fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Brunssum

Tegen een aantrekkelijke prijs een mooie fiets kopen in Brunssum? De fiets is een ontzettend populair vervoersmiddel in deze omgeving. Wanneer je een rijwielshop binnenloopt dan heb je de keuze uit talloze soorten en merken. Dit varieert van gewone stadsfiets of een fixie van heel verschillende merken als Pointer en Bimas. Welk type of merk past bij mij? Via deze pagina lees je uitgebreide informatie over de belangrijkste modellen, de meest gekozen merken en gemiddelde kosten. Daarna tonen wij extra feiten over een demonstratie van de fiets bij je thuis en geven we contactgegevens van regionale fietswinkels in Brunssum en de directe omgeving.

  • Elektrische fietsen in Brunssum worden veel verkocht.
  • Jij kan er eenvoudig op rijden en het is zeer geschikt voor 55-plussers en woon-werk verkeer.
  • Voor het milieu veel vriendelijker dan de auto of brommer.
  • In deze regio vinden we verschillende specialisten en bikeshops.
  • Toonaangevende merken zijn o.a. Gazelle en Loopfiets online.
fiets-kopen-brunssum

Goedkope E-bike bestellen in Brunssum

Met een e-bike doelen we op een fiets met elektromotor. De handige elektrische ondersteuning biedt hulp bij het trappen. Een elektrische tweewieler bespaart tijd, rijdt comfortabel, is een uitkomst voor mensen die niet op een gewone fiets kunnen en is veel zuiniger dan een auto of brommer. Een elobike wordt heel veel gekocht door ouderen. Ook schoolgaande kinderen en volwassenen omarmen massaal de elektrische variant. De beste elektrische fiets in Brunssum kopen of huren? In het bijgaande stappenplan delen we wat je precies moet doen.

E-bike in Brunssum online bestellen en snel laten afleveren

  1. Kies het type e-bike

    Ga bij jezelf na waar je de fiets voor gaat gebruiken. Voor dagelijks gebruik ben je het beste af met een robuuste stadsfiets of transporter. Voor heuvelachtig gebied is de e-bike met lange actieradius een goed alternatief. Om naar je werk te gaan is de speed pedelec een slimme uitkomst. Voor avonturiers kan je ook kiezen voor mountainbikes Kies je vaak voor het OV? Je hebt ook handzame elektrische vouwfietsen.

  2. Maat selecteren

    Kies het gewenste frametype (herenframe, damesframe). Meet ook jouw framemaat op. De meest verkochte maten zijn 48 cm (S), 55 cm (M) en 57 tot 60 cm (L). De fietsshops geven ook aan welke framemaat matcht met je specifieke lengte (benen). Je kunt specifiek zoeken op modellen met een extra lage of brede instap-frame of juist een meer hoge instap.

  3. Technische eisen

    Je hebt de keuze uit de standaard voorwielmotor (goedkoop), middenmotor (voor elk landschap geschikt) en uiteraard de achterwielmotor (zeer stil). Kies ook de gewenste accu. De populaire keuze is +/- 465 Wh. Hiermee haal je tussen de 75 – 120 km. Steeds vaker vind je ook een extra sterke accu met 725 wattuur. De meeste accu’s worden geplaatst onder de bagagedrager of in de kettingkast. Een andere belangrijk punt is het versnellingssysteem: Naafversnelling met riemaandrijving, Naafversnelling met ketting en Derailleurversnelling.

  4. Gratis proefrit

    Wanneer je weet welk model je wilt kan je eerst eens een proefrit aanvragen bij een gespecialiseerde rijwielshop in Brunssum. Daar mag je diverse types zelf ervaren. Kan je niet naar de winkel komen? Een aantal partijen zoals Fietsvoordeelshop.nl verschaffen ook een e-bike thuisdemonstratie in Brunssum. In jouw vertrouwde omgeving een proefrit maken, geheel gratis en vrijblijvend.

  5. Online bestellen en afhalen

    Jouw elektrische fiets kopen in Brunssum? Kies dan een goede en erkende shop. Je kan bij een fietsspeciaalzaak terecht voor: eenvoudig een proefrit maken, advies van een expert en jouw fiets helemaal laten afstellen. Aan de andere kant is er ook steeds meer online aanbod. Bij de online fietswinkel profiteer je van een veel keuze in maten en kleuren, snelle levertijd en lage prijzen. Een bezoekje aan een testcentrum is bij veel online aanbieders ook mogelijk.

Vind testcentrum en fietsenwinkel in Brunssum

In de opsomming hierna vergelijk je snel de verschillende rijwielshops in Brunssum en nabijgelegen plekken. Hier kan je eventueel terecht voor het maken van een proefrit en service. Soms is er zelfs een e-bike testcentrum. Werk jij bij een tweewielerwinkel die in het schema moet worden opgenomen? Onze medewerkers staan je graag te woord. Doorzoek ook winkels in Kerkrade, Nijmegen & Heerlen.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Deze week een e-bike proefrit in Brunssum plannen?

Vergelijk de opties en stel jouw ideale fiets samen

Aankoopgids: welke fiets past bij jou?

Is het tijd voor een nieuwe fiets? Dan komen er veel vragen op je af. Welk model past bij mij? Wat zijn op dit moment kwaliteitsmerken? Ga ik voor nieuw of 2dehands? Hoeveel geld wil jij uitgeven? In onze huidige aankoopgids tref je praktische informatie over de verschillende soorten. Daardoor kom je tot de ontdekking wat matcht met jouw gebruikersprofiel.

E-bike Brunssum: de pluspunten op een rij

De e-bike biedt uitkomst voor langere fietstochten en voor woon-werkverkeer. Zo’n elektrische fiets stoot weinig CO2 uit, comfortabel en is ideaal voor senioren die graag op de fiets zitten. Het bereik kan oplopen tot wel 165 kilometer. Let op: je bent wel wat meer geld kwijt t.o.v. een normale uitvoering, onderhoud en reparaties zijn relatief duur en ze wegen al gauw 25 kilogram. Betrouwbare merken zijn Montego en tevens Rabeneick.

  • Gezonde dagelijkse beweging voor iedereen.
  • Een duurzaam alternatief voor de auto.
  • Zo’n goedkope e-bike is reeds verkrijgbaar vanaf €940,00.

▸ Check alle e-bike acties

Schoolfiets: dit moet je weten voor aanschaf

Een stabiele schoolfiets is onmisbaar om moeiteloos en snel de school te kunnen bezoeken. Het design moet leuk zijn en hij moet veilig in gebruik zijn Je kan spullen voorop een transportfiets vastbinden. Deze uitvoering biedt een rieten mand of krat waar je zonder problemen een boodschappentas of schooltas op kunt leggen. Een soortgelijke opties is de omafiets. Voor scholieren die elke dag een groot stuk moeten afleggen kan een elektrische schoolfiets uitkomst bieden.

  • Een studentenfiets heeft een hippe uitstraling en heeft weinig onderhoud nodig.
  • Tienerfietsen worden o.a. gemaakt door Batavus & Vogue.
  • De verwachte kosten starten bij plusminus €240,00.

▸ Bekijk alle schoolfiets deals

Stadsfiets: de pluspunten op een rij

Een stadsfiets is geschikt om je in een druk stadscentrum te verplaatsen. Ideaal voor de korte ritjes naar werk of om even snel naar het centrum te gaan. Deze soorten zijn hufterproof en hebben weinig onderhoud nodig door bijvoorbeeld een dichte kettingkast en geïntegreerd lampen. In de huidige markt zie je ze met meerdere versnellingen (3, 5 of 7 versnellingen). Ook met voordrager te bestellen.

  • Kies voor een city bike als je weinig onderhoud wilt.
  • Veel besteld zijn moederfietsen van Cortina & Cube.
  • De verwachte onkosten beginnen bij zo’n €360,00.

▸ Ontdek de beste elektrische stadsfiets kortingsacties

Bakfiets Brunssum vergelijken: belangrijke kooptips

Een bakfiets is een model met 2 of 3 wielen en een praktische bak. Het is zeer geschikt om kinderen te vervoeren. Natuurlijk kan je er ook de boodschappen in kwijt en het is met het oog op het milieu een mooie vervanger voor een extra auto. Door een veiligheidsriem- of gordel zitten de kinderen goed en veilig vast. Met een elektrische bakfiets met trapondersteuning kan je je nog makkelijker manoeuvreren door de stad. Informeer ook eens naar een fietskar: dit is een aanhanger achter je fiets.

  • Veilig de kinderen naar de stad, school of opvang brengen.
  • Populaire producenten zijn Bakfiets.nl & Nihola.
  • De tarieven van elektrische bakfietsen zijn +/- €2.650,00.

▸ Bekijk alle bakfiets acties

Voordelig een fiets laten bezorgen in Brunssum

Vergelijk bikeshops en vind jouw ideale model

De pluspunten van een speed pedelec / speedbike

Met een speed pedelec wordt bedoeld: een comfortabele snelle elektrische fiets met elektrische trapondersteuning die snelheden tot 45 kilometer per uur kan fietsen. De speedbike is een uitkomst voor de langere afstanden. Het is goedkoper dan bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Er zijn wel verplichtingen: het rijbewijs AM, een WA, WA + beperkt casco of allrisk verzekering, achteruitkijkspiegel met daarbij de (verplichte) kentekenplaat en een passende helm.

  • Een zeer snelle speedbike, perfect voor woon-werkverkeer.
  • Een bromfietsrijbewijs is verplicht.
  • De verwachte tarieven beginnen bij zo’n €3.550,00.

▸ Vergelijk de speed pedelec deals

Kooptips voor de sportieve fietsen

Met een sportfiets wordt bedoeld: een model voor sportieve doeleinden. Het zit eigenlijk in tussen een gewone herenfiets of damesfiets en een lichtgewicht racefiets. Een uitkomst voor sporters die houden van een snel en sportief design. Een hybride fiets is opvallend licht, wordt gekenmerkt door een sportieve zithouding, heeft vaak meer dan 7 versnellingen en extra snelle banden. In het stukje hieronder tonen wij enkele vaak verkochte soorten:

  • Mountainbikes: voor het afleggen van onverharde wegen of paden.
  • Hybride fiets: een sportief model uitgerust met dunne banden en veel versnellingen.
  • Racefiets: een supersnel model voor het afleggen van grote afstanden (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: geschikt voor vrijwel elk type ondergrond.
  • Trekkingfiets: een passende vakantiefiets voor lange afstanden.
  • Fixie: leuke hippe modellen zonder versnellingen.

▸ Vergelijk sportfiets kortingsacties

Alles wat je moet weten over de vouwfiets

Een vouwfiets is een praktisch model dat je simpel kunt meenemen en kunt opvouwen tot een meeneem-formaat. De meeste modellen hebben een invouwbare frame. Hierdoor kan je in enkele seconden het geheel opklappen tot een handzaam pakketje. Het wordt veel gebruikt door treinreizigers. Het is ook perfect om in de auto hebben liggen of als je thuis geen ruimte hebt om op te slaan. Een speciale elektrische vouwfiets is passender voor langere afstanden.

  • Compact, licht en overal mee naartoe te nemen.
  • Uitstekende aanbieders zijn Giant + Takashi.
  • De verwachte onkosten starten bij zo’n €400,00.

▸ Ontdek de beste elektrische vouwfietsen prijsdeals

Kooptips voor de kinderfiets

Een mooie kinderfiets in Brunssum is een onmisbaar item voor alle kinderen. Kinderen rond de 2 jaar kunnen soms al op een stabiele loopfiets. Kies in het begin voor een kinderfiets met zijwieltjes zodat jouw kind veilig kan oefenen. Cruciaal is het kiezen van de juiste framemaat. Jouw kind moet zonder moeite kunnen manoeuvreren. De allerkleinsten van 2 – 4 jaar kunnen op een 12 inch model. Het assortiment bestaat verder uit 14 inch (3 tot ongeveer 5 jaar), 16 inch (4- 6 jaar), 18 inch (5 tot gemiddeld 7 jaar), 20 inch (6 t/m 8 jaar), 22 inch (7 tot circa 9 jaar) en 24 inch (8 tot gemiddeld 11 jaar). Vanaf een leeftijd tussen de 10 tot 14 jaar kom je bij 26 inch uit. Het dragen van een fietshelm is niet noodzakelijk, echter wel aanbevolen.

  • Degelijke jongensfietsen en prinsessen meisjesfietsen voor alle leeftijdsgroepen.
  • Prima fabrikanten zijn Amigo & Popal.
  • De verwachte tarieven beginnen bij plusminus €159,00.

▸ Check alle kinderfietsen kortingsacties

fietsen-bestellen-in-brunssum

De beste 10 fietsmerken april 2024

Als je een fietsenwinkel binnenstapt dan kan je kiezen uit oneindig veel fabrikanten en merken. Van bekende Nederlandse merken tot nieuwe innovatieve merken met sterke moederfietsen en driewielers voor volwassenen. In het gedeelte hieronder vind je meer informatie over de meest toonaangevende leveranciers in de markt. Je kunt ook direct doorklikken naar bakfietsen kopen.

  1. Sparta: ook opvouwbare modellen zoals de D-WIZ FOLD.
  2. Batavus: groot aanbod aan jongensfietsen en meisjesfietsen.
  3. Giant: topmodellen voor alledaagse fietsers, recreatieve atleten en toprijders.
  4. Gazelle: gratis advies over de ideale framehoogte, accu’s en onderhoud.
  5. Cortina: modellen met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.
  6. Stella: gratis e-bike brochure met veel informatie en een keuzehulp.
  7. Amslod: betrouwbare partners zoals Shimano, Bafang en Panasonic.
  8. Union: beresterke en elegante modellen voor jong en oud.
  9. Koga: altijd een sportieve uitstraling, maar met comfortabele zithouding.
  10. Trek: bekend van de loft en cruiser modellen voor een scherpe prijs.

Andere merken:

  • Nederlandse producten: Jan Janssen, Montego, Flyer, VanMoof, Babboe, Pegasus, Brinckers, Roetz, De fietsfabriek, Cowboy, Urban, Arrow en Popal, Sensa, Vyber, BSP, Merida, Alpina.
  • Duitse leveranciers: Birdy, Derby Cycle, Hase Bike, Prophete, Cube, Canyon en Velo de Ville, Storck, Accell, Riese & Müller, Kalkhoff.
  • Belgische producenten: Ridley, Minerva, Eddy Merckx, Thompson, Granville en L’Avenir, Oxford, Norta, Zannata, Ellio.

Gemiddelde onkosten van een fiets in Brunssum (april 2024)

De actuele prijs van een gewone fiets is doorgaans zo’n €425,00. Er zijn mogelijkheden in zowel budget als luxe lijnen. Een robuuste transportfiets is er al voor €485,00, een e-bike bestel jij al voor €980 en ee familie-bakfiets heeft een prijskaartje van gemiddeld €2.700,00. De prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van het model, de gekozen actieradius, het remsysteem, locatie van de motor, accessoires zoals een helm of slot, abonnement voor onderhoud en eventueel de fietsverzekering. In onderstaand schema bieden wij de verwachte prijzen van de meest gebruikte type uitvoeringen.

UitvoeringLabelPrijs (gemiddeld)
Elektrische fietsSparta€2.350,00
SchoolfietsVolare€615,00
RacefietsScott€1.190,00
MountainbikeScott€1.200,00
BakfietsDolly€2.500,00
De geschatte prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Limburg.

Thuisdemonstratie: een proefrit in je eigen omgeving maken

Een e-bike ervaren in jouw eigen wijk? Informeer dan naar een eigen e-bike proefrit aan huis in Brunssum! Aanbieders zoals Bayck, Forza, VanDijck, Fietsoptimaal.nl, Stella, Fietsvoordeelshop.nl hebben heel veel experts in dienst. Een groot pluspunt van een demo bij je thuis is dat de proefrit plaatsvindt in jouw eigen woonplaats. De bekende E-bike adviseur in heeft vaak veel verschillende types mee. Het uittesten kost niets. Door middel van een thuisdemo laat de specialist zien welk model passend is voor jouw stijl.

  • Vrijblijvend meerdere modellen en merken proberen.
  • De fietsspecialist komt langs op een moment dat het jou schikt.
  • Zonder kosten een complete brochure aanvragen.

Aandachtspunten tweedehands fietsen in Brunssum

Met een tweedehands fiets kan je een mooie besparing realiseren. Tweedehandsjes kan je kopen bij lokale een fietswinkel of specialist in tweewielers. In veel gevallen kun jij hier ook terecht voor inruil. Goed om te weten: er zijn diverse zaken waar je op moet letten. In de opsomming hierna geven wij de meest interessante kooptips.

  1. Controleer lagers en wielen.
  2. Kijk wat de staat van de banden is en kijk hoe het is met de spaakspanning.
  3. Het is belangrijk dat stuur en zadel nog steeds verstelbaar zijn.
  4. Doe een remtest (kijk of de remmen goed werken).
  5. Ligt de ketting er goed en netjes op?

Vaak gestelde vragen over tweewielers (FAQ)

Een elektrische fiets laten bezorgen in Brunssum, is dat mogelijk?

Ja, een e-bike aan huis laten bezorgen is geen probleem. Via leveranciers zoals Fietsenconcurrent.nl en FietsUniek kan je binnen een paar minuten via een online keuzehulp modellen vergelijken. Doorgaans kan je 2 mogelijkheden selecteren: zelf ophalen in de rijwielshop of thuisbezorging. De tarieven voor thuisbezorging zijn gemiddeld €27,50. De levertijd is vaak tussen de 5 – 8 werkdagen.

Welk type fiets past bij mij?

Fiets je naar het werk? Dan zou je kunnen kiezen voor een e-bike i.c.m. een fietsplan (leasefiets). Voor schoolgaande kinderen is een snelle elektrische schoolfiets een uitstekende koop. Op het moment dat je weinig rijdt kies je een degelijke schoolfiets of een voordelig tweedehands model. Moet je regelmatig de kids wegbrengen? Koop dan een sterke bakfiets. Voor recreatieve gebruikers bieden ze ook nog een mountainbike, fatbike, gravelbike, racefiets, toerfiets, hybride fiets.

Moet ik mijn e-bike verzekeren?

Een verzekering afsluiten voor een elektrische fiets is niet bij wet verplicht, maar wel verstandig. Met een particuliere fietsverzekering heb je een goede dekking tegen schade en diefstal. Extra’s zoals fietsmand, kinderzitje, slot, fietscomputers, fietstas verzeker je eenvoudig mee. De e-bike polis is al verkrijgbaar vanaf €2,65 p/maand. De speed pedelec valt onder de categorie bromfiets. Het geel kentekenplaatje moet wel correct gemonteerd worden. Je moet een brommerrijbewijs of autorijbewijs B hebben en een WA-verzekering is verplicht. Een WA + Volledig Casco verzekering is beschikbaar vanaf €4,45.

Waar kan ik een proefrit maken?

Wanneer je deze keuze maakt voor een nieuwe eBike wil je dat deze helemaal op maat is. Ga eerst voor een testrit op een selectie merken. Er zit variatie in comfort en rijgemak. Bij een electric-bike expert of in een testcenter kun jij velerlei merken zelf ervaren. In het experience center koop je de beste e-bike in Brunssum. In steeds meer gevallen is een persoonlijke gratis proefrit bij je thuis mogelijk. Je e-bike specialist komt gratis bij je thuis. Je kunt in jouw vertrouwde omgeving een aantal merken testen. Jouw fiets afstellen op maat is doorgaans inclusief.

Zit er ook een fietsenmaker in Brunssum?

Voor het jaarlijkse onderhoud aan de elektrische fietsen is er natuurlijk de lokale fietsenmaker. Deze speciaalzaken zijn gespecialiseerd in: vermogen van de accu beoordelen, nakijken van de banden en wiel(en) richten en spaken spannen. Valt je fiets nog in de garantie-tijd? Vaak krijg je dan een compensatie voor je fietsreparatie in Brunssum (nieuwe accu vervangen). Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract kiezen voor een jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 6440, 6441, 6442, 6443, 6444, 6445, 6446

Plaats een reactie