fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Haringhuizen

Tegen een aantrekkelijke prijs een fiets kopen in Haringhuizen? De fiets is een geliefd vervoermiddel in deze plaats. Bij de lokale fietsshop heb je de keuze uit heel erg veel modellen, merken en types. Van een meisjesfiets tot vouwfiets van steeds meer merken zoals Giant en Rotwild. Welk type of merk past bij mij? Op dit portaal lees je uitgebreide informatie over de diverse soorten modellen, de meest gekozen merken en vind je tips voor het kopen van een tweedehands model. Eveneens geven we belangrijke tips over een thuisdemonstratie en bekijk je adressen van lokale fietswinkels in Haringhuizen en omstreken.

  • Elektrische fietsen in Haringhuizen zijn er voor jong en oud.
  • Het comfortniveau is hoog en het is ideaal voor mensen die niet meer zo makkelijk kunnen trappen en het rijden in heuvelachtig gebied.
  • De fiets pakken is milieuvriendelijker dan een brommer, scooter of auto.
  • In dit gebied vinden we meerdere goede winkels en fietsenmakers.
  • Populaire merken zijn o.a. Gazelle en Vittorio.
fiets-kopen-haringhuizen

Goedkope E-bike bestellen in Haringhuizen

Een e-bike wordt geleverd met een sterke motor. Het gemak van elektrische ondersteuning merk je wanneer je de weg op gaat. Een elektrische tweewieler is lekker snel, rijdt heerlijk, is heerlijk bij langere afstanden en het duurzamer als je het vergelijkt met een auto of brommer. Een elobike wordt heel veel gekocht door ouderen. Ook moeders, kinderen en scholieren maken er steeds meer gebruik van. De beste elektrische fiets in Haringhuizen kopen of huren? In 5 stappen leggen we uit waar je op moet letten.

E-bike in Haringhuizen online bestellen en laten bezorgen

  1. Kies het type e-bike

    Bepaal eerst waar je de fiets voor gaat gebruiken. Voor dagelijks gebruik kies je het beste een betrouwbare transport- of stadsfiets. Voor senioren die houden van fietstochten is de e-bike met lange actieradius een goed alternatief. Voor woon-werk verkeer is de speed pedelec een uitstekende uitkomst. Voor de sportieven onder ons is er een groot assortiment racefietsen en mountainbikes. Reis je met de trein of heb je thuis niet veel ruimte? Je kunt ook kiezen voor slimme elektrische vouwfietsen.

  2. De juiste maat kiezen

    Het het frametype dat past bij jouw wensen (bijvoorbeeld een herenframe of frame met lage instap). Meet ook jouw framemaat op. De meest verkochte maten zijn 49 cm (S), 56 cm (M) en 57 tot 60 cm (L). De fietsshops geven ook aan welke framemaat geschikt is voor je beenlengte. Voor de liefhebbers zijn er types met een comfortabele lage instap of een sportieve hoge instap.

  3. Technische uitvoeringen

    Je hebt de keuze uit de normale voorwielmotor (voordelig), middenmotor (voelt het meest natuurlijk aan) en achterwielmotor (zeer stil). Er zit ook veel verschil in type accu. De meest gangbare keuze +/- 450 Wh. Afhankelijk van de ondersteuning haal je dan 55 – 130 kilometer. Vaak zien we ook een accupakket van wel 775 wattuur. De accu kan worden verwerkt onder de bagagedrager of in de kettingkast. Ook heel belangrijk is het versnellingssysteem: Naafversnelling met ketting, Naafversnelling met riemaandrijving of Derailleurversnelling.

  4. Een proefrit aan huis

    In de situatie waarbij je een geschikt model hebt uitgezocht kan je eerst een proefrit doen bij een beschikbare rijwielshop in Hollands Kroon. Daar mag je diverse types proberen en vergelijken. Wil je liever een 1 op 1 sessie? Sommige leveranciers zoals Forza bieden ook een e-bike thuisdemonstratie in Haringhuizen. Meerdere modellen uitproberen, zonder kosten of verplichtingen.

  5. Bestellen & afleveren

    Een goede elektrische fiets kopen in Haringhuizen? Kies dan een goede en erkende shop. Een fietsspeciaalzaak biedt service voor o.a.: laagdrempelig een proefrit maken, een verkoper met veel kennis en altijd onderhoud in de buurt. Maar je vindt ook steeds meer online mogelijkheden. Bij de online fietswinkel heb je een grote voorraad, bezorging aan huis en goede prijzen. Jouw gekozen model uitproberen bij een testcentrum is bij veel online aanbieders ook mogelijk.

Testcentrum en fietsenwinkel in Haringhuizen

Door gebruik te maken van onderstaand overzicht zie je direct rijwielshops in Haringhuizen en nabijgelegen plekken. Hier kan je misschien binnenlopen voor nieuwe en tweedehands modellen en advies. Soms hebben zij ook een in-house e-bike testcentrum. Ken jij een tweewielerzaak die hier ook bij hoort? Stuur ons dan een mailtje. Of klik door voor winkels in Wieringerwerf, Kreileroord en Barsingerhorn.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Direct een e-bike proefrit in Haringhuizen maken?

Bekijk modellen en vind jouw perfecte fiets

Hulpgids: welke fiets moet ik kiezen?

Is het tijd voor een nieuwe fiets? Dan moet je veel keuzes maken. Welke model is voor mij geschikt? Moet ik kiezen voor een budget of luxe merk? Ga ik voor nieuw of 2dehands? En wat mag het allemaal kosten? In onze actuele hulpgids kan je aan de slag met nuttige informatie over de beschikbare types. Zodoende weet je wat aansluit op jou levensstijl.

E-bike Haringhuizen: de belangrijkste informatie

De e-bike biedt uitkomst voor ontspannende uitstapjes en voor scholieren. Zo’n elektrische fiets heeft een lage uitstoot, eenvoudig te gebruiken en is ideaal voor 65-plussers die graag actief blijven. De maximale actieradius is zo’n 165 km. Het is niet voor iedereen geschikt: het is een stuk kostbaarder dan een ouderwetse fiets, de onderhoudsbeurten zijn prijzig en ze zijn vrij fors qua gewicht. Betrouwbare merken zijn Sparta en uiteraard E-bike Manufaktur.

  • Sneller fietsen zonder meer energie te verbruiken.
  • Een duurzaam alternatief voor de auto.
  • De goedkope e-bike heb je al voor €975,00.

▸ Check alle e-bike deals

Schoolfiets: alle informatie op een rij

Een comfortabele schoolfiets is cruciaal om snel en comfortabel op school aan te komen. Het design moet leuk zijn en er moeten versnellingen op zitten. Als je en transportfiets hebt kan je makkelijker spullen vervoeren. Deze heeft de beschikking over een voordrager met krat of mand waar je zonder problemen een boodschappentas of schooltas op kunt leggen. Een leuk alternatief is natuurlijk de omafiets. Voor langere stukken is de aanschaf van een elektrische schoolfiets het overwegen waard.

  • Een studentenfiets moet heeft een vlotte uitstraling en is zeer robuust.
  • Professionele aanbieders van tienerfietsen zijn Popal & Giant.
  • De prijzen beginnen bij zo’n €235,00.

▸ Vergelijk de schoolfiets acties

Stadsfiets: altijd een goede keuze

Een stadsfiets is perfect om je flexibel door het centrum te bewegen. Perfect voor de dagelijkse afstanden of om even naar de winkel te gaan. Deze modellen zijn heel sterk en hebben weinig onderhoud nodig omdat het is uitgerust met dichte kettingkast. Op dit moment kan jij ze bestellen met diverse aantallen versnellingen (3, 4 of 7 versnellingen). Optioneel leverbaar met voordrager!

  • Kies voor een city bike als je weinig onderhoud wilt.
  • Bekend zijn de moederfietsen van Batavus en Veloretti.
  • De tarieven beginnen bij plusminus €390,00.

▸ Toon de elektrische stadsfiets voordeeltjes

Bakfiets Haringhuizen vergelijken: belangrijke kooptips

Een bakfiets is een verlengd model met vaak 3 wielen en een grote bak voorop. Het is zeer geschikt om de kids van A naar B te brengen. Je kunt er ook snel even mee naar de supermarkt en het is voor veel gezinnen zelfs een alternatief voor een stadsauto. Dankzij een veiligheidsriem- of gordel is de veiligheid gewaarborgd. Met een elektrische bakfiets met trapondersteuning kan je je nog makkelijker manoeuvreren door de stad. Eventueel kun je ook gaan voor een fietskar: deze hangt achter je fiets.

  • Veilig de kinderen naar de stad, school of opvang brengen.
  • Prima merken zijn RadWagon en Winther.
  • De kosten van elektrische bakfietsen beginnen bij +/- €2.600,00.

▸ Ontdek de beste bakfiets voordeeltjes

Morgen een fiets laten bezorgen in Haringhuizen

Vergelijk online fietsenwinkels en bestel de tofste merken

Koopgids voor een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec is: een snelle elektrische fiets met speciale trapondersteuning welke snelheden tot 45 km/u kan redden. De speedbike is eigenlijk bedoeld voor woon-werkverkeer. Een zeer handig en voordelig alternatief voor het openbaar vervoer. Er gelden wel enkele verplichtingen: het AM-rijbewijs, een WA, WA + beperkt casco of allrisk verzekering, achteruitkijkspiegel + een gele bromfietskentekenplaat. en een passende helm.

  • Het perfecte vervoersmiddel voor woon-werkverkeer.
  • Het rijbewijs AM is verplicht.
  • De verwachte prijzen starten bij zo’n €3.650,00.

▸ Ontdek de beste speed pedelec kortingdeals

Alles wat je moet weten over de sportieve fietsen

Een sportfiets is: een model voor sportieve doeleinden. Het heeft raakvlakken met een gewone herenfiets of damesfiets en een lichtgewicht racefiets. Het sluit goed aan bij de sportieve gebruiker die graag flink kracht op de pedalen zetten. Een hybride fiets is vaak licht van gewicht, heeft een zithouding iets naar voren gebogen, heeft vaak Shimano versnellingen en dunne banden. Hierna vind je de meest bekende voorbeelden:

  • Mountainbikes: een sterk model om door ruig terrein te rijden.
  • Hybride fiets: combinatie tussen comfort en snelheid.
  • Racefiets: om op regelmatige basis een groot stuk te rijden (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: eenvoudig switchen tussen onverharde en verharde wegen.
  • Trekkingfiets: de meest geschikte vakantiefiets voor een lange reis.
  • Fixie: een simpel, degelijk maar hip model voor in de stad.

▸ Toon de sportfiets deals

Waarom kiezen voor een vouwfiets

Een vouwfiets is een praktisch model dat je eenvoudig kan inklappen tot een compact pakket. Ze staan bekend om het in te klappen frame. Zo kan je rap het hele model in elkaar vouwen. We zien het vaak bij treinreizigers. Het is ook erg handig om op vakantie mee te nemen of wanneer je geen garage hebt. Een slimme elektrische vouwfiets is passender voor langere ritjes van station naar werk.

  • Handig model dat je op elk moment kunt inklappen.
  • Vaak gekozen merken zijn Brompton en Wheelerz.
  • De verwachte onkosten beginnen bij plusminus €450,00.

▸ Ga verder naar de elektrische vouwfietsen aanbiedingen

Alles wat je moet weten over de kinderfiets

Een stoere kinderfiets in Haringhuizen is een onmisbaar item voor elk jongetje of meisje. Peuters en kleuters kunnen in veel gevallen op een loopfiets. De kleine kinderfiets heeft zijwieltjes zodat het vallen beperkt wordt. De juiste framemaat is belangrijk. Jouw kind moet zonder problemen kunnen manoeuvreren. De modellen beginnen bij 12 inch, voor 2- 4 jaar. Het aanbod is verder uitgebreid met 14 inch (3 tot circa 5 jaar), 16 inch (4 tot ongeveer 6 jaar), 18 inch (5 t/m 7 jaar), 20 inch (6 tot ongeveer 8 jaar), 22 inch (7 tot 9 jaar) en 24 inch (8 t/m 11 jaar). Vanaf een leeftijd tussen de 10 tot 14 jaar kom je bij 26 inch uit. Het gebruiken van een fietshelm is niet verplicht, maar wel belangrijk!

  • Robuuste jongensfietsen en trendy meisjesfietsen om snel te leren balanceren.
  • Uitstekende merken zijn Alpina & Union.
  • Prijsindicaties zijn zo’n €109,00.

▸ Vergelijk kinderfietsen deals

fietsen-bestellen-in-haringhuizen

Bekijk top 10 fietsmerken april 2024

Online of in de winkel heb je erg veel merken en types. Dit varieert van bekende Nederlandse merken tot nieuwe spelers in de markt met vrolijke moederfietsen en driewielers voor extra ondersteuning. In het stukje hieronder bekijk je de best verkochte merken in fietsland. Bezoek ook onze pagina over bakfietsen thuisbezorgen.

  1. Sparta: handzame modellen voor in de stad zoals de C-GRID ULTRA.
  2. Batavus: grote diversiteit aan modellen voor kinderen en volwassenen.
  3. Giant: groot aanbod aan budget toerfietsen voor het hele gezin.
  4. Gazelle: altijd vrijblijvend modellen testen in het testcentrum.
  5. Cortina: klanten beoordelen ons met 4/5 sterren.
  6. Stella: gratis e-bike brochure met veel informatie en een keuzehulp.
  7. Amslod: De perfecte rijeigenschappen onder iedere omstandigheid met Dynamic Drive.
  8. Union: gratis verzenden en altijd rijklaar ophalen.
  9. Koga: stadsfietsen voor het hele gezin (kinderen en volwassenen).
  10. Trek: hoogwaardige fietsen die een leven lang meegaan.

Andere merken:

  • Nederlandse aanbieders: Babboe, VanMoof, Montego, Pointer, Flyer, Pegasus, Arrow, Urban, Veloretti, De fietsfabriek, Brinckers, Roetz en Stromer, BSP, Popal, Vyber, Sensa, Alpina.
  • Duitse merken: Derby Cycle, Cube, Birdy, Prophete, Canyon, Hase Bike en Accell, Storck, Qwic, Riese & Müller, Kalkhoff.
  • Belgische fabrikanten: Eddy Merckx, Granville, Achielle, Thompson, Minerva en Zannata, Oxford, L’Avenir, Cowboy, Ellio.

Gemiddelde tarieven van een fiets in Haringhuizen (april 2024)

De gemiddelde adviesprijs van een traditionele fiets ligt ongeveer op €475,00. Er zijn opties in verschillende prijsgroepen. Een onderhoudsarme transportfiets bestel je voor zo’n €425,00, een e-bike is al verkrijgbaar vanaf €995 en een handige bakfiets kan je aankopen vanaf €2.750,00. De uiteindelijke kosten worden gebaseerd op basis van de producent, het aantal Wh van de accu, de remmen, locatie van de motor, de accessoires, service en onderhoud en een eventuele fietsverzekering. In de onderstaande tabel tonen wij de verwachte tarieven van de meest gebruikte fype modellen.

UitvoeringMerknaamGemiddelde kosten
E-BikePegasus€2.500,00
City bikeStella€555,00
RacefietsSensa€1.000,00
All terrain bikeGhost€1.269,00
BakfietsBabboe€2.650,00
De verwachte tarieven van een nieuwe fiets kopen in Provincie Noord-Holland.

Thuisdemonstratie: zonder verplichtingen een proefrit maken

Een e-bike testen in jouw plaats? Doe een aanvraag voor een eigen e-bike proefrit aan huis in Haringhuizen! Winkels zoals Fietsoptimaal.nl, VanDijck, Fietsvoordeelshop.nl, Stella, Amslod, Bayck komen met een grote bus bij je aan huis. Een belangrijk voordeel van een gratis thuisdemo is dat je verschillende modellen mag uitproberen in de eigen straat of wijk. Jouw E-bike adviseur in komt met een bus met verschillende modellen erin. Er worden vaak geen kosten in rekening gebracht. Via een thuisdemo kun jij ontdekken welk merk passend is voor jouw levensstijl.

  • Gratis verschillende modellen e-bikes uitproberen.
  • De fietsspecialist is volledig deskundig en goed opgeleid.
  • Gratis tips en service zonder koopplicht.

Tips voor tweedehands fietsen in Haringhuizen

Met een tweedehands fiets kan je een mooie besparing realiseren. Tweedehandsjes zijn verkrijgbaar bij een officiële fietswinkel of tweewielerspecialist. De oude fiets inruilen bij aankoop van een nieuwe is heel gebruikelijk. Er zijn dan wel factoren die belangrijk zijn. Hieronder bieden wij de meest interessante tips om een miskoop te voorkomen.

  1. Controleer lagers en wielen.
  2. Kijk wat de staat van de banden is en kijk hoe het is met de spaakspanning.
  3. Staat het stuur goed recht en zit het zadel comfortabel?
  4. Kijk hoe het staat met de remmen en of remblokjes vervangen moeten worden.
  5. Controleer ketting en frame.

Vaak gestelde vragen over tweewielers (FAQ)

Een elektrische fiets laten bezorgen in Haringhuizen, hoe doe ik dat?

Ja, een e-bike bij je thuis laten bezorgen kan. Via de online fietsshop zoals Superfietsen.nl en Futurumshop kan je simpel online een geschikte e-bike vinden. Vaak heb je 2 levermogelijkheden: zelf afhalen in de winkel of thuisbezorging. De extra kosten voor afleveren aan huis komen uit op om en nabij de €30,00. De levertijd komt uit op zo’n 5 – 10 werkdagen.

Welke fiets is geschikt voor mijn gebruik?

Voor het woon-werk verkeer is het handig te gaan voor een sportief model met daarbij het fietsplan (leasefiets). Voor schoolgaande kinderen is zo’n elektrische schoolfiets de beste keuze. Voor korte ritjes neen me een stevige transportfiets of een aantrekkelijk tweedehands model. Heb je ook ruimte nodig voor kinderen of boodschappen? Overweeg dan een handzame bakfiets. Voor de sportievelingen heb je nog de keuze uit een fatbike, gravelbike, racefiets, trekkingfiets, hybride fiets, mountainbike.

Moet ik mijn e-bike verplicht verzekeren?

Een verzekering afsluiten voor een elektrische fiets is geen verplichting, maar wel verstandig. Met een nieuwe fietsverzekering is jouw eigendom verzekerd tegen ontvreemding, problemen en schades. Overige uitrusting zoals slot, fietscomputers, GPS- en navigatieapparatuur, kinderzitje, fietstas kan je ook laten dekken. Een e-bike polis kan je al afsluiten vanaf €2,10 p/maand. Een snelle speed pedelec wordt officieel gezien als een bromfiets. Jij moet dan wel beschikken over een gele kentekenplaat. Je moet in het bezit zijn van rijbewijs A of B en een WA-verzekering is verplicht. Een all-risk verzekering / volledig casco kost ongeveer €4,50.

Waar moet ik op letten bij het maken van een proefrit?

Als jij op zoek gaat naar een nieuwe eBike wil je deze natuurlijk goed uitproberen. Ga eerst voor een testrit op meerdere modellen. Ze kunnen behoorlijk verschillend zijn als we kijken naar comfort en rijgemak. Bij een electric-bike shop of in een testcenter kan je eenvoudig diverse producten testen. Daardoor neem je altijd de beste e-bike in Haringhuizen. Bij diverse leveranciers is de gratis proefrit op locatie een optie. De e-bike specialist spreek een dag en tijd met je af in de agenda. Je kunt vrijblijvend meerdere bikes uitgebreid testen. Een fiets afstellen op maat is ook mogelijk.

Wat kan ik doen bij een fietsenmaker in Haringhuizen?

Voor het onderhouden van een elektrische fiets kan je een afspraak maken bij de fietsenmaker. Deze bikeshops zijn gespecialiseerd in: de accu onderhouden, checken van banden en versnellingen en remmen controleren en afstellen. Heb je nog garantie op je fiets? In sommige gevallen maak je aanspraak op een vergoeding voor je fietsreparatie in Haringhuizen (nieuwe accu vervangen). Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract kiezen zodat je elk jaar geniet van een servicebeurt.


Postcodegebied: 1769

Plaats een reactie