. Vrijblijvende proefrit

    Zodra jij een mooi model hebt geselecteerd kan je een proefrit inplannen bij een professionele rijwielshop in Ouder-Amstel. Over het algemeen kan je de meest populaire modellen proberen en vergelijken. Wil je meer gemak? Een aantal winkels zoals Forza Fietsen hebben ook opties voor een e-bike thuisdemonstratie in Ouder-Amstel. In jouw vertrouwde omgeving een proefrit maken, je zit nergens aan vast.

  5. Rond de aankoop af en krijg alles thuisbezorgd

    Een innovatieve elektrische fiets kopen in Ouder-Amstel? Je kunt terecht bij tal van winkels in de regio. De voordelen van de fietsspeciaalzaak zijn: snel meerdere modellen bekijken en proberen, een expert die direct advies geeft en voor garantie en reparaties kan je snel terug. Aan de andere kant is er ook steeds meer online aanbod. Bij de online fietswinkel geniet je van een groot aanbod, een snelle bezorgservice en concurrerende prijzen. Een testcentrum bezoeken voor een proefrit is steeds vaker mogelijk.

Testcentrum en fietsenwinkel in Ouder-Amstel

In onderstaande tabel tref je verschillende rijwielshops in Ouder-Amstel en nabijgelegen plekken. Mogelijk dat je hier terecht kan voor een proefrit, verkoop en vrijblijvend advies. Grotere winkels hebben tevens een e-bike testcentrum. Is er een tweewielerzaak die hier niet mag ontbreken? Vul dan even het contactformulier in. Of klik door voor winkels in Hilversum, Wijdemeren & Amstelveen.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Meteen een e-bike proefrit in Ouder-Amstel plannen?

Bekijk fabrikanten en bestel (online) jouw ideale fiets

Koopgids: welke fiets is geschikt voor mij?

Wil jij een nieuwe fiets bestellen? Dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Wat is een goed type? Welke merken zijn er? Zou een 2dehands model wat voor mij zijn? Wat kost het eigenlijk? In onze actuele hulpgids verstrekken we nuttige informatie over de modellen waar je uit kunt kiezen. Daardoor kom je tot de ontdekking wat overeenkomt met jouw situatie.

E-bike Ouder-Amstel: de pluspunten op een rij

Een e-bike is met name geschikt voor fietsvakanties en voor schoolgaande kinderen. Een elektrische fiets is duurzaam, eenvoudig te gebruiken en het is een uitkomst bij ouderen die graag verre afstanden afleggen. Het bereik kan oplopen tot wel 165 km. Disclaimer: je bent wel wat meer geld kwijt t.o.v. een niet-elektrisch model, het onderhoud is duurder en ze zijn vrij fors qua gewicht. Bekende fabrikanten zijn Koga en natuurlijk Rabeneick.

  • Meer fietscomfort, ook tegen de heuvels op.
  • Ideaal voor jouw dagelijkse rit naar school of werk.
  • Zo’n goedkope e-bike is reeds verkrijgbaar vanaf €990,00.

▸ Bekijk alle e-bike voordeeltjes

Schoolfiets: informatie en voordelen

Een degelijke schoolfiets is nodig voor kinderen om veilig en betrouwbaar op de middelbare school te komen. Hij moet natuurlijk hip zijn en hij moet ook lekker rijden. Een type dat erg handig kan zijn is de transportfiets. Dit soort wordt geleverd met een transportkrat waar je makkelijk een schooltas mee kunt vervoeren. Ook de omafiets blijft populair bij studenten. Voor grote afstanden is de aanschaf van een elektrische schoolfiets het overwegen waard.

  • Een studentenfiets ziet er hip uit en is praktisch in gebruik.
  • Populaire merken tienerfietsen zijn Volare en Roetz.
  • De verwachte onkosten starten bij €229,00.

▸ Check alle schoolfiets deals

Stadsfiets: de belangrijkste informatie

Een stadsfiets wordt vaak gekocht om je in de stad te manoeuvreren. Perfect voor de dagelijkse afstanden of om snel boodschappen te doen. Deze artikelen kunnen tegen een stootje en vergen niet veel onderhoud omdat het is uitgerust met dichte kettingkast. Tegenwoordig zie je ze met meerdere versnellingen (3, 5 of 7 versnellingen). Je ziet ze ook vaak met voordrager.

  • Een city bike is onderhoudsarm en robuust.
  • Er is een groot aanbod moederfietsen van bijv. Giant en Progress.
  • De tarieven beginnen bij +/- €290,00.

▸ Ontdek de beste elektrische stadsfiets aanbiedingen

Bakfiets Ouder-Amstel vergelijken: informatie en voordelen

Een bakfiets is een makkelijk bestuurbaar model en een grote bak voorop. Het is zeer geschikt om er lekker op uit te gaan met de kids. Je kunt er ook veel boodschappen in vervoeren en het is een goede vervanger van een tweede auto. Aan de hand van de veiligheidsgordel zitten de kinderen goed en veilig vast. Door te kiezen voor een elektrische bakfiets met trapondersteuning kom je nog sneller van A naar B. Informeer ook eens naar een fietskar: een kleine aanhanger die achter je fiets hangt.

  • Voor het veilig vervoeren van de kids.
  • Uitstekende modellen komen van Vogue en Soci.Bike.
  • De onkosten van elektrische bakfietsen zijn zo’n €2.725,00.

▸ Vergelijk de bakfiets voordeeltjes

Supersnel een fiets laten bezorgen in Ouder-Amstel

Vergelijk online winkels en bestel de beste aanbiedingen

De pluspunten van een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec betekent: een luxe uitgevoerde snelle elektrische fiets met extra trapondersteuning waarmee je snelheden tot 45 km per uur kan halen. De speedbike is een uitkomst voor woon-werkverkeer. Het wordt veel gebruikt als alternatief op auto of het openbaar vervoer. Let wel goed op de volgende zaken: En bromfietsrijbewijs (AM) of een autorijbewijs (B), verzekering (wettelijke aansprakelijkheid), achteruitkijkspiegel & een geel nummerbord. en een professionele helm.

  • De speedbike heeft een krachtige motor en een ruime actieradius.
  • Een bromfietsrijbewijs is verplicht.
  • De verwachte kosten zijn zo’n €3.575,00.

▸ Profiteer van de speed pedelec prijsaanbiedingen

Vergelijk een sportieve fietsen

Met een sportfiets wordt bedoeld: een sportief model dat licht trapt. Het is variant op de instap damesfiets of herenfiets en de snelle racefiets. Een perfect model voor sportievelingen die zich snel willen verplaatsen. Een hybride fiets is vaak licht van gewicht, de zithouding is actief / sportief, heeft meerdere kettingbladen en versnellen en extra snelle banden. In de volgende opsomming beschrijven we de meest bekende modellen:

  • Mountainbikes: een robuust model om de natuur te ontdekken.
  • Hybride fiets: combinatie tussen comfort en snelheid.
  • Racefiets: een licht model met een stuur in een karakteristieke gebogen vorm (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: populair model voor het rijden op gravel.
  • Trekkingfiets: voor als je veel kilometers met de vakantiefiets wilt maken.
  • Fixie: een hip en minimalistisch model voor normaal gebruik.

▸ Ga naar de sportfiets aanbiedingen

Koopgids vouwfiets

Een vouwfiets is een comfortabel model dat je simpel kunt meenemen en kunt opvouwen tot een meeneem-formaat. De meeste modellen hebben een slimme inklapbare frame. Hierdoor kan je binnen mum van tijd het hele model in elkaar vouwen. We zien het vaak bij forenzen. Het is ook ideaal om op vakantie mee te nemen of als je niet over een eigen garage beschikt. Een slimme elektrische vouwfiets is ideaal voor langere ritjes van station naar werk.

  • Simpel en snel inklappen en opbergen.
  • Populaire aanbieders zijn Brompton & Albi.
  • De tarieven zijn +/- €495,00.

▸ Check alle elektrische vouwfietsen kortingdeals

Koopgids kinderfiets

Een mooie kinderfiets in Ouder-Amstel is leuk om te geven voor jouw kids. Kids rond de 1,5 jaar kunnen soms al op een stabiele loopfiets. Een kinderfiets heeft vaak zijwieltjes zodat het kind kan oefenen zonder vallen. Je kunt kiezen uit meerdere framematen. Jouw kind moet zorgeloos kunnen manoeuvreren. Kinderen van 2, 3 of 4 jaar passen op een 12 inch model. Opvolgend bieden ze een 14 inch (3 tot 5 jaar), 16 inch (4 tot 6 jaar), 18 inch (5 t/m 7 jaar), 20 inch (6 tot gemiddeld 8 jaar), 22 inch (7 tot 9 jaar) en 24 inch (8 tot circa 11 jaar). De meest grote maat is 26 inch (voor tieners tot 14 jaar). Het rijden met een fietshelm kan handig zijn.

  • Unieke jongensfietsen en trendy meisjesfietsen om snel te leren balanceren.
  • Professionele modellen komen van S’cool en Disney.
  • De onkosten starten bij €99,00.

▸ Ga naar de kinderfietsen acties

fietsen-bestellen-in-ouder-amstel

Top 10 merken fietsen april 2024

Bij de fietsenwinkel kan je kiezen uit ontzettend veel merken en fabrikanten. Dit varieert van bekende Nederlandse namen tot nieuwe merk-speciaalzaken met gave moederfietsen en driewielers. In het gedeelte hieronder check je de top-10 leveranciers in tweewielerland. Mogelijk wil je ook direct meer info over mountainbikes.

  1. Sparta: prettige stadsfietsen zoals de basis C-READY R5E.
  2. Batavus: sterke, veilige en moderne kwaliteitsfietsen voor iedereen.
  3. Giant: met het assortiment aan fitness fietsen wordt je sportief uitgedaagd.
  4. Gazelle: combineert vertrouwde kwaliteit met moderne luxe.
  5. Cortina: klanten beoordelen ons met 4/5 sterren.
  6. Stella: een proefrit inplannen waar en wanneer jou dat uitkomt.
  7. Amslod: krijgt een gemiddelde klantbeoordeling van een 9.0/10.0.
  8. Union: specialist in het fabriceren van stadsfietsen.
  9. Koga: alle e-bikes handgemaakt door de master mechanics.
  10. Trek: keuze uit modellen met een hydraulische of mechanische schijfrem, linear-pull en terugtraprem.

Andere merken:

  • Nederlandse aanbieders: Montego, Jan Janssen, Pegasus, Babboe, Flyer, VanMoof, Cowboy, Brinckers, Urban, De fietsfabriek, Veloretti, Arrow en Popal, BSP, Stromer, Alpina, Merida, Sensa.
  • Duitse fabrikanten: Prophete, Birdy, Focus Bikes, Cube, Canyon, Derby Cycle en Qwic, Velo de Ville, Storck, Riese & Müller, Kalkhoff.
  • Belgische leveranciers: Granville, Eddy Merckx, Achielle, Ridley, Minerva en L’Avenir, Oxford, Norta, Zannata, Ellio.

Doorsnee onkosten van een fiets in Ouder-Amstel (april 2024)

De gemiddelde adviesprijs van een standaard fiets (vanafprijs) is zo’n €425,00. Je hebt keuze in diverse segmenten. Een degelijke damesfiets heb je al vanaf €415,00, een b-merk e-bike is er al vanaf €930 en een elektrische bakfiets kost al gauw €2.650,00. De volledige kosten zijn sterk afhankelijk van de fabrikant, het aantal Wh van de accu, het remsysteem, de motor, gekozen accessoires, onderhoud en eventueel de fietsverzekering. In de tabel hierna verstrekken we de standaard kosten van de meest populaire fype modellen.

TypeMerkGemiddelde kosten
E-BikeBatavus€2.050,00
StadsfietsRoetz€555,00
RacefietsCannondale€1.250,00
All terrain bikeSensa€1.259,00
BakfietsUrban Arrow€2.500,00
De verwachte prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Noord-Holland.

Thuisdemonstratie: vrijblijvend een proefrit thuis

Een e-bike ervaren in jouw eigen straat? Plan dan een eigen e-bike proefrit aan huis in Ouder-Amstel! Aanbieders als Fietsvoordeelshop.nl, Stella, Forza, Fietsoptimaal.nl, Amslod, Bayck hebben heel veel experts in dienst. Een belangrijk voordeel van de thuisdemonstratie is dat je verschillende modellen mag uitproberen in jouw eigen vertrouwde omgeving. De plaatselijke E-bike adviseur in heeft vaak veel verschillende types mee. Hier zijn geen kosten aan verbonden. D.m.v. zo’n thuisdemo kom je erachter welk type in lijn ligt met jouw rijstijl.

  • Proefrijden in jouw eigen straat.
  • De fietsspecialist kan direct al je vragen beantwoorden.
  • Volledig gratis en vrijblijvend.

Informatie over tweedehands fietsen in Ouder-Amstel

Door de aanschaf van een tweedehands fiets kan je al gauw honderden euro’s besparen. Tweedehands modellen vind je bij een fietszaak of tweewielerzaak. Vaak kan je ook je oude model inruilen. Er zijn dan wel onderdelen waar je op moet letten. In de opsomming hierna bieden wij een aantal belangrijke aankooptips.

  1. Check hoe het staat met de lagers en de wielen.
  2. Tokkel aan de spaken om de spanning te checken en controleer de kwaliteit van de banden.
  3. Bij oude modellen zit het zadel en stuur soms vast, controleer dit.
  4. Zijn de remmen nog in goed staat?
  5. Maak een proefrit en voel of de ketting goed strak staat.

FAQ: wat moet ik weten over het kopen van tweewielers?

Mijn elektrische fiets laten bezorgen in Ouder-Amstel, is dat mogelijk?

Ja, een e-bike laten thuisbezorgen kan. Via aanbieders zoals Internet-Bikes.com en Fietsenstunt.nl kan je simpel via een online keuzehulp een geschikte e-bike vinden. Bij de meeste online fietsenshops heb je 2 levermogelijkheden: zelf ophalen in de fietswinkel of thuisbezorgen. De afleverkosten voor afleveren op locatie zijn tegenwoordig plusminus €40,00. De levertijd is vaak tussen de 5 – 10 werkdagen.

Wat is voor mij de beste fiets?

Ten behoeve van woon-werk verkeer is het handig te gaan voor een elektrisch model met een fietsplan (leasefiets). Voor studenten is een voordelige elektrische schoolfiets een uitstekende koop. Op het moment dat je weinig rijdt neen me een eenvoudige transportfiets of een goed tweedehands model. Moet je regelmatig de kids wegbrengen? Bestel dan een lichte bakfiets. Voor de sportievelingen zijn er aanvullend nog modellen zoals een mountainbike, toerfiets, hybride fiets, trekkingfiets, gravelbike, racefiets.

Moet ik mijn e-bike verplicht verzekeren?

De elektrische fiets verzekeren is niet verplicht, maar wel goed om te doen. Met een eigen fietsverzekering is jouw eigendom verzekerd tegen schade en diefstal. Andere spullen zoals fietscomputers, GPS- en navigatieapparatuur, kinderzitje, fietstas, fietsmand kan je ook laten dekken. De e-bike polis is er al vanaf €2,35 p/maand. Jouw speed pedelec wordt gezien als bromfiets. Je hebt dan een geel kentekenplaatje. Het AM-rijbewijs is noodzakelijk en je moet een WA-polis verplicht afsluiten. En All-risk verzekering kost +/- €4,45.

Kan ik een proefrit inplannen?

Wanneer je deze keuze maakt voor een nieuwe eBike dan wil je dat deze afgesteld wordt op jouw wensen. Vraag om een testrit op verschillende bikes. Ze kunnen behoorlijk verschillend zijn als we kijken naar de manier van aandrijving en comfort. Via een electric-bike expert of bij een testcenter kan je kosteloos allerlei bikes ervaren. Hierdoor koop je de beste e-bike in Ouder-Amstel. Soms is ook een gratis proefrit aan huis een optie. Je e-bike specialist komt gratis bij je thuis. Je kunt vrijblijvend velerlei modellen uitproberen. De fiets afstellen op maat is ook mogelijk.

Welke service biedt de fietsenmaker in Ouder-Amstel?

Voor het jaarlijkse onderhoud aan de elektrische fietsen kan je een servicebeurt inplannen bij de fietsenmaker. Deze fietszaken bieden services voor: controleren van de accu, de banden checken en trapas controleren en afstellen. Kan jij nog aanspraak maken op garantie? Als je een melding maakt maak je aanspraak op een tegemoetkoming voor je fietsreparatie in Ouder-Amstel (nieuwe accu vervangen). Bij veel merken kan je meteen een onderhoudscontract kiezen zodat je elk jaar geniet van een servicebeurt.


Postcodegebied: 1190, 1191



Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie