fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Noordoostpolder

Tegen de beste prijs een betrouwbare fiets kopen in Noordoostpolder? De fiets is niet weg te denken in en rondom deze plaats. Bij de (online) rijwielshop heb je ontzettend veel modellen. Je kunt kiezen voor een snelle e-bike of een Mountain Bike van heel verschillende merken als Cube en Laventino. Wat is voor mij een goede keuze? Op dit platform bekijk je uitgebreide informatie over de diverse mogelijkheden, bekende merken en de gemiddelde kosten. Vervolgens delen we nuttige info over een proefrit op locatie en verstrekken we namen en adressen van geschikte fietswinkels in Noordoostpolder en omgeving.

  • Elektrische fietsen in Noordoostpolder worden door veel mensen gereden.
  • Het is ontzettend comfortabel en het is zeer geschikt voor pensionado’s het rijden in heuvelachtig gebied.
  • Het is een bewust alternatief voor een auto of brommer.
  • In deze gemeente zijn er diverse verkoopadviseurs en bikeshops.
  • Veel gekochte merken zijn Giant en Freebike.
fiets-kopen-noordoostpolder

Goedkope E-bike bestellen in Noordoostpolder

Een e-bike is fiets met elektrisch motortje. De handige elektrische ondersteuning biedt hulp als je een fietsrit gaat maken. Een elektrische tweewieler gaat lekker snel, zorgt voor een gezondere leefstijl, is perfect voor lange afstanden en is veel goedkoper dan steeds korte ritjes met de auto. Een elobike is met name interessant voor senioren. Maar ook forenzen en scholieren maken er steeds meer gebruik van. De beste elektrische fiets in Noordoostpolder kopen of huren? In ons 5-stappenplan bieden we waar jij even goed naar moet kijken.

E-bike in Noordoostpolder online bestellen en aan huis laten leveren

  1. Kies het type e-bike

    Noteer allereerst waar jij de fiets voor nodig hebt. Voor korte afstanden kan je vast goed overweg met een normale stadsfiets of transporter. Voor mensen die graag lange tochten maken adviseren wij een e-bike met grote actieradius. Om naar je werk te gaan is de speed pedelec een slimme suggestie. Voor de sportfanaten is er een mooi aanbod met crossfietsen en mountain bikes. Kies je vaak voor het OV? Bij de rijwielshop heb je ook minimalistische elektrische vouwfietsen.

  2. Welke maat?

    Maak een keuze voor een type frame (damesframe, herenframe). Meet ook jouw framemaat op. De meest voorkomende maten zijn 46 cm (S), 54 cm (M) en 59 cm (L). De fietswinkels geven ook aan welke framemaat hoort bij jouw lengte. Er zijn ook modellen met een extra lage of brede instap-frame een hoge instap, of het trapeze-frame.

  3. Technische informatie

    Qua motor kan je kiezen uit de voorwielmotor (voordelig), middenmotor (voelt het meest natuurlijk aan) en achterwielmotor (natuurlijke rijbeleving). De accu’s variëren ook sterk. Veel fietsen beschikken over +/- 465 Wh. Hiermee haal je tussen de 70 – 105 kilometer. Tevens heb je de keuze voor een krachtigere accu met 775 wattuur. Een accu is vaak geïntegreerd in de kettingkast of in de bagagedrager. Ook heel belangrijk is het versnellingssysteem: Naafversnelling met riemaandrijving, Naafversnelling met ketting en Derailleurversnelling.

  4. Een proefrit aan huis

    Op het moment dat je weet welk model je wilt wil jij natuurlijk een proefrit plannen bij een plaatselijke rijwielshop in Noordoostpolder. Doorgaans kan je de meest populaire modellen proberen. Wil je liever een 1 op 1 sessie? Een paar aanbieders zoals Fietsoptimaal.nl geven ook een e-bike thuisdemonstratie in Noordoostpolder. Meerdere modellen uitproberen, zonder kosten of verplichtingen.

  5. Bestellen & afleveren

    Een milieuvriendelijke elektrische fiets kopen in Noordoostpolder kan je doen bij een expert-winkel. De voordelen van de fietsspeciaalzaak zijn: het gratis uitproberen van een model, een expert die direct advies geeft en de fiets laten afstellen. Ook via internet kan je veel informatie vinden. Via de online fietsshop geniet je van een groot aanbod, bezorging aan huis en aantrekkelijke prijzen. Een testcentrum bezoeken voor een proefrit is ook bij online winkels steeds vaker een mogelijkheid.

Vind testcentrum en fietsenwinkel in Noordoostpolder

In de opsomming hierna check je gegevens van rijwielshops in Noordoostpolder en nabijgelegen plekken. Hier kan je eventueel terecht voor verkoop en vrijblijvend advies. Soms is er zelfs een e-bike testcentrum. Werk jij bij een rijwielspeciaalzaak die hier ook bij hoort? Stuur ons dan een mailtje. Op deze website doorzoek je ook winkels in Urk, Steenwijkerland & Kampen.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Deze week een e-bike proefrit in Noordoostpolder inplannen?

Bekijk verkopers en bestel (online) jouw ideale fiets

Aankoopgids: welke fiets moet ik kiezen?

Op zoek naar een nieuwe fiets? Dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Wat is voor mij een goed model? Wat zijn op dit moment kwaliteitsmerken? Is een 2dehands model goed genoeg? En wat wil ik maximaal uitgeven? In onze keuzehulp lees je bruikbare informatie over de meest gezochte modellen. Zo kom je erachter wat matcht met jouw wensen en budget.

E-bike Noordoostpolder: waar op letten?

De e-bike is ideaal voor het afleggen van lange afstanden en voor schoolgaande kinderen. De elektrische fiets is duurzaam, houd je fit en is perfect voor 65-plussers die graag actief blijven. De maximale actieradius is zo’n 140 kilometer. Het is niet voor iedereen geschikt: het is fors duurder dan een ouderwetse fiets, je moet vaker onderhoud laten uitvoeren en ze zijn vrij zwaar. Betrouwbare merken zijn Pagasus & Victesse.

  • Iedereen kan hier zo mee wegfietsen.
  • Een grote actieradius en dus ideaal voor grote afstanden.
  • De goedkope e-bike heb je al voor €995,00.

▸ Check alle e-bike kortingsacties

Schoolfiets: belangrijke kooptips

Een stevige schoolfiets is cruciaal om op een veilige manier de school te kunnen bezoeken. Het model moet er natuurlijk goed uitzien en er moeten versnellingen op zitten. Erg populair model is de transportfiets. Deze uitvoering is uitgerust met een rieten mand of krat waar je moeiteloos een schooltas mee kunt vervoeren. Daarnaast is ook de omafiets populair. Voor lange afstanden kan de elektrische schoolfiets mogelijk interessant zijn.

  • Een studentenfiets ziet er hip uit en kan behoorlijk wat hebben.
  • Bekende leveranciers van tienerfietsen zijn Rivel Lancaster en AMIGO.
  • De verwachte kosten starten bij zo’n €225,00.

▸ Vind alle schoolfiets acties

Stadsfiets: alle informatie op een rij

Een stadsfiets kan je gebruiken om je soepel door het stadsverkeer te bewegen. Een uitkomst voor korte recreatieve ritten of de supermarkt. Deze modellen kunnen tegen een stootje en zijn onderhoudsvriendelijk in verband met de dichte kettingkast. Tegenwoordig kan je kiezen uit diverse aantallen versnellingen (3, 4 of 7 versnellingen). Indien gewenst met voordrager.

  • Een city bike heeft weinig onderhoud nodig en is heel sterk.
  • Qua moederfietsen kun je o.a. kiezen uit Batavus & Bird Bike.
  • Prijsindicaties beginnen bij ongeveer €320,00.

▸ Profiteer van de elektrische stadsfiets acties

Bakfiets Noordoostpolder vergelijken: wat is het en waar op letten?

Een bakfiets is een praktisch transportmodel met 3 wielen en vaak een groot zitgedeelte vooraan. Mensen kopen dit vaak om de kleintjes mee te verplaatsen. Je kunt er gemakkelijk boodschappen mee doen en het is een perfect alternatief voor een stadsauto. Door middel van de veiligheidsriempjes zijn kinderen optimaal beschermd. In het geval van een elektrische bakfiets met trapondersteuning kan je je nog makkelijker manoeuvreren door de stad. Ook een fietskar kan een uitkomst bieden: een kleine aanhanger die achter je fiets hangt.

  • Een ideaal alternatief voor de tweede auto.
  • Uitstekende merken zijn Vogue en Popal.
  • Prijsindicaties van elektrische bakfietsen zijn zo’n €2.550,00.

▸ Vergelijk bakfiets aanbiedingen

Voordelig een fiets laten bezorgen in Noordoostpolder

Vergelijk fietsshops en bestel de beste aanbiedingen

Hulp bij het kiezen van een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec staat voor: een speciale snelle elektrische fiets met een extra krachtige trapondersteuning welke snelheden tot 45 km/u kan behalen. De speedbike is een uitkomst voor dagelijkse (zakelijke) ritten voor het werk. Kan ook goed werken in combinatie met het openbaar vervoer. Let op: er zijn een aantal randvoorwaarden en verplichtingen: Een rijbewijs A of B, aansprakelijkheidsverzekering, achteruitkijkspiegel en een gele kentekenplaat en een sterke helm.

  • Geen last meer van files of overvolle bussen en treinen.
  • Een bromfietsrijbewijs is verplicht.
  • De verwachte onkosten beginnen bij zo’n €3.750,00.

▸ Toon de speed pedelec aanbiedingen

Koopgids voor een sportieve fietsen

Met een sportfiets wordt bedoeld: een snel en lichtgewicht model voor sportievelingen. Het heeft wat weg van de populaire damesfiets of herenfiets en een lichtgewicht racefiets. Zeer geschikt voor sportieve mensen die snel van A naar B willen. Een hybride fiets is vaak licht van gewicht, je zit vaak wat naar voren gebogen, heeft vaak Shimano versnellingen en minimalistische banden. In de volgende opsomming bekijk je de meest verkochte sportieve uitvoeringen:

  • Mountainbikes: een sterke fiets met veringen voor en achter (full suspension).
  • Hybride fiets: een model dat past bij divers gebruik.
  • Racefiets: om op regelmatige basis een groot stuk te rijden (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: een veelzijdig model geschikt voor elk wegtype.
  • Trekkingfiets: luxe vakantiefiets met voldoende ruimte voor al je bagage.
  • Fixie: eenvoudige maar hippe modellen voor weekend gebruik.

▸ Toon de sportfiets aanbiedingen

Vergelijk een vouwfiets

Een vouwfiets is een comfortabel model dat je met een slim vouwmechanisme kunt invouwen tot een makkelijk klein formaat. Vaak met een scharnierend frame. Daardoor kan je probleemloos het stuur, frame en trappers inklappen. Dit wordt vaak gekocht door studenten en in het OV. Het is ook perfect om standaard in de kofferbak mee te nemen of als je ruimte wil besparen. De elektrische vouwfiets is perfect voor het rijden van station naar je werk.

  • Simpel en snel inklappen en opbergen.
  • Professionele aanbieders zijn Tern + Albi.
  • De tarieven beginnen bij +/- €450,00.

▸ Check alle elektrische vouwfietsen prijsdeals

Vergelijk een kinderfiets

Een kinderfiets in Noordoostpolder is een onmisbaar item voor kinderen groot en klein. De peuters starten met een eigen loopfiets. Kies in het begin voor een kinderfiets met zijwieltjes zodat ze sneller leren om in balans te blijven. De goede framemaat kiezen is noodzakelijk. Jouw kind moet zonder problemen op het zadel kunnen zitten. De kleinste maat is 12 inch (2 – 4 jaar). Wanneer ze groter / langer worden kan je kiezen voor 14 inch (3 t/m 5 jaar), 16 inch (4 tot 6 jaar), 18 inch (5 tot circa 7 jaar), 20 inch (6 tot zo’n 8 jaar), 22 inch (7 tot gemiddeld 9 jaar) en 24 inch (8 tot 11 jaar). Het 26 inch model sluit aan bij tieners tot 14 jaar. Het dragen van een fietshelm is in het begin erg belangrijk.

  • Sterke jongensfietsen en schattige meisjesfietsen voor elk kind.
  • Professionele leveranciers zijn Alpina en Amigo.
  • Prijsindicaties zijn plusminus €100,00.

▸ Vergelijk de kinderfietsen aanbiedingen

fietsen-bestellen-in-noordoostpolder

Bekijk top 10 fietsmerken april 2024

Bij de lokale fietsshop zijn er erg veel merken. Van bekende Hollandse leveranciers tot nieuwe innovatieve merken met sterke moederfietsen en driewielers voor extra stabiliteit. In het gedeelte hieronder vind je meer informatie over de meest interessante merken van dit moment. We hebben eventueel ook meer informatie uitgezocht over elektrische fietsen uitproberen.

  1. Sparta: kies voor de A-serie als je een allround e-bike zoekt.
  2. Batavus: Hollands merk met een ruim netwerk aan fietswinkels.
  3. Giant: ruim aanbod stads- en toerfietsen en e-bikes.
  4. Gazelle: met zes unieke Testcentra door heel Nederland.
  5. Cortina: modellen met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.
  6. Stella: een proefrit inplannen waar en wanneer jou dat uitkomt.
  7. Amslod: betrouwbare partners zoals Shimano, Bafang en Panasonic.
  8. Union: in stijl door de stad met hoogwaardige en robuuste stadsfietsen.
  9. Koga: voorzien van de nieuwste Bosch- of Shimano-technologie.
  10. Trek: werken met middenmoters van Bosch en achtermotors van Hydrive.

Andere merken:

  • Nederlandse producten: Jan Janssen, Montego, Babboe, Flyer, VanMoof, Pegasus, De fietsfabriek, Veloretti, Brinckers, Cowboy, Arrow, Urban en Popal, Stromer, Vyber, BSP, Alpina, Sensa.
  • Duitse merken: Canyon, Cube, Birdy, Hase Bike, Prophete, Derby Cycle en Qwic, Velo de Ville, Storck, Kalkhoff, Accell.
  • Belgische fabrikanten: Ridley, Eddy Merckx, Minerva, Thompson, Granville en Norta, Ellio, Cowboy, L’Avenir, Oxford.

Gemiddelde aanschaftarieven van een fiets in Noordoostpolder (april 2024)

De gemiddelde adviesprijs van een standaard fiets bedraagt ongeveer €575,00. Er is een groot assortiment in diverse segmenten. Een normale transportfiets heb je al vanaf €375,00, een e-bike heb je tegenwoordig al voor €940 en een elektrische bakfiets kost al gauw €2.575,00. De prijzen zijn afhankelijk van het type, de minimale actieradius, type versnelling, een voorwiel-, midden-, of achterwielmotor, gekozen accessoires, service aan huis (onderhoud) en (indien gewenst) een fietsverzekering. In de tabel hieronder verstrekken we de minimale kosten van de best verkochte type fietsen.

UitvoeringAanbiederGemiddelde prijs
Elektrische fietsGazelle€2.150,00
StadsfietsPegasus€675,00
RacefietsSensa€1.110,00
All terrain bikeStevens€1.289,00
BakfietsWinther€2.500,00
De adviesprijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Flevoland.

Thuisdemonstratie: snel in eigen omgeving een proefrit

Een e-bike testen in jouw plaats? Reserveer dan een eigen e-bike proefrit aan huis in Noordoostpolder! Aanbieders zoals Amslod, Fietsvoordeelshop.nl, Fietsoptimaal.nl, Bayck, Stella, Forza sturen een adviseur naar je huis. Een positief aspect van een gratis thuisdemo is dat je alle motorsystemen kunt proberen in je eigen regio. Jouw E-bike adviseur in neemt verschillende modellen mee. Deze kan je gratis uitproberen. Dankzij zo’n thuisdemo laat de specialist zien welk merk passend is voor jouw rijstijl.

  • Een proefrit maken in jouw eigen straat.
  • Altijd persoonlijk advies van een fietsspecialist.
  • 100% gratis en je zit nergens aan vast.

Kopen van van tweedehands fietsen in Noordoostpolder

Door de aanschaf van een tweedehands fiets ben je een stuk voordeliger uit. Tweedehands tweewielers kan je kopen bij lokale een officiële fietswinkel of tweewielercentrum. Mogelijk kan jij je huidige model inruilen. Er zijn wel meerdere punten die je goed moet afwegen. In de volgende box vertellen we over een aantal handige kooptips.

  1. Zoom in op de lagers en wielen van het model.
  2. Kijk of de spaken nog een helder geluid maken en of de banden in orde zijn.
  3. Is het zadel onbeschadigd/waterdicht en staat het stuur goed afgesteld?
  4. Maak een korte rit en kijk of je de remmen naar behoren werken.
  5. Kijk wat de staat van de ketting is en of het frame recht is.

Belangrijke vragen en antwoorden over tweewielers

Mijn elektrische fiets laten bezorgen in Noordoostpolder, hoe doe ik dat?

Ja, een e-bike laten thuisbezorgen is bij veel online winkels mogelijk. Via specialisten zoals Bikesplaza.nl en Premiumbikes.nl kan iedereen via een online keuzehulp een model samenstellen. Bij veel shops heb je 2 levermogelijkheden: afhalen in de fietswinkel of thuisbezorging. De afleverkosten voor afleveren aan huis zijn tegenwoordig zo’n €22,50. De levertijd komt uit op zo’n 5 – 10 werkdagen.

Welke fiets is geschikt voor mijn gebruik?

Voor het dagelijkse ritje naar je werk zou je kunnen kiezen voor een elektrische uitvoering met daarbij het fietsplan (leasefiets). Voor scholieren is een trendy elektrische schoolfiets een aantrekkelijk alternatief. Voor alleen de dagelijkse boodschappen neen me een degelijke city bike of een laag geprijsd tweedehands model. Vervoer jij ook vaak de kinderen of spullen? Overweeg dan een slimme bakfiets. Ga jij op fietsvakantie of veel toeren? Dan zijn er nog de racefiets, gravelbike, toerfiets, fatbike, mountainbike, trekkingfiets.

Moet ik mijn e-bike verzekeren?

De elektrische fiets verzekeren is niet iets wat verplicht is, maar wordt wel geadviseerd. Met een particuliere fietsverzekering heb je een goede dekking tegen schade en diefstal. Extra’s zoals kinderzitje, fietstas, fietscomputers, fietsmand, slot zitten ook vaak in de polis inbegrepen. Een e-bike polis kan jij al krijgen vanaf €2,40 p/maand. De populaire speed pedelec wordt officieel gezien als een bromfiets. Voor dit type heb je een kentekenplaat nodig. Je moet beschikken over het AM-rijbewijs en een WA-verzekering is essentieel. Een All Risk Volledig Casco polis is af te sluiten vanaf €4,15.

Kan ik eerst een gratis proefrit maken?

Als je aan het kijken bent naar een nieuwe eBike wil je dat deze helemaal op maat is. Begin altijd met een testrit op meerdere modellen. Deze kunnen variëren op het gebied van stabiliteit en comfort. Via een electric-bike verkooppunt of in een testcenter in de regio kan je een aantal merken zelf proberen. In het testcenter koop je de beste e-bike in Noordoostpolder. Bij diverse leveranciers is de gratis proefrit bij je in de straat mogelijk. De e-bike specialist zal dan een afspraak in plannen. Ideaal als je niet naar de winkel kunt komen. Zo kan je de meest populaire producten zelf ervaren. Je fiets afstellen op maat is vaak inbegrepen.

Welke service verleent de fietsenmaker in Noordoostpolder?

Voor het jaarlijkse onderhoud aan de elektrische fietsen is er natuurlijk de lokale fietsenmaker. Deze speciaalzaken weten alles over: actieradius check, de versnellingen controleren en trapas controleren en afstellen. Heb je recht op garantie? In sommige gevallen kan jij aanspraak maken op een tegemoetkoming voor de fietsreparatie in Noordoostpolder (nieuwe accu vervangen). Bij veel leveranciers kan je er meteen een onderhoudscontract bij nemen voor een jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 8309



Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie