fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Losser

Makkelijk en snel een mooie fiets kopen in Losser? Je kunt supergoed fietsen in deze buurt. Bij de fietsenwinkel zijn er heel erg veel types. Dat loopt van een schoolfiets tot aan een vouwfiets van allerlei (nieuwe) merken zoals Pointer en E-Bike Choppers. Wat is een goed model voor mij? Op dit portaal lees je alles over de diverse mogelijkheden, toonaangevende merken en gemiddelde kosten. Eveneens geven we aanvullende tips over een proefrit aan huis en geven we adressen van beschikbare fietswinkels in Losser en omliggende plekken.

  • Elektrische fietsen in Losser zijn er in veel soorten en maten.
  • Het comfortniveau is hoog en het is zeer geschikt voor 60-plussers en het rijden in heuvelachtig gebied.
  • Het is een groen alternatief voor korte autoritten.
  • In deze regio vinden we meerdere goede experts en tweewielercentra.
  • Bekende merken zijn bijvoorbeeld Batavus en Shinga Lacros.
fiets-kopen-losser

Goedkope E-bike bestellen in Losser

Een e-bike is fiets met elektrische aandrijving. Je geniet van elektrische ondersteuning als je fietst. Een elektrische tweewieler gaat lekker snel, zorgt voor een gezondere leefstijl, is perfect voor het afleggen van grotere afstanden en is veel zuiniger dan auto, scooter of brommer. Een elobike is met name interessant voor senioren. Ook volwassenen en kinderen maken er steeds meer gebruik van. De beste elektrische fiets in Losser kopen of huren? In het onderstaande stappenplan vertellen we waar jij even goed naar moet kijken.

E-bike in Losser online bestellen en aan huis laten leveren

  1. Waar ga je e-bike voor gebruiken?

    Selecteer eerst hoe intensief jij de fiets wil gebruiken. Voor korte tochtjes kom je al gauw uit op een instap stads- of bakfiets. Voor mensen die graag lange tochten maken is de beste keuze om te gaan voor een e-bike met optimale actieradius. Voor zakelijk gebruik is de krachtige speed pedelec een uitstekende mogelijkheid. Voor de sportfanaten kan je ook kiezen voor racefietsen en mountainbikes. Ga jij met je fiets in de bus, trein of tram (OV)? Tegenwoordig heb je ook betaalbare elektrische vouwfietsen.

  2. Een maat kiezen

    Kies jouw frametype (bijvoorbeeld een herenframe of frame met lage instap). Op basis van jouw lichaamslengte kies je de framemaat. De meest gekozen framematen zijn 46 cm (S), 56 cm (M) en 57 cm (L). De bikeshops geven tips over welke framemaat geschikt is voor jouw benen (lengte). Voor de liefhebbers zijn er een model met een lage instap of juist een meer hoge instap.

  3. Technische specs

    De belangrijkste opties zijn een de normale voorwielmotor (voordelig), middenmotor (voor elk landschap geschikt) en achterwielmotor (zeer stil). Je moet ook het vermogen van de accu kiezen. Veel fietsen beschikken over +/- 520 Wh. Afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning geeft dit tussen de 70 en 105 km. Steeds vaker kan je kiezen voor een uitgebreide accu met 800 wattuur. Een accu is vaak geïntegreerd bij de bagagedrager of in de kettingkast. Wat verder belangrijk is, is de werking van de versnelling: Derailleurversnelling, Naafversnelling met ketting en Naafversnelling met riemaandrijving.

  4. Een proefrit aan huis

    Op het moment dat je jouw wensen in kaart hebt gebracht kan je een proefrit maken bij een erkende rijwielshop in Losser. Hier kan je elektrische types uittesten. Wil je meer service? Sommige leveranciers zoals Fietsvoordeelshop.nl verschaffen ook een e-bike thuisdemonstratie in Losser. Meerdere modellen uitproberen, met een vrijblijvend karakter.

  5. Bestellen & afleveren

    Een geschikte elektrische fiets kopen in Losser? Je kunt terecht bij tal van winkels in de regio. Veel mensen kiezen voor de fietsspeciaalzaak: het kosteloos proberen van diverse types, een verkoper met veel kennis en je hebt een servicepunt in de buurt. Tevens kan je via internet de nodige info aanvragen. Dankzij een online fietsenshop heb je direct toegang tot grote keuze, bezorging op locatie en scherpe prijzen. Een testcentrum bezoeken voor een proefrit is ook bij online winkels steeds vaker een mogelijkheid.

Vind testcentrum en fietsenwinkel in Losser

Via onderstaand schema kun je de adresgegevens bekijken van rijwielshops in Losser en omgeving. Eventueel bieden ze diensten voor verkoop en service. Soms is er ook een e-bike testcentrum. Is er een rijwielspeciaalzaak die in het schema moet worden opgenomen? Neem dan contact op met ons. Op deze website doorzoek je ook winkels in Dinkelland, Almelo en Oldenzaal.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

E-bike proefrit in Losser maken?

Vergelijk de opties en bestel (online) jouw ideale fiets

Hulpgids: welke fiets past bij mijn eisen?

Op zoek naar een nieuwe fiets? Dan moet je veel keuzes maken. Past elk model bij mijn wensen? Moet ik kiezen voor een budget of luxe merk? Ga ik voor nieuw of 2dehands? En wat mag het allemaal kosten? In de volgende adviesgids doorzoek je leerzame info over de meest gezochte modellen. Op die manier ontdek je wat aansluit op jouw rijstijl.

E-bike Losser: belangrijke kooptips

Een e-bike is de beste optie voor lange ritten en om naar school te gaan De elektrische fiets is een duurzame optie, gemakkelijk in gebruik en is heel handig voor studenten en werkenden die dagelijks een lange afstand moeten afleggen. De maximale actieradius is zo’n 160 km. Enkele aandachtspunten: de investering is flink hoger ten opzichte van een regulier model, je moet vaker onderhoud laten uitvoeren en ze wegen al gauw 25 kilogram. Goede merkdealers zijn Flyer en uiteraard Stromer.

  • Geschikte opties voor mensen op leeftijd.
  • Perfect voor het afleggen van grote afstanden.
  • Een goedkope e-bike kan je al bestellen voor €950,00.

▸ Vergelijk de e-bike deals

Schoolfiets: belangrijke aspecten

Een degelijke schoolfiets is van belang om veilig en snel dagelijks de weg naar school af te leggen. Belangrijk is een trendy design, en het zadel moet sterk en comfortabel zijn. Kinderen kiezen ook vaak voor een transportfiets. Dit segment biedt een transportkrat waar je lekker makkelijk een schooltas op kunt zetten. Een iets goedkoper model is de omafiets. Voor kids die ver van school af wonen kan de elektrische schoolfiets mogelijk interessant zijn.

  • Een studentenfiets moet meegroeien maar kan ook tegen een stootje.
  • Tienerfietsen worden o.a. gemaakt door Laventino & Sparta.
  • De prijzen zijn ongeveer €249,00.

▸ Vergelijk schoolfiets voordeeltjes

Stadsfiets: dit moet je weten voor aanschaf

Een stadsfiets wordt vaak gekocht om je soepel door het stadsverkeer te bewegen. Ideaal voor kleine afstanden of voor de dagelijkse boodschappen. Deze modellen zijn heel sterk en kan je makkelijk zelf onderhouden door bijvoorbeeld een dichte kettingkast en geïntegreerd lampen. In de huidige markt zie je ze met 8 of 7 versnellingen. Ook met voordrager te bestellen.

  • Een city bike is ideaal voor korte ritjes.
  • Veel besteld zijn moederfietsen van Giant en Elops.
  • De kosten zijn plusminus €380,00.

▸ Profiteer van de elektrische stadsfiets deals

Bakfiets Losser vergelijken: belangrijke kooptips

Een bakfiets is een model met 2 of 3 wielen en een handzame bak aan de stuurzijde. Super handig dus om de kids mee te nemen. Je kunt er ook veel boodschappen in vervoeren en het is mooi en duurzaam alternatief voor een stadsauto. Met behulp van een veiligheidsriem- of gordel zitten de kinderen goed en veilig vast. Met een elektrische bakfiets met trapondersteuning kan je je nog makkelijker manoeuvreren door de stad. Ook een fietskar kan een uitkomst bieden: deze hangt achter je fiets.

  • Duurzaam, kostenbesparend en superhandig in de stad.
  • Uitstekende fabrikanten zijn Troy & Popal.
  • De onkosten van elektrische bakfietsen zijn plusminus €2.725,00.

▸ Vind alle bakfiets prijsdeals

Een fiets laten bezorgen in Losser

Vergelijk fietsshops en bestel de tofste merken

Hulp bij het kiezen van een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec houdt in: een snelle elektrische fiets met trapondersteuning (tot 4.000 watt) welke een snelheid tot 45 km per uur kan redden. De speedbike is ideaal voor dagelijks woon-werk verkeer. Het is een verrassend voordelig alternatief voor het openbaar vervoer. Er gelden wel enkele verplichtingen: het AM-rijbewijs, een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA), achteruitkijkspiegel en een kentekenplaat en een veilige helm.

  • Het perfecte vervoersmiddel voor woon-werkverkeer.
  • Het verplicht AM rijbewijs geldt vanaf 16 jaar.
  • De verwachte onkosten beginnen bij +/- €3.700,00.

▸ Ga naar de speed pedelec deals

Alles wat je moet weten over de sportieve fietsen

Een sportfiets betekent: een model voor sportieve doeleinden. Het heeft iets weg van zowel een een gewone damesfiets of herenfiets en de snelle racefiets. Een uitkomst voor sporters die houden van snelheid. Een hybride fiets is goed te tillen (lichtgewicht), is voor mensen met een sportieve zithouding, heeft vaak meer dan 7 versnellingen en extra snelle banden. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste modellen:

  • Mountainbikes: een sterk model met zowel voor- als achtervering.
  • Hybride fiets: een flexibele fiets voor sport en recreatief gebruik.
  • Racefiets: een snel model voor lange afstanden op geasfalteerde wegen (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: geschikt voor zowel geasfalteerde als onverharde wegen.
  • Trekkingfiets: wordt ook wel vakantiefiets genoemd en is geschikt voor lange tochten.
  • Fixie: opmerkelijke hippe modellen voor beperkt gebruik.

▸ Toon de sportfiets prijsaanbiedingen

Koop een vouwfiets

Een vouwfiets is een slim model dat je gemakkelijk kunt inklappen tot een handzaam geheel. Vaak met een scharnierend frame. Hierdoor kan je supersnel het geheel opklappen tot een handzaam pakketje. Het wordt veel gebruikt door mensen die veel met het OV reizen. Het is ook perfect voor op de camping of wanneer je geen garage hebt. De elektrische vouwfiets is passender voor het rijden van station naar je werk.

  • Heel eenvoudig in gebruik en zeer handzaam.
  • Betrouwbare merken zijn Strida en Wheelerz.
  • De kosten beginnen bij ongeveer €475,00.

▸ Check alle elektrische vouwfietsen voordeeltjes

Tips en advies over een kinderfiets

Een eerste kinderfiets in Losser is een leuke gift voor jouw kids. Een dreumus of peuters hebben doorgaans eerst een loopfiets. Voor kids vanaf 3 jaar kies je voor een model met zijwieltjes zodat het vallen beperkt wordt. Kies altijd de meest optimale framemaat. Jouw kind moet zonder zorgen op de fiets kunnen klimmen. 2 tot 4 jarigen kunnen op een 12 inch model. Wanneer ze groter / langer worden kan je kiezen voor 14 inch (3-5 jaar), 16 inch (4 tot ongeveer 6 jaar), 18 inch (5 tot 7 jaar), 20 inch (6 tot ongeveer 8 jaar), 22 inch (7 tot ongeveer 9 jaar) en 24 inch (8 tot 11 jaar). Bij de grotere kinderen kom je uit op 26 inch. Het gebruiken van een fietshelm kan handig zijn.

  • Robuuste jongensfietsen en schattige meisjesfietsen voor 2 tot 14 jaar.
  • Goede merken zijn Loekie & Berg.
  • De verwachte kosten starten bij +/- €159,00.

▸ Bekijk alle kinderfietsen aanbiedingen

fietsen-bestellen-in-losser

Nederlandse top 10 fietsmerken april 2024

Bij de lokale fietsshop zijn er erg veel fabrikanten en merken. Van ambachtelijke Nederlandse fabrikanten tot nieuwe specialisten met mooie moederfietsen en driewielers voor volwassenen. In het gedeelte hieronder check je de meest populaire merken in tweewielerland. Op deze website lees je ook meer over elektrische fietsen kopen.

  1. Sparta: bikes met hoge actieradius zoals de D-RULE M8TB.
  2. Batavus: sterke, veilige en moderne kwaliteitsfietsen voor iedereen.
  3. Giant: sportieve en recreatieve modellen voorzien van de laatste technologieën.
  4. Gazelle: altijd vrijblijvend modellen testen in het testcentrum.
  5. Cortina: hoogwaardige kwaliteit met Bafang, Shimano of het Ecomo systeem.
  6. Stella: genomineerd voor verschillende e-bike awards.
  7. Amslod: standaard geleverd met een dikke 600 Wh accu.
  8. Union: stoere stadsmodellen voor mannen en vrouwen.
  9. Koga: alle modellen met de hand gemaakt in Nederland.
  10. Trek: modellen gemaakt van zowel staal, carbon als aluminium.

Optionele merken:

  • Nederlandse producten: Flyer, Montego, Pointer, Babboe, VanMoof, Pegasus, Roetz, Veloretti, Urban, De fietsfabriek, Arrow, Cowboy en Vyber, BSP, Alpina, Sensa, Stromer, Popal.
  • Duitse aanbieders: Canyon, Hase Bike, Cube, Birdy, Derby Cycle, Focus Bikes en Velo de Ville, Storck, Accell, Qwic, Riese & Müller.
  • Belgische producenten: Achielle, Granville, Thompson, Ridley, Eddy Merckx en Zannata, Ellio, Norta, Oxford, Cowboy.

Gemiddelde prijzen van een fiets in Losser (april 2024)

Het prijskaartje van een traditionele fiets (vanafprijs) is zo’n €575,00. Er is aanbod in verschillende prijsgroepen. Een stevige schoolfiets is er al vanaf €495,00, een e-bike bestel jij al voor €960 en een elektrische bakfiets is te koop vanaf €2.775,00. De uiteindelijke kosten zijn sterk afhankelijk van de fabrikant, vermogen van de accu, de remmen, plek van de motor, extra’s zoals een fietskrat of helm, onderhoud en eventueel de fietsverzekering. In het bijgaande overzicht bieden wij de geschatte prijzen van bekende soorten fietsen.

SoortMerknaamPrijs (gemiddeld)
E-BikeUnion€2.200,00
CitybikeVolare€635,00
RacefietsTrek€1.150,00
ATBStevens€1.259,00
BakfietsVogue€2.650,00
De gemiddelde kosten van een nieuwe fiets kopen in Provincie Gelderland.

Thuisdemonstratie: snel in eigen omgeving een proefrit

Een e-bike uittesten in jouw eigen straat? Doe een aanvraag voor een gratis en vrijblijvende e-bike proefrit aan huis in Losser! Fabrikanten zoals Forza, Amslod, Stella, Fietsvoordeelshop.nl, VanDijck, Fietsoptimaal.nl hebben heel veel experts in dienst. Een belangrijk voordeel van een demo bij je thuis is dat de proefrit plaatsvindt in de eigen straat of wijk. De E-bike adviseur in neemt verschillende modellen mee. Er worden vaak geen kosten in rekening gebracht. Door middel van een thuisdemo laat de specialist zien welke uitvoering passend is voor jouw levensstijl.

  • Een gratis proefrit maken zonder winkelbezoek.
  • De fietsspecialist heeft veel kennis over de modellen.
  • Zonder kosten een complete brochure aanvragen.

Verkoop van tweedehands fietsen in Losser

Wanneer je gaat voor een tweedehands fiets ben je veel voordeliger uit. Tweedehands aanbiedingen kan je vinden bij een fietsenmaker of tweewielerwinkel. Jouw oude model kan je dan inruilen voor een mooie prijs. Er zijn echter diverse aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. In het volgende blokje tonen wij een aantal handige aandachtspunten.

  1. Controleer lagers en wielen.
  2. Zitten er oneffenheden in de banden of spaken?
  3. Kijk of zadel en stuur niet muurvast zitten.
  4. Zet de fiets stil en houd de remmen in (werkt alles goed?).
  5. Let goed op de staat van de ketting, cassette en voorbladen.

FAQ: wat moet ik weten over het kopen van tweewielers?

Een elektrische fiets laten bezorgen in Losser, kan dat?

Ja, een e-bike laten bezorgen is geen probleem. Via experts zoals Stella.nl en Santafixie kan iedereen middels internet een goede e-bike bestellen. Doorgaans kan je 2 mogelijkheden selecteren: zelf afhalen in de rijwielshop of bezorging aan huis. De extra kosten voor levering aan huis zijn in Nederland gemiddeld €22,50. De levertijd bedraagt zo’n 5 – 8 werkdagen.

Welke soort fiets zou voor mij geschikt zijn?

Voor het woon-werk verkeer adviseren wij een sportief model binnen het fietsplan (leasefiets). Voor tieners is een nieuwe elektrische schoolfiets een prima keuze. Voor alleen de dagelijkse boodschappen koop je een sterke stadsfiets of een interessant tweedehands model. Heb je ook ruimte nodig voor kinderen of boodschappen? Neem dan een smart-bakfiets. Ga je veel rijden in de natuur? Dan hebben we nog de racefiets, gravelbike, trekkingfiets, hybride fiets, fatbike, mountainbike.

Moet ik mijn e-bike verzekeren?

Het laten verzekeren van jouw elektrische fiets is niet verplicht, maar wordt vaak wel gedaan. Met een privé fietsverzekering heb je een goede dekking tegen ontvreemding, problemen en schades. Overige uitrusting zoals GPS- en navigatieapparatuur, fietscomputers, kinderzitje, fietstas, fietsmand zijn automatisch meeverzekerd. Zo’n e-bike polis kan jij al krijgen vanaf €2,80 per maand. Het alternatief de speed pedelec wordt beschouwd als een bromfiets. Het rijden hierop vereist een gele kentekenplaat. Je moet het bromfietsrijbewijs (AM) of een autorijbewijs (B) hebben en ook een WA-verzekering mag niet ontbreken. Een volledige dekking (All-risk verzekering) is verkrijgbaar vanaf €4,40.

Kan ik een proefrit inplannen?

Als je aan het kijken bent naar een nieuwe eBike dan wil je dat deze afgesteld wordt op jouw wensen. Maak altijd een testrit op een selectie merken. Er zit veel verschil in stabiliteit en gebruiksgemak. Bij een electric-bike specialist of bij een speciaal een testcenter mag je de meest gangbare types uitproberen. Hierdoor bestel jij zeker weten de beste e-bike in Losser. In veel gevallen is een persoonlijke gratis proefrit bij jouw in de regio beschikbaar. Een e-bike specialist plant dan een afspraak met jouw in. Ideaal als je niet naar de winkel kunt komen. Zo kan je allerlei soorten uitproberen. De fiets afstellen op maat kan je eventueel direct laten doen.

Welke service verleent de fietsenmaker in Losser?

Voor periodiek onderhoud aan je elektrische fiets kun je terecht bij een fietsenmaker. Deze fietszaken zijn gespecialiseerd in: status van de accu controleren, de banden checken en elektrische contactpunten behandelen. Heb je recht op garantie? Vaak krijg je dan een geldbedrag voor een fietsreparatie in Losser (nieuwe accu vervangen). Indien gewenst wordt gevraagd of je interesse hebt in een onderhoudscontract zodat je standaard elk jaar kunt langskomen voor een servicebeurt.


Postcodegebied: 7580, 7581, 7582



Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie