fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Steenbergen

Betaalbaar en eenvoudig een mooie fiets kopen in Steenbergen? Je kunt supergoed fietsen in de omgeving. Bij de lokale fietsshop kan je kiezen uit ontzettend veel soorten en merken. Denk maar aan een kinderfiets tot en met een sporthybride fiets van allerlei soorten merken als Stella en RIH. Wat past bij mijn wensen? Op dit portaal vertellen we je alles over de diverse soorten modellen, de best verkochte merken en vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Tevens bieden wij praktische aanbevelingen over proefrijden aan huis en verstrekken we vestigingsgegevens van betrouwbare fietswinkels in Steenbergen en omgeving.

  • Elektrische fietsen in Steenbergen worden veel verkocht.
  • Het is ontzettend comfortabel en het is perfect voor 65-plussers en het rijden in heuvelachtig gebied.
  • Het gebruik van fietsen is duurzamer dan de auto of brommer.
  • In de omgeving vinden we verschillende verkoopadviseurs en fietsenwinkels.
  • Veel gekozen merken zijn o.a. Cortina en Holland Bikes.
fiets-kopen-steenbergen

Goedkope E-bike bestellen in Steenbergen

Een e-bike is een fiets met trapondersteuning. De geavanceerde elektrische ondersteuning werkt optimaal bij het fietsen. Een elektrische tweewieler heeft een topsnelheid van 25 km/u, rijdt heerlijk, is perfect voor ouderen en is veel zuiniger dan auto, scooter of brommer. Een elobike wordt heel veel gekocht door ouderen. Ook schoolgaande kinderen en volwassenen kiezen steeds vaker voor hippe elektrische modellen. De beste elektrische fiets in Steenbergen kopen of huren? In het onderstaande stappenplan vertellen we waar jij even goed naar moet kijken.

E-bike in Steenbergen online bestellen en laten bezorgen

  1. Selecteer het type e-bike

    Kies eerst hoe vaak en voor welke afstanden bij een model zoekt. Wanneer jij doorgaans kleine afstanden aflegt kom je al gauw uit op een degelijke transport- of stadsfiets. Als je houdt van lange fietstochten is de e-bike met lange actieradius een goed alternatief. Voor dagelijkse afstanden vanaf 20 kilometer is de krachtige speed pedelec de optimale uitkomst. Voor de sportfanaten is er een mooi aanbod met gravel bikes of racefietsen. Maak jij veel gebruik van het OV? Bij de rijwielshop heb je ook kleine elektrische vouwfietsen.

  2. Framemaat bepalen

    Kies jouw frametype (herenframe of lage / brede instap). Kies ook de hoogte van jouw frame. De meest verkochte maten zijn 47 cm (S), 56 cm (M) en 61 cm (L). De rijwielshops adviseren ook welke framemaat geschikt is voor jouw benen (lengte). Je hebt ook modellen met een extra lage instap of een sportieve hoge instap.

  3. Technische details

    Je hebt een de normale voorwielmotor (voordelig), middenmotor (meest natuurlijk) plus de achterwielmotor (veel power en gaat erg lang mee). Kies ook de accu. De populaire keuze is +/- 495 Wh. Dit staat voor een actieradius tussen de 45 – 140 kilometer. Steeds vaker zien we ook een krachtigere accu met 800 wattuur. Een accu kan worden gemonteerd op het frame of in de bagagedrager. Een laatste aandachtspunt is het model versnelling: Naafversnelling met riemaandrijving, Naafversnelling met ketting en Derailleurversnelling.

  4. Gratis proefrit

    In het geval je weet welk model je wilt kan je eerst eens een proefrit aanvragen bij een plaatselijke rijwielshop in Steenbergen. Over het algemeen kan je verschillende types proberen. Wil je meer service? Sommige shops zoals Amslod beschikken ook over mogelijkheden voor een e-bike thuisdemonstratie in Steenbergen. Gericht advies op maat, met een vrijblijvend karakter.

  5. Rond de aankoop af en krijg alles thuisbezorgd

    Een geschikte elektrische fiets kopen in Steenbergen kan bij steeds meer rijwielshops. Je kunt kiezen voor een fietsspeciaalzaak: het kosteloos proberen van diverse types, direct vragen stellen en je hebt een servicepunt in de buurt. Aan de andere kant is er ook steeds meer online aanbod. Bij de online rijwielshop kan jij genieten van grote keuze, een snelle bezorgservice en goede prijzen. Jouw gekozen model uitproberen bij een testcentrum behoort ook bij online shops vaak tot de mogelijkheden.

Zoek testcentrum en fietsenwinkel in Steenbergen

Aan de hand van het overzicht hierna bekijk je adresgegevens van rijwielshops in Steenbergen en omgeving. Eventueel bieden ze diensten voor een proefrit, verkoop en advies. Grotere winkels hebben tevens een e-bike testcentrum. Ken jij een bikeshop welke absoluut op deze site hoort? Neem dan contact op met ons. Bekijk ook winkels in Tholen, Roosendaal & Woensdrecht.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Meteen een e-bike proefrit in Steenbergen maken?

Vergelijk fabrikanten en vind jouw perfecte fiets

Koopgids: welke fiets sluit aan bij mijn wensen?

Is het tijd voor een nieuwe fiets? Dan moet je veel keuzes maken. Wat voor type is geschikt bij mijn situatie? Wat is een goed merk? Ga ik voor nieuw of 2dehands? En wat wil ik eigenlijk uitgeven? In de hierna volgende koopgids bekijk je leerzame informatie over de diverse modellen. Zodoende weet je zeker wat geschikt is bij jouw stijl.

E-bike Steenbergen: de belangrijkste informatie

De e-bike is ontzettend populair voor lange ritten en om naar school te gaan Zo’n elektrische fiets stoot weinig CO2 uit, efficiënt en is heel handig voor lange afstanden. De maximale actieradius is zo’n 145 km. Het is niet voor iedereen geschikt: het is prijziger dan een normale fiets, onderhoud en reparaties zijn relatief duur en ze zijn zwaarder in gewicht. De populairste merken zijn Multi Cycle en natuurlijk Cortina.

  • Geschikte opties voor mensen op leeftijd.
  • Perfect vervoer naar werk of school.
  • Een goedkope e-bike heb je al voor €995,00.

▸ Ga naar de e-bike kortingsacties

Schoolfiets: informatie en voordelen

Een stevige schoolfiets is belangrijk om moeiteloos en snel op school aan te komen. Het design moet leuk zijn en er moeten versnellingen op zitten. Een type dat erg handig kan zijn is de transportfiets. Dit segment biedt een mand of fietskrat waar je eenvoudig een schooltas op kunt zetten. Ook de omafiets blijft populair bij studenten. Voor afstanden vanaf 15 kilometer kan de elektrische schoolfiets mogelijk interessant zijn.

  • Een studentenfiets heb je in hippe en moderne kleuren maar kan ook tegen een stootje.
  • Koop een erkende tienerfiets van bijv. Volare & B’twin.
  • De onkosten zijn +/- €239,00.

▸ Vergelijk schoolfiets kortingsacties

Stadsfiets: dit moet je weten voor aanschaf

Een stadsfiets kan je gebruiken om je in een druk stadscentrum te verplaatsen. Ideaal voor beperkte afstanden of om even naar de winkel te gaan. Deze types zijn mega sterk en zijn onderhoudsvriendelijk in verband met de dichte kettingkast. In het actuele aanbod worden ze vaak geleverd met versnellingssystemen met 3, 5 of 7 versnellingen. Eventueel te combineren met een voordrager.

  • Een city bike is onderhoudsarm en robuust.
  • Fabrikanten van bekend moederfietsen zijn Koga en Bird Bike.
  • De verwachte onkosten zijn +/- €260,00.

▸ Toon de elektrische stadsfiets aanbiedingen

Bakfiets Steenbergen vergelijken: waar op letten?

Een bakfiets is een makkelijk bestuurbaar model uitgerust met een bak van kunststof. Veel vaders en moeders gebruiken hem om de kids in mee te nemen. Je kunt er ook snel even mee naar de supermarkt en het is een zeer betaalbaar alternatief voor een (tweede) auto. D.m.v. een veiligheidsriem- of gordel bied je kinderen een veilige rit. Dankzij een elektrische bakfiets met trapondersteuning is het rondrijden nog makkelijker. Vraag ook vrijblijvend naar de fietskar: dit is een aanhanger achter je fiets.

  • De handigste manier voor het vervoeren van kinderen.
  • Prima fabrikanten zijn RadWagon en Gazelle.
  • De verwachte prijzen van elektrische bakfietsen beginnen bij ongeveer €2.625,00.

▸ Ontdek de beste bakfiets acties

Eenvoudig een fiets laten bezorgen in Steenbergen

Vergelijk online shops en scoor de beste aanbiedingen

Vergelijk een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec is: een snelle elektrische fiets met een krachtige trapondersteuning waarmee je snelheden tot 45 km per uur kan behalen. De speedbike is eigenlijk bedoeld voor ritten van en naar het werk. Het is goedkoper dan bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Er gelden wel enkele verplichtingen: Een rijbewijs A of B, verzekering (wettelijke aansprakelijkheid), achteruitkijkspiegel + de verplichte kentekenplaat en een goedgekeurde bromfietshelm.

  • Een duurzaam vervoersmiddel om naar je werk te gaan.
  • Een verzekering en rijbewijs zijn verplicht.
  • Prijsindicaties starten bij +/- €3.550,00.

▸ Vergelijk de speed pedelec aanbiedingen

Koopgids sportieve fietsen

Met een sportfiets wordt bedoeld: een snel en lichtgewicht model voor sportievelingen. Het is een mengelmoes tussen een gewone herenfiets of damesfiets en de snelle racefiets. Zeer geschikt voor sportieve mensen die graag op een hoog tempo fietsen. Een hybride fiets is super licht, je zit vaak wat naar voren gebogen, heeft doorgaans diverse versnellingen en extra snelle banden. In de lijst hieronder doorzoek je enkele vaak verkochte soorten:

  • Mountainbikes: een model met dikke banden, veel versnellingen, zonder bagagedrager.
  • Hybride fiets: comfortabele citybike met sportief karakter.
  • Racefiets: voor het afleggen van grote afstanden op snelheid (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: een variant die gemaakt is voor uiteenlopend terrein.
  • Trekkingfiets: ideaal om als vakantiefiets te gebruiken (veel kilometers).
  • Fixie: leuke hippe modellen zonder versnellingen.

▸ Ga verder naar de sportfiets voordeeltjes

Keuzehulp bij een vouwfiets

Een vouwfiets is een handzaam model dat je met een slim vouwmechanisme kunt invouwen tot een klein en handzaam formaat. De meeste modellen hebben een slimme inklapbare frame. Hierdoor kan je in een oogwenk het stuur en het frame invouwen. We zien het vaak bij mensen die veel met het OV reizen. Het is ook perfect om mee naar de camping te nemen of wanneer je thuis geen berging hebt. Deze elektrische vouwfiets is geschikt voor langere ritjes van station naar werk.

  • Compact, licht en overal mee naartoe te nemen.
  • Vaak gekozen fabrikanten zijn Birdy + Albi.
  • De verwachte tarieven zijn plusminus €479,00.

▸ Vind alle elektrische vouwfietsen acties

Info en voordelen van de kinderfiets

Een eerste kinderfiets in Steenbergen is een geweldige ervaring voor alle kinderen. Kinderen rond de 2 jaar hebben doorgaans eerst een loopfiets. Peuters vanaf 3 jaar kunnen het proberen met met zijwieltjes zodat het kind kan oefenen zonder vallen. De juiste framemaat is belangrijk. Een kind moet zonder ondersteuning goed kunnen bewegen en opstappen. De modellen beginnen bij 12 inch, voor 2- 4 jaar. Als ze ouder worden heb je een 14 inch (3 t/m 5 jaar), 16 inch (4 tot gemiddeld 6 jaar), 18 inch (5 – 7 jaar), 20 inch (6 tot ongeveer 8 jaar), 22 inch (7 t/m 9 jaar) en 24 inch (8 – 11 jaar). De meest grote maat is 26 inch (voor tieners tot 14 jaar). Het rijden met een fietshelm wordt aanbevolen.

  • Opvallende jongensfietsen en prinsessen meisjesfietsen voor alle leeftijden.
  • Betrouwbare merken zijn Move & Batavus.
  • Prijsindicaties beginnen bij ongeveer €159,00.

▸ Profiteer van de kinderfietsen kortingdeals

fietsen-bestellen-in-steenbergen

De beste 10 merken fietsen april 2024

Tegenwoordig kan je een keuze maken uit mega veel merken en soorten. Van professionele Hollandse fabrikanten tot nieuwe hippe fabrikanten van mooie moederfietsen en driewielers voor meer veiligheid. In het onderstaande overzicht vind je meer informatie over de meest populaire fabrikanten in fietsland. Op deze website lees je ook meer over herenfietsen uitproberen.

  1. Sparta: krachtige A-SHINE ENERGY M8B met 8 versnellingen.
  2. Batavus: sterke, veilige en moderne kwaliteitsfietsen voor iedereen.
  3. Giant: van dagelijks gebruik tot recreatieve ritten.
  4. Gazelle: al meer dan 125 jaar een begrip in de fietsenbranche.
  5. Cortina: hoogwaardige kwaliteit met Bafang, Shimano of het Ecomo systeem.
  6. Stella: garantie tot 5 jaar en binnen 5 werkdagen geleverd.
  7. Amslod: eigen Amslod Experience centers om zelf diverse modellen te proberen.
  8. Union: prachtige retro modellen perfect voor in de stad.
  9. Koga: een ruim aanbod met o.a. stadsfietsen, e-bikes en gravelbikes.
  10. Trek: keuze uit modellen met een hydraulische of mechanische schijfrem, linear-pull en terugtraprem.

Andere merken:

  • Nederlandse producenten: Babboe, Pegasus, Jan Janssen, Flyer, VanMoof, Pointer, Brinckers, Urban, Cowboy, Arrow, De fietsfabriek, Veloretti en Merida, Vyber, Alpina, BSP, Stromer, Sensa.
  • Duitse producten: Focus Bikes, Derby Cycle, Birdy, Canyon, Hase Bike, Prophete en Riese & Müller, Accell, Qwic, Velo de Ville, Storck.
  • Belgische producten: Ridley, Minerva, Granville, Achielle, Eddy Merckx en Ellio, Zannata, Oxford, Cowboy, L’Avenir.

Verwachte tarieven van een fiets in Steenbergen (april 2024)

De actuele prijs van een standaard fiets ligt ongeveer op €550,00. Je hebt keuze in diverse segmenten. Een betrouwbare schoolfiets is er al vanaf €485,00, een e-bike laat je al thuisbezorgen vanaf €945 en ee familie-bakfiets kan al geleverd worden vanaf €2.500,00. De volledige kosten zijn afhankelijk van de fabrikant, grootte accu, soort versnelling, de motor, gekozen accessoires, servicecontract en optioneel een fietsverzekering. In het volgende schema krijg je een indicatie van de minimale tarieven van de best verkochte fype modellen.

Model fietsLeverancierWinkelprijs
Elektrische fietsBatavus€2.500,00
SchoolfietsStella€635,00
RacefietsBulls€1.220,00
MountainbikeGT€1.229,00
BakfietsFietsfabriek€2.750,00
De minimale prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Noord-Brabant.

Thuisdemonstratie: een proefrit in je eigen omgeving maken

Een e-bike ervaren in jouw eigen woonplaats? Doe een aanvraag voor een eigen e-bike proefrit aan huis in Steenbergen! Winkels zoals Stella, VanDijck, Bayck, Fietsoptimaal.nl, Amslod, Fietsvoordeelshop.nl sturen een adviseur naar je huis. Een belangrijk voordeel van zo’n demo aan huis is dat het proefritje gedaan wordt in jouw eigen vertrouwde omgeving. Jouw E-bike adviseur in neemt verschillende modellen mee. Meestal is dit 100% gratis en vrijblijvend. Dankzij zo’n thuisdemo ontdek je welk model overeenkomt met jouw situatie.

  • Een gratis proefrit maken zonder winkelbezoek.
  • Altijd persoonlijk advies van een fietsspecialist.
  • Volledig gratis en vrijblijvend.

Verkoop van tweedehands fietsen in Steenbergen

Als je de keuze maakt voor een een tweedehands fiets ben je een stuk voordeliger uit. Tweedehandsjes zijn verkrijgbaar bij een fietszaak of tweewielerzaak. Jouw oude model kan je dan inruilen voor een mooie prijs. Er zijn echter diverse punten waar je rekening mee moet houden. In het volgende blokje doorzoek je een aantal handige adviezen voor een verantwoorde aankoop.

  1. Bekijk de lagers in het voorwiel, trapas en achterwiel en controleer de wielen.
  2. Check of de banden nog goed zijn (incl. spaken).
  3. Kijk of het stuur en zadel nog in hoogte verstelbaar zijn.
  4. Doe een remtest (kijk of de remmen goed werken).
  5. Kijk of de ketting niet versleten is.

Vaak gestelde vragen over tweewielers (FAQ)

Mijn elektrische fiets laten bezorgen in Steenbergen, wat zijn de kosten?

Ja, een e-bike aan huis laten leveren is bij veel online winkels mogelijk. Via webshops zoals Bikester.nl en Matrabike kan je moeiteloos middels internet de best passende e-bike bestellen. Meestal zijn er 2 opties: afhalen in de fietsenwinkel of levering aan huis. De onkosten voor thuislevering komen uit op zo’n €27,50. De levertijd komt uit op zo’n 5 – 10 werkdagen.

Welke soort fiets zou voor mij geschikt zijn?

Voor het woon-werk verkeer adviseren wij een elektrisch model in combinatie met een fietsplan (leasefiets). Voor scholieren is een nieuwe elektrische schoolfiets een uitstekende koop. Voor alleen de dagelijkse boodschappen ga je voor een sterke transportfiets of een betaalbaar tweedehands model. Wil jij ook de kids en boodschappen kunnen vervoeren? Overweeg dan een smart-bakfiets. Voor recreanten kan jij bijvoorbeeld gaan voor een hybride fiets, mountainbike, racefiets, toerfiets, gravelbike, fatbike.

Is de e-bike verzekering noodzakelijk?

Het verzekeren van een elektrische fiets is helemaal niet noodzakelijk, maar wel slim. Met een privé fietsverzekering ben je optimaal gedekt tegen schade en diefstal. Andere items zoals fietstas, fietsmand, GPS- en navigatieapparatuur, slot, fietscomputers zijn mogelijk ook binnen de polis gedekt. Een e-bike polis is af te nemen vanaf €2,05 p/maand. De speed pedelec valt voor de verzekeraar onder de categorie bromfiets. Het rijden hierop vereist een gele kentekenplaat. Tevens moet je een AM-rijbewijs kunnen tonen en een Nederlandse WA-verzekering is gewenst. Een All Risk Volledig Casco polis is af te sluiten vanaf €4,10.

Wat zijn de voordelen van een proefrit?

Als jij op zoek gaat naar een nieuwe eBike wil je dat deze helemaal op maat is. Begin altijd met een testrit op voorgeselecteerde merken. Er zit veel verschil in gebruiksgemak en comfort. Bij een electric-bike servicepunt of bij een speciaal een testcenter kan je kosteloos de meest gangbare soorten uitproberen. Hierdoor kom je uit bij de beste e-bike in Steenbergen. Bij een groeiend aantal bedrijven is een privé gratis proefrit aan huis een optie. Je e-bike specialist komt gratis bij je thuis. Je kunt vrijblijvend de meest populaire merken zelf testen. Je fiets afstellen op maat is doorgaans inclusief.

Welke service biedt de fietsenmaker in Steenbergen?

Om jouw elektrische fiets te laten onderhouden kan je een afspraak maken bij de fietsenmaker. Deze fietszaken zijn gespecialiseerd in: status van de accu controleren, checken van banden en versnellingen en remmen controleren en afstellen. Heb je nog garantie op je fiets? Mogelijk kan jij aanspraak maken op een financiële tegemoetkoming voor een fietsreparatie in Steenbergen (nieuwe accu vervangen). Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract kiezen zodat je verzekerd bent van een jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 4650, 4651, 4652, 4756



Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie