fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Oudewater

Makkelijk en snel een handige fiets kopen in Oudewater? Je kunt geweldig mooi fietsen in en rondom deze plaats. Online of in de winkel heb je mega veel verschillende soorten. Van een stadsfiets tot trekkingfiets van heel verschillende merken als Pointer en Johnny Loco. Wat past bij mijn wensen? Op deze website lees je alles over de verschillende types, een overzicht met de beste merken en vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Eveneens tonen wij handige feiten over een demonstratie van de fiets bij je thuis en ontdek je vestigingsgegevens van professionele fietswinkels in Oudewater en de omliggende regio.

  • Elektrische fietsen in Oudewater worden steeds meer verkocht.
  • Je kunt moeiteloos rijden en uitermate geschikt voor bijv. pensionado’s en voor recreatief gebruik.
  • Het is een bewust alternatief voor de auto of brommer.
  • In de regio kan je kiezen uit verschillende verkoopadviseurs en fietsenmakers.
  • Veel gekochte merken zijn onder andere Pointer en Santa Cruz MTB.
fiets-kopen-oudewater

Goedkope E-bike bestellen in Oudewater

Een e-bike wordt geleverd met een sterke motor. Hij geeft elektrische ondersteuning wanneer je de weg op gaat. Een elektrische tweewieler heeft een topsnelheid van 25 km/u, rijdt heerlijk, is perfect voor het afleggen van grotere afstanden en is veel goedkoper dan alsmaar met de auto rijden. De elobike wordt veel gebruikt door ouderen. Ook moeders, kinderen en scholieren omarmen massaal de elektrische variant. De beste elektrische fiets in Oudewater kopen of huren? In het stappenplan hieronder vertellen we welke keuzes je moet maken.

E-bike in Oudewater online bestellen via internet

  1. Waar ga je e-bike voor gebruiken?

    Noteer allereerst voor welk doeleinde jij een fiets nodig hebt. Voor de kleinere ritten kies je het beste een normale stads- of bakfiets. Voor heuvelachtig gebied is een e-bike met voldoende actieradius een goede oplossing. Om naar je werk te gaan is zo’n speed pedelec de beste aankoop. Voor de sportfanaten heb je ook crossfietsen en mountain bikes. Maak jij veel gebruik van het OV? Via internet bestel je snel kleine elektrische vouwfietsen.

  2. Welke maat?

    Kies het gewenste frametype (damesframe, herenframe). Meet ook jouw framemaat op. Vaak gekozen framematen zijn 50 cm (S), 54 cm (M) en 57 cm (L). De rijwielshops geven tips over welke framemaat in lijn ligt met je beenlengte. Voor de liefhebbers zijn er types met een lage instap of juist een herenframe met hoge instap.

  3. Technische wensen

    De belangrijkste opties zijn een de instap voorwielmotor (voordelig), middenmotor (meer stabiliteit) en tevens de achterwielmotor (veel power en gaat erg lang mee). Je moet ook het vermogen van de accu kiezen. Veel fietsen beschikken over +/- 465 Wh. Dit staat voor een actieradius tussen de 70 en 130 km. Tevens zien we ook een extra sterke accu met 725 wattuur. Een accu is vaak geïntegreerd in de framebuis of in de bagagedrager. Een laatste belangrijke keuze is het versnellingssysteem: Naafversnelling met riemaandrijving, Naafversnelling met ketting en Derailleurversnelling.

  4. Proefrit maken

    In de situatie waarbij je een geschikt model hebt uitgezocht is er een proefrit in te plannen bij een plaatselijke rijwielshop in Oudewater. Hier kan je de meest populaire types zelf ervaren. Wil je meer service? Een paar aanbieders zoals Amslod Fietsen hebben ook opties voor een e-bike thuisdemonstratie in Oudewater. In jouw vertrouwde omgeving een proefrit maken, je zit nergens aan vast.

  5. Maak de order rond & plan bezorging in

    Een geschikte elektrische fiets kopen in Oudewater kan bij steeds meer rijwielshops. De pluspunten van fietsspeciaalzaken zijn: snel meerdere modellen bekijken en proberen, advies van een expert en de fiets laten afstellen. Er is ook steeds meer aanbod online. Middels de online fietsenwinkel profiteer je van een een gigantisch assortiment, bezorging aan huis en concurrerende prijzen. Een testcentrum bezoeken voor een proefrit is soms mogelijk.

Zoek testcentrum en fietsenwinkel in Oudewater

Door gebruik te maken van onderstaand overzicht kun je de adresgegevens bekijken van rijwielshops in Oudewater en directe omgeving. Wellicht kunnen ze je helpen met uitleg over de verschillende modellen en advies op maat. Grotere winkels hebben tevens een e-bike testcentrum. Bestaat er een tweewielerwinkel welke absoluut op deze site hoort? Neem dan gerust contact op met ons. Via dit platform vind je ook winkels in Nieuwegein, Woerden en Montfoort.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Vrijblijvende e-bike proefrit in Oudewater inplannen?

Bekijk fabrikanten en bestel (online) jouw ideale fiets

Adviesgids: welke fiets moet ik kiezen?

Is het tijd voor een nieuwe fiets? Dan sta je zeker voor een uitdaging. Wat voor type is geschikt bij mijn situatie? Welke merken zijn er? Zou zo’n 2dehands model ook voldoende zijn? Hoeveel geld wil jij uitgeven? In de onderstaande aankoopgids bieden wij belangrijke info over de diverse modellen. Door hier gebruik van te maken weet je wat aansluit op jouw gebruikersprofiel.

E-bike Oudewater: belangrijk informatie

Een e-bike is een goede keuze voor recreatieve tochten en voor scholieren. Een elektrische fiets is groen, comfortabel en is ideaal voor senioren die graag op de fiets zitten. De maximale actieradius is zo’n 145 km. Disclaimer: je bent wel wat meer geld kwijt t.o.v. een gewone fiets, het jaarlijkse onderhoud is noodzakelijk en het gewicht kan behoorlijk zijn. Bekende fabrikanten zijn Pagasus + Laventino.

  • Licht en comfortabele fietsen.
  • Bijdragen aan een beter klimaat.
  • Een goedkope e-bike is reeds verkrijgbaar vanaf €930,00.

▸ Bekijk alle e-bike aanbiedingen

Schoolfiets: altijd een goede keuze

Een degelijke schoolfiets is nodig voor kinderen om moeiteloos en snel dagelijks de weg naar school af te leggen. Hij moet natuurlijk hip zijn en hij moet worden uitgerust met goede remmen. Een type dat erg handig kan zijn is de transportfiets. Deze uitvoering is uitgerust met een transportkrat waar je gemakkelijk een schooltas of boodschappentas in kan stoppen. Een soortgelijke opties is de omafiets. Voor studenten die ver moeten rijden kan een elektrische schoolfiets uitkomst bieden.

  • Een studentenfiets heeft een hippe uitstraling en moet sterk en comfortabel zijn.
  • Koop een erkende tienerfiets van bijv. Cortina en AMIGO.
  • De verwachte prijzen zijn +/- €249,00.

▸ Ga naar de schoolfiets prijsdeals

Stadsfiets: belangrijk informatie

Een stadsfiets is ideaal om je flexibel door het centrum te bewegen. Een uitkomst voor kleine afstanden of om even snel naar het centrum te gaan. Deze soorten zijn mega sterk en zijn goed zelf schoon te houden (mede dankzij de dichte kettingkast). Tegenwoordig heb je de keuze uit versnellingssystemen met 3, 5 of 7 versnellingen. Optioneel leverbaar met voordrager!

  • De city bike is praktisch, stevig en onderhoudsarm.
  • Veel gekozen moederfietsen zijn o.a. Roetz en Progress.
  • De onkosten starten bij zo’n €340,00.

▸ Vergelijk elektrische stadsfiets voordeeltjes

Bakfiets Oudewater vergelijken: informatie en voordelen

Een bakfiets is een praktisch transportmodel met 3 wielen en een praktische bak. Mensen kopen dit vaak om kinderen te vervoeren. Je kunt er ook snel even mee naar de supermarkt en het is met het oog op het milieu een mooie vervanger voor een gezinsauto. D.m.v. de veiligheidsgordel zitten kinderen altijd veilig. Dankzij een elektrische bakfiets met trapondersteuning hoef je zelf minder te trappen. Een alternatief is de fietskar: een klein wagentje op 2 wielen die achter je fiets hangt.

  • Jonge kinderen kunnen veilig en snel vervoerd worden.
  • Betrouwbare fabrikanten zijn Dolly en Nihola.
  • De verwachte tarieven van elektrische bakfietsen beginnen bij +/- €2.675,00.

▸ Vergelijk de bakfiets aanbiedingen

Een fiets laten bezorgen in Oudewater

Vergelijk bikeshops en bestel de tofste merken

Info en voordelen van de speed pedelec / speedbike

De betekenis van een speed pedelec is: een zeer snelle elektrische fiets met elektrische trapondersteuning waarop je een snelheid tot 45 kilometer per uur kan halen. De speedbike zien we vooral gebruik worden voor lange afstanden en woon-werkverkeer. Het is goedkoper dan bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Let op: er zijn een aantal randvoorwaarden en verplichtingen: Een rijbewijs A of B, verzekering (wettelijke aansprakelijkheid), achteruitkijkspiegel met tevens de verplichte kentekenplaat en een betrouwbare helm.

  • Een zeer snelle speedbike, perfect voor woon-werkverkeer.
  • Een verzekering en rijbewijs zijn verplicht.
  • De verwachte kosten zijn plusminus €3.700,00.

▸ Vind alle speed pedelec voordeeltjes

Hulp bij het kiezen van een sportieve fietsen

Met een sportfiets wordt bedoeld: een snelle en sportieve uitvoering. Het zit eigenlijk in tussen een gewone herenfiets of damesfiets en een supersnelle racefiets. Het sluit goed aan bij de sportieve gebruiker die graag op een hoog tempo fietsen. Een hybride fiets is opvallend licht, heeft voor een zithouding wat meer naar voren gebogen, heeft verschillende versnellingen en sportieve dunne banden. In de volgende bullets bekijk je de meest bekende modellen:

  • Mountainbikes: een sterk model met zowel voor- als achtervering.
  • Hybride fiets: een licht en sportieve uitvoering met smalle banden en veel versnellingen.
  • Racefiets: hoge snelheden, dunne banden en lichtgewicht (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: geschikt voor zowel geasfalteerde als onverharde wegen.
  • Trekkingfiets: luxe vakantiefiets met voldoende ruimte voor al je bagage.
  • Fixie: handige stadsfietsen met een hippe uitstraling.

▸ Ga verder naar de sportfiets kortingdeals

Alles wat je moet weten over de vouwfiets

Een vouwfiets is een praktisch model dat gemakkelijk ingeklapt kan worden tot een handzaam geheel. Ze staan bekend om het in te klappen frame. Daardoor kan je enorm snel de totale fiets invouwen. We zien het vaak bij forenzen. Het is ook ideaal voor op de camping of wanneer je geen garage hebt. Deze elektrische vouwfiets is handiger voor langere afstanden.

  • In te vouwen tot een klein en handzaam pakket.
  • Goede leveranciers zijn Oyama & Takashi.
  • De verwachte onkosten zijn +/- €429,00.

▸ Profiteer van de elektrische vouwfietsen acties

Info en voordelen van de kinderfiets

Een stoere kinderfiets in Oudewater is een geweldige ervaring voor ieder kind. Kinderen rond de 2 jaar starten met een eigen loopfiets. Voor kids vanaf 3 jaar kies je voor een model met zijwieltjes zodat het vallen beperkt wordt. Kies altijd de meest optimale framemaat. Een kind moet veilig op het zadel kunnen zitten. De kleinste maat is 12 inch (2 – 4 jaar). Vervolgens is er een 14 inch (3 tot zo’n 5 jaar), 16 inch (4- 6 jaar), 18 inch (5 tot 7 jaar), 20 inch (6 tot ongeveer 8 jaar), 22 inch (7 tot 9 jaar) en 24 inch (8 t/m 11 jaar). De laatste maat is 26 inch (10 – 14 jaar). Het dragen van een fietshelm wordt steeds meer gestimuleerd.

  • Populaire jongensfietsen en trendy meisjesfietsen voor alle leeftijden.
  • Uitstekende producenten zijn Sjoef & Max2Bike.
  • De onkosten starten bij zo’n €129,00.

▸ Check alle kinderfietsen kortingdeals

fietsen-bestellen-in-oudewater

Bekijk top 10 fietsmerken april 2024

Online zien we behoorlijk veel merken en leveranciers. Van erkende Hollandse merken tot nieuwe innovatieve merken met gave moederfietsen en driewielers voor meer veiligheid. Bijgaand check je de meest populaire aanbieders van dit moment. Bekijk ook meer informatie over stadsfietsen uitproberen.

  1. Sparta: prettige stadsfietsen zoals de basis C-READY R5E.
  2. Batavus: groot aanbod aan jongensfietsen en meisjesfietsen.
  3. Giant: krachtige modellen zoals de EXPLORE E+ 1 625WH STAGGER.
  4. Gazelle: altijd 10 jaar garantie op materiaal- en constructiefouten.
  5. Cortina: een betrouwbaar merk met aandacht voor design.
  6. Stella: in je eigen straat of omgeving een proefrit plannen.
  7. Amslod: krijgt een gemiddelde klantbeoordeling van een 9.0/10.0.
  8. Union: altijd volledig rijklaar afgeleverd bij jouw thuis.
  9. Koga: altijd hydraulische schijfremmen voor stabiele remprestaties.
  10. Trek: diverse framematen voor kleine mensen en grote mensen.

Optionele merken:

  • Nederlandse merken: Babboe, Pegasus, Flyer, Pointer, Montego, VanMoof, Veloretti, Brinckers, Roetz, Urban, Arrow, Cowboy en Sensa, Alpina, Vyber, BSP, Stromer, Merida.
  • Duitse leveranciers: Hase Bike, Cube, Prophete, Focus Bikes, Canyon, Birdy en Accell, Kalkhoff, Qwic, Velo de Ville, Storck.
  • Belgische leveranciers: Eddy Merckx, Ridley, Achielle, Granville, Minerva en Zannata, Cowboy, Norta, Oxford, L’Avenir.

Verwachte tarieven van een fiets in Oudewater (april 2024)

De actuele prijs van een standaard fiets begint bij zo’n €450,00. Er is een groot assortiment in verschillende prijsgroepen. Een degelijke stadsfiets heb je al vanaf €345,00, een e-bike is beschikbaar vanaf €945 en een luxe bakfiets kan je aankopen vanaf €2.500,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van de producent, eisen qua actieradius, de versnellingen, plek van de motor, de accessoires, service en onderhoud en een eventuele fietsverzekering. In het volgende schema tonen wij de geschatte tarieven van de meest populaire fietstypes.

SoortLeverancierVanafprijs
Elektrische fietsStella€2.375,00
SchoolfietsUnion€535,00
RacefietsBulls€1.250,00
All terrain bikeCube€1.250,00
BakfietsWinther€2.675,00
De standaard tarieven van een nieuwe fiets kopen in Provincie Utrecht.

Thuisdemonstratie: zelf een proefrit maken

Een e-bike proberen in jouw eigen straat? Plan dan een vrijblijvende e-bike proefrit aan huis in Oudewater! Producenten zoals Fietsvoordeelshop.nl, Stella, Fietsoptimaal.nl, Bayck, Amslod, VanDijck komen met een grote bus bij je aan huis. Een positief aspect van de thuisdemonstratie is dat je kunt proefrijden in jouw eigen wijk. De plaatselijke E-bike adviseur in laat jou diverse merken en modellen proberen. Meestal is dit 100% gratis en vrijblijvend. Door gebruik te maken van zo’n thuisdemo ontdek je welk type matcht met jouw levensstijl.

  • Een gratis proefrit maken zonder winkelbezoek.
  • De fietsspecialist rijdt het hele land door.
  • Een proefrit aan huis is helemaal gratis.

Aandachtspunten tweedehands fietsen in Oudewater

Door de aanschaf van een tweedehands fiets kan je een mooie besparing realiseren. Tweedehands aanbiedingen kan je het beste kopen bij een fietswinkel of tweewielerspecialist. Je kunt hier je oude model ook vaak inruilen. Er zijn dan wel punten die extra tijd en aandacht nodig hebben. Hieronder verstrekken we de belangrijkste aandachtspunten.

  1. Check hoe het staat met de lagers en de wielen.
  2. Check of de banden voldoende profiel hebben en wat de staat van de spaken is.
  3. Kijk of je het zadel en het stuur nog steeds makkelijk kunt checken.
  4. Maak een ritje en kijk of de remmen aanlopen.
  5. Kijk of de ketting niet helemaal verroest is.

FAQ: wat moet ik weten over het kopen van tweewielers?

Zo’n elektrische fiets laten bezorgen in Oudewater, wat zijn de kosten?

Ja, een e-bike bij je thuis laten bezorgen is bij veel online winkels mogelijk. Via aanbieders zoals Superfietsen.nl en Giga-Bikes kan je simpel via internet een geschikte e-bike vinden. In de regel kan je kiezen uit 2 opties: zelf afhalen in de showroom of thuisbezorging. De onkosten voor afleveren op locatie zijn in Nederland zo’n €22,50. De levertijd is gemiddeld gezien 5 – 10 werkdagen.

Welke fietstype wordt aangeraden voor mij?

Voor het dagelijkse ritje naar je werk is het handig te gaan voor een speed pedelec of e-bike in combinatie met een fietsplan (leasefiets). Voor studenten is een eigen elektrische schoolfiets een goede optie. Wanneer je uitsluitend korte ritten maakt ben je het beste af met een stevige transportfiets of een goed tweedehands model. Heb je ook ruimte nodig voor kinderen of boodschappen? Koop dan een grote bakfiets. Ga jij op fietsvakantie of veel toeren? Dan zijn er aanvullend nog modellen zoals een fatbike, hybride fiets, racefiets, mountainbike, toerfiets, gravelbike.

Hoe verzeker ik mijn e-bike?

Het verzekeren van een elektrische fiets is niet wettelijk verplicht, maar wordt vaak wel gedaan. Met een privé fietsverzekering ben je optimaal gedekt tegen pech, diefstal of schade. Overige uitrusting zoals fietsmand, fietscomputers, kinderzitje, slot, GPS- en navigatieapparatuur kan je ook laten dekken. Een e-bike polis is beschikbaar vanaf €2,25 p/maand. De populaire speed pedelec wordt beschouwd als een bromfiets. Jij moet dan wel beschikken over een gele kentekenplaat. Het bromfietsrijbewijs of autorijbewijs is noodzakelijk en een WA-verzekering is verplicht. Een WA + Volledig Casco verzekering is af te sluiten vanaf €4,50.

Kan ik eerst een gratis proefrit maken?

Wanneer je deze keuze maakt voor een nieuwe eBike dan wil je dat deze afgesteld wordt op jouw wensen. Begin altijd met een testrit op diverse merken. Ze zullen flink van elkaar afwijken als het gaat om stabiliteit en gebruiksgemak. Middels een electric-bike servicepunt of in een testcenter kun je 100% vrijblijvend verschillende soorten uittesten. Op basis daarvan kom je uit bij de beste e-bike in Oudewater. Bij sommige merken is ook een gratis proefrit bij je in de straat beschikbaar. Je e-bike specialist komt op de afgesproken dag bij je thuis. Ideaal als je niet naar de winkel kunt komen. Zo kan je verschillende types uitgebreid proberen. Jouw fiets afstellen op maat wordt meestal ook gedaan.

Welke service verleent de fietsenmaker in Oudewater?

Voor het jaarlijkse onderhoud aan de elektrische fietsen kun je terecht bij een fietsenmaker. Deze bikeshops zijn expert op het gebied van: status van de accu controleren, checken van banden en versnellingen en naven controleren en afstellen. Heb je recht op garantie? Wellicht ontvang je dan een bedrag voor je fietsreparatie in Oudewater (nieuwe accu vervangen). Bij veel merken wordt gevraagd of je interesse hebt in een onderhoudscontract zodat je verzekerd bent van een jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 3420, 3421



Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie