fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Schiedam

Eenvoudig en zonder gedoe een splinternieuwe fiets kopen in Schiedam? Je kunt prachtig mooi fietsen in deze omgeving. Bij de (online) rijwielshop kan je kiezen uit ontzettend veel soorten en merken. Van een schoolfiets tot en met een fixie van allerlei soorten merken als Gazelle en Flyer. Wat is voor mij een goede keuze? Via dit portaal vind je meer informatie over de verschillende keuzes, toonaangevende merken en de gemiddelde kosten. Daarna delen we belangrijke informatie over het boeken van een proefrit en geven we adresgegevens van plaatselijke fietswinkels in Schiedam en omgeving.

  • Elektrische fietsen in Schiedam zijn er voor jong en oud.
  • Je kunt moeiteloos rijden en wordt aangeraden voor ouderen en woon-werk verkeer.
  • Het gebruik van fietsen is duurzamer dan allemaal korte autoritjes.
  • In deze streek kan je kiezen uit voldoende winkels en bikeshops.
  • Veel gekozen merken die je kunt overwegen zijn Cortina en Identiti Bikes.
fiets-kopen-schiedam

Goedkope E-bike bestellen in Schiedam

Een e-bike is fiets met elektrisch motortje. Je geniet van elektrische ondersteuning tijdens het trappen. Een elektrische tweewieler bereikt een prima snelheid (tot 25 km/u), rijdt lekker makkelijk, is perfect voor het afleggen van grotere afstanden en is milieuvriendelijker dan steeds korte ritjes met de auto. Een elobike wordt heel veel gekocht door ouderen. Ook jongeren en werkenden omarmen massaal de elektrische variant. De beste elektrische fiets in Schiedam kopen of huren? In de 5-stappen hieronder leggen we uit wat de punten van aandacht zijn.

E-bike in Schiedam online bestellen en laten bezorgen

  1. Een type en merk e-bike kiezen

    Ga bij jezelf na wanneer en hoe vaak jij de fiets nodig hebt. Als je vaak kleine ritten maakt moet je gaan voor een comfortabele bak- of stadsfiets. Voor lange toertochten is de e-bike met lange actieradius een goed alternatief. Om naar je werk te gaan is de innovatieve speed pedelec de beste aanschaf. Voor recreanten is er een groot assortiment racefietsen en mountainbikes. Maak jij veel gebruik van het OV? Je kunt ook kiezen voor innovatieve elektrische vouwfietsen.

  2. De juist maat kiezen

    Kies het gewenste frametype (herenframe of lage / brede instap). Kies ook de juiste framehoogte. De meest verkochte maten zijn 47 cm (S), 54 cm (M) en 57 tot 60 cm (L). De fietswinkels adviseren ook welke framemaat matcht met jouw eigen lengte. Je vindt ook modellen met een extra lage-instap of een hoge instap.

  3. Technische informatie

    Je hebt de keuze uit een voorwielmotor (voordelig), middenmotor (natuurlijke ondersteuning) & achterwielmotor (super krachtig en stil). Kies ook de gewenste accu. Veel e-bikes hebben zo’n 495 Wh. Dit geeft je een bereik van tussen de 65 – 140 km. Bij veel merken vind je ook een accupakket van wel 600 wattuur. Veel accu’s worden weggewerkt op de bagagedrager of op het frame. Wat verder belangrijk is, is de versnelling en ketting: Naafversnelling met ketting, Naafversnelling met riemaandrijving of Derailleurversnelling.

  4. Proefrit plannen

    In de situatie waarbij je het juiste model gevonden hebt kan je eerst eens een proefrit aanvragen bij een plaatselijke rijwielshop in Schiedam. Hier kan je diverse modellen zelf ervaren. Heb je maar weinig tijd? Een aantal winkels zoals Forza Fietsen hebben ook opties voor een e-bike thuisdemonstratie in Schiedam. Persoonlijk advies van een adviseur, altijd 100% vrijblijvend.

  5. Online bestellen en afhalen

    Een innovatieve elektrische fiets kopen in Schiedam? Je kunt terecht bij tal van winkels in de regio. De pluspunten van fietsspeciaalzaken zijn: snel meerdere modellen bekijken en proberen, een verkoopmedewerker die persoonlijk advies kan geven en je kan hier terecht voor service en reparaties. Er is ook steeds meer aanbod online. Middels de online fietsenwinkel geniet je van een groot aanbod, snelle levertijd en lage prijzen. Jouw gekozen model uitproberen bij een testcentrum is soms mogelijk.

Testcentrum en fietsenwinkel in Schiedam

In het schema hierna vergelijk je snel de verschillende rijwielshops in Schiedam en nabije omgeving. Hier kan je misschien binnenlopen voor het maken van een proefrit en service. Sommige winkels hebben een eigen e-bike testcentrum. Herken jij een tweewielerwinkel welke absoluut op deze site hoort? Neem dan gerust contact op met ons. Via dit platform vind je ook winkels in Vlaardingen, Maassluis en Rotterdam.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Meteen een e-bike proefrit in Schiedam plannen?

Bekijk fabrikanten en vind een fiets die aan al je eisen voldoet

Hulpgids: welke fiets is geschikt voor mij?

Ben je geïnteresseerd in een nieuwe fiets? Dan sta je zeker voor een uitdaging. Welk type past bij mij? Welke merken zijn er? Zou zo’n 2dehands model ook voldoende zijn? En wat wil ik maximaal uitgeven? In deze gratis keuzehulp geven we nuttige informatie over de verschillende soorten. Met onze gids kom je erachter wat past bij jouw wensen en budget.

E-bike Schiedam: alle informatie op een rij

Met een e-bike haal je een goed model in huis voor recreatieve tochten en voor scholieren. Deze elektrische fiets is een milieuvriendelijk product, houd je gezond en het is een uitkomst bij lange afstanden. Met een volle accu rij je met gemak 165 km. Er zijn ook een aantal nadelen: het prijskaartje ligt hoger dan een niet-elektrisch model, onderhoud en reparaties zijn relatief duur en ze zijn vrij fors qua gewicht. Populaire merken zijn Sparta en tevens Blixum.

  • Gezonde dagelijkse beweging voor iedereen.
  • Het is een duurzame investering.
  • Een goedkope e-bike is reeds verkrijgbaar vanaf €995,00.

▸ Bekijk alle e-bike prijsaanbiedingen

Schoolfiets: de belangrijkste informatie

Een comfortabele schoolfiets is belangrijk om veilig en snel van huis naar school te kunnen gaan. Het model moet er natuurlijk goed uitzien en hij moet stevig en robuust zijn. Bij een transportfiets kunnen spullen voorop geplaatst worden. Deze uitvoering beschikt over een fietskrat of mand boven het voorwiel waar je probleemloos een schooltas of boodschappentas in kan stoppen. Een soortgelijke opties is de omafiets. Voor kids die ver van school af wonen is het ook interessant om te kijken naar een elektrische schoolfiets.

  • Een studentenfiets moet heeft een vlotte uitstraling en moet het fietsenhok overleven.
  • Bekende leveranciers van tienerfietsen zijn Crown en Roetz.
  • De onkosten beginnen bij plusminus €245,00.

▸ Check alle schoolfiets kortingsacties

Stadsfiets: informatie en voordelen

Een stadsfiets is bedoeld om je in een druk stadscentrum te verplaatsen. De beste keuze voor de dagelijkse afstanden of de supermarkt. Deze modellen zijn praktisch onverwoestbaar en hebben weinig onderhoud nodig (mede dankzij de dichte kettingkast). Op dit moment heb je de keuze uit 3, 5 of 7 versnellingen. Eventueel te combineren met een voordrager.

  • De city bike is een van de meest verkochte modellen.
  • Er is een groot aanbod moederfietsen van bijv. Batavus & Veloretti.
  • De prijzen beginnen bij zo’n €290,00.

▸ Vergelijk elektrische stadsfiets voordeeltjes

Bakfiets Schiedam vergelijken: waar op letten?

Een bakfiets is een praktisch transportmodel met 3 wielen en een handzame bak aan de stuurzijde. Het wordt vaak gebruikt om de kids mee te nemen. In de bak kan je heel wat boodschappen kwijt en het is met het oog op het milieu een mooie vervanger voor een (tweede) auto. Door de veiligheidsriempjes bied je kinderen een veilige rit. Bij een elektrische bakfiets met trapondersteuning hoef je zelf minder te trappen. Informeer ook eens naar een fietskar: een lage bak op wielen die achter de fiets hangt.

  • Een ideaal alternatief voor de tweede auto.
  • Uitstekende merken zijn Dolly & Fietsfabriek.
  • De tarieven van elektrische bakfietsen zijn ongeveer €2.575,00.

▸ Ga verder naar de bakfiets aanbiedingen

Eenvoudig een fiets laten bezorgen in Schiedam

Vergelijk bikeshops en vind jouw ideale model

Hulp bij het kiezen van een speed pedelec / speedbike

De betekenis van een speed pedelec is: een extra snelle elektrische fiets met elektrische trapondersteuning die snelheden tot 45 km/h kan realiseren. De speedbike is een uitkomst voor de langere afstanden. Het wordt veel gebruikt als alternatief op auto of het openbaar vervoer. Let op: er zijn een aantal randvoorwaarden en verplichtingen: Het bromfietsrijbewijs of autorijbewijs, minimaal een WA-verzekering, achteruitkijkspiegel + de verplichte kentekenplaat en een goede helm.

  • De speedbike heeft een krachtige motor en een ruime actieradius.
  • Let erop dat altijd een rijbewijs bij je hebt.
  • De onkosten zijn +/- €3.650,00.

▸ Ga verder naar de speed pedelec kortingdeals

Keuzehulp bij een sportieve fietsen

De betekenis van een sportfiets is: een snel en lichtgewicht model voor sportievelingen. Het is een kruising tussen een basis herenfiets of damesfiets en een lichtgewicht racefiets. Het sluit goed aan bij de sportieve gebruiker die zich snel willen verplaatsen. Een hybride fiets is super licht, heeft een zithouding iets naar voren gebogen, heeft vaak Shimano versnellingen en smalle banden. In de volgende punten vertellen we over de meest gekozen sportieve modellen:

  • Mountainbikes: om heerlijk de bossen mee te doorkruisen.
  • Hybride fiets: een goed middenweg tussen gemak en snelheid.
  • Racefiets: een goed model om snel een afstand mee af te leggen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: geschikt voor zowel geasfalteerde als onverharde wegen.
  • Trekkingfiets: het perfecte model voor lange toertochten (vakantiefiets).
  • Fixie: een hippe doortrapper zonder versnellingen en een korte ketting.

▸ Profiteer van de sportfiets voordeeltjes

Bestel een vouwfiets

Een vouwfiets is een handig model dat je simpel kunt meenemen en kunt opvouwen tot een makkelijk klein formaat. Ze staan bekend om het scharnier in het midden van de hoofdbuis. Daarmee kan je in no-time het frame inschuiven en inklappen. Dit wordt vaak gekocht door forenzen. Het is ook perfect voor op de camping of als je ruimte wil besparen. Een eigen elektrische vouwfiets is passender voor mensen die minder energie willen verbruiken.

  • Een handzaam model dat mee mag in de trein.
  • Populaire modellen komen van Tern + Di Blasi.
  • De onkosten starten bij €475,00.

▸ Ontdek de beste elektrische vouwfietsen kortingsacties

Waarom kiezen voor een kinderfiets

Een toffe kinderfiets in Schiedam is een onmisbaar item voor ieder kind. Een dreumus of peuters kunnen goed uit de voeten met een loopfiets. Een kinderfiets heeft vaak zijwieltjes zodat ze het in alle veiligheid kunnen oefenen. Cruciaal is het kiezen van de juiste framemaat. Een kind moet zonder ondersteuning kunnen manoeuvreren. 2 tot 4 jarigen kunnen op een 12 inch model. Daartussen heb je 14 inch (3 t/m 5 jaar), 16 inch (4 tot ongeveer 6 jaar), 18 inch (5 t/m 7 jaar), 20 inch (6 – 8 jaar), 22 inch (7 tot 9 jaar) en 24 inch (8 tot circa 11 jaar). Vanaf een leeftijd tussen de 10 tot 14 jaar kom je bij 26 inch uit. Het kiezen voor een fietshelm wordt van harte aanbevolen.

  • Robuuste jongensfietsen en prinsessen meisjesfietsen voor 2 tot 14 jaar.
  • Prima leveranciers zijn Volare en Batavus.
  • De verwachte kosten beginnen bij ongeveer €109,00.

▸ Vergelijk kinderfietsen aanbiedingen

fietsen-bestellen-in-schiedam

Top-10 fietsmerken april 2024

Wanneer je een rijwielshop binnenloopt dan zijn er talloze merken en fabrikanten. Van welbekende Nederlandse fabrikanten tot nieuwe innovatieve merken met prachtige moederfietsen en driewielers voor extra stevigheid. In de opsomming hieronder check je de meest populaire merken van dit moment. Je kunt hier ook meer info lezen over racefietsen bestellen.

  1. Sparta: kies voor de A-serie als je een allround e-bike zoekt.
  2. Batavus: alle modellen uitproberen in Testcenter De Fietser in Ede.
  3. Giant: moderne fietsen voor alledaags gebruik en sportieve mensen.
  4. Gazelle: altijd 10 jaar garantie op het frame.
  5. Cortina: kwalitatieve modellen met een onderscheidende uitstraling.
  6. Stella: hele mooie E-bikes met middenmotor gratis thuisbezorgd.
  7. Amslod: mobiel landelijk serviceteam voor reparaties aan huis.
  8. Union: in elke Nederlandse regio is een verkooppunt of rijwielservice beschikbaar.
  9. Koga: prachtige modellen met een hoogwaardige afwerking.
  10. Trek: beperkte levenslange garantie op het frame en 2 jaar garantie op de accu.

Andere merken:

  • Nederlandse aanbieders: Pegasus, Babboe, Flyer, VanMoof, Pointer, Jan Janssen, Veloretti, Urban, De fietsfabriek, Cowboy, Arrow, Roetz en Sensa, Vyber, Popal, Merida, Alpina, BSP.
  • Duitse leveranciers: Derby Cycle, Canyon, Cube, Focus Bikes, Birdy, Hase Bike en Qwic, Kalkhoff, Velo de Ville, Riese & Müller, Accell.
  • Belgische aanbieders: Minerva, Achielle, Thompson, Eddy Merckx, Ridley en Ellio, Oxford, Zannata, Norta, L’Avenir.

Doorsnee kosten van een fiets in Schiedam (april 2024)

De gemiddelde aankoopprijs van een traditionele fiets ligt ongeveer op €525,00. Je hebt keuze in meerdere segmenten. Een betrouwbare omafiets is er al vanaf €415,00, een e-bike heb je tegenwoordig al voor €940 en een gezins-bakfiets kost al gauw €2.625,00. De volledige kosten zijn sterk afhankelijk van het model, vermogen van de accu, het versnellingssysteem, de motor, accessoires zoals helm, slot of telefoonhouder, service en onderhoud en een fietsverzekering. In onderstaand schema vind je de standaard kosten van de best verkochte modellen.

TypeMerknaamGemiddelde prijs
E-BikeGazelle€2.050,00
StadsfietsBSP€685,00
RacefietsScott€1.120,00
All terrain bikeCanyon€1.289,00
BakfietsBakfiets.nl€2.775,00
De standaard tarieven van een nieuwe fiets kopen in Provincie Zuid-Holland.

Thuisdemonstratie: maak een proefrit op locatie

Een e-bike uittesten in jouw eigen straat? Reserveer dan een gratis e-bike proefrit aan huis in Schiedam! Producenten zoals Stella, Amslod, Fietsoptimaal.nl, VanDijck, Forza, Fietsvoordeelshop.nl hebben diverse specialisten die op locatie langskomen. Het grote voordeel van zo’n thuisdemo is dat je verschillende modellen mag uitproberen in jouw eigen vertrouwde omgeving. De bekende E-bike adviseur in neemt verschillende modellen mee. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Via een thuisdemo laat de specialist zien welk soort passend is voor jouw situatie.

  • De makkelijkste manier om meerdere modellen te proberen.
  • De fietsspecialist komt langs op een moment dat het jou schikt.
  • Zonder kosten een complete brochure aanvragen.

Informatie over tweedehands fietsen in Schiedam

Door te zoeken naar een tweedehands fiets kan je een mooie besparing realiseren. Tweedehands rijwielen kan je kopen bij lokale een officiële fietswinkel of tweewielercentrum. Eventueel kan je hier ook een model inruilen. Er zijn wel meerdere factoren die belangrijk zijn. Hieronder tonen wij de belangrijkste tips over onderdelen en kwaliteitspunten.

  1. Loop de lagers en wielen na.
  2. Check of de banden nog goed zijn (incl. spaken).
  3. Kijk voor aankoop altijd of stuur en zadel nog te verstellen zijn.
  4. Kijk hoe het staat met de remmen en of remblokjes vervangen moeten worden.
  5. Ligt de ketting er goed en netjes op?

FAQ tweewielers: veelgestelde vragen en antwoorden

Zo’n elektrische fiets laten bezorgen in Schiedam, wat zijn de kosten?

Ja, een e-bike laten thuisbezorgen kan. Bij de online rijwielshop zoals Fietsenwinkel.be en Premiumbikes.nl kan je simpel online jouw ideale tweewieler bestellen. Bij veel shops zijn er 2 opties: ophalen in de fietswinkel of afleveren op locatie. De kosten voor thuisbezorging zijn gemiddeld €32,50. De levertijd is gemiddeld 5 – 10 werkdagen.

Wat is voor mij de beste fiets?

Ten behoeve van woon-werk verkeer is het handig te gaan voor een speed pedelec of e-bike met daarbij het fietsplan (leasefiets). Voor schoolgaande kinderen is een voordelige elektrische schoolfiets een goede optie. Bij korte afstanden kies je een normale schoolfiets of een goedkoop tweedehands model. Wil jij ook de kids en boodschappen kunnen vervoeren? Bestel dan een elektrische bakfiets. Voor de sportievelingen zijn er nog de trekkingfiets, toerfiets, mountainbike, hybride fiets, racefiets, fatbike.

Hoe verzeker ik mijn e-bike?

Het verzekeren van een elektrische fiets is niet bij wet verplicht, maar wel goed om te doen. Met een particuliere fietsverzekering ben je optimaal gedekt tegen schade en diefstal. Extra’s zoals GPS- en navigatieapparatuur, fietstas, fietscomputers, slot, kinderzitje kan je ook laten dekken. Een e-bike polis kan je al afsluiten vanaf €2,95 per maand. Het alternatief de speed pedelec wordt officieel gezien als een bromfiets. Om die reden heb je hier ook een gele bromfietskentekenplaat voor nodig. Je moet het bromfietsrijbewijs (AM) of een autorijbewijs (B) hebben en een WA-verzekering is essentieel. Een WA + Volledig Casco verzekering is af te sluiten vanaf €4,30.

Waar moet ik op letten bij het maken van een proefrit?

Wanneer je een nieuwe eBike besteld dan moet dit matchen met jouw wensen. Vraag om een testrit op goede bikes. Er zit veel verschil in wendbaarheid en design. Middels een electric-bike specialist of in een testcenter kun je 100% vrijblijvend verscheidene producten zelf ervaren. Aan de hand hiervan neem je altijd de beste e-bike in Schiedam. Soms is de gratis proefrit bij jouw in de regio mogelijk. Je e-bike specialist komt gratis bij je thuis. Ideaal als je niet naar de winkel kunt komen. Zo kan je velerlei merken zelf proberen. Een fiets afstellen op maat is ook mogelijk.

Zit er ook een fietsenmaker in Schiedam?

Als het gaat om onderhoud van elektrische fietsen is de lokale fietsenmaker de juiste plek. Deze bikeshops leveren diensten zoals: de accu bekijken, checken van banden en versnellingen en de software updaten. Heb je recht op garantie? Mogelijk kun je dan contact opnemen voor een financiële compensatie voor de fietsreparatie in Schiedam (nieuwe accu vervangen). Bij veel merken kun je een onderhoudscontract afsluiten zodat je elk jaar geniet van een servicebeurt.


Postcodegebied: 3100, 3101, 3102, 3109, 3111, 3112, 3113, 3114, 3115, 3116, 3117, 3118, 3119, 3121, 3122, 3123, 3124, 3125

Plaats een reactie